אני יודעלא שלם,משתלם

שזה לא באמת  נכון ...

אבל מרגיש לי שאני כל הזמן צריך לבחור בין בחורה דוסית לגמרי לבין בחורה שנראית טוב.

איפה אתם מתחבאות?!

אני מכירה הרבה דוסיות שנראות מעולהברוקולי

השאלה אם זו השאלה הנכונה לשאול 

כמה מקום כל נושא מקבל בחיפושברוקולי
תמשיך באמונהאדם לאדם

בנתיב והמסע שלך,

ההרגשה כמובן סתם מכשילה,

היא שקרית, וכשתמשיך עוד אתה תגלה בנו עיניך.

אז תחפש על פי מה שאתה יודעadvfb
ולא על פי מה שאתה מרגיש
יש דוסות שלא נראותכְּקֶדֶם
הבהרה* אחרי קריאה שניה של פותח השרשורכְּקֶדֶם
יש דוסות שלא נראות דוסות*
נכון ,חידוד יפההפי

ואם אפשר להוסיף מהערה הזו החשובה

יש גם בנות שנראות טוב ,שלא עושות "רעש" על זה.. אולי בתמונה או ממבט ראשון לא יראו ובמציאות או ממבט שני הן כן ומאוד

(נקודות למחשבה

לפותח השרשור..

האם כל סטיגמה שלנו בהכרח נכונה?)

אולי כל הדוסיות באמת פוסלות אותךתמיד בבטחה

כי אתה מחפש מישהי שנראית טוב

תסביר?לא שלם,משתלם

לא אמרתי שפוסלות אותי, אמרתי שקשה לי למצוא.

( לא בקטע גאוותני אבל רק אחת פסלה אותי וזה היה בגלל שהייתי מדי דוס בשבילה)

אם כתוב לך בכרטיס שאתה מחפש החורה שנראית טובתמיד בבטחה

הרבה בחורות (ואני בתוכן) פוסלות על זה.

ברגע שאני רואה שכתוב בכרטיס "בחורה נאה" או "בחורה מטופחת" וכד', אני מבינה שזה אחד מהדברים שחשובים לבחור, וזה לא סימן טוב.

אני, והרבה כמוני, לא רוצות בחור שהחיצוניות חשובה לו יותר מהפנימיות, ושורה כזאת בכרטיס לרוב מצביעה על כך

ברור שלאלא שלם,משתלם
אל תגזימי...
אבללא שלם,משתלם

מצד שני למה זה מעורר בך התנגדות זה שבחור מחפש מישהי שנראית טוב?

זה שחשוב לי חיצוניות אומר שלא חשובה לי הפנימיות?

אני לא באמת פוסלת רק על זה,תמיד בבטחה

אבל בדר"כ זה בא עם עוד כמה "דגלים אדומים"

לא אכפת לי שאתה מחפש מישהי שנראית טוב, אבל אם זה כתוב לך בכרטיס, ששם בדרך כלל כותבים את הדברים שהכי הכי חשובים, זה אומר משהו.

אני לא רוצה לחיות בלחץ של "אולי אני כבר לא יפה מספיק בשבילו, אני חייבת להמשיך לעשות ככה וככה כי הוא רוצה מישהי מטופחת"

אני לא יכולה להתחייב שבמשך שאר החיים שלי אני אשאר יפה כמו שאתה רוצה.

חוץ מזה שזה אף פעם לא נעים כשגבר שופט את המראה שלך, ואם זה מאחורי הקלעים זה יותר נעים מאשר כשזה בחוץ, כתוב שחור על גבי לבן שאתה הולך לבדוק שאני יפה

העניין פה זה לא הן אלא אתה..נוגע, לא נוגע

אז תפרק ותנתח את היחס שלך לעניין.

מה זה נראית טוב (חן או משיכה),

האם אתה מחובר יותר לסגנון מראה אחר (נניח גדלת עם בנות לא הכי דתיות שנראות אחרת),

האם אתה תופס שיש סתירה מהותית בין יופי לדוסיות,

האם אתה נותן יותר מדי מקום למראה,

האם אתה מצפה מבחינת נראות לדברים שאצל דוסיות באים רק בהדרגה.

אני אישית חושב שאם כבר זה הפוך...

רק שלפעמים לוקח קצת זמן לראות ולהרגיש את זה, בפרט שהגורם הנוסף שמשפיע על היחס לעניין- המשיכה הטבעית, קטן יותר כשהלבוש צנוע.

אני דוסית ואני נראת מעולה😌Cerrv
אשרייך..לא שלם,משתלם
עכשי נשאר למצוא את האחת שלי
מודעות עצמית זה חשוב😆כְּקֶדֶם
האמהות שלנו בתנ"ךהפי

מסופר עליהן שהיה להן יופי יוצא דופן

וכן איך אפשר להגיד על בנות מעם ישראל  לא יפות 

מענייןלשונינו רינה

אם כולן רוצות אותך ורק אתה מסנן את כולן אולי כדאי לנסות שוב את  הקשר עם ההכי יפה בעיניך שהייתה לך ושרצתה להמשיך בקשר.

לא נשמע לי סביר שפגשת רק דוסיות לא יפות

ושהיופי נמצא רק בקרב החילוניות/ מסורתיות

מה שמוביל להצעה שלי לחשוב טוב למה אתה לא רואה יופי אצל דוסיות אבל כן באחרות.

מעניין לשמוע מה דעתך בעניין

דוסית מבחינתילא שלם,משתלם

זה מישהי שממש דוסית.

לא התכוונתי לדתיה לאומית סטייל בני עקיבא 

צ'מע אחי אני פעם הייתי קצת כמוךכְּקֶדֶם

הייתי פוסל הצעות של בחורות שהולכות עם מכנסיים/חצאית קצרה

עם הזמן הבנתי שבנות שנראות דוסות כלומר לפי התקנים של ההלכה הן לא בהכרח דוסות. לא אומר חלילה שזה לא חשוב! רק מחדד שהמושג הזה הוא טיפה דינאמי ומורכב (כמו כל דבר בחיים מנהסתם)

אני עכשיו בקשר דיי מתקדם עם מישי שהולכת עם מכנסיים ולדעתי היא אחת הבחורות ההכי דוסות שהכרתי (בקטע טוב) 

זכותך..לא שלם,משתלם

אני פחות מאמין בזה מהסיבה הפשוטה שמי שקבע מה נחשב דוס זה לא אני ולא אתה. זה ה'

ויש בסוף הלכה...

נכון. יש הלכה. אבל בואכְּקֶדֶם

ההלכה בין היתר אומרת לא לומר לשון הרע(לא לקבל אותה) ועוד מליון תתי הלכות. מישהו עומד בזה?

ההלכה אומרת גם לא לדבר דיבורים לא צנועים.

והרשימה עוד ממשיכה כידוע.

אז אם מבחינתך בחורה שמתלבשת צנוע אבל לא שומרת על דברים אחרים היא דוסה כי "יש הלכה"

אז למה בחורה שהולכת עם מכנסיים אבל כן שומרת על דברים שלא ראיתי אצל דוסות אחרות היא לא דוסה?

מהסיבהלא שלם,משתלם

הפשוטה שאם בן אדם הולך עם שלט אני מדבר לשון הרע זה שונה מאם בן אדם נופל ומצטער על זה.

לבוש זה לא עוד סתם פרט, ובמיוחד אצל בנות אלא ביטוי של האישיות.

(אני ניסית כמה חודשים להתכחש לזה בקשר האחרון עד שהבנתי שאנינעובד על עצמי ובסוף בכאב גדול נפרדתי)

טוב לדעתי זה לא נושא לשיחה כאןכְּקֶדֶם
שנינו בנים ולשנינו אין שום השגה בניסיון של הצניעות. אבל אני בטוח שכמעט כל הבנות שמתמודדות עם זה מצטערות כמו שלנו הבנים יש ניסיונות אחרים..
לדעתי אתה מפספסנקדימון

בהגדרת החוזק הדתי של מישהו או מישהי, יש לדעתי שני היבטים וחצי:

א. מה מקובל. כן, זה בהחלט רלוונטי. זוהי הגדרה חברתית משהו, אבל היא מתפקדת בתור virtue signaling. אם מישהו בוחר ללכת עם קסקט, למשל, הוא בא להגיד על עצמו משהו. הוא מחצין שונות ממה שמקובל, והוא רוצה שיראו שהוא משהו אחר.

נז, למשל, במשך שנים רבות נחשב כדבר שדתיים לא הולכים איתו למרות שאין בעיה הלכתית ידועה, ודווקא בגלל זה מי שתבחר לשים נזם תעיד על עצמה שהיא קצת מחוץ לחברה הדתית הרגילה.

יש מה שמקובל כדתי יותר, ומי שעושה הפוך בהחלט מספר על עצמו משהו דתי אחר.

א.2. וודאי שיש הלכות שהן בעלות משקל רב יותר בתורה מאשר אחרות. יש מצוות שמהוות מסגרת ויש שלא, יש מצוות פומביות ויש שלא, יש מצוות דאורייתאיות ויש שלא, וכן על זה הדרך. כל העושר הזה בתוך בעולם ההלכתי הוא בעל משמעות בהחלט.

ב. יש הבדל בין התנהגות לא-הלכתית ביודעין ומתוך רצון/זילזול לבין קושי בשמירת ההלכה שהאדם לא מתגאה בו ולא מנסה להצדיק אותו.

לי למשל מאוד קשה להתפלל במניין, אבל אני לא מצדיק את זה ולא מנסה לתרץ את זה. אכן יש לי בעיה, ואני צריך לתקן אצלי. והדבר הזה שונה לגמרי מאדם שיגיד שאין בכלל עניין מיוחד בתפילה במניין ושלא קרה כלום.

יש לי שאלהאני:))))

אם מישהו מקפיד על הרבה הלכות אבל על שמירת שבת הוא לא מקפיד הוא נחשב עדיין דוס? הרי בהלכה יש מיליון תתי הלכה אי אפשר לקבוע על סמך דבר אחד שהוא לא מקיים שהוא לא דוס..

העניין הוא שיש דברים מסויימים בסיסיים שבלי לקיים אותם אי אפשר להיקרא דוס, שבת היא אחת מהן, וצניעות אצל נשים גם כן(וזה יהיה ממש עיוות לדעתי להפריד ולהתעלם מהקשר של נשים עם מצוות הצניעות), כן צניעות של הלבוש הוא דבר משמעותי מאוד בהגדרה של הדוסיות,ובמיוחד בהגדרה החברתית. 

וחוץ מזה מה שאמרת על לשון הרע זה נכון, יש הלכה לא לדבר לשון הרע, אבל אין מה לעשות אי אפשר להשוות את זה לצניעות, לא סתם כתוב שאחד מ3 העברות שאין אדם ניצול מהן בכל יום זה לשון הרע/אבק לשון הרע.

ואני אישה אז מותר לי להגיד את זה.

הכל יחסי.כְּקֶדֶם

דואג האדומי שהיה אחד מגדולי הדור איבד את העולם הבא שלו על לשון הרע.

