מגיב פה, כי שם כבר נהיה לי דחוסימח שם עראפת

@הרמוניה 

רוח הקודש היא דרגה פחותה מנבואה - שריטות ליליות

ובכן, קראתי את המאמר. יש לציין שהם ציטטו מקורות מאד יפה, בלי לציין מאיפה בדיוק. אף על פי כן מצאתי אותם. המקור הראשון, שאומר שכל מי שמוסר עצמו על ישראל זוכה לרוח הקודש, מדבר על נבואה. איזה קטע. פותחים מדרש תנחומא בהעלותך, יג' א', ומגלים שמה שכתוב לפני הציטוט הקטנצ'יק שהם הביאו, זה מי היו 70 הזקנים שנבחרו להיות נביאים. שם בסיפור עם אלדד ומידד שיהושוע התעצבן ואמר אדוני משה כלאם. מי ייתן וכל עם ה' נביאים. וכו'.

אני לא כופר במושג רוח הקודש. בגמרא כתוב שהתנ"ך נכתב ברוח הקודש. (אלא שמי שכתבו את התנ"ך היו נביאים, איזה קטע.)

מה כן? אני כופר במה שאתם הופכים את המושג רוח הקודש. ואני כופר במושג "צדיקים" ובכך שכל מי שהדביקו לו צדיק ליד השם אז יש לו רוח הקודש. רוח הקוטג' אולי יש לו.

..הרמוניה

אז לדעתך אין בצדיקים שום דבר מיוחד על פני אנשים בדרגה בינונית?

מה זה צדיקים?ימח שם עראפת

צדיק הוא מי שעושה צדק. מהו צדק? התורה. מי שעובד את ה' ומקיים מצוות הוא צדיק. מי שלא, בוודאי שהוא במדרגה נמוכה יותר. סואו? זה לא מקנה לצדיק כוחות על.

ולדעתך חוץ מהמעשים שלהםהרמוניה

אין להם שום מעלה מיוחדת

לדעתך יש להם? איזו מעלה? ומאיפה לך שיש להם?ימח שם עראפת
בוודאי.הרמוניה

מההיסטוריה.

ברכותיהם יותר מתקיימות ותפילתם יותר מתקבלת אצל ה'

ויש עליהם יותר השגחה ושמירה אלוקית "אין הערוד ממית אלא החטא ממית"

לחלקם היתה יכולת לתקשר עם נשמות 

ועוד יכולות גבוהות שיש מתוך ההבנה של סודות התורה (כמו שאומרים על ספר היצירה שיכולים לברוא על ידו אדם (גולם)

ואפשר להמשיך יש הרבה סיפורים כמו "מי שאמר לשמן שידלוק יאמר לחומץ שידלק" ועל חוני המעגל ועוד, ועל אותו משקל יש בדורות האחרונים שהדוגמא הבולטת היא הבבא סאלי, אבל משום מה אתה החלטת שהכל המצאה ודמיון.

נו באמת.ימח שם עראפת

דיברנו כבר על הסיפורים בגמרא ובמדרשים, שהם לא כפשוטם.

אמת, תפילתו של מי שעובד את ה' רצויה יותר ממי שאינו עובד אותו. קרוב ה' לכל קוראיו, לכל אשר יקראוהו באמת. רצון יראיו יעשה וכו'.

לגבי חוני אני מתפלא עלייך, לא קראת בבא? אלמלא חוני אתה, גוזרני עליך נידוי, עייני שם.

ביקשתי מקור תורני, לא סיפורים של כמה שוטים על הבאבא סאלי.

כמו כן, טרם השבת, מה זה צדיק?

אבל לא כל הסיפורים לא כפשוטםהרמוניה

מובן שיש בהם עומק, אבל לפעמים גם הפשט נכון וגם הרובד העמוק יותר/ המסר.

במיוחד שההיסטוריה האחרונה פשוט מוכיחה את זה.. יש די והותר סיפורים שהם לא מדרשים על צדיקים והמעלה שלהם. חוץ מזה, הרבה צדיקים בכוחם לעשות הרבה דברים רק שהם לא רצו מבחינה חינוכית.

יש הרבה סיפורים על הבבא סאלי, לא אחד! הזלזול שלך לא מתקבל. 

