וכל האורקים אשר בשער השחור כורעים ומשתחוויםקעלעברימבאר

למלך המכשף, כי כן ציווה לו סאורון. ופרמיר לא יכרע ולא ישתחווה. וירא המלך המכשף כי אין פרמיר כורע ומשתחווה לו וימלא המלך המכשף חימה. ויאמר לסאורון ישנו עם דונדיין מפורד ומפוזר בכל הארצות בכל הארץ התיכונה, ודמם שונה מכל עם ולסאורון אין שווה להניחם. אם על סאורון טוב יכתב לאבדם. ויסר סאורון אחת מטבעותיו מעל ידו וייתנה למלך המכשף צורר הנומנורים. 

ויקראו הנזגול בעת ההיא ויכתב ככל אשר ציווה המלך מכשף, להשמיד להרוג ולאבד את כל הדונדיין. הנזגול הרצים בסוסים יצאו דחופים בדבר סאורון והדת נתנה בברד-דור. 

ופרמיר ידע את כל אשר נעשה, ויקרע פרמיר את בגדיוקעלעברימבאר

וילבש בגדים ירוקים. ויאמר לפרודו לבוא למורדור להציל את עמו. ויאמר פרודו כל עבדי סאורון ועם מדינות סאורון יודעים כי כל אשר יבוא אל מורדור אשר לא ייקרה אחת דתו להמית, לבד מאשר יפתח לו סאורון את השער השחור, ואני לא נקראתי לבוא אל סאורון. ויאמר פרמיר אל פרודו אל תדמה בנפשך להמלט לפלך מכל הגונדורים. כי אם החרש תחריש בעת הזאת רווח והצלה יעמוד לגונדורים ממקום אחר ואתה וההוביטים תאבדו, ומי יודע אם לעת הזאת הזוטון ייתייצב ללא חת. ויאמר פרודו לפרמיר לך כנוס את כל הגונדורים הנמצאים ביתיליין ואל תאכלו דגים 3 ימים, גם אני וגולום נצום כן, ובכן אבוא אל סאורון שלא כדת, וכאשר אבדתי אבדתי. 

ויהי ביום השלישי וילבש פרודו בגדי אורקים ויתייצב במורדור. ויאמר לאורקים אם על סאורון טוב יבוא לשער השחור להלחם עם ארגורן. ויצא המלך המכשף ביום ההוא שמח וטוב לב. ויאמר אף לא הוציא למלחמה סאורון כמפקד אלא אותי. וכל זה איננו שווה לי בכל עת אשר אני רואה את פרמיר יושב בייתיליין. ותאמר לו שילוב חתולתו וכל נזגוליו, יכבשו את אוסגיליאת ויהרגו את פרמיר, ובוא למלחמה שמח וטוב לב, וייטב הדבר בעיני המלך המכשף ויכבוש את אוסגליאת.

יפה מאודארץ השוקולד
עדיין לא כתבתיקעלעברימבאר
בלילה ההוא נדדה שנת סאורוןקעלעברימבאר

כי ראה את ארגורן בפלנטיר. ויבקש להביא את ספר הסילמריליון דברי הימים ויהיו נקראים לפניו. וימצא אשר כרת ייסילדור את אצבע סאורון. ויאמר מה נעשה נקם וחימה ליסילדור על זה, ויאמרו לא נעשה עמו דבר. ויאמר סאורון מי במורדור, והמלך המכשף בא לאמר לסאורון למצוא את פרמיר ולהרגהו. ויאמר סאורון מה לעשות לעיר אשר סאורון חפץ בהנקמה. ויאמר יביאו כתר למלך המכשף והרכיבוהו על בהמה מכונפת וילווהו שרי סאורון הנזגולים ויהרסו את העיר. ויאמר מהר כך את הכתר והבהמה אשר דיברת והרוס את מינס טירית אל תפל דבר.  ויצא המלך המכשף ויספר לנזגול את אשר קרהו. ויאמרו לו אם לא ילודת אשה אשת פרמיר אשר החילות לנפול לפניה לא תוכל לה כי נפול תיפול. 

