שאלות על אפס הפרדההריונית?

מספרים שזה יפה ו-וורוד, התינוק צמוד לאמא ישר וכו וכו. נשמע מהמם. באמת. באלי.

אבל תכלס, להיות שם זה אומר שאני מקלחת לבד את התינוק? תמיד מחליפה לו? נמצאת איתו? ובאים רק לעשות בדיקות לידי?

ואם המלווה שלי צריך/ה לצאת וכן אני נשארת לכמה שעות לבד? ואם אני צריכה שירותים או מקלחת אז זה לחפש עכשיו אחות ולהתבייש לבקש? ואי אפשר לצאת החוצה להתאוורר עד השחרור? ואם אני רוצה לנוח מהלידה?

פתאום נשמע לי דווקא קצת קשוח ומלחיץ…

עשיתי תמיד ביות חלקי - בשעות הראשונות התינוק היה בתינוקייה ורק אחרי שהתאוששתי לקחתי לחדר.

ומאז הם איתי באפס הפרדה בבית תאמינו לי ;)

אבל מתלבטת הפעם דווקא לגבי אפס הפרדה.

אז בנות שהיו באפס הפרדה תרגיעו אותי ותאירו את עיני ל-מה זה באמת באמת אומר?

אני אוהבת אפס הפרדהיעל...

קודם כל- לא מעירים אותי בלילה!!

ואצלי הם ישנים לילה שלם, אז זה להיט.

הוא יונק לפי הצורך שלו, ולא לפי ההחלטות שלהן.

את יודעת בלב שקט שהוא לא צורח את נשמתו בזמן שאין מספיק כח אדם בתינוקיה.

ולגבי מקלחת וזמן של שקט עבורך-

את יכולה להביא אותו לאחיות מתי שאת רוצה, הן גם יכולות לקלח.. ככה שבעיניי זה הכי מושלם.

(פעם אחת אפילו יצאתי מהבית חולים לכמה שעות.. והשארתי אותו בתינוקיה.)

הייתי ככה בשני בתי חולים שונים, הגיוני שמשתנה ממקום למקום

האחיות לא בודקות שהוא יונק כל 3 שעות?פצלש :)

זה הדבר שהכי קשה לי במחלקה!

התינוקות שלי לא רוצים לינוק כל 3 שעות ביממות הראשונות והצוות פשוט חופר ומלחיץ וזה נורא בעיני להתחיל את ההנקה בצורה כזאת של להכריח את התינוק לאכול בכוח!

שונאת את זה!

מוזר שחופרים לך על זהמתואמת
התינוקות שלך נולדים פחות משלושה קילוגרמים?
לא, נולדים 4 ומעלהפצלש :)

מעניין אם זה תלוי בית חולים. בעין כרם זו החוויה שלי משלוש לידות, כולם במשקלים מכובדים.

ממש מוזר...מתואמת
דווקא כשנולדים גדולים מאוד חוששים לירידה משמעותיתשוקולד פרה

לפי מה שהבנתי

מבחינתם תינוק גדול צריך לאכול יותר

לי אמרו ככה כי אצלי גם גדולים

לא. הן שואלות אם אכל ואני אומרת שכןיעל...
אותי שאלו אם היא אכלה ואמרתי שכןהשקט הזה
אז מה אם זה לא היה מדוייק
אני צריכה ללמוד לעשות את זה גם..פצלש :)
מה? ממש מוזר!אין כמו טאטע!
אצלי היתה תינוקת שהתעוררה לאכול רק אחרי 6 שעות ביום הראשון והן הרגיעו שהכל טוב וזה בסדר, היא לא תרעב..ושזה ממש טבעי ביממה הראשונה שיש פערים כאלה
נכון. מיד אחרי הלידה יש כמה שעות של חסדפצלש :)

אבל אז מתחיל המעקב על הכל 3 שעות..

המסכן הקטן עוד הקיא מי שפיר כל הזמן וממש לא היה מעוניין לינוק😶

אותי שאלו כל הזמן מתי אכל ומתי עשה בטיטולתוהה לעצמי
אבל יכול להיות שהרגשתי שיושבים לי על הראש כי היינו עם ירידה גבולית במשקל
אבל זה הגיוני ששואלים.יעל מהדרום

לק"י

אולי לא צריך לחפור, אבל כן לעקוב שהכל בסדר.

ואם היתה ירידה גבולית במשקל, אז באמת הגיוני ששואלים יותר.

כן. זה אומר כל מה שאמרתהמקורית

התינוק איתך כל הזמן ואת היחידה שמטפלת בו. ייתכן ויש מקומות שמאפשרים להשאיר בתינוקייה, לא יודעת, כנראה צריך לברר. אבל זה לא יהיה אפס הפרדה בהגדרה, אז אם את צריכה את העזרה הזו - אין מה להתעקש על זה בעיניי.

אני פעמיים הייתי באפס הפרדה. בעלי היה איתי, לי זה התאים

לא חושבת שבמחלקות של אפס הפרדה יש מחלקתכתבתנו

ילודים, זה רק במחלקת יולדות רגילה לא?

אבל כן האחיות בדלפק לוקחות להשגחה אם את לבד ורוצה להתקלח או שירותים וכו'.

נשמע שהביות החלקי היה לך טובממשיכה לחלום
למה בעצם לעשות אפס הפרדה אם ככה?
עונהפיצקית24

לגבי מקלחת-אפשר לקלח לבד, ואפשר שהם יקלחו

בלידה האחרונה אמרו לנו שההמלצה היא לא לקלח ביום ראשון וכשנגמר היום הראשון הם הזמינו אותנו להביא אותו ושהן יקלחו, בעלי לקח אותו והן גם הלבישו אותו אח"כ.

מהפעמים שהייתי טיפלתי לבד, עם הראשונה היה קשה עם ההנקה והאחיות שמעו ועזרו לי גם מאוד מאוחר בלילה. הן כל הזמן מציצות ובודקות שהכל בסדר.

שירותים או מקלחת-אפשר להכניס את התינוק לתוך השירותים, אפשר להיעזר במלווה ואפשר גם לבקש מהאחיות (לא ניסיתי). בלידה האחרונה כבר נכנסה שבת ובעלי לא הגיע בזמן אז יולדת אחרת שמרה לי עליו כשהתקלחתי, עד שבעלי הגיע.

אפשר להשאיר את התינוק עם מלווה ולצאת להתאוורר.

אני ממש אוהבת אפס הפרדה, ככה הם רגועים יותר בדרך כלל. זה קצת קשוח, אם יש מלווה זה יכול לעזור.

כן זה אומר שאת עושה הכל... לב אוהב

לדעתי צריך עזרה, זה קשוח לבד

תלוי גם בהתאוששות מיד אחרי הלידה

אפשר לקלח רק בביתיעל מהדרום
אני ברוב הלידות הייתי בביות מלאיעל מהדרום

לק"י

מהשעות הראשונות אחרי הלידה, התינוק היה איתי כל הזמן.

התקלחתי או כשבעלי הגיע או שביקשתי מהצוות לשמור עליו כשיכלו.

לשירותים נכנסתי בלעדיו (כי השירותים לא כאלה גדולים).

בסורוקה זה 2-4 נשים בחדר. תלוי על איזו מחלקה נפלת. וגם אין תנאים מיוחדים, אבל לי זה בסדר.

וֹכשהקטן שלי ממש בכה בלילה, אז ביקשתי עזרה מהאחות (היא אמרה לי לבקש אם המצב קשה), והיא לקחה אותו אליה והצליחה להרגיע אותו.

אולי תכתבי על בתי חולים ספציפיים, ויוכלו לתת לך יותר מידע.

והילדים שלי כולם היו עם צהבת והיו בטיפול באוריעל מהדרום
לק"י

אז היה טוב שהם היו איתי בחדר בפוטו.

זה אכן אומר כל מה שכתבתמתואמת

אבל בדרך כלל יש תנאים נוחים יותר כדי שיהיה אפשר לעשות זאת בקלות: שירותים גדולים שאפשר להכניס אליהם את התינוק, משטח החתלה נוח, כיור גדול למקלחת לתינוק, והבונוס הכי משמעותי בעיניי - חדר של שתיים בלבד. וחוץ מזה - לא צריך ללכת עד לתינוקייה כדי להביא את התינוק (לי בתור קיסרית בחלק מהפעמים זה היה משמעותי)

לח היה קשה רק עם ההרגשה של להיות כלואה במחלקה (כי אסור להוציא ממנה את התינוק). כל השאר היה לי מצוין. במקרים דחופים נעזרתי בבעלי או במבקרים אחרים שישמרו על התינוק כדי שאוכל להתאוורר (להתקלח, לטייל מחוץ למחלקה). אבל שרדתי ככה גם אשפוז של חמישה ימים בלי שבעלי יכול היה לבקר... (קורונה)

אבל כמו שאת מבינה, זה לגמרי אינדיבידואלי. מבין השורות נשמע שלך זה פחות מתאים...

זה ככה באמת.פרח חדש

כשאני התקלחתי שמתי את התינוק לכמה דקות אצל האחות.

לא קילחתי את התינוק.. רק בבית.

דווקא אומרים שזה יותר טוב לעור התינוק

אני מאוד אהבתי. 

אני הייתי אפס הפרדהEliana a

לא יכולתי להתקלח בנחת

ללכת לאכול/ לקחת אוכל ,

כל פעם שיש לו בדיקות הצוות מפריע קצת

אי אפשר סתם ככה בייביסיטר שייתנו תמל ולנוח.

אבל בכללי בביות חלקי תמיד התינוק איתי , רק לדעת שיש איפה לשים שאני לא יכולה זה מרגיע

אבל אם מישהי או בעלך איתך זה כבר אחרת ,זה באמת תלוי לסגנון שלך ספציפי 

יכולה לשתף אותך שאני הפעם (ילד שביעי בליעה"ר)אמהלה

ממש התכווננתי על אפס הפרדה, למרות שהיה לי מצוין בביות חלקי

אבל פה בפורום ממש השתכנעתי שזה חשוב

אממה

בשל סיבוכים שונים, מחדר הלידה, התינוק היה בהשגחה בתינוקיה ואח"כ בפגיה

לא היה אפס, היתה רק הפרדה...

ופעם ראשונה שהתכרבלתי עם התינוק שלי, בלי חוטים, צפצופים והמון אדם....

היה חמישה ימים אחרי הלידה.

אבל מאז הוא עלי

לא נפרדים לרגע ב"ה.

ואני יודעת שעשיתי כל מה שיכלתי כדי לשמור על בריאותו

גם אם זה היה מעט מרחוק.

מציינת שהייתי צמודה אליו בתינוקיה ואח"כ בפגיה. הייתי הולכת ממנו רק לשירותים ושניה לאכול משהו

הייתי שם ממש 23 שעות ביממה. וזה היה קשוח.

שיתפתי את זה רק בשביל שתדעי שיש מי שמסדר לנו את כל הקוביות.....

תעשי מה שטוב לך. ולא מה שכרגע טרנדי ונשמע טוב....

ואם הטרנדי הזה נשמע לך מושלם אז תעשי אותו.

רק בשמחות,בבריאות ובידיים מלאות

רק לגבי הטרנדאפונה

אני מניחה שהתכוונת לטרנד של הפרדת תינוקות מאמהותיהם?

כי משחר ההיסטוריה ועד שהתחיל הטרנד הזה לפני כמה עשרות שנים, תינוקות היו צמודים לאמהות שלהם מרגע הלידה ועד שנגמלו.

