בנתיים התחלתיכי כל פה

עוגות וחלות ואין לי חשק להתחיל באוכל אז ממשיכה בעוגות😅

עוגות: גבינה פירורים, עוגיות שוקולדציפס, עוגיות שוקולד, עוגת אגוזים, בראוניז


אוכל- מנסה לתכנן משהו בקטנה, טעים ופשוט..

בתכנון..

ערב: מרק עוף+ אורז+ קניידלך


בוקר: חזף עוף+ פירה ואורז


סד"ש פיציות מהבצק של החלות


סלטים בנתיים יש לי כח רק לסלט ביצים וטחינה ונראה אם יזרום עוד🙃

תשלחי לי קצת מהמתוקים😂יעל מהדרום
אנחנו נוסעיםתוהה לעצמי
מקווה להכין פחזניות ואולי גם דגים.. זהו.
משקיעה!כי כל פה
פחזניות פרווה?
בואי נראה שזה באמת יקרהתוהה לעצמי
משאירה לי את זה למחר. מכינה חלביות.. לא מתה על הטעם של ריץ' פרווה.
תנסי את של יטבתההרמוניהאחרונה

אני גם חושבת שלריץ' יש קצת טעם לוואי

מה שבת מי שבת איך כבר?טארקו
לא יום שני היום בכלל?🤣🤦‍♀️
וואי ממש חחחהמקורית
איזה חרוצה! לפתוח את השרשור בחמישי בבוקר ועוד עםהמקורית

רזומה מאחורייך

 

אני עובדת כמובן, אז לא הכנתי כלום. 

אבל התכנון לפחות - ממש כרגיל ללא שום שינוי

דגים ברוטב לערב. דגים לסעודה שנייה

סדש לחם וסלטים ושניצל שיישאר משישי בצהריים למי שירצה. או שנאכל אצל חמתי, נראה

 

סלטים יהיו. חיים ומבושלים. חסה/ מלפפון עם בצל סגול/ קולורבי/ חציל מטוגן/ חציל על האש עם טחינה/ כרוב סגול במיונז/ סלט עגבניות שרי/ טחינה/ סלט פלפלים קלויים מהמקפיא, וממש בא לי להכין מטבוחה. נראה אם יהיה כח

 

צריכה לחדש מלאי מתוקים.

התכנון  - סושי כדורי שוקולד, עוגת קרמבו לוטוס חלבית, גלידות קסטה ביתיות. עוגת שקדים ללא גלוטן. ובא לי ממש קינוח פרווה מושחת. אולי נכין גם סופלה 

חלות קונה כמובן 

אני גם רוצה להכין כדורי שוקולד (לא סושי😅)יעל מהדרום
לק"י


צריכה לאזור את מותני ולהתחיל היום סלטים ועוגות/ עוגיות וכדומה.

כמה סלטים😋כי כל פה

לא נעים לעומת הסלטים שלי😅

ואני כל פעם מופתעת לגלות כמה אנשים ללא גלוטן יש בעולם🤣

ובדיוק נזכרתי ששכחתי סלט אבוקדו😂המקורית

זה עיקר הסעודה מבחינת בעלי הילדים האמת

ובטח ללא גלוטן. חבל שאני לא מכירה יותר מתכונים מוצלחים בלי כל מיני רכיבים שאין לי בבית

שתהיו בריאים! עם כמות כזאתי של סלטים זה לא קשה😉כי כל פה

יש מלא מתכונים! פשוט הרבה עבודה כי הכל כםול 2..

אפשר בקלות להחליף כמעט כל מתכון לקמח ללג אבל זה יקר.. לפעמים אני מעדיפה לקנות ממישהי אצלינו שמוכרת🙃

אני לא רוצה קמח ללא גלוטן. זה הקטעהמקורית
מעדיפה קמח שקדים, קורנפלור, קמח תפוחי אדמה וכאלה
אזכי כל פה

עוגיות שוקולדיות ובראוניז ילכו טוב בטוח עם קמחים כאלה..

גם עוגת שוקולד פירורים יוצאת אחלה..

ויש בטח עוד הרבה אבל כבר לא זוכרת😀

אפשר מתכון השוקולד פירורים ללא גלוטן?תוהה לעצמי
כמו עם גלוטן פשוט להחליף את הקמח בקמח תפוחי אדמהכי כל פה
אני יחפש את המכון וישלח בעז"ה😀
הנה המתכון שליכי כל פה

מאמינה שיש ברשת הרבה מתכונים וחלקם קלים יותר אז אפשר פשוט לנסות..

אני עושה בכוס חדפ קר..

