יש לנו בן מתוק, בכור במשפחה ב"ה כבר בכיתה ד'.
עוד בגנים ראו שיש לו קושי של בעיית קשב, אימפולסיביות, וויסות חושי ודחיית סיפוקים. שלחנו אותו לריפוי בעיסוק, טיפול רגשי, cbt, וגם ריטלין.. ב"ה הילד עטוף מכל הבחינות ואנחנו משתדלים לתת לו את המענה כמה שאפשר.
בגן חובה הגננת המליצה להשאיר אותו גן, כיוון שכל הדברים הנ"ל ובשלות רגשית וקושי חברתי שככל הנראה נוצר מכל הדברים שציינו (וגם קטן בשנתון) אחרי התלבטות החלטנו להעלות אותו לכיתה א (אני אישית מתחרטת על זה קצת).
במהלך כל השנים קיימנו פגישות עם יועצת בית הספר והמחנכת לעבוד איתו על תוכנית אישית בכיתה רגילה (שילוב) אך לא ראינו שינוי מהותי. ב"ה הוא יודע לקרוא, סה"כ ילד טוב, לא אלים או משהו.. הקושי שלו יותר מתבטא בפן החברתי (אין לו חברים טובים, הילדים מדברים איתו אבל סה"כ הוא לבד) והקוגנטיבי שאחרי אבחון נמצא שהוא בטווח הגבולי של הממוצע.
הציעו לנו באבחון להעביר אותו לכיתה קטנה מכיוון שהקושי הלימודי גורם לו להיות בהישרדות, והרצון להוכיח את עצמו שהוא שווה וברמה של הילדים ובפועל הוא לא מצליח וזה פוגע בו גם חברתית ובסופו של דבר הוא לא מביא את עצמו לידי ביטוי. הדימוי העצמי שלו מאוד נמוך, למרות שהוא ילד שמח, הוא מאוד מודע לעצמו. אך מכחיש שהוא ברמה נמוכה. גם באבחון אמרו שהוא מאוד מטעה ובגלל שיש נתונים מסויימים ביצאו באבחון בטווח הממוצע ואחרים נמוכים מהממוצע.
הבן שלנו מאוד מתמקד בחלשים וחזקים, כיתה רגילה הם חזקים וכיתה קטנה הם חלשים.. כל העולם שלו בערך סביב הנושא הזה.
אז ככה..
בעלי לא חושב שכדי להעביר אותו לכיתה קטנה מכיוון שזה יכול לפגוע עוד יותר בדימוי העצמי שכבר קיים אצלו.
בית הספר גם לא ממליץ, לא הסבירו בדיוק למה.. אבל זו הייתה ההמלצה שלהם לפני האבחון, יכול להיות שבהמשך הם ישנו את דעתם.
ואני, אני חושבת שנכון וכדי לשים אותו בכיתה קטנה, כדי לשקף לו את היכולות שלו, ושיבין שלכל אחד יש את המסלול שלו. לא הייתי רוצה שהבן שלי יבזבז את הילדות שלו בלהוכיח לאנשים שהוא משהו שהוא לא. הייתי רוצה שהוא יהיה במקום שלם. אומנם זה גיל שהדימוי מאוד חשוב אבל נראה לי שבהמשך זה יותר ישפיע עליו.
אני מאמינה שבהתחלה יהיה לו קשה אבל אחרי זה הוא יסתדר.
הוא ממש לא מוכן לשמוע על כיתה קטנה, הוא נלחם על המקום שלו בכיתה, אסטרטגית הוא לא פועל נכון כי הוא לפעמים כופה את עצמו על החברים, לפעמים מציק רק כדי להיות חלק ואני באמת חושבת שחבל לגרום לו את העוול הזה.
אם יש פה מישהו בפורום שחווה בעבר או בהווה דבר כזה אשמח לדעת מה עזר לילד/ה שלכם? האם ראיתם שינוי בילד? האם מעבר לכיתה קטנה פגע בבטחון העצמי של הילד?
סליחה על החפירה.
תודה ושבוע טוב 😊