התאהבות אחרי נישואיןאיש 8

משתף פה במשהו שכתבתי במטרה לעזור למי שתקוע בסיטואציה דומה, ונראה לי שגם מי שלא, יכול לקבל מהסיפור אי אילו תובנות...

הסיפור שאני עומד לספר לכם הוא סיפור על הרבה מאוד קושי וסבל, כן כן ממש סבל, אבל הוא סיפור מאוד מאוד שמח, סיפור על התאהבות ואהבה ועל מה שביניהם. 

הכל התחיל לפני 13 שנה, שנתיים לאחר הנישואין של אשתי ושלי, כמו (כמעט) כל זוג השנתיים הראשונות הן שנתיים של בנייה - של אהבה ושמחה, אך גם של קשיים ושל בירורים, ברוך השם לא חסרו לנו קשיים ובירורים, אבל הכל נעשה מתוך שותפות ואכפתיות והמון המון רצון טוב של שנינו.

יום אחד אחרי שנתיים גיליתי ביום בהיר אחד (זה קרה ממש ככה פתאום – כמו איזה כישוף) שאני מאוהב בקרובה של אשתי (שנשואה גם היא באושר ברוך השם). מה זה מאוהב? אז הנה כמה מאפיינים של מאוהבות – 

• רצון עז מאוד! לקשר למושא ההתאהבות.
  • תחושה של מלאות גדולה בהקשר של השהות או בכלל ההתעסקות במושא ההתאהבות. 
  • תחושה של ריקנות גדולה בכל מה שרחוק/ מרחיק ממושא ההתאהבות.
  • ריכוז של רוב כוחות הנפש והמחשבה בטיב היחסים עם מושא ההתאהבות.
  • מושא ההתאהבות נצבע בצבעים מאירים וכל מה שקשור אליו נראה מגניב ומושך.

עכשיו שלא תבינו לא נכון, אהבתי את אשתי מאוד (היום אני גם מאוהב בה במידה רבה😊), הרגשתי המון מחויבות כלפיה, גם לא היה לי רגע או חלקיק רגע שבו חשבתי שאני הולך לפעול באיזושהי צורה נגד כללי ההלכה. היה ברור שכל ההתמודדות היא ביני לבין עצמי, בלי לשתף את אותה קרובה אפילו בפסיק קטן ממה שיש בנפשי, אבל בדיוק בגלל זה בנפש נוצר סבל עצום, כי בנפש ההתאהבות היא, כאמור, כמו כישוף – בבת אחת כל מה שקשור לזו שאתה מאוהב בה נראה כל כך מאיר ומתוק וכל מה שמחוץ נראה כל כך ריק וחשוך. וחוץ מזה דווקא בגלל שאהבתי את אשתי אהבת אמת (החתונה שלנו לא היתה מתוך התאהבות אלא מתוך התאמה של הנפשות, קצת כמו אח ואחות, איזושהי טבעיות פשוטה שהתבקשה להפוך לזוגיות, או - למבינים בענייני קבלה ופנימיות התורה  – קשר מעין של יעקב ולאה ולא של יעקב ורחל) הרגשתי שאני לא יכול להסתיר ממנה מה שעובר עלי, כי הרגשתי שאני כאילו בוגד בה אם אני משחק אותה שהכל בסדר, וכך אחרי הרבה דפיקות לב פשוט שיתפתי אותה.

תודה להשם ותודה לאשתי הצדיקה והמתוקה, שבמקום להעלב ולתקוף, היא פשוט הכילה! (היא לא מלאך, גם לה היו הרבה רגעי משבר בהמשך) לא היה לה הרבה איך לעזור בשלב ההוא, אבל עצם זה שהיא הכילה הפך את הסבל הרב (כן, להיות מאוהב בלי יכולת לבטא את זה בשום צורה זה ממש סבל) להרבה הרבה יותר נסבל. וכך יצאנו למסע של בירור רוחני על אהבה והתאהבות שבסופו (או לפחות קרוב לסופו) מצאנו את עצמנו היום במקום הרבה יותר עמוק ואמיתי, גם אם עוד יש מה לברר. 

במסע זה שעברנו רציתי לשתף אתכם כדי לתת כלים למי שמתמודד עם דברים דומים, והאמת שכל זוג יוכל לקבל מזה תובנות להעמקת הקשר גם אם אין לקשר כאלו אתגרים (ובכל קשר יש אי אילו אתגרים). וכמובן אספר בסוף על הדרמה שהתחוללה בסופה של העלילה. 

נדייק את הבעיה בצורה קצת ציורית כדי למצוא את המפתח לפתרון: ברגע שיש התאהבות זה כמו זרקור שמאיר על קטע מסויים בבמה ואז כל מה שיש באותו הקטע נהיה צבעוני מאיר ומלא פרטים אבל במקביל שאר הבמה נהיית אפילה והכל שם נהיה מהוהה וכהה. מה שצריך לעשות כדי לצאת מ"אלומת האור" שסביב זו שהתאהבו בה זה פשוט להאיר את שאר הבמה – זאת אומרת את אשתך.

באופן חיצוני יש כאן בעיה של השוואה – זאת אומרת שאתה צריך לשכנע את עצמך שאשתך גם היא מאירה, גם יפה , גם מעניינת, גם צדיקה ואפילו יותר מההיא שאתה מאוהב בה, אבל באמת  זה לא ממש יכול לעבוד כי כמו שכבר אמרנו שמאוהבות איננה רציונלית והיא צובעת באור לא אובייקטיבי את מושא המאוהבות, ולכן ההתמודדות כאן היא לא פיירית! הדרך היחידה לפוגג את 'אלומת האור' של ההתאהבות היא קירבה - זאת אומרת להתחתן מה שבמקרה שלנו לא בא בחשבון.

הקושי הזוגי גדל גם משום שכשיושבת בתת מודע איזושהי תחרות (בין אשתך לנאהבת – המושלמת בדמיונך) אתה נעשה יותר קצר רוח לחסרונות של אשתך שגם ככה פגועה ברמה זו או אחרת על עצם ההשוואה. 

אז מה השם רוצה מאיתנו?

וכך מתוך הרבה רצון לתקן ולמצוא תשובה העמקנו לאט לאט במושג ה"ברית".

מהי ברית? ברית זה משהו שאתה כורת עם מישהו ואז הקשר שלכם הוא מוחלט, הוא אינסופי, אין שום דבר שיכול לנתק אותו. כריתת ברית היא קשר ללא תנאים (והיא הדבר היחיד שיכול להאפיל על פני מאוהבות) קשר שרגיש לאינסופיות של האחר.

אני ארחיב קצת כי זה קריטי להבנת המהלך הנפשי שעברנו.

העובדה שמישהו נכנס לצל (אשתך במקרה הזה) והופך ל'פחות חשוב' היא פספוס של הדבר הכי עמוק בזוגיות ובעומק יותר היא פספוס של הבנה מה זה בכלל בן אדם.

