הוא לא מרפהאיתן גיל
בטח, אני! הוא הבטיח הבטחה וקיים!חסום לשעבר
הכל יכול להיותנקדימון
האופוזיציה תתמוך בחמאסאיתן גיל
אבל בינתיים המצב בעזה על הפנים, ורגע לפני הרמת ידיים של חמאס, ממשלת ישראל מאשרת הכנסת מזון לעזה.
ההימור שלי, חמאס מנצח, וממשלת ישראל מרימה ידיים.
תודה סמוטריץ'
תודה בן גביר.
שיחקתם אותה.
לא איתן, אתה שיחקת אותהנקדימון
לך תושיע את ישראל. אני בטוח שתוכל להבטיח הבטחות לפחות כמו ליברמן.
מי שממש לא מרפההסטורי
האובססיה שלך לסמוטריץ', היא כבר לא עניין פוליטי אלא עניין שדורש אבחון מקצועי.
מי שדורש אבחון מקצועי זה מי שעדיין מגן עליו.חסום לשעבר
למה הוא חייב להצהיר הצהרות שאין מאחוריהן ולא כלוםאיתן גיל
ואם הוא ישתוק יומיים, איזה אינטרס פוליטי שלו ושל המגזר יפגעו?
שיתעסק במה שבאמת צריך.
נחלת שבט בנימין מופקרת, כי מעוזי בנט באפרת ובקרית שמואל הסמי קפלניסטית קורצים לו יותר.
איזה מזל שיש את פילבר שמציף את הגופה הפוליטית הזו מעל המים.
סמוטריץ לא מתעסק ב"נחלת שבט בנימין"?ברגוע
ההסדר שיבלום השתלטות פלסטינית על שטחי C
דוג' רק מהשבוע

חסום לשעבר
אני רק אצטט את אלחנן גרונרברגוע
"המהלך של סמוטריץ וכץ הערב בקבינט בנושא מרשם המקרקעין ביהודה ושומרון הוא משמעותי משום שעד כה מדינת ישראל יצאה מנקודת הנחה שכל קרקע היא פרטית של ערבי עד שיוכח אחרת (גם אם אין לו מסמכים!), בעוד שכעת נטל ההוכחה יהיה עליו, והיכולת להכריז על אדמות מדינה משתפרת דרמטית"
וגם את אלישע ירד
"החלטה חשובה ומבורכת, שמפסיקה למעשה את מעשה האיוולת של ההכרה הישראלית ברישום הקרקעות שמבצעת הרש"פ בשנים האחרונות בשטחי יו"ש כדי לקבע את הבעלות הערבית."
תפסת מרובה לא תפסתאיתן גיל
כמו בעזה מתבדרים על כל השטח, והתוצאה שום כלום.
במקום לכבוש 50 קמ"ר ראשונים, ולקבוע עובדות... מחרטטים.
כך גם בבנימין, אם יביאו לשם חצי מיליון יהודים, ומערכת כבישים שלא תותיר מקום לספק מיהו בעל הבית, אנחנו נהיה באירוע אחר.
בדרך לשםברגוע
יש עכשיו אישורי בניה וסלילת כבישים כמו שלא היו מעולם.
ובשביל להגדיל את הבניה באופן משמעותי (בצורה שבגץ לא יחייב לפנות אח"כ) צריך להכריז על הקרקעות בתור אדמות מדינה, ובשביל זה בדיוק מגיעה ההחלטה הזאת.
עזבו, את איתן גיל העובדות לא מעניינותהסטורי
זה קורה בפועל. תעקוב אצל שלום עכשיו קצתמשה
אתה לא מבין, זה לא משנה.חסום לשעבר
הגבעות ימשיכו לסבול מהרס כי הן לא חוקיות. לא כי הן יושבות למוחמד על השטח.
והן אלו ששומרות עליו במציאות. הערבים ממשיכים לתפוס שטח גם כשזה לא חוקי. זה אף פעם לא עניין אותם.