נוטים להקל היום בחומרת הלשון הרע גם כי "כולם נופלים" בתקופת התנך לשון הרע היה באמת אחד הדברים הכי חמורים שיש. ולעומת זאת עניינים של צניעות היו בתחום אפור/מותר

(שלא כמו היום)

אגב, לדעתי השוואה בין מכנס רחב לבין חילול שבת היא ממש לא במקומה והיא מעין דמגוגיה.

על חילול שבת אין חולקים שמדובר בכרת.

על מכנסיים מדובר במחלוקת פוסקים לכן זה לא ככ בר השוואה, על לשון הרע לצורך העניין אין מחלוקת שמדובר בדאורייתא, קל וחומר שהולכים לפי החפץ חיים ששם הוא עושה ממש חשבון של כמה לוואים יש על כל מקרה.

ההבדל? היחס של החברה לעניין, זה הכל.

גם כיפה איננה דאורייתאנקדימון

ועדיין מי שילך בלי כיפה לא יהיה דוס. אצל אישה זה צניעות.

הרב יהושועלא שלם,משתלם
אמר לי לא מזמן שהיום יש בעיה גדולה של הדור שאנשים מחוברים מאוד לתורה ושואפים לקודש  אבל חסר המון פעמים את הישור קו ההלכתי. ההלכה נהיית משהו אורירי שאפשר לשחק איתו 
מי זה הרב יהושע?נקדימון

העולם של אנשים נהיה מבולבל. הם רוצים משמעות ורוחניות, מתמלאים ברגשות ובהזדהות, אבל הם כלואים בערפל רב השנים של הרעלה נגד הדת בכלל ונגד היהדות בפרט. הדבר היחיד שהם מכירים זה עלילות דם נגד הרבנים, נגד הישיבות, ונגד האחר.

וזה נמצא גם פנימה בתוך הציבור הדתי. יש רבנים ש"גילו את האור" בעצמם, ומתפקדים על תקן הלהוכיח לכולם שכל שאר הרבנים הם חושך.

באטמוספירה כזו הבילבול חוגג והקשיים אמיתיים.

(מן הסתם שפירא פ.ש.)פתית שלג
רבלא שלם,משתלם

נחשב ומוכר  מאוד בציבור הדתי לאומי/ חרדלי

מוזר שאתם לא מכירים

הרב יהושוע שפיראלא שלם,משתלם
יש הרבה הרב יהושועאני:))))
יש הרבהנקדימון

הייתי אמור לנחש?

וואלה?כְּקֶדֶם

מישהולך עם קסקט או כובע לא נחשב דוס?

אל תתחכםנקדימון

הכוונה לראש גלוי.

כאילו קירח?כְּקֶדֶם
..אני:))))
עבר עריכה על ידי אני))) בתאריך ח' בטבת תשפ"ה 14:49

"הכל יחסי" זה גם התשובה למה שאמרת על לשון הרע מול לצניעות.

הבאת דוגמא קיצונית, רוב האנשים לא מאבדים את העולם הבא על לשון הרע והיחס החמור במיוחד ללשון הרע שלו זה בגלל שבעקבות כך נהרגו עיר שלמה של כוהנים.

אני גם יכולה להביא לך דוגמא בצד השני מהתנ"ך עם המגפה שבה נהרגו 24 אלף יהודים בגלל חטא עם בנות מואב,ואז גם ייקרו ונתנו שכר רוחני עצום למי שהרג יהודי שחטא עם גויה.

אז נכון היו תקופות בתנ"ך שלא הקפידו על צניעות אבל היו גם תקופות שלא הקפידו על לשון הרע ובכל אופן זה לא משנה לעמדת התורה על העבירות הללו.(כמו שאומרים שהלכה לא לומדים מהרחוב)

הדוגמא שהבאתי קיצונית בכוונה בכדי להבהיר את הנקודה. 

אמרת החפץ חיים, יש לח"ח ספר בשם גדר עולם על צניעות, מומלץ מאוד לקרוא ולראות מה היתה הדעה של הח"ח על מצוות צניעות, בכול אופן זה ציטוט אחד ממה שכתוב שם:"...אם היא הולכת בדרכי פריצות אז תלד בנים אשר לא טובים, ויהיה לה ע"י זה לבסוף קלון וכלמה בעוה"ז וכמו דכתיב 'ובן כסיל תוגת אמו', וגם בעוה"ב הוא בזיון גדול לאביו ואמו כשיוצא מהם בן מכעיס להקב"ה. וכמו שכתב הגר"א באגרתו 'עלים לתרופה' שאף אם ידריך תמיד בנו במוסר ולא יקבל אוי לאותה בושה והצער והבזיון בעוה"ב. על כן צריכה האשה להרגיל עצמה במדת הצניעות וייטב לה עי"ז בזה ובבא"

הערה:אני דיברתי באופן כללי על צניעות, אני לא התייחסתי לחילוקים שאתה אומר על מכנסיים.

בכול אופן לא באתי להקטין את חומרת לשון הרע אלא אני באה לומר כמו שאתה אומר הכל יחסי ויראת שמיים אצל נשים אנחנו בדר"כ בודקים דרך רמת הצניעות.

הוא איבד את העולם הבא בגלל לשון הרע.כְּקֶדֶם

לא בגלל שהרג את כהני נב(הם כביכול היו בגדר מורדי מלכות) וזו לא דוגמא קיצונית.

לשון הרע זו באמת עבירה חמורה מאד.

כשאמרתי שהכל יחסי התכוונתי שהיחס לשמירת מצוות הוא מאד דינאמי ותלוי דור.

לצורך העניין יהודי מסורתי ימסור נפש שלא יכניסו תפילין לשירותים, אבל תכלס בתקופת התנאים זה לא היה דבר חמור בכלל כמו שאנחנו מדמים את זה היום.

מבחינתנו זה ייהרג ובל יעבור חחח אפילו לדמיין אתזה..

מחילה מכבודך אבל בתקופת האבות לא היה איסור אפילו ללכת לבית זונות. שתביני את הפער. עד תקופת דוד המלך לא היה איסור ייחוד, בחנוכת בית ראשון נשים שרו וחגגו. והרשימה עוד ממשיכה...

..קעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך ח' בטבת תשפ"ה 17:21

.

עיין ערך "ועשית הישר והטוב"קעלעברימבאר
מחילה מכבודךלא שלם,משתלם

אבל אני מרגיש שאתה קצת מתרץ לעצמיך.

אני מרשה לעצמי לומר לך את זה כי הייתי בדיוק ככה לפני 3 שבועות.

הייתי בקשר עם בחורה מדהימה ממש  חיצונית ופנימית  וגם מאוד קשורה לתורה ולקודש.

אבל היא לא הלכה בצניעות. וגם אני ניסיתי לתרץ לעצמי שהעיקר זה הצניעות הפנימית ולשלכל אחד יש את ההתמודדות שלו וכ וכ

אבל בסוף ב"ה הייתי מספיק כנה עם עצמי להבין שמשהו פה לא תקין. לא בגלל שהיא לא בסדר פשוט כי הבנתי שבתוכי אני לא מאמין בגישה הזאת 

תעשה מה שאתה רוצהראשיתך
לא עניינך להתערב לבנאדם בשיקול דעת.

כקדם מדהים מה שסיפרת שיהיה בהצלחה

לא עניינך להתערב בדיון של אחריםנקדימון

לא שכרנו את שירותך להיות משגיח כאן ולנהל את הדיון.

מי שלא טוב לו - לא חייב להשתתף בשיחה.

הדיון פתוחראשיתך
נכוןנקדימון

ולכן אל תתני הוראות לאנשים כאן.

וכן למר, מי שמך שר ושופט?ימח שם עראפת
סליחה שנכנסתי לפורום לא לי, אבל אתה מעצבן
אני לא אומר שהעיקר זו הצניעות הפנימית. הלוואיכְּקֶדֶם

שהיא הייתה הולכת רגיל לפי ההלכה, רק אומר שלא כל מי שלא עומדת בתנאים ההלכתיים האלה אוטומטית צריך לפסול אותה. כי כמו שהסברתי והוכחתי יש דברים יותר חמורים מזה ואף אחד לא מתחשב בהם בדתומטר

התורה משאירה את השיפוט לקוראנקדימון

ומספרת שתמר לא רצתה לגלות במפורש של מי המקל והפתילים של הגבר שבא אליה. הייתה מוכנה להפיל עצמה לכבשן האש ולא לבייש אותו. בושה, כלומר ביאה לפרוצה שיושבת על הדרך זה לא דבר להתגאות בו.

נע. רמב"ם הלכות אישות אכְּקֶדֶם
"קודם מתן תורה היה אדם פוגע אשה בשוק אם רצה הוא והיא נותן לה שכרה ובועל אותה"
נו, ו...?נקדימון

אז זה אומר שזה לא דבר מכוער?

למה אתה שואל?כְּקֶדֶם

כי אתה דוס.

הוא שאמרתי, הכל יחסי ותלוי זמן.

מהתורה ברור שמדובר בדבר מכוערנקדימון
תמר לא רצתה לבייש את יהודה.
ועודאני:))))

יש לזכור שרצו לשרפה בעבור מה שחשבו שעשתה.

כן, אבל זה כי היא הייתה מעוגנת לשלהנקדימון
לכן הראיה היא מצד יהודה, ולא מצידה
לא נכון.כְּקֶדֶם

זו לא הסיבה שהיא לא רצתה לבייש אותו.

כי עובדה שלפני כן יהודה שאל עוברי אורח איה הקדשה.

היא נזהרה מלבייש איתו כי זה כביכול מראה שהוא עשה דין שקר.

לא נכון.אני:))))

אם לא היה שום גנאי במעשה למה לא אמרה לו לפני שפסק?

וחוץ מזה ככה נלמד מהתורה, אתה לא יכול לכתוב משהו שסותר את התורה.

רש"י כותב שהשבח של יהודה זה שהוא הודה בחטאו. 

אין צורך לעוות את התורה רק בשביל עיקרון שאתה רוצה להגיד.

הודה בחטאו שהזניח את כלתוכְּקֶדֶם
מנע משלה לייבם אותה וגם מעצמו. מה שגרם לה לעשות מעשה. אני מעדיף לא להמשיך לדבר על זה בטח שלא בפורום ציבורי, אני מתחרט שפתחתי זה. אלו נושאים שהשתיקה יפה להם
סליחהאני:))))

אתה כותב דברים שקריים.

תביא מקור לכך שיהודה לא התבייש מעצם המעשה עבירה שלו.

הבעיה כאן זה לא בנושא אלא בזה שאתה מתעלם מעובדות.

סליחהימח שם עראפת
אבל @כְּקֶדֶם צודק.
תשובת המאהאני:))))
הפשט של "הודה בחטאו" זה על מה שקרה עם תמר בפתחעניםקעלעברימבאר
גם אם בסוף התברר שזה היה ייבום לתמר ויהודה נשא את תמר לאשה (בלי קשר למשמעות "לא יסף"), הרי יהודה התכוון לחטוא בהתחלה. מה גם שהתחלת הייבום היתה בצורה מכוערת ולא ראויה (כמובן תמר לא אשמה כי לא היתה לה ברירה אלא להתייבם כך)
רש"י שםימח שם עראפת
"כי על כן לא נתתיה" - כי בדין עשתה על אשר לא נתתיה לשלה בני

יכול להיות שהוא התבייש, אבל לא זה היה חטאו.

