נתון מאוד מפתיע על המלחמהבינייש פתוח

שנה וחודשיים אנחנו מתמרנים בעזה, ועדיין לא הגענו ל400 הרוגים (בעז"ה לא נגיע לכך גם בעתיד).

בעוד שבכבישים נהרגו בשנה אחת 436.

גם במלחמת קיום הגדולה ביותר שחווינו, עדיין נהרגים יותר אנשים על הכביש.

אמנם ספרתי רק את ההרוגים מאז התמרון, אבל אם נסקור באופן רחב שלוש וארבע שנים אחורה, שבה היו עשרות בודדות של הרוגים, שוב נגיע ליותר הרוגים על הכביש מאשר במלחמות כולל 7 באוקטובר.

מצד אחד זה מראה עד כמה שהכביש קטלני יותר מהאויב, אך מצד שני כאשר נהרגים ביום אחד בלבד כמו שנתיים וחצי בכביש, זה מראה את הפונטציאל הרצחני והאכזרי של האויב, במיוחד כשהכביש לא מחזיק בשבי אף אחד, ובמיוחד כאשר הערנות והמסירות של חיילנו הגיבורים שבאה באיחור בגלל תפיסה שגויה של המנהיגים מנעה אסון כל כך הרבה יותר גדול. ושלא לדבר על צוק איתן שהרס עשרות מנהרות ומנע מתקפת פתע חמורה בהרבה מ7 באקטובר.

וגם מתקפת הביפרים והתמרון בלבנון מנעו מכל רדואן הגדול והמיומן הרבה יותר מהנוחבה לפלוש למדינת ישראל ולהפיל בשבי ישובים שלמים.

עם ישראל חי. בשורות טובות לכולנו.

הערות חשובות לדעתיארץ השוקולד

יישר כח,

בשורות טובות

עירבוביה מוחלטת בין עובדות לפרשנויות.מי האיש? הח"ח!

"מלחמת קיום הגדולה ביותר שחווינו"? מאיפה צצה המסקנה הזו? זו אקסיומה? זו טענה? זו הגדרה? אלו שטויות מגוחכות.

לגבי לבנון: אין שום ראיה, ולחלוטין לא סביר להניח, שהיתה כוונה כלשהי להוציא לפועל הסתערות קרקעית לשטח ישראל. היו להם תכניות כאלו ותקוות כאלו, אבל שום פקודה כזו לא ניתנה, וממילא פזיזות העזתים בשמחת תורה הנוראי מנע מהם כל יכולת כזו לעתיד הנראה לעין, גם אילו חייל ישראלי אחד לא היה פולש ללבנון.

אתה הופך מחשבות ומסקנות למין מציאות עובדתית מוכתבת, במנותק לחלוטין מהאמת ומהנראה והמוכח בשטח.
לגבי מיעוט כביכול של אבידות, זה בוודאי קשקוש מוחלט, שהרי מספר הנפגעים, פצועים, נכים ונפגעי נפש הוא ענק, וכל זאת שלא במסגרת מלחמת קיום. תבדוק את נתוני הפגיעה בכלים המשוריינים שהסבו המתגוננים בעזה, ותחזור בבקשה אחרי מחשבה נוספת.
ולסיום, לא ברור מה בדיוק הבשורה הטובה כשהחלטות ממשלה ישראליות עלו לנו בהון עתק שאפילו בצלאל מגדיר כביזבוז מיותר, ושרק בעוד חודשיים תואיל הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בשירות השליטים לפרסם את השפעתה על זינוק האינפלציה (וכהרגלה בקודש, בוודאי תיכנע ללחצים הפוליטיים לטשטש ולרכך את הממצאים).

די עם זה כברבינייש פתוח

היום עם הכי הרבה יהודים שנרצחו מאז השואה זה לא מספיק?

אני הייתי בשטח וראיתי כמויות נשק בשטח שמראות שהם תכננו לכבוש ערים שלמות.

ובשביל מה קיים כח רדואן? מה היה קורה אם היו פועלים בתזמון והם היו יורים 1000 טילים ביום?

אתה אידיוטנקדימון

גם במלחמת ששת הימים עוד לא ניתנה הוראה לכבוש את ישראל ולשחוט את כולם, אז זה אומר שלא הייתה שם מלחמת קיום? אלה הבלים.

העובדה שהצלחנו למנוע שואה היא הדיוק מה שהופך את זה למלחמת קיום. לא צריך לחכות לשחיטה כדי לקרוא לזה מלחמת קיום. אלמלא יצאנו להילחם לא היינו מתקיימים. זו ההגדרה.

כשאנחנו רואים מה חמאס הצליח לעשות ומה לא הצליח, כשאנחנו רואים על איזה סף עמד חיזבאללה, כשאנחנו רואים איך איראן העזה לתקוף אותנו (וזה שהיינו מוכנים, מה היה קורה אם לא היינו מוכנים), אז העובדות הן שאנחנו נלחמים על חיינו. אם המציאות לא הייתה מתגלגלת כך שתהיה עכשיו מלחמה, היינו מתעוררים ישר לתוך שואה. אם התכנית המשולבת של חיזבאללה-חמאס הייתה יוצאת לפועל, היו מטאטאים אותך באופן אישי לים של נתניה. וכמו שגולדה מאיר אמרה שאם הערבים יצליחו לשיח עלינו את ידם, אנחנו נתגעגע לסטריליות של הנאצים.

ניצלנו בנס. מדינת ישראל ניצלה בנס. במקרה של מתקפה משולבת גם ערביי יהודה ושומרון היו מצטרפים מתוך ידיעה שאין צבא לישראל. הם היו פולשים לתוך הקו הירוק וטובחים עד האחרון בכל היישובים היהודים שבתוך יו"ש ושצמודי גדר. ערביי הקו הירוק היו מן הסתם מתאספים גם הם בכנופיות ומצטרפים לחגיגות הדמים.

כל מה שאחנןה עושים עכשיו הוא למנוע את הדבר הזה גם בעתיד. עזה, לבנון, סוריה, יו"ש, גבול מצרים המתחמם - האש עוד לא כבתה.

