בת 18 וחצי תורניים מאוד.(אפשר להגיד חרדלים אבל לא בדיוקק.. כי לא באמת נראים ככה,(נראית יחסית משוחרר(ביחס לחרדלים... ע"פ ההלכה כמובן.. אבל לא סגנון חרדלי ארוך גרביונים וכו..אלא קלאסי ממש..) וקצת יותר משוחרר.. אבל מבחינת סגנון בית.. סוג של אפשר להגדיר ככה.. אבל מאוד בורגניים כאלה.. לאיודעת להסביר..
אתחיל לצאת.. או "שידוכים" בערך עוד שנתיים ובאלי מאוד מאוד כבר עכשיו...
הרבה אצלינו במשפחה התחתנו בשידוךך וההורים שלי די בעד הדרך הזו. גם לי נשמע סבבה. )
כרגע לומדת לתואר במדמ"ח.. עמוסה עד מעל לכתפיים ואין לי זמן לזה, והם יהיו בהלם אם אעלה את האפשרות.. גם מניחה שאני באמת עוד צעירה מידי...
ויש לי אחות כרגע גדולה ממני.. עוד לא נשואה..
והאמת שבכלל לא באלי באמת להתחתן..לא בנויה לא למחויבות כזו גדולה כרגע.. וובוודאי לא ללידות .. כיסוי ראש... ועוד ועוד..
גמרתי י"ב שנה שעברה.. אני צעירה ועוד רוצה לצאת עם חברות ולהנות..ולצחוק ולגמור תתואר ולהתפתח ולגדול ומה לא..
לא מסוגלת את המחויבות הזו כרגע ...
אבל באלי בחור.
באלי לדבר על עצמי ושיקשיב לי.
באלי לשמוע על חיים של בחור.
באלי לספר על עצמי
באלי לספר על החיים שלי.. ולשמוע את הזווית שלו כבחור..
אני לא מכירה בנים בכלל!! רק בני דודים שיש לי מעט.. הרוב משני הצדדים שלנו זה בני דודות והשניים שיש יחסית בגיל - אחד נשוי אחד משעמם....
הדודים נשואים.. (חח לא ש*הם* רלוונטים )אבל פשוט.. לא מכירה בחורים, לא מכירה ישיבות לא מכירהה את המין הזה...
באלי בחור. באלי לשמוע על ישיבות.. להבין קטעים של בחורים...
אנחנו חמישה ילדים אח שלי הכי גדול בכיתה ח... ואנחנו בנות גדולות בבית.. ואין אני פשוט לא מכירה
וכבר טיפה משתעממת מחברות שלי מהתיכון
ומהחברות לתואר אני משתעממת עוד הרבה יותר..
מרגישה שחסר לי ריגוש או ענין...
ואני יכולה להתחיל לקחת לעצמי איזה בחור, אבל יראו את זה כסוג של התקלקלות מצידי... והרי זה רק כ"חבר".. זה לא רלונטי כרגע לכלום. אז זה לא מתאים לי. אני ירא"ש ורצינית וברור שכל קשר זה רק לחתונה..מבחינתי ובמחינת המשפחה שלי.
אבל זה כזה מתסתכל.. כי אז החיים הם של בנק ובית וכיסוי ראש ולשטוף כלים וילדים וטהרה ומה לא.... גם קצת מפחדת מחתונה ושמלת כלה ולתהרגל לחיים מלאים של אישה.. והדרכת כלות ועוד ועוד..
זה לא של סתם בחורה
מרגישה שאני אפסיד שלבים של רומנטיקה וסתם דיבורים וכיף בחיים ללא עול.. אני לא מסוגלת את המחשבה להתחתן... פשוט לא.
באלי פשוט להנות קצת.
אבל באלי גם להשאר דתיה וצדיקה.. אני אוהבת את הקב"ה. אוהבת מצוות, אני רוצה להקים בית טוב עם בחור טוב ותורני וצדיק...
אני באמת צדיקה. פשוט משועממת וחסרת ריגוש ובאלי..
אז אני יודעת שכדאי למלא את הזמן שלי בדברים חיוביים ולחכות..
אבל אינלי כח..
אוף.
רוצה בחור...eli71817
אוף מישהוא שיענהeli71817
"אוי לי מיצרי, אוי לי מיוצרי"advfb
זה באמת גיל מורכב.
הגיוני שיהיה צורך ריגשי שאת מתחילה לזהות אותו,
הגיוני גם יהיו מניעות.. וזה משבר ידוע. בהצלחה עם זה.
כל התרבות של בנים - את לא מפסידה יותר מדי, אל תדאגי..
אם יש לך בעיה בריגוש, תצרי פתרונות מתאימים.
בהצלחה רבה!
וואלק בעיה...תמיד בשמחההה:)
נראלי לנסות למרוח את הזמן ולא לפחד להשתעמם עד שמגיע הזמן..
מאד מבינה אותך!!
בהצלחה!
כמה אמת אני רואה בדברים האלושפלות רוח
ורק אגיד שתמשיכי בדרך הזו, שאת רוצה, ומה סך הכל ביקשתי קשר של כיף? ואת ומונעת את עצמך רק בשביל בורא עולם ואני מבטיח לך שתקבלי בעל יותר טוב מכל מה שחלמת כגודל הצער גודל השכר לא? ואת כרגע עוברת סוג של צער, תקריבי את הקרבן הזה להשם יתברך, שאף פעם לא דיברת ולא חווית ואת כל כך רוצה אבל עוצרת את עצמך רק בגלל השם והיראת שמין שלך, ותראי איך הוא לוקח את הקרבן הזה ומשלם לך בכפל כפליים - לא שאנחנו פועלים בשביל לקבל, אבל יש עניין של דחיית סיפוקים והקרבות מסוימות בחיים שמרגשות את השם ברוך הוא, וזו אחת מהן. בעלך יזכה בענק , פשוט תמשיכי ככה עם הרצונות והתמימות הזאת והמניעה של עצמך בשביל השם, אין למעלה מזה אשרייך ואשרי חלקך🙏
לא נראה לי שהדגשתי מספיק, שמה שריגש אותי פה זו האמת, שאפשר לבוא ולהגיד אסור וכו' אבל באת ואמרת בא לי. ולא בשביל נישואין, אלא לכיף! ולמרות שבא לי, לא עושים כל מה שבא לי, וזאת המעלה!
