ני אחד של השני.
אם מישהו שאני יוצאת איתו מתכנן לקבוע לי איך יראה עבודת ה' שלי, זה לא זוגיות שאני הייתי רוצה להיות בו.
הדינמיקה שאת מתארת פה נשמעת לי בעייתית.
אני מחפשת אדם שיש לו שאיפות שדומות לשלי, ועם זאת, מצפה שיהיו פערים כלשהם. בעיני אפשר לחלק את הדברים לעניינים שרלוונטיים לכל אחד בפני עצמו, ודברים שרלוונטיים לבית.
אם אחד מבני הזוג מחליט להתנהג בצורה מסוימת מבחינה דתית, זה לא הכרחי לדעתי שגם בן הזוג השני יתנהג ככה, ובטח שלא שהראשון יהיה המשגיח של השני בעניין הזה או אחר.
[נניח הוזכר כאן תפילות - וסליחה שאני מקצינה את זה - ממה שאת כותבת אני מדמיינת מישהו שעושה טבלאות מדבקות על הקפדה על תפילות לאשתו - ודי ברור לי שזה משהו שלא עושים. נקודה.]
אבל,
אם הדבר הזה משליך גם על בן הזוג השני - צריך לדעת לדבר על זה, ולראות איך מקבלים החלטה שמתאימה לבית ולשאיפות המשותפות - ולא מתוך מקום שאחד הוא משגיח של השני.
אין לי מושג מהם הנושאים הקריטיים, אבל קחי בחשבון שחיים בנינו אנשים שמלכתחילה או בדיעבד בחרו לחיות בזוגיות עם פערים הרבה יותר גדולים, ויש להם זוגיות טובה ומאושרת.
כלומר:
אני לא חושבת שבהכרח צריך להגדיר מי צדיק יותר או פחות, ושיש מקום להיות בזוגיות עם פערים כאלה ואחרים,
אבל הנקודה היא שצריך לבחון את היחס שלכם אחד לשני.
השאיפה היא לחיות בזוגיות, לא ביחסים של משגיח רוחני ותלמיד. אם הוא לא מוכן לכבד את העולם הרוחני שלך במקום שאת נמצאת בו היום - לדעתי כדאי לך לחפש משהו אחר...