זוהי מלחמת הקיום הגדולה ביותר שחווינו עד כה. ואני מקווה שזו תהיה גם מלחמת הקיום האחרונה.

יש סוג מסוים של אנשיםבינייש פתוח

שברגע שהם רואים מישהו טוען משהו, הם חייבים להסביר לו שהוא טועה.

@איתן גיל

מה אתה רוצה ממניאיתן גיל

מעולם לא אמרתי שטעית, ואכן לא טעית.

תראהבינייש פתוח

בכל הנוגע לפולמוס של גיוס חרדים, לגיטימי להחזיק בדעה החרדית.

אבל אתה טוען שיש הסתה קשה מאוד נגד החרדים, מה שהם בעצמם לא טענו מעולם.

תוך התעלמות מהסתה קשה מאוד שיש בחלק קטן מהציבור שלהם.

(אני גם יכול לפרט אם אתה רוצה)

כן ישנה הסתהאיתן גיל

תמיד אמרו שהציונות הדתית מדומה לאדם שעומד על גשר, ומושיט את ידו האחת למגזר החילוני, וידו השניה למגזר החרדי.

פעם זה היה נכון.

אבל בינתיים עברו הרבה מים מתחת לגשר המטאפורי, ועכשו מסתבר שנגדעה היד.

אז למה ההסתה החרדית לא מפריעה לך?בינייש פתוח

(בהנחה שיש הסתה בציבור שלנו, ואין)

בבית שמש נתלו כרזות שבמלחמת מצווה כולם יוצאים, ולכן צריך להצביע לשמואל גרינברג.

הקריאה שכולם יוצאים למלחמת מצווה לא חלה נגד החמאס, אלא נגד עלזיה בלוך.

ראיתי בבני ברק קריקטורה שטוענת שהנפגעים העיקרים מהמלחמה הם חרדים שמתגייסים, כלומר זה גרוע מלאבד בן משפחה בשבי או בנפילה בקרב.

אחד הרבנים שסייע בהקמת החטיבה החרדית עזב את ביתו כתוצאה מהטרדות שחווה מקיצונים תושבי העיר.

במילים אחרות,מי האיש? הח"ח!

מלחמת הקיום הקשה התחוללה לאורך כעשר שעות. ונפלו במהלכה כמה עשרות לוחמים (אינני מונה את האזרחים שהופקרו למותם).

קצת שונה ממלחמת יום הכיפורים, שהצריכה מספר ימי לוחמה קשים מאין כמותם (בעיקר שריון נגד שריון).

אני מבין את הרגשנות והגוזמאות, אבל באמת, יש לזה פתרונות שונים: למשל ואליום, פרוזק, אפילו רגיעון של הדס.

זה לא שאין כאן מלחמת קיום יומיומית בכלל שמעולם לא תמה - גם לא אחרי שביתת הנשק בשנת 1949 - אבל באמת, פרופורציות.

העזתים עלו על טנק אחד, ואפילו אותו לא ידעו איך מתניעים.

נהרגו מעל 300 חיילים, גדוד שלםבינייש פתוח
ואין שום הגיון לא לספור אזרחים כי הופקרו, הם הופקרו בגלל הגישה שלך לפיה אנחנו לא במלחמת קיום
דבר אחד ברור לגמרינקדימון

אתה לא חייל, לא היית חייל, ואין לך מושג ירוק מה זה מלחמה. חרפת אדם.

מלחמת הקיום עודנה נמשכת, ואיננה שגרה, כי אין לנו את הפריווילגיה לשחרר את כל המילואים ולהפסיק את כל הפעולות הצבאיות.

בשגרה, אין כמות כזו מגוייסת, ואין היקף וסוג כזה של פעולות. עכשיו אנחנו לא בשגרה. אנחנו בשגרת מלחמה.

זכית.מי האיש? הח"ח!

כמובן, הזכייה שלך היתה תקפה באותה מידה לכל אחד אחר כאן, אבל מבחינת עיתוי וסדר תגובות וכל זה - אתה הזוכה המאושר.

מה שאתן זה איבחון. והאיבחון הוא - לא במיוחד במפתיע - דיסוננס קוגניטיבי.

יש כאן סתירה פנימית מובנית בין כמיהה לתרועת ניצחון, מין אמונה בלתי מעורערת שהנה הנה זה בא - יום גדול, יום מופלא, יום האושר (בטרמינולוגיה הפומבית "ניצחון מוחלט") - וזה מוגש בהגדרות פומפוזיות, בכותרות שאינן עומדות לעירעור (פחות או יותר unfalsifiable) כמו באמת "מלחמת הקיום הגדולה ביותר" או אף "למנוע שואה"; ולמול כל אלו, סדק ופער שנבעה במעמקי הנפש, אותו פחד ואותו אי-אמון שמא ואולי לא תהיה זו "מלחמת הקיום האחרונה", או בהשאלה רחבה יותר - שלא יהיה זה בוא המשיח, הגאולה האמיתית, האור הגדול בשירו של הרב נריה. שזה עדיין לא יקרה, שהיום שאחרי - יהיה כמו היום שלפני.
והסדק הלגיטימי הזה, הכמעט-הכרחי מטעם הרציו והשכל, אותו כמובן מנסים להסות, להחביא חזרה לתוך ארון המטאטאים האפל, שלא ייצא משם.

זה לא מפתיע שהאיבחון הוא דיסוננס קוגניטיבי כי במידה רבה הוא הרי מאפיין של החיים הציוניים, בשילוב מטאפיזי של איזו אמונה בייעוד יחד עם הכרח להשתמש להגשמתו בכלים מעשיים וארציים לגמרי. השאלה, כמו תמיד, היא המינון. כשהאמונה בייעוד קצת נעטפת בחיי המעשה, קל יותר לחיות את הדיסוננס. אבל כשכל ביצוע של "לא תנצחו אותי" הופך להמנון קרב עטור דגלים מתנופפים, וכשתחנת רדיו שמפעיליה הם טיפוסים ציניים ולא-מעורבים פתאום משמיעה בלופ את "עוד יותר טוב ועוד יותר טוב", הדיסוננס הזה נחווה על סטרואידים. זה עושה את הציבור הרחב - זה שפחות שוקל שיקולים של אותנטיות וכנות עצמית - לצרכן של מנות הולכות וגדלות, הולכות ומחריפות, של פופוליזם וקלריקליות.