בן אדם (ועל אחת כמה וכמה יהודי) זה משהו אינסופי, אין גבול לרצונות שלו, לשאיפות שלו, לצער שלו, לתקוות שלו ובמה שנוגע לענייננו לרצון שלו להיות נאהב ומיוחד וכמובן שהכל נובע מכך שאינסוף לנשמה של האדם.  

השוואה היא תמיד בין מעלות שניתן לכמת אותן ולומר זו יותר וזו פחות, אבל ברית נישואין אינה עומדת על מעלות כאלה אלא על מחוייבות מוחלטת שנובעת מתוך ההבנה האמיתית כל כך שבן הזוג הוא דבר אינסופי. אין לו כמות, אין גבול לערך שלו, ולרצון שלו, ולכמות שאתה יכול להיות מענה לאותו רצון אינסופי להיות נאהב וקרוב, קרוב עד אינסוף, ללב של מישהו. וגם על דרך השלילה אינסוף לעצמה שאפשר לפגוע בבן אדם ולאכזב אותו.

לכן ברית בשונה מכל קשר אחר יוצרת מחוייבות. באמת כל אדם הוא אינסופי וראוי לכל האכפתיות והאהבה בעולם, אבל אי אפשר טכנית להיות מחויב לכל בני האדם ולכן היהדות דוגלת במקום אחד – בין בני זוג נשואים, שבו בא לידי ביטוי כל העומק האנושי ולכן רק שם "אוהבה כגופו ומכבדה יותר מגופו" כדי שבמקום אחד אדם יגיע לידי תיקון הברית האמיתי שהוא היכולת באמת להרגיש את האחר ואת הרצון שלו להיות יחודי ואהוב ללא שום תנאי -בברית עולם. 

נחזור לסיפור שלנו ולדרמה שבסופו – לאט לאט מתוך הבנה מהו אדם, מהי רגישות של אישה, מהו קשר של עומק אמיתי שרגיש לאינסופיות ובכלל לא בר השוואה לכל דבר אחר, קשר של מחוייבות לא במובן המשפטי של המלה אלא במובן של רגישות אמיתית לנשמת האחר. מתוך כל אלו חזר זרקור האור מן האשה ההיא אל הקשר שלי ושל אשתי, החסרונות שלה הפכו למעוררי רחמים מתוך הזדהות במקום לגורמי חוסר סבלנות. המעלות שלה האירו, היופי שלה בלט, ומעל הכל הנשמה שלה שהיא קדושה עד אינסוף ורוצה אהבה עד אינסוף, חזרו להיות מרכז הבמה. אבל הזרקור לא היה יציב... הנסיון עוד לא נגמר... מדי פעם התגברה ההתאהבות וצבעיה השקריים על האהבה והברית. מדי פעם היינו צריכים לדבר וללבן מחדש ולהתחזק ולהתפלל עד ש....

אשתי לא הרגישה טוב, בדיקת אולטרסאונד שלחה אותנו למיון, מהדחיפות כבר הבנו שיש מה לדאוג. תוך כמה שעות כבר היינו עם אבחנה לגידול שהוא ככל הנראה סרטני (מה שהתברר בהמשך כנכון) ואז באו ימים מלאי דמעות, והדמיון דהר קדימה למחוזות נוראיים ומפחידים של אלמנות ויתמות (יש לנו ב"ה הרבה ילדים, בעת כתיבת המאמר עוד אחד בדרך בעזרת השם...), ופתאום כל התובנות של מה זה בן אדם נהיו כל כך מוחשיים, כל החסרונות והכעסים והרצונות היומיומיים (כל אלה שבהם יש השוואות הן מכאן ועד להודעה חדשה) נהיו כל כך טפשיים וחסרי משמעות, וגיליתי שכל מה שאני רוצה זה שאשתי תהיה, פשוט תהיה, זוכר את עצמי מתמוגג על ברכיה בדמעות ומבקש ממנה שלא תלך. פשוט שלא תמות, לא משנה כמה קשים יהיו הטיפולים, כמה היא תרגיז אותי או אני אותה, כמה נשים מדליקות ויפות וחכמות אפגוש בדרך,  רק שלא לאבד אותה. הרגשתי כמה עצם החיים והנוכחות שלה – המחויבות שלה אלי ושלי אליה – העובדה שאני הנפש הקרובה ביותר אליה והיא הנפש הקרובה ביותר אלי זה שווה לאין ערוך הרבה יותר מכל המדידות וההשוואות. 

סוף הסיפור שהגידול הוצא בשלימות ללא גרורות, אלא שכיוון שהוא התפשט הרבה בסביבתו היא עברה חודשים ארוכים של טיפולים כימותרפיים. מאז כבר עברו שנתיים וברוך השם כל הבדיקות תקינות.

האם גם הגידול של פגם הברית הוצא מגופי שלי בשלימות? נראה שהטלטלה הוציאה את רובו או את כולו, אנחנו עושים בדיקה תקופתית... 😊 ובעיקר מודים על העבר ומתפללים על העתיד.

יפה מאוד.שוקולד פרה.

החכמתי. תודה.

הרבה בריאות וסיעתא דשמיא

תודה! אמן!איש 8
וואו, וואו, וואוק"ש

קראתי בדמעות.

ואתם ממש השראה, האומץ שלך לשתף, הגבורה של אשתך לתמוך וכל התהליכים.

תזכו לכל הברכות, בריאות, בנים ובני בנים עוסקים בתורה ובמצוות.

🙏❤️איש 8
וואו, סיפור מעורר השראה ומרגשגבינית

שתזכו להרבה בריאות, אהבה ושמחה אמיתית

אמן! תודה גדולהאיש 8
וואו איזה סיפור..לאחדשה
עבר עריכה על ידי לאחדשה בתאריך כ"ט בשבט תשפ"ה 12:02

קודם כל בריאות איתנה, וכל הברכות והישועות בע"ה.
מעורר השראה..
אבל לפעמים מה שאתה מתאר לא עומד במבחן המציאות כי יש פה בסוף, תמיד מלחמה חזקה בין הלב, לשכל, שכאמור אלו מספר הסנטימטרים עם המרחק הכי גדול בעולם.
עניין הברית האינסופית שאתה מדבר עליו הוא הבנה שכלית עמוקה וחזקה, צריך לעבוד על זה חזק כדי לחוש את זה בפועל,
כשברגע רגשות ההתאהבות העזים משתוללים וצובעים את ההוויה בצבע חזק, משמעותי ונוכח.

בקיצור כך או כך זו עבודה גדולה,
נתת פה אספקט מעניין מעורר מחשבה,
לאו דווקא לזוגות שחוו מה שאתה חווית אלא באופן כללי לחיי זוגיות,
והייתי אומרת כלפי כל מערכת יחסים באופן כללי עם בני אדם,
גם הפוך,
אפשר ללמוד מכאן לדעתי גם איך להזיז את הזרקור כליל מאנשים שלא מביאים לך טוב, מבלי להעביר אותו למישהו אחר..