סבבהברגוע
אני לא מבין כלום
וגם גרונר וירד לא מבינים כלום
אתה היחיד שמבין
הם מבינים.חסום לשעבר
אני רק אצטט את דבריו המלאים של אלישע ירדחסום לשעבר
באותה נשימה חשוב לציין, כי אם חלילה במסגרת הסדר המקרקעין הישראלי תכיר המדינה באופן רשמי בקרקעות אליהן פלשו ערבים במהלך השנים ומוגדרות מכוח חזקה בקרקע "אדמות פרטיות פלסטיניות", יהיה זה בכייה לדורות.
הזוי עד כמה שזה נשמע, אבל גם אחרי ההחלטה הזאת מדינת ישראל ממשיכה עדיין לאמץ באופן אבסורדי ובלתי נתפס את רישום הקרקעות הפקטיבי הירדני והעותמאני, ומבססת עליו את כל התנהלותה ביו"ש.
הגיע הזמן לבטל גם את הדבר המחפיר הזה, ולהצהיר בקול ברור: ארץ ישראל כולה שלנו!
אוקי ו?ברגוע
ברור שיש עוד מה לעשות, אבל אני מבין שאתה לא מסוגל לפרגן לסמוטריץ על שום דבר.
(אני עוזב את הדיון כאן, כי אני רואה שאין לאן להתקדם)
אני אומר שהנסיון להראות שאלישע ירד תומך בסמוטריץ',חסום לשעבר
הוא קישקוש.
כל התגובה הקודמת היא דבריו בלבד, ללא הוספות שלי.
אני לא מפרגן לסמוטריץ' כי ה"הישג" הזה בא על חשבונם של אלו שאוכפים את זה בשטח.
לא אמרתי שהוא הפך להיות אוהד סמוטריץברגוע
כך העוסקים בהתישבות, שבאמת מכירים במציאותהסטורי
בניגוד לאיך שכמה תינוקות כאן מציגים את הדברים - גם הפריחה העצומה בחוות, מתאפשרת (כמובן עם המון מסירות של המתיישבים עצמם) ומצליחה הרבה יותר מלפני שנתיים - כי המנהל (=סמוטריץ') תומך.
זה לא אומר שכולם מסכימים איתו על כל דבר, זה לא אומר שאין ביקורת - הגיוני לחלוטין שיהיו פערים, שתהיה ביקורת על צעדים מסויימים. תמיד טוב שיש מי שמציב רף.
כולנו מכירים את המציאות וחיים בהאיתן גיל
הבעיה היא שהתחברוית לדוקטרינת הפשיטות של הרצי הלוי, בעזה. לא הובילה אותנו לשום מקום טוב, אלא להיפך, צברנו מאות הרוגים, ואף לא מטר מרובע אחד עם עובדות בשטח.
כך גם ביהודה ושומרון, במקום לתקוע יתד/ מאחז/ התנחלות, ומשם להתקדם ברצף טריטוריאלי עד ל"קו הירוק", משחקים בהצהרות...
כבר הרבה זמן אני מציף את סוגית בנימין, מים המלח עד מודיעין, מה שיחתוך את "פלסטין" ללא רצף טריטוריאלי...
טוב אין לי כח. תמשיך לבד
אתה קורא את עצמך?!הסטורי
נעשו מעשים שחלקם הגדול כבר יצא לפועל, וחלקם הגדול הם דברים שנראה את תוצאתיהם לשנים ארוכות מאוד.
מאוד קל לשבת מאחורי מקלדת ולדמיין חצי מליון מתיישבים תוך שנתיים. כשהיינו ילדים היה משחק מחשב שהיינו בונים בו עיר בחצי שנה. מאוד קל מאחורי המקלדת להתעלם מכל נבכי הבירוקרטיה הישראלית ומכל המורכבויות בשטח וממילא לבטל במחי יד את כל מה שנעשה, שכל ממשלות הליכוד ביחד לא עשו בכמויות ובעוצמה שנעשית עכשיו, כי יש לך דמיונות שעדיין לא נעשו. אתה באמת מאמין, שהיה אפשר להביא חצי מליון מתיישבים תוך שנתיים ושהתחבורה תעבוד, שיהיו להם מוסדות חינוך ובריאות? שמועצת בנימין שכבר עכשיו היא הגדולה בארץ, לא היתה קורסת?!
