האם בעל יותר גרוע מגנב? סיפור בדיחה רציניתhamedinai
רווק מצליח עמד להתחתן עם אישה, כאשר התקרבו לחתונה היא אמרה: גילוי נאות: יש לי בן שגנב שכפ"ץ מחבר בצבא.

הרווק ענה: לא נעים, את עצמך הרי לא גנבת, נבלע את הצפרדע.

שבוע לפני החתונה, האישה גילתה בשקט שגם היא גנבה קצת. הבחור ענה: נבלע גם את זה.

מתחת לחופה הכלה אומרת לחתן, יש לי עוד משהו להגיד לך, לא חשבתי שזה משמעותי: יש לי בעל.

כאשר הבחור שמע זאת, הוא החל לברוח כל עוד נפשו בו.

האישה עוד הספיקה לשאול אותו:

מה קרה פה, האם בעל יותר גרוע מגנב?

פוליטיקאים ותקשורתפשוט אני..

למה פוליטיקאים חושבים שהם יודעים הכל וטובים בהכל?

להתראיין לתקשורת בינלאומית - זה משהו שלא כל אחד יכול!

קודם כל, אם האנגלית לא מצוינת, אתה כבר מתחיל גרוע. גם כי לא תבין טוב את המראיין, גם כי לא תוכל להביע את כל מה שאתה רוצה להגיד, וגם כי הטעויות שלך אוטומטית יגרמו לאנשים לזלזל בך ובתשובות שלך.

נניח שעברנו את מחסום השפה ואתה דובר אנגלית מעולה.

אתה יודע לדבר בצורה רהוטה? יודע לשים את הדגש על המקומות הנכונים? יודע איך לא ליפול בשאלות הקשות של המראיין?

מגיעים פוליטיקאים ישראליים, בטוחים שאם בישראל יש קונצנזוס רחב סביב המלחמה אז כך יהיה גם בראיון ב-BBC או ב-CNN, ובטוחים שאם רק יגידו "אבל הם התחילו" אז המראיין מיד יתחיל ללטף אותם מסביב לאוזן.

בקרב הפוליטיקאים - נתניהו, בנט ולפיד מעולים בהסברה לתקשורת הזרה (וכן - זה חשוב שדווקא אנשים מהאופוזיציה יתראיינו! שבעולם יבינו שזה לא עניין של נתניהו או של חצי מהעם אלא משהו שיש סביבו קונצנזוס).

מלבד פוליטיקאים יש גם אנשי מקצוע שעובדים בזה ועושים עבודה מעולה (למשל אילון לוי שלצערי פוטר).

פשוט כואב לי הלב לראות פוליטיקאים שמתראיינים ועושים בושות לעצמם ולמדינה.

דעת הקהל בעולם (ובמיוחד במעצמות) חשובה מאוד, אסור להפקיר אותה בידי מי שלא מבינים בזה.

נכון ולא נכון.ים התכלת

יש פוליטיקאים (גם לא ישראלים) שאין להם אנגלית טובה אבל הם יודעים לומר את המילים הנכונות. ודווקא מתוך האנגלית הרצוצה שלהם הם יודעים להעביר את המסר העיקרי. לא חייב לדעת אנגלית כדי להיות פוליטיקאי טוב.

וכן יש כאלה גרועים שגם אם האנגלית שלהם הייתה טובה, היו עושים עבודה גרועה.

לא כתבתי ולא חשבתיפשוט אני..

שצריך אנגלית בשביל להיות פוליטיקאי,

ושידיעת אנגלית לבדה מספיקה בשביל להתראיין.

לגבי המשפטים התכלת

"קודם כל, אם האנגלית לא מצוינת, אתה כבר מתחיל גרוע. גם כי לא תבין טוב את המראיין, גם כי לא תוכל להביע את כל מה שאתה רוצה להגיד, וגם כי הטעויות שלך אוטומטית יגרמו לאנשים לזלזל בך ובתשובות שלך."

אני לא מסכים, כי יש פוליטיקאים (זרים בעיקר) עם אנגלית גרועה שעושים את העבודה עם מעט האנגלית שיש להם ומכבדים אותם וייתכן שדווקא בגלל אנגליתם הרצוצה אבל כוונתם הרצויה

אולי זה תלוי מאיפה הםפשוט אני..

פוליטיקאי ממדינת עולם שלישי,

אולי זה נסלח אם האנגלית שלו שבורה. גזענות של ציפיות נמוכות וכו'.