זה מתכתב היטב עם אותה פרשנות נסערת לתיגרת הכדורגל באמסטרדם, שהועלתה על נס כאיזו תובנה וקריאת גיוס, כשבאמת העימות הישראלי-ערבי (ובמסגרתו העימות הישראלי-פלסטיני) ממילא מיוצא ונוכח בעולם כולו, והתקרית בהולנד היא באמת עניין צדדי ולא העיקר. כי גם בלי מכות באמסטרדם, העימות היה אמור לטרוד את מנוחתנו בכל עת ובכל זמן, ובטח שלא להיחשב אף לא לרגע כסיכון שהושקט או הורגע. בנקודה הזו כל המנהיגות הישראלית חטאה, וכל מגזרי החברה הישראלית חיו את הדיסוננס הקוגניטיבי העמוק ביותר, כל אחד מסיבותיו הוא. עבור בצלאל העזתים היו נכס - ובהבנה זו, לוואי והיו נשארים כאלו - לצורך פיצול והחלשת האוכלוסייה הערבית בשטח הלא-ריבוני, ומיסמוס הרשות הפלסטינית ככוח שליט. עבור לפיד, גנץ או אולי בנט, ניתן היה אולי לראות את עזה כשטח וכאוכלוסייה שהורגעו תחת חישוב של שגשוג וצמיחה. אבל כל זה הוא בדיסוננס קוגניטיבי מול הוויתור המסוים בעצם החזון הציוני, של הגשמת חזון הדורות היהודי בארץ היהודים.

ומכאן השלב הבא, דהיינו הדיסוננס הזה בקרב הציבור הדתי לאומי והתורני לאומי: אמונה יוקדת מצד אחד בחזון המדינה המתקדמת לתיאוקרטיה בפרהסיה ("מציאות גאולית" כפי שנוטים כיום להגדיר זאת), ומצד שני בשילוב מודרניות והתפתחות טכנית-כלכלית וטכנולוגית, שהיא המשענת לקיום המעשי והממשי, וכל זאת עוד בימי סתם שיגרה. ואילו בתקופה שמגדירים כ"מצב מלחמה" (ובפורומים כאן מתפלמסים אם זוהי מלחמת מצווה תורנית-מקראית), ובהמשך - מתוקף הכמיהה להישגים ולהכרעה - כ"נס", מין סוג של מציאות בגילוי האלוקות והעל-טבעי, אז הדיסוננס מגיע לשיא, לקתרזיס, לאקסטזה המוחלטת. כל תמרון נחשב לקירוב הקץ, לרגע היסטורי שמרחיב את הלב וחובתנו לשאוף אותו לקרבנו, כניחוח קטורת ממזבח המקדש, כמעין סוג של סם רוחני. כך מקדשים את ההווה למעין מציאות אל-טבעית.

והכרחי לזכור שבמקרה הנוכחי, של הציונות הדתית (הן כמגזר ערכי חברתי והן כארגון פוליטי) בתקופת מצב המלחמה, חלק לא-מבוטל מהחיים בדיסוננס הקוגניטיבי הוא הצגה מאורגנת בבימוי מוזמן: סטרוק הרי נאלצה מצד אחד להתנצל על החלק הבלתי-נעים בשותפות עם מגזר שאינו נושא בנטל הזה ואינו נלחם, ומצד שני לדרבן את הציבור לקבל זאת דווקא מאהבה ומרצון, שהרי חלק מהחזון (שבו פחות נוח להודות), הוא הממלכה התיאוקרטית, שבמסגרתה ממילא חלוקת התפקידים - בהגדרה - איננה "שוויונית", ויש בה "יששכר" ויש בה "זבולון", והכל מתוך קבלה והסכמה גדולה וגאולית והרמונית. בשיח הפנים-יהודי-דתי הזה, אין באמת מחלוקת בין בצלאל [התורני וגם לאומי] לבין דרעי וגפני [התורניים גרידא], ושלא לומר גולדקנופף [המייצג את החסידות הטרנסצנדנטית בחיים עלי האדמה, שערכיה הופכים אינטגרליים יותר ויותר גם בקרב הציבור הלאומי תורני, ואולי אפילו בכלל הציבור היהודי הישראלי]. ההתנצלות של סטרוק באה אך ורק עקב חשש ממירמור כבוש, שעלול היה להפוך לסחף אלקטורלי ובריחה מתמיכה, ממי שאינם מקבלים בקלילות את התמונה הלא-נוחה הזו, היינו הדיסוננס. ואולי בעוד שלוחמים מצולקי קרב נענו ברצון להיקרא פעם אחר פעם לפעולות הדיכוי נגד העזתים, הממאנים להניף דגל לבן צחור עצום - שייתפר ויכסה את עין השמיים ממעבר ארז ועד פתחת רפיח - ייתכן שהנשים הצדקניות-באמת הקורסות הנותרות בבית מאחור, המטופלות לבדן בתריסר ילדים, הרימו קול זעקה מול הקושי ההולך ומחריף. ואת תמונת המצב העגומה והמציקה הזו, שהיא כאמור דיסוננס לתחושת הנס והמתח הגאולי - המוכתבת בראש ובראשונה מטעם הממסד הפוליטי ותומכיו הרעיוניים - היה כנראה הכרח להחביא ולטאטא בחזרה מתחת לשטיח, ולבסס מחדש תחושה שהכל יגיע אל סופו הטוב, אל הניצחון המוחלט.

רוב המחלוקות שחוויתי כאן מאז פרוץ הסבב הלוחמתי נגד העזתים, סבבו סביב ההכרח שהצגתי: להתבונן במציאות באורח מפוכח, שמניח בצד את הדיסוננס הקוגניטיבי האמור, אפילו אם ראייה כזו מקשה על ההתמודדות בנפש פנימה.

