סיפור חביב שביקשתי מצ'אט ג'יפיטי לכתובגנדלף הורוד

**האור שנשבר**  

כריסטופר טולקין עמד מול חלון חדרו הקטן באוקספורד, מבטו נעוץ בשקיעה. הוא כבר היה בן שמונים, אך להט נעוריו לא עזב אותו. בכל פעם שצפה באחת מסצנות סרטיו של פיטר ג'קסון, גבר בו הכאב.  

"יצירתו של אבי הפכה לקרקס הוליוודי," אמר לעצמו, "וזה חייב להיפסק."  

### ההחלטה  

כריסטופר זימן את קבוצת "שומרי האור", חבורה סודית של טולקינאים מושבעים שהיו נאמנים אך ורק לכתבי המקור. הם התאספו במרתף ישן בביתו, שם הוצגה להם התוכנית.  

"פיטר ג'קסון הוא לא רק במאי," אמר כריסטופר בקול תקיף, "הוא סמל לרדידות ולמסחור. נבטל אותו, כמו שנבטל את מה שהוא מייצג."  

### הפעולה  

באחד הלילות, בזמן שג'קסון עבד על סרטו החדש בלוקיישן סודי בניו זילנד, שומרי האור התגנבו למחנה ההפקה. כריסטופר עצמו הוביל את הקבוצה, אוחז באגרופן כסוף שנחרט עליו שמה של הטבעת האחת בשפת השחור.  

הם פרצו לקרוואן של ג'קסון. פיטר, שהיה שקוע בעבודה, כמעט ולא שם לב עד שהיה מאוחר מדי. כריסטופר עמד מולו, ידו האוחזת באגרופן רועדת מעט, אך קולו יציב:  

"אתה הרגת את אבי שנית, ג'קסון. עכשיו תשלם את המחיר."  

בלי לאפשר לו להוציא מילה, כריסטופר נעץ את האגרופן בלבו של הבמאי. קולו של ג'קסון נדם, והחבורה נעלמה אל תוך הלילה, משאירה אחריה רק פתק שעליו כתוב:  

*"האור יוחזר אל הטבעת."*  

### ההדים  

העולם התעורר לתדהמה מוחלטת. מותו של פיטר ג'קסון הותיר ריק אדיר בתעשיית הקולנוע, אך גם העלה שאלות על נאמנות ליצירה ספרותית ועל מחיר המסחור. כריסטופר טולקין מעולם לא נתפס, אך רבים האמינו שדווקא מעשהו הנועז שמר על רוחו של ג'.ר.ר. טולקין טהורה ונאמנה.  

חחח יפהסוורוס סנייפ

מעניין אותי גם איך ביקשת ממנו לכתוב.

יכול?

ביקשתי ממנו שיכתובגנדלף הורוד
סיפור על כך שכת טולקינאית בראשות כריסטופר טולקין ממתנקשת ובהצלחה בג'קסון 
חחח ואוו הוא טובסוורוס סנייפ
גרסה אחרתגנדלף הורוד
### **האור שדעך**  

השנה הייתה 2001, וג'.ר.ר. טולקין היה בן 109. איש זקן, אך מוחו נותר חד כתער. בעולם שבו רפואת העתיד אפשרה להאריך חיים בצורה מרשימה, הוא זכה לראות את המאה ה-21.  

כשיצא הסרט *שר הטבעות: אחוות הטבעת*, עולמו של טולקין התנפץ. הוא צפה בבכורה פרטית באחוזתו, פניו הלבינו מרוב כעס, וכל תנועה על המסך נדמתה לו כאגרוף בבטן.  

"זה לא יצירה שלי," אמר לעצמו בקול שבור. "זו בגידה."  

### **ההחלטה**  

לילה אחד, כשהכעס לא הניח לו מנוח, הוא התיישב אל שולחנו, כתב מכתב רשמי לפיטר ג'קסון ובו דרש להפסיק את העבודה על הסרטים הנוספים. הוא הסביר בפירוט את העוולות שנעשו לסיפורו, לאופי הדמויות ולמשמעותה של הטבעת.  

ג'קסון, שחשב שמדובר במתיחה, שלח בחזרה תשובה לקונית: "העולם אוהב את הסרט, ואני אמשיך."  

תשובה זו הייתה הקש ששבר את גב הגמל.  

### **המסע לניו זילנד**  

טולקין ארז תיק קטן, ובו כמה פריטים שנשמרו אצלו עוד מהמלחמה: אקדח ישן, יומן עור, וקופסה קטנה ובה אדמה מ"שרווד", מקום הולדתו. הוא נסע לניו זילנד בלי ליידע איש.  