ונכון שהוא כביכול מאחרוני הרבנים הגדולים שהיו עושים ככה מופתים, אבל עדיין היו רבים כמותו אפילו בדור שלפניו. יש כ"כ הרבה סיפורים ואתה פשוט שולל את כולם על הסף לא ברור לי באיזו אמתלה.

זה לא משנה שחוני לא היה צריך לעשות את זה כי זאת חוצפה (נכון?) אבל זה עדיין מראה על הקשר המיוחד שהיה לו עם ה' שמילא בקשתו.

צדיק- יסוד עולם.

מיהו צדיק? יש לכך כל מיני הסברים ואני לא העמקתי אני אומרת מהידיעה השטחית שלי- צדיק קודם כל זה גם כינוי של ה'. צדיק זה בעיקר מדובר על כמה האדם שלם באמונתו "צדיק באמונתו יחיה". ובכללי צדיק זה אדם שעושה את רצון ה' בשלמות, גם מבחינת בנ"א למקום וגם בנ"א לחברו, וממילא ה' אוהב אותו.

נכון, למשל הסיפור עם חוני כנראה כפשוטוימח שם עראפת

זה לא מוכיח כלום, סיפורים. אם במקורותינו לא מצינו שדבר כזה יכול להיות, אז הוא לא. גם על ברלנד חסידים שלו המציאו סיפורים.

איך את יודעת שהרבה צדיקים בכוחם לעשות? איך את יודעת שהם לא רצו מבחינה חינוכית? את מבינה כמה מגוחך מה שאת אומרת?

אני שולל את כולם על הסף באמתלת ההגיון, שאני לא רואה סיבה להאמין לסיפורים כשאין לי מקור ביהדות שאומר שדבר כזה יכול להיות. וכן שהיו הרבה הבלים כאלה בעבר, למשל שהיו מעלים 'מכשפות' על המוקד, לפני 500 שנה. בוודאי שהן לא היו מכשפות, אבל האנשים האמינו בסיפורים. הערבים האמינו וחלקם עדיין מאמינים בשדים ורוחות(אולי גם את?), ואין שום סיבה לחשוב שבגלל שהסיפורים עברו אצל יהודים אז הם אמינים. הם לא נכתבו בשום מקום, רק בספרי סיפורים ואגדות. אם הם אמיתיים, אז גם החתול במגפיים אמין.

עוד שאלה יש לי, שמעת על הגולם מפראג? היה או לא היה?

וודאי, חוני היה יהודי שומר תורה ומצוות המנסה להידבק בה'. קרוב ה' לכל קוראיו. זה קצת דומה למאמר ששלחת, כל אחד יכול להיות "צדיק" כזה. אבל באמת דרושה עבודה עצמית גדולה מאד.

למה ה' נקרא צדיק? מכיוון שהוא עושה הצדק. הוא הצודק. בדיוק, צדיק זה אדם שמקיים מצוות. לא בהכרח בשלמות, מכיוון שאין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא, אבל שיתאמץ וישאף לכך, ויגיע להשגות כגון הכנעת היצר. זו עבודה עצמית לא פשוטה בכלל, ואף על פי שכל יהודי צריך לשאוף לכך, לא כולם מצליחים להתמיד, זה קשה מאד. לכן הצדיק הוא מיוחד. מכיוון שיש הרבה רשעים. לא כי הוא גדול, אלא כי כולם קטנים.

אני קראתי את הדברים האלו לא המצאתי מהראשהרמוניה

עם העניין החינוכי. רבנים לא רצו להתפרסם וגם לא רצו שאנשים יסמכו על מופתים ועל בשר ודם אלא יתפללו לה'. כי הוקוס פוקוס זו לא הדרך של היהדות.

ודאי שאני מאמינה בשדים ורוחות, רק שבא"י אין. ואני גם מאמינה שהיו מכשפות. היו גם כמרים מכשפים אלא שכמו שהתורה אומרת "מכשפה לא תחיה" בלשון נקבה כי זה יותר מצוי אצל נשים.

גם סיאנס זה אמיתי ולצערנו נפוץ בצבא. למה זה יכול להיות וכוחות רוחניים אחרים לא? 