עודנו מדבר ונזגולי סאורון הגיעו ויבהילו להביאו למצור על מינס טירית.

ויבוא המלך המכשף להלחם עם אאוון המלכה. ותאמר איש צר ואויב אתה, ומרי נבעט מפני הבהמה המכונפת. והמלך המכשף קם בחמתו מהבהמה אל שדה פלנור, ויאמר למרי הגם להביס אותי מול המלכה אתה עושה. ויאמר מרי בן דוד אחד מן הסריסים במינס טירית גם הנה אני לא אדם ילוד אשה, ותאמר אאוין הרוג את המלך המכשף. ותהרוג את המלך המכשף, וחמת סאורון גברה.

ביום ההוא נתן ארגורן לפרמיר את תפקיד אביוקעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך י"א באדר תשפ"ה 2:07

עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך י"א באדר תשפ"ה 2:02

עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך י"א באדר תשפ"ה 1:53

עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך י"א באדר תשפ"ה 1:46

ואאוין באה עם פרמיר לפני המלך כי הגידה מה הוא לה. ותבך אאוין לפני המלך ארגורן ותתחנן לו להציל את פרודו מסאורון. 

ויאמר ארגורן הנה הרגו את המלך המכשף על אשר שלח ידו בגונדורים. ואתם כתבו בשם המלך, כי טבעת סאורון אין להשמיד אלא בהר הגזירה.

ויקראו צבא המלך בעת ההיא וייכתב לצעוד אל מורדור להשמיד להרוג ולאבד את כל האורקים הצרים עליהם ושללם לבוז. הרצים יצאו דחופים לשער השחור והדת נתנה במינס טירית.

ופרמיר יצא מלפני המלך בלבוש עוצר גונדור והעיר מינס טירית צהלה ושמחה. לגונדורים היתה אורה ושמחה. 

ובעת השליך פרודו את הטבעת לאש , נקהלו הגונדורים לשלוח יד במבקשי רעתם ואיש לא עמד בפניהם. ויהרגו מכת חרב ואבדן ויעשו באורקים כרצונם.

ובשער השחור הרגו הגונדורים ואבד, עשרת אלפים איש:

ואת קהמול צל המזרח

ואת פי סאורון

ואת אוגלוק

ואת גרישנך

ואת גורבק

ואת הטרול

כל קציני סאורון הרגו.

ביום ההוא בא מספר ההרוגים לפני המלך אלסר. ויאמר מה בקשתכם עד חצי המלכות. ויאמרו מרי ופיפין ויבקשו לטהר את הפלך ותנתן דת מטעם המלך לטהר את הפלך למחר. 

על כן הג'קסונאים הרואים את סרטי שר הטבעות, רואים את המלחמה ולא את טיהור הפלך.

ויכתוב בילבו ופרודו את כל תוקף ספר שר הטבעות. וישלח ספרים אל כל הטולקנאים לקרוא אותו בכל שנה ושנה. כי המלך המכשף האנגמרי צורר הגונדורים זמם להמם ולאבדם. ובבוא פרודו להר הגזירה השליך עת הטבעת ושבה מחשבת סאורון על ראשו. והשמידו אותו ואת נזגוליו ואת סאורון. על כן קראו לספר הזה שר הטבעות על שם סאורון, על כן כל דברי הספר הזה. קיימו וקיבלו הטלוקנאים עליהם ועל זרעם ועל כל הנלווים עליהם ולא יעבור לקרוא את שר הטבעות בכל שנה ושנה. והספרים האלה מודפסים ונעשים בכל דור ודור מדינה ומדינה ובכל לשון ולשון. והספרים האלה לא יעברו מתוך הטולקנאים וזכרם לא יסוף. ומאמר טולקין נכתב וקיים בספר.

וישם המלך אלסר מס על הארץ התיכונה. וכל מעשה תקפו וגדולתו ופרשת גדולת פרמיר הלא הם כתובים על החלק הרביעי של הסילמריליון. 