בצק:

*3 וחצי כוסות קמח (אם צריך להוסיף עוד קצת)

*חלמון

*3 כפות סוכר

*א.אפיה

*1 ורבע כוס שמן

*קצת (נגיד כפית) ת.וניל

*4 כפות מים

>>>לערבב הכל ולשמור שליש לפירורים וכל השאר לשטח בתבנית.


מילוי:

ממיסה בקערה במיקרו-

*1 וחצי כוס סוכר

*200 גרם שוקולד

*רבע כוס יין

*רבע כוס מים

*3 כפות קקאו

*כף ת.וניל


אחרי שמומס מוסיפים 2 חלמונים..


>>> במקביל מקציפים 3 חלבונים עם כוס סוכר ומערבבים עם הקערה של העיסה מלמעלה.

שופכים מעל הבצק ומפוררים מעל את הפירורים ששמרנו.


אפיה 180 מעלות עד שמשחים (עדיין קצת רטוב). תבנית חדפ רגילה.

זה לא יוצא בסיס חונק עם כמות כזאת של קמח תפו"א?יעל מהדרום

לק"י


אני שואלת בשביל מי שרוצה להכין.

לא בשבילי😅

אני שמה ויצא סבבהכי כל פה
אולי כי זה פירורים והמילוי רטוב ואז מסתדר😀
יש לי מתכון יותר פשוט בלי להמיס שוקולד ובלי להקציףיעל מהדרום
לק"י


עשית לי חשק להכין לשבת.

גם אני רוצה ...מעניין לנסותמאוהבת בילדי
זה מרשים שהילדים אוכלים מגוון של סלטים😅יעל מהדרום
לק"י


אצלינו הילדים אוכלים סלטים חיים וסלק (ולא כולם אוכלים הכל).

תודה על התיוגאוהבת את השבת

עד יום שישי בבוקר אני רק בהישרדות של לסיים שבוע עבודה🤦‍♀️


בזכותך אולי אצכנן תפריט ואעשה קניות היום

ואולי גם השריות קטניות


בינתיים מה שעולה לי שנכין בע"ה


מרק עוף

קוסקוס


דגים

אורז

עדשים ירוקות

גריסי פנינה

קציצות עדשים אדומות?

תבשיל תפוחי אדמה


סלט חסה

סלט כרוב

ביצים קשות


מחמצת?


ומקווה שסה בסדר להכניס פה:

קניות:

עוף

גריסי פנינה

עדשים*2

מיץ לימון משומר


ירקות ופירות

מה זה עדשים ירוקות?כי כל פה

כאילו, מה מכינים עם זה?😀

ממש מחפשת איך להכניס קצת קטניות הביתה כי אוכלים אצלינו רק אורז🙃

אצלנו ממש אןהבים לערבב עדשים ירוקות עם אורזאוהבת את השבת

מג'דרה כזו..

אפילו הקטן שהוא ממש בררן מבקש כזה הרבה..


אני סתם שמה עדשים במים

עדיף להשרות לפני לילה או אפילו שעה שעתיים

מכפיל אקספסניוצלית (שכחתי איך אומרים את זה חחח) את כמות הויטמינים בקטניות


שמים בסיר עדשים, שופכים מים רותחים שמכסים קצת יותר מגובה העדשים,

מרתיחים ומורידים לאש נמוכה

מכבים שהם רכות..

וזה יאמי ממש .. עם אורז..

אפשר להוסיף קצת מלח


יש כאלה שמכינים מהם גם סלט

עם לימון, שמז, מלפ, ותוספות למיניהם


בכללי אצלנו בעלי משתדל לאכול בריא גז כל שהת כמעט אנחנו מכינים קטניה+דגן מלא

כדי שיהיה חלבון מלא..


אנחנו מאוד אוהבים

הילדים אוכלים לפעמים

זה כן מגדיל כמות תבשילים

כי לפעמים זה אוכל נפרד לילדים ואוכל נפרד למבוגרים...


האופציות אצלנו הן

חומוס- מבושל אוכלים גרגירים או מכינים ממרח

עדשים ירוקות- הכי זורם, כמג'דרה..

עדשים אדומות- מבשלים בקצרה ומכינים עדשומוס או קציצות עדשים )מוסיפים ירקות מגורדים קמח ביצה, תבלינים וא. אפיה)

לוביה- רוטב שעועית אדום, טעים ממש, מכירה פעם בשנה רק חחח

פול- מבשלים ומתבלים


כתבתי כל מיני אבל לרוב אין לי כוח או רצון להשקיע

אני לא אוהבת להיות במטבח🤭


בהצלחה!!