אני תמיד בוחרת אפס הפרדהבשורות משמחות

עקרונית זה חשוב לי

כן צריך להיות צמוד ולטפל כל הזמן בתינוק בדרכ לרוב הם ישנים ואם אני רוצה להתקלח או לשירותים אני נעזרת ביולדת שאיתי שאם התינוק מתעורר שידפקו לי בדלת, או נעזרת באחיות

להתאוורר אני יוצאת למרחב איפה שהחדר אוכל כן עם התינוק אבל שוב לרוב הם ישנים אז לא מפריע

לי היה טוב בלניאדו באפז הפרדה (אבל זה היה לפני 4אם_שמחה_הללויה
שנים)(
זה אומר מה שכתבתאפונה

אבל למה זה מפחיד?

אתם נמצאים יחד

את לא צריכה שמישהו ישמור עליו כדי לנוח. אתם נחים יחד.

את יכולה להכניס אותו איתך לשירותים או למקלחת (ואפשר גם להתקלח כשיש לך מבקרים שישגיחו עליו).

את גם מחתלת אותו

זה לא תינוק בן שנה וחצי שבורח תוך כדי...

לקלח את יכולה בעצמך, לא חייבים לקלח בגיל הזה בלי קשר. את כמובן יכולה גם לבקש מהאחות או מאחד המבקרים שלך עם מתאים (סבתות למשל).

את לא יכולה לצאת מהמחלקה, נכון,

אבל ממילא כל כך סמוך ללידה הגוף שלך זקוק לשכיבה מלאה ולא כדאי לטייל.

אממ לגבי הלמה מפחיד. אותי למשל ממש מפחיד כי,שגרה ברוכה

אני כל לידה ב12 שעות הראשונות סחרחורות וכו' לא יורדת אפילו להתקלח בעצמי. (לחץ דם נמוך והכל)

ברוך ה שבזמן הזה התינוקות שלי ישנים ולא דורשים אוכל וכשאני מסוגלת ללכת(עם תמיכה בקירות) הם דורשים אותי החמודים האלה. אז אני לדוגמא לא יודעת איך אסתדר באפס הפרדה/ביות מלא. וכל לידה מחדש מתלבטת פה ושם וכו' ובסוף לא עושה את זה.

בהחלט מהנקודות גם שהעלתה הפותחת..

ואין לי אפשרות שבעלי ישהה איתי כל הזמן כי יש עוד ילדים בבית.. כנל אמא שעובדת וכו'.

אז יש פה מקום לפחד כל אחת וסיבתה.. מי שבאמת מתפקדת טוב דוך ישר אחרי הלידה יכוליות שזה הבסט עבורה. כל אחת צריכה לשקלל את הנתונים שלה. 

בד''כ תמיד אפשר לבקש עזרה מהאחיות אם צריךחילזון 123

גם להשאיר אותו להשגחה אם צריך להתקלח, גם לעזור במקלחת. אבל זה יהיה בזמן שמתאים לך.

למרות שלדעתי אין צורך לקלח בימים הראשונים, זה יכול לחכות... ואם את רוצה להתקלח אפשר להכניס את העריסה איתך.

אבל אם היה לך טוב בסידור הקודם תשארי בו.

זה הרגשה אישית, אני לא הייתי יכולה לחשוב על להשאיר את התינוק רחוק ממני עם עוד מלא תינוקות אחרים ולא יכולתי באמת לנוח ככה

איך את הרגשת כשהתינוק לא לידך?מוריה

זה ממש אינדוודואלי.

יש נשים שצריכות את התינוק קרוב קרוב כל הזמן.

ויש נשים שצריכות מנוחה בימים האלה לפני שחוזרים לבית.

מחזקת אותךשמ"פ

רואה הרבה תגובות של כמה זה חשוב ואיך שממש רוצים להיות ליד התינוק.

זה מאוד אינדיבידואלי מה שטוב לך.

לי כולם אמרו תעשי ביות מלא איך אפשר לחשוב אפילו על חלקי ולי זה ממש לא היה טוב. הייתי חלשה מאוד מהלידה הורמונלית בטירוף בוכה ופשוט הייתי צריכה לישון,לנוח ולהרגע לבד

לי היה יותר קל אפס הפרדהקפצתי לבקר

כשהתינוק (מסיבה רפואית שלא ברורה לי עד היום..) היה בהשגחה בתינוקיה נאלצתי ללכת כל הזמן ולתזז בין החדר לתינוקיה. אחרי קיסרי זה אתגר.

כשהייתי באפס הפרדה חלק מהבדיקות היו בחדר וחלק בתינוקיה, לרחוץ האחות רחצה בנוכחותי, היה לי הרבה יותר קל

הרבה פחות הליכה ויותר שקט נפשי.

האחיות היו זמינות לעזור, הציעו בשמחה לשמור לכמה דק' או עזרו להרגיע תינוק שבכה.

יש לך בלבול מושגיםמקרמה

אפס הפרדה- כשמו כן הוא

זה אומר שהתינוק לא נפרד מהאמא בכלל בדגש על מיד אחרי הלידה אפילו לצורך בדיקות, הכל נעשה בצמוד לאמא- והוא בהכרח מצריך לוותר על התינוקיה בהמשך

לא בכל הבתי חולים יש אפס הפרדה ויש כאלו שיש הפרדה אחרי הלידה לצורך בדיקות ולאחריהם מחזירים את התינוק לאמא

אבל ביות מלא לא בהכרח אומר אפס הפרדה

יכולים לבחור בביות מלא ועדין לאחר הלידה התינוק ילקח לבדיקות ויחזור לחדר של האמא

(או במקרה של ביות חלקי- לתינוקיה)

אבל כן, ביות מלא אומר שהטיפול המלא בתינוק על אחריותך או בעזרת בעלך

קל וחומר באפס הפרדה

לי דווקא הנוכחות הצמודה מרגיע אותי

בלידה הראשונה נאלצנו להיפרד והמרחק לא עשה לי טוב

מצאתי את עצמי צועדת לתינוקיה. יושבת/ ישנה על כסא על ידו שעות וזה רק עיכב את ההחלמה

אם הלידה עוברת בטוב- בשעות הראשונות גם התינוק מתאושש

הייתי נכנסת איתם למקלחת או נכנסת כשבעלי נמצא (אני לא מקלחת בבית חולים)

אני בשתי הלידות עשיתי ביות מלא/ אפס הפרדהדיאן ד.

בלידה ראשונה שהיתה בניתוח לא ממש תיפקדתי ובעלי היה איתי כמעט כל הזמן

ובזמנים שלא, הגיעו אמא שלי או אחיות שלי.

כך שלא הייתה לי בעיה עם מקלחת לעצמי, תמיד היה משיהו שיהיה עם התינוק.

בלידה שניה, כן הייתי חלק מהזמן לבד ואז לשירותים לפעמים נכנסתי יחד עם התינוקת.

גם בלידה הזאת רוב הזמן היו איתי וגם ככה הייתי בקושי 36 שעות בבית חולים אחרי הלידה.

מקלחת לתינוק אני לא מקלחת בבית חולים...

חופשי מקלחת כשמגיעים הביתה או אפילו יום אח"כ.

אישית, לא מסוגלת לחשוב שהתינוק שלי ילך לתינוקייה

אני כן מסכימה שצריך עזרה ומישהו שיהיה עם היולדת שזה ממש ממש מקל.

אני חושבת שבחלק מהבתי חולים אפשר להביא את התינוק לתינוקיה בביות מלא לזמנים של מקלחת וכאלו.

אולי במחלקות של אפס הפרדה אי אפשר.

עונה מניסיון של שתי האפשרויותשושנושי

לידה ראשונה - ביות חלקי. היה לי קשה לא להיות עם הבייבי, בקושי ישנתי בלילה כל רגע רצתי לבדוק מה קורה איתו.

לידה שנייה עשיתי ביות מלא, בעלי היה איתי בלילה מה שהקל מאוד.

אני לא מתחרטת לרגע. החיבור הראשוני הזה תרם לי מאוד להיקשרןת לבייבי. אני מרגישה שהפעם הייתה התאוששות אחרת וטובה הרבה יותר (לא בטוחה שזה רק בגלל הביות, כנראה גם בגלל שהפעם הייתה לידה קלה במיליון)

נ.ב. באופן כללי אני מרגישה מצוין אחרי לידה

גם עם תפרים מסוגלת לרקוד בלט, ככה שאני לא ממש מהווה דוגמה.

כן מציינת שאם בעבר עשית חלקי והיה לך טוב,

לא הייתי משנה את זה.

תחשבי רק על עצמך. 

באופן אישי, כשעשיתי ביות מלא לפני כמה שנים טובותכתבתנו

סבלתי מזה מאוד. בלידות שלפני כן הייתי במחלקת יולדות רגילה והיה לי סבבה עם זה. בביות מלא הייתי עם עוד יולדת בחדר ובלילה הראשון התינוק שלי ישן רגוע אבל של השכנה בכה המון ולא ישנתי בכלל, הלילה השני הפוך והיסורי מצפון על השינה של השכנה אכלו אותי. וכשפעם אחת (אחרי שהן אומרות במפורש שאם צריך להביא אליהן) ביקשתי מהאחיות בתינוקיה להשגיח עליו, זו שדיברתי איתה עשתה לי הרגשה ככ לא נעימה שזה גובל בדיני נפשות בימים ההורמונליים האלה (סתם, מגזימה כמובן, אבל באמת זה מה שיולדת עייפה ומתוסכלת צריכה לשמוע עכשיו?..)

והחלטתי שאני לא מנסה שוב, אלא אם אהיה במקום עם חדר לבד. אז קחי בחשבון גם את זה אם זה שיקול בשבילך

אני תמיד באפס הפרדהשיישאר חסוי

ותומכת מאוד.

גם בלי עזרה.

התינוק איתך. הכי טבעי. הכי נכון. לתינוק למה שהוא צריך וגם ליולדת שכל ההורמונים שלה עכשיו מכוונים לקרבה לתינוק ולטיפול בו.

גם סיכוי טוב יותר שיישן יותר טוב וגם אם לא, עדיף שיהיה איתך משיבכה את נשמתו בתינוקיה.

לשרותים ולמקלחת שלי מכניסה איתי את העריסה,  את התינוק לא מקלחת עד גיל שבוע לפחות.

לא ראיתי בעיות מיוחדות סביב זה ודווקא אני מהאלה שממש נחות אחרי הלידה.

בלידה הראשונה הייתי בבי"ח שהרשו לי (תודה באמת) שהתינוק יהיה איתי אבל לא היתה מחלקה ייעודית לאפס הפרדה והמקום לא היה בנוי לזה וזה היה נורא. כל טיטול שרציתי להחליף הייתי צריכה ללכת לבקש מהאחיות, כי לא היה בחדר ובלילות במקום להניק בחדר ברוגע וכולן בחדר עם תינוק ולא נורא אם הןא בוכה שניה עד שמתחבר האחיות הזניקו אותי על הציוץ הראשון לעוף לחדר הנקה כדי שלא להפריע את מנוחת שכנותיי שהיו בלי תינוק בחדר. זה היה סיוט. ישנתי הכי פחות מבכל לידה אחרת. 

אין מצב שהייתי מוותרת על זהשלומית.

אני מרגישה שמיד אחרי הלידה התינוק צריך את אמא ואמא צריכה את התינוק.

ולשאלותייך:

את מקלחת אותו ומחליפה לו אבל האחיות בהחלט עוזרות במקרה הצורך. כלומר, א"א לבקש מהאחות לבוא לכל החלפה אבל כשמתעורר צורך מיוחד ( לי למשל התהליך פעם אחת באמצע הלילה שהרגשתי שממש אין לי כוחות) הן עוזרות בשמחה.

