שאלה נוספת (פתחתי עוד שרשור היום) פתרונות קסםצע

מידי פעם אני שומע פתרונות קסם ביחסל עסקה כמו..

עסקה של כולם תמורת כולם בתחילת במלחמה וכך לפחות היו נמנעים חיילים הרוגים.

לחילופין עסקה של כולם תמורת כולם בתחילת המלחמה ובתום העסקה  להכנס בהם.

 

 

אילו רעיונות ראליים או שמסתר שזה סתם קל להציע פתרונות קסם שאין מצב שבמציאות היו מתרחשים..?

 

 

אין מצבהסטורי

החמאס לא היה מסכים ולא מסכים לשום עסקה שאינו משיג בה הישגים צבאיים.

 

העסקה הראשונה הגיע כשחמאס הבין שהוא על סף קריסה. אנחנו עם הקוצר רואי והלחץ שגורמי השמאל הפנו פנימה במקום החוצה - הסכמנו.

 

העסקה השניה הגיע, אחרי שנה שחמאס מרח בדרישה להפסיק את המלחמה, רק בגלל האיום של טראמפ. הלחצים הפנימיים מנעו מהמדינה למנף זאת לדרישה לקבל את כולם ובמחיר הרבה יותר נמוך.

 

גם כרגע - הדיבורים על שלב ב', הם בדרישה חד משמעית לסיום המלחמה ושיקום עזה על תושביה. מי שמוכן לחזור לקווי הושענא רבא ולדמיין שנחיה בביטחון - יש לי שטח על מאדים למכור לו.

טראמפ רק אתמול אמר שובאחו

I'm committed to buying and owning Gaza

בוא ניתן לבן־אדם לבשל לפני שאנחנו עושים שטויות בלתי־הפיכות.

טראמפ אמר... אז אמראיתן גיל

זה אותו טראמפ שהיה מחוייב לתכנית המאה, שהסתיימה בפיאסקו, ללא קשר אם  היתה טובה ליהודים ואם לאו, או אולי טראמפ החדש.

כך או כך, לגבי רכישת עזה, לא ירדתי לסוף דעתו, האם משלם המיסים האמריקאי יממן את מסירתה לישראל כשהיא נקיה מכל ישמעאליה.

תכנית המאה באמת היתה רצינית?קעלעברימבאר

או שהיתה רק תרגיל כדי לאפשר שלום עם האמירויות במחיר "ויתור" על עסקת המאה שלא היתה אמורה במילא לצאת לפועל?

כך או כך אין טעם בעסקת כניעה.אחו
החשיבות של דברי טראמפ, אינה רק בשאלה האם יהיההסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך י"ב בשבט תשפ"ה 17:27

ביצוע מיידי, אלא בעצם הזזת הפוקוס.

 

עד היום, כל התכניות שהעולם הביא, היו רק על עד כמה אנחנו נוותר עוד ועוד והערבים בשלהם. היחידים שהעזו להביע עמדה שונה (גנדי, הרב כהנא, במידה מסויימת גם תכנית ההכרעה של סמוטריץ'), הוקעו כגזענים וחשוכים.

 

כשהסופר משה שמיר, לחץ על התחיה ומולדת לרוץ ביחד בבחירות תשנ"ב (92), מה שהיה חוסך לנו את זוועות אוסלו וכל מה שנגרר מהן עד היום - גאולה כהן לא הסכימה לרוץ ברשימה אחת, אם גנדי לא מוריד את הטרנספר מהמצע, אפילו שיבהירו שזה רק המצע שלו. גאולה כהן, לוחמת הלח"י שפרשה מהליכוד בגלל פינוי סיני, ראתה בדיבור על טרנספר 'דגל שחור'. זבולון המר אמר שלא יסכים לשבת עם גנדי בממשלה, כי 'רעיון הטרנספר נגד היהדות' (חטף על הראש מהרב מן ההר זצ"ל וישב יפה מאוד...).

 

כיום, מה שלפני שלושים שנה בחלקים גדולים של הימין נחשב דגל שחור, הפך לתכנית הדגל של כל הימין בואכה מרכז. זה לא רק בזכות טראמפ (גם בזכות זה שהערבים הראו את פרצופם...) אבל הרבה בזכותו.

 

האם זה יקרה בקרוב? "אם תרצו - אין זו אגדה" "ואם לא מחר אז מחרתיים!"

החשיבות של דברי טראמפ היא בנרמול של טרנספראיתן גיל

מעבר לזה, שום כלום, כי בידוע שטראמפ עושה מה שטוב לטראמפ.

ולא מה שטוב ליהודים.

וכמו במשל הרבי והעז, הוא יציע לסעודיה, מהר משחשבנו, למשוך את תכנית הטרנספר בתמורה לקניות עתק בארה'ב.

 

זה מה שאמרתי וזה חשוב מאודהסטורי

הנרמול הזה, של מושג כל כך נדרש, אבל עד הטבח היה טאבו אפילו בימין העמוק - יאפשר את העניין.

 

האם זה יקרה בקרוב? תלוי רק בנו! יש לנו כרגע לגיטימציה מטראמפ. אם נתניהו מעז, הוא מכנס הערב את הקבינט ומקבל החלטה שלאור הודעת החמאס על הפרת ההסכם - עוברים לתכנית טראמפ.

 

מפסיקים מהערב את משאיות הסיוע. מודיעים לתושבי עזה שאין יותר עזה. בעוד 72 שעות ינותקו גם החשמל והמים. 

מי שרוצה מים ולחם לדרך - שיארוז ויצא. מי שיביא איתו גם חטופים או מידע משמעותי עליהם - יקבל גם מענק מכובד להתאקלמות במקום החדש.

 

זה רגע האמת של נתניהו, האם יזכר לדורות כצ'רציל או כצ'מברלין.

ואופס טראמפ יאמר שהציע רעיון שצריך ללטשאיתן גיל

כמו תכנית המאה.

ואנחנו נאכל את הכובע

בפעם האלף, תלוי רק בנוהסטורי

עסקת המאה התבררה כעסקה מסוכנת מאוד לעם ישראל. אם ח"ו היתה יוצאת לפועל, טבח שמחת תורה היה מגיע לכל עוטף יו"ש. כנראה שלא היתה מספיק מודעות וטוב שכשהבינו על מה מדובר, הורידו אותה מהפרק.

 

כפי שכתבתי כבר, לא באמת חשוב מה יגידו הגויים - חשוב מה יעשו היהודים. בדיוק כמו שלא היינו תלוים בבידן, איננו תלויים בטראמפ. אם נרצה - אין זו אגדה.

 

החשיבות של דבריו, אינה ביכולת או בהסכמה שלו להוציא אותם לפועל, איננו הכוכב ה-51 בדגל האמריקאי. החשיבות של דבריו, היא בנרמול המושג בשיח. בנרמול העובדה שהפתרונות למצב באזור, אינם דווקא לכופף אותנו.

 

אם נשכיל לנצל את המצב, נצא מאוד מורווחים. אם לא, חבל מאוד. אנחנו היום משלמים בריבית דריבית, על טעויות הדור הקודם. עצוב מאוד אם הדור הבא, יצטרך לשלם על החולשה אצלינו.

בנתיים, נכון להערב, טראמפ אמר דברים חד משמעייםהסטורי

ונתניהו מתעקש לגמגם ולשחרר אמירות מעורפלות כשבמקביל מפי 'גורם מדיני בכיר' יוצאות אמירות שונות ומשונות.

נתניהו, כמוני, מאמין לטראמפ, אבל רוצה שתי חתימותאיתן גיל

נתניהו זוכר לו איך הוא התקפל אלגנטית מתכנית המאה, שהיתה מאה אחוז אמריקאית.

וכמאמר הקלישאה, טראמפ עושה ויעשה מה שטוב לטראמפ 

שוב, החשיבות של דברי טראמפ אינם בביצועהסטורי

אלא בלגיטימציה.

 

תכנית המאה היתה מתואמת עם נתניהו ומתאימה ככפפה ליד לנאום בר אילן ולכל מורשתו.

 

היא היתה תכנית חנק לישובים, שהיו הופכים לבלונים על חוטים, כשמהצדדים יושבת מדינה פלסטינית 'מפורזת' תחת טראמפ, שברגע היתה הופכת ללא מפורזת תחת ביידן. טוב שהפילו אותה.