רמבן אומר שצדקה ממני זה על זה שלא נתן אותה לשלהקעלעברימבאר
אבל לא קשור ל "יהודה שהודה בחטאו"
שהודאת יהודה בחטאו זה על תמר בפתח עניםקעלעברימבאר
אור החיים הקדוש שם אין לי כח להעתיקכְּקֶדֶם

וגם הרמבן

אבל חאלס לנסות להוציא אותי קטן

זה לא יעבוד לך סורי

אבל יש חולקים עליהםקעלעברימבאר
גבר רד ממניכְּקֶדֶם
סליחה, לא התכוונתי (:קעלעברימבאר
זה מוערך בעיניכְּקֶדֶם
אצה הראשון שהתנצל אחרי כל הלכלוך שניסו להוציא ממני כאן
לא ניסיתי ללכלך חס וחלילה, רק הסברתי עקרוןקעלעברימבאר

ופרשנות לפרשת יהודה

חבל שאתה לוקח את זה למקום כזה.אני:))))
אנשים כאן לא משועממים.
אני לא יודעת מה הם כתבו אבל אני יודעת מה למדתי ואי אפשר למחוק את זה ולהתעלם מכך.

אני מצטערת שאתה לוקח את זה אישית, הטענות שלי ושל כל מי שהגיב כאן הם לגבי הטענה שהצגת ולא לגופו של הכותב, בחיים האישיים שלך אתה מוזמן לעשות מה שאתה רוצה אבל כשאתה מעלה טענה שאני לא מסכימה איתה אני אחלוק עליה ואראה לך שהיא לא נכונה אני לא מקטינה אותך ח"ו אבל את הטענה כן, בוודאי,גם  אם יהיה לך קשה לשמוע את זה. מצטערת.

אם את לא יודעצ מה הם כתבוכְּקֶדֶם

ולא טורחת לברר אפילו.

אז מאיפה האומץ שלך לקרוא לי שקרן ועוד שאר ירקות? אם אני לא טועה יש איסור דאורייתא על זה בתורה.

זה נקרא בצדק תשפוט עמיתך 

קודם כל אשמח שתביא לי את המקורות שיהיה לי לידע כללי.

דבר שני להתעלם מהעובדה שלפחות לפי חלק מהפרשנים יש גנאי במעשה הזה זה נקרא לעוות.

אתה יכול להסכים עם פרשן מסויים אבל אתה לא יכול למחוק לחלוטין פרשן אחר. ככה נראה לי לפחות.

בסוף יש מספיק מקורות מחז"ל על כך שמעשה כזה הוא רעקעלעברימבאר

ולא רק אסור הלכתית.

וכן מקורות מהתנ"ך

התכוונתי שהוא גם אסור הלכתית וגם רע לפי רוח התורהקעלעברימבאר
והמוסר הטבעי של דרך ארץ שקדמה לתורה
ברוראני:))))

לא רק שזה אסור הלכתית וגם רע אלא גם אצל יהודה אפילו שזה לא נחשב לו חטא ולא היה אסור בזמנם זה נחשב כגנאי, ולמדנו שמלאך דחף את יהודה למעשה הזה ויש כאן מהלך אלוקי והמשיח צריך להיוולד דווקא בצורה כזאת קצת 'מכוערת' שיש בה גנאי וכך היה גם עם דוד ויש עניין בלידה באופן הזה דווקא, אז איך אפשר אז להגיד שאין כאן גנאי כשהתורה אומרת הפוך ועוד אומרת שזה בכוונה?

אפילו אצל יעקב שנשא 2 אחיות והיה מותר באותו זמן וגם הוא ידע שזה חלק מהמלך האלוקי ומתוך כך פעל בכול זאת יש כאן גנאי מסויים, גם במקרה הזה, ולכן יעקב לא מזמן בסעודת הלויתן שתהיה בגאולה.

מי שרוצה להתעלם מכך זה בעיה שלו מול התורה.

תשמעי זה לא יפהימח שם עראפת

לומר שהוא מתעלם מחלק מהפרשנים, שאגב לא הבאת אותם, כשאת עשית מקודם בדיוק אותן דבר, ולא תאמרי לאיזה פרשן נידח רבי יונילאוץ מארץ עוץ, רש"י!

אז במחילה מכבודך...

פפפ באותו מטבע אני יכול לומר שאת מעוותתכְּקֶדֶם

כי את הולכת לפי רש"י ולא לפי אור החיים והרמב"ן.

מבינה תאבסורד?

לעוות זה כשאתה מקריץ משהו שלא מבוסס על אף אחד מחז"ל.

אני לצורך העניין מאמין שיצחק אבינו נאבק על חייו ואברהם עקד אותו בכוח. האם זה אומר שאני כופר? לא.

כי את הדעה הזאת כבר הביא הראב"ע.

אני חושבת שאת צודקתלשונינו רינה
עבר עריכה על ידי לשונינו רינה בתאריך ט' בטבת תשפ"ה 19:56

שזה היה חטא אבל במקרה הספציפי של יהודה  לא מחשיבים את זה כחטא

כי נראה ש"טמנו לו פח" משמים דרך תמר והתוצאה בסוף מעידה על זה-מהתוצאה של זה בא דוד המלך

בדיוק כמו שמתייחסים למקרה של בנות לוט עם אביהן ,אף אחד לא יטען שגילוי עריות בין אב ובנותיו היה מותר לפני מתן תורה , פשוט המניע הטהור מכשיר את המעשה ואף גורם לו להחשב מצווה.

והתוצאה בסוף,שוב, דרך זה הגיעה רות וממנה דוד המלך.

ומה נגיד על תמר? 

שמותר היה ללהתחפש לקדשה ולהכשיל גבר במקרה שהוא לא היה ממלא את חובה כלשהי כלפיה?

בקיצור כל ההיקש  לפחות מוזר

ואין עוד עדויותלשונינו רינה

על אנשים כשרים בתורה שנכנסו ויצאו בכיף מבתי קדשות

חשוב לזכור שמדובר לפני מתן תורהימח שם עראפת
אז מה? גם לפני מתן תורה זה נחשב נבל ברשות 7 מצוותקעלעברימבאר

סדום נחרבה כי לא נתנו צדקה. אין חיוב לבן נוח לתת צדקה. איוב שהיה גוי אומר "ברית כרתי לעיני ומה אתבונן על בתולה" למרות שאין איסור הלכתי לגוי להנות מיופי של אשה שלא אשתו.

הנביא זועם על הגוים "ויתנו הילדה ביין והילד נתנו בזנה" למרות שאין איסור הלכתי לגוי על פרוצה.

ורבים אחרים עוד ועוד

זה מדרש לגבי סדום, יש עוד רביםימח שם עראפת
הם גם היו מותחים את הנמוכים ומקצרים את הארוכים, יש עוד הרבה סיבות למה נחרבה סדום שכן נכללים בשבע מצוות.

אבל שמע, זה לזלוג מהנושא, אין דבר כזה נבל ברשות שבע מצוות, יש מוסר אנושי, מוסר פרטי, לכל אחד יש את אמות המוסר שלו.

זה לא מדרש לסדום. פסוק מפורש ביחזקאל "גאון שבעתקעלעברימבאר

לחם היה לה ויד עני ואביון לא החזיקה" על סדום.

ברור שיש נבל ברשות 7 מצוות, כמו שיש נבל ברשות התורה. הלכה זה חוק, ותמיד אפשר למצוא פרצות בחוק, זה עדיין רשע לעשות את הפרצות בחוק. גם ה אומר לאברהם "ושמרו דרך ה לעשות צדקה ומשפט" לפני מתן תורה. יש מוסר טבעי אובייקטיבי שקיים בכל נפש אדם. מעבר לזה יש גם מקובלות חברתית. 

לא מכיר את הפסוק על סדום,ימח שם עראפת

אבל ברור לכל שלא על זה הם נענשו(לא רק, בכל אופן)

נכון, יש מקובלות חברתיות, וממש לא מופרך שתהיה חברה שבה הזנות מקובלת. לצורך העניין, מצאתי אזכורים שונים בספרי מחתרות לגבי הבריטים, שהזנות הייתה מקובלת בתקופתם ובחברתם.

מובא בגמרא שבית דין של שם ועבר גזר שאסור ללכתקעלעברימבאר
לפרוצה
מובא בגמרא גםימח שם עראפת

שהייתה עיר אחת בארץ ישראל, שגודלה כפול ומכופל מיבשת אסיה, ויש בה כפול תושבים ממה שיש היום בעולם. משו כזה, כאילו גוזמא רצינית ממש.

ועיין שם במפרשים, שמסבירים שאגדתות בגמרא באות כמשלים כדי לומר לנו דבר אחר, ואין להסבירן כפשוטן.

אני יודע שבית דין של עבר לא באמת גזר כך, אבל זהקעלעברימבאר
אומר שגם לגויים אסור ללכת לפרוצה (ואני יודע שזה משל שם)
לא זה לא.ימח שם עראפת
זה לא אומר דבר.
בכל מקרה הרב שרקי הביא בספר שלו לבני נח את הדיןקעלעברימבאר
שבית דינו של עבר אסר על הליכה לפרוצה לבני נח
בתור דין הלכתיקעלעברימבאר
קושייה עליוימח שם עראפת

ברור שזה לא היה חטא, יש מיליון ואחת הסברים לכך.

אני לא אמרתי שזה חטא אלא שאפילו שזה לא היה חטא ליהודה הוא התבייש בזה.

כמו שאצל דוד ובת שבע שאפילו שהוא לא חטא ומי שאומר שדוד חטא אינו אלא טועה בכל זאת יש כאן גנאי מסויים והוא הצטער על איך שזה יצא וציער את עצמו כדי לכפר על דבר בת שבע וכו'.

אני מסכימה איתך לחלוטין.

זה כן היה חטא. פשוט אחר כך נודע שיהודה בעצם ייבםקעלעברימבאר
את תמר אז הכל הסתדר.
אהה יפה!אני:))))
רק לשם הבהרהימח שם עראפת
כולם מסכימים שדוד חטא, גם הגמרא בשבת, הם רק חולקים מה היה חטאו
זה לא עניין יחסי, לפי המוסר הטבעי זה דבר מרושע, רקקעלעברימבאר
הלכתית הוא היה מותר. יש דברים מרושעים שלא אסורים הלכתית. קוראים למקרים כאלו נבל ברשות התורה
שרשור מקסים על דוסיות שהסיכום שלו זהלשונינו רינה

שמותר לגברים הלכתית ללכת לזונות ולנשים מותר ללכת עם מכנסיים.

פשוט נהדר,שיא הדוסיות.