ושאפו ענק לאישה שלדעתי רוב הנשים לא היו מסוגלות להכיל את המורכבות..

אני מסכיםאיש 8

עם זה שזה מלחמה חזקה, אבל בסוף הנתונים הם אלה שמעוררים את הרגש. כשאתה מעריך מאוד מישהו גם אם זה  מתוך עבודה שכלית וכשאתה לומד להיות רגיש ולשים לב ולהזדהות עם השאיפות שלו והכאבים שלו ולהסתכל על היופי שלו והיופי של מה שהוא היה רוצה להיות, בסוף זה מוליד אהבה ברגש. הרגש והשכל הם לא דבר אחד אבל יש ביניהם יחסי גומלין. המלחמה הייתה ארוכה ולקחה שנים והיו בה ירידות ועליות אבל בסוף זה קורה... כמובן שאפו ענק לאשתי הגיבורה. אין דברים כאלה, רק בזה אפשר להתאהב ;) ...

גם מה שאמרת שיש פה דיבור בכלל על מערכות יחסים בין בני אדם זה מאוד נכון, הייתי אומר אפילו בין אדם לעצמו כי הרבה פעמים אדם מעריך גם את עצמו רק באופן חיצוני ולא באופן נשמתי או אפילו רוחני.

תודה על הפרגון!! 

סוג אחד של רגשלאחדשה

וגם זו שוב, עבןדה קשה.

אל מול התאהבות רנדומלית, מקרית שהיא רחוקה משכליות בד"כ..

השאלה היאאיש 8

האם יש כזה דבר התאהבות רנדומלית. תכלס אנשים לא מתאהבים בארנבות אלא בבני אדם ועם תכונות מסויימות גם אם זה מלא בדמיון.

יש גם בפסיכולוגיה זרם שלם - הזרם הקוגניטיבי, וגם ביהדות משנה רוחנית - המשנה של חב"ד (שהרעיון של השם הזה הוא בדיוק זה שהחכמה ובינה - מוליד דעת זאת אומרת רגש), שטוענים שכל רגש או פעולה יושבים על תודעה זאת אומרת מחשבה שלפעמים היא לא ממש מודעת או מנוסחת. אבל היא משפיעה מהתת מודע. זה הצריך אצלנו הרבה הרבה הרבה חפירה בנפש ובשכל וזה ממש לא מיידי אבל בסוף זה עובד...

אשמח להרחיב על זה עוד אם יש צורך, אך לא ביום שישי

חד משמעית.לאחדשה

אבל אתה לא יכול לשנות אדם קיים כדי שיתיישב עם התכונות שאליהם אתה נמשך ועל סמך זה מתאהב...

אמשח אם תרחיב בזמנך

אני רוצה לכתובאיש 8

עם הרבה מחשבה ונחת, לכן אתחיל עכשיו ואמשיך מחר בשעה יותר מוקדמת... אין שום יומרה לשנות את השני וגם אי אפשר כל כך לשנות את הדברים שבהם את/ה מתאהב/ת. הנקודה היא שאפשר פשוט להעמיק לרובדים שונים. בפועל אנחנו מתניידים במשך החיים בין רובדים. אי אפשר להשוות את הרצונות, התקוות, השמחות והאכזבות בסתם יום של חול, לבין אלו ביום מרגש כמו יום החתונה, או כשעומדים מול המוות באיזושהי צורה, או בזמן שמישהו נמצא בקרב וכו' וכו' זאת אומרת שהרעיון הוא לא לשנות את הנטיות אלא לגלות נטיות עמוקות יותר. המשך מחר בלי נדר... 

הרעיון הואאיש 8

שכאשר אתה מנסה לעבור לממד יותר עמוק או לממד הכי עמוק שזה הממד הנשמתי אתה פתאום מגלה שהדברים שהיו משמעותיים כמו מראה חיצוני או תכונה כזו או אחרת, נעשים לא משמעותיים או לפחות הרבה פחות משמעותיים. כשאת (כותב את כי אני עונה ל- לאחדשה, אבל הכוונה לשני המגדרים גם יחד) מזהה בבעלך מישהו יפה, או גברי, או מנגניב, או חכם, זה ממש נחמד אבל יש בכל המגרשים הללו תחרות מתמידה. אבל כשאת מזהה בו נפש רוצה וכואבת ומתגעגעת וצמאה לחיבור חסר תנאים, חיבור של ברית, חיבור של מחוייבות וצמאון לאהבה אמיתית וטהורה ללא תנאים. ובטח כאשר את מזהה בו נשמה שבאה לתיקונים אינסופיים שצריכים אותך בשביל ההשלמה שלהם, אז איך נראה האף שלו או כמה הוא מצחיק מקבל מימד כל כך משני כי את עומדת מול משהו ממש ממש מרגש שזה הסיפור הנפשי והנשמתי של בעלך. ככה העולם הריק שמחוץ למושא ההתאהבות מקבל פתאום עומקים וצבעים וממדים לאינספור ואת מרגישה זכות שיש לך להיות חלק מסיפור של נשמה שזה הדבר הכי גדול ועמוק וקדוש שיש בעולם. 

כתבת מדהיםקדם
תודה! רק סיפרתי מה היה איש 8
אתם מעוררי השראהשדמות בחולות

כי לא הרבה היו עומדים בזה.

לקחתם את הניסיון הזה לבניית הקשר שלכם וזו המתנה הכי גדולה עבורכם ועבור הילדים שלכם.

אולי לכן קיבלנו את הנסיון... תודה מאד!איש 8
ממש מעורר השראה.עוד מעט פסח

אני חושבת שהמקום שבו הכי קל לנו להבין את זה, זה כהורים.

אנחנו ההורים של הילדים שלנו, לא כי הם הכי מוצלחים, יפים וחכמים. פשוט כי הם הילדים שלנו.

והם ישארו כאלה לנצח ולא משנה מה יהיה.

ובאמת עצם הקשר והחיבור ביננו, ועוד יותר כשאנחנו משקיעים ומתאמצים בשבילם- עוזר לנו לראות את כל הטוב שיש בהם.

ורק אם בני זוג ישימו בצד את הספקות, התהיות וההשוואות (כמו שאנחנו לא רוצים להיות ההורים של הילדים של השכנים- פשוט כי הם לא שלנו!)- רק אז הם יוכלו להתחיל לבנות פה זוגיות אמיתית.

המחשה מדהימהאיש 8

תודה רבה

וואו..אני לא יודע איך להודות לך ולעוצמות שלךשפלות רוח

אתה יהודי מיוחד וטהור ומלא באור השם ברוך הוא, יש בך כוחות עצומים וגם באשתך הצדיקה..