הגולם מפראג יש מחלוקת אם היה או לא היה

הויכוח הזה כבר מתחיל להמאס עליי... לא יודעת איך הגעת לחשיבה המטריאליסטית הזאת

לא חשבתי שהמצאתימח שם עראפת

מישהו המציא את הדברים האלו, זה וודאי. את פשוט האמנת לו. איפה קראת את זה?

אהא, אז בבקשה אל תתקרבי לשעונים, ואם במקרה ראית מטוטלת של שעון אורלוגין תדעי שזה לא שד.

הרמב"ם טוען שהכל שטויות. לא מכשפות ולא סיאנס.

ולמה זה יכול להיות ודברים אחרים לא? כי במקורותינו הדברים האלה מופיעים, וכדבר שלילי שיש להוקיעו, ואילו כוחות לצדיקים לא מופיע. וגם הסיפורים המופיעים בגמרא על כשפים וכו' הם אינם כפשוטם.

הגולם מפראג אין מחלוקת. רק בין מי שיודע למי שלא. מי שהמציא את הגולם מפראג הוא יודל רוזנברג, הרבה זמן לאחר פטירת המהר"ל. את מוזמנת לחפש בגוגל, כי אני כבר לא זוכר את כל הפרטים, אבל וועד ארבע ארצות היה מודאג מתנועת ההשכלה, שמאד משכה אליה צעירים, ואחת הבעיות הייתה ספרי קריאה ופנטזיה, שהיו מצויים כבר אז. יודל רוזנברג לקח על עצמו לכתוב ספרי קריאה 'ברוח היהדות' לשם כך הוא קרא ספרי 'משכילים' כדי ללמוד כיצד לכתוב ספר, וכעסו עליו ואמרו שהוא מתפקר. בסופו של דבר הוציא יודל רוזנברג מספר סיפורים, חלקם על המהר"ל, שניים מוכרים הם על הגולם מפראג ועל אבני החושן. השוטים בעם לקחו את הסיפורים כאמת גמורה, למרות שבוודאות הם נכתבו מאות שנים לאחר פטירת המהר"ל. ומאז, רבותיי, למהרל היה גולם.

מה קשור שעונים?הרמוניה

אפשר מקור של דברי הרמב"ם? 

אם זה מחלוקת בין חכמים זה משהו אחר. תסמוך על מי שאתה הולך על פיו. אנחנו בבית יותר לפי המקובלים ורובם אם לא כולם בהחלט מאמינים בכוחות רוחניים, עולמות עליונים, מלאכים ושדים. ועובדה שהרבה מזהירים שלא להגיד שמות המזיקים בלילה, ובכללי לא לומר בפירוש שמות של מלאכים אלא אם כן זה שם בן אדם וכו'. 

לסיאנס יש הרבה עדויות גם בימינו והסברים כביכול מדעיים לתופעה לא באמת תופסים. חוץ מזה יש סיבה שהתורה אסרה כישוף וקסמים. אם זה לא היה קיים לא היה מה לאסור. ומה לגבי שאול המלך שהעלה את שמואל באוב? נביא מפורש. 

לא מפריע לי אם הגולם היה או לא היה, אבל האם תיאורטית יכול היה להיות קיים? כן.

ביאור שטיינזלץ על סנהדרין ס״ה ב:ט״ז

הקדמה – ספר היצירה - עולמות

אה, זו בדיחה,ימח שם עראפת

אם את זוכרת, הזכרתי סיפור על ערבייה שהייתה עובדת במושבה פתח תקווה, ויום אחד היא נכנסה לבית, ראתה את שעון האורלוגין והתעלפה מפחד השד.

רמב"ם הלכות עבודה זרה וחוקות הגויים פרק יא' הלכה טז':

"ודברים האלו כולן דברי שקר וכזב הן והם שהטעו בהן עובדי כוכבים ומזלות הקדמונים לגויי הארצות כדי שינהגו אחריהן ואין ראוי לישראל שהם חכמים מחוכמים להמשך בהבלים אלו ולא להעלות על לב שיש תועלת בהן שנאמר כי לא נחש ביעקב ולא קסם בישראל ונאמר כי הגוים האלה אשר אתה יורש אותם אל מעוננים ואל קוסמים ישמעו ואתה לא כן וגו' כל המאמין בדברים האלו וכיוצא בהן ומחשב בלבו שהן אמת ודבר חכמה אבל התורה אסרתן אינן אלא מן הסכלים ומחסרי הדעת ובכלל הנשים והקטנים שאין דעתן שלימה אבל בעלי החכמה ותמימי הדעת ידעו בראיות ברורות שכל אלו הדברים שאסרה תורה אינם דברי חכמה אלא תהו והבל שנמשכו בהן חסרי הדעת ונטשו כל דרכי האמת בגללן ומפני זה אמרה תורה כשהזהירה על כל אלו ההבלים תמים תהיה עם ה' אלהיך."