חוץ מ'להציף' מהמזגן, מה אתה עשית בזמן שאושרו אלפי יחידות דיור?! חוץ מלהשמיץ בפורום, מה אתה עשית בזמן שישובים ששנים חיו על תנאי קיבלו הכרה וסמל ישוב?! חוץ מלקטר, מה אתה עשית בזמן שבתמיכת המנהל פרוייקט החוות פורח ומציל את כביש אלון?! חוץ מלהתלונן מה אתה עשית כשהוכרזו אלפי דונמים כאדמות מדינה?! חוץ מלהקיש על המקלדת, מה אתה עשית כשבוטלו הנהלים שהצריכו חתימת שר הביטחון באין ספור שלבים על גבי שלבים?! כשעשרות כבישים שופצו? כשצמתים מסוכנים הוסדרו? כששיפוץ קטע הכביש שבין המשורה הבריטית לעופרה (מניח שאינך יודע מה זה, אבל זה קטע מסוכן ועמוס, ששיפוצו קריטי לחיבור בין גוש שילה בואכה שומרון לירושלים) קיבל תקציב גדול מכל תקציב התחבורה שהיה למועצת בנימין עד היום?!
אפשר להמשיך, אבל שתי האפשרויות הן או שאתה תקוע על חצי מנטרה שחוקה ומתעלם מהמציאות, או שפשוט האובססיה שלך לסמוטריץ, מעוורת אותך מלראות.
מלא יתדות, מלא נקודותאיתן גיל
כמו כלב דלמטי.
במקום לנגוס שטחים מ"פלסטין", ולחבר אותם ברצף טריטוריאלי לישראל הקטנה מוכרים לנו לוקשים.
(במקום לסלק את קן הצרעות של חוארה, ולמצער לסגור חנויות, ואיסור עצירה, סמוטריץ' בשת"פ עם דוברת הגירוש עשו לנו עוקף).
כן, הייתי רוצה שגבעון החדשה תהפוך לעיר ואם בישראל.
הייתי רוצה שהר שמואל יהיה עיר ואם בישראל.
הייתי רוצה שבית חורון יהיה עיר ואם בישראל.
הייתי רוצה שכל אלה שהזכרתי יהיו תחת הגדרת גוש בנימין, שתתן פייט לגוש דן הקפלניסטי.
מ.ש.ל.הסטורי
(או שבכלל היית מעדיף שהוא יצא במסיבת עיתונאים סטייל יריב לוין, יכריז על ריק את כל מה שאתה מקליד כאן ויכשל בהכל ואתה תוכל לחגוג על זה - במקום השינויים הדרסטיים שהוא מוביל היום).
תוך שנתייםאיתן גיל
גבעון החדשה הוקמה לפני 45 שנים ויש בה פחות מ- 1200 תושבים.
תגיד לו שילמד מהחרדים שהקימו את מודיעין עילית וביתר עילית, מאה מטר מהקו הירוק, מה שביטל בפועל את הקו הירוק.
ראה גם אריאל שאינה בדיוק סרוגה, וראה גם מעלה אדומים שאינה בדיוק סרוגה.
כי אתה לא יכול בעת ובעונה אחת גם להשתלח בחרדים ובבן גביר, וגם לקיים מצוות ישוב ארץ ישראל.
היחיד שמשתלח זה אתההסטורי
הליכי תכנון ובניה לוקחים זמן, זמן אמיתי. אף אחד מהמקומות שהזכרת לא קם תוך שנתיים. התושבים במקומות שציינת אמנם חרדים, אבל מי שהקים אותם לא היה חרדי.
אתה לא יכול להשתלח במי שבתפקידו שנתיים על דברים שנעשו או שלא נעשו לפני עשרות שנים.