כל כך הרבה נתת לי מכל מה שכתבת, אני בתקופה של המון מחשבות וחששות עוד לא נשוי, לא הכרתי את המושג הקבלי יעקב ולאה או יעקב ורחל, ונראה לי שהנפש שלי פנימה כוספת ליעקב ורחל, ומפחדת מאוד מיעקב ולאה, בדיוק בגלל כל מה שתיארת, אני מתפלל להשם ברוך הוא כבר שנתיים על איזה עניין..הכתיבה שלך הביאה אותי כמעט לדמעות(אבל רק כמעט), ממש אשמח לכתוב לך בפרטי ולקבל ממך כי יש לך כל כך הרבה לתת

תודה תודה תודה על ההשקעה והזמן🙏

תודה לך ולאשתך על הסבל שהייתם מוכנים לסבול כי בסוף זה בשביל כל עם ישראל ואיזה נפלא השם יתברך שזימן לי לקרוא את הדברים האדירים שלך🙏 

תודה השם על יהודים צדיקים פשוטים וטהורים🙏

כמה מרגש ומחכים, אשריכם ממש 🙏נגמרו לי השמות

ב"ה שתזכו לכל השפע והברכה שיש, ולהינות מהפירות המתוקים-מתוקים של עמלכם.

רק בריאות ושמחה תמיד 🙏🌹

אמן אמן! 🙏איש 8

תודה מאד🙏

נזכרתי במשהו שהרב אבינר אמראורין

לא בגלל שאני אוהב אותה היא אשתי, אלא בגלל שהיא אשתי אני אוהב אותה.

היא חלק ממני...

מדויקאיש 8
קוראת וקוראת ומתלבטת המון אם לענות...תירס גמדון

קודם כל ברוך השם שאשתך בסדר.

תזכו לשנים רבות נעימות וטובות.

לא יכולתי שלא לשים לב לפרט אחד. גם בסיפור וגם בתגובות לאנשים, אתה מדבר על הבנה שכלית ועבודה.

בסוף ידידי, מה שכרם לך לסגור את הפרק הזה הוא לא אחרת מחוויה רגשית עמוקה וחדה אחרת.

הייתה לך חוויה רגשית של התאהבות,

עשית עבודה גדולה בשכל שעזרה ועדיין, מה שגרם לזה שזה ייגמר, זה הפחד הגדול מה יקרה לאשתך. 

בסוף בסוף, הרגש החזק, על שלל גווניו, מכריע את הכף...

וואו, קלעת בנקודה ממש קריטית.איש 8

אכן המצב שלפני המחלה היה מצב של מאבק, והמצב שאחריו היה מצב של הכרעה (אל תאמין בעצמך עד יום מותך, אבל ב"ה כך זה נראה). אבל אני יכול לומר בבירור שכיברת דרך ארוכה מאד נעשתה עוד קודם לכן - המעבר מהתאהבות שגורמת לצל גדול על הקשר הזוגי, צל גדול ומאיים ומרחיק, לקרב משותף שיש בו עליות ומורדות אבל הוא מתוך אהבה ושותפות והבנה של מה שיש ומה שאין ולמה אנחנו אחד ונלחמים כתף אל כתף - כל זה נעשה לפני. 

אפשר לומר אולי אפילו שהעובדה שבסופו של דבר החדות של צילו של המוות גרמה לזעזוע מכריע הייתה תוצאה של כל אותה עבודה. כי כשזה קרה אז ידעתי כבר טוב מאוד איפה האור והטוב באמת ואיפה הפנימיות של הלב שלי נמצאת ואם חלילה חלילה .... את אילו עומקים אני אפסיד.

אני לא נאיבי ולא חושב שהקרב בין הלב לשכל הוא קרה קל או טריוויאלי -  על בשרי למדתי שממש לא. אבל עם הרבה תפילה יש סיכוי.

וחוץ מזה זה לא רק שכל מול לב, אלא העבודה השכלית כיוונה אותנו למקום שבו זה נשמה מול לב, ופה הקרב כבר יותר פייר!!!

באיזשהו מקוםאיש 8אחרונה

הנקודה האחרונה היא אולי עיקר המסר: לשים לב שבזוגיות יש מולך נשמה -  על כל העומק, העוצמות, התקוות, הגעגועים, המשברים, השמחות והאיכויות שנלווים למושג הזה. ולא לחשוב שהזוגיות היא רק רגש - שככל שהוא עוצמתי הוא הפכפך. הקאץ' הוא שחיבור נשמתי בסוף מוליד גם רגש. ושוב - לא מייד לא בקלות אבל עם עבודת עומק.

שבוע טובמבולבלת מאד

אשמח להמלצות לסרטים נקיים שאפשר לראות עם הבן זוג

הלי סצנות אינטימיות ובלי נשים חשופות

תודה. רבה

לדעתי הסרט ''הטיסה'' יתאיםפשוט אני..
אבל זה מהזיכרון..
סרטי אנימציה למינהםחושבת בקופסא
תודה. יש לכם קישורים?מבולבלת מאדאחרונה
כי אני גם בלי טלגרם
טהרה - פריקהמדפדפת

אני יותר מחודשיים אחרי לידה, כבר פעם שנייה ברצף שעושה הפסק, שבוע שלם נקי, כבר מתרגשת, מתכוננת למקווה, ובבוקר של היום השביעי דם בבדיקה

וכן, שאלנו את הרב, אסר אותנו

והיום שוב עשיתי הפסק אחרי שאתמול לא טבלתי

ושוב יצא לא טהור

ואני כבר מפורקת לגמרי

מרגישה שמתחילה לשקוע לבור שלא תהיה ממנו יציאה, מרגישה שהבית שלי מתפרק פה ושאין לי אף אחד בעולם להיתמך בו ולשים עליו את הראש

בעלי עושה כל מה שהוא יכול, אבל אני רק צריכה חיבוק באמת

פשוט מרגישה קורסת ושאין מצב לעוד ילדים

חיבוק אחותילאחדשה

אמנם אני לא אחרי לידה אבל מזדהה עם הקושי של הטהרה, ממש..

אני חושבת שכדאי להפריד שניה.

עזבי את המחשבות על עוד ילדים.

בפרספקטיבה של זמן, שבוע לפה או לשם זה משהו שאפשר להתמודד איתו בד"כ (אלא אם כן זה ימים של מילואים ואז באמת בעייתי). זה באמת ממש עוד קצת. סיוט אבל בסוף עובר.

אל תחשבי רחוק. תחשבי איך את עוברת את היום הנוכחי.

תפנקי ותפרגני לעצמך יותר

יש משהו הוא יכול לעשות שיעזור, יועיל? שתפי אותו.

מתפללת איתך שייגמר בקרוב 💓

לפעם הבאה -פצלש100

בבקשה תשאלו את הרב זכריה בן שלמה. מומחה גדול ופוסק שנים בהלכותת טהרה.