אם את צריכה להתקלח או להתפנות בעיקון החדרים שירותים מספיק גדולים כדי להכניס את העריסה. באופן אישי אם אני צריכה דקה שתים לשירותים אני נכנסת, ומקלחת אני עושה כשיש איתי מישהו נוסף ששומר על התינוק. מקסימום אכן אפשר להביא לאחיות לבייביסיטר קצר.

להתאוורר את יכולה טו בתוך המחלקה או להשאיר את התינוק עם מבקר (בעלך, משפחה וכו) באופן אישי חייבת לציין שאני לא הרגשתי שום צורך אחרי הלידה לצאת לטייל.

אם את רוצה לנוח: האמת אני לא מבינה איך אפשר לנוח ולהיות רגועה כשהתינוק לא לידי... בשבילי הכי שקט ובטוח שהתינוק לידי.

קיצור, בעיניי זה המצב הטבעי והאידאלי, בוודאי ובוודאי לתינוק, אבל בהחלט גם לאמא

החששות אמיתיותשיפור

אם המלווה לא תמיד יוכל להיות איתך זה יכול להיות קשוח.

זה גם משתנה בין בתי חולים- כמה המרחק בין המחלקה לתינוקייה וכמה הם זורמים שתשאירי שם את התינוק שלך.

לדעתי112233445566

קודם כל חשוב לדעת את העובדות על חשיבות אפס הםפרדה. ממליצה לשמוע פודקאסטים בנושא וכו'.

מצד שני בהחלט ישנם אתגרים בכך.

כשאין מלווה תומך הטיפול לעתים מאתגר.

וכדאי לבחור החלטה מושכלת מתוך ידיעה,

אפשר להחליט גם להשקיע למצוא מלווה אחות / גיסה / אמא / או אפילו להביא מלווה בתשלום כדי לאפשר לך לנוח אבל להיות צמודה לתינוק.

ואפשר גם לבחור לשים בתינוקיה או באופן חלקי, אבל בעיני הרבה נשים בוחרות בכך כי לא מספיק מודעות לחשיבות.

ביום שבתי החולים יעשו אפס הפרדה באמת נח זה יהיה מדהים!!1

יהיו מיטות מתחברות לתינוקות עם האמהות

ועוד רעיונות שונים מדהימים שיאפשרו לאמהות להסניף בכיף את התינוקי שעד לפני דקה היה עובר ברחם שלהן...

נשים בוחרות בתינוקיה כי היא אופציהמקרמה

והיא קיימת וזמינה

אם בתי חולים היו עובדים במתכונת שהברירת מחדל זה ביות מלא

והתינוקיה תהיה שמורה למקרים מיוחדים

אז המיקוד יהיה לאיך אני נערכת להיות עם התינוק שלי אחרי הלידה...

והלוואי וכל המחלקות יולדות יהפכו להיות במוד של הצאוששות מלידה - כלומר פסיליטיז ברמה גבוהה מותאם לאישה אחרי לידה

ולא מחלקת אשפוז סטנדרטית

ממשהשקט הזה
עם חדרים פרטיים כדי שתוכלי לנוח ולא לסבול מהבכי של היולדת או מזרם המבקרים שלה🙄
קראתי את כולכן!הריונית?

תודה ממש לכל אחת שכתבה והגיבה! נתתן לי נקודות חדשות להסתכלות ולתכלס,

אז צריכה לשבת עם עצמי ועם בעלי לראות מה יתאים לנו.

אבל חייבת לומר שכל הילדים שלי היו בתינוקייה והיה יחס מהמם! ואחיות אמפתיות. וגם אם בכו קצת עד שבאתי, הכל סבבה גם בבית הם בוכים אח״כ .

ברור שכשיש הרבה תינוקות לוקח זמן להרגיע את כולם. והייתי שם וצפיתי מהצד ושום דבר לא היה נראה לי שלילי או מתעלל או מתעלם חלילה.

פשוט קצת לא אוהבת ש״מורידים בדרגה״ מי שבוחרת לשים בתינוקייה

כמו שלפעמים ״מורידים בדרגה״ מי שלא מניקה

אז זה באמת תלוי בתחושה של האמא ובעוד משתנים

והעיקר שכולנו נלד בידיים מלאות ובבריאות ילדים מתוקים

אבל כן חשוב לא לבטל עובדות112233445566

חלב אם הכי טוב לתינוק. 

שהות עם האם הכי טוב לתינוק.

כל אמא היא אמא טובה באשר היא. אבל בלי לבטל את העובדות.

מה המשמעותתקומה

של הכי טוב, אם גם האופציה האחרת בסדר גמור?

מה המשמעות של אפס הפרדה זה הכי טוב לתינוק, אם יש תינוקות רבים שנמצאים כמה שעות בתינוקיה וגדלים להיות ילדים מהממים ואנשים טובים?

מה זה אומר הכי טוב?

הכי טוב במה?

אני לא מזלזלת בזה.

רק תוהה אם לא עולה כאן קול קצת טוטאלי מידי ביחס לאפס הפרדה.

בערך כמואפונה

לגדול במשפחה מאמצת מול משפחה ביולוגית

או להוולד אחרי 40 שבועות ברחם מול כמה שבועות באינקובטור.

(אני לא אזכיר תמ"ל והנקה כי זה לא פוליטיקלי קורקט להגיד שהם לא טובים באותה מידה).

סליחהתקומה

אבל זה מוגזם לחלוטין להשוות את זה ככה.

אין לי שום דבר נגד אפס הפרדה.

זה מהמם ואני שמחה שיש את האפשרות הזו למי שרוצה. וכן, זה טבעי נורמלי וכו' וכו'.

מכאן ועד להגיד שזה כמו לגדול במשפחה מאמצת מול ביולוגית, הפער גדול מאוד מאוד.

ושימו לב שלא עניתם על השאלה בעצם. אלא רק חזרתם על זה שזה טוב.

טוב במה? מה הופך את זה ליותר טוב?

והאם כדי להגיד על משהו שהוא טוב, חייבים להגיד על משהו אחר שהוא פחות טוב? חייבים להקטין דרכים אחרות?

@112233445566

גם אני חושבת שזה לא השוואה נכונהפרח חדש

ואני הכי בעד טבעי ומאוד נהניתי באפס הפרדה

אבל זה שיש היום תחליפים (במקרה הזה לשים בתנוקיה במקום אפס הפרדה)

זה לא אומר שאין בהם מעלות שגוברות על הטבעי.

טוב בהמון דברים112233445566

עובר קטן שרק נולד אחרי 40 שבועות עם אמא שלו, הוא מרגיש מחובר אליה, וזקוק להמון חום גוף וקרבה של אמא שלו. הוא גם ככה חדש בעולם מחוץ לרחם, פתאום להיות בחדר מלא באור ורעשים ושוכב על מיטה בלי לראות ולהרגיש ולהריח ולחוש את אמא שלו באיזור זה ממש לא טבעי ואידיאלי.

זה אוויר לנשימה בשבילו כמו אוכל. זה ממש ממש צורך שלו.

הימים הראשונים החיבור הזה נורא משמעותי. אני שמעתי ולמדתי המון על זה!!!

וקשה לי לפרט פה על ה.. מרגישה שהפירוט המועט שלי מקטין את כל הטוב שקיים באפס הפרדה.

אאני כן חושבת שזה מאד מאתגר היום לפעמים כי אנחנו לא חיים כמו פעם בעיטוף שלכל נשות השבט, ולכן מבינה מי שבוחרת אחרת.

אבל היא חייבת לדעת על מה היא מוותרת. ולבחור בכך כי מה לעשות 123, היא מרגישה שזה גדול עליה.

והלוואי ובתי החולים ינגישו את זה שזה לא יהיה גדול על אף אחת.

הפוך

נשים רק ירגישו את הכיף בלנשום את הפלא שיצא מהן.

גם לי נורא מאתגר באפס הפרדה בבית חולים אחרי לידה כשאני מחוקה!!!

למה את חושבת שזה מוגזם?אפונה

אבל אענה בכל זאת (תשובה חלקית, כי לשהות המשותפת יתרונות רבים מכדי שאוכל למנות או בכלל להבין):

התינוק והאמא הם יחידה אחת, דיאדה. יש ביניהם תלות הדדית שכמובן נמצאת בשיאה בתקופת ההיריון, עם הלידה התלות מעט קטנה וככל שהתינוק גדל מבשילה במערכת אם-תינוק נפרדות. אם הנפרדות מתרחשת מתוך הבשלה בהתאם להתפתחות של הילד - הוא יכול להפוך לאדם בוגר ובריא.

ככל שמתרחשת הפרדה בשלב מוקדם מידי, בו  עדיין יש תלות והזדקקות, הילד (ולפעמים גם האמא) נכנסים למצב דחק ומתעוררים מנגנונים שונים כדי לפצות ולהגן על הנפש (ולעתים גם על הגוף) מפני הסכנה.

ברור שאנחנו לא יכולים להימנע בכלל מפרידות ובסופו של דבר ההתמודדות עם פרידות, כשהן בתזמון ובאופן שמתאים לשלב התפתחותי, מייצרת חוסן. אבל להפרד מאמא בגיל כמה שעות זה לא מותאם.

בגיל הזה היקשרות היא רק דרך החושים, אין שום תפיסה של זמן למקום. ולתינוק ששוכב בעריסה בחדר אחר אין יכולת לתפוס שאמא דואגת לו למרות שהוא לא מרגיש, שומע רואה אותה.

זה מייצר סטרס בגוף (מדדים פיזיולוגיים).

גם אצל האמא אגב, יש תחושת אבל כשהתינוק "נעלם" (למרות שהיא יודעת שהוא נמצא בתינוקיה ותיכף תפגוש אותו).

התינוק הרך זקוק להמון מגע ועיטוף כדי להרגיש בטחון בעולם. הוא לא יכול לקבל את זה בתינוקיה כי הצוות לא ערוך לכך, הם מטפלים רק בצרכים הפיזיים (אוכל, נקיון).

התחושות האלה לאורך שנות הינקות בונות את דפוסי ההיקשרות שיהיו לילד כמבוגר וילוו אותו בכל מערכות היחסים שיקיים בחייו.

וכמובן השהות המשותפת תומכת בביסוס ההנקה.

אני רק רוצה לומר..אתחלתא דהריונא

בבי''ח בו ילדתי בעבר היתי צמוד לכולם

לא היתה מחלקת אפס הפרדה

היה אפשר לבחור פשוט כל רגע מה נכון לך

ומאוד מזדהה עם מה שכתבת וגם פשוט באמת רוצה אותם איתי ..

ושמה בתינוקיה רק לכמה דקות ..מדי פעם..כדי להתקלח או לשרותים או שאוכל להתלבש ,להתארגן רגע בבוקר

התינוקות שלי לא שוכבים ישנים בעריסה כמעט...רוצים רק על הידיים...יום ולילה...

אבל

עכשיו צריכה ללדת ובבי''ח יש מחלקת אפס הפרדה ללא תינוקיה כלל..

כשזה לא לידה ראשונה -שניה..ואני נמצאת לבד רוב הזמן לחלוטין

ואין לי איפה לשים לרגע ..

אני לא יכולה ללכת לשרותים ולהתקלח עם תינוק צורח לידי

זה מלחיץ אותי

ואחרי לידה ללכת לשרותים זה לא דקה..זה התעסקות ודם וכואב וצריך לשטוף כל פעם

קיצר ..