כי פרמיר משנה למלך אלסר, וגדול לגונדורים, דורש טוב לעמו ודובר שלום לכל זרעו.

חמודארץ השוקולד
אהבתי את ההתייחסות לחלוקה בין הספרים לסרטים
זו גם החלוקה בין ערים המוקפות מימות פיאנור לפרזיםקעלעברימבאר

וכן בפלך שבו נעשה הנס

השאלה עם מוריה מוקפת מימות פיאנור, איןקעלעברימבאר

על זה מסורת מובהקת אז חוגגים מספק יומיים.

למרות שמי שאשכנזי שאוכל קטניות ושם תכלת בציצית יחגוג רק ביום השני (:

מורייה נוסדה בעידן השני לא?דורין השמיני
מהסילמריליון לפי זכרוני כתובקעלעברימבאר

שכבר בעידן הראשון מוריה היתה, כשכותבים על הגמדים בעידן הראשון

אם ככה אז היא היתה רחוקה מאוד מבליראנדדורין השמיני
נראה לי שכתוב "והרחק, היו משכנות הגמדאים בקהזד דוםקעלעברימבאר
יהושוע הוביל את ההתיישבות בארץ ישראלדורין השמיני

ופאנור הוביל את ההתיישבות בארץ התיכונה

פאנור זה יותר אבימלךקעלעברימבאר

רוצח שארים

אז אחד הבנים שלו יותר טוב לא?דורין השמיני
לא זה גדעוןקעלעברימבאר
כי אצל גדעון היה את הקטע של הבניםקעלעברימבאר

לגבי אבימלך לא יודעים מי היה הבן שלו בכלל

התכוונתתי לבנים של פאנור שיותרדורין השמיניאחרונה

דומים ליהושוע

קצת מבלבל בין העבר והעתיד והדמויותארץ השוקולד
אין מה לעשות. אי אפשר ליצור סיפורקעלעברימבאר
אחיד שדומה למגילה
לא למגילה, אלא לספר הקדושארץ השוקולד
השר
זה באמת כפירה בעיקר (:קעלעברימבאר
ויהי בימי סאורון, הוא סאורון המולך ממורדור עד הרדקעלעברימבאר

בימים ההם עשה מלחמה עם כל שריו ועבדיו. נלחם עם חיל העלפים ובני האדם ימים רבים. ובמלאת הימים האלה כרת יסילדור לסאורון את טבעתו מעל ידו. ותמאן הטבעת להשאר על יסילדור ותעבור לגולום ותמאן להשאר על גולום ותנטשהו ויקצוף גולום מאוד וחמתו בערה בו. ויחפש את הטבעת בכל מדינה ומדינה ככתבה ובכל עם ועם כלשונו להיות מוצא את טבעתו.

אחר הדברים האלה זכר סאורון את טבעתו ואת אשר נגזר עליה. ויאמרו עבדי סאורון נזגוליו יבקשו לסאורון את הטבעת. וישלח שליחים אל כל מדינות הארץ התיכונה, ויקבצו כל טבעת אל ברד דור , והטבעת האמיתית תושב לסאורון וייטב הדבר בעיני סאורון ויעש כן.

איש הוביטי היה בפלך ושמו בילבו בן בלדונה בן טוק הזקן, איש בגינסי. ויהי אומן את פרודו בן דודו כי אין לו אב ואם, ובמות אביו ואמו לקחו בילבו לו לבן. ויהי בהשמע דבר סאורון ודתו ובהקבץ הנזגול לפלך, ויילקח פרודו לריוונדל. ויבחר אלרונד את פרודו מכל האנשים ויטיל עליו להשמיד את הטבעת תחת בילבו. אין פרודו מגיד את שם משפחתו כי גנדלף ציווה עליו אשר לא יגיד. 

אחר הדברים האלה גידל סאורון את המלך המכשף האנגמרי וינשאהו וישם אותו מעל כל הנזגולים. וכל האורקים אשר בשער השחור כורעים ומשתחווים...

