עולה בי מחשבה מסויימת,
שאני מכירה מהבית, ואם עשיתי השלכה לא נכונה אני מתנצלת מראש.
כפי שאני רואה את זה, יש לך "אני מאמין" לגבי איך צריך לנהוג בבית ההורים.
להשגיח היטב על הילדים. למנוע מריבות, למנוע רעש ולכלוך. לעשות מאמץ מעבר לרגיל בשביל שלכולם יהיה טוב בסופו של דבר.
ואת מרגישה צדיקה בדרך שאת נוהגת בה
וזה מהמם, באמת!
העניין הוא שיש לזה השלכה על הסביבה.
את לא מצפה רק מעצמך לנהוג כך, את מצפה גם מהאחרים שינהגו כך, כי אם כולם ינהגו כך לכולם יהיה טוב.
שזה נכון, זה מתחשב וזה נהדר.
עד שמגיעה המציאות והיא לא מסתדרת בדיוק לפי הסיפור שסיפרת לעצמך.
תארי לך אפילו מצב שאתן 5 גיסות ותיקות שכולן נוהגות כך. עוזרות עם האחיינים אחת של השניה, עוזרות להגיש אוכל, לפנות, לנקות בשירותים, משגיחות על הנעשה וכו וכו.
וטוב לכן וזה הדדי וככה מנתהל במשך שנים.
ואז מצטרפת גיסה שישית שהיא שונה מכם.
ההתנהלות שלה והמחשבה שלה היא לא מעבר לרגיל.
היא פחות מתרגשת מלכלוך ובלאגן. לא מפריע לה רעש.
והיא הולכת לנוח בזמן שהילדים שלה ערים.
היא לא חושבת שיש בעיה עם קרונלפקס שפוך והיא לא חושבת שתינוק שלה יעשה קקי על הספה.
האם היא לא בסדר?
היא בסדר. יש לה גישה שונה משלך, וגם הגישה שלה לגיטימית.
אבל מה קורה אצלך?
מרוב שאת צדיקה ומתחשבת בכולם, אז מרגישה שהיא לא בסדר.
שהיא אנוכית וחסרת התחשבות בסיסית.
האם הגישה שלך מוכיחה את עצמה?
לא בטוח.
אולי עדיף להיות פחות צדיקה ופחות "על זה" ומתוך כך להיות גם פחות שיפוטית ופחות מאשימה באנוכיות אחרים שכל חטאם הוא שהם לא מתחשבים *כמוך*.
הפתרון שאת מציעה הוא שהאחר ישתנה לפי הסטנדרטים שלך, ולא שאת תשני משהו בהתנהלות שלך על מנת להתאים את עצמך למציאות שהשתנתה.
אולי לכל אחת מהגיסות האחרות את תמשיכי להשגיח במסירות על הילדים שלהם, ולגבי הגיסה הזאת קצת פחות..
לא כי הגיסה לא בסדר, אלא כי במציאות השונה איתה, זה מה שעדיף לעשות מולה.
אולי סבתא מעדיפה בית מלוכלך/ שחפצים לפעמים נשברים ושלא שומרים על השקט, ולב נקי של הגיסות אחת על השניה?
אולי.
כלומר מעבר לשאלה הפרקטית מה באפשרותי להשפיע על המציאות,
גם במישור הערכי לא בטוח בכלל שעדיף להיות מאוד רגיש ואכפתי כלפי הסביבה, אם המחיר של זה היא תרעומת על מי שלא מתיישר לפי הקו הזה.