אבל פוליטקאי ממדינה מתקדמת, יש האומרים סטארטאפ ניישן, שלא יודע אנגלית - שיתראיין לתקשורת המקומית.

אז אפשר למנות מתורגמן או משהוים התכלת

גם מנשיא גרמניה לא הייתי מצפה לאנגלית מדהימה מצדי שיתרגמו אותו

מנשיא גרמניהפשוט אני..
אני בעיקר מצפה שלא ירצח יהודים בשיטתיות.

כל השאר זה בונוס.

שוין נו אז שיהיה נשיא צרפתים התכלתאחרונה
בעקבות פרישת יהדות התורה מהקואליציהאיתן גיל

הקואליציה נשענת עדיין על רוב תיאורתי של 61 ח"כים, אבל מתוכם לא מעט ח"כים "עצמאיים", כמו: אדלשטיין, ביתן, דלל, דנינו, ועוד כהנה וכהנה.

ברקע יושבת ש"ס על הגדר, כאשר מצד אחד היא מחוייבת פוליטית לאחותה יהדות התורה, ומצד שני מוטב לה לנקוט בשב ואל תעשה, ולסמוך על נתניהו שיוביל לבחירות מוקדמות, ולכאורה בצדק, ואכן מזה זמן נאלצת הקואליציה להסיר את הצעות החוק הממשלתיות בזו אחר זו.

מצד שלישי יהדות התורה לא היתה היתה מרחיקת לכת ופורשת, ללא תיאום מוקדם עם האופוזיציה בדבר חקיקת חוק גיוס כלבבה תחת ממשלת שמאל קפלן.

גם לפי סקרי פילבר המחמיאים הרי שבלי יהדות התורה אין התכנות לממשלת ימין נוספת, ורק פתי יאמין שמי שנכווה ברותחין ילך שוב עם מי שהשיקים שלו חוזרים.

בין לבין, אני חוזר על הערכתי שנתניהו יפרוש מהפוליטיקה בתום קדנציה זו. מוטב מבחינתו אם הקואליציה הנוכחית תמלא את ימיה, ובתוך הזמן יורחבו הסכמי אברהם, ותושג הכרעה בעזה, שיצטרפו לגיליון ההישגים המפואר שלו. אבל מתאבד שיעי הוא לא.

רק לגבי מתאבד שיעיפשוט אני..

בבחירות בהן אולמרט ניצח, נתניהו קיבל 12 מנדטים בלבד.

זה קרה בעיקר בגלל שהציבור מאוד מאוד אהב את אריק שרון באותם הימים, ומאוד לא אהב את נתניהו שהיה שר אוצר מעולה (הציבור אוהב שרי אוצר גרועים, כאלה שמחלקים מתנות היום על חשבון העתיד של הילדים והנכדים שלנו. כשיש שר אוצר מעולה ששומר על קופת האוצר, הציבור מתנקם בו בקלפי).

למרות שהוא ידע מראש שהוא יפסיד, זה לא מנע ממנו להתמודד ואף להישאר בראשות הליכוד עד לבחירות הבאות בהן ניצח.

הוא היה באותם ימים צעיר יותר ב- 30 שנים- יחי ההבדלאיתן גיל
קדימה סחפה משילוב של הערצת המנהיג שמאפיינת מאודהסטורי

ליכודניקים, שהיו משוכנעים שהם מצביעים לשרון הנערץ, שלא רק שהשמאלנים עשו לו עוול ב82, עכשיו גם מאשימים אותו בכל מיני האשמות.

כשניסינו לשכנע אנשים, ששרון לא רלוונטי בבחירות ושאפילו אם הוא יתעורר (מה שלא היה צפוי רפואית...), כיון שהרשימות הוגשו בלעדיו הוא לא יהיה - הם לא האמינו לנו.

(אגב, בדיוק כמו ששנה וחצי קודם, אנשים שאוהבים את ארץ ישראל וההתיישבות, תמכו בהתנתקות כי "שרון יודע יותר טוב מכם").

מצד שני, לקדימה הצביעו הרבה אנשי שמאל, שהבינו ובצדק (לולי מלחמת לבנון השניה ועליית החמאס בעזה זה אכן מה שהיה צפוי), שהליכודניקים יעשו להם את העבודה שהם לא הצליחו, של התנתקות גם ביו"ש.

