געגוע מוזר לפהבין הבור למים

אֲנִי נֶאֱבֶקֶת בֵּין כּוֹחוֹתַי כָּל אַחַר הָעֵת,
חוֹלֶמֶת לְהֵאָמֵר וְלוּ פַּעַם. 
נִלְמֶדֶת בַּחֲרַכֵּי אוֹר, שִׁסְעֵי זַהֲרוּרֵי אוֹת  
צֵל נוֹפֵל עַל נֶאֱפֶלֶת  הַתֹּהוּ הַמְּשֻׁגָּע נִנְגָּע
כְּשֶׁנִּרְקַעְתִּי אֶל הַסַּף; בְּרֵאשִׁית נֹכַח גּוּף.  
נִשְׁעַן, עָיֵף-נִכְסָף. 
נִמְתַּק מִמְּךָ, מָתוּן-אֵיתָן
כְּשֶׁרִקַּדְנוּ בְּלָבָן.

אתחיל במחשבה שחשבתי הערבצדיק יסוד עלום
עבר עריכה על ידי צדיק יסוד עלום בתאריך י' בטבת תשפ"ה 0:50

מה המבוקש/מיוחל בלב הכותב מקהל קוראיו כשהוא משגר שיר מסוג זה מחוץ למגרה. איזה יחס הוא מבקש?

לפעמים אנשים אוהבים "להתבשם" משירה. אין מטרה להבין את התוכן, אלא להתבשם בלבד. 

אני נוטה לכתיבה מהסוג הזה, אבל 
   א) מגלה שתמיד נגעתי באמת כלשהי, גם אם בזמן הכתיבה כתבתי באסוציאצטיביות כלשהי 

ב) רואה באיכות הזאת דבר בפני עצמו

בכל מקרה, כשאנשים ניגשים כך לשירים שאינם מובנים על פשטם בקריאה ראשונה, יש להם שתי אפשרויות. להתבשם, כפי שהגדרתי לעיל, ולהגיד "וואו, יפה ממש" - ולומר זאת בכנות אמנם, ולא מתוך נימוס, אבל בהחלט מתוך מבוכה ורגש כבוד מעט מיסטי כלפי השיר. האפשרות השנייה היא לעקוב אחרי שביל פירורי הלחם.

---

יכול להיות שקצת הגזמתי והשיר שלך יותר מובן ממה שתיארתי. ניכר מהשורות בסוף שמדובר בחתונה או בזוגיות (לפחות להרגשתי האינטואיטיבית לפני תחילת העיון), אבל אני מרגיש את התעוזה הזו שלפני ניתוח שיר. לעיין, להקשיב לאיכויות, וכל הזמן לשאול את שתי השאלות: 
   1) מה אני שומע במילה הזו והזו?
   2) האם לכך היא התכוונה בשעת הכתיבה? (כלומר - אנטי התפיסה האכזרית לטעמי של "מות המחבר" שמייתרת את כותב הטקסט ואת המקור שלו.

השיר:

אֲנִי נֶאֱבֶקֶת בֵּין כּוֹחוֹתַי כָּל אַחַר הָעֵת,
חוֹלֶמֶת לְהֵאָמֵר וְלוּ פַּעַם. 
נִלְמֶדֶת בַּחֲרַכֵּי אוֹר, שִׁסְעֵי זַהֲרוּרֵי אוֹת  
צֵל נוֹפֵל עַל נֶאֱפֶלֶת  הַתֹּהוּ הַמְּשֻׁגָּע נִנְגָּע
כְּשֶׁנִּרְקַעְתִּי אֶל הַסַּף; בְּרֵאשִׁית נֹכַח גּוּף.  
נִשְׁעַן, עָיֵף-נִכְסָף. 
נִמְתַּק מִמְּךָ, מָתוּן-אֵיתָן
כְּשֶׁרִקַּדְנוּ בְּלָבָן.