אני לא מחובבבות הז'אנר אבל-תהילה 4

במקרה של ראייה ביום השביעי ממש ממש כדאי לפנות לבודקת טהרה!

בטח שאחרי לידה.

יש ממש סיכוי לרגישות במקום שגורמת לפצעים עם כל הבדיקות. (לכן, אחרי לידה מומלץ להוריד את מספר הבדיקות).

מקוה שתיטהרי בקרוב ממש.

חיבוק גדול 

ואו חיבוקSeven

זה באמת קשוח ממש

שולחת לך כוחות...

לגבי עוד ילדים אל תחשבי על זה כרגע את אחרי לידה תעשי מה שטוב ומרים לך תמצב רוח

בדקת עם רופאת נשים מה הסיבה לדימום שממשיך עדיין?עם ישראל חי🇮🇱
הייתה לידה קשהמדפדפת
אמרו שזה עוד תקין
אולטרסאונד לשלילת הישארות שיליה נבדק ?עם ישראל חי🇮🇱

אני שואלת כי זאת יכולה להיות הסיבה שהדימום עדיין מתרחש

או אמצעי מניעה הורמונליים ..

אולי יש עוד סיבות שאני לא מכירה

חשוב להתייעץ ולראות רופאת נשים אם עדיין ממשיך.

בהצלחה רבה 

ה יהיה בעזרכםהמצפה לישועה

קטונתי מלתת עצות ובכל זאת כוונתי רק להועיל

יש את הרב זכריה בן שלמה שיש לו הרבה ידע הלכתי ורפואי...

וואי זה סיוט!!פה לקצת

ניסית ללכת לבודקת?

גם לי זה קרה, הלכתי לבודקת והיא הצליחה לטהר.

נשמע שצריך איזשהי בדיקה5+אחרונה

למה זה קורה. יכול להיות שיש נשים שזה לוקח יותר זמן, אבל כדאי לבדוק שהכל בסדר. (זכור לי שמתישהו זה קרה לי אחרי הפלה והרופא כן מצא איזה משהו ונתן לי כדור כלשהו, זה היה כלכך מזמן שלא זוכרת מה זה היה.)

וגם אני יודעת שיש מצבים שאומרים להמעיט בבדיקות כדי להיטהר.

ובנוסף אחרי לידה, כמה שרוצים כבר חיבוק, הגוף צריך את הזמן שלו להחלים. אצל כל אחת זה זמן אחר ואולי פשוט עוד לא הגיע הזמן והגוף דורש לקחת את המנוחה שלו.  (חוץ מההחלמה המקומית, חוסר מנוחה מספיקה וחוסר בשתיה או מזון בריא, יכול לגרום לדימום.)

חוץ מזה שיש כאלו שאמצעי מניעה הורמונלים מפסיקים להן את הדימום.

מזל טוב והרבה בהצלחה

איך מתנהלים פיננסית בנושאים הבאים?יאלוש

אשתי ואני רבים על הנושאים הבאים: 

1. יש לנו חשבון בנק משותף. אני טוען שהיא נוהגת בחוסר שקיפות בהוצאות שלה, בכך שהיא אינה מאפשרת לי לראות את רשימת החיובים החודשיים בכרטיס אשראי שלה.

2. היא אינה מאפשרת לנו לבצע החזר מס של 35% על תרומות שהיא ביצעה. לטענתה אם היא תקבל החזר מס, זה כבר לא נחשב שתרמה מעשר...

3. היא לוקחת כסף מהחשבון המשותף שלנו ומשלמת חובות של המשפחה שלה (תשלומי חשמל, מים, גז ) חרף בקשה שלי לא לעשות זאת.

חשוב לי להדגיש שאשתי היא פצצה של טוב לב, ואני מת עליה.  האם אני מגזים בבקשות שלי?

יש לי הסבר טוב יותר מובן נראה לימרגול

בעסק, השותפות היא הכלי ולא המטרה.

גם כשמדובר על עסק שמטרתו שונה מ"לעשות כסף", השותפות היא הכלי.

כלומר העסק הוא הסיבה לשותפות (יש לכם מטרה משותפת שאתם רוצים לקדם, למשל העלאת המודעות לסרטן השד, ולכן נכנסתם לשותפות ויחד אתם פועלים למען המטרה).

אם לא תהיה לכם מטרה משותפת שתרצו להשיג / לפעול בכיוונה- אז אין סיבה לשותפות.

בנישואים, השותפות היא המטרה ואילו העסק הוא הכלי.

אני קודם כל רוצה לחיות את חיי יחד עם האיש שלי, אבל השותפות דורשת גם איזון כלכלי, תפעול של מטלות בשגרה וכו.

כלומר, אנחנו רוצים לחיות יחד את חיינו, אבל בשביל זה אנחנו צריכים גם כסף ולהכניס כביסה וכו.

והשוני בין מה המטרה ומה האמצעי, מוביל גם לשוני בסדר העדיפויות ושיקול הדעת.

כל ההתחלותאשת מקצוע

מקסים ממשקופצת רגע
לאשלי, אני הדווריתאשת מקצועאחרונה
היא נורמלית, הוא נורמלי 👷‍♂️👷‍♀️נגמרו לי השמות

* נכתב בלשון נקבה אך מיועד לכולם.

ישנם מצבים שקורים ל100 אחוז מהזוגות בקירוב,

וממש לא רק לזוגות "טריים", הם יכולים להופיע גם אחרי 20 שנות נישואין ויותר.

המצבים הללו הם מצבים של פגיעה.

שנפגעת מבעלך. שנפגעת מאשתך.

פגיעות. כעס. תסכול. ריחוק. חוסר אונים. קושי. כאב.

פגיעה.

ההרגשה הזו, 

של ריחוק פתאום,

והפחד הזה מהריחוק פתאום

ומה הוא אמר?! ולמה הוא אמר?!

ומה, אני כבר לא חשובה לו?!

למה?!

למה הוא פוגע ככה?

למה להעליב?

למה להקניט?

למה ליצור מציאות מגעילה שכזאת?!

ואז, 

אחרי המילה המעליבה

או המשפט

או הבעת הפנים

או המקרה

או הסאבטקסט -

משתבללים.

ולא רק שההשתבללות הזו קשה לכשעצמה,

היא גם מביאה איתה עוד יותר מחשבות רעות,

עוד יותר דמיונות מפחידים

עוד יותר הסקת מסקנות מרחיקות לכת,

תסריטי אימים כמו שרק המוח יכול לתסרט,

בדידות,

הגולה הנוראית הזו בגרון,

בכי לכרית

הרגשה של קיפוד מכווץ בחדר שרק רוצה לישון ולקום עוד שנה שהכל יסתדר, ואם אפשר שהאיש יבוא עם זר פרחים ומילת סליחה ענקית מודבקת עליו,

ישתפך עד כמה הוא מצטער

עד כמה הוא טעה

ועד כמה את נהדרת ומושלמת ומה הוא זכה שיש לו אותך?!