מומלץ לקרוא את כל הפרק, שהוא מבאר כל דבר, ואז פתאום בסופו אומר שהכל שקר.

לא אמרתי שאני הולך לחלוטין כמו הרמב"ם. אבל "עדויות" הן לא דבר אמין בכלל, ואין סיבה שאאמין לכל מי שממציא סיפור מופרך.

זה שהרבה מזהירים לא לומר שמות מזיקים זה לא עובדה, גם הרבה אומרים שלא להעביר מפתח מיד ליד ושאר שטויות.

אני לא מאמין לסיאנסים, אנשים הם פתיים ומאחזי עיניים. מאד קל היום לגרום למשהו להראות אמין, אבל גם קל עוד יותר פשוט לשקר.

עד שאת מקשה על שאול שהעלה את שמואל, האם היה או לא היה, תקשי על הגמרא איך יכול להיות שהיא דנה האם איוב היה או לא היה. ספר שלם בתנ"ך, לא היה בעצם?!

למה את מחליטה שתאורטית הגולם היה יכול להתקיים? מישהו יצר גולם? האם יש לנו מקור הלכתי בראשונים שאומר שכן, יש דבר כזה? זו המצאה של יודל רוזנברג, כחלק מהמיזם של וועד ארבע ארצות ליצור ספרות יהודית ולהילחם בהשכלה.
על הגמרא שהבאת, כבר אמרנו שלא מפרשים בה סיפורים כאלו כפשוטם. המקור בסנהדרין הוא ההשראה ליודל רוזנברג, המהר"ל שהיה קבליסט מתאים להמצאת הסיפור. זו התחלה של סיפור פנטזיה טוב, סופרמן היהודי. יש קווי דמיון בין הגולם לקפטן אמריקה, אם תתבונני בזה. קפטן אמריקה, החייל שהונדס מדעית להיות בריון על שנלחם בנאצים, הגולם מפראג, נוצר מעפר כדי להיות בריון על שמגן על היהודים מרדיפות האנטישמים.

לגבי המקור שהבאת על ספר יצירה, לא הסתכלתי עדיין מספיק במאמר, אבל ראיתי שהוא מביא את רש"י כמקור לכך שעל ידי צירופי אותיות אפשר לשנות דברים בעולם. עכשיו רש"י שם לא אומר את זה, הוא מסביר את הגמרא, איך הם עשו את זה בספר יצירה. וכך לשון רש"י שם בסנהדרין סה עמוד ב': "ברא גברא- על ידי ספר יצירה שלמדו צירוף אותיות של שם." רש"י לא אומר שזה משהו שאפשר לעשות, הוא מפרש את הסיפור, שאמרנו שלא מכוון כפשוטו. נכון, זה נשמע דמגוגיה, אבל זו ממש לא הפעם הראשונה שרש"י מפרש דברים בגמרא למרות שהוא חושב אחרת. למשל, במסכת שבועות וסוכה, שרש"י מדבר על מקדש משמיים, שבוודאי שלא יכול להיות שסבר שמקדש משמיים, מכיוון ש- א' זו כפירה בתורה שמצווה אותנו לבנות, וב' שבמקום אחר הוא אומר שהמקדש ייבנה בידי אדם.
אני עדיין צריך לעיין בעזרת ה' במאמר שהבאת, ולבדוק את שאר חלקיו, טרם עיינתי בו כראוי, רק ראיתי שהוא מאד מסתמך על הרש"י הזה.