איי בורא עולם תראה איזה יהודים צדיקים יש לך בעולמך, לא מגיע לנו משיח רק בזכותם?
שום אמת אני לא רואה פההפי
באמת?שפלות רוח
אף פעם בתור נערה לא כספת לקשר עם בחור? זה אף פעם לא ריגש אותך? בחיים לא חינכו אותי בבית להמון דברים..אבל מטבע הבריאה והגיל דברים התפתחו ורציתי אותם לבד, חיפשתי אותם לבד וזה לגיטימי, ככה ה' ברא אותנו, והמון נערים ונערות רוצים קשר עם בן המין השני..כנראה את חיה בעולם קצת נפרד או שאת ממש ממש צדיקה, אחד מהשניים.
ואותם נערים ונערות שרוצים קשר עם בני המין השני, כמה מתוכם באמת עוצרים ואומרים "לא זה לא מתאים" ?
למה להתכחש למציאות שגברים ונשים נמשכים אחד לשניה ורוצים קשר גם בשביל כיף? החוסר אמת פה זאת הטענה הזאת.
אם לא היה ריגוש בין גברים לנשים העולם היה שומם, השם נתן לנו את המשיכה הזאת, להתכחש אליה זה ממש לא בריא בעיניי, אבל מצד שני לא אמרתי לפרוק עול חס ושלום, אלא להקריב את הקושי הזה להשם יתברך כקורבן ולהראות לו שלמרות שאני רוצה ויכול(כי תכלס אף אחד לא יכול לעצור אותך חוץ מעצמך והיראת שמים שלך) אני לא עושה, זו גדולה בעיניי.
גם בגיל 18 שיצאתי לדייטים היה ברורהפי
שאני לא משחקת שום משחק .
יוצאת כדי למצוא את בעלי
לכן לא יצאתי לפני .. לא הסכמתי לשמוע ולא היו חסרים פנויות .. אבל ידעתי מה יש לבחור בן 16 17 להציע לי חברות?
אני יהודיה דתייה , זה לא מתאים
אף פעם לא שיחקתי עם בחור
בחורה בת של מלך לא עושה דברים כאלה, את רוצה קשר שיהיה ברור לך שזה יוביל לחתונה.
שבחור/ה שאני רוצה לשדך אומרים לי שהם רוצים לצאת בשביל הכיף/ ריגוש אני בורחת מהם כמו מאש לאף אחד לא מגיע להשתדך אליהם .. זה פשוט לא פייר לשדך אותם.
עוד דבר שבחור/ה יצאו עם מישהו/מישהי בזמן הנערות 17 ובסוף נכנסו לישיבה / מדרשה והחליטו שהבחור /ה שהיו איתם בקשר של שנים לא דתיים להם מספיק .
בעייני זה צביעות, איפה היה השכל שלך לפני שפגעת באותה בחורה?? למה בכלל יצאת איתה אם ידעת שהיא לא תהיה אשתך.. אלא ככה כי באלי.
את יודעת כמה בנים אני מכירה שנכנסו לישיבה והעיפו את החברות הקודמות שלהם.
כמה בנות שהתחזקו והעיפו את החבר הקודם שלהם.
מזה צריך להיות? למה בכלל נכנסתם לקשר כרוני רגשי ופגשתי עם אדם אם ידעתם שכנראה זה לא יוביל לחתונה.
לא מתנהגים ככה.
לא לבחור ולא לבחורה
^^כְּקֶדֶם
קודם כל, אשריהם שהעיפו את החברות והחבריםשפלות רוח
אחרי שהתחזקו רוחנית והבינו שזה לא מתאים, תסתכלי על זה מהצד שלהם, יש לי חברה 4 שנים מגיל 15 ונקשרנו ברמה הנפשית באמת, והיום אני מבין שזה לא מתאים אבל איך אני מוותר עליה? ואז הוא מבין שככה הכי טוב כי זה למען השם יתברך, לא רואה בזה פסול, ההפך רואה בזה מעלה.
זה שמלכתחילה הוא נכנס לקשר עם מישהי בגיל 15 ? כי הוא לא היה בדיוק דתי..וזה לא הנושא שעליו אנחנו מדברים.
הנושא שעליו דובר, זה שברצון הפנימי העמוק שלה, יש לה כיסופים לקשר עם בחור, והיא מונעת את עצמה והיא בעצמה כתבה את זה בגלל היראת שמים, ועל זה כל הכבוד לה, לא מבין מה הבעיה, אף אחד לא דיבר על לרסק לבחור המסכן את הלב..
בעומק יש לי רצונות לעשות דברים שאסורים על פי התורה, האם אני רשע? לא, כי בפועל לא עשיתי כלום, אבל אני מקריב את הרצון שלי לעשות דברים אסורים למען בורא עולם, באמת לא מבין איפה הבעיה.
הבעיה מתחילה אם אני עושה שקר בנפשי ואומר שאני טהור וקדוש ופרוש ואין לי עסק בהבלי העולם הזה ותאוותיו, ואז עלול ליפול חזק מאוד, אבל אם אני מכיר בנפשי שאני נמשך למקומות(וכל אחד לאן שהוא / היא נמשכים ומי שאומר שלא הוא פשוט שקרן) ומונע את עצמי מלהגיע לשם, אשריי ואשרי חלקי
הבחורה סך הכל הציפה משהו מאוד אמיתי בנפש שלה שהיא כוספת לקשר עם בחור, זה הדבר הכי לגיטימי בעולם..אבל מבינה שלא מתאים כי היא עם יראת שמים וכו' למה קשה להבין את הצורך שלה ואת ההקרבה שלה?
כי זה לא מתיישב ליהפי
אני אגב ממש רוצה שהיא לא חלילה תיקח אותי לצד השלילי
אני מדברת אליה בדיוק כמו לבת דודה שלי ..
