אממ זו אולי שאלה קצת מוזרה אבל תזרמו איתי רגע 😅
גדלתי בבית חרדי אבל התרחקתי מאורח החיים הזה כשהתבגרתי (אני חשופה יותר לעולם החילוני וברמה רוחנית נמוכה ממה שמצופה ממני, חיצונית ומבחינת המשפחה שלי אני מין חרדית-מודרנית-פתוחה או איך שלא תקראו לזה). הרבה מהדברים שהפריעו לי בהתנהלות החרדית (למשל היחס לציונות וצה"ל, או הקונפורמיות המוגזמת בעיניי) לא קיימים או נוכחים פחות בציבור הדתי-לאומי/תורני-לאומי (ככה לפחות התרשמתי מההיכרות השטחית שלי עם המגזרים האלה), אז התחלתי להסתקרן ולשקול אם כדאי לי לבדוק את הכיוון הזה, במיוחד בהקשר של שידוכים וכו' (אני בת 20, לא התחלתי אבל זה כבר לא רחוק).
בקיצור, נראה שחרדיות קלאסית לא מתאימה לי והייתי רוצה לגשש אפשרויות להשתייך למגזר אחר (תמיד אפשר להתנדנד על הגבול אבל נראה לי שיש יתרונות משמעותיים בהשתייכות), ועל פניו אהבתי את הגיוון, אהבת הארץ והשילוב בין תורה ודרך ארץ שראיתי בציבור הדתי-לאומי/תורני-לאומי. אבל ההיכרות שלי עם המגזרים האלה פשוט שטחית להחריד - גם מבחינת ההשקפה, גם מבחינת תתי-קבוצות, נורמות וניואנסים וציפיות והכל... איך אפשר להתחיל להכיר ולבדוק מה מתאים לי? אולי בכלל זה סיבוך מיותר ועדיף להישאר במין חרדיות מודרנית או בלי הגדרה ממש... לא יודעת, אשמח לעצה.
(מתנצלת אם הרושם שתיארתי מהקבוצות האלה לא נכון/סטריאוטיפי/פוגע איכשהו, כמו שאמרתי זה מבוסס רק על החווייה האישית והידע המאוד מצומצם שלי, ואשמח ללמוד ולהכיר. מקווה שזה הפורום המתאים)