 

אם נתניהו באמת היה רוצה - בהכרזה על תכנית המאה, הוא קיבל מטראמפ את הלגיטימציה וביום אחד יכל להכיל ריבונות על הבקעה כמו שבגין ביום אחד הכיל ריבונות בגולן. נתניהו נמרח, כי הוא לא רצה, או כי הוא תכנן ש'ויתור' שלו על התכנית, יהיה התשלום לאמירויות.

 

גם כעת - איננו רפובליקת בננות ולא פרובינציה אמריקאית. נתניהו צריך לעשות מה שנכון לעם ישראל עם או בלי טראמפ. החשיבות של דברי טראמפ אינם בביצוע, אלא בלגיטימציה העולמית - אותה נתניהו קיבל אתמול בבוקר. הבזבוז שלה כולו עליו ועל דרעי.

נאום בר אילן היה טקטי כדי לשחרר מהלחץ של אובמהאיתן גיל

בחודש האחרון של כהונתו הביט אובמה לצדדים והגיע למסקנה לא מופרכת שנתניהו עבד עליו, והעביר על אתר החלטה אנטי ישראלית במועצת הבטחון. "ארה"ב נמנעה".

לגבי תכנית המאה, קרא את ספרו של השגריר דיויד פרידמן שאינו חשוד בשמאלניות קפלניסטית. הנחת העבודה היתה, לדבריו, שהאשפיסטים ידחו אותה על הסף, מה שיסלול את הדרך להחלת ריבונות מלאה על כל השטח.

מי שטרפד היה זה ששמו הפרטי מתחיל באות ב', וזה לא בנט. 

לא משנה כמה תסובב את זה, תכנית המאה התאימה בדיוקהסטורי

בדיוק לקוים של נאום בר אילן. זו לא תכנית אמריקאית - אלא תכנית נתניהו.

 

סביר שפרידמן מבחינתו הניח שאכן הערבים ידחו ובתור איש ארץ ישראל השלמה (מה שממש אי אפשר להגיד על נתניהו) - בנה על כך שנתניהו יכיל ריבונות על הבקעה והישובים ודה-פקטו או דה יורו, זה יהפוך לריבונות על *כל* השטח.

 

משום מה, נתניהו התמהמה ולא הכיל מיד ריבונות, מה שהפיל את כל התכנית.

למיטב זכרוני פרסמה מזכירות הממשלהאיתן גיל

שביום ראשון תונח תכנית המאה של טראמפ על שלחן הממשלה, אבל במוצאי שבת האמריקאים שמו עליה ברקס.

והיא הוסרה מסדר היום.

אומרים שסמוטריץ', ועוד כמה פטריוטים בעיני עצמם (כמותו), עבדו קשה בשביל לטרפד, אבל אני לא יודע אם זה נכון.

 

בהנחה שהקוראים אינם חרשיםהסטורי

כי השיח איתך ממש מרגיש דו שיח של חרשים.

 

נחזור שוב: *תוכנית המאה במלואה - היתה תוכנית נוראה ואיומה*.

אם ח"ו היתה החלטה של ממשלת ישראל שנותנת לגיטימציה לצעד נפשע של רצף ערבי בין רמאלה לשכם ושנסיעה ממגדלים לתפוח צריכה להיות דרך הבקעה וירושלים - זאת היתה בכיה לדורות.

 

גם כשבונים על זה שממילא הצד השני יתנגד, צריך לקחת בחשבון, ש(בדיוק כמו שקרה לנתניהו עם עסקת החטופים) כשאתה מציג משהו כעמדתך, יום אחד יצפו ממך לקיים זאת. כך שמי שטרפד את אישור עסקת המאה (למיטב זכרוני דווקא היו אלו ליכודניקים כמו דוד לחייאני ויוסי דגן) - הציל את ארץ ישראל.

 

מה שנתניהו היה צריך לעשות, זה לחזור ובין יום להחיל ריבונות בבקעה.

 

אבל נתניהו כמו נתניהו, לא פספס הזדמנות לפספס הזדמנות.

 

 

תכנית המאה לא היתה תרגיל בשביל שלום עם האמירויות?קעלעברימבאר
איתן גיל חושב שלאהסטורי

אני לא יודע.

 

הביביסטים כרגיל אוחזים את החבל בשני קצותיו.

נתניהו היה צריך להחיל ריבונותאיתן גיל

רק שמשום מה נשכח מהסמוטריצ'ים שלא היה לו רוב למהלך הזה.

ועוד משהו שנשכח: בנט פירק את הבית היהודי ושרף 4 מנדטים, בגינם הלכנו לחמש מערכות בחירות. סמוטריץ' היה שותף סוד מלא למהלך האפל ההוא, ושתק- במקרה הטוב.

שקר שחוזרים עליו, לא הופך לאמת...הסטורי
אשר פיהם דיבר שוא, וימינם ימין שקר.איתן גיל

תרגיע.

כי לירות בנגמ"ש זו לא תכנית עבודה.

 

אז למה אתה עסוק באובססיההסטורי

בהשמצת השותפים?

סמוץ' היה צריך לאמץ אותה בכפוף לרשימת שינויים...איתן גיל

אבל סמוץ' נשאר סמוץ'. אותו סקנדליסט כמו מימים ימימה.

קודם לתקוע אצבע בעין, ואחר כך לברר את העובדות. 

אין לי מושג מה אתה רוצההסטורי

בהיסטוריה האלטרנטיבית שאתה בונה כאן?

 

סמוטריץ' לא היה ראש הממשלה, לא שר החוץ, לא שגריר ישראל בארה"ב ולא בשום תפקיד אחר שמשהו תלוי בו.

 

אנשי נתניהו הבטיחו שתוך שבוע יחילו ריבונות על הבקעה ואז התחילו לגמגם ובסוף קיפלו. אין ספק שאם זה היה מגיע, סמוטריץ', שבירך על כך, היה תומך. 

אולי שהליכודניקים, שההובלה אצלהם, יקחו סוף סוף אחריות על משהו ולא יאשימו כל הזמן.

כבוד הרב, אתה משקראיתן גיל

הנכון הוא שנתניהו בדרכו הביתה מוושינגטון שמע שסמוטריץ' וחברים טרפדו את התכנית של טראמפ הישן בטרם נגעו גלגלי המטוס בנתב"ג.

 

היי, אתם שניכם שםנקדימון

@הסטורי @איתן גיל 

 

הדיונים בניכם מאוד משמעותיים בעיניי כי כם באים לעשות בירורי עובדות.

 

זה יהיה הרבה יותר פרודוקטיבי והגיוני אם תנסו להביא קישורים ומקורות לתמוך במה שאתם אומרים.

 

זה גם יעזור לשיח ביניכם, וגם יועיל מאוד לנו הקוראים עוברי האורח.

איך דחפת את סמוטריץ', לליכודניקיםהסטורי

ממועצת יש"ע, שהוזמנו בחגיגיות לוושינטון, להכרזה על החלת ריבונות וגילו שנתניהו מסכים למדינה פלסטינית על 80% מהשטח בצורה שתחנוק את היישובים?

 

לבקשת @נקדימון :

 

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://www.inn.co.il/news/571513&ved=2ahUKEwictrHHhcOLAxWsKvsDHeFlHoUQFnoECCAQAQ&usg=AOvVaw0YYJzH_VLEI7IzraMsT-oq

משום מה הקישור לא עובדהסטורי
סמוטריץ' הוא כזה:איתן גיל

תמיד גם בעד וגם נגד.

היה בעד אורי אריאל וגם נגדו.

בעד בנט ונגדו

נגד ביבי ובעדו

בעד בן גביר ונגדו.

בעד הרב מיכה הלוי ונגדו.

היה בעד הרב רפי ונגדו.

בן בריתם הנאמן של מועצת ישע שהצמיחה מתוכה דמויות שנויות במחלוקת: ישראל הראל, נפתלי בנט, דני דיין, דוד אלחייני, ואם פיספסתי מישהו עימו הסליחה.

א פרופו מועצת ישע, דיויד פרידמן עדכן אותם לגבי כל פרט ופרט בתכנית, אבל ברגע האחרון התהפכו... 

תכל'ס, לא מפיהם אנו חיים.

נתניהו חזק מול החמאס, או מחזק החמאס?הסטורי

הליכוד בעד שתי גדות לירדן, או שתי מדינות לשני עמים?

נתיניהו בעד ניצחון מוחלט או שחרור רוצחים והחזרת העזתים לגדר של בארי?

 

 

להמשיך?! אתה באמת רוצה שנרד לשם?! לא טענת רק הבוקר שירי בנגמש אינו תוכנית עבודה?!