אותי נגיד זה מלחיץ שאין בכלל תינוקיה

אז סתם ..לא כנגד מה שאת אומרת

אבל כן חושבת שלשים לזמנים קצרים כשצריך

או גם אם זה כשאני אחרי כמה לילות לבנים לחלוטין

לא ישנתי דקהה. בלילה כי הוא בכה

אז אם אני שמה אותו כשהוא נרדם לשעה בתינוקיה כדי לישון אפילו שעה אחת רצופה בעיני זה יותר נכון

מללכת על אידאל חשוב אבל שיגרום לי להתמוטט

ולכן נכון בעיני לבחון כל מקרה לפי כל הנתונים

ילדoo

מאומץ לרוב יסבול מחסכים (בשאלות סביב האימוץ והוריו הביולוגיים)

פג יסבול לרוב מבעיות התפתחותיות ובריאותיות

אבל אף אחד לא יוכל לנחש מי התינוק שהיה/ לא היה באפס הפרדה או ממה הוא ניזון

אין שום סימן מזהה לחסכים כלשהם (יש מספיק חסכים בעולם, אני מעדיפה להתמקד בחסכים הנראים לעין)

אז ההשוואה לא יכולה להיות נכונה

את משווה תפוחים לתפוזים 

ההשוואה היא על ההבדל בין הטבעי והתחליףמקרמה

לא דומה אימוץ לאנקובטור לתחליף חלב לתינוקיה

אבל זה כן כולם דוגמאות לתחליפים לדבר הטבעי

אנחנו נמצאים בדור של אינסטנט ולפעמים מקדשים את התחליפים בכל מיני סיבות

וכן, לפעמים יש מצבים שהתחליף מציל חיים והטבעי לא אפשרי או לא כדאי

אבל כמה שננסה לעשות לזה אידיאליזציה- האמת שזה תחליף...

טבעיoo

זה לא שם קוד לטוב

לדוגמא אין הרבה נשים שמשאירות שיער גוף בשם הטבעיות

טבעי הוא טוב בתנאי שהוא נותן תועלת מול העלות שלו

באימוץ ואינקובטור יש חסרונות ניכרים לכן הם שמורים למקרי קצה ואינם בחירה אידאלית

אפס הפרדה והנקה נותנים תוצאות דומות לתחליפים

ויש להם גם חסרונות (נניח תינוק לא מטופל בגלל אמא שלא מצליחה להתאושש מהלידה/ תינוק שלא מצליח לינוק טוב ולא עולה במשקל)

לפעמים החסרונות עולות על התועלת ואז ההחלטה האידיאלית יכולה להיות התחליף

אבל את מתעלמת מהמחקר והסטטיסטירהמקרמה

א. כן. יש מחקרים שמראים שעדיף בריאותית להשאיר שיער

וגם כשאני בוחרת להסיר ולהכנע למודל היופי אני לא משנה את העובדה שזה לא אידיאלי

ב. להגיד שאת בוחרת להתיחס רק למה שאת רואה בעיקר בנושאים שקשורים לרגשות והורמונים למרות שהמחקר מראה במפורש מה העדיפות זה קצת דיון שטחי

ולגבי הדוגמה של תינוק שלא עולה במשקל

בשביל זה בדיוק יש תחליפים

אבל זה בדיוק ההבדל, יש ההרכיה ותעדוף

ולכתחילה עדיף הנקה ואפס הפרדה

ויש מקרים שבנסיבות מסוימות דוקא יהיה עדיף התחליב

אבל באופן גורף לא נכון להתיחס אליהם כשווים

שיערoo

גוף אינו רק עניין בריאותי אלא גם עניין אסתטי

את חלקו אני בוחרת להסיר לא בגלל כניעה למודל היופי אלא כי זה מרגיש לי חלק יפה ונעים יותר

את חלקו אני בוחרת להשאיר כי זה מרגיש לי יפה ונעים

ככה בלי כללים

אני בוחרת לפי הרצון וההסתכלות שלי

יש גם מחקרים שלא נכרים הבדלים בהתפתחות הכללית של תינוקות יונקים/ שאינם יונקים

ותכלס אם אי אפשר להבחין בין יונקים/ לא יונקים ואפס הפרדה/ בלי

אז כל המחקרים לא מאד שווים כי הם בעיקר פילוסופיים

לאפס הפרדה ולהנקה יש הרבה חסרונות, אם נותנים להם עדיפות עלולים לפספס ולהפגע מהחיסרון לפי שמזהים אותו

בעיניי בגלל שהתחליפים מספיק טובים, כדי להשוות ביניהם מראש, יתרונות מול חסרונות ולבחור את הטוב ביותר.

זה לא מדויקבארץ אהבתי
עבר עריכה על ידי בארץ אהבתי בתאריך ג' בניסן תשפ"ה 21:01

אפשר גם להגיד -

אם אי אפשר להבחין בין אנשים שמעשנים ללא מעשנים, כנראה שהמחקרים על כך שעישון פוגע בבריאות לא באמת שווים.

ואם אי אפשר להבחין אם ההורים של מישהו שאת פוגשת הם גרושים או לא, אז כנראה שמחקרים שמדברים על השפעות של גירושין של ההורים על הילדים שלהם הם לא באמת שווים.

ואפשר להגיד את זה על עוד המון דברים.

בסוף השפעה של כל דבר היא סטטיסטית. יש כל מיני דברים שעשויים להשפיע עלינו. וההשפעה היא לא זהה על כולם, אבל בסופו של דבר כשמסתכלים על האוכלוסיה בצורה רחבה רואים שיש יותר מחלות אצל מעשנים, תוחלת חיים קצרה יותר וכדו', או שיש יותר קשיים רגשיים לילדים של גרושים (או השפעות אחרות, זה רק לצורך הדוגמא).

וגם בהנקה - אי אפשר לזהות באופן אישי על כל אחד אם הוא ינק או לא, אבל כשמסתכלים בצורה רחבה רואים למשל שההנקה מפחיתה סיכון לכל מיני מחלות, וזה לא סתם פילוסופי - זו מציאות.

אבל כמובן שהשיקולים של ההשלכות לא בהכרח צריכים להיות השיקולים שקובעים את ההתנהלות שלנו.

כמו שגם בגירושין - אם זה הדבר הנכון לעשות, אז לא נכון להימנע מגירושין כדי 'לשמור' על הילדים מההשפעות של הגירושין, כי המחירים יהיו אפילו כבדים יותר.

אז גם בהנקה או באפס הפרדה - לפעמים למרות שהם היותר טבעיים ויש להם יתרונות מוכחים, לאישה ספציפית זו לא יהיה נכון ואפילו יכול להיות שהמחירים יהיו גבוהים מהתועלת.

אבל עדיין זו לא סיבה לבטל את היתרונות שכן קיימים ואפילו מוכחים.

אםoo

אדם מקצועי רופא/ פסיכולוג ינסה להבחין בין יונק/ לא יונק אפס הפרדה/ לא

הוא לא יצליח כי ההתפתחות שלהם דומה ואין תסמין מובהק שמצביע לכאן או לכאן

אם אדם מקצועי ינסה להבחין בין מעשן/ לא מעשן הוא כנראה יצליח

(מצב בריאותי/ צורך לעשן כל כמה זמן) כנ״ל הורים גרושים (רגישויות סביב הנושא)

אני לא חושבת שזה הענייןבארץ אהבתי

יכול להיות שבאמת יש הבדל בין הדוגמאות שהבאתי לנושאים האחרים שעלו פה.

אבל הנקודה שניסיתי להגיד היא שלפעמים ההבדל הוא ססטיסטי, שבעצם מבטא מציאות בה ההשפעה היא לא מחויבת המציאות אלא הסיכון להשפעות מסוימות עולה.

וזה לא השפעה מוחלטת שאפשר לנבא איך הדברים יתבטאו אצל כל אחד, כי יש עוד הרבה גורמים שמשפיעים מכיוונים נוספים.

ובכל מקרה, למעשה, ההחלטה לא צריכה להיות רק על פי השיקולים של 'מה המחקרים מראים שההשלכות של הבחירה שלי יגרמו', כי במציאות ספציפית של כל אישה, לפעמים הליכה על פי המחקרים תהיה דווקא שגויה ויהיו לה מחירים גבוהים יותר.

וגם כמו שאמרתי, ההשלכות לא מחויבות, ומושפעות מעוד גורמים, ואפשר הרבה פעמים 'להשלים' על החסר וכך להפחית את ההשפעות שלו.

ועדיין, זה לא מבטל את המחקרים, ולהגיד שהם בעיקר פילוסופיים ולא מאוד שווים, בעיני זו קצת עצימת עיניים.

זו לא עצימת עינייםoo

‏זו בחירה מה לתעדף בחיים

אני בחרתי בדרך חיים של מינימליזם ועקרון פארטו

לעשות מינימום פעולות כדי לקבל מקסימום תוצאות

כשיש נושא שמצד אחד יש מחקרים שמתעדפים אותו

ומצד שני יש מחקרים שאינם מתעדפים

‏סימן שהתוצאות אינן חד משמעיות

לכן בהכרח הם לא ישפיעו על 80%

‏אבל אם אני אבחר בחירה שגויה שאינה מתאימה לי, היא יכולה להשפיע על 80%

לכן אני בוחרת להסתכל על מחקרים ע״פ התוצאות שלהם ולא ע״פ המסקנות שלהם כי אם התוצאות חלשות המחקר לא ממש שווה

אם התוצאות מוכחות וברורות, שווה לקחת אותן בחשבון בדרך להחלטה.

איזה חסרונות יש לאימוץ ולאינקובטור?אפונה

מכירה מלא ילדים שנולדו קצת מוקדם והשלימו את ההיריון באינקובטור, והכל בסדר איתם. אפילו התחתנננתי עם מישהו כזה.

וגם אימוץ זה סבבה. למה המשפחה פחות טובה אם הילד לא נולד לאמא הזאת?

אני איתךתהילנה

לא חושבת שלטווח הרחוק יש השלכות שאפשר למדוד

אבל בטווח הקצר- אני רואה בזה בן אדם לחברו פשוט. התינוק לי ייצור מבוהל, חסר אונים, שמכיר רק אותי ואני רוצה לתת לו את החוויה הכי טובה שאני יכולה מההתחלה וכל הזמן. גם אם זה קשה וכואב ועולה מלא כסף, אני אוותר על עגלה חדשה לדוגמא אבל לא על האפשרות להיות עם הבייבי שלי צמוד מההתחלה.

מעבר לזה, אני יכולה להגיד לך שמחקרים מראים שהשנה הראשונה אצל תינוקות יונקים שצמודים לאמא מגחל 0 היא יותר קלה מכל מיני בחינות , פחות חולי, פחות בכיות, שינה יותר טובה, אז יש בזה בדרך כלל כלל תועלת לאמא.

לא הייתי בונה על זה שיגרום לתינוק להיות יותר רגועפרח חדש

מכירה תינוקות לא קלים בלשון המעטה למרות כל האפס הפרדה..

אבל מסכימה בגדול שאפס הפרדה הוא כנראה הכי טוב לתינוק ולאמא במצב רגיל.

עשיתי את זה בשלימות פעם ראשונה רק בלידה החמישית ( אצל הקודמים היו רוב היום איתי אבל בלילה לפעמים שמתי בתנוקיה) והרגשתי שזה עשה לי ממש טוב

מניחה שלתינוק גם.

במצבים מורכבים כמו אחרי קיסרי, או אשה עם אנמיה קשה אז חושבת שלא צריך להקריב את הכוחות של האמא בשביל המטרה החשןבה ככל שתהיה ובטח אם יש תחליף שהוא לא רע. (אלא רק לא הכי טבעי) 

אני בעיקר חושבת שזה עניין של סדר עדיפויותתהילנה

אני הייתי עם אנמיה מאוד קשה, ברמה שהתעלפתי כשקמתי, ואת הכוחות שלי השקעתי בטיפול בתינוקת הטריה. לא קיבלתי אורחים למרות שזו הייתה בת ראשונה, לא דיברתי בטלפון, לא הסתובבתי במחלקה. לא יצאתי בכלל מהחדר עד השחרור.

