שבוע טוב ובשורות טובות!
הגדול שלי ב"ה בן 3.5
הקטנה בת 1.2
תודה לה'!
בגדול, הלידה הראשונה- קיסרית,
הלידה האחרונה הייתה לידה רגילה אך עם קרע דרגה 3 כך שמלכתחילה אמרו לי שעדיף לי למנוע למשך 9-12 חודשים.
יש לי הרבה מאוד שיקולים:
א. ממש קשה לי המחשבה שיהיה הפרש גדול בין הילדים. אני רוצה אותם כמה שיותר צמודים (רציתי ראשונים צמודים.. ה' לא רצה)
ב. הגיל שלי.. אני בת 30
ג. אני על גלולות סרזט. אבל הפסקתי להניק לא מזמן, עדיין לא קיבלתי מחזור, ואני חושבת שאחרי הפסקת הגלולות- לוקח זמן לגוף לחזור לעצמו, ואני מפחדת שייקח הרבה זמן.
ד. אני פשוט רוצה ומצד שני מפחדת לרצות.
שיקולים נגד:
א. המשקל שלי. ועם זאת, לא מתקדמת לעבר ירידה במשקל לצערי.
ב. מרגישה שרק עכשיו התחלתי להתאזן מבחינת התנהלות עם 2. אז להפר את האיזון?
ג. כלכלית. מפחיד. המבחנים שלי לא נראים באופק, אין לנו אפשרות להחזיק רכב. קשוח כלכלית ב"ה. מרגישה שרודפים אחרי כסף
ד. כל הנושא של רצפת האגן וכל האזור שעדיין מרגישה שלא התאושש מהלידה האחרונה. (למרות שהייתי אצל הרופא בכמה בדיקות אחרי הקרע- ואמרו שאין מניעה להיכנס להיריון)
ה. אני לא מרגישה שאני סבלנית 100% לילדים שלי היום. מפחיד אותי עוד אחד.
ו. אני לא יודעת אם מיציתי את הבת שנה שלי עדיין.. (ומצד שני להיכנס להיריון לוקח זמן, הריון לוקח זמן- עד אז אמצה אותה לא?)
ז. בעלי טוען שהזוגיות שלנו על הפנים והוא לא מוכן לשמוע על עוד ילד. אני מסכימה איתו שהזוגיות שלנו לא אי אי איי.. אבל (!) לא מרגישה שאנחנו עושים משהו בשביל לשפר אותה.. לטענת בעלי- אין לנו זמן זוגי, אנחנו לא יוצאים לשומקום, אנחנו לא מתפנקים יותר מידי.. אנחנו- בית עבודה, בית עבודה. אבל גם אם נמשיך למנוע-זה יהיה אותו דבר, אין לנו בייביסיטר זמינה, זה בדכ אח שלי/ אחות שלו והם כזה.. לא כ"כ בעניין.. בייביסיטר בתשלום- כאמור בסעיף ג. אז מבחינתי זה לא שיקול נגד.
ברור שתגידו שמה השאלה פה, זה לא הזמן.
אבל מפחיד אותי למנוע הרבה זמן.
עשינו שאלת רב,
הרב אמר מקסימום עוד חצי שנה.
זמן המון זמן. חצי שנה למניעה, עוד בערך חצי נשה עד שהגוף מסתדר עם עצמו, ועוד 9 חודשים של הריון. בערך.
זה עוד משהו כמו שנה וחצי שנתיים.
הגדול שלי יהי בן 5-5.5, רגע לפני כיתה א.
הבת שלי תהיה בת 3 בערך.
זה מרגיש לי הפרש גדול מידי.