נכון, ירי בנגמש אינו תכנית עבודהאיתן גיל

במקום להתקוטט 24/7 עם בן גביר, שיתעסקו הוא ומפלגתו ביידישקייט, או שיעלמו מהמפה הפוליטית.

יאמר בצער שלימין שמימין לימין, מגאולה כהן עד איילת שקד, משה פייגלין, ובצלאל בנט, ביתר שאת, אין עוד מה למכור לשיח הציבורי והפוליטי. הימין שמימין לימין לא עצר, לא את אוסלו, לא את חברון בראון, ולא את הגירוש מגוש קטיף. הוא לא תיקן את חוק השבות, ולא סילק מכאן אפילו לא מסתנן אפריקאי אחד.

אבל לקשקש בזנב הוא לא מפסיק.

במקום לייצר שיח עם החרדים על בסיס רמב"ם ושלחן ערוך משותפים, סמוטריץ' מעדיף לרקוד מה יפית עם בנט, ואוכלת השרצים איילת שקד.

די!!!!

אתה ממשיך להמציא את המציאותהסטורי

בזמן שאתה עסוק 24/7 בלחפש התקוטטויות והשמצות, בצלאל שינה את מפת ארץ ישראל והרים את מוסדות התורה של הציבור בכמה קומות למרות התנאים הממש לא פשוטים בממשלה.

 

תשאל כל פעיל התיישבות (גם אלו שממש לא מחסידיו) וכל מנהל כספים של כל ישיבה תיכונית/הסדר/גבוה/אולפנה/מכינה/מדרשה (כנ"ל).

 

יש כאלו שעובדים בשקט, בזמן שאצלך בדוברות הליכוד מחפשים 24/7 להשמיץ.

 

תסתכל במראה לפני שאתה מטיף על ירי בנגמ"ש.

שינה את מפת הארץ...איתן גיל

החזיר לריבונות ישראל את נחלת ראובן, גד, וחצי שבט מנשה.

ואת חאן אל אחמר כמובן.

 

לא יודע איך ביביסט שכמותך לא מתבייש להזכירהסטוריאחרונה

את חאן-אל-אחמר שצמחה כולה בשנות נתניהו והוא התחייב לפנות אותה עוד לפני שסמוטריץ' היה בפוליטיקה.

 

רק חסר הבנה מוחלטת במצב ההתישבות ובהשלכות הלאומיות-מדיניות של זה, יכול לזלזל בכמות הסדרת הישובים, אישורי הבניה וההכרזה על אדמות מדינה בשנתיים האחרונות, כמו גם בהריסה לערבים, שכמותה לא היתה שנים.

לא היו נמנעים חיילים הרוגים גם בעסקה של כולם תמורתקעלעברימבאר

כולם.

כי היינו חייבים בכל מקרה לפלוש לעזה ולטהר אותה מהטרור וכדי להחזיר הרתעה

חמאס לא היו מסכימים לכולם תמורת כולםקעלעברימבאר

עיקר הקלף של החטופים בעיני חמאס הוא כדי שיגיעו לוויתורים אסטרטגים. מחבלים משוחררים זה רק דבר נוסף. לכן כל עוד לא היינו נכנסים לרצועה לכבוש אותה אז חמאס לא היה מסכים לכולם תמורת כולם

פרויקט סוריה סהרהערן רוטשטיין

אין סיבה שנחכה למיצרים שרוצים להשמיד אותנו שתנטרל את מטען הצד שנקרא עזה .

צריך ואפשר לתת לעזתיים להגר דרך הים בסירות תוך בדיקה שאין עליהם חטופים .

ואפשר לתת להם ללכת לסוריה שמה מאחורי מערך כפול של מוצבים יש סכוי נמוך שהם יעשו 7.10 .

ושם יש אדמות פוריות ובסוריה הייתה הגירה שלילית במשך יותר מ14 שנה ככה שלא חסר מקומות ריקים .

אם יתנו לעזתיים לעזוב חמאס יבין שהוא הפסיד והוא ישחרר את כל החטופים.

זה הסרט של התוכנית בבקשה תפיץ את הרעיון.

חמאס לא ישחרר חטופים רק כי עזתים עוזביםנקדימון

זה יקרה או במצור הרמטי או בלקיחת אדמה ש ממש תוך סנקציות ברורות לגבי כל מידע רע שיתקבל בנושא החטופים.

ממש לא ריאלי, היו צריכים לפעול כמו שיוסיאן אמרintuscrepidam
על זה יש לנו שליטהסביר11

🚩אין לך שליטה על מקבלי החלטות ( אא"כ תצטרף לזהות של פייגלין)

📢📢🛑אבל יש ל אנשי המילואים שליטה על ההחלטות של עצמם 🎯 שצריכות להיות:

לא להסכים להיכנס🐕 לרצועה או ללבנון ,

ולבצע רק ירי מרחוק ומצור של שנתיים ,

🤛עד שכל העכברים יצאו מהמנהרות

מי שיצטרף לזהות, לא ישיג שליטה על 'מקבלי ההחלטות'הסטורי
אלא על אלו ששלושים שנה פועלים בפול גז, על ניוטרל. הרבה רוח ופובלציסטיקה - 0 עגול של עשיה.
ל"זהות" אין שום שליטה על מקבלי ההחלטותshaulreznikאחרונה

כי פייגלין לעולם לא יעבור את אחוז החסימה. ואם יקרה נס, והאיש ייכנס לכנסת, הוא:

 

1. לא יקדם שום דבר משמעותי, כפי שזה היה בתקופת היותו ח"כ מהליכוד.

2. חיש מהר יבין שאין לו שליטה על חברי מפלגתו, כי מנהל הוא לא, אלא הוגה דעות בלבד.

 

שאר ההמלצות שכתבת, נשמעות נאיביות להחריד. רוב החיילים (ובני אדם בכלל) הם קונפורמיים ועושים את מה שהמפקדים אומרים להם לעשות.

יש למישהו מהפורום מילה טובה על גדי אינקוט או….סיעתא דשמייא1
…שגם הוא שמאלן, בוגד, קפלניסט, לא ראוי.
יש מורכבות בחיים? יכול להיות שיש מילים טובותהסטורי
ובכל זאת התנגדות להצבתו של האיש במוקדי קבלת ההחלטות?

יש עליו הרבה מילים טובות, בעיקר הערכה על שנים רבות של מסירות נפש קבועה למען עם ישראל כחייל וכקצין זוטר.


יחד עם זאת יש ביקורת רבה על שורת החלטות משמעותיות שקיבל, מאז שנהיה גנרל ועד היום - מאי חיסול נסראלה במלחמת לבנון השניה והשיא כמובן: 'תר"ש גדעון' שבגללו לצה"ל לא היו מספיק כחות מוכשרים ומצויידים בפרוץ המלחמה. החלטות הללו ורבות נוספות, שהוא אישית חתום עליהן, עלו לנו בהרבה מאוד דם ודמעות. ההחלטות הללו לא הגיעו בחלל ריק, אלא בגלל היותו מאמין אדוק בדת הפרוגרסיבית.


אם הוא היה מתכבד ויושב בביתו, היה אפשר להגיד שהוא שילם את המחיר הכבד ביותר במלחמה ולהניח לו - העובדה שהוא עדיין באותן תפיסות הרות אסון, מכריחה להלחם להרחיק אותו מכל עמדה בכירה ובוודאי עמדה של קבלת החלטות.

כן, עופר וינטר זה משהו אחר . נכון?סיעתא דשמייא1
מה הקשר? מה השאלה?הסטורי
הוא בהחלט אחר מאייזנקוט וככל הידוע לי, לא הוא האחראי העיקרי לזה שצה"ל לא היה עם מספיק כחות בפרוץ המלחמה.

(זה לא אומר שהוא מתאים לפוליטיקה)

כשם שלא ממנים רב טוראי לרמטכ"לאיתן גיל

כך לא בוחרים פוליטיקאי מתחיל לראש ממשלה.

ואני הקטן לא מכיר אפילו רמטכ"ל אחד שגיליון הציונים שלו מראה על פוליטיקאי מצליח.

משה דיין כשלון.

יגאל ידין כשלון.

רבין היה כשלון, ואלמלא כדורי האקדח של יגאל עמיר, אף אחד לא היה יודע מיהו.

אהוד ברק כשלון.

בני גנץ כשלון.

גדי אייזנקוט הוא מהזן של כל קודמיו, ותקופתו הקצרה בקבינט המלחמה הוכיחה בבירור שגם הוא כלומניק פוליטי מהלך על שתיים. יאמר לזכותו שבהשוואה לבני גנץ הוא אכן פחות גרוע. 