הוא רק אמר שלפני מתן תורה זה היה מותר.גם אז זה רשעקעלעברימבאר
היה לעשות כזה דבר
כמובן שהיום זה אסור גם הלכתיתקעלעברימבאר
אחרי מתן תורה
צחקתי בקולצדיק יסוד עלום
לא יפה חבר'ה, מה אתם מכשירים כאן?
מניין לך שזה מרושע? לא מדובר בכפייהכְּקֶדֶם
אבל חאלס נראלי מיצינו😅
חטא בעריות הוא מרושע גם ללא כפיהקעלעברימבאר
ניאוף מוגדר כטומאה בתורה, גם אם הוא ברצון
אתה מערבב דבריםכְּקֶדֶם
יש מצב גם שאתה מושפע מהגישה של הרמב"ן שמיניות זה פגם שיש לנו. כנ"ל מעדיף לא להמשיך לדבר על זה כאן
חס וחלילה. קשר בנשואים הוא קדושקעלעברימבאר

וגם הרמב"ן אומר זאת באגרת הקודש. (אולי התכוונת לרמב"ם שכותב "שחוש המישוש חרפה הוא לנו" והרמב"ן חולק עליו חריפות).

קשר פיסי במסגרת נישואים הוא קדוש.

בכל מקרה כתבתי שניאוף הוא טומאה לפי התורה, "ואל אשת עמיתך לא תקרב לטמאה בה" כי הוא מכניס קשר חיצוני לתוך נישואים. דווקא בגלל שקשר פיסי בנשואים הוא קדוש, אז ניאוף הוא טמא. 

אבל מי דיבר על זה אחיכְּקֶדֶם
אמרת שאני סובר שעריות זה פגם, אז הסברתי שקשר פיסיקעלעברימבאר
הוא קדוש במסגרת נישואים. והפגם נובע מקשר כזה שלא במסגרת נישואים. אבל תחום העריות כשלעצמו הוא לא פגם.
שיהיהכְּקֶדֶם
אין לי כח להמשיך תדיון הזה
לא הבנתי מה היתה אי ההבנהקעלעברימבאר
בסוף כל קשר בעריות לא במסגרת קבועה הוא רשעקעלעברימבאר
כי הוא הופך קשר בין שני אנשים שאמור להיות קבוע מהותי ונצחי, לזול ועראי
זה שזה מותר הלכתית לא אומר שזה לא נבל ברשות התורהקעלעברימבאר

שאני אבין אתה אומר שלדבר לשון הרע=לאבד את העולם הבא? שוב,במקרה הזה העונש כ"כ חמור ברמה כזאת בגלל הנסיבות. אתה לא יכול להתעלם מזה.

מה הכוונה? היה מותר להכניס תפילין לשירותים? לא הבנתי מה אתה מנסה לומר שהם לא היו בסדר או שהתורה התירה את זה? כי מה שחשוב זה מה שהתורה אומרת לא מה אנשים עושים בפועל.

בתקופת האבות עוד לא ניתנה תורה, אז כל המבט צריך להיות אחר.המציאות היתה אחרת לגמרי, גם כשהאבות קיימו מצוות(והם קיימו הכל) זה לא היה בול בצורה המעשית  שאנחנו עושים היום, הם הצליחו להשיג את המצוות מכוח ראייתם/נבואתם/קדושתם ורק אחרי קבלת התורה נהיה חוקים ברורים מה מותר מה אסור ואסור לזוז מזה לפי גחמותינו, לכן יעקב יכל להתחתן עם 2 אחיות מה שהתורה אוסרת והוא ידע שזה יהיה אסור אחרי זה בתורה אבל הוא ידע שזה גם מה שה' רוצה שהוא יעשה והוא צריך לישא את שתיהן ומהן יצא עם ישראל.

בתקופה ההיא היה שכר למי שמקיים את המצוות(מלבד 7 מצוות בני נוח שזה כולם היו חייבים) ומי שלא קיים לא היה נענש.

לא הבנתי מה הבעיה שזה לא היה איסור? כל הבעיה היא שעושים משהו שהתורה אוסרת, אם התורה מתירה אז מותר. 

..הל"ט

קראתי את ההודעות שלך והצלחת להכאיב לי. מאוד. מה אתה מנסה להגיד מהדברים הנ"ל? אתה מנסה לחיות על פיהם?

לא סתם יש פוסקים והלכה.

חוץ מזה, הדברים שכתבת לעיל על מה ביססת אותם? לא הבאת מקורות אז הם תלויים עומדים ומתבטלים.

אכתוב משהו שיהיה לך קשה להכיל. אותה בחורה שאתה יוצא איתה, היא לא דוסית. זאת האמת. דיברת פה על החילוק בין כרת ל"מחלוקת פוסקים" ? איזה פוסק מתיר ללכת עם מכנסיים?

איפה מצינו בראשונים, במרן, או אצל האחרונים, פוסק שמתיר לאישה ללכת עם מכנסיים? אשמח למקורות.

אני חושב שאתה מסונוור ובוחר להתעלם מהדברים, בעומק יש פה המון גאווה גם. כי אדם שבא ואומר

"זה חמור וזה פחות, ולכן על זה אני אקפיד ועל זה לא" מעיד על אדם שאין לו התבטלות להלכה. וממה זה נובע? לא מסברא שאותו אדם בקי וחריף ומבין, אלא מגאווה שנובעת מרצון להתיר תאוות. מצטער על הדברים הקשים. אבל זו האמת.

זה לא משנה כמה היא "דוסית" מבפנים. אם היא הולכת לא על פי ההלכה (וזה לא עניין של סנטימטר או שתיים לפה בחצאית שאז עוד אפשר באמת להגיד מחלוקת פוסקים, אלא מכנסיים) היא לא דוסית נקודה.

אני בטוח שיש פה הרבה מעבר שאתה לא משתף כי זה לא משרת את האג'נדה שאתה מנסה להעביר. כמו לדוגמא עוד קשיים נוספים שיש לה עם הדת וההלכה.

ולסיום, אני כבר יודע מה תהיה התגובה שלך כנראה משהו "אנחנו לא יודעים כמה זה קשה להן ואין לנו זכות לשפוט" , אז קודם כל זאת בריחה. לא אני ולא אתה שופטים זה נכון, רק בורא עולם. אז אשאל שאלה כזאת.

אני לא מוניתי על ידי ה' להיות מגיד דברו וגם לא אתה. ולכן אין לנו זכות. לשפוט. מי כן מונה? גדולי הדור.

כמו הרב עובדיה, כמו הרב מרדכי אליהו, כמו הרב וואזנר, כמו הרב רצאבי, כמו הרב זילברשטיין, כמו הרב קנייבסקי, והרשימה עוד ארוכה אבל העניין הוא שלהם ראוי לשפוט, והם  ידידי, לא יאשרו לאף אישה ללכת עם מכנסיים רק כי "אנחנו לא מבינים כמה קשה לה" , כל עבודת ה' היא קשה, אז פורשים? אז עושים מה שנח לי וקל לי, ומה שקשה פחות. ברגע שאמרת את זה פרצת כל כך הרב פירצות בגדר ההלכה והקדושה. היא לא דוסית, היא בחורה שעושה מה שבא לה על פי דעתה האישית, ואתה סך הכל גבר מסונוור שכנראה מצוי בשאלות עמוקות עם עצמו על עניין ההלכה. כי אם לא, היה ברור לך שעם כל מה שאתה מרגיש וכו' זה פסול הלכתית כמו שכבר כתב לך לעיל פותח השרשור.

אשריך שאתה נעלב בשם התורהכְּקֶדֶם

שו"ת יביע אומר חלק ו יו"ד סימן יד

ואשריך שאתה לא שופט ובו בעת מכנה אותי גאוותן. ודן אותנו לכף חובה שכנראה היא לא שומרת על עוד הרבה דברים ושאני מסתיר דברים כדי לשרת את האג'נדה.

תופתע אבל שנינו שומרים נגיעה, לומדים תורה, שומרים על ייחוד, לא מדברים על דברים לא צנועים. לא יודע כמה תאמין לי כי הרי האג'נדה שלי היא לפרוץ גדרות ולהתיר תאוות כדבריך. אבל לא שכזה אכפת לי כאמור כבר ממזמן לא מזיז מה אנשים כותבים עליי כאן ב"ה. 

🤣ראשיתך
בוכה. סליחה זה חזק ממני
...הל"ט

מה שציטטת השו"ת של הרב עובדיה..אני מניח שלא ראית את המסקנא דדינא..וסתם ציטטת מה שנח לך ועוד באיזה ביטחון, דווקא התשובה שם לא משרתת אותך ואת מה שאתה מנסה להתיר ידידי תעיין שוב.

למי הרב עובדיה התיר ללכת עם מכנסיים? לבנות שהולכות עם חצאיות "מיני" בבקשה לדייק בדברי הרב ולא להמציא המצאות לשרת את דבריכם. שראיתי את הדברים שלך לא אכחד שאכן נחרדתי. וכשפתחתי שם..אין שום אזכור לדבריך. אחזור שוב, כל ההיתר של הרב זה אם יש בנות שהולכות עם חצאיות *מיני* שהן מעל לברך, אז נעדיף שילכו עם מכנסיים וגם זה שנעדיף שילכו עם מכנסיים, זה אחרי שננסה להשפיע עליהן בדברים ובדרכי נועם. ורק אם לא ישמעו לנו אז שילכו עם מכנסיים. וממש ממש ממש ממש ממש *לא* לכתחילה. אז אנא דייקו בדבריכם.

@מאותרת כנ"ל

במחילה, זו דמגוגיהימח שם עראפת

אם אתה מתיר לבנות שלבושות בחוסר צניעות להתלבש בחוסר צניעות זה סיוע לדבר עבירה.

אם הר"ע התיר, אז הוא התיר כי חשב שמותר. לא כי חשב שעדיף.

..הל"ט
תגיד לי מאיזה דברים של הרב שם בתשובה הבנת שמותר למישהי ללכת עם מכנסיים, אני באמת מנסה להבין את הדעה שלך, אולי אני טועה, אשמח להסבר ממך ולציטוט מהדברים של הרב להבנה שלך. לא מחפש לריב אלא באמת לדבר תורה.
נראה לי הוא אמר שעדיף איסור קל מאיסור חמורקעלעברימבאר
הוא מעולם לא התיר את זה בפועל
מה זה עדיף??ימח שם עראפת
חס ושלום!! זה סיוע לדבר עבירה, עיין בתשובת ריב"ש סימן תכ"ה ששם הוא נשאל מדוע לא לומר לרווקה הבאה לעשות איסור שתטבול קודם לכן, כדי להוריד ממנה איסור נדה החמור, ומשיב לו שזה סיוע לדבר עברה עיין שם, והרב עובדיה מביא אותו בספרו טהרת הבית ופוסק לפי זה שאסור לרווקות לטבול כלל!(פסיקה תמוהה בפני עצמה, אבל מקיש שם לכאן)
זה לא אותו דבר. חוץ מזה הוא לא התיר, רק ציין איזהקעלעברימבאר
איסור קל. ולגבי רווקה שציינת וכו', כבר אמרו ימות ואל ידבר עימה מאחורי גדר
לכן אין מה להשוות את שני המקריםקעלעברימבאר
יש, בוודאי שיש,ימח שם עראפת
כי מה שאני באתי לומר זה כמו ששם פוסק הרב עובדיה שלא תטבול, כדי שאם תבוא לעשות איסור שלא יהיה קל אלא חמור, אז גם פה לא יכול להיות שהתיר לשים מכנסיים במקום חצאית מיני, מכיוון שזה כביכול איסור מופחת
אין מה להשוות בין דאוריתא לדרבנןקעלעברימבאר
במיוחד במקרה של רווקה שהבאת שאמרו בגמרא שזה לא דוחה פיקוח נפש אפילו
לא נכוןימח שם עראפת
תסתכל במפרשים, שמסבירים שחכמים יודעים שזה לא יעזור לו, אחרת ודאי שהיו נותנים לו לדבר איתה מאחורי גדר

ואיזה דרבנן אתה מדבר? צניעות דאורייתא או דרבנן?!