שתהתה לצאת גם אם את לא רוצה חתונה כרגע .. לא! זה לא לגיטימי .
אגב ב"ה היום היא נשואה והכי טוב לה וזה מה שאני חושבת. שאם היתה מוותרת זה סתם היה נמרח והיתה מפספסת בחור מתוק מדבש. ויש להם אהבה מדהימה .
לי דווקא מאוד מתיישבשפלות רוח
"איפה היה השכל"אחו
זה בדיוק הקטע, שלא היה, אבל מה לעשות זה חלק מתהליך ההתבגרות
ועדיף מאוחר מאשר לעולם לא
תודה ממש על התגובות שלך(:eli71817
@שפלות רוח
נותנות כח..והעלו על שפתיי חיוך..
והבנת ממש את כוונתי...
בשמחה כיף לשמוע🙏🙏שפלות רוח
ותגידי את כל מה שכתבת פה להשם, ממש תגידי לו את זה במילים שלך כמו שכתבת כאן תשתפי אותו בקושי שלך ומה את רוצה וכו' אני בטוח שהוא ישמח לשמוע(והאמת, אני בטוח שהוא כל כך מחכה לזה) אפילו שהוא יודע מה בלב כל אחד וכו'
שיחקת אותה my expensive dod!אחו
אתה אומר בעומק בעצם דודי ורעישפלות רוח
אשריי ואשרי חלקי מה נעים גורלי מה יפה מאוד ירושתי ? או שהגזמתי וסך הכל התכוונת ששיחקתי אותה?
כן הכל ואף מעבר יא גבראחו
(וכו')
באה מבית דתי לאומי - לייט ובחיים שלי לא חינכו אותיהפי
להיכנס לקשר בשביל ריגוש
בחור זה לא חפץ יש לך פה נשמה טהורה
תעשי טובה , אל תיכנסי לקשר בחיים בשביל ריגוש .נכנסים לקשר בשביל להתחתן נקודה .
מחפשת ריגוש ? מחפש עניין?
תעשי עניין מהחיים שלך , זה לא אמור להיות קשור לשום בחור.
חפשי מעגל חברות מגוון , צאי יותר לטיולים, צאי לחוגים , התנדבויות.
כותבת את זה בשחור לבן כי אין דבר שאני מתעבת יותר מאנשים שמנצלים לב של בחור/ה יהודים טהורים בשביל ריגוש.
אבל לך מותר כי את דתייה תורנית ?
חשבת איך הוא ירגיש אם תדברי/ תצאי איתו סתם? כי משעמם לך ? סתם כי חינכו אותך לא לדבר עם בנים ובאלך לשבור את זה?
איך הוא ירגיש שתגידי לו סליחה אבל איתך זה לא היה רציני אני צריכה להפסיק כי אני יוצאת עם בחור אחר לחתונה? אני הרי דתייה תורנית ואתה לא .. ואני צריכה להתחתן
לא משחקים באנשים , בטח אם את דתייה שזה לא יעבור לך בראש בכלל , ובכלל מה החינוך הדתי שווה אם בשניות את רוצה לשבור אותו? ולנצל לב יהודי אחא
היא לא אמרה שהיא רוצה לזרוק אתריבוזום
החינוך שלה, אלא שהיא מרגישה התנגשות בין רצונות שעולים בה לבין החינוך.
בעולם הכללי קשר לא למטרת חתונה *בטווח המיידי* ממש לא נחשב בלתי מוסרי.
כלומר, ברור, קשר ש*במוצהר ומלכתחילה אמור להיות זמני* - את צודקת (אם כי היום גם זה כנראה מקובל אצל הרבה אנשים
אבל לא נשמע לי שזה הפותחת התכוונה). אבל קשר "רציני" מקובל גם בזמן שבני הזוג לא מוכנים עדיין להתמסד גם שנים קדימה, אפילו בתיכון למשל. כך יוצא שיש קשרים ומילוי של הצורך בקשר עם בן המין השני בלי המחויבות להיכנס לחיי נישואין בטווח המיידי.
בקיצור, איך שאני קראתי את ההודעה הפותחת נשמע לי שקצת דנת אותה לחומרה.
איך הצלחת להגיע למסקנה שזה מה שהיא רוצה?אונמר
היא ממש לא התכוונה לשחק בבחור.
לגמרי שהוא ידע את זה.
לא חסר בחורים שישמחו לחברה נטו בשביל החברה.
בשביל ההתעניינות. בחיים. הדיבור. החויה.
לא כל בחור שמדבר עם בחורה בסניף יש להם ציפיה להתחתן מתישהו.
לא כל זוג ידידים יש להם ציפיה להתחתן.
יש מציאות של חבר סתם כי חבר.
כמו חברה.
לא ראיתי מילה אצלה שהבהירה שזו הכוונה שלה. להשתמש ולזרוק.
הפוך.
חושבת שבחורה שמגיעה ממקום כזה, גם אם היא כן תגיע איכשהו לקשר עם בחור זה יהיה הקשר הכי מכבד שיש. כי יש כבוד לעצם הקשר.
ול @eli71817
מעריכה אותך על הכנות מול עצמך.
לא מובן מאליו שאת יודעת לענות לעצמך ולהבין מה את חושבת שאת רוצה ומה את באמת רוצה.
אין לי מידי איך לעזור לך להתמודד מול זה, בעיקר באמת למלא את החיים שלך בריגושים אחרים, ולהזכיר לעצמך שזה חשוב וגדול להקב"ה.
ובאותה מידה להזכיר לעצמך שהם לא כאלה קורצים כמו שזה נראה, החיים של הבחורים....
בהצלחה!!
השואלתeli71817
@הפי
כותבת את זה בשחור לבן כי אין דבר שאני מתעבת יותר מאנשים שמנצלים לב של בחור/ה יהודים טהורים בשביל ריגוש.
אף אחד לא ניצל לב של שום בחור.. חבל על התיעוב...
אבל לך מותר כי את דתייה תורנית ?
לא. לי ממש אסור. האם קראת את השאלה שלי בכלל?