אתחיל ואברך: הכתיבה מאוד יפה ומאוד נעימה. השורות אסתטיות, המילים נבחרו בקפידה וצולחתו בנועם זו לצד זו. בכתיבה כזו שילובי מילים עלולים להיות לפעמים "קטלניים" לטובה.  אלקט מילים ושילובים שמצאו חן בעיני: "חולמת להאמר"; "שסעי זהרורי אות"; "נלמדת בחרכי"; "צל נופל על נאפלת" - נפלא; "כשנרקעתי" - גאוני; "נמתק ממך"... בתכל'ס הכל

הטקסט:

"אני נאבקת בין כוחותי כל אחר העת" - ניסוח מוזר ומעורר מחשבה ככל שמעמיקים בו. בהתחלה הופתעתי שהיא לא נאבקת בכוחותיה, אלא נאבקת בין כוחותיה. איך נאבקים בין כוחות? אם נאבקים בהזדהות וצידוד בין כוחות, אז מובן לי שיש מאבק מבלבל ומתעתע של הזדהויות שונות של הנפש עם כוחות שונים. אבל כאן מרגיש לי שיש מאבק הישרדות של הגיבורה בין הכוחות, כלומר שהיא לא בצד של אף אחד ואף אחד לא בצד שלה, אלא היא קבורה ונאבקת בעפר רגליהם של כוחותיה. | אבל זה לא נגמר כאן! מתי היא מתחולל המאבק הזה בין כוחותיה? כל אחר העת. זה מרגיש כמו תיאור של נפילה מסויימת, התייחסות לזמן מסוים שבו לא היתה הנפילה, געגוע (בהתייחס ובהתחשב בכותרת השיר) למקום ולזמן שלפני העת.

"חולמת להאמר" - יש כאן שני פירושים ושניהם מסתדרים זה עם זה ומרתקים: להיאמר - כמו אמירה. איכשהו הייתי משוכנע שיש גם פעולה ביחס לחיטים שקשורה ב"אמירה", אבל ראיתי שיש רק את אימורי הקורבנות, ולא נראה לי שזה קשור. אבל כן מעניין שהפעולה הקשורה בחיטים היא לאלום אלומות, ואילמות ואמירה הן הפכים! זו כבר אסוציאציה טרחנית בלבד אולי. אבל החלום להיאמר נשמע קשור לאותה בקשת ישועה שאני שומע אחרי הנפילה.

ובאמת זה מסתדר לי עם השורה הבאה: 

"בחרכי אור, שסעי זהרורי" - התחושה שלי שאני על השביל הנכון מעניינת. קודם כל, מעניינת אותי התחושה המתוארת במילים "נלמדת בחרכי אור". זה מזכיר לי את הפסוק "הנה זה עומד אחר כתלנו... מציץ מן החרכים" - אנחנו רק מאמינים שהוא קיים ומציץ מבעד החרכים. כאן אנחנו מרגישים את הצד השני של החרכים, את זרזיפי האור שנלמדים. דווקא זו עמדה מעניינת שאני מרגיש בה יותר כוח, כלומר אין כאן חוסר אונים אלא שאננות פסיבית בזמן ש"אני נלמדת" ואפילו בין חרכי אור. השורה הבאה מהפנטת (ואני משוגע ומשתמש בעצמי במילה "זהרורי" בקטעים "מסתוריים" כמו זה. מעניין מה הם זהרורי האות, ומדוע יש שסעים. בין שני חלקי השורה הזו יש פער, כשהאחת מרגישה לי נעימה גם אם בין חרכים, בעוד שהחצי השני של השורה העוסק בשסעים ובזהרורים עומד בדיסוננס לאור, ומבויל אותי לשורה הבאה:

"צל נופל על נאפלת, התוהו המשוגע ננגע" - אני לא יודע אם ההבנה שלי שהצל המדובר כאן קשור ל"גוף" המוזכר בארבע השורות האחרונות נכונה, ומשתדל לשמור על צניעות במידה וכן. אני הולך על קצות האצבעות כי עולים לי הרבה כיוונים לגבי התוהו הזה המשוגע, ביחס לשורה השלישית והפסיביות שהרגשתי שם. רק אגיד שמרגיש לי שיש כאן הזדהות בטוחה-בעצמה של התוהו עם עצמו. אני כל כך אוהב את זה שכש"התוהו המשוגע ננגע" - הנוגע הוא זה שמתבהל, בעוד שהתוהו המשוגע יודע רק להיות הוא. באופן כללי צמד המילים "התוהו המשוגע" נפלאות, דווקא בגלל הנמיכות של המילה המשוגע לעומת המילה רבת ההוד של המילה "תוהו". אני חושב שהכיוון שלי לכתוב טקסט באווירה דומה על "באר" תהומית (שבעזרת ה' אנסה לכתוב בהמשך הלילה) הגיע לי עוד לפני שקראתי את הטקסט שלך, אבל גם שם התוהו המשוגע יינגע. בכל מקרה מעניין האם הצל הזה הוא זה שמאפיל על הנאפלת, או שדווקא להפך - יש כאן הקטנה של הצל הזה, ייתור שלו לעומת הנאפלת-מעצמה (במידה וזה הכיוון, אז יכלה להיות כאן פרפרזה מעלפת ל"שרגא בטיהרא מאי אהני" (מה מועיל נר בצהריים = מה מועיל צל על נאפלת).