שום בשורה פוליטית לא צמחה, לא צומחת, ולא תצמח מהם. ההתלהבות של חלק מאיתנו מגנראלים היא פאתטית, וחלק בלתי נפרד מהקונספציה הידועה שהביאה אותנו לעברי פי פחת.

 

 

וכל הפוליטיקאים סיפור הצלחה. נכון?סיעתא דשמייא1
דיברנו על רמטכ"לים.איתן גיל

ואפשר להוסיף: רוב אנשי הצבא הבכירים. לא כולם.

יש מי שיוסיף. אני אהיה בארץ ושוקל להשתתף בבחירות.סיעתא דשמייא1
אני ממליץ להצביע לבנטאיתן גיל

הוא הכי קרוב בעמדותיו לחסל את מדינת ישראל, מה שירגיש לך בנוח לשבת בארץ נוכרית.

אומר את האמת - חוקית זו זכותךהסטורי
אבל מאוד לא הגון, שמי שלא מתכוון לחיות בארץ בארבע השנים שאחרי הבחירות, יצביע וישפיע על מי תהיה הממשלה שהחלטותיה ישפיעו עלינו ולא עליך.
האמן לי השפיע עלי מאוד מאודסיעתא דשמייא1
זו לא שאלה של אמונה, אלא של פרשנותהסטורי
אתה מחזיק בעמדה נפשית אוטו-אנטישמית, שמניחה שהיהודים אשמים בזה ששונאים אותם. ממילא אתה קונה את השקר, שהסיבה לאנטישמיות היא ההתנהלות של מדינת ישראל.

האמת היא הפוכה - האטישמיות ושנאת ישראל שהיתה כל הדורות (לא, מוסלמים לא באמת היו צריכים תירוץ כדי לרצוח/לאנוס/לבתר/להתקיף יהודים - הם עושים זאת ברצף 1400 שנה), רק הלבישה את ההתנהלות הקבועה, בתירוץ שאנטישמים כמוך קונים.

אני מחזיק באמונה שהכל מאיתו השם יתברך….סיעתא דשמייא1

… אני יודע יש השגחה עליונה וכל מה שקורה מבחינה פרטית וגם מבחינה לאומית לטוב ולמוטב נובע ממנו יתברך.

יראת השם היא לנגד עיני כל רגע ולכן אם באים עלי יסורים אני מיד מפשפש וממשש.

בכללי אני מרגיש מבורך ושלם על כל  צעד שאני עושה בחיי בכל אתר ובכל זמן.

אני אוהב כל יהודי בכל מקום.

מתרגש תמיד לקראת נסיעתי לארץ הקודש , לעלות לירושלים , להתפלל בכותל המערבי ולהנות מזיו השכינה.

אז תשאר בארץקעלעברימבאר
זה לא כל פשוט. יש הרבה שנאה…סיעתא דשמייא1
… וחילול השם.

כל השנאה שנמצאת פה היא יבוא לא חוקי מחוץ לארץ.איתן גיל
יש חילול השם בזה שיהודים גרים מחוץ לארץהסטורי
בה ד' אמר להם לגור.
שוב החלפת טיעון!הסטורי
כשלא נח לך להתמודד עם הפרשנות שלך, אתה בורח להשגחה.

בוודאי שהכל מאיתו יתברך, גם חוקי הטבע והפסיכולוגיה האנושית - זה לא אומר שאנחנו אשמים בזה ששונאים אותנו.

אבל זה אפשרות. הרב יוסף…סיעתא דשמייא1

…טוען שטראמפ התהפך עלינו בגלל רדיפת לומדי התורה. זה בידינו. יכול להיות .

על אותו משקל אני טוען שמכוון שלא היה צורך בצה"ל לגייס את לומדי התורה לפני השביעי באוקטובר אז כנראה השם לא אוהב את העובדה שמפלגות דתיות הולכות עם "הימין על מלא".

לכל יהודי  שחש את השם מבשרו כל רגע ורגע יש את הזכות לפשפש ולמשש בכל רגע ורגע כל עוד הוא שואף להשתוות הצורה.

כאשר חיינו כמדינה היו בסגנון "בקש שלום ורודפהו" זכינו הרבה יותר לסיעתה דשמייא מאשר כיום כשאנחנו רודפים אחרי כל סנטימטר מרובע של אדמה באופן אובססיבי.

איך דחפת את זה לכאן?!הסטורי

איני טוען שאין מישור אמוני, במישור האמוני תתחזק בתורה, במצוות, בלימוד זכות על עושי רצון ד' מיישבי ארץ הקודש. אגב, תשאל את הרב יצחק יוסף אם אולי, רק אולי, יש עלינו קפידא כי אלפי שבבניקים בטלנים נמנעים מהרבה מצוות ובינהן ממצוות עזרת ישראל מייד צר.


ההצבעה בבחירות היא הצבעה ארצית. היא חלק מההשתדלות. היא משפיע על חיינו, על ביטחונינו וכן - גם על השאלה כמה נוכל לקיים מצוות.


לך זה לא נוגע, אתה בין כך ובין כל לפי חז"ל מוגדר כ'עובד עבודה זרה בטהרה', כלומר אתה וודאי לא מתכווין לכך, אבל אתה במציאות של עובד לעובדיהם.

לא ראוי שתתערב בהחלטות שנוגעות לחיים שלנו ולא לחיים שלך.

דחפתי כדי להמחיש…סיעתא דשמייא1

… שאפילו הרב יוסף מאשים אותנו בהתהפכות של טראמפ. עכשיו כדאי שתבין שאם בני הבכור יוצא למילואים ללבנון ביולי אז בטח ובטח מה שקורה בארץ הקודש נוגע לי.

לי לא מתחשק להיות אב שכול או ממשפחת נפגעי טרור אתה מבין!!!!

דבר שני אין כאן מישור אמוני ומישור מעשי הכל כלול בכל. לפי מראות בכל העולם כשרואים איך המשטרת ישראל גוררת חרדים על הכביש זה רך מבזה אותי כיהודי. אני לא מצדיק אף צד אני רק מתאר מצב.

תמסור לרב יוסף שליט"אהסטורי
שלפני שהוא מאשים - יברר עם נציגיו דרעי וארבל, למה הם סיכלו את הרפורמה המשפטית באופן כללי, ולא תמכו בחילוט פיטורי היועצת שבגלל הוראותיה נעצרים בחורי ישיבה באופן ספציפי.
כןמשה

הם מתייחסים לרפורמה המשפטית כאילו שזה בעיה של המתנחלים (כמשל) ולא שלהם.

אני יודעהסטורי
אח"כ בחוצפתם הם 'זורקים' על הקואליציה, את הצרות שעושה להם מערכת המשפט.
אגב, סתם לפרוטוקולמשה

קרה משהו גדול במערכת המשפטית בישראל  בשנים האלה שאחרי 7.10 אבל גם קצת קודם. אחד מהם זה שהיא התמלאה באנשים שאפשר להגדיר אותם בערך כ"ימין קפלניסטי". כלומר שהם לקחו את הצד של סמוטריץ' ומנהלת ההתיישבות שלו אבל ממשיכים לרדוף את ביבי/בנגביר/החרדים.

 

היועצת המשפטית לממשלה עצמה לענ"ד גם בקטגוריה הזו. היא אשת ימין כנראה. רואים את זה בהחלטות מסויימות שלה.

כרגיל מאשימים את כל העולם ואשתו. האספסוף אוהב זאת.סיעתא דשמייא1
מראה דחוףהסטורי
אני לא עם השלטון הקיים שאמור לבצע…סיעתא דשמייא1אחרונה

… יש הרבה אנשי ימין מתוסכלים בצפון שלא מוכנים להצביע יותר ימין אבל מרוב שנאה גם לא רוצים לתת אלטרנטיבה. הם מעדיפים לא להצביע בכלל. הם גם לא מבינים שבדרך זאת מפלגות ערביות יגדילו את כוחם.

כן וזה קשור. בגדול הימין אכזב.בזבזנו יכולות צבאיות סתם. אולי יהודה ושומרון קבלו יותר תקציבים ותפסו יותר אדמות אבל חבית השרפה גודלת והשם ישמור.

תבחר ותשאר בארץ אחר כךקעלעברימבאר
הוא שמאל, קפלן, שתקן כטקטיקה, הוא גרבייםנקדימון
רמטכל לא מוצלח שהתוכניות שלו הזיקו לישראל.