ובגלל ש(לרוב) זה לא קורה,

לפחות לא במציאות אלא רק בחלום,

אז מרגישים עוד יותר מבואסים

עוד יותר קטנים

עוד יותר כועסים 

עוד יותר פגועים

איזה חצוף הוא! מה הוא חושב שהוא דיבר אליי ככה?! מה זה פה?!

ושוב המוח והרגש משתלטים והרגשה של מחנק שהכל סוגר והריחוק והניכור מקבלים ממדים מפלצתיים פשוט מריב אחד קטן...

אז מה עושים?

קודם כל נושמים.

נושמים עמוק ומבינים שאנחנו יצורים אנושיים נורמליים עם רגשות וכעסים

ומותר לנו להרגיש פגועים אם משהו פגע בנו.

ובכל זוגיות, גם הזוגיות הכי טובה - לפעמים פוגעים / נפגעים / כועסים / מכעיסים. זה קורה.

לא נבהלים מזה.

אחר כך אומרים לעצמנו כמו מנטרה (אפילו שלא נאמין לעצמנו, עדיין לחזור ולומר):

הכל יהיה בסדר!

זה משברון וממנו נצמח!

בסוף הזוגיות תתחזק מזה!

להחזיק מעמד, זה יפתר מאה אחוז!

זה יעבור והכל יהיה בסדר!

אין שום אפשרות אחרת!

(כן, גם אם המוח והכעס כבר גלשו לדמיונות על גירושין חלוקת רכוש הסדרי ראייה ואיך הילדים יגיבו וכו')

להרגיע את עצמנו ולהיות בטוחים שזה יסתדר לטובה ב"ה.

אחרי שנתנו לעצמנו לגיטימציה,

ואחרי שנרגענו -

מנסים לברר *בינינו לבין עצמינו* מה היה כאן בעצם,

ממש לעשות שיחה עם *עצמי*

אז מה בעצם היה קשה לי פה?

אז מה בעצם רציתי שיקרה פה?

אני מנסה רגע להבין את עצמי, לעומק, עד הסוף.

אני מנסה רגע לתת לעצמי ניראות.

לראות אותי.

להבין אותי.

לעבד, לברר אותי.

ולצאת מהעיבוד הזה עם תובנות קודם כל ביני לבין עצמי.

והשלב הבא -

ליצור תקשורת זוגית מקרבת.

קובעים לדבר על זה!

לדבר לדבר ושוב לדבר 

זה הדבר אולי הכי חשוב בזוגיות.

ובתוך השיח, התיווך לשני/ה,

מנסים להעביר את כל מה שביררנו מול עצמינו גם לשני, ולתת לזה להישמע בצורה טובה ומקדמת.

וכמובן - לשמוע גם את הצד השני עד הסוף, ולתת גם לו ניראות שלמה ומקום להבעה והבנה עמוקה.

מנסים כמה שאפשר שאותה תקשורת תהיה עם תוכן וטון מקדמים ומקרבים (תקשורת מקרבת), ובזמן של פניות.

*רק לאחר* הבסיס של ההבנה העמוקה לעצמי ולשני, והניראות השלמה לעצמי ולשני, יגיע גם השלב של הפתרונות שנלבן אותם יחד.

אז עם כל האגו הגדול,

ועם כל הפגיעות,

נותנים לעצמנו איזה כמה דקות / שעות שבהן כל אחד חושב על מה שנעשה עם עצמו ותופס קצת דיסטנס

ואז לבוא,

כמה שזה מרגיש מאולץ וקשה לאגו - לבוא ולדבר!

לפתוח ולומר שאני מאוד רוצה לדבר 

שזה חשוב מאוד

לברר האם יש עכשיו זמן לשיחה רצינית וארוכה, בלי הסחות,

בלי ילדים צועקים ברקע

בלי עבודה שחייבים עכשיו לרוץ אליה,

בלי סדרה או מונדיאל שיש עכשיו בדיוק ונרצה לסיים מהר,

פשוט לברר האם אפשר לדבר עכשיו? אבל שיחה עמוקה וארוכה.

אם כן - מה טוב.

פותחים הכל.

את אומרת מה שעל ליבך, הכל והוא שומע.

אחר כך הוא אומר את כל מה שעל ליבו ואת נקודת המבט שלו, הכל, ואת שומעת.

לא מפסיקים לברר עד שהעניין מוצה עד תום.

ולא רק זה,

אלא כדאי גם לעשות הסקות מסקנות וסיכום בסוף.

אפשר ביחד ואפשר אפילו לכתוב את זה במקום אישי ולזכור.

כמו "רשימת דגשים בזוגיות שלנו:

לדוגמא:

1. שאני נפגעת אני צריכה שקט

2. שבעלי אומר לי איקס הוא מתכוון וואי

3. אם אני עושה א' בעלי מרגיש לא כל כך כיף

4. המוח שלי שונה מהמוח של אישי, אני מפרשת ככה את זה והוא ככה, פשוט כי אנחנו שונים ובלי שום כוונה רעה

5. בפעם הבאה שזה קורה - יהיה טוב אם נעשה/לא נעשה/ נשים לב/ ניזהר יותר מ...

אחרי הרשימה הזו

לזכור תמיד שאת אוהבת את בעלך

ובעלך אוהב אותך

ורוב הסיכויים שלא הייתה לו כוונה לפגוע, אלא אמר מה שאמר או עשה מה שעשה מהרגל/ רוח שטות/ שיעמום/ לחץ/ עייפות / חוסר תשומת לב/ שוני בפירוש המשמעות במוח שלו וכן הלאה.

אחרי ההבנה המאוד חשובה הזו אפשר להתקדם.

אז הוא כעס כי הוא הרגיש במקום ממש קטן עם עצמו.

אז הוא כעס כי הוא תפס את התגובה הנפגעת והמתרחקת שלי כביקורת שלילית כלפיו שכאילו אומרת לו: אתה לא בסדר! תתבייש לך!

אז הוא כעס כי אולי הוא מאוכזב וכועס בכלל על עצמו שפגע בי בכוונה או לא ומתוסכל מזה וזה יוצא בצורת כעס או צעקה

אז הוא כעס כי הרגיש שדוחקים אותו לפינה

וכן הלאה.

ואני כעסתי כי המילה הזו מתפרשת אצלי במוח שלי כפוגענית

אז אני נפגעתי כי הרגשתי שאני לא חשובה לו

שאני לא מקום ראשו אצלו

שאני לא מושלמת בעיניו

שהוא לא מכבד אותי כמו שאני מצפה ורוצה 

וכן הלאה.