ומכאן השורה התחתונה: האם התכשירים שהצעתי לעיל, כגון פרוזק, ואליום או אולי אפילו רגיעון של הדס, מתאימים לתמיכה ולהקלה במצב המאובחן? בהכשרתי אינני פסיכולוג קליני ולא הייתי מפרסם כאן המלצה על מרשמים או מינונים. אולם ככל הידוע לי, אפילו רופא משפחה יכול לסייע (לפחות באופן ראשוני) בהקלה קלינית.

באפס יכולת התמודדות קפצת לפסים אישייםנקדימון
והריקנות שלך כל כך הבהילה אותך עד שהתאבססת לכתוב טקסט שטנה באורך של טרילוגיה. הזיקנה לא עושה לך טוב, והערפל המנטלי ששיקעת את עצמך בתוכו כבר נותן את אותותיו.

תחזור אלינו אחרי שתיקח את כל התרופות שהמלצת לאחרים. אתה זקוק לזה נואשות.

אשכרה קראת מה שכתב?מבולבלת מאדדדד
פרשתי בשורה הראשונה😅🤦‍♀️

זה לא קריא אפילו. זה ארוך מדי וצפוף מדי.

אני מקווה ששמרת את יצירת האומנות הזו במידה וצדיק יסוד עלום

במידה והיא תימחק

אתה מצטייר לי כמו אדם מהסוג שאני לא אהיה מסוגל לסבול בחיים האמיתיים, אבל נהניתי מאוד מקריאת התגובה שלך. המונח היחיד שנאלצתי לגגל היה קלריקליזם, ותודה רבה על ההעשרה!

איזה מבט חד, יפה מאוד

אבל א' ברוב פיתוליך לא הצלחתי להבין מהי דעתך העצמית, וב' לא בדיוק הצלחתי להבין מהי האלטרנטיבה הראויה בעיניך. תוהה האם מטרתך היתה להיות מובן (לא הצלחת) או להרשים ברהיטותך (הצלחת) והאם רהיטות בלתי מובנת נחשבת הצלחה?

אשאיר את רוב השאלות בצד ברגע כזהמי האיש? הח"ח!

אבל אציין רק נקודה קטנה, שלדעתי דווקא משותפת לי ולרבים כאן - את המונח "קלריקליות" ספגתי עוד משירו האפי של אלתרמן, "הקלריקל הקטן". אפילו במשפחתי היו סיפורים מהסוג שחורז המשורר ומביא לתודעתנו. מכל מקום, להבנתי הפשוטה מספיקה ההתייחסות שלי למקור הזה כדי להבדיל ביני לבין איזו שמאלנות קיצונית או אתאיזם בולשביקי, ולהראות שגם בי פיעמה תמיד די הצורך נטיית רוח לכל אשר בשם יהודי יכונה, ולרוח ישראל סבא, הרבה לפני כל נהייה אחרי פילוסופיה, קוסמופוליטיות או אפילו הומניזם אירופאי. גם קלריקליות בהקשר הזה היא לאו דווקא גנות, אלא רק סקאלה, שכל השאלה היא היכן עומדים עליה. אולי הבעיה שלי עם קלריקליות מתחילה בדיוק במקום, שבו אתר רשת של בני עקיבא הפך את החרוז המקורי של אלתרמן ל"יום אחד, את הוריו הבוהים / הפיליסטר שאל אם יש אלוקים". במידה מסוימת, זה המקום שבו הקלריקליות עצמה מקלקלת את מניפסט התפיסה החיובית של הקלריקליות.

האזרחים נהרגו כי האויב שלנו מפלצתיארץ השוקולד
כוחותינו לא התכוננו כראוי, אבל בל נשכח איך הם נהרגו ונעביר את האשמה מהאויב למי שלא הציל כפי שהיה צריך.

ממילא, כדי להגן על האזרחים עלינו לטפל במפלצות, זה אולי לא מלחמת קיום ישירה כי אין למפלצות יכולת להשמידנו אבל רצון והשקעה יש וצריך לדאוג שזה לא יבוא.

הניתוק שלך ממספרי החיילים שנפלו ותחושתך שהמספר נמוך בהרבה מהמציאות מלמד שאתה מעריך בהערכת חסר משמעותית את אויבינו וממילא הפרספקטיבה מוטית בפער.

תשוטט בכרטיס האישי שלונקדימון
הוא איש שמאל קיצוני, כמו עוד כמה בוטים שמסתובבים כאן.
אנחנו מוסיפים לקבל את זה בשידור חי.מי האיש? הח"ח!

מה קורה כשמציגים לסובל מדיסוננס קוגניטיבי את מצבו, באנליזה מפורטת? במקרים טיפוסיים, השלב הראשון בהתמודדות הוא נפילה ישירה לתוך אבל. זה שונה מהתמודדות עם מצוקה שגרתית (אובדן אישי, קושי כלכלי ועוד), כי שם האבל נדחה לטובת נסיונות לפעולה, שהם מנגנון תגובה טבעי לאתגר. אולם הכרה בדיסוננס קוגניטיבי בעצם מכריחה לשנות את אורח החשיבה והפעולה עצמם, ועל כך מתאבל המתמודד.

ההיצמדות למספרים, לתאריך או להרואיזם נקודתי הם כולם נסיון להיאחז בפופולרי, בסיסמה מוכרת, לביחד שכביכול יעזור לעבור את כל זה. לא לרדת לפרטים ולהגדיר זאת כ"גדוד שלם" או כ"הערכת חסר משמעותית", במקום לשים לב לכל הפרטים הקטנים אך הקריטיים, מעידים שמה שנידון איננו באמת המציאות כשלעצמה, אלא מטא-מציאות, של שירים, של אנדרטאות, של בריחה מהנושא לטובת טקס.

ודאי שאויבינו אינם בדיוק חיילי צעצוע ממפצח האגוזים של צ'ייקובסקי, ויותר ברברים מצווחים שאפילו ג'ינגיס חאן היה משלח תחילה כדי להטיל אימה, בטרם יצעדו בעקבותיהם הכובשים המרוסנים יותר בטפיפה על סוסים. אבל הנושא איננו "אשמה" - ההיעלבות מאיזו הטחת האשמה מדומיינת היא בדיוק מאפיין של התפכחות מדיסוננס קוגניטיבי - אלא מדיניות והתמודדות של חברה (מכל האספקטים, הן בטחונית, הן צבאית, הן מדינית, הן כלכלית, הן חברתית), הן במישור המניעתי והן במישור התגובתי.