יש בעיה קשה בארץ עם הליכי תכנון ובניהמשה
הם לוקחים המון זמן באופן קיצוני. זה נכון לגבי כל מקום בישראל ובטח לגבי יו"ש. במובן הזה סמוטריץ' שינה את הצורך באישור פוליטי על כל שלב בקידום תוכניות מה שקיצר שם את האישורים דרמטית אבל עדיין לממוצע הבעייתי בישראל.
כן אנחנו חיים בישראל....משה
תוך שנתייםאיתן גיל
אפשר להתחיל עם שכונה ראשונה, ומשם לרוץ קדימה.
כמו תל אביב שהתחילה לפני 120 שנה עם אחוזת בית, ומאז ועד היום הבניה לא הופסקה, אפילו ליום אחד.
ויו"ש מקל וחומר.
הפרלמנט הצרפתי מתוכנן להכיר בחודש הבא במדינה פלשתינית, ואחריו כדור השלג האירופאי יתחיל להתגלגל, ואנה אנו באים, ועוד לא נולד החכם בעולם שישכנע אותך שסמוטריץ' משחק באש.
יש ביו"ש כולה, בניה בקצב שלא היה מעולםהסטורי
יש עוד צעדים רבים מבססי שליטה הן בצירים הראשיים, והן במרחבים. יש צעדים מנהליים שמשמעותיים מאוד ליכולת לנהל חיים תקינים. יש כבישים רבים שבתהליכי הרחבה, סידור צמתים משמעותיות, אמצעים רבים שקריטיים הן לבטיחות המתיישבים והן לאיכות חייהם. יש מהלך בהתהוות להרחבת הקליטה הסלולרית (כנ"ל, משמעותי מאוד הן לביטחון והן לאיכות החיים ואפשרות הפרנסה). יש הכרזה על שטחים עצומים כאדמות מדינה. יש קיצור דרסטי וייעול של תהליכי האישור לעתיד. יש הריסות בבניה הערבית כמו שמעולם לא נעשו ובמקומות שמעולם המנהל לא העז לגעת. וממש לא ספרנו את כל מה שנעשה.
כל זה איננו שווה לאיתן גיל, שמאחורי מקלדתו הוא יודע הכל ומעולם לא נכשל...
איך כתבת בכותרת "הוא לא מרפה", קשוט עצמך תחילה.
אם היתה שליטה בצירים ובמרחבים, צאלה לא היתה נרצחתאיתן גיל
זהו שאין.
וכן- סמוטריץ' אשם.
הוא נמצא בניגוד עניינים מובנה, ועומד מול שני אינטרסים הפוכים. צמצום הוצאות המדינה על ראשו, והוספת תקציבים ליישוב ארץ ישראל על ערוותו.
ראשוני ראש פינה לא עלו לקרקע בטרם שוכנעו שאפשר להגיע לשם עם סוס ועגלה.
מה שהם הבינו ב- 1882, סמוטריץ' לא מבין ב- 2025.
בהקמת 100 מאחזים ביהודה ושומרון ללא דרכי גישה אליהם, וביניהם, יש אכן ערך טקטי, בעוד ברשת כבישים ענפה ומודרנית שקובעת את גבולות הגזרה של האוייב יש ערך אסטרטגי.
בפעם המי יודע כמה אשאל: למה הוא חוסם במשתמע קידום חיבור אספלטי בין הר שמואל למבשרת, מה שיבשר לישמעאלים שאפשר להם לשכוח תודעתית ועניינית מהמתחם שגבולותיו כלואים בין צומת רמות במזרח, ומבשרת במערב.
ועוד אשאל: למה לא ממשיכים את כביש 38 שמסתיים בשער הגיא נכון לעכשו, עד ליעד הבא, כביש 443. סמוטריץ' רואה פעם אחר פעם את המשוריינים של 48 בצד הכביש לירושלים, ומתמוגג מנחת, וזה חייב להפסק.
אסתפק בזה.