הליכוד באותן בחירות חטף מפלה, לא בגלל שלא אהבו את שר האוצר, אלא בגלל שאלו שהמסגרת היתה חשובה להם מהתוכן - הלכו עם שרון/אולמרט/הנגבי/אלקין/להמשיך? לקדימה ואלו שהתוכן חשוב להם מהמסגרת, לא הצביעו למפלגה שרק חודשים ספורים קודם החריבה עשרים וחמישה ישובים פורחים ומסרה את השטח לחמאס...

נתניהו כיו"ר אופוזיציה בקדנציה הזאת, הצליח למצב את עצמו כ'מנהיג הליכוד' (מה שלא הצליח בקדנציה הראשונה כששרון, דוד לוי, בני בגין ושאר הנסיכים מזנבים בו), תואר שברגע שזוכים בו - הרקע הפאשיסטי של התנועה הרוויזיוניסטית-חירות-הליכוד, בעיני ציבור גדול 'הדוצ'ה תמיד צודק'...

נתניהו בדורו כשרון בדורו, והרבה יותר.איתן גיל

סקר פילבר בערוץ 14 מצא שהמותג נתניהו שווה 26 מנדטים, בעוד המותג ליכוד שווה 8 מנדטים בלבד (השלם קטן יותר מסך חלקיו).

אם במשפחת נתניהו תתגבש החלטה מתבקשת לפרוש בשיא כוחו, הליכוד יסיים עם מספר מנדטים כמו יהדות התורה- במקרה הטוב, כאשר כל השאר יתפזרו בין בנט וליברמן עד אימן עודה.

סמוטריץ' ובן גביר ירויחו מהשלל, אולי עוד מנדט אחד כל אחד, לפני שיעלמו בתהום הנשיה הפוליטי והשרלטני.

בנסיבות האמורות תמהני הן על החברים של נתניהו במפלגתו, והן על שותפיו בקואליציה, שבמקרה הטוב נותנים לו להתמודד לבדו עם המשבר הקואליציוני האחרון, ובמקרה הפחות טוב מוסיפים שמן למדורה, ומשרתים את קפלן.

איכה אוכל לשאת לבדי אמר איש האלוקים, ונתניהו- מבן בנו ונכדו של קל וחומר.

סקרים עכשיו לא שווים כלוםהסטורי
אף אחד לא יודע מה באמת יהיו האפשרויות, אף אחד לא יודע מי יהיו הרשימות, אף אחד לא יודע מי יוביל את 'הליכוד בלי נתניהו' וכמה אהדה תהיה לו, אף אחד גם לא יודע איזה עוד אירועים-משני-מציאות, יתרחשו כאן עד הבחירות שאף אחד לא יודע מתי הם יהיו.
די די דיפשוט אני..
אין לי כבר כוח לאירועים משני מציאות
ייתי ולא אחמיניה?הסטורי
האמת, גם לי אין הרבה כח, אישית עדיין סוחב את השיבוש מעם כלביא, אבל בהסתכלות לאומית - אנחנו הולכים וזומרים את הרשע שמקיף אותנו. זה כואב, לפעמים כואב מאוד. לא סתם חז"ל תיארו חבלי משיח - כמו חבלי לידה, בלשוננו 'צירים', זה כואב, זה לא תמיד נראה טוב, מלווה בהרבה דם והפרשות - אבל נולד תינוק.
זה נכון. לצערי.משה
בבחירות הבאות הוא לא ניצחשלג דאשתקד

אבל כן ידע שהניצחון שלו זה רק עניין של זמן. אז כבר באטתן בחירות (שהוא למעשה הפסיד, כי ליבני קיבלה יותר ממנו), הוא תכלס הצליח להקים את הקואליציה.

פוליטיקאים בצדק לא אוהבים להמליך מפלגות חדשות ומוזרות חסרות סיכוי, ולכן היה מאוד סביר שקדימה תקרוס מתישהו.

בקיצור ביבי צדק אז בהערכות, אבל להגיד שהוא קטף את השלטון כאילו זה היה ממש קל ומידי, זה לא נכון

ברור שניצחפשוט אני..אחרונה
למי אכפת מי קיבלה יותר מנדטים?

הוא וגם לבני רצו להיות ראשי ממשלה, להיות ראש המפלגה הגדולה זה רק נייס טו האב.

זה כמו שתגיד שטראמפ הפסיד להילרי קלינטון כי היא קיבלה יותר קולות ממנו בבחירות.

יופי, היא קיבלה יותר קולות, עובדה מעניינת לחובבי טריוויה. אבל אף אחד מהם לא התמודד בשביל להיות זה שיש לו יותר קולות, אלא בשביל להיבחר לנשיאות.