בעיני הדברים (ההזויים) שנשים עושות אחרי לידה הרבה יותר מתישים מטיפול בתינוקת קטנטנה אבל "לא נעים" מהחמות, או מהילדים שבבית שרוצים לראות את התינוק החדש, או שהאישה חייבת לרדת לשילב לקנות בגד לברית.

אני כמובן מכבדת נשים עם סדר עדיפויות שונה משלי בכל תחום, אבל לא הייתי מפילה את זה על "לא יכולה" ולא מסוגלת". בסוף זו בחירה של האישה וזכותה כמובן לעשות מה שבא לה, וזכותה להחליט שהילדים שבבית קודמים לתינוק החדש, אבל שלא תשקר לעצמה שזה יותר קל לשים תינוק בתינוקיה מבחינה פיזית, כי התרוצצות במחלקה הרבה יותר קשה. (ואם המצב הוא שצריך עזרה, אז צריך עזרה בכל מקרה)

לפעמים זה לא העניין הפיזיהמקורית

אלא הנפשי

עיבוד של החוויה רגע

לדעת שיש מי שיאכיל את התינוק ולישון בלי לקום להאכיל כשהוא צורח (למי שלא מניקה)

לפעמים זה חשוב לא פחות

אבל למה צריך בשביל זה מרחק מהתינוק?תהילנה

ומה עם הנפש שלו? לידה זו החוויה הכי משמעותית לבנאדם (חוץ מהמוות)

ומבחינת האמא- 40 שבועות חיכית לו ועכשיו את רק רוצה שמישהו יקח אותו?

אני באמת לא מבינה את זה ואשמח להחכים. אני חושבת שזה הרבה עניין של תפיסה ומקובלות חברתית. הרבה נשים פשוט עושות את זה על אוטומט וחבל. פיזית ונפשית אישה שילדה תינוק רוצה להיות בקרבה איתו. 

בגלל שאת לא יכולה להביןהמקורית

אני לא בטוחה שאפשר להסביר

אבל אנסה בהכי פשוט שיש - לא אצל כל הנשים הלידה היא חווית שיא. לחלקן זו חוויה טראומטית, גם בלידות חוזרות.

גם בהריונות רצויים מאוד, יכול להיווצר רצון ברגע לעכל את הדבר הזה ולנוח מהטיפול בתינוק כדי לאזור כח לחזור לבית להנקה אינסופית וילדים/ברית/ האכלה סביב השעון בתמל

. לי למשל היה את בעלי איתי אחרי 2 הלידות צמוד בחדר.  יש נשים שאין להן מלווה וקשה להן מדי להיות לבד עם התינוק בבית החולים. קורה🤷‍♀️

זה לא אומר שהיא לא רוצה להיות בקרבה איתו.

לנשים שקשה להן להיות כל היום בבית עם התינוק אומרים לקחת עזרה כמה שעות כדי לנוח/ להתאוורר, לא? אותו דבר פה. 

מי שצריכה את זה, צריכה את זה. 

וגם אם יש נשים שבוחרות מזה מכח ההרגל, לא בעייתי בעיניי ולא רואה סיבה למתוח על זה ביקורת

להחליטתקומה

עבור מישהי שהיא "משקרת" לעצמה, זה לא נקרא לכבד אותה.

מה שאני לא מצליחה להבין, למה אי אפשר לתמוך באפס הפרדה, בלי לרדת או להעביר ביקורת (סמויה או גלויה) על מי שבוחרת אחרת

זה לא ביקורת על הבחירה בתינוקיהמקרמה
זה ביקורת על האמירה שאין הבדל

(אבל כן יש לי ביקורת על הבתי חולים)

אני לא עשיתי שום דבר הזוי אחרי הלידהנועה נועה

רק אחרי הלידה הראשונה הגיעו אורחים בכלל... אנחנו גרים בצפון וכולם רחוקים מאיתנו. אצל השני הגדולה כן באה לבקר, אבל הייתי בבית חולים כמעט שבוע, לא היה באמת ריאלי שהיא לא תגיע. וממש לא התרוצצתי וטיילתי לשום מקום, כשבאו לבקר נשארתי במיטה. עדיין היו זמנים שהייתי חייבת מנוחה פיזית, לא היה מי שילווה אותי כל הזמן. התינוקות היו איתי מקסימום הזמן שיכולתי.

אני כן מסכימה שזה תלוי הרבה בגישה של בית חולים כי איפה שילדתי אפס הפרדה בקושי היה אופציה ומי שעשתה את זה לא יכלה להעזר באחיות, אז זה היה ממש בעייתי מבחינתי. אם הייתי יודעת שאחות יכולה לשחרר אותי קצת מידי פעם, אולי כן הייתי הולכת על זה

אניooאחרונה

התנסיתי בכל האופציות

1.אפס הפרדה+ ביות מלא

2.ביות חלקי

3.טרום המושג ביות- כמה שעות ביום עם התינוק

היו יתרונות וחסרונות בכל אופציה

אבל סעיף 3 היה הכי קל עבורי, טיפלו לי בתינוק ואני נחתי, לא היתה שום התרוצצות, הליכה לתינוקיה כמה פעמים ביום ותו לא.

זה לא סותר שסעיף 1 היה קסום, אבל פיזית הוא היה הכי קשה וגם היה קצת קושי רגשי.

הוא לא טוטאלי, הוא הרגיל והנורמאלי112233445566

למרות שהתרגלנו שתינוקיה זה הנורמאלי, התרחקנו מאד מהטבע שלנו.

אני חושבת שכל כך התרחקנו, שאפס הפרדה נראה לנו טרנד, וטוטאלי, ורחוק מדי, ותינוקיה זה הרגיל והסבבה.

אני חושבת וגם כתבתי למעלה שבאמת מאתגר אפס הפרדה, בתי החולים רחוקים מלעודד את זה יותר מדי,

אבל ב"ה התקדמנו- לא הלכנו רחוק  מדי.

ב"ה כולנו זוכרות היום שהתינוק שלנו ולא של בית החולים..

ועם זאת יש עוד מה להתקדם.

אבל כדי לעשות הרגשה טובה למי שבוחרת לתת תמ"ל או לשים בתינוקיה,

אי אפשר לשנות את העובדות. (ואני בעד אגב לעשות הרגשה טובה לכל אחת עם בחירותיה שהיא האמא הכי טובה לילד שלה לא משנה מה, ולגיטמי לבחור הרבה בחירות... מתוך ידע והחלטה מושכלת בסך הנתונים)

וואי מסכימה ממש על ההתרחקות...שיישאר חסוי
ואגב לגבי ברירת מחדל אני לא יודעת אם זה מידע עדכני אבל הבנתי שבביח מאיר בכפר סבא בעיקרון כולן צריכות להיות עם התינוק שלהן והתינוקיה היא למקרי קיצון של אמא חולה וכו
אמא שטוב לה זה הכי טוב לתינוקשמ"פ

ילד שרק יונק אבל האמא מטורללת ומאבדת את זה בקבוק יותר טוב לתינוק

כנ"ל לביות חלקי

מסכימההמקורית

ולכן אני עשיתי בחירות תלויות שפיות ולא תלויות מחקרים אך מנותקות מהרגש. הנקתי חלקית בילד הראשון, את הילדה השנייה בכלל לא ולא מצטערת על זה לרגע

ואפס הפרדה דווקא כן. התאפשר לי ורציתי מאוד וגם בזה אני שמחה. אבל היה לי ליווי צמוד של בעלי ועפתי הביתה ברגע הראשון שיכלתי. יש נשים שזה פחות מתאפשר להן, אז להגיד שהן לא בסדר ומתרחקות מהטבע או וואטאבר? הכי טבעי להישאר שפויה בעיניי

לא רואה סיבה להכניס פה מחקרים כאצבע בעין. עם כל הכבוד למחקרים, יש מציאות ולפעמים היא מוכיחה בדיוק את ההפך

אני ילדת תמל, כמו יתר אחיי. אמא שלי לא הניקה יום אחד. לא נראה לי שיש לנו יותר משקעים רגשיים מילדים שינקו. ההנקה היא לא העיקר, היא אמצעי לחום וקרבה, בין היתר. אפשר לקבל את זה גם בדרכים אחרות שישאירו לאמא את הרצון בעינו הלי להרגיש אשמה או חריגה או שהיא חלילה עושה נזק. 

אף אחד לאר אמר שמישהי לא בסדר112233445566

אמרו שהמצב האידיאלי הוא אפס הפרדה.

אידאלי הוא מה שטוב לאמא בסיטואציההמקורית

הנתונה, בהתאם לנסיבות. לדעתי

ומה לגבי מה שטוב לתינוק?אפונה
אומרים שלא טוב לאדם שנבראהמקורית

אז אולי לא יהיה תינוק בכלל?

לא יודעת.

בכנות, מבינה את הגישה

אני כאמור הייתי באפס הפרדה

ומצד שני, לפעמים זה מה שיש וכל אמא עושה את השיקולים שלה.( אם לך, בנפשך הדבר, אז תמסרי על זה נפש. לא כל אחת מוכנה לזה ויכולה ומסוגלת) לא תמיד הם יהיו תואמי מחקר, אבל לטווח הארוך ובשביל חוויה חיובית לפעמים זה עדיף

ברור שיש אילוציםאפונה

אבל כתבת "מה שטוב לאמא" כאילו אין לתינוק צרכים, או כאילו הם לא רלוונטיים לסיטואציה.

האמת היא שהבחירה האידיאלית היא כזו שלוקחת בחשבון את הצרכים של האמא ושל התינוק ומנסה לענות על שניהם.

באופן עקרוני הצרכים לא אמורים להיות סותרים. אבל אם יש סתירה, בעיני הצרכים של התינוק קודמים כי הוא חסר ישע והיא מבוגרת ויכולה לעזור לעצמה.

אבל לפני שמתעלמים מהצרכים של אחד מהצדדים אפשר לנסות למצוא לו מענה (דולה פוסט פארטום וכד').

אני אישיתאנונימית מאושרת

הייתי בבית מלא אחרי הלידות.

אבל -

מכירה לא מעט נשים שבוחרות להיות במחלקה עם תינוקייה ובשבילם זה הצלה!

מדובר סה״כ על 4 שעות (מ 1 עד 5 בבוקר) שבו באמת אפשר לנוח בשקט. ומתי שאת רוצה אפשר לבוא לתינוקיה.

במיוחד כשזה לא ילד ראשון, ואת יודעת שעוד 3 ימים את חוזרת לבית ב"ה מלא ולא תמיד אפשר שיהיה 4 שעות עם עזרה ולנוח.

בתור יולדת אישה צריכה להיות מדויקת עם הצרכיםממשיכה לחלום

והיכולות שלה

ולשים את כולם על השתק

אני הכי בעולם בעד אפס הפרדה אבל לא רואה אפילו לנכון לפרט את היתרונות שבזה כי את צריכה לחשוב מה נכון לך.

יש נשים אחרי הילדה שצריכות כמה שעות של מנוחה מוחלטת, וזה מחזיק אותן, אם את מהנשים האלה אז תעשי מה שנכון לך.

אם את מרגישה שזה כן משהו שהיית רוצה לנסות, ואת חוששת

אז כן יש מקום לפרט על היתרונות של אפס הפרדה

אבל אחרי קריאת השרשור פה, אל תעשי שום דבר שלא נכון לך.

את והתינוק צריכים להיות במרכז

וכדי שתעניקי לתינוק את צריכה להיות במקום שמבין את הצרכים שלך ומאפשר אותם באופן הנכון.

אמא שמגיעה לבכי ותסכול בגלל שעשתה אפס הפרדה לא הרוויחה כלום לטעמי.. 