הוא כן מתירכְּקֶדֶם

כל העניין זה לכתחילה ובדיעבד

לא נכון, זה לא קשור,ימח שם עראפת
שם זה מי שתקפו ליבו(אני מרגיש ת"ח אבל אני לא, במקרה למדנו את הסוגייה הספציפית הזאת בישיבה שנה שעברה), שבפשטות חכמים אומרים שזה לא באמת יעזור לרפא אותו, אחרת מה אכפת להם שידבר עם מישהי מאחורי גדר?

אבל סתם אדם לדבר עם רווקה? אין בעיה הלכתית, הבעיה שם היא שליבו תקפו וזה סוג של מחלה, והרופאים אומרים שם שרק אם הוא יבוא על אותה פלונית ירפא, וחכמים אומרים שימות ולא יבוא עליה. ואז הרופאים הולכים ומתפשרים, שרק תעמוד לפניו ערומה, שרק ידבר איתה, מאחורי גדר, וכן הלאה, וחכמים אומרים שלא.

מי התיר איפה? אני לא יודע מי התיר ומה התיר, כתבתי על פי מה שנכתב בתגובתו בפורום, וזו הייתה דמגוגיה. מה שהרב עובדיה כתב פחות מעניין אותי כרגע.

התכוונתי ששם זה מאוד חמור, ואין מה להשוותקעלעברימבאר
זה כמו שתשווה לי על דילמה אם לברך בפה מלא או לבלוע בלי ברכה, למי שנגס ושכח שברך. בכל מקרה אלו לא איסורים חמורים בניגוד למקרה של רווקה שהבאת
לא הבנתיימח שם עראפת
מה זה משנה? זה בדיוק אותה הדילמה, האם לומר למישהי שתעשה איסור קל יותר, או לשתוק ושתמשיך באיסור חמור יותר, זה לא אותן דרגות חומרה, אבל זה בדיוק אותה הבעיה.
אני לא בטוח שאין הבדל בדילמות כאלו בין דרבנןקעלעברימבאר
לדאוריתא
למה אתה מחליט שזה דרבנן?ימח שם עראפת
..הל"ט
צדיק עזוב, הוא לא פה להתדיין הוא פה להביא מחלוקת ולהבות. תן לו לשרוף לבד. אל תוסיף לו.
אני פה כי הדמגוגים קוראים לפרובוקטורימח שם עראפת
באמת סליחה שאני פה, לא נעים לי כי זה פורום רציני בעיקרון, אבל כל הדיון הזה מקומו בפורום בית המדרש ולא פה, לכן אני כן מרשה לעצמי להצטרף
נשלח בטעות פעמיים, תקלה אינטרנטיתימח שם עראפת

באמת סליחה שאני פה, לא נעים לי כי זה פורום רציני בעיקרון, אבל כל הדיון הזה מקומו בפורום בית המדרש ולא פה, לכן אני כן מרשה לעצמי להצטרף

אתה מתעלםמאותרת

מהרבנים האחרים.

שים לב שלא הבאתי את הרב עובדיה כפוסק שמתיר מלכתחילה ללכת עם מכנסיים. הרב עובדיה כן מפקיע את האיסור של לא ילבש ממכנסי נשים, ואוסר בגלל סיבה אחרת, כפי שכתבתי בהודעה הנ"ל.

אבל שני הרבנים האחרים (שהם פוסקים אורתודוקסים גדולים, לא מדובר ברבנים אנונימיים או משהו כזה) מתירים. ובתשובה של הרב רבינוביץ יש פירוט רב ודיון במקורות.

אז שוב:

אפשר להיות אישה שומרת הלכה וללכת עם מכנסיים.

(ותסלח לי, לא נכנסתי לכל הדיון שהתפתח פה, אז אולי טעיתי ופספסתי דברים שכתבת.)

פוסקי הלכה שמתירים מכנסיים לנשים:מאותרת

שות בני בנים: "שאלתי אותו זצלה"ה אם מותר לאשה ללבוש מכנסים והשיב לי שאם המכנסים רפויים ואינם מהודקים להגוף אינו רואה בזה שום איסור ואדרבה יש בו משום צניעות, אבל אם הם מהודקים ודבוקים להגוף אין ללבוש אותם".

שות שיח נחום: "מעיקר הדין מכנסיים צנועים המיוחדים לנשים ניתן ללבוש אותם, אולם בדבר זה יש להתחשב גם במקום ובחברת שומרי תורה ומצוות אליה האשה משתייכת, ואם הדבר אינו מקובל שם יש להימנע מכך, כדי להרחיק עצמה מן המחלוקת ולקיים 'ומצא חן ושכל טוב בעיני א-להים ואדם' (משלי ג, ד)."

(ועיין גם בדברי הרב עובדיה, יביע אומר ו, יו"ד, י"ד, שמתיר מכנסיים בתנאים מסוימים, אבל אוסר מלכתחילה בגלל שיש בדבר שחץ. בגיליון מפנה לרב הנקין הנ"ל ומסכים איתו שאין איסור).

וכמובן שם הרבנים מתייחסים לכלל המקורות.

יש דברים שיש עליהם קונצנזוס בהלכה. מי שאוכלת צ'יזבורגר, לכל הדעות היא עושה דבר שאסור לעשות.

בצניעות זה יותר מורכב, ולא בגלל קושי אישי - אלא כי בהלכות צניעות יש מימד של שהוא פחות "קשוח" בהגדרות, והוא תלוי חברה ומקום. למי שהולכת עם מכנסיים (שעונות על ההגדרות הנ"ל) יש על מי להישען. למי שאוכלת צ'יזבורגר אין על מי להישען.

אתם חבורת לא בריאיםראשיתך
אני תוהה לעצמי, האם את המצוות שלכם סיימתם לקיים מא' עד ת', שאתם נזעקים לדקדוקי הלכה של אחרים וכואבים כאבים לא לכם וגם יודעים לנתח מאיזו פינה אפילה בנפש זה נובע? 
..הל"ט
אענה בקצרה כי באמת שאין לי עניין לקחת את זה למקום שאליו את מנסה ללכת. גדול השלום וכו'.

אני רחוק מלהיות מושלם בהלכה. וה"דקדוקי הלכה" האלו, הם בכלל לא דקדוקים, אלא הלכה טהורה בלי לדקדק. זה שלא נעים לאנשים לשמוע והם מנסים לצייר להם הלכה משל עצמם..על זה אני נזעק.

ושוב, כמו שאמרת הדיון פתוח, אז למה כואב לך שאנחנו מתדיינים? כי הדברים שלנו לא לרוחך? אז תקחי נשימה עמוקה, תתאפסי, ותמשיכי הלאה כמו אדם בוגר.

הלכה טהורה. שאתה לא יודע.כְּקֶדֶם

ולפני שמבין בנושא מנסה להקטין אנשים ולהוציא מהם משהו שלא שייך בכלל. היא הייתה עוד מאד עדינה לדעתי.

..הל"ט
עיינת שוב בתשובת הרב לפני שאתה מתיר את השרץ? או כדברי הרב שם "שחץ" ? ממש אמרת בביטחון שהרב מתיר..

מדבריך עולה שמי שלא מבין פה הוא אתה, לפני שאתה מצטט תסתכל שוב, כי כאמור אדם ששומע את דבריך, כמו שאני קראתי עלול להיחרד ולחשוב שהרב עובדיה מתיר מכנסיים. דייק בדברים שלא יצא חס ושלום סילוף מדברי הרב.

אוי געוואלדימח שם עראפת
שחס ושלום לא יצא מדברי הרב שהוא מתיר משהו מותר, אוי ווי זמיר, אוי געוואלד! הפגונה! אוי געוואלד!

סליחה הייתי חייב, לא נעים לי עכשיו כי זה פורום רציני ומכובד

תראה לי מקרה שהרב התיר למישהי אישית דבר כזהקעלעברימבאר
לא מכירימח שם עראפת

סתם נחה עליי רוח שטות(סליחה)

אבל שמעתי סיפורים על אנשים שסיפרו לרב עובדיה שהם עולים להר הבית, והוא אמר להם שבסדר. אני זוכר סיפור אחד שמישהו שאל אותו איך הוא יכול לכפר,

והרב עובדיה אמר לו להמשיך לעלות.

אבל לא במקרה של חצאיתקעלעברימבאר
עלו להר הבית עם חצאיתכְּקֶדֶם
אבל לא עברו על לא ילבש כי מתחת היה להם מכנסיים (רחבים)
טוב הכהנים במקדש חייבים שמלהקעלעברימבאר
סתם כי זה לא עניין אותי מעולםימח שם עראפת

אני בוחן את הנתונים שהשמיע כאן הל"ט ועל פיהם אני נוכח שיש דמגוגיה בדבריו.

ייתכן שזה לא קשור לר"ע, אבל דמגוגיה קיימת כאן.

איך אתה מסוגל?אני:))))

לתקוף מישהו על משהו שאתה בעצמך לא מאמין בו.

אתה תוקף לשם התקיפה נטו.

איפה הערכים?, אתה מסוגל לוותר על האמונות שלך רק בשביל להקטין אחרים?

מה זה אומר עליך? 

לא, אני כן מאמין בזה,ימח שם עראפת
שאין איסור ללכת עם מכנסיים, יותר מדוייק, שלא כולם אוסרים. האם הרב עובדיה אוסר או מתיר? פחות קריטי לי, אבל מדבריו של הל"ט נשקפה הדמגוגיה. ומכיוון שהוא תקף בדמגוגיה את כקדם, השבתי לו כגמולו.
אתה אומר שמותר ללכת עם מכנסיים?

אני חושבת שהדמגוגיה היא מצידכם.

וזה מאוד מוזר, כי גם כקדם בתחילת הדיון לא אמר שזה מותר הלכתית, מדבריו נראה שהוא מסכים שזה לא צנוע אלא שיש דברים נוספים בהלכה שבעיניו חשובים לא פחות, איך הדיון התהפך לדיון על יחס ההלכה למכנסיים לנשים?