לא חושב שהחדרים סגורים עם השמאלברגוע

מהסיבה הפשוטה שאין להם עם מי לסגור, אף אחד לא יודע היום מי יעמוד בראש המרכז שמאל.

הם גם לא עזבו עדיין את נתניהו, הם רק מעלים את רף האיומים. יש להם עכשיו שלושה חודשים להגיע להסכמות עם נתניהו עד שהכנסת יכולה להתפזר.

הם יתמכו בשמאל מבחוץ- אולי.איתן גיל

תמורת העברת חוק הגיוס.

יעמוד בראש השמאל מי שיעמוד, כולל אחמד טיבי.

יכול להיותברגוע

אני רק אומר שכרגע שום דבר לא סגור, והרבה דברים יכולים להשתנות בפגרה

בעצם אתה טוען, שהטענות של בן גביר נגדם, מצריכותהסטורי

לקנות לו מראה דחוף. הם בסה"כ חוזרים על השיטות שלו:

*בהתחלה נמנעים מהצבעות עם הקואליציה

*בהמשך מתפטרים התפטרות חסרת משמעות כביכול בשם העקרון, שלא מועילה לעם ישראל כלום

*בסוף יחזרו תמורת איזה הישג קוסמטי שהיה מגיע איתו/איתם או בלעדיו/בלעדיהם.

מעניין, ימים יגידו.

לא בדיוקברגוע
נתניהו (אולי) יביא להם חוק טוב (מבחינתם) רק כי הוא רואה שהם רציניים במהלכים שלהם להפלת הממשלה. אני גם לא חושב שהם יחזרו תמורת משהו קוסמטי קטן.
האמת שאני לא בטוח, לגבי החרדיםהסטורי
אין להם באמת הרבה מה לחפש בחוץ. כל מה שהשמאל יהיה מסוגל לתת להם - נתניהו יתן יותר. בנוסף לכך, הם במאבק על הבייס שלהם. גפני ודרעי בהחלט נוטים שמאלה, אבל הבייס שלהם ימני מהם (וגם לאומי מהם), אם הם ילכו עם השמאל, יהיה לזה מחיר אלקטורלי כבד.
ולגבי נתניהו גם איני בטוח מה הוא רוצההסטורי

לשותפות ארוכת השנים של נתניהו עם החרדים, היו מחירים חברתיים וערכיים משמעותיים מבחינתו.

אם הטור הזה צודק:

המתקפה באיראן מלמדת מי ההיסטוריון המשפיע ביותר במאה האחרונה

יתכן שנתניהו של אחרי השמדת הכור האירני, כבר לא באמת מוכן לשלם לחרדים כל מחיר לא בגיוס ולא בסוגיות הכלכליות שבשביל לרצות אותם, עזב לחלוטין את גישתו כתלמיד של מרגארט תאצ'ר.

כן ולאאיתן גיל

נתניהו אמור היה לפרוש בשיא כוחו לאחר השמדת הכורים האירניים, אבל כמו כל מהמר סדרתי הוא לא מרפה, ולא בלתי אפשרי שבמקום הישג נוסף תבוא נפילה כואבת.

שר ההיסטוריה האכזר יזכור לו את נפילתו, ולא שום כלום מהמסכת המרשימה שלו.

אחרי כל זאת, יורשה גם לי להמר בפעם המי יודע כמה שנתניהו נחוש לתחזק את הקואליציה שלו עד למועד הבחירות החוקי, ולא להתמודד שוב לקדנציה נוספת.

ימים יגידוהסטורי
לי יש השערה לא מבוססת, שהוא כן יתמודד לקדנציה נוספת ואז ישתדל לעבור לתפקיד נשיא המדינה.

בנתיים להבנתי אינו מהמר כפייתי, אלא באמצע המשימה של ריסוק ציר הרשע וביסוס מדינת ישראל.

המתאבד השיעי (או שלא) בסיפור, זה דרעיהסטורי
מצד אחד, בתודעה כ'חרדי', הוא לא יכול להיות פחות נאמן לבחורי הישיבות מהאשכנזים. במיוחד שהרבנים שהוא נתמך בהם, התחרו בשנה האחרונה, מי מדבר יותר ויותר כנטורי קרתא בנושא. אם הוא לא 'יישר קו', עלול לאבד מציבור 'בני התורה', כארבעה מנדטים שחלקם נוטים גם ככה לדגל וחלקם (במיוחד ממחוזות ישיבת 'פורת יוסף - גאולה') מתלבטים אם להצביע בכלל.