הרי כל הרתיחה והמרירות כלפי ההתפכחות שניסיתי לשווק כאן, נובעות בדיוק כי הדיסוננס המציאותי ישנו וקיים; אילו היינו באמת בדרך לאיזו ישועה ממשמשת באופק הנראה, מה היה הצורך להתקומם כל כך נגד מה שפרסמתי? אפשר היה לפטור הכל בזלזול ולתמוה מה אני לא רואה, שהאחרים כן. אבל הרי אין מהלך הדברים כך, הכל מבינים שבניגוד לכל האילוזיה ואפילו הכמיהה, באמת יש מציאות אחרת שאיתה נאלצים לחיות. ושאולי יותר מהכל, מה שממחיש שהמציאות היא לא אותה ברית שבטים מתחדשת מדומיינת (והריקודים ברחובות, כשמחת בית השואבה בשעתה, בין מכינת עלי ובין ישיבת מיר, ובין חטיבת הקומנדו להיכל פורת יוסף, כולם אהובים כולם ברורים) ושבמקום זאת יש מצב ביניים לא פתור, זה הסירוב הישראלי לחשוב כמה צעדים קדימה, כמעט בכל חזית ובכל היבט שמתבקש בו תכנון.
ודווקא אז, במקום לראות את אותו silver lining - האור שמפציע תמיד בין עננים ומאפשר להתעודד ולהמשיך, הגם שקשה - נכנסים למגננה של "זה רק אישי" או "זו האשמת שווא", כשכל זה הוא כמובן השלכה (reflection) קלאסית, של מי שבאמת אצלם כל ערעור על תפיסותיהם ומצפן חייהם הוא בהכרח "שמאל קיצוני", שבהינף היד הזה ניתן להתעלם ולברוח מהדיון.

אבל הדיון, הוא מכוח עצמו עדיין כאן.
בשורה התחתונה (שבעצם הראית הסכמה מסוימת איתה) - לא מלחמת קיום אימיננטית, כן עימות התובע משאבים; לא הילה של קדושה ופרק תנ"כי חדש, כן הכרח להשתפר מבחינת ההנהגה והמדינה בכללותה; ולא סיבה להתכנסות סביב מדורת שבט בוערת במבט משתלהב, כן בחינה מחדש של תרבות וחברה.

אתה ממשיך להיצמד לפסאודו-פסיכולוגיה של האחרנקדימון

זה הסימן המובהק להיעדר טיעונים. כמות המלל וההבלים שאתה כותב יכולה לפרנס שלוש דוקטורנטיות במחלקה למגדר.

אני מפציר בך לקחת את התרופות שהמלצת עליהם. אתה זקוק לזה.

פשוט תענה לגופו של עניין.מי האיש? הח"ח!

אגב, רק היות שאתה כל כך אוהב לפסוק בנוגע לאחרים, או למסגר ולקטלג בני אדם, אז אטול לעצמי את החירות להגדיר ולמסגר משהו פחות רגשי, כגון רעיונות:

- לטעון ששנת 2024 היתה הקטלנית ביותר לעיתונאים, רק כי הצבא הישראלי פגע בפעילי טרור בעזה עם סמארטפון וגישה לאינטרנט תודות ללוויין של מאסק = שמאל קיצוני (אולי אפילו הזוי)

- לחוש בחילה כשסטרוק מתנצלת בדמעות תנין על שהיא תצביע בעד המשך השתמטות מגיוס, למען שותפות קואליציונית, כשהיא שולחת את אותם מילואימניקים ארבע פעמים בשנה למות בעזה = התנהגות אנושית נורמטיבית שאפשר לקוות לה אפילו בימין, חוץ אולי מאשר אצל תיאוקרטים מתלהמים מושבעים, שמבחינתם האדם והפרט הם רק בורג במכונה נטולת נשמה ורגש

קאפיש?

תיארת את עצמך מושלם. יפה מאודנקדימון
אמור להיות מסר לטענת ה2024 שלך?

עם ישראל חש בחילה כששלום-עכשיו-קפלן ואחיהם האידאולוגיים מזדהים עם האויב הנאצי בעזה, כשאנשי הסרבנות שדם טבח העוטף על ידיהם מעיזים לדבר על אחרים, וכשהבוטים שלהם מהרהרים בשמחה על ההתממשות הכמעט מדוייקת של נבואת אהוד ברק על הגופות בירקון.

נדרשת כנראה הבהרהמי האיש? הח"ח!

הטענה לגבי שנת 2024 היא טענה שאני מציין שאומרים אחרים, כאלו שאני בוודאי מחשיב כשמאל קיצוני ואף הזוי. אתה גם מוזמן לבדוק מי מעלה את הטענה הטיפשית ההיא, שמקוננת על עזתים המשתתפים בטרור אבל מעלים על עצמם שלט "PRESS". וזה לא אני גם בעוד אלף שנים. ככה שגם אם אני לא יושב בקראוון של דניאלה וייס בכניסה לציר נצרים ומצפה בכליון עיניים להיכנס להתיישב, עם כל הכבוד לכנות אותי "שמאל קיצוני", בעיניי זו בערך השמצת המאה.

הטענה שלי היא מה שאמרתי על סטרוק. וזו גם טענתם (ובמקרים רבים טענתן) של בוחרי המפלגה מהמגזר, כאלו שפתאום מצאו את עצמם - הבעל בעזה, האישה בבית עם תריסר ילדים, שלוש פעמים בשנה, כשסטרוק מתנצלת שהיא תצביע בעד פטור לשותפים קואליציוניים, שלא יידרשו להחליף בפעם הבאה את הבעל. רק שבניגוד לפחדנות ולהליכה סחור-סחור סביב סטרוק במודעות אנונימיות בגיליונות השבועיים לשבת של "מקור ראשון" (ושל כמה עלוני בתי כנסת שמרשים לעצמם להיות קצת יותר ליברליים ופחות מפוחדים), אני כאן משמיע את הקול הזה בלי שום פחד. מי שמארגנים את הסידור המשיחי הזה, של האלף למטה אלף למטה, אלף בצבא ואלף בישיבה, זה בצלאל וסטרוק. לא איזו בת קול מהשמיים. במודעות הולכים סחור-סחור בלי לציין מי אירגן את זה, או שלכל היותר מתחננים להם בקול בוכים "לא לתת יד להשתמטות", כאילו הם שכחנים שצריכים תזכורת למה שהם מעוללים.