עוד גנרל שהוזה שבגלל שהיה לו הכי הרבה טסטוסטרון מבין כל המועמדים במטכל אז הוא פוליטיקאי מתוחכם ומנוסה.


הוא לא ראוי, אבל הוא ה"לפיד" של הבחירות האלה. שותק ולא מתבטא בכלום כדי להיות ברירת מחדל של עדר מפגר. זה יצליח כנראה בפעם הראשונה, ואחר כך יזרקו אותו - השמאל יודע להחליף גרביים מהר מאוד.

טוב . קבלתי....סיעתא דשמייא1

...תמונה כללית מהצוות המייצג את הפורום הנכבד.

הבנתי. תודה

תמיד שמחים...נקדימון

...לעזור למבולבלים.

אולי יום אחד יתקנו דרכיהם הנלוזות.

הוא מצוין!קעלעברימבאר

באופוזיציה

..קעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך ג' בתמוז תשפ"ו 20:41

..

זה שהוא מזרחי משחק רק לרעתוhamedinai
כלל אצבע: מזרחי או חרדי שמתחנף לשמאל, בדרך כלל בגלל שמכר את נפשו לשטן.

המזרחים מכירים היטב את המנטליות המזרח-תיכונית, והחרדים גם הם מכירים: "עשו שונא ליעקב".


אלו לא טועים נאיביים כמו השמאל האשכנזי החילוני; הם עושים זאת למען טובות הנאה וליטופים מהשמאל הקיצוני, או בגלל שהם אחוזים בגרון.

אולי איש נחמד אבל אין כושל כמותו בכל פרמטרזיויק
הכל ברור ,רק לא קולטים שזה צריך להתבטא בקלפיסביר11
אם ה' לא יבנה בית... אם ה' לא ישמר עיר...hamedinai
"אִם ה' לֹא יִבְנֶה בַיִת שָׁוְא עָמְלוּ בוֹנָיו בּוֹ, אִם ה' לֹא יִשְׁמׇר עִיר שָׁוְא שָׁקַד שׁוֹמֵר." (תהילים קכז, א)

​אי אפשר להתעלם מהקשר הישיר שבין פגיעה בעולם התורה והרוח לבין המשברים הביטחוניים והמדיניים שפוקדים אותנו. המציאות מוכיחה שוב ושוב שכאשר ישנה פגיעה בלומדי התורה או בקודשי ישראל, ההגנה עלינו מתערערת:


​* התפנית בעמדת ארה"ב: השינוי המפתיע והמדאיג במדיניותו של נשיא ארצות הברית כלפינו, החל בדיוק בנקודת הזמן שבה החל מסע רדיפה והסתה קשה נגד אחינו החרדים ולומדי התורה.


​* אסון שבעה באוקטובר: הטבח הנורא בעיצומו של חג שמחת תורה הגיע בדיוק שבועיים לאחר המראות הקשים של רדיפת המתפללים והפרעת התפילות ביום הכיפורים בתל אביב ובערים נוספות.


​* חורבן גוש קטיף (ההתנתקות): התפנית הקיצונית והפתאומית בעמדתו של אריאל שרון, שהובילה לתוכנית ההתנתקות, התרחשה מיד לאחר גזירות רווחה ופגיעה קשה בילדים ובמשפחות מהמגזר החרדי בתקופת ממשלתו.


​ההיסטוריה הקרובה מראה לנו פעם אחר פעם: כשאנו פוגעים ביסודות הרוחניים ובאחדות שבין חלקי העם – השמירה האלוקית עלינו נפגעת.

נכוןבחור עצוב
אבל שכחת את החצי השני של המשפט. 
"שוא שקד שומר" - סימן שצריך שומרחתול זמני

"לא בגבורת הסוס יחפץ" - סימן שצריך סוסים גיבורים

"אל תבטחו בנדיבים" - סימן שצריך אנשים גיבורים

"לא בשוקי האיש ירצה" - סימן שצריך כח בשוקיים

 

............

ההשוואות שלך לא נכונותבחור עצוב
נכון. אתה צודק.חתול זמני

סתם, לפי מה?

אני מכיר את הפירוש הזה אבל:

 

– הוא אינו עולה בקנה אחד עם פשט הפסוק

– בוודאי שלא פשט הפרק

– אינו מסתדר עם כל שאר המסרים בתהילים / נביאים

– נגד הירושלמי במסכת חגיגה של "נטורי קרתא"

– די והותר פירושים נגדיים לכך

 

=> אין צורך לומר את המובן מאליו שיש צורך בהשתדלות האדם כבכל מקום שאין סומכים על הנס זאת אמירה פשוטה עד־כדי מיותרת.

 

=> הפירוש של אם ה' שמר עיר אז יפה שמר השומר אינו מסקנת הפסוק כי לא על זה הפסוק מדבר. זה פשוט הסבר שמיישב את הצורך בהשתדלות עם הפסוק. אין שום דרך להבין בפשט הפסוק הזה שהכוונה היא שיש צורך בשומר מבלי לעוות את הפשט ואת ההקשר שלו.

 

"והחל המשורר להזכיר כי הכל ביד השם ולא כפי מחשבות אדם ולא כפי שיפצר במעשיו יתחזק ככל כחו." [אבן עזרא]

 

"אמ' דרך עצה ומוסר לבני אדם שבעת השתדלותם בקנינם אע"פ שההשתדלות טוב מ"מ לא ישים בטחונו בהשתדלותו ולא יחשוב בהשיגו חפצו כי יד השתדלותו עמדה לו אבל הכל מאת האל ית' והוא העירו בהשתדלות והוא הביאו להשיג חפצו וכבר הזהיר זה בתורה באמרו ואמרת בלבבך כחי ועוצם ידי עשה לי את החיל הזה וידעת כי ה' אלקיך הוא הנותן לך כח לעשות חיל (דברים ח יז ויח) ואמ' על זה דרך כלל אם ה' לא יבנה בית ר"ל אם לא יהא ההשתדלות מצדו ומהשגחתו שוא עמלו בוניו בו ואם ה' לא ישמור עיר בעת המלחמה שוא התמיד הצופה להביט הנה והנה אם יבואו בה האויבים כי אין אזהרתו עושה כלום אם מאתו ית' לא תבא השמירה" [מאירי]

 

שיר המעלות לשלמה, השיר הזה ושאחריו נסמכו בכונה, שבראשון יבאר שהשתדלות האדם אין מועיל כל מאומה רק הכל נעשה ונגמר בעצת ההשגחה העליונה, ובסימן שאח"ז יבאר מתי ההשתדלות מועיל, ואופנים אשר יובילוהו אל המטרה הנכונה - אם לא ה' יבנה בית אם לא ילוה אל הבנין עזר אלוה, אך שוא עמלו בוניו בו, ואין ההשתדלות מועיל מאומה, ולא לבד בהוצאת כלל הדבר אל הפועל, שאין האדם לבדו יכול עליה בעמל בלא עזר ממרום, כי בשמירת הדברים שכבר הם עשוים כמו בשמירת העיר הבנויה, גם בזה אם לא ה' ישמר עיר שוא שקד שומר והשתדלות האדם בשמירתה לא יועיל מאומה - ולא לבד בפעולות כלליות כי גם בפרטים: [מלבי"ם]

 

בקיצור לומד התנ"ך הממוצע לא אמור להגיע לפירוש הזה שמשום־מה מחזיקים ממנו פשט מובן מאליו שאין עליו עוררין.

אין לי כח לקרוא הכלבחור עצוב

כל בן אדם שפתח דף גמרא אחד בחייו יודע שמכלל לאו אתה לומד הן.

לא כתוב "אל תשמור בכלל, רק הקב"ה שומר". הפסוק כתוב בצורה מסויימת, ולא בכדי.

הדוגמאות שהבאת בתגובה הקודמת הן לא של לאו והן, ולא רלוונטיות בשום צורה. 

אם אין לך כח לקרוא הכל, איך אתה לומד גמרא?חתול זמני
כשאתה תהיה גמרא, ראשון או אחרוןבחור עצוב
נדבר. לא מוציא כוחות על חתולים. 
אם היית טורח לקרוא היית רואה שהבאתי ראשוניםחתול זמני

ואחרונים...

 

מה אגיד לך, אחלה גישה לחיים. תיהנה בבועה הקטנה שלך.

בכיףבחור עצובאחרונה

רמזתי לפות"ש רמז על דבריו. אם יבין אותו - אחלה. אם לא - גם אחלה.

התשובה הלא קשורה שלך פשוט לא חשובה מספיק בעיני.זה הכל. 