אתה פשוט מביךהסטורי
לגופם של דברים, כל מי שמכיר את רחבי יהודה ושומרון יודע שההתיישבות בשנתיים האחרונות לא רק גדלה, אלא ממש משתדרגת, כן גם רשת הכבישים, רואים את זה בכביש 60 ובכביש אלון ובכביש 90 ובחיבורים בינהם - כביש 505 עבר שדרוג והסדרת צמתים לסוע מאריאל לבקעה לוקח היום פחות זמן והדרך יותר בטיחותית, מיצהר לתפוח לוקח שבע דקות במקום עשרים במקרה הטוב.
אינני יודע לענות לך על נקודה ספציפית, למה דווקא בה החלומות שלך עדיין לא התגשמו. בשביל לענות על זה צריך הרבה ידע מקצועי - לנתח את הנתונים הטופוגרפיים, הבטיחותיים את הסטטוס המשפטי הספציפי ועוד ועוד. אחרי זה, כמו בכל תחום בחיים - צריך להחליט על חלוקת משאבים שבניגוד לאיך שאתה מציג זאת - הם לא בלתי מוגבלים.
אגב, יכול להיות שכן עובדים על כך ופשוט ההכנה לוקחת זמן. לפני כמה שבועות פתחת כאן שרשור על כך שסוף סוף סוללים כביש ולמה לא עשו זאת קודם, תוך שאתה מפגין את בורותך המוחלטת ואת חוסר ההבנה שהשלב שהטרקטורים עולים לשטח, זה אחרי עבודות תכנון, מדידה, הקצאות, אישורים, תקצוב, מכרזי קבלנים וכו' וכו' דברים שלוקחים חודשים רבים מאוד ואפילו שנים.
דחילאק, יש עשיה בכמות ואיכות שלא היתה כמותה, קצת עין טובה לא תזיק...
סמוטריץ' מקורב לדוברות הליכוד ואני לא.איתן גיל
ראה שרשור @לא לחינם הלך הזרזיר אצל העורב, שלא הגבת בו.
וכן- ביבי וסמוטריץ' הם תאומים פוליטיים שמפרכסים זה את זה, וכולי תקוה שבאוקטובר 26, לכל המאוחר, שניהם יתפנו לכתוב את זכרונותיהם.
לענייננו, בניגוד אליך אני יודע לפרגן כשיש על מה לפרגן, וברוב הגינותך הזכרת את הפרגון שלי. חבל שיש כל כך מעט על מה לפרגן.
ובניגוד אליך אני חושב שביסוס האחיזה בקרקע שמדרום לכביש 443 חשובה שבעתיים יותר מכל התיישבות אחרת ביו"ש.
כביש 443 אמור היה להתמזג עם כביש 45, אבל קידומו נעצר מסיבות פוליטיות תחת עיניו העצומות של סמוטריץ'. אין לי הסבר אבל זאת המציאות.
עין טובה היא ממידותיו של אברהם אבינוהסטורי
מתרחשים כאן שינויים הסטוריים, בכל הפרמטרים שהזכרת. אתה משום מה את הכל לא סופר, מסתכל על מטר וחצי, כמו אותו אחד סתום העין שחיפש את הנקודה שאינה מושלמת וממנה אתה צובע את כל המציאות בשחור.
אני מודה לך על ההשוואה לבלעם בן בעוראיתן גילאחרונה
איפה ראית את המילים נחלת שבט בנימין?איתן גיל
ועכשיו גם שאול אריאלי כותב שאתה טועהמשה
לא אוהב ישראל גדול מדי וטוען בערך את אותו דבר. כן, אני מנחש שזו כתבה שהיח"צ של סמוטריץ' קידם
עוד הוכחה לאפסיות של ביבירועישםטוב
פשוט לא נתפס

ביבירועישםטוב
ביבי מתנהל *בדיוק* לפי התפיסה השמאלנית שאומרת -
יש בעזה מיליון-2 חפים מפשע, אנשים ממש טובים.
למרבה הצער קבוצה טרוריסטית איכשהו השתלטה עליהם.
בגלל 7.10 ישראל נאלצה בלית ברירה לצאת למלחמה וחבל על כל הרוג ופצוע "לא מעורב".