קאפיש?

תירוצים למכבירנקדימון

הטקסטים שלך מלמדים עליך יותר מהניסיונות המודעים למסגר את עצמך מחדש.

אף אחד לא מתרץ כלוםמי האיש? הח"ח!

כי אף אחד לא חייב לך כלום. פשוט תודה שכשלת בהבנת נקרא אלמנטרית.

אתה ממשיך לתאר את עצמך נהדרנקדימון

מעניין שדחוף לך לנסות לטהר את עצמך. ההתאבססות לא נגמרת, אז תעשה טובה לעצמך וקח את התרופות שהמלצת עליהם. זה יועיל לך.

בוא נעשה את זה אחרת.מי האיש? הח"ח!

מה שנקרא, אתפוס אומנותך לרגע - זו המתקיפה בברוטליות, זו שאין בה כל כבוד לאחר, זו שלא בוחלת במילים אלימות.

רק שעדיין, אני אדבר לעניין, בניגוד גמור אליך.

כי אפילו אם נשים הצידה את שגיאת ההבנה הילדותית-לגמרי שלך בנושא הטענה השמאלנית-קיצונית שהבאתי כדוגמא למה שאינני, ושאפילו לא הבנת מה תפקידה בדיון;

ואפילו אם נזקוף לטובתך - ולא לחובתך - את התנערותך מהשתתפות בהתבדחות הקלה בעניין תרופות הרגעה, שבאמת, זכותך להיעלב;

עדיין, לעצם הדיון והעניין, קרעתי אותך כאן לגזרים. דיאלקטית ואינטלקטואלית, גזרתי אותך בדיון הזה במספריים וניסרתי אותך במסור.
ומה שבנוסף הוצאתי ישירות מולך, היה לנעוץ סיכה בבלון המנופח שהקפת בו את עצמך פה, כמי ששופט אחרים ועוד מחלק עצות איך לשפוט ("לשוטט בפרופיל", כאילו מישהו מסתיר איזה משהו זדוני שחלילה עלול להיחשף, הו האימה, הו הפחד).

מצידי שימחקו את כל מה שהשתרשר בדיון הזה, אבל החל משלוש תגובותיך התוקפניות ושלוחות הרסן "אתה אידיוט" (באמת צורת דיבור מרשימה לפורומים), "דבר אחד ברור לגמרי" וכן "תשוטט בכרטיס האישי" ושתימחק גם תגובתי בנפרד "אנחנו מוסיפים לקבל את זה בשידור חי".
שיישאר רק מה שענו לי עניינית האחרים, והכל יהיה בסדר וטוב.
סיימתי כאן, ושהמילה האחרונה תהיה למי שרוצה ואיך שירצה.

לא תקום ולא תיטורadvfb
אתמול הגיעו ל-400פשוט אני..אחרונה
איזה עוד סינון מומלץ לטלפון יש חוץ מרימון?ילדה של אבא
יש נטספארק שזה אותו הדבראריק מהדרום

יש עסקן

יש K9 שזה ממש גרוע אבל חינמי

לי יש נטספארקהסטורי
כמדומני שהיום זה די אותו דבר בצבע אחר
אם המטרה היא פשוט אפליקציות בסיסיות בלי דפדפןפתית שלג

אז יש את כושר פליי.

50 ש"ח התקנה חד פעמית. לפעמים לוקחים עוד קצת על ההתקנה עצמה.

מה הכוונה בלי דפדפן?נחלת
בלי גישה לגוגלפתית שלג

אלא רק וואטסאפ, בנקים, קופת חולים, ביט, מוביט ובסגנון.

ויש חנות אפליקציות?ילדה של אבא
באותה מידה אני יכולה למחוק את האפליקציה של הדפדפן
חנות אפליקציות בסיסיתפתית שלג

זאת אומרת יוטיוב ורשתות חברתיות לא יהיה שם

יוטיוב אני כן רוצה, אבל כשר..ילדה של אבא
תחפשי יוטיוב כשר או גלאטיוב בגוגלנקדימון
זה יצא לי בחיפוש שטחי. אין לי מושג אם זה טוב ואם זה אמין.
נטפרי. אבל הם חוסמים חוסמיםנחלת

כלומר, כן אפשר לראות דברים, אבל אם יש תמונת אשה הם מוחקים.

הבנתי שיש יותר דברים שהם מאפשרים ממה ששיערתי.

החסימה של רימון, לא יודעת איך עכשיו, היתה לא מספיק טובה.

דברים לא צפויים עלו.

נסי אולי חסימה ברמה גבוהה, או כזו שיש לי: אימפליקציה

אישית. אני יכולה לחסום ולפתוח כרצוני. הבעיה היא

שלפעמים נחסמים אתרים או דברים שאין שום סיבה

לחסום אותם. לפעמים זה מגוחך (איך לכבוש מלפפונים...)

אז מתקשרים אליהם והם מסדרים את זה, אבל, לפי

הנסיון שלי, זה לא תמיד עוזר.

אני חושבת על נטפרי, אבל יש לי עדיין

רתיעה מלעשות זאת. נראה בעז"ה

בהמשך.

יש אתר נוסף שאיני זוכרת את שמו.

הם כמו נטפרי, כנראה, ומרשים

רק מוסיקה משלנו (או רק חרדית).

הבעיה בנטפרי זה שהם חוסמים תכנים גם ע"פ השקפהפתית שלג

לדוגמה- אתר ישיבה, פורום אוצר החכמה, ערוץ מאיר לילדים ועוד

היתרון אצלם הוא שהם עושים סינון פרטני-אנושי בתוך האתר עצמו על ידי גויים.

אה ואין להם סינון לסמארטפון עד כמה שאני יודע, אלא רק למחשבים.