"כשנרקעתי על הסף, בראשית נוכח גוף" - טוב, המילה "בראשית" ביחס למילה "תוהו" בשורה הקודמת מראה לי שלא טעיתי בהכרח בהרגשה שלי בפסקה הקודמת, ובהתאם אני רואה כאן כיוון נוסף למילה "נרקעתי". בכל מקרה רציתי להדגיש לפני שאני מתיישר לכיוון של פרשת הבריאה להדגיש שהמילה "נרקעתי" מרהיבה כאן, מפני שהיא אוצרת בתוכה את הרקעת השחקים יד ביד עם רקיעת הרגל המוטחת ברצפה. אני עדיין מתענג על המילה הזו. "נרקעתי על הסף" = מעניין מה זה אומר. ביחס לבראשית אני יכול להבין, אבל "על הסף" מרגיש כמו משהו משפיל להרגשתי, על הסף ולא בפנים הבית. מעניין עכשיו להכניס את הגוף, שנכנס כאן לראשונה אל תוך עולם התוהו של לפני. הסף והגוף קשורים לי בהיבט הזה שהם רק הקצה המבאס של הדברים, ולא הדברים עצמם. כל כך מעניין לראות את זה כך במידה וזה הכיוון, כי זה מספר לנו כל כך הרבה על "הגיבורה" (שם שכל כך לא מתאים לדמות חח). יש כאן כיוון אחר שאני שומע במילה "נרקעתי על הסף", שהוא הפיכה לרקע, כמו הארץ לדוגמה שהיא רקועה תחת רגלינו, ובהתאם - על הסף מרגיש כמו "ייתור" של הגיבורה אל מול הגוף הזה, שדחה את התוהו המשוגע והתנחל לו על הקרקע.

"נשען, עיף-נכסף" אני עדיין שומע כאן דיבור נשי קונקרטי על גבר, אבל שומר על הצניעות. זה יפהפה... ובכל זאת, במנותק מהקונקרטי הזה, אני מתמוגג מהשורה הזו, היפה הזו. איזו התבוננות נשית בהירואיות הגברית, העיף והנכסף הכרוכים זה בזה. "נשען", על מקלו או על מה שנרקע תחתיו? יש כיוון אחר לחלוטין, קונקרטי עוד הרבה פחות, שהרקיעה היא של הגיבורה אל הגוף, ושהגוף הזה עצמו הוא הוא העייף, הנשען והנכסף. במידה ואסביר כך זה ייסתדר עם ה"נרקעתי" של השורה הקודמת וגם יתיישר עם הבראשית שלנו, ויוביל אותי לשורה הבאה:

"נמתק ממך, מתון-איתן" - שוב שילוב יפהפה של שתי מילים וכריכתן זו בזו על ידי מקף קטן זה מזכיר לי את הסצנה ההיא מהסרט "רטטוי" שבה הוא נותן לו לטעום שילובי מאכלים שונים ומראה לו איך ביחד הם יוצרים מרקמים חדשים לגמרי. המתון-איתן הזה יפה. המתון שלנו מסתדר גם עם התוהו המשוגע, עם הרקיעה והנאפלת. נמתק ממך = במידה והסברנו שהגוף הוא הגיבורה שירדה לעולם ונרקעה בו - אתה יכול אולי להיות המהווה, ש"אמר" את שמה וחקק אותה? או שזו זוגיות, שמי שאומר את שמה הוא הוא האיתן המתון, הנכסף העייף, הנשען עליה וכו'.

"כשריקדנו בלבן" - זו רק אסוציאציה שאזכיר מהר, שריקדנו בלבן קשור לי מאוד ללשון הזהרורית שחיפשתי אות לקיומה בשיר, אבל אני לא יודע אם זה הכיוון. האינטואיציה שלי בפשטות לוקחת אותי לתמונה של חתן וכלה, וזה יפהפה.