..הרמוניה

זו לא נראית לי השוואה נכונה בין המחלוקת האם ספר איוב היה או לא היה לבין סיפור המעשה בנביא. אם תביא פרשנים שמפרשים שזה לא מה ששאול עשה זה יהיה יותר קביל. אני חושבת שרוב הדברים בתורה נועדו גם להבנה כפשוטם, (ככל שמעמיקים מבינים יותר רבדים), ודברים שפשוטם ממש לא מתקבל הפרשנים יצטרכו לפרש זאת. לדוגמא שבמקומות מסויימים כתוב בתנ"ך "מלאכים" וחלק מהפרשנים מבארים שהכוונה "שליחים". אבל אם הפרשנים לא התייחסו לזה אחרת גם אני לא אתייחס לזה אחרת.

לגבי בית המקדש, לפי מה שידוע לי יש בזה דעות (ירד באש מהשמיים או בידי אדם), ויש דעה שלישית שאומרת שהוא ירד משמיים וגמר תיקונו בידי אדם. מה הכוונה משמיים אנחנו לא יכולים לדעת עכשיו איך זה יקרה, אבל כנראה לא על ידינו באופן גשמי. מה שבטוח התפקיד המשמעותי שלנו הוא חזרה בתשובה התאחדות תפילה... (הבניה הפיזית של ביהמ"ק היא לא התפקיד העיקרי שלנו. לפחות לא בשלב הזה של המציאות. וברור שזה יכול כל דקה)

הבאתי לך את הרמב"ם, שככה הוא טוען,ימח שם עראפת

לא טוב?

לגבי המקדש, אין שלוש דעות. יש את ההלכה, שמובאת בתורה ובגמרא ובראשונים, שיש מצוות עשה לבנות בית לה'.

ויש את הסבר רש"י ותוס' למחלוקת בגמרא, מה בעצם אומרת הגמרא. כעת, בהסבר רש"י ותוס', מופיעה לראשונה הדעה שאומרת שבית המקדש ירד משמיים, וזאת ללא מקור, כי אם מדרישה מפסוק. (אם את רוצה להיכנס לנישה הזו עם מקורות, אפשר, אני יודע מה הם, אני פשוט מתעצל כרגע לצטט, מחמת השעה והמקום)

בפשטות, זו המצאה ללא ביסוס(כפירה בלעז). אלא שבמקום אחר, אומר רש"י שמקדש ייבנה בידי אדם. לכן שתי אפשרויות בידינו, או לומר שתלמיד טועה כתבם, כמו שמקובל לומר על התוס' שאומר משום אחד מבעלי התוס' שאסור לעלות לארץ מחמת הסכנה, או לומר שרש"י ותוס' דיברו באופן תאורטי להסביר מה אומרת הגמרא בעצם(אגב, הגמרא שאותה לכאורה הם מסבירים נדחית), וזהו ההסבר המקובל בין אלה שאומרים שמקדש בידי אדם.

מי שמינף מאד את הרעיון של מקדש משמיים הוא הרבי מלובאביץ', והוא הפך אותו לפופולרי בקרב עמי הארץ, שכל ערס ברחוב יכול לומר שבית המקדש ירד משמיים. זו כמובן שטות. בגמרא ישנם כמה מקורות שמקדש ייבנה בידי אדם, גם בבלי, וגם בירושלמי אני זוכר איזה מקור כרגע, אלא שהוא פחות חד משמעי, ואפשר לומר ש"קודם יבנה המקדש" הכוונה יבנה בשמיים. למרות שכמובן אין לזה מקור.

הדעה השלישית היא נסיון של רבנים בני זמננו, שמעתי אותו מרבנים שונים, נראה לי הרב שרקי מפרש בכיוון שכזה, שהמקדש ייבנה בשמיים וירד לארץ, ואז יהיה בו משו לתקן. על אותו דרך היה מי שאמר שהמקדש הגשמי יבנה בידי אדם, והרוחני ירד משמיים.

מחר, בעזרת ה', אביא את המקורות, אם זה מעניין אותך, עכשיו אין לי כוח, ואני עסוק...

אענה בהמשך בע"ה...הרמוניהאחרונה
ישר כוח על דברים פשוטים וברוריםפשוט אני..

רק אוסיף נקודה אחת:

האמונה שיש באנשים מסוימים כוחות מסוימים, מסטיים, רוחניים, שאנחנו לא יכולים להבין, היא מאוד מאוד מסוכנת.