חוץ מזה המחיר שלהם ממש סמלי, ונועד להנגיש עד כמה שאפשר את הסינון לכל בית.

נטפרי חוסמים אוצר החוכמה?!נקדימון
מעניין למה. מה נגד ההשקפה שם? האתר עצמו כבר מצנזר
אכןפתית שלג

הגאון רבי שלמה זלמן אולמן זצוק"ל מבית דינו של הגר"ש וואזנר זצוק"ל, הורה לחסום את פורום אוצר החכמה. להוראה זאת הצטרפו הרבנים הגאונים רבי יהודה סילמן ורבי שריאל רוזנברג שליט"א מבית דינו של הגר"נ קרליץ זצוק"ל

נטפרי מבצעת את הוראות הרבנים, ואינה מתעניינת או קשורה לסיבת החסימה.

ממש לשם כך הוקם פורום לתורה

שהוא הרבה יותר מפוקח מצד ההשקפות והתכנים

בתכלס את פורום אוצר החכמה אני לא מכירפתית שלג

אבל זה חלק מהתקנון של פורום לתורה ואולי מכלל הן אתה שומע מה היה חסר באוצר החכמה:

• הפורום לא מהווה במה לדיון בעניני אמונה. כמו כן אין להעלות או לדון בתאוריות שונות ומשונות של אנשי הפילוסופיה, דברים אשר נוגדים לדעתם המקובלת של רבותינו והשקפתם.
  • אין להעלות לדיון נושאים כמו "ביקורת המקרא", "עליה להר הבית", ונושאים נוספים מעין אלו שהשקפתם הברורה של גדולי ישראל בענינים אלו ידועה ומפורסמת.
  • אין לדון בפורום בעניני השקפה. וההשקפה היחידה המוכרת בפורום הינה השקפת גדולי ישראל בדורות האחרונים, וכפי דעתם של מועצות גדולי וחכמי התורה שליט"א.
  • אסור לדרוש ולהזכיר לגנאי או לכתוב בצורה מזלזלת על אנשים, כשאין היתר ברור לדבר עליהם בצורה כזו על פי גדרי ההלכה. כמו"כ אסור לכתוב בדרך גנאי על קהילות וקבוצות.
  • אין לדון בוויכוחים בין מגזרים שונים ואין להעלות נושאים השנויים במחלוקת אקטואלית.
  • אין להעלות בפורום נושאים ודיונים שאינם ראויים לקריאת בחורים.
  • אין להעלות נושאים מתוך מטרה להתריס או לזלזל בציבורים ובאישים שונים.
תקנון מופרע וכיתתי להחרידנקדימון
אשכרה יש סעיף כזה

"ההשקפה היחידה המוכרת בפורום הינה השקפת גדולי ישראל בדורות האחרונים, וכפי דעתם של מועצות גדולי וחכמי התורה שליט"א."

דוקא אני לא רואה בזה פסולפתית שלג

הם רוצים ליצור מרחב שירגישו בו בנוח כבבית המדרש שהם גדלו בו, עם כמה יתרונות של גלישה אונליין

הוא באמת מיועד בעיקר לאותו מגזר

כן, הביקורת שלי היא בהחלט על בית המדרש שבו גדלונקדימון
צימצום נוראי שכזה הוא עיוות, לדעתי. לחנוק את התורה למה שהרב שלי אמר הבוקר בלבד? זו מחשבה כיתתית מאוד.
מבחינתם מועצות גדולי התורה קובעת את גבולות הגזרהפתית שלג

אגב יש שיאמרו את הביקורת שלך לגבי הסעיף הראשון בתקנון.

הפורום אמור לשרת את יושבי בתי המדרשות הנ"ל. מי שלא מתאים לו- יש פורומים אחרים🤷‍♂️

כמובן. הדיון כאן הוא הערת אגב בלבדנקדימון

ולגבי הסעיף הראשון שם הוא דווקא הגיוני מבחינה זו שרוצים להתמקד בנושאים מסויימים ולא אחרים, בהלכה ולא באמונה, בגמרא ולא בתנך.

אבל הסעיף הכיתתי בא ואומר אין בעיה לדון גמרא אבל בשום פנים ואופן בלי רש"י, רק בדעות של תוספות. גם אם הם נדחו. אתם לא תדעו אם רש"י צודק או ר"י צודק, מבחינתכם קיים רק ר"י. אין להתייחס לרש"י בפסיקה.

ככה אני קורא את זה, וזה מטריד מאוד בעיניי.

אה, את הפורוםנקדימון
אבל את האוצר עצמו?
מאגר הספרים פתוחפתית שלג

למרות שאני יודע שגם על כל מיני ספרים שם יש השגות.

אגב ספריא גם חסום בנטפרי, אבל יותר בצדק. יש שם תוכן קונסרבטיבי

כן. ספריא זה עולם אחר בהחלטנקדימון
DNS פרטי של adguardנקדימון

במחשב אני לא יכול לעשות את זה כי הספק הוא רימון אז זה מתנגש איתם, אבל בטלפון יש לי רק אפליקציה של רימון ולכן הdns לא מתנגש והןא עושה עבודה מדהימה (!!!).

לא קופצות בכלל פרסומות לא בדפדפן ולא באפליקציות, ואפילו לא ביוטיוב. ממש פלא. באמת.

לחפש בהגדרות dns פרטי,

להכניס בשם המארח את הכתובת הבאה:

dns.adguard-dns.com

אם במקרה את עובדת אם איזו אפליקציה שנתקעת בגלל זה (לא קרה לי אבל ייתכן טכנית) אז בזמן השימוש באותה אחת אפשר לבטל את הdns ואחר כך לחזור אליו.

במקרה של שאלות נוספות, מצב ai של גוגל יתן הסברים נוספים.