הפוסל, במומוהסטורי
הזחיחות היא שלך. אתה פותח כאן שרשור מבקר, תוך 0 ידע הסטורי והבנה מהותית. האבות המיסדים של ארה"ב באמת ראו בבני ישראל ובעם ישראל את הדגם המבני והמוסרי שלהם. נכון שהפרוגרסבים זנחו את הערכים הללו, אבל רבים בארה"ב (בעיקר בחוגי המפלגה הרפובליקנית), חיים בתודעה כזאת עד היום.

לא שאנחנו חותמים על כל ערך שלהם. הרבה מתפיסת 'בני ישראל' שלהם, עברה דרך התרגום של הנצרות-הפרוטסטנטית על עיוותיה.

אני לא שגריר ארצות הברית בישראל…סיעתא דשמייא1

….  מתי תבינו שאנחנו מתגרים במעצמה שבראשה עומד הפכפך שלא חושב פעמיים לפני שהוא מחליט לעשות מעשה.

אתם עוד תביאו עלינו את החורבן ומרד בר כוכבא ביחד. אתם סכנה לכל יהדות העולם כולל העם בישראל.

ימי בין המיצרים הבאים עלינו לרעה רק מחזקים בליבי את גודל הסכנה .

בעזרת השם אני אהיה בחגים בארץ . רק שלא יבטלו לי את הכרטיס בגלל השטויות שהמנהיגים שלך עושים.

ודרך אגב אני מכיר ההסטוריה שאתה מנסה ללמד.

רוב האמריקאים לא יודעים או לא רוצים לדעת את זה.

אתה קורא את עצמך?!הסטורי
מי שאמר את הדברים, הראויים כשלעצמם, אינו שגריר ישראל בארה"ב, אלא שגריר ארה"ב בישראל. הוא יסתדר עם מי ששלח אותו ואשריו שמוכן להגיד את האמת, גם כשמסתכן בפיטורים.

את החורבן הביאו ברי-קמצא כמוך, שהעדיפו להיות נגד אחייהם ולרקוד מה יפית מול הגויים. אנחנו גמרנו עם הגלותיות.

אני לא מאמין ששגריר אמר דבר כזה בלי אישור מלמעלהמשה

מהקצת הכירות עם טראמפ שיש לנו בעולם אנחנו יודעים שזה איש שמסוגל לשלוח אנשים להגיד דבר והיפוכו. זה בונוס אצלו.

מה אתה רוצהברגוע
מי מתגרה?? שגריר ארה"ב החליט לבד לומר את זה
הוא גם אבגליסט. כשהיה...סיעתא דשמייא1

.... מוסלמי נשיא ארצות הברית עשו מזה מטעמים לגבי נאמנות.

מספיק להתמם ולגלגל עניים.

??ברגוע

כתבת כאן על זחיחות והתגרות באומות, על מי דיברת??

זה התגרות בפירוש.סיעתא דשמייא1
שהאקבי התגרה בטראמפ?ברגוע

זה חדש.. לצאת נגד התגרות של נוצרים בנוצרים..

אבל מה אתה רוצה מחברי הפורום??

כלום. פשוט...סיעתא דשמייא1

... הפורום בו נאמרו הדברים שם אותנו יחד איתו.

זה בדיוק כמו השמועה שביבי דחף את טרמפ לצאת למלחמה וזה גרם לטרמפ להתרחק מביבי בלשון המעטה.

מי יודע איך יגיב לזה טרמפ. כיום הוא שומע לקטרים יותר ויותר.

אתה חייב למצוא לך תחביבברגוע

במקום לחפש כל הזמן איך להוציא את המתיישבים הצדיקים ביו"ש רע

יש מתיישבים ויש מתיישבים.....סיעתא דשמייא1

... באופן כללי התיישבות מנקרת בתוך אוכלוסיה עויינת לא תורמת לעניות דעתי לשלמות ארץ ישראל. זה רק מבעיר אש.

בעבר עשינו את זה יותר בחוכמה.

האוסטרלים מעולם לא עשו זאת בחכמההסטורי

אולי אם כוונתך שעל המתיישבים לפעול נגד הפולשים מערב, כמו שהאירופאים שפלשו לאוסטרליה נהגו בילידים שבאמת חיו שם אלפי שנים - זאת באמת תהיה חכמה.

אבל בחכמה הם יודעים לפייס את הצצאים....סיעתא דשמייא1

1. בכל מוסד כולל בתי ספר נוסף על דגל המדינה גם הדגל של הילידים.

2. בכל טופס ממשלתי יש שאלה ספציפית אם אתה יליד כדי לתת הפליה מתקנת.

3. שבטים שעל אדמתם יש מחצבים מקבלים תמלוגים.

....ועוד הרבה זכויות .

הכל כדי להמעיט להבות.

כמובן שזה לא דומה אבל מה לעשות  השם שם את הישמעלים בארץ ישראל 

כדי להצדיק את הדברים בפרקי דרבי אליעזר:

"ולמה נקרא שמו ישמעאל? שעתיד הקדוש ברוך הוא לשמוע באנקת העם ממה שעתידין בני ישמעאל לעשות בארץ באחרית הימים"

בפרק ל"ב, המדרש מתאר תיאור נבואי (הנמסר על ידי רבי ישמעאל) ובו חמישה עשר דברים שעתידים בני ישמעאל לעשות בארץ ישראל באחרית הימים. אירועים אלו מתארים בעיקר תקופות קשות של שלטון ומלחמות, כגון: [1, 2]

  • מדידת הארץ בחבלים.
  • הפיכת מקומות קדושים לאתרים עבורם.
  • מלחמות שונות, חרפת רעב ואי-שקט בארץ ישראל לפני בוא המשיח

 

בקיצור הערבים בארץ ישראל זה גזרה משמים שהציונות צריכה לחיות אותה בחכמה דבר שהפסקנו לעשות מאז 1977.

אין לך מושג איך לומדים מדרש אגדההסטורי
ואיך מוציאים ממנו מסקנות (בעיקר איך לא).

אגב, אני בהחלט בעד שנחזור לטפל באויב הערבי בשיטות של בן גוריון:


כיבוש-גירוש-התישבות שמוחקת את שרידי הערבים שישבו שם.

בלי אגב כל ישראלי…סיעתא דשמייא1
… היה בעד הפנטזיה הזאת אבל זה ילדותי לחשוב שמהשהיה אפשר לעשות ב48 אפשר לעשות עכשיו. הטרגדיה היא שבממשלה יושבים אנשים מכובדים שמאמינים שאפשר וגורמים לנו לכל היהודים  צרות בהתבטאויות שלהם כשהם יודעים שזה לא ראלי לבצע את הדברים ועושים זאת כדי לשמר קולות בוחרים בלבד.
גם בתש"ח, היו שטענו שילדותי לחשוב שנצליח להקיםהסטורי

מדינה. האמת - זה היה הרבה פחות סביר, שש מאות אלף איש, רגע אחרי שואה, כשכל העולם הערבי מאיים לעלות עלינו וכל המדינות ה"נאורות" מטילות אמברגו.


לפני שנה וחצי קיבלנו לגיטימציה מנשיא המעצה הגדולה בעולם להגירה של הפולשים בעזה. מנהלת ההגירה לא קמה, רק כי הגורמים ה'משפטיים' עאלק, תקעו מקלות בגלגלים.

בעז"ה, ובהשתדלותנו לקיים מצוות ירושת הארץ, זה יגיע ומהר משחושבים.

אגב, גם היה להם הסבר גאוני למה הם לא יכוליםהסטורי
לקלוט פליטים יהודים הנמלטים מהנאצים:

בוועידת איוואן שהיתה אמורה למצוא פתרון לפליטים, לכל מדינה היה תירוץ למה היא לא יכולה לקלוט. כשהגיע תור אוסטרליה, התשובה היתה : "אין באוסטרליה פליטים ולכן גם לא התעוררה בה בעייה של גזענות , אך אם יגיעו פליטים יהודים תתעורר בעיה שכזו , ואין האוסטרלים מעוניינים בזאת."


במילים אחרות - אין אצלינו יהודים, אז אנחנו לא שונאים אותם. שבני הגזע הנחות הזה ימשיכו למות בגרמניה ואנחנו נגלגל עיניים, שאנחנו מאוד הומניים ונגד גזענות.