מחלקות של אפס הפרדהגוגי גוגי

יש הרבה תמיכה מהאחיות, אני מבקשת שהן יקלחו. וזורמות. 

לי זה מושלם, בעלי איתי רוב הזמן, אבל הפעם הוא לא עשה כלום רק ישן חחחחח

מוסיפה שיש ממש הבדלים בין בתי חוליםמשתדלתלהיותאני

ילדתי בכמה בתי חולים, ובכל בית חולים זה היה קצת שונה..

יש בתי חולים שזה גמיש ואת יכולה לשים בתינוקיה מתי שבא לך ויש יותר אחיות שעוזרות ויש כאלו שטי אפשר ויש רק אחות אחת לאפס הפרדה והיא עמוסה מאוד ואין לה זמן באת לעזור לך, אז ממליצה לך לברר צפציפית על איפה שאת רוצה ללדת מה בדיוק יש שם

לא רוצה לשרשר למגיבה מסוימת, רק רוצה להאיר....אמהלה

בתור אמא ששלושה מתוך שבעת ילדיה היו בפגיה.

ובתור אמא שדווקא הפעם רצתה אפס הפרדה, אבל כמו ששיתפתי למעלה זה לא התאפשר.

בתור אחת שישבה על כסא קשה בתינוקיה/פגיה במשך ימים ארוכים כי לא רצתה לעזוב את תינוקה, ולא הצליחה להתאושש מהלידה.

אני בטוחה שיש כאן אמהות שקוראות את השרשור הזה ומאד כואבות

אמהות טובות שרצו אפס הפרדה אבל ילדו פג / תינוק שזקוק להשגחה

אמהות טובות שחלמו על אפס הפרדה אבל מצבן הרפואי לא אפשר את זה.

אמהות טובות מאד שלא רצו אפס הפרדה, כי למשל אין להן אופציה למלווה או מסיבות אחרות וההתבטאויות פה הופכות להן את הבטן.

יש כאן מגוון חברות עם מגוון דעות.

יש אפשרות להביע את דעתכן בצורה פחות נחרצת, שלא מורידה ומפחיתה מהשני....

רק בריאות, שמחה ונחת לכולן

אני לא ראיתי שהפחיתו מהצד השניחילזון 123

אם כבר להפך.

את בעצם אומרת שאסור להגיד מה המצב האידאלי כי זה פוגע במי שאין לו אפשרות לכך.

ִגם לי היו 2 לידות עם שהות ארוכה בפגיה,

ועוד לידה שביומיים הראשונים היינו בפגיה,

ועוד לידה שהייתי אחרי קיסרי ולקח זמן להתאושש

והשירשור לא גרם לי לכאוב, אוקיי אז היו לי אילוצים, לא יכולתי להיות עם התינוקות, טוב שהיה פיתרון... 

בלת"קרק טוב!

הייתי באפס הפרדה עם הילד החמישי והשישי ולא הבנתי למה לא עשיתי את זה קודם (טוב, כי ילדתי בביתי חולים שזה לא היה קיים, וגם לא היה במודעות)

למה היה לי טוב- כי אני ממילא רק מניקה, אז הקימות האלה לתינוקיה להניק התישו אותי. כנ"ל המחשבה אם הוא אולי בוכה ולא קוראים לי.

ואחרי הלידה הרביעית, לקחו לי את התינוק ממש מהר, לא ידעתי איפה התינוקיה ואיך אני יכולה להגיע אליו ומתי הוא יגיע אלי, וזה עשה לי ממש לא טוב. אני רוצה אחרי הלידה לראות מה קורה עם הילד שלי וללוות אותו בכל תהליך שהוא עובר. 

חומרי ניקיון מומלצים - שוטווואלה באלה

אני מרגישה שאני לא מנקה טוב מספיק בגלל שהחומרים שאני משתמשת בהם הם לא משהו

אין לי הרבה מבחר..

אשמח להחכים

מתייגת את האלופות

@Seven

@המקורית

ועוד כל מי שתוכל להחכים אותי

לא ראיתי שהורס בגדיםשופטים
בשבילי כפפות מספיק אבל אני לא סמכות 🫣
קשרי משפחהאמאשוני

מעניין אותי מה דעתכם על הסיטואציה הבאה:

אתמול התקשרתי לאבא שלי לשאול אם הוא יכול לקחת את הבת שלי לטיול. (הם גרים בישוב ויש ישר מהישוב מלא מקומות מקומות של טבע)

הוא אמר שכן.

הילדה קמה מוקדם, התארגנה לטיול עם מים וכובע.

לקחתי אותה אליהם בדרך לעבודה.

כשאני מגיעה, אמא שלי נוזפת בי למה לא תיאמתי איתה את התוכניות.

מתסבר שהיא תכננה לשמור על אחיינים אחרים וביטלה אותם בגללי.

עכשיו מבחינתי למה אני אמורה לתאם עם אמא שלי מתי אבא שלי לוקח את הבת שלי לטיול?

אם הם רוצים שיתאמו תוכניות אחד עם השני.

בקיצור הם לא לוקחים את הילדה לטיול והיא נשארה לעזור להם לפסח.

מבחינתי היה להחזיר אותה הביתה עם אין טיול (בעלי בבית עם שאר הילדים) אבל לא רציתי לפגוע בהם יותר מדי אז השארתי אותה.

אבל היא הייתה ממש זקוקה לאוורור והסברתי לה כמה חשוב לצאת קצת לשמש.

בקיצור לא יודעת למה דברים עם המשפחה שלי נוטים כ"כ להסתבך.

מה יצא?

ילדה תקועה בבית של סבא וסבתא

אחיינים שבועלה להם התוכנית

אחותי שנתקעה

בעלי שצריך לצאת במיוחד לאסוף את הילדה (רק הנסיעה הלוך חזור יכל בזמן הזה להוציא אותה לטיול)

אמא שלי שלא מבינה למה לא תיאמתי איתה

ואני שלא מבינה למה הכל תמיד מסתבך.

זה רק המשפחה שלי ככה או שזה קורה במשפחות הכי טובות?

🫣

קראתי הכל, וחושבת שיש מקום במקרים כאלהכתבתנו

לתכנן מאחורי הגב של אמא בלי שקיפות מלאה. 🙈🙈

אם היא תקועה, אם היא כמעט בכל מצב לא מרוצה ותמיד מחושבת על הדקות ולא משחררת את עצמה להנות, לעומת אבא שיכול להרשות לעצמו לצאת ולטייל, אז אפשר לקבוע איתו שיעדכן את אמא שהוא יוצא (או, אם זה לא נשמע מוזר, אפילו בעצמך להגיד לאמא 'שמעתי שאבא מתכנן לטייל מחר' כדי לודא שהיא יודעת שהוא לא נמצא), ולהפגיש אותו עם הנכדים בלי שהיא בהכרח יודעת שזה מה שהוא עושה.

נשמע לי לא הוגן לאבא, לך, לילדים- להפסיד את כל הקשר בגלל שלאמא זה לא בא בטוב.

עוד משהו, אם זה המצב, להרגיל את הילדים שכל תוכנית עם סבא היא בסיס לשינויים אם זה לא מסתדר לסבתא. שלא יקרה שמתאכזבים ויום טיול הופך ליום נקיונות אצל סבא וסבתא, ומצד שני לא הייתי דואגת שלילדה זו אכזבה גדולה מידי. אני מאמינה (אולי מחוויות הילדות שלי ולא בהכרח יכולה להכליל) שזמן עם סבא וסבתא הוא קסום גם אם זה לעזור לנקות. ואגב, גם פה אפשר לעודד את אבא להפוך את זה לכיף, לצ'פר בממתקים או הפתעות, לשחק תוך כדי או לספר סיפורי חיים או דמיון- לנצל את הזמן המשותף ליצירת חוויות וזכרונות עם הנכדים.

וכן... לפעמים קשרים במשפחה הכי נורמלית הכי מיינסטרים הופכים להיות מסובכים, גם כן מניסיון. 🤍

שבת מחוץ לבית?מולהבולה

אני רועדת מפחד לצאת

בעלי מנסה לשכנע אותי לנסוע להורים שלו במרחק של שעה נסיעה

עם כל הילדים

אתן נוסעות מחוץ לעיר ?

ועם זה שחמותי לא מפסיקה להזמין אותנו פתאום זה הזוי

אחרי שביקשנו לבוא לפני שבועיים והיא אמרה שלא רלוונטי עד פסח כי היא כבר ניקתה את כל המשחקים.

אנחנו גרים באזור מלא באזעקות ברמה קיצונית ולהם אין בכלל אזעקות

אני חוששת מהדרכים עם כל הילדיםץ מה עושים כשיש אזעקה

הייתי אומרת לה אבלפאף

וואו, ממש תודה על ההזמנה! אנחנו פשוט חוששים לחזור במוצש כי באמת אלו זמנים של אזעקות ובחושך בנסיעה זה לא סימפטי עם ילדים, אבל ממש תודה שהצעת, מחמם את הלב.

תפרגני לה על זה, שתהיה גם לה תחושה טובה 

על מה מגיע לך צל"ש היום?מכחול
כל הכבוד!!מכחול
מצב מטריד אצל חמותיהריון ולידה

אז יש לי גיס שגר בבית של ההורים

והבעיה איתו שהוא שם מכנס בגזרה נמוכה

מה זה אומר?

שאם הוא מתכופף מרים ידיים יושב על כסא

פשוט רואים לו את כל החריץ סליחה על הבוטות

וזה פשוט לא נעים בקטע אחרררר

כאילו אני לא מצליחה להבין את זה

הוא לא מרגיש?

איך אשתו לא מעירה לו?

אני מתחרפנת מזה

כאילו אנחנו שם

ואני מפחדת מכל תנועה שהוא עושה

לא מעוניינת

לצפות בזה

ואני גם לא מבינה איך אף אחד לא אומר גלום5

יכולה להיות סיטואציה שכולם יושבים בסלון

והוא מתכופף לאיזה ילד

ופשוט כולם רואים לו

ומתעלמיפ זה מזעזע בענייני

והעיקר להניק אצלם בסךון5

אסור בתכלית האיסור למרות שאני מניקה הכי צנוע שיש

ולא רואים לי כלום...

שבעלך ידבר איתו. באמת לא נעיםהמקורית
בעלי לא מסכיםהריון ולידה
הוא טוען שזה לא נעים בעליל
גם גוף חשוף של גבר בבית לא נעים..המקורית
עדיף אי נעימות אחת על פני אט נעימות מתמשכת, לא?
שיגיד לו בשקט בצד, בחיוך, בקטע של גבריםשם פשוט

אחי, המכנס נופל לך כשאתה מתכופף, אתה צריך חגורה או משהו.

שיחשוב על משפט קליל שמתאים להם. 

לא לעשות מזה דרמה.

פשוט תסתכלו לצד השנירוני 1234
האמת שאני מסכימה עם בעלך… 
אבל זה באמת מביך. מבינה את הסיטואציה.....נפש חיה.
לא יודעת, נשמע לי קצת ילדותי…רוני 1234
זה משהו שקורה ופשוט צריך להתעלם
התכוונתי שאני מבינה את הסיטואציה, לא שזה מהנפש חיה.אחרונה

שאני חושבת שצריך לעשות.

ודוגרי אם אני הייתי האח

חושבת שהייתי בעדינות אומרת לאותו אדם

* אולי הוא לא מודע לזה והיה רוצה לדעת מזה על מנת להיראות טוב / פחות חשוף

אפילו בעיני עצמו? 