עכשיו שחמאס כמעט נעקר אז ישראל כמובן תעזור לעזתים, האנשים הטובים והאיכותיים, להשתקם חזרה.
אתה קורא את מה שאתה מעלה כאן?!הסטוריאחרונה
שאלות שכל אדם חושב צריך לשאול את עצמו על כיפת ברזלסביר11
💡שאלות שכל אדם סביר צריך לשאול את עצמו לגבי כיפת ברזל וטיל החץ:
1. האם ראיתם אי פעם בעיניים שלכם- כשנאלצתם להיות בחוץ בזמן אזעקה -יירוט אמיתי של רקטה או טיל שעף בצורה אופיינית, וכיפת ברזל שמזנקת אליו ואכן פוגעת בו באמת? לא ראיתם.
ואם ראיתם סרטון כזה- כל איש מולטימדיה שעוסק בעיבוד סרטים ובפוטושופ יכול להראות שהסרט הוא מפוברק, אולי ברמה מקצועית יותר מהסרט המפוברק של שדה תימן, אך נוצר במסך המחשב ולא במציאות.
( יש ברשת כמה סרטים מפוברקים של פגיעה ,עם הסברים משכנעים של איש מקצוע שמראים שהם מפוברקים והפגיעה לא קרתה)
2. טילי תמוז ,גיל ,וכל טיל מכובד, מראה צלב שהטיל מצלם בעצמו כיצד הוא מתקרב למטרה,
שהולכת וגדלה, עד שהמסך שחור כשהוא מפוצץ אותה.
האם ראיתם אי פעם סרטון כזה מכיפת ברזל?
אני בטוח שלא ראיתם.
ואם כן, איש מקצוע כנ"ל -יוכל להראות לכם שזה סרט מפוברק.
וכן לגבי יירוט של טיל על ידי טיל חץ.
האם לדעתכם קיימים סרטים של יירוט, אלא שמסתירים אותם מהציבור?
לא הגיוני לחשוב כך, כי סרטים כאלה יכולים רק להועיל ולהגביר את אמון הציבור במערכות.
3. 📢מדוע ,כשמתפרסם שהגיע טיל=רקטה לאיזור מסוים, ושהוא יורט בהצלחה, נשמעים באזור כמה פיצוצים .למה יותר מפיצוץ אחד,
כמה פעמים יכולה רקטה של האויב להתפוצץ?
הרי לאחר הפיצוץ הראשון הרקטה כבר לא קיימת יותר. אולי זה חתול בעל תשע נשמות?
4. ידוע שארהב השתתפה ומשתתפת בפיתוח כיפת ברזל והחץ . האם אין לה אינטרס להגן על עצמה? הרי היא נמצאת בסכנת ירי טילים מכל ספינה רוסית שמתקרבת לחופי ארה"ב גם ממרחק גדול, כגון אלף/ אלפיים קילומטר.
אם כן ,למה ארה"ב לא רוכשת טילי כיפת ברזל או חץ מישראל?
ולהיפך, היא ביטלה עסקאות רכישה של הכיפה מישראל. למשל חפשו בגוגל : "ארה"ב לא תרכוש את מערכת כיפת".
מה שאומר שאין לארה"ב אמון 🤏 בטילים שהיא מייצרת על ידי ישראל.
🐣אבל לקידום מכירות- למה לא? כלומר ארה"ב, שמושקעת בכיפת ברזל וב- חץ, יש לה אינטרס שמדינות שונות ירכשו מישראל את המערכות הללו, והיא תגזור קופון ברווח , מה שיכול להסביר מדוע גרמניה רכשה לאחרונה חץ3,
ומי יכול לשלול את הטענה שזהו תרגיל של איש העסקים טראמפ , שנתן לגרמניה את הכסף לרכישה?
אגב, גם סינגפור, שסיכמה שתרכוש מערכת כיפת ברזל מישראל- חזרה בה ולא ולא רכשה. חפשו בגוגל "סינגפור לא תרכוש כיפת".
כן ראיתי. פיזית.נקדימון
ראיתי מלאזוזיק העכבראחרונה
גם אתה היית רואה אם היית גר באיזורים מסויימים בארץ.