ומחזקת אותך

בעבר קראתי על זה ולקטניות יש המון יתרונות והשפעה על הגוף...


כל האלה ניסתי בגדולכי כל פה

וממש לא מוכנים להסתכל על זה כאן (גם בעלי)

יודעת שזה בריא ולכן זה מתסכל אותי🙂‍↕️

חחח מתסכל אז כבר ניסית הרבה!!אוהבת את השבת
אם את אוהבת את זה תכיני בשבילך ולאטלאטאוהבת את השבת

הם ירצו גם

 

צריך להתרגל לטעמים וזה..

אבל בסוף לחץ חבתיבת עושה את שלו..

אפשר גם להכניס למרקיםתוהה לעצמי
אולי להכניס נגיד עדשים למרק כתום ולטחון כדי שלא ידעו שזה שם וירתעו מראש..
אפשר עדשים כתומות, הן נמסות במרקיעל מהדרום
לק"י


(עדשים זה זכר או נקבה?🤔 נראה לי נקבה).

לא נוגעות במרק כתוםכי כל פה

או בכל דבר טחון.. מרק רגיל זה ויכוח תמידי🫢

@אוהבת את השבת נמאס לי להכין דברים רק לעצמי.. בעלי לא אוכל מלא דברים כולל גלוטן וגם ככה מבאס להכין רק לי..

לא בבית😁בוקר אור
אני אכיןופל לימון

לערב קצת סלטים

קציצות דגים מטוגנות ברוטב עגבניות

פרגיות מגולגלות אפויות 

אורז מג'דרה שקניתי בפרג עם הטופינג המדהים שלהם- שמכיל פיסטוק

קציצות כרובית

טארט שוקולד וקרמל מלוח

 

לבוצר

מיני סלטים

מיני סטייקים ברוטב מתקתק

פלפלים ממולאים, פרוסות תפו"א אפויים 

גלידה לקינוח

 

 

נשמע ממש טובשדמות בחולות
אפשר בבקשה מתכון לפרגיות המגולגלות?חדשה,,
אפשר מתכון לטארט?וואלה באלה
והמיני סטייקים טעימים יום אחרי שמכינים אותם?
איך את מכינה קציצות דגים מטוגנות ברוטב עגבניות?באמונה תמיד
בעזרת ה' יתברךאבןישראל

ערב

דגים כי אי אפשר בלי

ומרק עוף עם אטריות


בוקר

מתלבטת

או חמין ושניצלים

או בורקס בשר ושניצלים


סדש

קיגל תפו"א

סלטים ודגים שנשארו


חלות נכין בעזרת ה'

עוגות ועוגיות וסלטים צריכה עוד לחשוב

בורקס בשר זה החיים!כי כל פה
השבת אנחנו רק זוג...שדמות בחולות

אז יהיה בערב:

מעורב ירושלמי

אורז

שעועית ירוקה

סלט מיונז, טחינה,מטבוחה, סלט ירקות

 

בבוקר חלבי רגיל: גבינות, דגים מלוחים וירקות פרוסים

סעודה שלישית: מה שאכלנו בערב.

 

עוגת שוקולד

אגוזים ותמרים וחמאת בוטנים.

איזה כיףכי כל פה
שבת זוגית מידי פעם!
בסוף עשיתי דברים אחרים חחחחשדמות בחולות

מה זה?😅יעל מהדרום
תודה על התיוגבאמונה תמיד

ב"ה נוסעים!!

והבאתי מישהי לנקות פה,

אז חמישי 'חופשי' ב"ה!!!

וואי אזזזזזזז (כותבת כדי לדעת מה הולך פה לשבת)נפש חיה.

ערב שבת

חלות כוסמין (מתכון קבוע - הרבנית של אביגייל מייזליק, היא פירסמה פעם פה בערוץ בטור שלה שנקרא "השבת הראשונה בחיי" )


 

סלטים:

חילבה

טחינה

מטבוחה

תירס במיונז


 

דג (מתלבטת אם ברוטב וירקות או בתנור)

מניפות ת"א+ בטטה / אורז (יוחלט בהמשך)


 

וביום השבת


 

לחוח /  סלוף

ביצים

וסלטים + סלט אחד חי.


 

אולי -

רולדה חלבית 

אולי שמרים גבינה של חן במטבח

יוחלט הערב בעזרת ה .


 

שנצליח

לכבוד שבת קודש!