אני חושבת שכדאי להתעלםאורי8
נראה לי עדיף לא להתערב לאנשים אחרים באיך שהם מתלבשים. פשןט ללמד את עצמך להתעלם מהסיטואציה . זו בעיה שלו ולא שלך.  
לא נעים להעיר.. זה לא שהוא הולך ערוםPandi99
לא להסתכל פשוט
פריקה מלאת נקיפות מצפוןאנונימית בהו"ל

אני מותשת

אני לא האמא שרציתי להיות

יש לי נקיפות מצפון בכמויות

אני מוצאת את עצמי מגיבה בצורות קשוחות

לילד בן 4.5 ולילדון בן שנתיים.

כאילו מצפה מהם להבין שגם לי יש צרכים, לדחות סיפוקים, למצוא לעצמם תעסוקה..

אני שונאת את עצמי על זה

רוב הזמן אין לי מספיק אנרגיות להמציא את עצמי ולהמציא שגרה בתוך הכאוס הזה.

גם אני משועממת, ורעבה, ועייפה וגם מוטרדת.

רוב הזמן עמוסה ועסוקה בלהצליח להיות גם בעבודה עם נסיעות בינעירוניות שמלחיצות אותי, גם עם הילדים, גם בתפעול הבית- בישולים, כביסות, ניקיון בסיסי ועוד.

בהחלפת משמרות עם בן הזוג, כך שגם הזוגיות נדחקת לפינה ומרגישה שאין לי מספיק מקום לאיוורור של תחושות, רגשות ועומס..

בן ה 4.5 מתנהג כמו תינוק (עוד לפני המלחמה הנוכחית), כזה needy.. צריך שאעסיק אותו, שאלביש אותו, שאאכיל אותו, שאלך איתו לשירותים. מבקש ודורש כל דבר ביללות.

כל כניסה למיטה בערב, כשהוא כבר שפוך מעייפות הוא מתחיל להשתולל. כל ערב מסתיים בהשכבה מבאסת עם משפטים קשים ואיומים.

אוף

ונכון, אני בסוף הריון, מותשת פיזית עוד לפני המלחמה הזו. אבל מרגישה אמא נוראית.

תודה למי שקראה עד פה

חוץ מלפרוק שזה חשוב בפני עצמו,

אשמח לנקודות מבט ולעצות בשבילי איך לא רק לשרוד את התקופה, אלא גם להצליח לא לסבול בה ולא לגרום לילדים שלי סבל

חוסרת לעקוב מהניק שלי

קשוח עם סוף הריוןשירה_11

ממד בבית יש לכם לפחות?

אותי רק תפס ההשכבה של הגדול, תשכיבי אותו מוקדם יותר יהיה לך קל יותר

וחיבוק גדול

תודה שהגבתאנונימית בהו"ל

ב"ה מליון פעם יש לנו ממד, שזו ברכה עצומה.

אני משכיבה סביב 18:45

גם ככה הוא קם מוקדם, אם אשכיב אותו קודם הוא יקום ב 4:00 בבוקר. מניסיון

האם ההרגשה שאת אמא נוראית היא מעכשיומתיכון ועד מעון

או עוד מלפני.

הריון הוא זמן קשוח שאנחנו הרבה פעמים חסרות סבלנות וקצרות, ובטח בזמן של מלחמה שהכל יותר אינטנסיבי.

אבל אם זו תחושה שמלווה את ההורות שלך באופן כללי מציעה ללכת להדרכת הורים על מנת לרכוש כלים להתנהלות הורית נכונה ויעילה

התחילה קצת לפניאנונימית בהו"ל
ונפגשתי עם מדריכת הורים שמאד עזרה לי. אבל עכשיו זה כבר מרגיש ענק עליי
את בסיטואציה ממש לא שיגרתיתמתיכון ועד מעון

מלחמה מוציאה משגרה, חודש תשיעי זה קשוח לגמרי. השילוב יוצר באמת חוויה ממש מורכבת.

ממליצה לנסות להסתייע בדברים שהמדריכה עזרה לך וגם להיות עם הרבה חמלה עצמית, בעז"ה הדברים ישתפרו אחרי הלידה והמלחמה.

וגם, אם עדיין יהיה קושי שווה לחזור להמשך הדרכה

אני רק חיבוקהמקורית
וגם - לא בטוח שאת מחויבת להגיע לעבודה כי את בהריון, אולי כדאי לבדוק את זה..?
אם לא אלך לעבודה, אשתגע יותראנונימית בהו"ל

וגם הבהירו לנו שאי הגעה ככל הנראה יפגע בשכר

.אז כמה שהחשש מהנסיעות קשוח, אני עושה כמיטב יכולתי להגיע חלקית 

היי!תקומה

לא קופצים למסקנות בזמן משבר, זה דבר ראשון ובסיסי.

ועכשיו זו שעת חירום, אז הכי הגיוני שקשה ובלתי נסבל

אבל נסי לא לצבוע את המצב הכללי על פי מה שקורה בשבועיים האחרונים.

ועכשיו באופן כללי - אני ראיתי שהיכולת שלי להיות אמא טובה, קשורה לשני דברים:

א. חמלה ועין טובה על עצמי

ב. בחירה ומעבר ממצב "לשרוד את החיים" למצב של "ניהול החיים שלי ובחירה באתגרים"

לגבי חמלה - ראיתי שאני שופטת את עצמי מאוד מאוד לחומרה. מציבה לעצמי סטנדרט שלפיו אמא טובה = אמא שלא כועסת אף פעם, שיש לה סבלנות נצחית לילדים שלה. זה גם לא אפשרי, וגם מציב לילדים מודל מושלמות שאני לא בהכרח רוצה שהם יגדלו לאורו. אז אני משתדלת הסתכל על תמונה מלאה, ולא רק על רגעים ספציפיים. ואם טעיתי, מנצלת את זה בשביל ללמד את הילדים גם חמלה על עצמם, ושרגשות כמו כעס או חוסר סבלנות הם חלק מהחיים.

לגבי בחירה - הבנתי שאני במצב מאוד כועס על העולם, כי הרגשתי שהתגלגלתי למצבים המאתגרים ולא באמת בחרתי בהם. ילדים, לימודים, עבודה, הכל ביחד. אז עשיתי עבודה של בחירה. מצד אחד לקחת אחריות על הבחירות שכבר עשיתי, ולקבל אותן באהבה. מצד שני, להבא להסתכל על החלטות משמעותיות ולבחור בלב שלם בהתאם למה שמתאים לי, ולא בהתאם לסביבה שלי. התחלתי לבחור גם בי, ולא רק בילדים. מתוך הבנה שזה מה שייתן לי כוח להיות אמא טובה יותר. אני מוסיפה במהלך השבוע נקודות זמן שהן שלי, שאני עושה בהן דברים שעושים לי טוב. אני לא ממהרת להוסיף על עצמי עומס אם אני חושבת שזה יכניס אותי למירוץ (נגיד פעם הייתי הראשונה להתנדב לכל דבר, כי לא נעים. ביום אני מפעילה שיקול דעת ולפעמים בוחרת שלא, כדי שאוכל לנשום). אני יכולה לתת דוגמאות ספציפיות, אבל חושבת שהדוגמא זה לא העניין. לי מה שבעיקר עזר זה שינוי התפיסה, לתפיסה של בחירה. הבנה שבחרתי בחיים האלו, שאם יש קושי זה חלק מהבחירה והוא מזמן התמודדות ולמידה, ושבכל נקודה יש לנו אפשרות לבחור ולהחליט את סדרי העדיפויות שלנו, גם אם זה לפעמים דורש קצת חשיבה מחוץ לקופסה. זה מאוד מאוד הקל עליי

תודה גדולה על התגובה הזואנונימית בהו"ל

אקרא בטח שוב ושוב.

בכל אופן מסכימה שדברים שיעשו לי טוב וימלאו אותי יאפשרו לי להיות טובה יותר גם כלפיהם. אבל בתקופה זו  זה כמעט בלתי אפשרי.

שמחה שנגע בך❤️תקומה
עבר עריכה על ידי תקומה בתאריך כ"ב באדר תשפ"ו 23:04

לגבי בלתי אפשרי - יש לי אמירה מעצבנת, אבל אני חושבת שברוב המקרים היא נכונה - לרוב בלתי אפשרי קשור להגבלות שאנחנו שמים לעצמנו בראש, ולא כי באמת באמת אין שום מוצא (זה קצת קשור לעמדת הבחירה, אצלי זה ההבדל בין להרגיש קורבן ואז להרגיש מסכנה ואומללה וכועסת, לבין לנסות לבחור גם בתוך מציאות מאתגרת). ואני יודעת שאם מישהו היה אומר לי את זה, באוטומט זה היה מעצבן אותי והייתי מגלגלת עיניים. אבל אם בא לך, מוזמנת להמשיך לקרוא.

זה לא אומר שאפשר לעשות הכל, כן? באמת המציאות עכשיו לא מאפשרת לצאת לנופש על חוף הים ולהשאיר הכל מאחור. אבל אני כן חושבת שעדיין יש מרחב כלשהו של בחירה שאולי יאפשר להכניס קצת אוויר (גם אם לא המון).

אני רק אתן דוגמה, ברור שזה מצריך התאמות למצב שלך.

אני מאוד אוהבת לצבוע, בתחילת המלחמה בעלי היה המון במילואים, והרגשתי שנגמר לי האוויר. קניתי לי חוברת צביעה וצבעי עיפרון, ואחרי שהילדים היו הולכים לישון, למרות כל הבית מסביב, הייתי שמה סטופר לחצי שעה וצובעת. סתם כדי לנשום.

עכשיו נגיד אני עושה את זה עם הילדים, הם עם החוברות שלהם, ואני עם החוברת שלי.

היום שמתי לילדים סרט, למרות שבדרך כלל לא רואים במהלך השבוע, והלכתי קצת לישון.

עכשיו נגיד הבית כאן די מבולגן, אבל אני בוחרת לשבת על הספה ולבהות כדי להחזיר לעצמי נשימה.

דווקא במלחמה (אני מתכוונת בשנתיים וחצי האחרונות), עם כל העומס, חזרתי לקרוא כי זה משמח אותי. אפילו אם זה רבע שעה לפני השינה. אפילו אם זה אומר שאלך לישון קצת יותר מאוחר. רבע שעה טכנית זה לא הרבה, אבל זה יכול לעשות הרבה הבדל בתחושה.

מבחינת ניקיון - שטיפת כלים רק פעם ביום, אני או בעלי. בשאר הזמן הכיור מלא, אין מה לעשות. לפעמים נשארים כלים מהיום למחר. והרבה פעמים חד פעמי.

הספות כאן באופן קבוע עם אוסף חפצים מצטבר, אני לא מתעקשת על הסדר הזה.

קיפול כביסה - פעם ביומיים, שלשה, מנצלת את זה יחד עם סרט שכיף לי לראות. בשאר הזמן יש כאן ערימות ואני שולפת משם.

כשכן מסדרים ומנקים את הבית, אפשר לנצל את זה לזמן זוגי. לסדר יחד ואז גם לדבר תוך כדי. 

נכון שלא הכי רומנטי, אבל על הצורך של שיתוף זה יכול לענות

ילדoo

בן 4.5 הוא קצת בייבי בפני עצמו

והתיאור עליו הוא די קלאסי

ועוד תינוק בן שנתיים

והריון

ומלחמה

אין מה לצפות למשהו אחר

זה אובר ממש

אין איך לשרוד את זה בסבלנות/ בשפיות

אם רוצים הורות אחרת

צריך תנאים אחרים

וגם אז צריך לעשות עבודה משמעותית

אישית

הבנת מבט ותחושות של ילד

וגם תקשורת הורה ילד 

מזדהה ממשאיזמרגד1

עם ילדה בת 4 שדורשת תשומת לב... אצלי ראיתי שכמה שאני מצליחה יותר להביא לה את היחס והתשומת לב והזמן האישי מעצמי ככה היא פחות דורשת מעצמה, ואז זה גם פחות בכמות לפעמים וגם בצורות ובזמנים שמתאימים לי.