הוא חוסם גם תוכן לא צנוע שהוא לא פרסומות?ילדה של אבא
לאנקדימון
זה רק מונע משרתי פרסומות לשלוח פרסומות לדפדפן שלך. אבל זה "רק" מאוד משמעותי בעיניי. להשלמה יש רימון.
יש שרת ספיציפיפצל"פאחרונה

שחוסם מה שנקרא תוכן למבוגרים בנוסף לפרסומות

זה לא יחסום לגמרי כל מה שלא צנוע אבל זה הרבה

family.adguard-dns.com

תלוי מה המטרה של הסינון...אברהם יאיר שטרן
לא יודע אם פה זה המקוםאריה ישאג
אני משתמש חדש בפורומים, ממתי אוכל להתחיל להתכתב בהודעות אישיות? היה כתוב לי שזה יקרה מאחרי שאשלח 25 הודעות, אך זה לא עובד לי עדיין...
פעם ראשונה שאני שומעת על זהאשר ברא
מסבירים שצריך תגובות מושקעות..אשר ברא
מה זה מושקעות? להתחיל לכתוב מגילות?אריה ישאג
אז לנצח לא אוכל לכתוב באישי...
נראה לי שזאת הכוונה שלהן..אשר ברא
צריך להבין את הראשחוזר תמיד לאשתי

תכתוב הודעות של יותר מעשר מילים. אף אחד לא בודק את התוכן.

באופן כללי יש מסרים. זה עדיף. שיחה אישית מיותר.

קח טיפ מנצח: פתח שרשור "אסור להתגייס לצבא השמד"די שרוט
משם תתגלגל. אחרי רבע שעה השיחות יפתחו לך.
חחחחאריה ישאג
האמת שאני אחד שיודע לחפור בהמון נושאים אבל ננסה
מה הלחץ על שיחות אישיות?נפשי תערוג

אם אתה משתמש חדש. אתה גם ככה לא מכיר אף משתמש כאן. עם מי כבר יש לך לדבר?

ואם אתה ותיק. תשתמש במשתמש הישן שלך.

שאלה רטוריתחוזר תמיד לאשתי
דווקא אשמח לתשובהנפשי תערוג
שאלה טובה....זה קצת מחשיד הלחץ הזה על הש.א.יעל מהדרום
שאלה טובה... שאלה טובה...חוזר תמיד לאשתי

אולי הגיע הזמן לעשות משהו

לא הבנתי מה אתה רוצהיעל מהדרוםאחרונה
האם אתם נותנים טיפים למלצרים ולשליחים?אריק מהדרום
שיטת מצליח🤦‍♀️יעל מהדרום
אינטרנט סיבים של 019פצל"פ

למישהו יש ניסיון איתם?

מבחינת איכות האינטרנט ותמיכה טכנית

אם כן אשמח לשמוע

אין לי סיבים אלא רק בטלפוןנקדימון
והסיבה היחידה שאני עדיין נשאר איתם זה כי הם הכי זולים בשוק כרגע. איכות אינטרנט גרועה, מתנתקת כל הזמן, ושירות לקוחות לא מרשים במיוחד.
זהופצל"פ

זה אחד החששות שלי השירות לקוחות גרוע

לגבי איכות האינטרנט מעניין אם זה ככה גם בסיבים

מגניבפצל"פ
תודה
יש לבת שלי קו אצלהם.נפשי תערוג

הקו לא ממש אמין

לפעמים אין קליטה (שהייתה בסלקום זה לא היה כך)

כמה עולה סיבים אצלהם?

כי בפרנטר אני משלם 95₪ הכל כולל הכל. (מודם. ספק ותשתית) ל600 מגה

מאוד מאוד אמין. אין בעיות אף פעם ב"ה

יש להם חבילהפצל"פ

של 300 הורדה 100 העלאה ב70 שקל לחודש כולל הכל

וב90 שקל יש להם חבילה של ג'יגה הורדה ומאה העלאה

אנחנו זוג צעיר

וגם לא באמת צריכים 600

אצלנו עובדים גם מהבית. כולל שיחות וידאונפשי תערוגאחרונה

יותר מאשר המהירות.

חשובה לנו האמינות

היה בעבר 300 מגה

הספיק די והותר

אבל 600 זה באותו מחיר ממש בפרטנר

לפני זה היינו בהוט.

לא היה טוב בלשון עדינה.

מי ער?זיויק
יש לרבינו תורהאשר ברא
על הנקודה שנשארים ערים במוצשק
מיהו רבך?פשוט אני..
רבי נחמן בן שמחה ופייגאאשר ברא
אני הקטןאריה ישאג
מחפש ספר מענין בpdf
קודם תענה אתה🙃🙃פתית שלג
חחח הוא שתול של המערכת Lavender
"גיטו וידו באים כאחת"אברהם יאיר שטרן
לענות למה? רק צריך ספר מעניין לקריאה על המחשבאריה ישאגאחרונה
לאיזה פסוק התמונה רומזת מפרשת דברים?קעלעברימבאר
תן רגע להשלים שמו"ת של מטות מסעיפתית שלג
למה זה רומז במטות.מסעי?קעלעברימבאר
ויסעו מריתמה ויחנו ברימון פרץפתית שלג
לא תגורו?עזריאל ברגר
בעל דינו שאוגר עליו דברים?
או ושפטתם צדק בין איש ובין אחיו ובין גרוקעלעברימבאראחרונה
אמא, מה זה טובל ושרץ בידו?פשוט אני..

אולי זה יותר מתאים ל"נבל ברשות התורה", עוד לא החלטתי...

יש כל כך הרבה צער ועצב ואסונות, לא עלינונחלת

כל השנה, כל השנים, שאפשר לומר, שעם המוסיקה והריקודים

אנו באיזה מקום, מתוחים, חשים מועקה, דואגים....

כך אפשר ללמד זכות ששלושת השבועות הם לא אי של

עצבות בשנה מלאת שמחה; נכון שבמשך השנה, לא

מחברים את זה בגלוי וביודעין לחורבן בית המקדש,

ועכשיו - כן, אבל אפשר להבין שלפעמים מרגישים

שאלוקים, כמה דיכאון, עצבות ומועקה אפשר להכיל.

כמה?

לצורך עבודה ללימודיםאשר ברא

מחפשת אנשים שגדלו עם הורים עם פוסט טראומה/ פוסט טראומה מורכבת.

אם יש כאן בפורום, יעזור לי מאוד מענה לכמה שאלות.

תודה!

אולי יעניין אותך