נסתכל על התכון לחלותכי כל פה
נשמע טוב ולפעמים בא לי לגוון.. (למרות שהבנות כל כך נעולות יל החלות הרגילות שלי שמפחדת להחליף..)
את מזכירה ליהמקורית

שלא מזמן החלטתי להכין חלות

והבןשלי ממש אוהב את החלות שאני קונה ומחכה להן. הוא ראה שהכנתי ככ התאכזב הילדון, והתחיל לבכות

חוסך לך בעבודה😅יעל מהדרום
תראי פהנפש חיה.

השבת הראשונה בחיי


מאז שעשיתי

בעלי ביקש שזה יהיה הקבוע שלנו


אני משחקת עם הכמויות לפי הצורך-

פשוט מחלקת בחצי את הכמות המקורית.


תצליחי!

שבת בקטנהמאוהבת בילדי

נראה לי מתפתח לי דלקת בסינוסים... ה' יעזור.

 

אורז

שניצלים

עוף מאודה

בשר בערמונים מהמקפיא

(בהמשך נחליט איך לחלק את זה לסעודות)

 

סלטים חיים

מטבוחה, חציל בטחינה, פטריות, חומוס- מההקפאה

טחינה שבעלי מכין

בטטות שכבר הכנתי, נשאר רק לתבל

 

זהו נראה לי

 

אה, ויש גליליות ממולאות חלביות ועוגת שכבות במקפיא

טוב יש כיוון ראשוניטארקו

נתפקס מעבר לזה כבר מחר

מינימלי, מקווה שיהיה משביע וטעים


ליל שבת

חלות שבעלי יכין

סלטים מהמקפיא(יש מטבוחה, קרם חציל, זיתים, פטריות בטריאקי, חומוס אולי?) ואולי נכין עוד

דגים עם ניוקי(לא החלטתי אם סלמון או אמנון)


בוקר שבת

חלות וסלטים כנל

מוקפץ נודלס ועוף

סלט ירקות/כרוב צלוי/שניהם


סדש

כנראה משהו מהבצק חלות-פיצה/פוקצ'ה וכו.. או בורקסים, או פסטה כלשהי


עוגה/יות ויש עדיין גלידה ביתית חלבית

אפשר מתכון של הגלידה?תוהה לעצמי
בעיקרון זה ממש קלטארקו

1 חלב מרוכז, 3 שמנת 38%, להקציף את השמנת ואז לקפל פנימה את החלב(הפעם ריחפתי ובטעות הקצפתי הכל יחד, תכלס גם יצא בסדר פשוט היה יותר קשה להקציף) וזהו, מקפלים פנימה תוספות לפי החשק(אוראו, שוקולד מומס, אגוזים, פירות וכל שילוב וקומבינציה ומה שאוהבים) ולמקפיא לכמה שעות.

אני מחלקת כמות כזו ל3-4 קופסאות ליטר בדכ


אם מקפידים לא לאכול א.חלב נכרי זה קצת מסבך. יש להנמל חלב מרוכז מהדרין, קצת קשה להשיג

ואני גם מכינה לפעמים בבית....

נשמע מעולה! תודה♥️תוהה לעצמי
מה זה דגים עם ניוקי?אוהבת את השבת
אני מאלתרת.. הכנתי פעם ויצא נחמד אז אני אנסה שובטארקו
נראלי את ההשראה במקור קיבלתי ממתכון של רון יוחננוב
אז אצלינויעל מהדרום

לק"י


חלות ביתיות

טחינה

חצילים- שעוד לא החלטתי מה להוסיף להם

סלט חציל, עגבניה וגמבה בתנור

סלט חי

סלק


עוגת שוקולד פירורים

עוגיות קנויות

בשאיפה גם עוגת תפוזים


ליל שבת:

קוסקוס

מרק ירקות

פרגיות עם בצל ופטריות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

שעועית ירוקה בתנור

שניצלים


סד"ש:

פיצות או משהו מהבצק של החלות

בא לי גם פשטידה

איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייטאחרונה

נאמץ כנראה

תודה 

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*אחרונה

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולהאחרונה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה
שאלה מוזרה-קצפת צמחיתבוקר אור
קנינו קצפת צמחית כדי להכין ציפוי שוקולד לילדה ליומולדת ונשאר חצי,מה אפשר לעשות עם זה בלי להקציף? אין מיקסר בבית וגם לא מטרפה
לשים בעוגה במקום חלב/ מיץיעל מהדרום
גנאשמאוהבת בילדי

את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה

מעולה לעוגהנקודה טובה
עוגת מייפל!! מעשיר מאוד!אשר ברא
אני שמה שמנת במקום מיץ תפוזים
כדורי שוקולד/ עוגההמקורית
תודה!בוקר אוראחרונה

החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב

@מאוהבת בילדי

אולי יעניין אותך