בעבר קהילות שלמות התאסלמו או התנצרו כי כך עשה ה''צדיק'' שלהם, והם חשבו שאסור להרהר אחרי מעשיו שהרי הוא מבין דברים שאנחנו לעולם לא נבין.

היום אנחנו רואים קהילות שממשיכות לסגוד לפושעים, חלקם גם מורשעים ואף הודו במעשיהם, למשל ברלנד ופינטו.

זה לא שחסידיהם אומרים ''המעשים אכן נעשו אבל הרב חזר בתשובה''. לא ולא. הטיעונים שלהם מערבבים מיסטיקה, רוח הקודש, ושאר תירוצים לכך שאנחנו לא באמת מבינים והרב בעצם רק תיקן תיקונים והסבל שלו זה בשביל לכפר על עם ישראל וכו' וכו'

^-^ (כמו שהסכמת איתי על כך, עוד תטילת תכלת בציצית)ימח שם עראפת

אמת ויציב, חזק וברוך!

מסוכנת? כל דבר יכול להיות מסוכןאני:)))))

יש מציאות שאדם מגיע לדרגה כזאת שהטבע לא שולט עליו.

זאת עובדה.

איך זו עובדה? כי את אמרת ככה?ימח שם עראפת

צדיק לא צריך לאכל ולשתות כדי להתקיים? הוא לא צריך לעשות שירותים? אולי גם היאור עולה לקראתו?

איך זה בא לידי ביטוי שהטבע לא שולט עליו?פשוט אני..
מתי התקופה הזאת תיגמרהרמוניה
עד אז כבר האנושות תמציא טכנולוגיה שתתגבר על הבעיהקעלעברימבאר
הזאת
שבוע טוב 🌸צדיק יסוד עלוםאחרונה
עם הארץ מדאורייתא=חמאר מדינאקעלעברימבאר
התחיל איראן?צדיק יסוד עלום
לא הבנתי מה הקטע אם אין את אפקט ההפתעההרמוניה

אבל אני לא מבינה בזה הרבה

כבר לא לרמה שלך את אומרת חחחחפצל🤫
חחחח😄הרמוניהאחרונה
מי ערזיויק
לך לישון נעריצדיק יסוד עלום
כל הלילה לפניי🥱פתית שלג
אה?זיויקאחרונה
מה אתם אומרים על זה שברית כרותה לשפתייםהרמוניה

אומרים שבגלל שהסלוגן של ההפגנות "נמות ולא נתגייס" זה מגשים את עצמו...

וגם הם קראו להפגנה "איפה יוסל'ה?!"

ובאמת לילד שנהרג קוראים יוסף

😔

משה

יש בזה, אבל זה לא תמיד פועל ככה.

ברור אחרת הייתי מתה מזמןהרמוניה

אבל זה מטורף כי גם למסיבת הנובה קראו "הפיגוע הבא"

אז קשה להתעלם מזה

וואי תקשיבו אח שלי חזר מהמילואים וסיפר שהביאו להם שיחה עם שב"כניק שסיפר להם כל מיני דברים על המאחורי הקלעים של מלחמת חרבות ברזל. בקיצור חלק מזה הוא סיפר שבתכנון שלהם שנרקם כבר לפני 13 שנים היו אמורים לפלוש בבת אחת 50000 מחבלים מאומנים, בפועל פלשו 3000... מדינת ישראל היתה אמורה להמחק. פתאום הבנתי כמה הרחמים של הקב"ה עצומים... איך הוא עושה "וסכסכתי מצרים במצרים" כדי להציל אותנו. בקיצור גם מכל שאר הסיפורים מה שהבנתי זה שאנחנו באמת לא עשינו כלום  (נגיד חיסול נסראללה ומבצע הביפרים סוג של היו במקרה) כל הגאווה שלי בחוזק של הצבא והחוכמה של ישראל פשוט ירדה והבנתי כמה הקב"ה נלחם לנו. הבנתי שהגבורה האמיתית היא הגבורה הרוחנית של החיילים, המסירות... ממש לא הכוח והתחכום. זה היה חזק מאד.

אני מכיר טענות דומות על יחידות צה"ל אחרותמשה

אנחנו חיים בניסים. בכל כך הרבה כיוונים ובכל כך הרבה צורות.