חשבת איך הוא ירגיש אם תדברי/ תצאי איתו סתם? כי משעמם לך ? סתם כי חינכו אותך לא לדבר עם בנים ובאלך לשבור את זה?
מאיפה הגעת למסקנה שבא לי לשבור את זה? מאיפה הגעת למסקנה שאצא עם מישהוא סתם?
איך הוא ירגיש שתגידי לו סליחה אבל איתך זה לא היה רציני אני צריכה להפסיק כי אני יוצאת עם בחור אחר לחתונה? אני הרי דתייה תורנית ואתה לא .. ואני צריכה להתחתן
אני לא מעונינת בקשר לא רציני. ולא בבחור שאינו דתי תורני גם.
לא ירדת לסוף דעתי כנראה.
אני לא מעונינת לצאת שלא למטרות חתונה, ובוודאי לא מעונינת או מנסה או מתכוונת לצער אף אחד.
לא משחקים באנשים , בטח אם את דתייה שזה לא יעבור לך בראש בכלל , ובכלל מה החינוך הדתי שווה אם בשניות את רוצה לשבור אותו? ולנצל לב יהודי אחא
אני מסכימה איתך שלא משחקים באנשים.
השאלה, שוב- מאיפה הגעת למסקנה שעל זה הדיבור?
ולדעתי החינוך הדתי שווה. אבל לא על זה הדיון. ואיני רוצה לרגע לשבור אותו או לנצל לב יהודי אחר.
חייבת להגיב לך, שבאופן אישי התגובה שלך הייתה לי ממש לא נעימה. קראתי כמה פעמית וניסיתי להבין מאיפה הגעת למסקנה שלך כלפיי, ומשם גם לתגובות אלי. בכל אופן חלקן של התגובות פתח מחשבה, אז אולי תודה על לפחות החלק הזה...
רק מענין .. התגובה שלך לא תרמה, ולא עזרה ולא כל כך הייתה רלונטית לבקשה\שאלה\שיתוף שלי. זה אמנם לא מעורר תיעוב כמו "ניצול לב של בחור למטרות ריגוש".... אבל זה כנראה גם לא משמח לבבות של יהודים אחרים...
דווקא אהבתי בדכ את התגובות והניק שלך.. ):
תודה לכל האחרים ובפרט ל @לומדת כעת ו@@שפלות רוח ו@@אונמר ועוד אחרים על התגובות !
יקרההפי
אני מצטערת שפגעתי, זו ממש לא הייתה הכוונה. רציתי רק להבהיר את הרעיון , ולא לומר דבר על חשבונך. אני באמת מעריכה את הבגרות שלך ואת היכולת לסנן ולהבין מה נכון לך ומה לא.
התסכול שלי נובע מהמציאות שבה אנשים, מכל קצוות הסקאלה הדתית, יוצרים קשרים מתוך נוחות או עניין רגעי, ובסופו של דבר מישהו בצד השני נפגע. אני חושבת על מקרים שבהם אדם מקבל תקווה מסוימת..ממשיך בקשר כידידות אבל בסוף נשאר עם כאב. כמו בחור שהכיר בחורה, הרגיש חיבור חזק אליה, והיא מצידה נתנה לו מקום, אך לבסוף התחתנה עם מישהו אחר.. אבל דיברה איתו מלא!! עכשיו הוא מתקשה להמשיך הלאה, מסרב אפילו לשמוע הצעות חדשות..
אני לא אומרת את זה מתוך שיפוטיות אלא מתוך רצון להעלות מודעות. לפעמים, גם בלי כוונה רעה, אפשר לפגוע במישהו בצורה עמוקה. ואם אפילו אדם אחד יהיה מודע יותר לכך אולי נוכל למנוע כאב מיותר..
בכל מקרה משמח לדעת שאת לא כזאת ושיש לך רגישות והבנה כלפי הדברים האלו..
שוב מחילה
תאמת?אונמר
שנשמע לי מהסיפור שכתבת פה שזה בעיה של הבחור.
הכי לא קשור לשירשור וסתם נתפסתי.
אבל בסיטואציה כזאת, של זוג שהכירו והיה ברור ומדבור מראש שזה קשר בשביל הקשר ולא משהו עם עתיד,
אם עדיין נשבר לו הלב והוא לא הצליח להמשיך - הוא צריך לטפל בזה. לדאוג לעצמו. שלא יפול מדברים לא נכונים.
אבל זה לא בעיה של הבחורה.
מבינה מה אני מתכוונת?
אומרת את זה הכי בטוב. בדאגה אמיתית. כל אחד צריך לדאוג לעצמו שהוא יהיה מספיק חזק כדי לא ליפול מהדברים הלא נכונים.
מבינה?
דבר ראשוןאחו
עצם הרצון בריא מאוד! זאת הייתה בעיה גדולה אם לא היית רוצה להכיר בחור ולשתף את החיים שלך וליצור חוויות ביחד כו' כו'.
וגם החשש מפני מחויבות וחיים מבוגרים הוא טבעי והייתי אומר אפילו בריא: באמת זה לא כל־כך פשוט לקום לעבודה כל יום, הוצאות, ילדים, וגם כל הדברים האחרים שהזכרת... יש אנשים שלא מפחדים פשוט כי הם לא יודעים מה זה אומר, ואז חוטפים סטירה מצלצלת, לכן עדיף לחשוש ולהתכונן גם נפשית גם גשמית כדי להיכנס לזה עם ביטחון אמיתי מבוסס מציאות.
והדרך הטובה ביותר היא לאט־לאט להתנהג יותר כמבוגרת, לעבוד קצת, לעשות הרבה מטלות בית עד שזה נהיה אוטומטי ולא מורגש, ואז זה כבר נהיה טבע שני ולא מפחיד בכלל, לתת גם לזמן לעשות את שלו, גיל 18 באמת קצת צעיר בדיוק מהסיבה הזאת.