בליל סערה, מצא את דרכו לאתר הצילומים. ג'קסון היה שם, מתבונן במסך שבו ערכו סצנת קרב.  

טולקין עמד רגע בצד, מתבונן באיש הגדול והצחקני שלא הבין את עומק היצירה שלו. הכעס גאה בו כמו גל בלתי ניתן לעצירה.  

### **העימות**  

"מר ג'קסון," אמר טולקין בקול רם וצלול, שהדהד באתר הריק למחצה.  

ג'קסון הסתובב, עיניו פעורות בתדהמה. "זה לא יכול להיות... אתה אמור להיות מת!"  

"אני אכן מת, לפחות כפי שאתה הראת אותי בעולם," השיב טולקין, צעד קדימה עם האקדח בידו. "אבל היום אני בא לתקן."  

"מה אתה רוצה ממני?" שאל ג'קסון, נסוג מעט.  

"אני רוצה שתפסיק. שתכבד את מה שכתבי. שסיפוריי יישארו כפי שנכתבו, לא כפי שאתה מפרק אותם לצעצועים הוליוודיים."  

ג'קסון צחק, ניסיון נואש להפיג את המתח. "אבל הסרטים האלה עושים אנשים מאושרים. הם מכניסים את העולם שלך ללבבות של מיליונים."  

"לא על חשבון האמת," אמר טולקין וירה.  

### **האור שכב**  

הכדור פילח את ליבו של ג'קסון, והוא נפל לקרקע. טולקין הביט בו בשקט, כמו רואה את משקל הדורות נופל מעליו.  

"סוף סוף," לחש, "האור נשמר."  

בבוקר, כשאנשי הצוות גילו את ג'קסון, טולקין כבר היה הרחק משם. אך מכתב שהשאיר מאחוריו הסביר:  

*"ישנם דברים שאי אפשר למסור למסחור. האור אינו שייך לאף אדם, והוא יחזור לאדוניו האמיתי."*  

### **התגובות**  

העולם היה בהלם. הרצח הותיר חלל בתעשיית הקולנוע, אך עורר דיון עמוק על זכותו של יוצר להגן על מורשתו, אפילו בדרך קיצונית כל כך.  

טולקין עצמו לא נתפס מעולם, אך מסופר שהוא חי את שארית ימיו בכפר נידח, שם המשיך לכתוב סיפורים ולשמר את החזון שלו, הרחק מהשפעת העולם המודרני. 

שמעתי שבני טולקין נשבעו לנקום בכל וולא, בלרוג, עלףקעלעברימבאר
גמד, או אדם שלא נולד. לרדוף את כל מי שיסריט טת סיפורי אביהם. בשם ארו, ומנווה ואלברת עדים
וטניקוטילגנדלף הורוד
אפשר לעשות את כריסטופר מתנקם בגקסון כמו טוריןקעלעברימבאר
שחוזר לדור לומין והורג את ברודה (ככה נראה לי שקוראים לבן המזרח הרשע)
יש לך רעיון איך לנסח את זה?גנדלף הורוד
לא זוער בדיוק את המקרה עם טורין וברודה, עיין בילדיקעלעברימבאר
הורין
אפשר לעשות את כריסטופר מנדה את גקסון כמו גנדלףקעלעברימבאר
ששובר את מטה סרומן
מנדה זה לחלשיםגנדלף הורוד
צריך שיהרוג אותו, כן יאבדו כל אויביך 
אז הוא זרק אותו לאש של הר הגזירהקעלעברימבאר
או זרק אותו אל האין הסובב את אאה דרך דלתות הלילה
ואת ג'קסוןגנדלף הורוד
השליכו הטולקינאים מעבר לדלת הלילה, אל האין חסר הזמן 
וגזרו עליו שיהיה בכחא למשך טרילוגיה של 3 עידנים,עדקעלעברימבאר
שיורשה לבקש חנינה
אני באמת מסוגלגנדלף הורוד

לדמיין כמה טולקינאים רדיקליים שיתנקשו בג'קסון

לדעתי, זה ריאלי ואפשרי שזה יקרה, יש מיליוני טולקינאים ששונאים אותו, ובטוח יש כמה מאות פסיכופתים 

חס וחלילהקעלעברימבאר
אני רק אומר שזה אפשרי לחלוטיןגנדלף הורוד
ואני ממש לא מהרדיקליים בפסיכופתיםגנדלף הורוד
אתה רדיקל חפשי או רדיקל אדוק?קעלעברימבאר
מה הכוונה?גנדלף הורוד
אם אתה גנדלף ומשחק בסרט של גקסון, ותפגוש את גקסוןקעלעברימבאר

בפונדק הסוסון המכרכר, האם תיידע אותו שיש לו פרס על ראשו, כמו שגנדלף האפור עשה בסרט ההוביט ימ"ש?