מצד ההלכה היבשה כן,ימח שם עראפת

בדיוק כמו שמותר להדליק את האור בשבת.(מה?! איך אתה מעז?? כע, אין סיבה למה שיהיה אסור. זה מן הסכם בין הרבנים שזה פשוט אסור)

לא, הדמגוגיה לא מצידנו. מצד ההלכה מותר. האם ראוי? לא. כמו שמצד ההלכה מותר לצבוע את השער לוורוד. האם ראוי? לא.

כמובן, אני לא מדבר על מכנסיים צמודים, זה יש הרבה היגיון לאסור גם אצל גברים.

לא יודע מה היה בתחילת הדיון, אומר לך את דעתי, את דעת כקדם תשאלי אותו

חחח איי איך רואים שלא הכרת תפסקכְּקֶדֶם

ואשכרה היום פעם ראשונה שנחשפת אליו

..הל"ט
זה בדיוק מה שאמרתי. מה הבושה בזה? להגיד שלא הכרתי? אני לא מסתובב בעולם בגאווה כאילו כל התורה בכיס שלי. לא הבנתי מה לא בסדר פה.

מה שכן לא בסדר, זה שאתה לא עונה על השאלות האמיתיות שלי אליך, ורק מנסה כרגע להוריד אותי כי די נתפסת. אז אשמח לתשובה.

אם אתה כואב את כאבה של התורהכְּקֶדֶם

אז מניחים שאתה מכיר את כולה או לפחות את בסיסה.

לא מרגיש לך קצת מוזר שמיהרת להטיל עליי רפש בנושא שלא הייתה לך בו הבנה בסיסית ?

לא כי בסוף צדקתי וסילפת את דברי הרבהל"ט

עכשיו אתה מוכן לענןת?

משתגיד חחכְּקֶדֶם
וואו איזה בגרותאני:))))
אתה בדיוק כן אמרת שהתורה בכיס שלךימח שם עראפת

אם אתה לא מכיר פסקים מתירים, איך אתה יכול כל כך בקלות לקבוע שהם לא קיימים?! בעצמך אתה אומר שהתורה לא בכיס שלך, אז במקום לומר שהם לא קיימים, תשאל את כקדם למה הוא מתכוון ועל מה הוא מסתמך.

אתה דמגוג.

אני שואל אותו אבל הוא בורחהל"ט
אם תקרא את גמר הסימןכְּקֶדֶם

תראה שהוא מסכם שם שלכתחילה לא ראוי להתיר

אבל בדיעבד כן ובפרט שזה במקום חצאיות קצרות.

רוב ששת הסעיפים הוא דן על האיסור העיקרי של לא ילבש,וקובע בצורה גורפת שאין איסור מהבחינה הזאת. לצלם לך אני לא יכול כי חזרתי הבייתה אתה מוזמן להעיף עוד מבט

ובאמת שאתה ו@אני))) מתנהגים כמו ילדים אשכרה שרפתם לי יום שלם על ויכוחים והשמצות כי שניכם לא בקיאים בנושא וממהרים להשמיץ מי שחושב אחרת

..הל"ט
קודם כל, איך שרפתי לך יום שלם כשכל היום הייתי עסוק ורק לפני כשעה התפניתי לדברים נשגב מבינתי.

ודבר שני, ראיתי את הדברים של הרב שם, והוא מתיר בדיעבד של הדיעבד של הדיעבד, אתה לקחת וציטטת את הפסק כאילו זה לכתחילה בלי שום מגבלה, אם היית כותב שהרב מתיר בדיעבד ובדוחק זה שונה. מהדברים שלך עלה שהרב עובדיה מתיר ואני עצמי (שלא הכרתי את הפסק ולא מבין מה ראית להתהדר בזה שאתה כן ואני לא, אדרבא זה רק לרעתך שהכרת ובכל זאת הצגת את הדברים כאילו הוא מתיר לכתחילה) וסך הכל שורה תחתונה, הרב מתיר בדוחק כאשר היא הולכת עם חצאיות *מיני* ולא מוכנה לשמוע לנו כשאנחנו משכנעים אותה בדברי נועם אבל ממש ממש ממש לא לכתחילה.

גם אם אין לא ילבש, יש איסור מחמת חוסר צניעותקעלעברימבאר
הרב עובדיה מעולם לא נראה לי התיר אישית למישהי כךקעלעברימבאר
אולי יש מקרים שאמר שזה עדיף על פני לבוש פחות צנוע, צריך לבדוק. אבל לא נראה לי שהוא התיר אישית כך
אי אפשר לדעת,ימח שם עראפת
בשביל לדעת צריך לבדוק עם כל הרווקות שנכנסו אי פעם לדבר עם הרב עובדיה
דיברתי על חצאית, לא על המקרה שהבאתקעלעברימבאר
גם אני דיברתי על חצאיתימח שם עראפת
הוא לא חייב לך כלום, ואתה התחלת,ימח שם עראפת
אתה באת בגישה דמגוגית ותקפת ישר, אז מה אתה רוצה?! לך חפש ת'חברים שלך
מה זה פה כנופייה?אני:))))
באת לעזרת חבר?
יש לכם מזל שלא התקשרתיכְּקֶדֶם

לכופר הקדוש

אז באמת הייתם אבודים

אגב לא התקשרתי לערפאת אנחנו פשוט שנינו אוהבים להטיח לאנשים תאמת בפרצוף

זה באמת מזלראשיתך
לא הטחת שום אמת, מחילה, אבל רק הבכת את עצמך..הל"ט

כשניסית להראות כמה אתה יודע ומבין, ובסוף התגלה ההפך, השורה התחתונה היא שהבחורה לא דוסית, והיא לא עושה על פי ההלכה, אין לה היתר ללכת במכנסיים.

נכוןאני:))))
מביך. זה המילה
על ראש הגנב בוער כיסוי הראש המעוצבימח שם עראפת
סליחה על הציניות, ביי
מעדיף פי מליוןשתלך עם מכנסיים ותעבור על ספק דיעבדכְּקֶדֶם

מאשר שתתנשא,תשפיל, ותנסה להקטין בדברים לא לה.

מילא הייתם באמת בקיאים אז אולי אפשר להבין תהתנשאות שלכם אבל אפילו לא זה. 

טוב נשמה. תמשיך לצטט את הרב עובדיה ולעשות עצמךהל"ט
כמבין. נו נו, מתישהו ה' יעזור ותבין שלסלף את דברי הרב זו טעות.
......ימח שם עראפת
סליחה שירדתי לחייך
חחחחחחחחחחחהל"ט
חחחחחח גם לךימח שם עראפתאחרונה
אני מבקש ממך סליחה, אבל אל תטעה, אני לא מתחרט, אני חושב שהיחס הזה הגיע לך.
חחחח, מה שהנכוןימח שם עראפת
אני לא יודע הלכהצדיק יסוד עלום
ובאסה שזה נהיה דיון טעון, שני הצדדים באמת פגועים, חראם
האמת שהתחלתיימח שם עראפת
בגלל שראיתי בראשי שמישהו כתב משהו צבוע ממש, ואני לא ממש אוהב את הצביעות הזו, ואז קיבלתי התראה שכתבו פה בשרשור, ודברים התגלגלו. סליחה על הגנגסטריות, לא תשמעו ממני עכשיו איזה חצי שעה, תריבו בנחת
נכוןאני:))))

זה יפה מאוד שאתה מסוגל להגיד שלא ידעת.

הדבר הראשון שצריך כדי להיכנס לדיון זה ענווה.

הדיון כאן הוא לא מי יודע יותר אלא מה האמת והצד השני לא מבין את זה לצערי.

גם כןימח שם עראפת
לא כואב לה שאתם מתדיינים, כואב לה שאתם צבועים. (כן אתה, שלום לך, ומחילה שאני בפורום לא לי, אבל אתה תכלית ה'סתם' שבסתמיות, אתה סתם.)
וואואני:))))

זה מאוד לא יפה בעיני לקרוא לאנשים לא בריאים. אני לא יודעת איך זה נראה לך סביר.

ועוד להחליט שהכאב שלו לא מוצדק, באיזה זכות?

..הל"ט
באמת שאין לך מה להתייחס, אני אדם בוגר שמסוגל לקבל ביקורת, גם אם היא לא במקום, אני בטוח שזה מכוונה טובה אבל אל תמשיכי את זה כי זה סתם מיותר, הם לא מסוגלים לשמוע צד נוסף.
מאד בוגר.ימח שם עראפת
שוב סליחה, אבל אין הנחתום מעיד על עיסתו, ובמקרה שלך העיסה קצת מטונפת

אני מצטערת אבל אני מגיבה להם לא כי אני באה להגן עליך אלא כי זה התנהגות לא נכונה בעיני.

וחוץ מזה היא לא אמרה שאתה לא בריא אלא היא אמרה שכולנו לא בריאים שזה כולל אותי.

נכון, זה קורה לפעמים כשלא יודעים לדון, נראה שהם החליטו לרדת לחייך שזה מגעיל,ולא בוגר ופשוט עצוב בשבילם.

..הל"ט
זה בסדר החיים שלי לא כאלו מעניינים הם לא ימצאו הרבה

לא זה לא בסדר

מה זה ההתנהגות הזאת?

זה פשוט מביך.

ימח שם עראפת
סליחה שאני מביך, אבל האמת מביכה את מי שלא נמצא בה
פשוט בושהאני:))))

אני מתביישת בשבילכם.

ועכשיו תבוא @ראשיתך וגם תגיד לי שאין לי זכות להתבייש.יופי. ממש נהדר מה שהולך פה.

חח מקווה שתתאוששיראשיתך
מבקשת את סליחתך, נראה לי שלקחת ללב דברים שכתבתי
כשכתבת "לא בריאים"אני:))))
התכוונת לא לפגוע?
כן ברורראשיתך
אני בשוק ממה שקראתי תתעוררו על החיים שלכם
להתעורר על החיים שלנו? מה לא בסדר בלהגיד שההלכההל"ט
אוסרת לאישה ללכת עם מכנסיים? זה נקרא לא מציאותי? התגובה שלך בכלל לא מאוזנת גברת.
על פי ההלכה שאתה מכיר,ימח שם עראפת

אולי אתה יכול לומר לי מאיפה היא נגזרת? יעני, מאיזו גמרא, או משנה?

אגב, יש דעות שמכנסיים זה לא צנוע גם לבנים, אבותינו תהיה בטוח לא הלכו עם ג'ינס וטריקו קצר.

תגיד לי, ללכת עם מכנסיים קצרים, לגבר, מותר?

מה ברור?אני:))))

את כותבת לאדם לא בריא ואח"כ מצפה שלא יפגע?

סליחה משהו פה לא הגיוני.

אם את לא רוצה לפגוע באנשים אז שימי לי לניסוחים שלך במיוחד שאת באת להגנת מישהו כשאת תוקפת באותה צורה.

טובראשיתך

אבקש את סליחתכם על שנפגעתם מדבריי.