טווווב חיהדורין השמיני
יפה מאוד!ארץ השוקולד
..קעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך כ"ח בכסלו תשפ"ו 8:54

..

שם אחר למערת צדקיהו:קעלעברימבאר
מכרות מוריה
כי היא היתה מכרה אבנים, והיא ליד הר המוריהקעלעברימבאר
מערת צדקיהו זה מכרה?גנדלף הורוד
זו היתה מערה טבעית קטנה שרובה הוגדלקעלעברימבאראחרונה
על ידי חציבה כדי להיות מחצבה לאבנים לבניה בירושלים בבית שני
טבעות הכוח חוזרת לעונה 3!Gandalf66

אין תאריך עדיין..

מאחורי הטבעות: "תחזית שלי ללא ביסוס, 26/9/2026"

סדרה אנרייטדGandalf66
יצא חלק 2? חח לא עוקבסוורוס סנייפ
העונה השנייה ממש טובהGandalf66
לאפוקי מהעונה הראשונה?סוורוס סנייפ

כי אם לא אין סיכוי שאני מציץ

לא125690
אבל אני אופטימי לגבי השלישית (אם כי לא נראה סביר שאראה אותה עד אחרי הצבא, תחזית לא מעודדת במיוחד בהתחשב בזה שאני לא מתכנן להתגייס בקרוב)
מה יהיה מיוחד בשלישית?גנדלף הורוד
שאני עוד לא יודע איך היא125690אחרונה
מה דעתכם על מפגש פורום בחנוכה?גנדלף הורוד
קודם תקרא לבעל האוב שיעלה את מנדוס ודורין מהאובקעלעברימבאר
מנדוס נתן את אישורוגנדלף הורוד
אם זהקעלעברימבאר

בתחנה המרכזית תקראו ל @כקדם😅

מה עם מתחם שרונה?גנדלף הורוד
מישהו בעד?גנדלף הורודאחרונה
זה לא צריך להיות בטבעת הגורל,ומצריך לחכות 3 עדנים?קעלעברימבאר

לפני שתהיה אפשרות לחנינה?

נתניהו הגיש לנשיא הרצוג בקשת חנינה

(חוץ מזה שעל תיקי אלפים נותנים בכלל חנינה? הרי הם ילדי ארו?)

דווקא על זה שמעתי הפעםגנדלף הורודאחרונה
חשבתי על משהוגנדלף הורוד

הקטע בסילמריליון, שגורלים האומלל מסגיר את ברהיר וחבורתו לסאורון

ממש ממש מזכיר את סיפור יהודה איש קריות 

איך אתם רושמים בני לילית?Gandalf66

עלפים

או

אלפים

אלפיםGandalf72
עלפיםגנדלף הורוד

לא סובל "בני לילית"

תרגום כושל

אלפים עדיףGandalf66אחרונה
תאוריה נחמדה:Gandalf69

-Denethor Goes Mad From Lead Poisoning

First, a brief history lesson. The tomato was introduced to Europe in the early 1500's when the Spanish conquistadors brought it back from Mesoamerica. Because tomatoes are so acidic, when they were placed upon European pewter plates or cooked in pewter pots, the acidity would cause a greater amount of the lead in the pewter to leach into the food. The resulting increase of lead poisoning lead to the tomato being blamed for causing sickness and death.

In The Return of the King, as Pippin sings for Denethor as he feasts, he is explicitly shown eating tomatoes from a pewter platter. He is also shown drinking from a pewter cup.

I believe this was very intentional by Peter Jackson to subtly imply that lead poisoning was contributing to Denethor's unbalanced mental state.

חבל שמישהו מוצא כזה תאוריה נחמדה...סוורוס סנייפ

על הסרט..

שר הטבעות זה שר הטבעותGandalf66
מה, זה פורום רק על הספרים?
פורום ל"כל מה שקשור לטולקין וספריו"גנדלף הורוד
הסרטים של ג'קסוןGandalf66אחרונה
קשורים לספרים של טולקין, אפילו, השם שלהם די דומה
ובעברית?גנדלף הורוד

אולי יעניין אותך