וההרדמות עובד לי הכי טוב סיפור או פודקאסט שהיא מקבלת כשהיא שוכבת במיטה...

תודה על ההזדהות. זה גם עוזר🙏אנונימית בהו"ל

אני מציעה ויוזמת, אבל זה לא עוזר עכשיו.

הוא פשוט משועמם נורא ולא יודע להעסיק את עצמו כמעט בכלל.

אם ישמע סיפור לפני השינה הוא כנראה לא יירדם מרוב שזה יעניין אותו כך היה בעבר לפחות אז הפסקנו

וואו קשוח!איזמרגד1אחרונה

למה את מתכוונת לא יודע להעסיק את עצמו? הוא לא משחק לבד פשוט?

כדאי לדעתי להכין לך מלאי של פתרונות מהירים שכמה שיותר יפחיתו ממך עומס

זמן מסך, המון תעסוקות ןקשקושים שאפשר להוציא כל פעם משתעממים, להפחית סטנדרטים בבית כמה שיותר

ובאמת להיות בחמלה כלפי עצמך, את האמא הכי טובה שיש ועושה יותר מהמקסימום שלך בימים האמת לא קלים האלו🩷

לנסוע לשבתניגון של הלב

הרבה זמן לא היינו אצל חמי וחמותי, ובעלי רוצה שניסע אליהם. רק מה- אנחנו גרים באיזור בלי הרבה אזעקות והם גרים במרכז....

כבר כמה שבתות רצינו ללכת אליהם, עוד לפני המלחמה ולא יצא, ושבת שעברה ממש הטלתי וטו על זה שניסע כי היה נראלי משוגע, והשבת אני ממש מתלבטת. אני יודעת שאת בעלי ממש ישמח שניסע אליהם, ויש להם ממ"ד בבית, אבל מהצד השני אם נגיע אליהם או שנישן בממ"ד (שנראלי פחות נחמד שכולם יגיעו אלינו באמצע הלילה וזה גם להזיז את מי שישן שם ברגיל) או שנישן במין יחידה קצת נפרדת שיש להם קומה למעלה שבדר"כ זה הכי נוח לנו, רק שקצת קשה לי לעלות במדרגות לאחרונה ובטח אם זה יהיה כמה פעמים בלילה למהר לממ"ד.

לנו בבית אין מרחב מוגן בכלל, אבל להורים שלי שגרים קרוב יש ממ"ד, ואני אצלם מתחילת המלחמה. לכל זה מצטרף גם הרקע שבעלי מאוד אוהב לנסוע להורים שלו (הגיוני סה"כ) ומבחינתו לנסוע אליהם כל שבת שניה, ובפועל מאז שהתחתנו אנחנו משתדלים לנסוע אליהם כל שלושה ארבעה שבועות אבל יותר לכיוון הארבעה פלוס בדר"כ, מכל מיני סיבות. ואם נוסיף לזה את פסח שמתקרב ואמא שלו לא אוהבת לארח קרוב לפסח, ואת זה שלא היינו מלא זמן וגם בפסח למרות שהיינו אמורים להיות אצלם לא בטוח שזה יצא לפועל זה יוצא די הרבה זמן שלא ניסע אליהם ואני יודעת שזה קשה לו, במיוחד שלהורים שלי אנחנו באים הרבה, כי הם קרובים וגם זורמים יותר.

אני ממש רוצה לעשות לו טוב ושניסע לשבת, אבל זה באמת מרגיש לי משוגע לנסוע מהבית שאין אזעקות למרכז. זה הגיוני? או שאני סתם מפחדת? בעלי בצבא עכשיו וקצת מנותק, אז הוא לא כ"כ יודע מה המצב בארץ, אז הוא בעצמו אומר שהוא לא יכול להחליט לפי מה שהוא מרגיש כי הוא לא חווה אזעקות כמעט בכלל

חשוב לי לציין שבעלי יסכים ממש אם אני אגיד לו שאני לא רוצה, ולא יתווכח אפילו או ינסה לשכנע אותי, אבל אני יודעת שהוא יתבאס ממש וגם יודעת שאני לא יכולה להבטיח לו שניסע בשבת הבאה

מה אתן אומרות? זה הגיוני לנסוע אליהם לשבת ואני סתם מפחדת?

יש אופציה להזמין אותם אליכם?השם שלי
ככה יהיה את המפגש, בלי להגיע למקום עם יותר אזעקות.
לאניגון של הלב

אין לנו מקום לארח אפילו אותם, ויש עוד אחים רווקים בבית ואחות שאצלם בגלל שאין לה ממ"ד.

ובכללי לנו בבית אין מרחב מוגן בכלל, אז הם לא ירצו להגיע

אני מתלבטת אם להציע שניסע לאחותו, אבל זה גם נסיעה מסובכת יותר, גם יש להם יותר אזעקות מאצלנו (פחות מאשר במרכז אבל עדיין) וגם אני לא בטוחה שזה יחליף בשבילו את הצורך בנסיעה להורים

לא נוסעת. מבינה שמבעס, אבל לא....יעל מהדרום

לק"י

גם הדרך, וגם זה שיש שם מלא אזעקות.

אני לא מבואסת, כן? ;)ניגון של הלב

זה בעיקר הוא

אני חושבת שמה שמפריע זה קודם כל שאני רואה כמה זה חשוב לו, וגם שאני יוצאת הרעה שלא רוצה לנסוע להורים שלו... הוא מבחינתו לנסוע בכיף, והוא די משאיר לי את ההחלטה ולא מוכן להחליט. ואני לא יודעת אם הוא מוכן לנסוע למרות האזעקות או שהוא פשוט לא מודע למצב ולמה שהולך במרכז אז זה נראה לו סבבה לנסוע לשם (למרות שאמא שלו אמרה לו שהיו אצלם מלא אזעקות ולא מומלץ לבוא, אבל גם אמרה שאם אנחנו רוצים אנחנו מוזמנים)

פשוט לא נעים לי להיות זאת שמחליטה לא לנסוע להורים שלו למרות שאני יודעת שהוא מאוד רוצה, במיוחד שזה יוצא כבר כמה פעמים ולא משהו חד פעמי

כן..הבעסה שלו בעיקריעל מהדרום

לק"י

מבינה אותך.

אבל לא הייתי נוסעת....

בעז"ה זה ייגמר ותסעו.

השאלה מתיניגון של הלב

זאת אחת הבעיות, שאני לא יכולה לדעת שניסע בקרוב. עד פסח הגיוני שאו שתהיה המלחמה או שאמא שלו תהיה בלחץ מהנקיונות ולא יהיה לך כוח לארח אותנו, ובפסח אני אמורה ללדת אז לא יודעת מתי יהיה לי כוח לנסוע אליהם לשבת

אולי שייסע לבד לאיזה יום?יעל מהדרום
הוא בצבאניגון של הלב

אולי אם הוא יחזור אני אציע לו, אבל האמת שאם הוא יחזור באמצע שבוע אנחנו כנראה נרצה לנצל את הזמן להיות ביחד

בגלל שיש להם ממד, הייתי נוסעת אם חשוב לבעלישיפור
אולי ליסוע לבקר באמצע השבוע?בידיים פתוחות
וממש מזדהה איתך ועם הדילמה, גם ההורים של בעלי במרכז וכרגע אנחנו לא נוסעים אליהם לשבתות..
כמו שכתבתי למעלה, הוא בצבאניגון של הלב

ואיך אתם מסתדרים עם זה? או שלבעלך זה לא מפריע

כן, עכשיו רואהבידיים פתוחות

באמת הזמנים של הביחד שלכם הם יקרים

בעלי היה מאוד שמח ליסוע מצד שני הוא מבין את הסיטואציה..

בעיני זה הגיוני ממש לא ליסוע בסיטואציה כזאת.

כן מנסה לחשוב על פתרונות אחרים, אולי להזמין אליכם רק לאמצע שבוע או מוצ"ש, ואז מקסימום יורדים למקלט וזה לא אמצע הלילה..

אנחנו בכללי נוסעים בערך פעם בחודששיפור
אז זה לא חריג כמה שבועות שלא נוסעים
זה תלוי נורמות נראליניגון של הלב

בעלי רגיל מאחים שלו שמגיעים פעם בשבועיים אז לקח לו זמן להתרגל שאנחנו מגיעים פעם בכמה שבועות

מצד שני להורים שלי אנחנו מגיעים הרבה יותר כי הם קרובים אלינו והם גם סוג של ברירת מחדל כזאת. וזה כבר יוצא רצף די ארוך, לדעתי הפעם האחרונה שהיינו שם הייתה לפני יותר מחודש

אנחנו נוסעים פעם בחודש, לכל צד פעם בחודשייםשיפוראחרונה
אחרי החתונה נסענו יותר ובהדרגה ריווחנו. אם התחתנתם לא מזמן זה הגיוני, אבל רוב המשפחות שאני מכירה אחרי כמה שנים כבר לא נוסעים לכל צד פעם בשבועיים.
אני גם הייתי חוששת לנסועפה לקצת

ולא הייתי נוסעת אם אצלי אין אזעקות ואצלם כן

הייתי מבינה מאוד את הרצון של בעלי אבל מסבירה לו מה הסיבה שמבחינתך לא כדאי.

בעיניי לא מתאים לנסוע במצב הזהריבוזום
תיסעו בנחת אחרי שהמלחמה תיגמר, נשמע לי באופן אישי מוזר למהר לנסוע דווקא עכשיו (אנחנו גרים במרכז וחווים המון אזעקות, ואנחנו בסדר, אבל למה להיכנס לזה וגם לצאת לנסיעה ארוכה שאינה הכרחית?)
תודה לכל מי שהגיבהניגון של הלב

בסוף החלטנו להישאר, בתקווה שנוכל לנסוע בקרוב, נקווה שלבעלי לא יהיה קשה מדי

חייבת לפרוקאנונימית בהו"ל

אין אותי יותר פשוט אין. בעלי עובד כל יום כל היום אני עם הילדים שבתוכם תינוקת בת שלושה שבועות. אין לנו עזרה הילדים חרדתיים עוד מעם כלביא, והמלחמה הזאת רק נציפה הכל עטד יותר. אין אפשרות כמעט לצאת בטח לא בשעות שאני לבד איתם יש פה הרבה אזעקות יחסית והם לא ממושמעים. וכשבעלי מסיים לעבוד הוא עייף כבר. לפני שתגידו אז אין פה בייביסטריות הם הפכו לזומבים של מסך, עצבניים ורבים כל היום. המצב הזה רק מציף למה כמה דחוף חלקם צאריכים טיפול וזה חייב לחכות כמה חודשים מכל מיני סיבות.

אם כל זה לא מספיק חמותי כל יום שולחת לי הודעות אם הכל בסדר ואיך אני מרגישה. זה נחמד מצידה אבל אין לי פניות לענות פעמיים שלוש ביום למישהי שהקשר שלנו מנומס וקר פשוט בגלל חוסר כימיה מוחלט.

אני שבורה בנפש אני לא יכולה יותר לשמוע את הילדים שלי. אמרתי לבעלי שאני הולכת. אני לא יכולה להישאר כבר. הדבר היחיד שאני רטצה זה להיכנס לחדר מלא כלים ולשבור את כולם

היא לא מבוגרתניק חדש2

עוד לא בת 60.

אני יכולה להבין אותה בגלל פסח וכו.

סתם נפגעתי קלות

אולי יעניין אותך