אני כמובן רואה את הדברים אחרת אבל אני לא יכולה להמשיך לעקוב אחרי השרשור.

הסליחה היא על הפגיעה אואני:))))

גם על הניסוח הלא מכבד?

אני מעריכה את זה!

אני מבקשת סליחה על הכלראשיתך
אני סולחת לךאני:))))

לא יודעת לגביו ולגבי האחרים, נראלי הם לא ראו את הסליחה.

אבל אני מאמינה לך ומעריכה אותך על זה.

..ימח שם עראפת

היו פה התקפות רציניות יותר, @ראשיתך כתבה שאתם לא בריאים, אבל זה לא כוון אלייך אישית, היית נספח למתקפת ביטויים לא לעניין, שהתואר לא בריאים בהחלט הולם.

אם היית היחידה שמגיבה ללא עוד ניקים מסויימים, אני חושב ש@ראשיתך הייתה מבליגה.

@ראשיתך תקני אותי אם אני טועה, ואם אני צודק אז - @אני))) ו@ראשיתך הושיטו נא זרת, ושולם שולם לעולם לא תריבו אף פעם. יהיי!!

כן מה לעשות שאני רואה דברים אחרתראשיתך
אבל ביקשתי כבר סליחה וזהו חברה סיימתי פה לא חוזרת אחורה
אני מתבייש איתך ביחדימח שם עראפת
רק אני לא מתבייש. |זוקף ראש|כְּקֶדֶם
😏
אשריך, רק פעם הבאה תדייק בדברים🙏הל"ט
די, גבר, חפרתתתימח שם עראפת
מה שמעצבן זה שאתה פה צריך לדייק, ומה שאתה לא יודע לא לומר
זה לא מצחיק בעיני.אני:))))

אם אתם לוקחים את זה ככה.

אני חושבת שזה חמור ממש.

..הל"ט
את מחלקת להם יותר ממה שראוי, מובן לכל מה הולך פה. אל תכנסי לדין ודברים איתם, חבל על הכוחות שלך.
צודק באמת חבלאני:))))
ימח שם עראפת
זה לא היה בצחוק, אני לא רוצה שתריבו, שניכם נשמות, אבל רק אחד מכם צודק, ומהוויכוחים הרבים שהיו לנו את יכולה לומר שאולי זה לא כזה נורא שאני חושב כמותו, גם ככה אני אפיקורס
אל תהיה שה תמיםאני:))))

אתה גם לקחת חלק מהירידה לחיים של @הל"ט

אני מתביישת גם בשבילך אם לא הבנת.

זה התנהגות ממש מבישה ומגעילה.

אז מה שהוא חבר שלך.זה לא אומר שאפשר להתנהג ככה.

כן? תצטטי דבר אחד אישי שאמרתי עליוכְּקֶדֶם
חוץ מזה שהוא לא הכיר את הפסק הלכה (כפי שהוא הודה)
במחילה, הוא דרש זאת.ימח שם עראפת

@הל"ט פרץ לשרשור באמירות נשגבות וביטויים קשים כלפי @כְּקֶדֶם , ולאחר מכן המשיך בדמגוגיה מחפירה.

אז אני מצטער שירדתי עליו, אבל זה ממש לא היה בטעות או לא נכון, זו הייתה תגובה הולמת לחוצפה.

נכון, @כְּקֶדֶם חבר שלי, אבל @הל"ט בא בגישה רעה, ללא כל קשר. @קעלעברימבאר גם כן התנגד אם אני זוכר נכון (לא ממש עקבתי) לדעתו של @כְּקֶדֶם , אבל הוא עשה את זה יפה ומכובד, ועם ידע.

@הל"ט סתם תקף, ולכן הותקף.

אז תדע לך שאני עומדת מאחורי כל הדברים שהוא כתבאני:))))

אז אתה מוזמן גם לרדת עלי אם זה מה שעושה לך טוב.

לא, זה לא עושה לי טוב.ימח שם עראפת

ואם את עומדת מאחורי גישתו של הל"ט, גישה מתנשאת ומזלזלת, ומאחורי הכינויים שהצמיד ל@כְּקֶדֶם כמו גאוותן או גבר מסונוור, אז את צריכה להתבייש בעצמך.

אני לא חושב ש@הל"ט היה ראוי ליחס אחר לאחר השתלחותו הנמרצת ב@כְּקֶדֶם , כשהוא יורד עליו אישית ממש, ולא תאמרי שלאחר הרבה תגובות, שזה גם לא בסדר, אלא בתגובה הראשונה הוא יורד לחייו ומכנה אותו גבר מסונוור, תעייני שם באיזה הקשר. מכיוון שפתח ביחס כזה, הוא קיבל אותו היחס.

את לא פתחת ביחס כזה. לכן לא קיבלת ממני יחס כזה. אמנם בהמשך הויכוח כן אמרת דברים חריפים, והשתדלתי להגיב.

אוקי, שובאני:))))

אני קראתי את דבריו ואני מסכימה איתם לגמרי.

אם אתה לא עושה איפה ואיפה אז אני גם צריכה לקבל יחס כזה.

את בטוחה שקראת?ימח שם עראפת
.. - לקראת נישואין וזוגיות

שם לך את התגובה הראשונה שלו פה, תקראי אותה בעיון, ותגידי לי אם את עדיין מסכימה עם כל מילה ועומדת מאחורי זה.

לא הבנתיאני:))))

כמה פעמים אני צריכה לחזור על זה?

את רצינית?ימח שם עראפת
כי אם כן את ממש צבועה ומתנשאת. אם את עומדת מאחורי מה שהוא כתב, תתביישי לך.
אוקיאני:))))
..הל"ט
האמת לא התייחסתי לדבריך בשרשור, אבל בגלל שתייגת אותי וקיבלתי התראה אני נאלץ להתייחס.

הבעיה שלך היא שאתה נגרר בקלות, אין לך באמת דעה, אתה פשוט סתם מוציא מה שחברים שלך אומרים לך בלי באמת להבין את הסוגיא או בכלל מבין על מה מדובר, קצת כמו כלב שמירה להבדיל. לכן לא זכית ליחס.

אתה טמבל גאוותן שמוכן שישרף העולם ולא להודות שטעיתכְּקֶדֶם

לא אמרתי מילה אחת לערפאת הוא בא לבד לדיון כנל ראשיתך

תראה כמה אתה טוחן מים על כלום ושום דבר

קורא לו כלב

להתבייש שקיימים "דוסים" כמוך

בעצמך אמרת שאת חולהימח שם עראפת
סליחה לא יפה מצידי אני מתחיל להטריל פה
אם הייתי אומר דברים שאין להם שום ביסוס לתורהכְּקֶדֶם
הכאב שלו היה מוצדק (בתנאי שהוא באמת צדיק מאד מאד וניחן ברגישות גדולה)

אממה, התגלה שהכאב שלו נבע מבורות. ואדרבה לאחר מכן מיהר להסיק שהיא ואני מזלזלים בתורה ומלאים בגאווה, על זה לא ראיתי שהזדעקת. מעניין..

צדיק..די לברוח, אני מחכה לתשובותהל"ט
ומשום מה אתה הולך סחור סחור, אז או שתודה שטעית, או שתבחר להסביר אותך, כי לכל בר דעת שיפתח שם את הרב עובדיה שציטטת בביטחון, יבין שכנראה אתה לא יודע להבין שחור על גבי לבן. אז אנא.
חחחחח צדיק אני לאכְּקֶדֶם

אבל לפחות אני מודה באמת.

אם מרגיש שמילאת את טנק האגו אז שיבוסם לך.

נראלי שדיי ברור לכולם מה הלך פה

לי לא ברור עדיין איך הגעת למסקנה שהרב עובדיה מתירהל"ט
מכנסיים, אני באמת מחכה לשמוע, מתוך ענווה שלא הבנתי. אז תסביר לי
ענוותן כשמאי, וסליחה שאני יורד עליך עכשיו,ימח שם עראפת

אבל זה ממש דורש כשאתה נוטל לעצמך תכונות שאתה לא עושה בהן שימוש.

תהיה ענוותן ותבין שהוא לא חייב לך כלום

אתה לא תהיה יותר טוב אם תחזיר לו באותו מטבע כן..
היי צדיק, תנוח, תעצורימח שם עראפת

לעצמך מה תספר? מה לעצמך תמכור?

הרי אתה יודע, שכלום לא יעזור, דרך הכאב הזה, אתה צריך לעבור

לא הבנתי את השאלהראשיתך

תקחו את ההודעה שלי כקריאת התעוררות לחזור לאיזון. 

..הל"ט
את נקראת איזון? וואו. עוד מעט ממך והעולם קורס. תחזרי למציאות. 
חחראשיתך
העולם לא קורס, והכל בסדר.. 
וורווום!!! חוזריםם למציאותתתימח שם עראפת
@ראשיתך תחזיקי חזק, החללית הזאת שנת 82, בלי גג!!
חכו לייי אני גם רוצה לחזור לשריטו"לכְּקֶדֶם
איכסע לנ"ו
חחחחימח שם עראפת
אתה רואה, אני תמיד צודק, איכסה לנ"ו
חצאית ארוכה זה לא הדבר הכי חשובבינייש פתוח

זה הדבר היחיד שחשוב.

בכל הנוגע לרמה דתית. כמובן שיש עוד דברים חוץ מרמה דתית.

יש סיבה למה אתה רואה יופילשונינו רינה

אצלן מה שאין אצל הדוסיות בעיניך.

יש מי שיראה תוספת יופי אצל דוסים רק בגלל שהם דוסים, זה יכול ללמד על השאיפות הפנימיות ודברים נוספים.

אז אם אצלך יש תהליך הפוך יכול להיות שהבנות הפחות דוסיות יותר מתאימות לך באמת באמת.

תבדוק שלא התקבעת על דוסיות מסיבה לא נכונה

פעם בחור אמר לי שכשהוא מביא בחורה דוסית זה יותר מייקר אותו בעיני הסביבה שלו

אם רק זאת הסיבה צריך לעשות עבודה להסיר אותה.

בהצלחה

ממש לא..לא שלם,משתלם
לבוש צנוע לדעתי הרבה יותר יפה
זו אמונה מגבילההפי

ברגע שתחשוב על זה עוד ועוד זה יקבל אפקט ויצור מציאות שמגבילה אותך , תראה על מה זה יושב ותשחרר את זה כדי שבעז"ה אשתך תבוא מהר יותר והיא תהיה דוסית וגם מוצאת חן בעינייך 

בהצלחה

תודה!לא שלם,משתלם
העלית פה נקודה למחשבה
תזכורתadvfb

גם לגברים יש רגשות

סופריקה

נכון ומדוייקאדם פרו+
קשקוש נאו-שוביניסטיצדיק יסוד עלום

תורידו את הראש בבקשה, בנות חוזרות מפורקות מעלבון אחרי דייטים

קצת יותר רגישות

נכון בנות יותר רגישותאביעד מילוא

אבל גם בנים רגישים אני אחרי הדייטים חזרתי  מפורק  מזה שלא התקדם

אני כמובן צוחק מגזים ומתמרמרצדיק יסוד עלום
בנות תבעו בעלות מלאה על הקושי שבדייטים. רק הן מסכנות ורק הגברים מזעזעים ולא רגישים
חד משמעיתהפיאחרונה
זה נהיה טרנד?הפי

לדבר עם בחורה ולברוח?