איזה מחזק זההרמוניה
שאנחנו חיים בניסים או שצה"ל אידיוט?משה
חחחחחהרמוניה
וואלה. איפה קראו לנובה הפיגוע הבא?פתית שלג
בהזמנה למסיבההרמוניה

"היכונו לפיגוע הבא"

מצטרף לשאלה, גיגלתי ולא מצאתי משהו כזהצדיק יסוד עלום
נשמע לי פייק ניוז שהפך לאמת אצל הדוסים 🤷🏻‍♂️
כמו האגדה האורבנית על האדם שקראקעלעברימבאר

לבת שלו בהמ"ה - ברוך הבא מלך המשיח.

או ההוא שקרא לבת שלו אכזבה, כי הוא ציפה לבן.

זה אגדה שהפכה כבר לאמת אצל הדוסים

😂 אבל זה שיש מישהו שקוראים לו נ נח נחמ נחמןפצל🤫

נחמן מאומן , זה לא אגדה.

(לעניין: גם אם זה אמת מוחלטת (כמו "נמות ולא נתגייס" זה מטריף אותי רעיונות כאלה (וסליחה מהפותחת , וכע מחקתי קודם תגובה של בכמה מישורים זה מטריד אותי. אבל גם לא צריך לתת לזה להתפתח כאילו יש לזה עוגן ואחיזה במציאות. ונראה לי שאני ממש לא אחד שחשוד במאיסה בשם טוהר התבונה הרציונלית בכל רעיון רוחני או מיסטי.)

באמת יש מי שקוראים לו נ נח נחמ?קעלעברימבאר
לא מכיר אישית אבל נראה לי יש לזה הפניה למקורפצל🤫
בוויקיפדיה
גם אני לא מצאתי עכשיוהרמוניה

אבל כן מצאתי את זה... (צילום מסך של מישהי שהעבירו לה את ההודעה אחרי כמובן)

למרות שזה מוזר, כי זכור לי ממש הנוסח "היכונו ל..." אבל בסדר אותו רעיון

גבוליצדיק יסוד עלום

זה הודעת תפוצה של מפיץ עצמאי, ספסר או משהו כזה

בקיצור לא מחשיב את זה

מה הבעיה להגיד שזה פשוט בגלל העוונות של ישראל בכללי? (נניח מסיבה שלא לשם שמים בשמחת תורה) ולא ספציפית בגלל הודעה של אמרגן?

בוודאיהרמוניה

שזו לא הסיבה העיקרית אבל אני מאמינה שזה גם מתקשר..

הגיוני שזה פשוט סלנג מוכר בתחום ולא ממש הכותרת,פתית שלגאחרונה

כמו יהיה פצצה, או מגניב רצח, מטורף, משוגע וכו

תודההרמוניה

לכולם על התגובות המשתתפות💜

קשה לומר שזו סיבהזיויק
אבל אף פעם לא טוב לדבר ככה רע על עצמך
למה קשההרמוניה

יש קטרוג בשמיים וזה נותן חוזק לשטן להוציא את הדין אל הפועל

הפרטים של איך ומה וכמה אולי תלויים במשהו אחר, אבל זה שיקרה משהו כדי להגשים את המילים שהוצאת זה ממש הגיוני... מילים בוראות מציאות... 

אולי אנחנו פשוט מקילים ראש בכוח שלנו...

אגב מזכיר לי משהו דומה, שאם נגזרה על אדם גזירה חלילה או מישהו קילל אותו, אפשר "להוציא אותו ידי חובת הקללה" במשהו קל שיכול להשתמע ככה.

זאת אומרת את "נמות ולא נתגייס" אפשר לפדותפתית שלג

בלהמית עצמו באוהלה של תורה.

סקופ❗

יפההההרמוניה
אשתי 😇צדיק יסוד עלום
פלישתי? 😲
תמות נפשי עם אשתי?צדיק יסוד עלום

#די_כבר_לאינסליות_הפופולרית

תעמין לי עישתי עחי אין לה אלוהים זותייי מגהצת ת'כרטיס אשראי 🤣🤣🤣🤣

נשים עי אפשר איתם עי אפשר בלעדיהם אחשילייי 😂😂😂

קשה לי 🤭😿צדיק יסוד עלום
הרב יעקב הושיעני נא מיד אחי מיד עשבצדיק יסוד עלוםאחרונה

ניצוצות ג'מיני✨פתית שלג

במקורותינו נאמר: "חביב חילול השם מן השגגה" (מסכת אבות)

"פשטתי את כותנתי, איככה אלבשנה?". קשה מאוד להתלבש ברוחניות ובשאיפות כשנמצאים בתוך "כותונת" הילדות.