///
כידוע התורה לא באה סתם להכביד עלינו, בסוף הבחירה שלנו לעשות מה שאנחנו רוצים. עצות התורה הן נטו לטובתנו מכל בחינה אפשרית:
תצוה רבה
"זית רענן" ראה היאך דברי תורה מאירין לאדם בשעה שעוסק בהן וכל מי שאינו עוסק ואינו יודע הוא נכשל. משל למי שעומד באפילה בא להלך מצא אבן ונכשל בה מצא ביב נופל בו הקיש פניו בקרקע למה שלא היה בידו נר. כך הדיוט שאין בידו דברי תורה מצא עבירה ונכשל בה ומת שכן רוח הקודש צווחת: "הוא ימות באין מוסר" ואין 'מוסר' אלא ד"ת שנאמר "החזק במוסר אל תרף". למה הוא מת לפי שאינו יודע בתורה והולך וחוטא שנאמר "דרך רשעים כאפלה לא ידעו במה יכשלו". אבל אותם שעוסקים בתורה הם מאירים בכל מקום. משל למי שעומד באפלה ונר בידו ראה אבן ולא נכשל ראה ביב ולא נפל למה על שהיה בידו נר שנאמר: "נר לרגלי דבריך ואור לנתיבתי" וכן: "אם תרוץ לא תכשל".
המנורה בנויה מזהב (חומר יציב ובלתי משתנה) אבל בצורה של עץ או צמח (פורח ומתרבה). הרעיון הוא שהצדדים הפורחים והיפים של החיים צריכים להיות מושתתים על בסיס יציב וחזק, ברור שאפשר לחפש ריגושים וגם למצוא אותם, אבל אני יכול לחתום לך שגם בלי קשר לדת זה פשוט על־הפנים.
היית רוצה שאלייך יתייחסו כ"סתם חברה" שאפשר להשתמש ולזרוק? שאחרי חודש־חודשיים של שיחות נפש מדהימות, אין יותר על־מה לדבר, והקשר מתרוקן מתוכן? קשר שבו את חייבת להראות רק את הצדדים היפים והכיפים שלך, כדי שלא יימאס ממך? שבכל־רגע כל־אחד מהצדדים יכול לקום ולעזוב? לצאת עם גבר שמבחינתו לא מחויב לך? (אם הוא מחפש רק "חברה", מסתמא הוא לא רציני, גם אין לו בעיה לנצל אותך) להתחרבש כל הזמן עם המתח של שמירת נגיעה? ומה קורה אם הוא מתאהב בך באמת ואת מסתכלת עליו רק כחבר? או להיפך, אם אצלך פתאום מתפתחים רגשות – מה שיכול מאוד להיות, גם ברמה הפסיכולוגית – ואפילו ברמה הביולוגית, קרבה גורמת להפרשת הורמון אהבה – והוא נשאר פרפר חופשי ומבולבל? או שלא לוקח אותך באותה רצינות?
מה קורה אם תיצרו זכרונות מאוד עמוקים שייחרטו בך לעוד שנים ארוכות? מה אם כשתחליטי לצאת לשידוכים, יעלה בך געגוע אליו? מה אם תיפגעי ממנו וגם זה ייחרט בך?
מה שאני בא לומר, זה שאמנם קיים המימד הזה של ריגוש, אבל בהסתכלות הכוללת זה לא כיף בכלל, אני חותם לך על־זה, אם את רוצה אני יכול ללכת לחתום על ההצהרה הזאת בפני נוטריון.
מהצד השני, למה שבחיי נישואין לא תהיה רומנטיקה? גם בשלב ההיכרות אפשר לעשות דברים כיפיים ונחמדים, לא יודע מה מקובל אצלכם ומה לא, ועדיין, מה ההבדל בין פגישה נחמדה במסעדה במסגרת שידוכין, לבין "דייט"? לדעתי הפוך, דווקא אחרי החתונה, כשהבחור אומר לך במפורש שהוא מאוהב בך ורק בך forever ומעבר, ולא סתם כמילים באוויר, את יכולה להיות 100% מי שאת, ואתם יכולים לעשות כל מה שאתם רוצים, טיולים מסעדות לונהפארק רכיבה על סוסים מה שבא לך. זה לא שמתחתנים ומיד נעשים אנשים אפורים וממורמרים שמכבסים כל היום (זה יבוא בהמשך, עם או בלי חתונה. אני אדם אפור וממורמר שמכבס כל היום ואני רווק).
בקיצור, "היזהרו מחיקויים וזיופים", אני חושב שכבת ישראל קדושה מגיע לך הדבר האמיתי, אהבה אמיתית, ריגוש אמיתי, לא חיקוי זמני (ואולי מסוכן), צריך לבוא יותר מוכנים לזה, צריך לבנות את המערכת שמחזיקה את זה, אין קיצורי דרך, אבל מומלץ מאוד נסי ותיהני
ובינתיים תנצלי את הזמן להיות ילדה, לטייל בארץ, לעשות דברים כיפיים, להתמלא, במקביל גם להיכנס בהדרגה יותר עמוק עם הרגליים לעולם המבוגרים, להשתפשף, תאמיני לי בתור בחור אנחנו לא כאלה מעניינים ולרוב אין לנו דברים חכמים מדי לומר
יפה מאודהפי
יאווכְּקֶדֶם
זה היה אתמול בשיעור של הרב ורשבסקי
אתה שומע אותו?
איזה חלק?אחו
לא
...כְּקֶדֶם
מצא אבן ונכשל בה מצא ביב ונופל בו
אה לא יודע ראיתי את זה במדרש רבהאחו
אני רואה כאן שני דברים..אדם כל שהוא
1. סיימת כיתה יב, ועדיין את מתחברת הרבה יותר לריגושים ולצחוקים של גיל התיכון, וסתם לגלות דברים חדשים, ולא לחיים הממוסדים של אחריות של המבוגרים.
2. את רוצה להשיג את הריגושים והכיף דרך קשר עם בחור.
אני מציע לשים לב ל1. לא נדיר בכלל שזה קורה [לפעמים זה נמשך עוד שנים לגיל הרבה מבוגר, בגיל שלך זה עוד די תקין], לפעמים אצל אנשים שהיה חסר להם הדברים האלה בתקופת התיכון, ולכן הם מתקשים להמשיך לשלב הבא.