---------

אין לי מסקנה סופית. נהניתי מאוד מאוד לקרוא ולהעמיק! תבורכי, איזה כישרון.

אה! לא זוכרת מתי השיבו לי תשובה יפה כמו זו על שירבין הבור למים

האינטואיציה שלך מהדהדת את הדברים במדויק, את חלקם הנכבד מאוד
כיף היה לי להביט על שירי מעיניך שלך, מה גם שכיוונת בהחלט

אני לא אענה על כל שאלותיך היות והשירה במובן הזה ממלאת לי תפקיד של משל, זוגיות היא בהכרח אחת מהן, והגוף גם הוא.

אבל גם כיוון שאיני יודעת להשיב על כולן, ונהנית מהשאלה שעורר בי השיר בעצמי.

בהקשרים הללו, של משלים ופירוש! אם יורשה להיות נחתום המעיד 

חשיבה אסוציאטיבית היא דבר מבורך ממש

איזה כיף, תודה לך!

ממש שאלתבין הבור למים

את כל השאלות הנכונות

איזה כיף!צדיק יסוד עלום

ממש שימחת אותי בתגובה. יופי!

טוב, נמשיך כך, זו פלטפורמה טובה. אני חדש כאן במידה מסויימת

הופה איזה קאמבקlittle prince
ולגבי השיר- יש בו הרבה סוד, תשוקה ורוגע שלובים יחד. ואהבה. מהמם.
תודה מאוד, איזה כיף לשמועבין הבור למיםאחרונה
כשקוראים לי אני באה!
השירים שלי...אברהם יאיר שטרן

טוב אז שלום, אני אשמח שמי שקורא את זה (אם יש לו כוח וזה לא טרחה כמובן) אם יאהב יפרגן לי (לא שיש לי בעייה בביטחון עצמי ב"ה אבל לא נראה לי שיזיק... 😝 ) ואם לא יגיד למה. יציע הצעות לשיפור וכו' בנוסף רציתי לשאול, אני חושב שכדאי לשפר כמובן את השיר ולעשות לו כמה סקיצות, אבל יש לזה שני חסרונות.

א': אחרי כמה עריכות לפעמים הוא יותר יפה אבל פחות מבטא את עצמי ו/או המסר וכדו'

ב': אני כשאני כותב שיר אני נמצא באיזה מצב נפשי ולפעמים קשה לחזור למצב נפשי מגיל 16 (לפני 3 - 4 שנים...) אשמח גם בזה לעזרה (במיוחד אשמח לשמוע את דעתך @ימח שם עראפת ועוד כמה שמות שקצרה היריעה מהכיל...)

זה שיר שאני עדיין עובד עליו אז אני הכי פתוח לשינויים בו... השיר נועד לבטא את הדיכאון מהריחוק מה' (שמתבטא חזק מאוד בזה שאין מקדש) ואת זה שאנשים מנסים להמשיך בחיים על אף שאנו רחוקים מה'... וכיסופים לסוף המיוחל, לגאולת ציון. ולנקמה!

"זה עתה חרב הבית

כולם בוכים, נאנקים

בבלה מובל עם הזית

אבות, נשים, ילדים

על ערבים בתוכה אנו תולים כינורותינו

שואלים התינוקות חלב אימם

דברי שיר ושמחה רוצים עוללינו

חפצים הם לראות את ביתם

וגם אם תיקח הדרך שנים לא נחכה לה

נמשיך בדרכנו לעבר הגדולה

ננפץ בעצמנו עוללים אל הסלע

נשלם לבת בבל את גמולה"

{בשלב הזה הרגיש לי שמשהו חסר אז הוספתי בסימן שאלה את זה:}

"ואז יבוא יום בוער וילהט הרשעים

ישובו לחיק האם הבנים 

ונצעד שוב בחצרות האלוהים

תתנחם ציון בבניה האובדים"

תודה אחים!

סיפור די ארוך (וכמעט גמור) אני לא יודע האם להמשיךסופר צעיר
בָּרָהנקדימון

בָּרָה -

בְּעֵרָה בָּהּ עֵרָה,

וָאֵרָא וְאִירָא:

אִם תְּבַעֵר נִבְעֲרָה,

אִם תִּבְעַר בָּהּ אוֹרָהּ.