חחחח מזכיר לי טיעונים של שמאלנים:קעלעברימבאר

" אנחנו יודעים שמדינה פלסטינית תהיה אסלאמיסטית דקטטורית עניה שתדכא את אזרחיה ותגרום להם סבל יותר ממה שהם חווים עכשיו , אבל לפחות אנחנו לא נעשה להם כיבוש"

סיבה מצוינת לכך שתשתוקנקדימון
השגריר צודקאיתן גיל

האבות המייסדים של ארצות הברית שאבו מן היסוד היהודי התנכ"י, ועלה רעיון לאמץ את השפה העברית, שירד מן הפרק בשל דלילותה של השפה העברית באותם הימים. כנגדה עלתה הצעה להפריד את המדינה מהדת, מכל דת, והיא התקבלה בסופו של יום.

כך ואחרת, לארצות הברית של אמריקה אין שפה רישמית, ונכון להיום האנגלית אינה שפה רשמית. העברית נפסלה כאמור, והיא אולי עוד תשוב.

שטרות הכסף בארצות הברית נושאים עד היום שם שמיים, ולא בכדי.

הבעיה בארצות הברית היא נחילי הארבה הפרוגרסיבי שמשתלטים עליה 24/7, ואם לא די בכך הם מקבלים חיזוק מן השרץ הקפלניסטי המקומי שמכסה את עין הארץ, ומתפשט במהירות האור אל מעבר לאוקיינוס.

אם מטרת הגעתך ארצה היא בהשראת המרגלים מפרשת שלח, אז במטותא, השאר במקומך. לא מעוקצך ולא מדובשך.

כן בעל הבית . סליחה שלא בקשתי ראשות.סיעתא דשמייא1
רשות ולא ראשותאיתן גיל

אתה לא מקורי, כל הדר בחו"ל מרשה לעצמו לירוק עלינו, ואין שום סיבה שתנהג בשונה מדף המסרים של קפלן 

תתבייש....סיעתא דשמייא1

....כאחד שעדין חי את הטראומה של בונדי ביץ  ששניים נהרגו חצי מטר משמאלו  ואחד נפצע חצי מטר מימינו

כדאי שתבין שיש שותפות גורל לכולנו!!!!

אחרי כשלון מרד בר כוכבא כל היהודים בעולם סבלו.

כאן בארץ נרצחו יותר אנשיםאיתן גיל
ועדיין זו ארצנו, וכאן נהיה, ולא בארץ נוכרית
היא ארצם של כל היהודים בעולם.סיעתא דשמייא1
Interbeingנקדימון
בלי היסוד היהודי אכן לא היתה אמריקה, כיקעלעברימבאר
אמריקה נוסדה בגלל ההומניזם של עידן האורות. שקיבל השראה מהתנך.

לא יודע מה היה קורה אם האמריקאים לא היו מורדים בבריטים. איזו מדינה היתה כיום שם

זה ממש לא מעניין את רוב האמריקאים ולכן...סיעתא דשמייא1

...להתנצח אתם על זה ממש זה לא מועיל.

את אוהבי ישראל בארהב, כןקעלעברימבאר
וגם את האוונגליסטים.

הם יודעים שלעם ישראל יש בשורה לעולם

ברור. אני פוגש אותם יום יום כאן גם כן…..סיעתא דשמייא1

….זה מחמם את הלב , מעודד ומביא תקווה . אבל לצערינו הם לא הרוב האלקטורלי. בנינו גם בישראל הימין האמיתי אין לו רוב אלקטורלי . זה שהליכוד תאב שלטון וחיבר אותם אליו יחד עם הדתיים ונתן להם להיות דומיננטיים עשה את ההבדל.

אז כמו שהדתיים בגלל הליכתם עם הליכוד קבלו לאחר השביעי באוקטובר את המכה על ידי כך שהם כרגע בפוקוס לגבי הגיוס ימין מקבל בממשלת הליכוד חוסר בטחון בכל הגזרות וצונמי מדיני בכל העולם.

תקציבים ומשרות אמנם יש אבל

השגים אמיתיים אין ממש.

זאת המציאות לצערי.

הכי טוב לחפש בעצמנו מידע, ככה מפילים תעמולהנקדימוןאחרונה

תתחילו בשיחה הזו גוגל שמשכה עבורי מידע מרחבי התקשורת האמריקאית:

https://share.google/aimode/cv99KlHn7Uvo3E155


וגם תבקרו כאן Top Republican decries Trump’s Iran deal: ‘Reagan is rolling over in his grave’

וכאן https://edition.cnn.com/2026/06/18/politics/republicans-trump-iran-agreement-congress

וכאן https://www.washingtonpost.com/politics/2026/06/18/parts-trumps-iran-deal-sharply-criticized-by-some-key-republicans/

 

מה תגלו? שמי שצריך להצדיק את עצמו זה טראמפ והסגן הקתולי שלו. 

למה טראמפ התהפך מול אירןאיתן גיל

הוא טעה?

הטעו אותו?

כולי האי ואולינקדימון
מניסיון רב חודשים למדני שאין סיבה לרוץ רגליים להרע ולפטפט את עצמנו לדעת על ההתנהגויות של המלך שחזל התלבטו עליו אם הוא חכם או טיפש.

אבל, בהנחה ש, כלומר אם, ואני מתכוון להתנות את הדברים שלי באופן ברור, אכן ייחתם הסכם כניעה ללא אף שפן בכובע או טריק בשרוול אזי הייתי אומר שמישהו שם עוד כמה דברים במטוס הקטארי שטראמפ קיבל במתנה.


העובדות לגבי איראן לא השתנו, ההשלכות של כניעה לאיראן הן הרות גורל על המערב כולו, על אמריקה, על ישראל, על המחשבה האילאסמית, על המסקנות של סין ושל רוסיה (וגם של צפון קוריאה), על העולם הערבי - הכל נשאר זהה, אז מה קרה לטראמפ? המישור הרוחני "לב מלך ביד ה'" אבל במישור הארצי זה נראה לי דבר פרסונלי לחלוטין כלומר שתלוי במשהו שקשור בטראמפ עצמו.


אבל כמו שפתחתי ואמרתי: מניסיון רב חודשים למדני שאין סיבה לרוץ רגליים להרע ולפטפט את עצמנו לדעת על ההתנהגויות של המלך שחזל התלבטו עליו אם הוא חכם או טיפש.

הוא לא חשב שיסגרו את מיצרי הורמוזברגוע
איפה כל הגנרלים שלו.איתן גיל

אם היה מפציץ אותם 24/7 עד שיתחייבו לשמור על מיצרים פתוחים, האמינות שלו היתה מרקיעה לשחקים במקום יורדת לטמיון

הוא אוכל עכשו את מה שבישל, וגם אנחנו.

ובעיקר אנחנו.

שאלה טובהברגוע

לא בטוח שהיה עוזר להפציץ אותם בלי הפסקה כי הם עקשניים, אבל כן היה צריך להתכונן יותר טוב לאפשרות שהם ינסו לחסום את הורמוז

אי אפשר היה להפציץ אותם 24/7 כי הם כבר הצליחוכמו🐌תמס

להבעיר את שדה הנפט של אחת המפרציות ואיימו להבעיר את כולם.

הוא היה צריך במכת הפתיחה להשמיד את הגרעין עם הרבה אמהות של כל הפצצות ולא עם כמה בודדות. ואז מההלם הם היו יורדים על ארבע. אבל הוא פחד. הם איימו לפגוע במתקני ההתפלה של המפרציות ושכולם ימותו מצמא. אי אפשר לנהל מלחמה כשאתה מפחד מהאויב ולא מוריד לו את האאש. והראש פה זה הגרעין, לא הנפט.

אפשר היה לייצר שטח סטרילי ברדיוס 500 ק"מ מהמיצריםאיתן גיל

אבל טראמפ ההפכפך התהפך פעם נוספת.

כמו סטייק.

אולי הוא חשב על זהכמו🐌תמס

אבל האמין שמאורע כזה ייצר קואליציה של המערב, דהיינו נאטו תצטרף, והמפרציות יואילו לעזור.

נאטו לא רצתה לשלוח אפילו שולות מוקשים שלא לדבר על לאבטח ספינות.

והמפרציות, עצרו אותו מתלקוף והתחיחו לשלם מליארדים פרוטקשיין לאיראן. זה הרס את הסנקציות והסגר שהוא יצר.

לא נותרו לו הרבה ברירות לפתוח את הורמוז. אם היה מפציץ את האי חארג האיראנים כבר הודיעו שיפציצו את שדות הנפט של המפרציות. והוא נבהל - הוא מצא את עצמו בעמדת הדביל שהרס את כלכלת המערב, ורצה להחלץ מזה בכל מחיר. והאיראנים גבו את כל המחיר.