"בן עשרים לרדוף" – זה הגיל שבו אדם מתחיל לרדוף אחרי המטרות האמיתיות שלו בחיים.

לולצדיק יסוד עלום

הראשון דבילי, באסה שעדיין יש לו הזיית מקורות

השני דווקא מקסים!

והשלישי - מה הכוונה האמיתית במשפט?

הפשט- למלחמהפתית שלג

אבל בעקבותיך עיינתי- 

בן כ' כו'. כמ"ש (במדבר א':י"ח) מבן עשרים ומעלה כל יוצא צבא כו': (גר"א)

בן עשרים לרדוף. אחר מזונותיו. לאחר שלמד מקרא משנה וגמרא ונשא אשה והוליד בנים, צריך הוא לחזור ולבקש אחר מזונות. פירוש אחר, בן עשרים לרדוף אותו מן השמים ולהענישו על מעשיו, שאין ב"ד של מעלה מענישין פחות מבן עשרים: (ברטנורא) 

לרדוף במצות עונשין (רש"י)

בן עשרים לרדוף לטרוח אחר מזונותיו. וגם לצאת למלחמת ישראל. אולם חייב גם לרדוף אז ביותר אחר מצות, דבב"ד של מעלה אין מענישין בפחות מבן עשרים [ב"ר פרשת קרח וירושלמי סנהדרין פי"א ה"ה, ושבת פ"ט ב']: (תפארת ישראל דמשנה)

מעניין. יכול להיות שהם פירשו באופן שיהיה רלוונטי גם לימי הגלות. אגב יפה לברטנורא אם הוא הגיע לגיל 20 לאחר שלמד מקרא משנה וגמרא ונשא אשה והוליד בנים, ומה שנשאר לו זה רק לבקש אחר מזונות

שיהיה בריאאיגנוטוס פברל

אבל אם מבקשים ממנו ליצור ציטוט הוא באמת טוב, לדוג' רציתי משפט מחזק לתוכנית כושר שעשיתי אז ביקשתי ממנו בסגנון הרב קוק:

"כשם שהתפילה מזככת את הרצון הפנימי

כך כושר גופני מעורר את עוז החיים שבבשר.

אין הנשמה יכולה להוציא אל הפועל את גנזי 

אורותיה כל עוד הגוף רפה וחלש; רק כשהגבורה 

הגופנית והטהרה הרוחנית מתאחדות לאבוקה אחת

יכול אדם לקרוא בשם ד' מתוך מלאות החיים ובריאות היצירה."

ביקשתי ממנו שישתמש במילים שנאמרו בשירשור הזהאיגנוטוס פברל

"ההתעלות אל על אינה יכולה להיעשות בבת אחת, שכן לעיתים כותונת המעשים המצומצמת של ימי הילדות הופכת לחיץ. האדם שואל בנפשו: איככה אוכל כי אלבשנה שוב, את אותה השגרה הישנה, בעוד שנשמתי משתוקקת למרחבים? הרי במקורותינו מודגש כי הערך הפנימי של השם מתגלה דווקא מתוך התיקון, וכל חילול של קודש המופיע בטעות, אפילו מן הבחינה של השגגה, מעיד על הצורך בזיכוך הכלי הגופני.

לכן, כשהאדם הוא בן עלייה, עליו לדעת כי בשנות העשרים לחייו מתעורר בו כוח רצון כביר, שנועד לרדוף ולהשיג את השלמות. נאמר על כך כי דווקא דרך הכושר שבו הוא מנהיג את חיוניותו הגופנית, הוא בונה קומה של חביב ויקר, המאפשרת לרוח הגדולה לשכון בבטחה בתוך המציאות המעשית, מבלי שתהיה פשטתי וחסרת לבוש, אלא עטורה במסכת של גבורה ותפארת אבות."

מגניב!פתית שלגאחרונה

אולי יעניין אותך