אחרי ההבנה הזו

אפשר לומר אותה אחד לשנייה, שכל אחד יעשה "ביקור הדדי" בלב של השני,

ברגשות של השני,

בדפוסי החשיבה והמוח של השני,

שומעים כל אחד בתורו עד הסוף,

ולאחר מכן מומלץ שכל אחד יכנס רגע לראש של השני ממש כמו משחק תפקידים,

ואחרי ההבנה השלמה הזו את תביני בדיוק מה גרם לו ולמה

והוא יבין בדיוק מה קרה לך ולמה

ותוכלו להמשיך בחיים ביתר כיף ואהבה עם ההבנות והתובנות החשובות הללו.

ואם אין זמן לשיחה ארוכה אומרים: "חשוב לי לדבר.

עכשיו לא מסתדר, מתי כן אפשר?"

ולקבוע זמן מדויק, עדיף כמה שיותר מוקדם,

לפנות את הכל ושזה יהיה ראשון בסדרי העדיפויות

אבל לא לוותר!

לקבוע!

לדבר!

עד הסוף!

זה כ"כ חשוב.

חשוב גם לזכור שלפעמים "בעידנא דריתחא" מה שנקרא,

אחד מבני הזוג, או אפילו שניהם,

יכול לא להגיב כ"כ טוב אפילו לאמירה האמיתית והמדויקת הזו שהשני אומר ממה הוא נפגע.

לכן כדאי לקרוא את המציאות עצמה בזמן אמת,

ולקרוא את בן/בת הזוג בזמן אמת ולא רק את עצמנו

כי לעיתים, אפילו שהכוונות ואפילו המעשים שלנו טהורים וטובים - לצד השני אין את הפניות באמת להקשיב מכל הלב,

לא מכוונה רעה חלילה,

אלא כי הוא עמוס/טרוד/לחוץ/רעב/עייף/אחר עכשיו,

וגם אם נגיד לו "נפגעתי ממך שאמרת ___" הוא יכול להרגיש מותקף וכעוס ולהתקיף חזרה במקום לקחת לתשומת ליבו,

מה שאין כן אם כל אחד לוקח לעצמו קצת זמן עם עצמו להירגע,

זה יכול להיות כמה דקות,

זה יכול להיות כמה שעות

וזה יכול להיות אפילו יום שלם -

העיקר שחושבים על הנעשה, לוקחים קצת אוויר לנשימה ואז מוצאים זמן שנוח ומתאים ל*שני* בני הזוג, כדי שהדברים לא רק יצאו מהלב, אלא גם יתיישבו על הלב.

ממשברים צומחים.

משבר הוא כמו שבר, משהו שבור אפשר לתקן.

משבר הוא כמו "שובר" - שובר הוא הזדמנות שלנו להסתכל לחיים שלנו יוצר פנימה.

לפעמים במהלך שיגרת החיים השוחקת דברים שחשובים לנו ומהותיים לנו נדחקים לפינה.

ברגע שקורה מקרה כזה, משברון או משבר כזה,

זו הזדמנות נפלאה בשבילנו להבין - מה בעצם חשוב לי?

מה קריטי לי?

מהם הקווים האדומים שלי?

ממה אני נפגעת?

אם זה לא היה קורה ומתפוצץ לא היינו מבינים זאת לעומק.

אז כן, שובר לשיפור החיים 

אחרי המשבר מתחזקים

מתקרבים

עולים עוד שלב ועוד דרגה בקשר

הקשר נהיה יוצר אוהב, מבין, מכיל, עמוק.

ומשבר כמו "המשביר" שהיה יוסף במצרים - הוא מכלכל ומזין אותנו בתובנות חשובות וקריטיות לחיים, הוא המשביר האישי שלנו.

רק אהבה ושמחות תמיד ❤

נא לשלוח תקציר aiהעני ממעש
מה מונע ממך להכין אחד כזה?פשוט אני..
לצערי אני בפער טכנולוגיהעני ממעש
אם אתה יודע להשתמש בווצאפאריק מהדרום
אתה יודע להשתמש בצאט ג'יפיטי.
לדעתירקאני

תקציר הורס את הקטע

צריך לקרוא, בנחת, כדי להנות באמת ולא רק להבין מסר קצר ולעניין

ואפשר גם לבקש יפה🤦‍♀️

א יש אנשיםהעני ממעש

מתומצתים

ב ביקשתי יפה

לדעתי נגמרו לי תסכים עם דבריי

כנראה שכשקוראיםרקאני

משפטים מתפרשים שונה

לי זה היה נראה כמו דרישה

נא לשלוח תקציר

לא ממש בקשה🤷‍♀️

לא הכי מתחברת לAI כאן,נגמרו לי השמות

כלומר במקומות כגון אלה של לסכם פוסט של אדם אנושי שכתב מתוך מהלך במוחו/ליבו, זה הרבה פעמים מפספס את המהות (ולעיתים גם את האנושיות) של הדברים.

אם הייתי יכולה לכתוב סיכום כאן ספציפית כנראה הייתי כותבת יותר קצר, יש בהחלט פעמים כאלו, אבל בפעם הנוכחית מרגישה שכך הדברים יכולים להתבטא בשלמות.

תקציר AIפשוט אני..

ואם גם זה ארוך מדיפשוט אני..

ואידך זיל גמורפשוט אני..

זה מצחיק אבל דווקאנגמרו לי השמות

לא זו הייתה המטרה/המהות/השורש/הסיכום של מה שהתכוונתי להעביר.

לא נראה לי שיכולה לסכם במילה אחת, אבל אם כן היא אולי יותר קרובה ל"התבוננות" מאשר מה שהAI כתב...

תודה💕רקאני
בשמחה יקרהנגמרו לי השמות

ותודה לך על הפידבק 🙏

יש משהונגמרו לי השמותאחרונה

דווקא במקום הזה של הריחוק / הקושי / הריב / הפער הזוגי

שלנו הוא נחווה כירידה,

אבל אם נביט בו באמת זו ירידה *לעומק*.

כמו הפרפר שנאבק לצאת מהגולם שלו, ונצרך לחבוט שוב ושוב בדפנות הגולם עד שהוא יוצא ונהפך לפרפר יציב וחזק עם כנפיים שמסוגלות לשאת אותו,

וכמו הסיפור הידוע על אדם שריחם על הפרפר שנאבק ורצה לפתוח במקומו את הגולם כדי לחסוך ממנו את כל המאבק הזה אבל בסוף הפרפר יצא חלש ולא יכל לעוף ומת במהרה...

בדומה לזה גם המקומות הקטנים האלה דווקא,

הירידות האלה,

אם רואים אותם כחלק בלתי נפרד מהמסע שלנו, ממש דרך מתמשכת שאנו הולכים בה גם אם היא כרגע בירידה, 

ועוד יותר אם היא כרגע בירדה *לעומק* וחיזוק הכנפיים הזוגיות שלנו לצאת אל העולם חזקים יותר, יציבים יותר, עם מסוגלות וכוחות עמוקים ויקרים.