כדאי לחשוב איך את ממלאת את הצורך הזה, בצורה כשרה וטובה, ואיך את ממשיכה הלאה את תהליך ההתבגרות, לשלב שבו את בשלה לחיי נישואין ואחריות. אפשר לקחת הרבה מהקלילות של בני נוער, ולהשתמש גם בחיי הנישואין, ובכלל בחיים הבוגרים, אבל בכל זאת יש איזה שהיא התבגרות שחייבים לעבור.
דילמה די ברורהזיויק
ועדיין זה לא כזה דיכוטומי כמו שאת מציגה יש הרבה רצף באמצע
רק אותי הצחיק הקטעלא שלם,משתלם
" בא לי לשמוע על ישיבות"
חחחחח אתה לא היחידכְּקֶדֶם
אם הייתי בת לגמרי הייתי מתענייין בזהadvfb
וגם כבן אני מכיר קצת ויודע על מדרשות פה ושם
רק אני הבנתי את זה בתור ישיבות של השמחות?אחו
😂😅 טוב שלךאונמר
מצטרפת להודעות הקודמות בשרשורלומדת כעת
זו דילמה בריאה מאוד. תחבקי את הדילמה, את טובה, את בסדר ברגשות שלך וברצונות ההפוכים שלך.
המילים 'תחכי ותראי כמה טוב ששמרת על עצמך' הם לא סתם, בעיני. את תרגישי את זה בעתיד (הלא רחוק בע"ה... שנתיים-שלוש הם כלום זמן גם אם הם לפעמים נראים רחוקים).
אז תחבקי את עצמך
ולכי להנות בכל המותר שלא תעשי אותו כנשואה עם ילדים (והוא הרבה)
תטיילי, תחקרי, תיזמי שבתות עם חברות, טיולי שטח ואקסטרים, תטוסי, תתנדבי בדברים שאת אוהבת, תלמדי מקצוע שמרתק אותך, תעבדי במשהו שאת רוצה ולא תרצי לעבוד בו בעתיד (אני למשל כסטודנטית הייתי חצי שנה מוכרת בחנות, רציתי לדעת איך זה לעבוד בסוג עבודה כזה. סתם לכיף להתנסות...)
את תצליחי להתמלא מהדברים האלו.
והמחוייבות לחתונה... אפשר להמשיך קצת לחשוש ממנה, זה גם בריא ואומר שאת מבינה את גודל האחריות. אבל יבוא שלב שתרגישי שהמחוייבות 'שווה את זה' ואת קופצת למים.
יווווווווו. את מאוד חכמה. כותבת מאוווווווווד מהמם!בחור פגז
אמל"ק. אך בכל זאת אני חש צורך לברך אותךכבוד הרב המקדש
הבנתי שזה משהו עם שידוך ושקשה לך. ושבא לך לדבר על עצמך. לשמוע על חיים של בחור. וגם את הזווית שלו.
אני נאה 🤩, ומנאה לברך , את @eli71817 בת חווה
שאלי הטוב ישמרך וייתן לך לשמוע על חיים של בחורים רבים. אמן 🙏🏼
באת בדיוק בזמןאחו
לדעתי את טועה.מוקי_2020
אני חושב שאת כל האנרגיות שיש לך
את צריכה לקחת לכיוון חתונה.
כי אם לא תעשי את זה,
אז למעשה יש לך 2 אפשרויות.
״לסבול״ בלי בחור.
לקחת ״חבר״ בלי חתונה.
האפשרות השניה, לא קיימת (ככה אמרת)
האפשרות הראשונה, לא הגיונית וגם היא יכולה להחליש אותך ולהביא אותך למקומות פחות טובים ( פחות הצלחה בלימודים, יותר תסכול בהמשך עם שידוכים כי עד שתגיעי לשידוכים... תהיי....לא מוצא את המילה המתאימה..אבל...משהו כמו...״חלשה״ ״מורעבת״. כמו מישהו שרצה לשתות מים במשך 5 שנים ועכשיו רואה באר כשהוא כבר חצי ...בן אדם. (טיפה בהקצנה. אבל נסי להבין ת׳כוונה).
אני במקומך שובר את הראש,
איך את מצליחה ויכולה להשיג הכל גם בדרך של חתונה. ברור שזה אפשרי.
הרי חייבות להיות בחורות במצב שלך, שבסוף התחתנו ובמבט לאחור יודעות שעשו החלטה נכונה.
לדבר איתם. ללמוד מהם. בטוח יהיה להם טיפים.
עכשיו יש לך הכי הרבה אנרגיות, דווקא בשביל הדברים המאתגרים.
לדברים הכיפיים והקלילים, צריך פחות אנרגיות וזה יהיה לך -תמיד- בהמשך.
הרצון העז שלך בבחור זה סימן טוב שאת מוכנה להתחתן.
את פשוט לוקחת את זה לכיוון אחר לגמרי משום מה. ככה זה מרגיש לי.
חבל.
תשתמשי באנרגיות האלה, לדבר האמיתי. שיש בו *גם* אושר *וגם* כיף.
בעקבות הדברים שלךהרמוניה
אני רוצה להגיד שמרגיש לי שכל הזמן מדגישים את הצדדים האלה של חתונה, המחייבים, וזה מה זה לא עושה חשק להתחתן. צריך שיהיו יותר רבניות, מחנכות וכזה, שמספרות את הצד החיובי של חתונה. שמדגישות את הזכות, את היופי של החיבור, שנותנות גם לעוף עם זה ולא מוסיפות משקולות.
זה מה שאני חושבת בעקבות מה שאני שומעת גם מחברות... תלוי ממי לומדים, יש כאלה שממש מעודדות ועושות חשק לחתונה ולא מדגישות את הדברים המפחידים, שבאמת זה סתם להוסיף דאגות מיותרות לדבר עליהם יותר מדי כבר יוצא מפרופורציות. בסוף העיקר זה שיהיה קשר טוב ורצון לעבוד ביחד. שיהיה בית שמח, וקצת תמימות ושכל ישר יהיו מאד במקום כאן.