ראיתי כיפת ברזל רודף אחרי טיל ופוגע בו לפחות שלושים פעמים. ראיתי שיגורים של כיפת ברזל יוצאים מהקנים. ראיתי והחזקתי בידיים המון רסיסים - גם של מיירטים.
אולי מישהו השתיל לי שבב עם דמיונות לתוך הראש, כשנכנסים לעולם הקונספירציות אפשר להיות מאד פוריים ואין גבול לאפשרויות.
עכשיו אפשר להיות בטוחבינייש פתוח
חוק הגיוס לא יעבור בשום מתכונת. אלא אם כן יחליפו ממשלה (לא חייב בחירות, אבל זה תלוי במרכז הפוליטי שיפסיק להחרים את נתניהו) ויביאו לחוק שבאמת יגייס חרדים.
אני מקווה שכולם הבינו מזמן שלעולם לא נשיג שינוי בהידברות, שיתוף פעולה ובאופן הדרגתי.
במיוחד שהחוסר בחיילים די גדול וקריטי, אבל הוא קטן מאוד ביחס למיצוי המקסימלי של החרדים הבריאים בגיל גיוס.
אף אחד לא רוצה ולא צרייך לגייס את כל פונוביץ וכל מיר וכל ישיבת חברון ואת כל חסידות סאטמר ותולדות אהרון.
אני פשוט לא חושב שממשלה שמרגישה בנח עם החרבתארץ השוקולד
ענין טכני פשוט -למה כדאי ליועמשיט והחבר'ה למרוחסביר11
לעיל בדקה 24:00 בימים אלה של תחילת ואמצע דצמבר מתבצע מהלך רוחבי של מחיקת כל השיחות וההתכתבויות
ביניהם ,כנראה כולל נשיא העליון והיועמשית,
פרט לכך שבווטסאפ הרבה התכתבויות מוגדרות למחיקה אוטומטית אחרי חודש עד שלושה , ולזה בדיוק הם מחכים ,שיעברו חודש עד שלושה חודשים מאוקטובר
ממילא לא ימצא שופט חוקר להחליף את היועמשיתכמו🐌תמס
שעומד בדרישות של השר לוין ושל בגץ גם יחד
כך או כך הפרשה ירדה מסדר היום הציבורי
מקווה שהפצר החדש יעשה ניקיון בפצריה
או לפחות תשתנה שם רוח המפקד
אבל תודה שהחזרת את הנושא החשוב הזה לדיון
ספוילרזיויק
כבר קורה הם מגלגלים כולם אחריות על הפצריתכמו🐌תמסאחרונה
ומתנערים מזה.
עכשיו יש להם מפקד חדש
חבל שלא דנים בפורום הזה…סיעתא דשמייא1
בהחלט הגיע הזמן לדוןשדמות בחולות
גם בזה.
השאלה היא כמה יש עוד לחדש?
מיותר. נתחיל ישר מזריקות בוץנקדימון
אין מה לדון בזה.
צריך עובדות הן ביחס לישראל והן ביחס לעולם, צריך אכיפה (ועובדות לגביה הן ביחס לישראל והן ביחס לעולם), וצריך שכל אחד יחנך בבית את עצמו ואת ילדיו.
נגמר. הלאה לפוליטיקה הזולה הבאה.
נוראזיויק
מה אכפת לנו מה קורה באוסטרליה?איתן גיל
חבל שלא מכבדים וכותבים בפורום כשכאן שבת...הסטורי
וואי לא שמתי לבזיויק
הוא כותבקעלעברימבאר
לא עדיין, אלא כבר יצאה שם שבת. וזה לא מכבדהסטורי
מנהלי ערוץ 7 לא יכולים לסגור את האתר והפורום בשבת?קעלעברימבאר
לא יודע וזה לא משנההסטורי
אהזיויק
מה יהודי עושה בחוץ לארץ?? 🤨
האמת שגם מי שבחלל מעל ארץ ישראל אז השמש אצלו יכולהקעלעברימבאר
אגב, מי שגר סמוך לקו התאריך יכול בגלל לדלג על שבת.ספקאחרונה
לפי חלק מהדעות, לפחות... נדמה לי שבתקופת מלחמת העולם השניה, יהודים שברחו ליפן לא ידעו באיזה יום לשמור שבת...