לאגנדלף הורודאחרונה
אני אקבל את הפרס, סמוך עליי
יש סצנה בסרט ההוביט ימ"ש שתורין יושב בסובן המכרכרקעלעברימבאר
וגנדלף מראה לו מודעה שיש פרס על ראשו. אפשר לעשות את אותה סצנה על גקסון במקום תורין...
אם מי שתומך בסרטים הוא ג'קסונאי, אז איךקעלעברימבאר
קוראים למי שתומך בסרטים של הארי פוטר? אני צריך בשביל פורום הארי פוטר את זה
..קעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך כ"ח בכסלו תשפ"ו 8:54

..

שם אחר למערת צדקיהו:קעלעברימבאר
מכרות מוריה
כי היא היתה מכרה אבנים, והיא ליד הר המוריהקעלעברימבאר
מערת צדקיהו זה מכרה?גנדלף הורוד
זו היתה מערה טבעית קטנה שרובה הוגדלקעלעברימבאראחרונה
על ידי חציבה כדי להיות מחצבה לאבנים לבניה בירושלים בבית שני
טבעות הכוח חוזרת לעונה 3!Gandalf66

אין תאריך עדיין..

מאחורי הטבעות: "תחזית שלי ללא ביסוס, 26/9/2026"

סדרה אנרייטדGandalf66
יצא חלק 2? חח לא עוקבסוורוס סנייפ
העונה השנייה ממש טובהGandalf66
לאפוקי מהעונה הראשונה?סוורוס סנייפ

כי אם לא אין סיכוי שאני מציץ

לא125690
אבל אני אופטימי לגבי השלישית (אם כי לא נראה סביר שאראה אותה עד אחרי הצבא, תחזית לא מעודדת במיוחד בהתחשב בזה שאני לא מתכנן להתגייס בקרוב)
מה יהיה מיוחד בשלישית?גנדלף הורוד
שאני עוד לא יודע איך היא125690אחרונה
מה דעתכם על מפגש פורום בחנוכה?גנדלף הורוד
קודם תקרא לבעל האוב שיעלה את מנדוס ודורין מהאובקעלעברימבאר
מנדוס נתן את אישורוגנדלף הורוד
אם זהקעלעברימבאר

בתחנה המרכזית תקראו ל @כקדם😅

מה עם מתחם שרונה?גנדלף הורוד
מישהו בעד?גנדלף הורודאחרונה
זה לא צריך להיות בטבעת הגורל,ומצריך לחכות 3 עדנים?קעלעברימבאר

לפני שתהיה אפשרות לחנינה?

נתניהו הגיש לנשיא הרצוג בקשת חנינה

(חוץ מזה שעל תיקי אלפים נותנים בכלל חנינה? הרי הם ילדי ארו?)

דווקא על זה שמעתי הפעםגנדלף הורודאחרונה
חשבתי על משהוגנדלף הורוד

הקטע בסילמריליון, שגורלים האומלל מסגיר את ברהיר וחבורתו לסאורון

ממש ממש מזכיר את סיפור יהודה איש קריות 

איך אתם רושמים בני לילית?Gandalf66

עלפים

או

אלפים

אלפיםGandalf72
עלפיםגנדלף הורוד

לא סובל "בני לילית"

תרגום כושל

אלפים עדיףGandalf66אחרונה
תאוריה נחמדה:Gandalf69

-Denethor Goes Mad From Lead Poisoning

First, a brief history lesson. The tomato was introduced to Europe in the early 1500's when the Spanish conquistadors brought it back from Mesoamerica. Because tomatoes are so acidic, when they were placed upon European pewter plates or cooked in pewter pots, the acidity would cause a greater amount of the lead in the pewter to leach into the food. The resulting increase of lead poisoning lead to the tomato being blamed for causing sickness and death.

In The Return of the King, as Pippin sings for Denethor as he feasts, he is explicitly shown eating tomatoes from a pewter platter. He is also shown drinking from a pewter cup.

I believe this was very intentional by Peter Jackson to subtly imply that lead poisoning was contributing to Denethor's unbalanced mental state.

חבל שמישהו מוצא כזה תאוריה נחמדה...סוורוס סנייפ

על הסרט..

שר הטבעות זה שר הטבעותGandalf66
מה, זה פורום רק על הספרים?
פורום ל"כל מה שקשור לטולקין וספריו"גנדלף הורוד
הסרטים של ג'קסוןGandalf66אחרונה
קשורים לספרים של טולקין, אפילו, השם שלהם די דומה
ובעברית?גנדלף הורוד

אולי יעניין אותך