אפשר להזדהות?מחפש שםאחרונה
אני קצת יותר גדול (עשרים עוד מעט) ומאוד מאוד רוצה קשר עם משהי, אבל מרגיש שיש לי עוד דרך לעבור מבחינה רוחנית ונפשית.
וזה זמן קשה כל כך ומזמין לנפילות ולקטנויות שלא באמת תואמות את מי שאני.
מה עושים??
עד כאןכְּקֶדֶם
מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה
וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד. ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.
ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.
אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.
ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.
אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.
הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.
התוהו קדם לעולם.
נוגע, לא נוגע
עצוב וכואב לשמוע
קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.
שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך
משהאחרונה
נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים
אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.
"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".
תודהנוגע, לא נוגע
יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי
אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...
לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.
עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).
הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.
זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".
מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."
וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?
זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...
אל תשתנה בשביל מישהי אחרתהאופטימי
א. היום זו מישהי אחת מחר זו מישהי אחרת שבגללה תרגיש צורך להשתנות במשהו אחר.
ב. שינוי בשביל מישהו אחר ללא רצון אישי להשתנות בזה, זה לא מחזיק מעמד (אפילו אם מדובר על מישהי שהיא כבר נשואה לך ואתה אוהב אותה באמת).
גם אצלי קרה שהרבה בנות הפסיקו את הקשר איתי בתואנה שאני לא מוביל מספיק.
כשסיפרתי את זה לאשתי, היא טוענת שהיא ממש לא מבינה אותן. שזה שהייתי רגיש אליהן, זה לא אומר שאני לא מוביל.
די ברור לי שהסיבה לכך שהיא נפרדה ממך, זה כי הרגש אצלה לא התפתח כפי שרצתה.
היא אולי ניסתה לעגן את הפרידה בתכונה כלשהי שלך או בהסברים כאלה ואחרים, אבל כנראה זו לא הייתה הסיבה היחידה.
גם לא בטוח שבזמן הפרידה היא הצליחה לנסח אפילו לעצמה למה היא נפרדת.
אני יכול להעיד על עצמי שהיה לי קשר עם מישהי שהרגשתי מאד מאד מותש, אבל לא הצלחתי להסביר לעצמי למה.
היא רצתה נורא להמשיך את הקשר, אבל אני הייתי מותש, והיה לי ברור שהקשר איתה לא עושה לי טוב אע"פ שלא הצלחתי באותו הזמן להסביר אפילו לעצמי מדוע.
רק כמה חודשים לאחר הפרידה הצלחתי להסביר לעצמי, וזה התחדד יותר לאחר שמצאתי את אשתי.
אני בטוח שיש נשים שתאהבנה את התכונות שלך כפי שהן כיום.
וכשתתחתן בע"ה באהבה, אתה תבין איך תכונות שנתפסו בעיני הבנות ש"חתכו" אותך כחולשות שהן תכונות שהן בעצם החוזקות שלך עם האשה אשר תאהב.
שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon
האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם?
אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי הים
אשמח גם
ראומה1
התחתנתי לתוך קהילה של חוצניקים רווקיםתמיד בבטחה
אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור 
פניתי
ראומה1
יש קהילה של חוצניקים רווקים כאן? סקרנת...מתוך סקרנות
JLICתמיד בבטחה
תודה, מכיר קבוצת ווצאפ שלהםמתוך סקרנות
יש להם גם קהילה פיזית?
בוודאיארץ השוקולד
מעניין, טוב לדעתמתוך סקרנותאחרונה
תודה רבה! אם יש עוד איזה שדכנים מאזור בית שמש?Tachyon
יש בתחתית רשימת השדכנים בשרשור הנעוץלגיטימי?
כמה שדכנים ומיזמים.
כדאי להסתכל לדעתי גם על האתר SAYS.
בהצלחה
הייתי מחפש באינטרנט על JLICארץ השוקולד
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי
הבחורה כמעט מתעלפת מקור
והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..
הבנת מה אני אומר?
אחי , היא בעולמות עליונים
ביטקוייןמשה
זה באמת מקום לרחף בו.
כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.
מה שבטוח.
ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.
תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.
בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.
הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.
ברור שהיא צריכה להגידהפי
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד
אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.
ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.
חחחח לא נראליהפי
אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר
פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן
מה לא ניקח????
והיא כולה עלק קר לך
הורידה לי את החשק לא לקחתי .
סתם פשוט היה יש ים אנשים
קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר
אבל בדייטים לי ספציפית קפוא
ואני חופרת לבחור שקר לי!
הוא לא יכול לפספס את זה
אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי
שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.
שזה קטע זה יחסי כי עם גברים קפוא לי רצח
ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק
אז אפשר לעבורבחור עצוב
זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.
בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).
אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר.
ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב
יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות.
אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
מסכיםארץ השוקולד
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה
והיא עדיין התפדחה להגיד
אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה
מזכיר לך משהו?אריק מהדרום
את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.
המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.
וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.
זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.
אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.
וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.
אתה יודע שזה בערך מה שקרה בקיבוציםמשה
השקיעו שם בכל מיני שטויות כל מיני אנשים שעבדו בגזברות. חלק קטן הצליח והתעשר (ואז הקיבוץ לא התלונן...) וחלק גדול פשטו את הרגל.
אני תוהה אם מספיק ששני הצדדיםארץ השוקולד
רואים עין בעין ביחס להוצאות וחסכונות, גם אם אחד הצדדים לא מתעסק באופן ההשקעה?
מה דעתך על זה?
המצב הנפוץאריק מהדרום
בשאלות הגדולות של החיים, עם מי להתחתן, כמה ילדים להביא, איפה לגור, איך לחנך את הילדים, במה לעסוק, צריכה להיות החלטה משותפת או לפחות מעורבות אחראית לדרך, גם בבניית ההון המשפחתי זו החלטה מספיק קריטית בחיים כדי לפנות לזה זמן איכות לדבר על העתיד הפיננסי שלכם.