2 נשים שלוותי השבוע היו מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי.

אם אתם לא מתכוונים לצאת לדייט תגידו את זה מראש

ולא ברור לי איך גבר שמגדיר את עצמו דוס עושה שטויות כאלה.

ובעצם דוס או לא לא מתנהגים ככה

לא סתם שולחים הודעות בוואצפ לבחורה שהעבירו לך את המספר בשביל שידוך ..ואז בורחים .

איך זה גורם לשדכן גם להרגיש?

ולא סתם קובעים עם בחורה דייט ומבטלים באותו יום

שלא נתחיל לדבר על שגרירים/ שליש/ וחבריו

ששם בכלל פותחים הודעות מדברים ואז יום אחרי נעלמים .

מדוע?

אני תמיד אומרת אף בחורה לא כועסת שלא רוצים אותה בחורה כועסת כי הראו לה שרצו אותה (בואי נקבע דייט )

ובסוף הלכו בלי הסבר בבום

אני כבר התרגלתי לזה שיש כאלה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ..

ואני אומרת את זה בכאב אם אדם בוחר להתנהג ככה או ניצלתי.. עוברת הלאה ..

אבל לא כולן לוקחות את זה ככה

יש בנות שלא רוצות לשמוע על דייטים בזמן הקרוב בגללכם..

באמת קחו אחריות.

גוסטינג זה גועל נפש

אתם גועל נפש

השרשור מופנה לאדם שבורח/ מבטל דקה 90 בלי לזכור שיש צד שני לסיפור.

אדם אשר לא יודע לבטא את רגשותיו ..

נכון לא תמיד אפשר להביע מה אתה מרגיש אבל אפשר שיהיה לך עמוד שדרה . אל תגיד סתם דברים .. מזה??

(אפילו הודעת נימוס יהיה מתאים .. מצטער על הזמן שלך.. בכל זאת אני חושב שלא מתאים .קשה?

אפשרי גם אם לא מסתדר הכל בסדר .מידות יש פה צד שני לעזאזל 

דרך ארץ

כנל הפוך!! כלפי גברים

מעצבן ממשארץ השוקולד
פעם אחת קרה ליאביעד מילוא

התחיל איזה קשר והבחורה נעלמה כאילו בלעה אותה האדמה

קרה גם הפוךבחור עצוב
דיברתי עם מישהי איזה שבוע ופתאום פשוט נעלמה מעל פני האדמה. לא הגיבה להודעות. כלום.

אחרי חודש פתאום שלחה הודעה משום מקום. הגבתי לה ביובש שתבין שלא מעוניין. 

תגיד לה ברחל ביתך הקטנההפי
ההתנהגות הזו של היבוש לפני חודש לא היתה לעניין
לא בא לחנך אותהבחור עצוב
רק חתכתי וזהו. 
הלוואי עליadvfb
אם אחרי כל הבירורים זה מה שהתגלהintuscrepidam

אזי צריך להודות לה' יתברך ששמר את נפשך.

היה כנראה צריך את הבירור בשביל שני הצדדים, אך ברוב חסדיו ה' חסך לך את כל הפגישות והסבל מהבחור.

ואני לא אומר את זה רק מהצד של הכל לטובה וכו', אלא פה באמת רואים את ההצלה עצמה ישר.

לדעתי החלק שקשה זה שבסיטואציה כזו אפשר לומר לעצמך למה אני שוב פעם בסרט של להתבאס מקשר שהיה רלוונטי והתברר שלא…

התופעה שנקראת "גוסטינג"משה

נפוצה הרבה יותר משנדמה לך. ולתחושתי נשים מעיזות להתנהג ככה יותר מאשר גברים. אבל זה בסדר לטעון גם הפוך.

נשים תמיד צודקות, גברים תמיד טיפשיםצדיק יסוד עלום
בעולם המודרני? כןמשה

בעולם הקלאסי זה היה הפוך.

יחי הפמיניזםצדיק יסוד עלום
נשים עושות את זה גם וזה ילדותי ברמותהפיאחרונה
זה אכן מזעזע, אבל תשמחו שלא התחתנתם/ן אתו/המתוך סקרנות

מי שלא מסוגל להיות רציני ולעמוד מאחורי מה שבוחר לעשות, לכאורה גם בנישואין יתנהג כך (גם בנישואין יש הרבה דרכים לעשות גוסטינג וד"ל).

עד כאןכְּקֶדֶם

מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה

וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד.  ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.

ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.

אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.

ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.

אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.

הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.

התוהו קדם לעולם. 

נוגע, לא נוגע

עצוב וכואב לשמוע

קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.

שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך

נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
מבטאת את ההרגשה
כואב ממשארץ השוקולד
מאחל רק טוב
חבר יקרכל היופי

עוד לא הגיע זמנך להיעלם.

הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.

הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.

האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?

אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.

כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.

אבל יש ויהיו רגעי אור.

אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.

אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.

מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.

חולה עליךךךadvfb

אחלה כתיבה

הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.

לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.

יש שני צדדים יראה ואהבה.

היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב. 

על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.

אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!

בהצלחהברוקוליאחרונה
יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

ביטחון עצמי כן חובהזיויק
לדעתי
מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon

האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם? 

אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי הים
מספר של שדכנית שעוסקת בזה.
אשמח גםראומה1
התחתנתי לתוך קהילה של חוצניקים רווקיםתמיד בבטחה

אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור

פניתי ראומה1
יש קהילה של חוצניקים רווקים כאן? סקרנת...מתוך סקרנות
זה סביב ישיבת מיר?
תודה, מכיר קבוצת ווצאפ שלהםמתוך סקרנות

יש להם גם קהילה פיזית?

בוודאיארץ השוקולד
תשאל בקבוצה איפה הם גרים ואיפה המניינים שלהם, לרוב זה סביב אוניברסיטאות לדעתי.
מעניין, טוב לדעתמתוך סקרנותאחרונה
תודה רבה! אם יש עוד איזה שדכנים מאזור בית שמש?Tachyon
יש בתחתית רשימת השדכנים בשרשור הנעוץלגיטימי?

כמה שדכנים ומיזמים.

כדאי להסתכל לדעתי גם על האתר SAYS.

בהצלחה

הייתי מחפש באינטרנט על JLICארץ השוקולד
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

חחחח לא נראליהפי

אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר

פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן

מה לא ניקח????

והיא כולה עלק קר לך

הורידה לי את החשק לא לקחתי .

סתם פשוט היה יש ים אנשים

קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר

אבל בדייטים לי ספציפית קפוא

ואני חופרת לבחור שקר לי!

הוא לא יכול לפספס את זה

אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי

שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.

שזה קטע זה יחסי  כי עם גברים קפוא לי רצח

ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק 

אז אפשר לעבורבחור עצוב

זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.

בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).

אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר. 

ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב

יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות. 

אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
קורה לי הרבה בשרשור הזה
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
אבל אתה הולך לאחד את ההון שלך וההון שלה להון אחד.

זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.

המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.

וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.

זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
ולגמרי אין לי בעיה לקחת אחריות על הצד הכספי בקשר. לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכל. 
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אבל בנושא הספציפי הזה זה מאוד חשוב לעבוד יחד כי ישנן החלטות מאוד גורליות.

אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.

אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.

וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.

אתה יודע שזה בערך מה שקרה בקיבוציםמשה

השקיעו שם בכל מיני שטויות כל מיני אנשים שעבדו בגזברות. חלק קטן הצליח והתעשר (ואז הקיבוץ לא התלונן...) וחלק גדול פשטו את הרגל.

אני תוהה אם מספיק ששני הצדדיםארץ השוקולד

רואים עין בעין ביחס להוצאות וחסכונות, גם אם אחד הצדדים לא מתעסק באופן ההשקעה?

מה דעתך על זה?

המצב הנפוץאריק מהדרום
הוא שיש צד אחד מאוד מעורב בפיננסים וצד אחד לא מעורב בכלל, העובדה שזה מצב נפוץ לא אומר שזה בריא, במקרה של גירושין או מוות או נכות פתאומית שתמנע מהצד המעורב לתפקד זה יקשה מאוד, מקרים שבו צד אחד לא רק שאין לו את הקוד לחשבון בנק, אלא שבכלל לא הוריד את האפליקציה לחשבון זה יהיה ללמוד להתנהל הכל מאפס.

בשאלות הגדולות של החיים, עם מי להתחתן, כמה ילדים להביא, איפה לגור, איך לחנך את הילדים, במה לעסוק, צריכה להיות החלטה משותפת או לפחות מעורבות אחראית לדרך, גם בבניית ההון המשפחתי זו החלטה מספיק קריטית בחיים כדי לפנות לזה זמן איכות לדבר על העתיד הפיננסי שלכם.

אם תרצהאריק מהדרוםאחרונה

תוכל להשוות את זה לזוג שצד אחד מעורב בחינוך ילדים עד לשד עצמותיו והצד השני לא יודע איפה הילדים לומדים, לא מה הם לומדים, לא איזה כיתה, לא אם מישהו מציק להם בהית הספר, הוא בקושי יודע כמה ילדים יש לו ואם בכלל ומה השמות שלהם, מתי בר מצווה, לא מעניין אותו כלום בחינוך ילדים.

אז בפיננסים זה המצב הנפוץ.

ברור שמספיקברגוע
חחח גדולהפי
הרהורים בעקבות שירשורים: למי לדעתכם יש יותר סיכוי?יוני.ו.

ולמה

1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.

(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)

מסכים ומחזקאביעד מילוא

אבל זו התבוננות חיצונית  צריך לשבור את הסטיגמות

אתה מה זה צודקadvfb

גם בהתחלה זה עלה לי, אבל אולי זה רק עניין של ניסוח.

אם מדברים על שורש העניין אפשר למצוא בדילמה הזו עקרון שהוא אמיתי ולא חיצוני.

לא הבנתיהרמוניה

למה שיהיה הבדל אם לשניהם המסקנה השווה היא- "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה" ?

לראשון יש יותר סיכויadvfb

הוא מגדיר את עצמו כנורמלי חוץ מהעובדה שהוא לא מצליח במערכות יחסים, לכן הוא יכול לבודד את חוסר ההצלחה בתחום הזוגי ולהבין שזה לא צובע את כל האישיות שלו. ככה הבטחון העצמי עולה וכך גם המסוגלות שלו לפתור את הבעיה עולה.

בסוג השני יש בעיה בהגדרת הזהות האישית והערך העצמי. הטיפול הוא בהכרח שורשי. 

תלוי ביחס בין כמה שהוא חושב שהוא פריק ומוזרנוגע, לא נוגעאחרונה

לבין כמה שהוא באמת

אולי יעניין אותך