קודם כל - המילה האחרונה עוד לא נאמרההסטורי
בנתיים, כל הסיפור הוא הארכת הפסקת האש לצורך מו"מ, אמנם בתנאים שפחות מחזיקים את הרגל על הצאוור שלהם וחבל שכך - אבל האפשרות לחזור ללחימה, קיימת. אני מצטרף ל @נקדימון, בזה שטראמפ כבר כמה פעמים היה נראה שהוא הולך למו"מ גרוע, כשבפועל התכונן ללחימה.

אחרי שאמרנו את זה, מסכים שאיך שהדברים נראים נכון לכרגע - טראמפ נשבר וויתר על כל מה שהציג כקווים אדומים בוהקים.


הרושם הוא שהוא עם כל זה שאינו פוליטילקלי-קורקט כמו יריביו במפלגתו ומחוצה לה, הוא עדיין חושב בראש מערבי-חילוני-מודרני, ולא העריך נכונה את כח העמידה של אומה בת שלושת אלפים שנה ועם אמונה דתית פונדמטליסטית. כמי שכבר עשה כמה עסקאות מוצלחות בחיים - היה ברור לו שאחרי שערפנו את רוב ההנהגה ופגענו להם קשה בכלכלה, הם יבינו שהצעד ה'הגיוני', הוא להסכים ל'עיסקה' בתנאים שלו. ממילא, אין צורך והצדקה לגרום שם הרג מיותר והרס שיגרום לאזרחים התמימים לרעוב.


בגלל זה הוא עצר, פעמיים, את המתקפה כשהם היו קרובים לקריסה במחשבה שעכשיו הם יסכימו לעסקה, מה שיותר אלגנטי מבחינתו מלהשמיד מדינה (אגב, בדיוק כמו שעיסקת החטופים הראשונה הגיעה כשחמאס היו על סף קריסה ולוחמים שלהם סירבו להלחם. לולי הלחץ הציבורי המטורף בנושא - הנצחון המוחלט בעזה היה מגיע בסביבות חנוכה תשפ"ד). הוא רק לא לקח בחשבון את כח העמידה שלהם. יותר מזה, המצור על הורמוז היה גאוני - הם כל יום דיממו מאות מליוני דולרים, עוד כמה שבועות היו קורסים כלכלית. רק ששוב מתברר שהמערב השבע פחות מסוגל לעמוד בעליית מחירי הדלק, מאנשי האמונה (המעוותת) כשהם רעבים ללחם.

מתי באמת נדע שהופקרנו לגורלנו?נקדימון

ביום שתרד הפקודה להסיג את הכוחות בחזרה לאמריקה.
 

אבל אם נהיה כנים, אחרי 39 פעמים שהוא איים בחודשיים האחרונות ולא עשה כלום, אני כבר נוטה להאמין שטראמפ הגדול הוא הרבה יותר קטן ממה שיש בחלון הראווה.

 

אבל גמו שאכן כבר אמרתי, קל לפטפט. מניסיון העבר אי אפשר ללמוד כלום, מהכתבלבים השונים אפשר ללמוד פחות ממה שאפשר ללמוד מהניסיון, ולכן נותרנו רק עם תחושות ומשאלות לב. 

זה לא המערב השבעסודית
בשבוע האחרון המפרציות עלו לרגל לאיראן לשלם פרוטקשיין. כל הסגר הכלכלי שלו ירד לטימיון. הוא מצא את עצמו ללא שום מנוף.לחץ מולם. אלא אם היה מתגבר על הפחד להפציץ אץ האי חאג. אבל כל הזמן הם איימו שישרפו את כל המפרץ ו אמין להם
השאלה היאזיויק
איך הוא לא צפה את חסימת מיצרי הורמוז
הורמוז שבר אותוזיויק
כסף (מהקטארים?)סודית

לעניות דעתי

 

 

כי הייתה אפשרות להמשיך עם המצור עוד חודשיים. הכלכלה העולמית הייתה נקלעת למיתון? היה יכול להפציץ גשרים כמו שאיים והכל היה נראה אחרת.

ברור שרק הורמוז מעניין אותו, אבל היה יכול להלחם קצת יותר. בלי מגפיים על הקרקע. 

 

אבל אז היינו מודים לטראמפ המשיח ואמריקה הגדולה שהצילו אותו

 

 

בקיצור, זאת הסיבה:

"אשור לא יושיענו, על סוס לא נרכב, ולא נאמר עוד אלוהינו למעשה ידנו, אשר בך ירוחם יתום". 

כה אמר ה' למשיחו לכורשנקדימון

לא ברור לי למה את מחליטה בשביל עם שלם איך הוא תופס את המהלכים בעולם. תחליטי בשביל עצמך בלבד. את כנראה היית אומרת שאלוקים לא שותף להצלחה ולניצחון.

אל תדברי בשמנו.


את מחליטה בשביל נציגי הציבור הדתיים והחרדיים שיש בממשלה.

את מחליטה בשביל המוני חוזרי בתשובה ומתחזקים במהלך 3 השנים האחרונות.

את מחליטה בשביל אלפי חיילים שמבקשים ציציות לפני שיוצאים לקרבות.

את מחליטה בשביל ציבור דתי וחרדי ענק.


על סמך מה את מחליטה את הקביעות ההבליות האלה?!

מה?סודית

לא הבנת אותי בכלל.

אם טראמפ היה פותר לנו את בעיית איראן ברור שהיינו אומרים שהוא שליח ה'.

אבל הוא בגד בנו.

במה ההתחזקות ולבוש הציצית סותר את מה שכתבתי? ערב הגאולה יש שיבה אל ה'. וכן. אנחנו במצב שאין לנו על מי להישען חוץ מהקב"ה. הוא מזריח מאות מליארדים לאויב הכי חזק חזק שלנו שמקיף אותנו סביב עם הפרוקסי שלו, והם כולם צוהלים ושמחים, רק אנחנו שואלים להיכן נלך ונבוא. 

באמת לא הבנתינקדימון
בתגובה עליה הגבתי כתבת שהיינו אומרים שטראמפ ואמריקה הם אלה שהצילו אותנו. את באת שם לקטרג על עם ישראל.
אני בחיים לא מקטרגת על עם ישראלכמו🐌תמס
תסתכל בעיניים טובות ותראה בעצמך
הוא מתכוון אליסודית
הוא חושב שאם אמרתי שהיינו רואים בטראמפ מושיע זה אומר ששכחנו את הקב"ה. וזה לא מה שאמרתי. אני אמרתי שהקב"ה רצה שנרים עיניים רק אליו. לא דרך שליח. אולי לא כתבתי מספיק ברור
יש פה מהלכים גאונייםש.א.צ

איך זה שכל פעם אנחנו שוב פעם אוכלים את מה שטראמפ וביבי מספרים לנו דרך התקשורת בכזאת תמימות?

כמה פעמים האמנו שהם רבו והם בכאסח ואז פתאום תקיפה מטורפת באיראן עם שיתוף פעולה מדהים בין טראמפ לביבי?

כמה פעמים היינו עוד שנייה בהסכם ואז קרה משהו מפתיע ובלתי צפוי?

עובדים עלינו ומסובבים אותנו דרך התקשורת

כל מה שיש בתקשורת קחו בערבון מוגבל

נחיה ונראהכְּקֶדֶם
גם הגירוש מעזה והבריחה מלבנון היו גאונייםאיתן גילאחרונה
איזו בושהרועישםטוב

 

 

 

איזו בושה, להיות חתום על אותו מסמך עם ארכי רוצח מרושע. 

איפה הימים שלא עושים משא ומתן עם טרורטיסטים.

כל המשים ליבואריק מהדרום
כל המשים על לבו שיעסוק בתורה ולא יעשה מלאכה ויתפרנס מן הצדקה, הרי זה חילל את השם וביזה את התורה וכיבה מאור הדת וגרם רעה לעצמו ונטל חייו מן העולם הבא, לפי שאסור ליהנות מדברי תורה בעולם הזה. אמרו חכמים, 'כל הנהנה מדברי תורה נטל חייו מן העולם'. ועוד ציוו ואמרו, 'אל תעשם עטרה להתגדל בהן ולא קרדום לחפור בהן'. ועוד ציוו ואמרו, 'אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות', 'וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון'. וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות.
אם הבעל עשה צבא או קיבל פטור חוקי מקבל גם היוםמשה

אולי יעניין אותך