...רחל יהודייה בדם

אם הייתה ממלכה של נעלמים מעניין איך היה נראה ריקוד שם.

האם הם רואים אחד את השני או שגם אז ,ריקודם בודד הוא.

האם רואים שזו ממלכה. או ששעריה הם עלים שנפלו בשלכת . או שהם אינם בודדים מספיק בשביל להיות השערים, שמא אי מי ירים עלה ויגלה את הממלכה.

אבל האם הוא ידע שזו ממלכה בכלל גם אם יגיע לשם בטעות.

מה הוא ייראה שם.

מי שם.

הנעלמים במתמטיקה. אלו שבחרו להיעלם.

ואלה שהאלימו אותם.

כולם בממלכה אחת.

כנראה שהריקוד שם נעלם אף הוא.

כי אם לא, אלה שהעלימו אותם יתאחדו עם נסתרי המתמטיקה

אלה שבחרו להיעלם יפתרו את המשוואות

והממלכה תיעלם. או תיפתר.

מענין מה הפירוש של השיר.קבלה
..מוריה.

מסתורי ועלום.

וגם נוגה קצת.

ובעיקר נוגע.

♤♤♤♤זיויקאחרונה
איש של חורףזכרושיצאנולרקוד

אֲנִי אִישׁ שֶׁל חוֹרֶף

כְּשֶׁלֶּהָבוֹת בּוֹעֲרוֹת מִסָּבִיב

בְּתוֹכִי יוֹקֶדֶת שַׁלְהֶבֶת

וּכְשֶׁכְּפוֹר חֲרִישִׁי מְכַסֶּה הַכֹּל

עַד לִמְלוֹא הָעַיִן

תָּשׁ כּוֹחִי.

כְּשֶׁשִּׁכְבַת הָאָבָק

הָרוֹכֶנֶת מֵעַל כַּנְפֵי נִשְׁמָתִי

חוֹנֶקֶת אוֹתִי עַד לִבְלִי מְשׂוֹא

אֲנִי אוֹגֵר בְּתוֹכִי

רְסִיסֵי זִיכְרוֹנוֹת מַבְלִיחִים

שֶׁהִבְלִיחוּ

מִבֵּין לֵילוֹת חַסְרֵי שֵׁנָה

רְסִיסֵי נְשָׁמָה

שֶׁנִּכְתְּבוּ בְּדָם

וְעוֹלָם

שֶׁהֵד אַכְזָרִיּוּתוֹ

מְהַדְהֵד מִבְּלִי שׁוּב

מָשָׁל הָיִיתִי כֶּאֱחוּז כִּישּׁוּף.

כְּשֶׁאוֹר הַבּוֹקֶר הַחִיוֵּר

בּוֹקֵעַ גַּלְגַּלֵּי עֵינַי

אֶפְרִי מִתְנַעֵר

שֵׁנִית

נוֹשֵׂא בְּתוֹכוֹ

צַלָּקוֹת שֶׁנֶּחְרְטוּ

בִּתְהוֹם הַצְּלָלִים.

לוּ הָיִיתִי כּוֹתֵב

אֶת סִפְרִי

בְּדַם חַיַּי

הָיָה הָעוֹלָם נָמוֹג

לְנוֹכַח הַשְּׁתִיקָה

אַךְ בִּמְקוֹם זֹאת

אַצְפִּין סוֹדוֹתַי

וְאֶשְׁתּוֹק

אֶת כְּאֵב הַזְּעָקָה.

אני לא בטוח לגבי הסגנון שלי, אשמח להארות סופר צעיר
..מוריה.

אתמול טעמתי משהו מיוחד.

מישהו עבר לידי, הציע לי לטעום משלו. בהתחלה סירבתי בנימוס, לא יפה לאכול משל אחרים. אחר כך הבנתי שבזמן שאחזיק את שלו בכדי לטעום, הידיים שלו יתפנו לבשל עבורו עוד.

אז הסכמתי. וטעמתי.

ואו. מעולם לא טעמתי כזה דבר. זה היה בעיקר מתוק. מתיקות מדהימה, שמעלה דמעות בעיניים, מתיקות שממלאת אותך באושר על היותך כאן, טועם מן המתוק הזה. היתה שם בנוסף למתוק גם פיקנטיות עדינה, וקצת חמצמצות לאזן, והכל עטוף במתוק עד כדי שיגעון. הכל יחד יצר הרמוניה מופלאה עד מאד. היה זה ביס עשיר בגוונים יחודיים כל כך.