עצם ההתבוננות הזו יכולה להעניק לנו כוח.

ממש לאמץ ולהשתדל להיות בהכוונת המבט על היכולת שלנו להתחזק יותר דווקא מהירידות,

על כך שהן חלק בלתי נפרד מהחיים,

על כך שיש בתוכן דווקא אוצרות שלא נוכל למצוא בעליות,

ועל כך שזו ממש המשך הדרך עצמה - אנחנו לא עוצרים! אנחנו ממשיכים, מעמיקים,

אנחנו בדרך עצמה! דרך שבמהלכה ועם לימוד נכון שלה אנו מתחזקים יותר ב"ה.

דור ישריםהעני ממעש

הצעירים שכאן

איך זה היום עובד? זמנים, מחירים, והאם עדיין לא עונים נשאות אלא רק התאמה

תודה

שואל למרות שמסתמא האינפורמציה נגישה באינטרנט

לא מדוייקשוקולד לבן
יצא לנו לעשות המון בדיקות חינמיות ועשינו דור ישרים
מה צריך בשביל להחליט להתחתן עם מישהו?אני:)))))
איזה יופי!!!שלג דאשתקד
המון הצלחה יקרה!!
מרבים בשמחה 🎉✨נגמרו לי השמות

ר"ח אדר הגעת אלינו

ואנו נדרשים לה לאותה שמחה

הלוואי שנגיע אלייך השמחה

כמה שאת יקרה

וכמה שאת בלתי מושגת לפעמים

וכמה שאת חומקת לנו מבין האצבעות לפעמים

אבל היום אנחנו בוחרים לתפוס אותך חזק חזק

לשמור

ולא לאבד!

ובעצם אם חושבים על זה,

כל דבר בחיים

שאנחנו רוצים אותו וחושבים שהוא יביא לנו את האושר,

יש לו פוטנציאל באמת לעשות את זה,

אבל באותה מידה יש לו גם פוטנציאל לא לעשות את זה.

זה תלוי בנו.

אם אדם רווק מייחל לזוגיות, כי הוא כמה ורוצה זוגיות וגם חושב שאם היא תהיה לו הוא יהיה מאושר -

ברגע שהוא ימצא את הזוגיות הזו שהוא חלם עליה

הוא יוכל באמת להיות מאושר -

אבל רק אם יבחר להיות מאושר בה.

ורק אם ישמור עליה.

ורק אם ישקיע בה.

ורק אם ילחם ולא יוותר עליה

(כמובן לא מדברת על מקרי קיצון שבהם עדיף להתגרש אחרי שכבר ניסו הכל ולא צלח.

מדברת על מקרים שבהם האהבה דועכת פשווט כי לא משקיעים בה ולא לומדים עליה, ולא נלחמים עליה, ולא יודעים שיש פתרונות, ומעוד הרבה הרבה סיבות).

ואם אותו אדם יבחר שלא להיות מאושר מהזוגיות הזו - מכל סיבה שהיא -

הוא פשוט לא יהיה!

כנ"ל זוג נשוי שמאוד כמה לילד, וחושב שאם וכאשר יהיה לו ילד הוא יהיה מאושר!

אם הילד הזה יגיע והזוג יבחר להיות מאושר - הוא יהיה!

ואם יבחר עדיין לא להיות מאושר ולהתרכז *רק* בקשיים של גידול הילדים וכל המסביב - זה מה שהוא יספר לעצמו וזה מה שיגרום לו *לא* להיות מאושר.

אנחנו בתור בני אדם צריכים להפסיק לומר לעצמנו "אני אהיה מאושר/ת רק כש____

כשאתחתן

שאסיים את הלימודים

שאקבל 100

שאתקבל לעבודה

שאעלה דרגה

שאסיים תואר שלישי

שיהיו לי ילדים

שתהיה לי בת סוף סוף אחרי הבנים

שיהיה לי בן סוף סוף אחרי הבנות

שארזה

שאשמין

שאהיה יותר חזק ושרירי/יותר חזקה ויפה

שבעלי סוף סוך יעשה כך

שאשתי סוף סוף תגיד כך

שלילדה יהיה טוב מבחינה חברתית

שהילד סוף סוף יסיים את גיל שנתיים הנורא

שהילדים יגדלו

שהילדים יתחתנו

שהנכדים לא ישגעו

שהנכדים יבואו יותר לבקר

וכן הלאה וכן הלאה

זה פשוט לא נגמר.

צריך להתאמץ ולשמוח בכאן ועכשיו.

להתאמן בשרירי השמחה בכאן ועכשיו.

לשמוח

ולשמח

להינות, לעשות טוב לעצמנו ולאחרים, לשמוח במה שיש, להתפלל על מה שאין (עדיין) אבל לא לתלות בו את *כל* שאיפותינו וחלומותינו,

ואם לא מאושרים - לטפל בזה.

לנסות לבד,

לנסות עם חברים

לנסות עם משפחה

לנסות עם עזרה מקצועת אם לא מצליחים

זו עבודת חיינו.

להיות שמחים.

זה ממש כמו שריר -

שמאמנים

עובדים על שריר השמחה. מאמנים אותו.

עוד ועוד ועוד.

מאמנים את המחשבות המחזקות ולא המחלישות

מאמנים את העין הטובה והכרת הטוב

מאמנים את ההודיה על כל דבר ודבר שכן יש

מאמנים את הראייה הרחבה

מאמנים את האמונה והביטחון בקב"ה

ה' יתברך

אני רוצה להיות שמחה

תראה לי את הדרך ברחמים ובמתיקות לאותה שמחה

תן לי ולכל העם אינסוף סיבות אמיתיות לשמוח

רק בך אנו בוטחים

שמחנו כימות עיניתנו

שמחנו

בבניין בית מקדשך

בבניין הבית הפרטי שלנו

בבניין הביטחון שלנו

בבניין השמחה שלנו

שמחנו

כי ראינו עצב מספיק

שרק נשמח 

היום

ובכל יום.

אמן.

אז בואו נעצור רק לרגע אחד

*ונבחר* היום לשמוח.

במה יש לי לשמוח היום, כאן, עכשיו?

וואי השאלה פוגשת אותי בזמןהסטורי

אחרי שבאיזשהו מקום ר"ח אדר פוגש לא כל כך בזמן. כשיש כל מיני מורכביות אלו ואחרות.

(ובכלל, בח"י השנים האחרונות ר"ח אדר הוא תאריך מורכב...)

אבל אם הדין שצריך לשמוח, אז נמצא איך לעשות זאת.

ב"ה שיהיו רק בשורות טובותנגמרו לי השמות

ושתמצא בקלות סיבות ממשיות בשפע לשמוח, ברכה הצלחה וישועה שלמה בכל תחום ותחום ב"ה 🙏

אמן ואמן. תודה רבההסטוריאחרונה

אולי יעניין אותך