אם תרצהאריק מהדרוםאחרונה
תוכל להשוות את זה לזוג שצד אחד מעורב בחינוך ילדים עד לשד עצמותיו והצד השני לא יודע איפה הילדים לומדים, לא מה הם לומדים, לא איזה כיתה, לא אם מישהו מציק להם בהית הספר, הוא בקושי יודע כמה ילדים יש לו ואם בכלל ומה השמות שלהם, מתי בר מצווה, לא מעניין אותו כלום בחינוך ילדים.
אז בפיננסים זה המצב הנפוץ.
ברור שמספיקברגוע
חחח גדולהפי
אוחזיויק
הרהורים בעקבות שירשורים: למי לדעתכם יש יותר סיכוי?יוני.ו.
ולמה
1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"
2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"
נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.
(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)
מסכים ומחזקאביעד מילוא
אבל זו התבוננות חיצונית צריך לשבור את הסטיגמות
אתה מה זה צודקadvfb
גם בהתחלה זה עלה לי, אבל אולי זה רק עניין של ניסוח.
אם מדברים על שורש העניין אפשר למצוא בדילמה הזו עקרון שהוא אמיתי ולא חיצוני.
לא הבנתיהרמוניה
למה שיהיה הבדל אם לשניהם המסקנה השווה היא- "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה" ?
לראשון יש יותר סיכויadvfb
הוא מגדיר את עצמו כנורמלי חוץ מהעובדה שהוא לא מצליח במערכות יחסים, לכן הוא יכול לבודד את חוסר ההצלחה בתחום הזוגי ולהבין שזה לא צובע את כל האישיות שלו. ככה הבטחון העצמי עולה וכך גם המסוגלות שלו לפתור את הבעיה עולה.
בסוג השני יש בעיה בהגדרת הזהות האישית והערך העצמי. הטיפול הוא בהכרח שורשי.
תלוי ביחס בין כמה שהוא חושב שהוא פריק ומוזרנוגע, לא נוגעאחרונה
לבין כמה שהוא באמת
שוב נר בלי ביתאנונימיכלשהו
כל משב רוח מכבה אותו. נשארה רק פיסת שעווה חסרת צורה.
בעז"ה שנה הבאה 'נר לבי בית'חסדי הים
לפעמים רק צריך להחליף כמה אותיות בראש, כמו הדוגמה המפורסמת 'מחשבה-בשמחה'.
בעז"ה בקרוב ממש!
היום זה עדיין "זאת חנוכה" וההשפעה עדיין קיימתנפש חיה.
אפשר עדיין להתפלל ולבקש ליד החנוכיה אפילו שהיא כבויה
בע"ה
לשנה הבאה נר איש וביתו
מתוך בריאות ושמחה#
רק לומרנגמרו לי השמותאחרונה
שהתפללתי עליך לישועה שלמה ב"ה.
ניכר שאתה עובר קושי מאוד גדול, תקופה ממושכת
מקווה שאתה מוצא גם בחיים האמיתיים כתובת מיטיבה שתעזור לך ותלווה אותך דרך קושי זה
חזק ואמץ
ב"ה שתראה אור גדול במהרה ממש
"קווה אל ה'
חזק ויאמץ ליבך
וקווה אל ה'"
איך עוברים את הפגישה השנייה?אביעד מילוא
יצאתי עם בחורות מקסימות אבל אף פעם לא עברנו את הפגישה השנייה (נחתך תמיד על רקע שהן לא היו בשלות לשידוכים ונכנסו לזה מתוך לחץ חברתי)
💁🏻♂️אבטיח ברזילאי
ענית תשובה מאוד מרגיעה בסיפא, פשוט תצא עם בנות שלא נדחקו לפני בשלות לדייטים.
אם זה גורף אז או שמאגר ההצעות שלך מזעזע או שיש סיבה אחקת וזה היה רק התירוץ. זה לא נורמטיבי סטטיסטית שעם כל הבנות לא עוברים מאותה הסיבה את הדייט השני.
נוטה לחשוב שזו לא רק "חוסר בשלות" מצידן, ושאם תהיה איתך אווירה נעימה וכיפית הן ימשיכו
זה לא שאין איתי אווירה נעימהאביעד מילוא
אני לומד מטעויות ומשתפר ומבין איך לעשות דברים פעם אחת התעלמנו מהטריגרים ובפעם אחרת זה צץ משום מקום
מחזק אותךאבטיח ברזילאי
קשה הזיווג כקריעת ים סוף
ההשתדלות היא לא רק לוגיסטית אלא גם להשתפר בתדר, ללמוד מטעויות וצעירויות, לקרוא את הבחורה, לרצות להיות נעים...
בהצלחה 
יוצאים עם בחורות בשלות יותר…מבולבלת מאדדדד
^^^ארץ השוקולד
ואם ההצעות ברובם הגיעו מאותו מקום/שדכן/שדכנית כדאי לשתף אותם ולהבין מהם איך להתמודד עם זה.
בהצלחה
כפי שכבר אמרובחור עצוב
לצאת עם בשלות יותר.
כדאי רק לוודא עם עצמך \שיחה עם חבר שבאמת זו הסיבה וזו לא גרסה מנומסת שלהן ל"זה לא אתה, זו אני".
משקיעים יותרהפי
אולי לבדוק בעדינות את הנקודה הזאת בבירוריםadvfb
אתה מדבר עם החברה שלה ושואל אם יוצא לה לדבר על הרצון לבנות בית וזה משהו שמעסיק אותה.. תוהה לעצמי איך לשאול את זה בדיוק. נשמע לי לגיטימי לשאול.
אם יצאת עם כמה בנות, ואף פעם לא הגעת לפגישה שנייה-לגיטימי?אחרונה
אולי לא נכון להפנות את האצבע כלפי חוסר הבשלות שלהן, אלא כלפי הגורם האחר בעסק?
אולי כדאי לברר עם מי ששידך, שינסה לברר אם יש משהו ספציפי וקיצוני בהתנהגות שלך שמרתיע.