זה לא הנושא אבל אנחנו עדין בגלות…סיעתא דשמייא1
… אנחנו מתפללים שלש פעמים ביום באופן הזה.
עוד לא החליטו לשנות את הנוסח.
זה ממש לא תירוץ להשאר בחו"ל. האם בגללקעלעברימבאר
שאנחנו מתפללים השיבה שופטינו אז זה מתיר לעוות צדק ומשפט?
גם אין קשר בין שינוי הנוסח לשאלה אם אנחנו בגלות. כן נפסק לא לקרוע על ערי יהודה וירושלים כי הם בשלטון ישראל, ונפסק לומר הלל בברכה ביום העצמאות כי יצאנו בו מעבדות לחירות (כלומר סיום שעבוד מלכויות סיום הגלות)
לא רוצה לפתח את הנושא כאן אבל על כל…סיעתא דשמייא1
גם אם אנחנו תיאורטית בגלות, עדיין יהודיקעלעברימבאר
צריך לגור בארץ.
גם סטמר לא נמנעים מלגור בארץ
מוכן לשים כסף שהוא לא דתיארץ השוקולד
הוא דתי מאוסטרליה, אתה יכול לבקש ממנוקעלעברימבאר
בא נתערב על כרטיס טיסה.סיעתא דשמייא1
כרטיס חד כיווני לארץ ישראל🙂קעלעברימבאר
זה היה בטעות מן הסתםקעלעברימבאר
זו לא פעם ראשונה וכבר העירו לו על זההסטורי
פשוט פתח צי את הטלפון….סיעתא דשמייא1
… עם יציאת השבת וקראתי חדשות נוראות על מוות בתאונת דרכים של איש יקר שזכיתי להכיר אותו ואת משפחתו בביקורי בארץ ובאופן ספונטני כתבתי את מה שכתבתי מתוך סערת רגשות. מצטער אם גרמתי למישהו עגמת נפש.
לגופו של עניין תרבות הנהיגה בארץ היא זוועתית, האכיפה רשלנית וקורבנות תאונות הדרכים בארץ זה לא גזרה מהשמיים.
כשליחנו (או שליח השטן) לאוסטרליהאיתן גיל
מצופה ממך לעדכן אותנו, איך נאכפים חוקי התנועה בארץ הקנגורו.
יש הרבה יותר אכיפה…סיעתא דשמייא1
…ניידות ממושבות נמצאות בכל פינה לזהות נהגים שנוסעים ללא רשיון , ללא משמעת נתיבים, ללא נתינת זכות קדימה וכדומה. . מצלמות מהירות ונסיעה באור אדום יש בכל פינה .
הכל עניין של הפניית תקציבים למקומות הנכונים.
אני שומע כל הזמן פרסומות חסרות תכלית של הרלב"ג ושואל את עצמי למה להוציא תקציבי פרסום יקרים במקום לתקצב יותר ניידות, מצלמות ועוד אמצעים יעילים לפתרון הבעיה.
אני מקציב לכם עד 5 מילים לענות על השאלה:זיויק
תודה
ארץ השוקולד
כמה טמטום - בישראל מעריכים שכ-75% מתושבי עזה כבר לרועישםטוב
ממש כמו המשפט של איינשטין שאי שפיות זה לעשות אותו דבר שוב ושוב ולצפות לתוצאה שונה
בשביל מה היה כל המלחמה הזאת???
התוכנית הטורקית-קטארית שישראל מנסה לסכל, והנתון: "75% בעזה לא רוצים חמאס"

טורקיה וקטאר הן מדינות עויינות בהגדרהאיתן גילאחרונה
ולכן כל מתווה שמזוהה עם אחת משתי מדינות אלה פסול מעיקרו