הנה בעוונותינו הרבים זה שנים רבות לא נדפס הספר החשוב אשר למענו נתכנסו היום, הלא הוא הספר הקדוש 'הארי פוטר' אשר כל חכמינו הפליגו בשבחו ואמרו שכל המבטל קריאתו כאילו אינו קוראו ומעלתו הרבה הרי ידועה בציבור ואעכ"ו שאין להאריך בה בפני חכמים גדולים כמוכם.
ועתה, נתעוררתי אני הקטן על זה הספר לתרגמו לשפה המדוברת בפי עמי הארץ למען לא ישאר נחלת החכמים החסידים בלבד כי אם לכל העם תבוא הזכות לקראו, ואע"פ שאיני כדאי והגון לכך.
אלא שמפני טורח המלאכה וצורך לימוד תוה"ק נתעכב התרגום וזה זמן רב שלא תרגמתי אף לא מילה אחת ל"ע. ומפני שראיתי שאין בכוחי לגמור כל המלאכה הכביר' הנ"ל משום הסיבות הנזכרות לעיל, באתי לבקש מאיתכם שתעזרוני ותסמכוני במלאכה זו.
והנני מבקש מכל מי שיש בו ידיעה בלשון הארמית שיודיעני ואומר לו היכן עומדת מלאכת התרגום כעת ובמה צריך סיוע ובעז"ה נשלים את תרגום הסה"ק 'הארי פוטר" לשפה הארמית.
ומשום שידעתי שאין די במילותי שלי, הריני מצרף לכאן ראשית דברי הסה"ק בשפה הארמית שתרגמתי ויהיו הדברים למודעא רבא לדין תרגומא.
אני הק' החתום מעלה
*פנימי*
-לא מוגה-
הארי פוטר ומרגליתא דחכימיא
ינוקא דאישתאר בחיי
מר ומרת דרסלי, דדירי בפריווט דרכא בביתא דמנייניה ארבע, ידעו לאודועי באידרותא דאינהו ככולי אינשי - ותודתא דבעיתון. לא ייסק אדעתא דמכל דיירי עלמא דוקא אינהו יסתביכו בפרשייתא נוכרייתא או מיסתריין/מיטמרן/מטשיין, והא אינהו לא סברי/סבלי שטויותא כהאי עניינא לחדא.
מר דרסלי הוה רישיה דעיסקא דאיקרי גראנינגס למעבד בורטיי (עביד חורי?). הוא הוה קרקפנא, מלי בישרא, ומרא דצוואר קליל - אע"ג דדוקא הוה ליה שפמא אלימא ספיק. מרת דרסלי הוות קלישא ושערה מצלהב, ולה הוה צווארא אריך חד על תרין מאורכא שכיחא, מאי דהוה מהני לחדא, ארי ברובא דזמנה הות מסתכלא בתר ריתקא כי היכי דתבלוש בתר שיבבתא. לדרסלייא הוה ינוקא דשמיה דאדלי, ובעינייהון לא הוה בעלמא ינוקא טבא מיניה.
לדרסלייא לא הוה חסר מידי. מיהו הוה להו רזא, ואינהו איסתפו דמאן דהו יגלי ליה. איהו חשבו דחייהו לא יהוון חיי משעתא דמאן דהוא לישמע אפוטרייא. מרת פוטר הוית אחתה דמרת דרסלי, ברם טובא שני חליפו מדחזו להדדי. לעבידתא, מרת דרסלי דברה למעבד לנפשה כמאן דלית לה אחתא כלל, ארי אחתה ומרא דהוה ריקא הוו איפכא מעליא דאיתא בעלמא מדרסלייא. דרסלייא אצטמררו כדחשבו מאי ניחוו שיבבי אי יומא חדא פוטרייא ייתו למשאל להו בשיבבותא דידהו. דרסלייא ידעו דלפוטרייא נמי איתיליד זוטרא ברא, מיהו אינהו לא חזו ליה עד השתא. האי ברא הוה עילה טפי למרחק מפוטרייא - איהו לא בעו דדאדלי יתדבק בהדי דרדקא כי האי.