בלעתי את מסכת הטעם המדהימה הזו, רציתי לטעום עוד מעט, רק ביס או שניים נוספים, וכבר נאלצתי להחזיר אותו לבעליו.

עכשיו נשאר לי רק להיזכר, אני מעלה בדמיוני את הטעם, נזכרת בתחושה המדויקת שעלתה בי, בנעימות שאפפה אותי עת טעמתי מן המתוק ההוא, בולעת את רוקי פעם ופעמיים. מה לא הייתי נותנת בשביל שיהיה לי מזה תמיד. אבל אין לי את החומרים המדוייקים, וכאשר ניסיתי לקנות ולהכין בכל זאת, נשרף התבשיל, ונאלצתי לזרוק הכל הלאה ממני.

אז בינתיים אני טועמת. קצת משלו, ומעט משלה, שני ביסים שטעמתי אתמול ועוד אחד שאולי אטעם מחרתיים.

ורק מחכה ליום בו ה' יפקיד בידי ילד משלי.

..מוריה.

כבר יצא לי לחשוף פה מעט מהמקום שלי מול נסיון של ציפייה לילדים. זה מקום שלא נחשף יותר מידי בחוץ, והפורום האנונימי הזה הוא הזדמנות טובה עבורי..

אז מניחה פה עוד חתיכה ממני..

תודה.

וואומשה

יש משהו מאוד כואב בלראות את התבשיל שלך מקדיח גם כשמנסים שוב ושוב ושוב.

(בתור מי שהאתגר הזה לא זר לו בכלל, אם כי פחות העסיק אותי רגשית).

תודהxmasterx

העברת בעוצמה רגישה ועדינה את חוויה שהיא אינטנסיבית שעכשיו אפשר טיפה יותר לנסות להבין

וואוווו🥹🥹🥹תמימלה..?

איזו כתיבה יפההה

ואיזו עוצמההה

השורה האחרונה פשוט כל כך מלאה באמונה הופכת את כל הקטע לכל כך אופטימי ושמח🤩

שולחת חיזוק, בע"ה עוד תזכי🙏🙏🙏

דייייייייי, זה מטורףףףףשבור לרסיסיםאחרונה

שהשם ישלח לכולנו את הכח

וואוזיויק
בום איזה כתיבה
שרק או חיה?Shandy

יש שני סיפורי אגדות

שממוחי לא יוצאים –

אחד אהוב, ואחד משונה.

כל אחד ומה שרצה –

בל או פיונה.

מי פה יהיה זה שישתנה?

האם אהפוך למפלצת ירוקה,

או שאתה תהפוך להיות בן אצולה?

לשניהם היה לב זהב

מתחת למעטה החספוס.

שניהן היו נסיכות,

אבל הסוףףףף,

אוי, הסוף.

אצל פיונה הוא כואב,

אצל בל הוא מהדהד.

וסופי, מה עליו?

אני???

אני נסיכה.

השאלה –

מה אתה.....

אני? אני אגיע על 🐎 לבן ואגיש לך 🌹 ורד אדוםפ.א.
תודהShandy

אבל בעיה קטנה

אני עולה רק על כרכרה

זה מסורבל לדהור עם שמלה😌

וכיאה לנסיכה אתה לא ההצעה היחידה😂

העונג יהיה לי להתחרות על ליבך מול נסיכים אחריםפ.א.
כי ככה זה בחיים האמיתיים- למשהו מיוחד במינו, יש הרבה ביקוש. והטוב ביותר 🏆 זוכה 
# שתיהן היו נסיכות...Shandy
העיקרxmasterxאחרונה

שאת יודעת מי את זה הצעד הראשון

אני אוהב את הבטחון שלך כדי שזה יעבוד את צריכה מישהו שיודע מי הוא, רואה מעבר למה שמונח מולו (כמו שתיהן) וגם יודע מה לעשות עם מה שימצא שם.

בן אצולה או מפלצת בסוף הוא זה שיכתוב את החוקים לאגדה שלך

שיזכור מי הוא ומי את גם כשכל השאר שוכחים

משמעות עוגן קבלה מה שהן חיפשו

אולי יעניין אותך