מצד שני, רוב מצביעיו, פוטנציאל של בין חמישה לעשרה מנדטים נוספים, הם עם סנתימנט ליכודניקי בבסיס. בבחירות הקודמות הוא מכר להם שהם מצביעים בשני פתקים 'נתניהו צריך אריה חזק'. גם אם הם מעריכים את לימוד התורה - הם ובני משפחתם משרתים בצבא. הם לא יסלחו לדרעי, לא אם הוא יהיה זה שיפיל את נתניהו ולא אם הוא יהיה זה שיגרום להפסקת המלחמה.

דרעי יכול לפתור את המשבראיתן גיל

אם ידרוש לעצמו את ראשות ועדת החוץ והבטחון כדי לקדם את חוק הגיוס.

אני יודע שדרוקר יצעק ואברמוביץ ישתולל, וגם למיארה יהיה מה לומר, אבל תכל'ס, דרעי שיושב על דרך השגרה בקבינטים הרגישים ביותר, מנוסה הרבה יותר מהאופורטוניסט אדלשטיין. 

הוא לא יכול ולא רוצההסטורי

אף חוק גיוס לא יהיה כזה שמי שמחשיב את עצמו חרדי יכול לתמוך בו, ק"ו לא להוביל אותו.

כל המו"מ זה על חוק כזה ש'הגויים של שבת' מהליכוד יעבירו והחרדים ימחו מן השפה ולחוץ, אבל יוכלו להחליק את זה. ככה היה גם בסבבים הקודמים.

אם החרדים היו רוצים להוביל, אם הם היו מחליטים סוף סוף שכמו שהם לוקחים ביטוח לאומי ותקציבים למוסדות החינוך - הם חלק מהסיפור הלאומי כאן, הם היו יכולים בתחילת המלחמה להוביל מהלך של גיוס אלפים שאינם מהשוקדים על תלמודם יומם ולילה, תוך הבטחת השארותם במסגרות חרדיות, כשעשרים ח"כים עם העיניים על זה.

בתמורה הם היו מקבלים הרגעה בגזרת הבחורים שבאמת שוקדים על תלמודם לשנים רבות מאוד - הבעיה שהם לא רוצים.

הבעיה שהתברר סופית, שבניגוד לישיבות הציוניות, שבהן 'הסוגיא' היא באמת דחיית גיוס לצורך התגדלות בתורה מתוך אחריות על עם ישראל - בציבור החרדי הסוגיא היא התחמקות מגיוס ולימוד התורה הוא סתם הקרדום לחפור בו תירוצים.

לפני שידרוש לעצמו- צריך להציע לו, ונשמע את תגובתואיתן גיל

החרדים העלו בפני שרון דרישות קואליציוניות לפני שנת שמיטה, ובתגובה הוא הציע להם את משרד החקלאות...

אלא שאחר שהתיעצו עם עצמם הם ויתרו גם על המשרד וגם על הדרישות.

לענייננו:

ככל שאתה צודק בהערכות שלך שמדובר במאבקים טקטיים, הצע להם את הועדה היוקרתית והמתן לתוצאות  

לא טענתי שמדובר במאבקים טקטייםהסטורי
טענתי שהדבר האחרון שדרעי רוצה, זה להיות זה שיצטרך לנסח את החוק, או לקחת אחריות באופן כללי.

אגב, בדיוק כמו שהדבר האחרון שהוא באמת רצה, זה את משרד האוצר. ממש לא חסר לסציא-פופוליסט כמוהו, להיות זה שאומר למישהו שאין תקציב. ככה גם הדבר האחרון שהוא רוצה, זה להיות חתום על זה שמישהו צריך להתגייס.

אגב, גם המשמעויות האחרות של וועדת חו"ב, הן הדבר האחרון שהוא רוצה. כמשקיף בקבינט יש לו כח. אבל שבאמת יהיו לו עמדות בנושאים הללו? עובדה שלכל שרי מפלגתו יותר בער לאכול דג מרוקאי בבית, מלהשתתף בישיבת ממשלה קריטית ביותר שדנה במשמעויות, בהשלכות ובהקשרים הרחבים של עיסקת נסיגה ושחרור מחבלים.

אין הכי נמיאיתן גיל

אף אחת מהשותפות הקואליציוניות לא אמורות להיות הגוי של שבת של דרעי.

התמיכה הקואליציונית היא כעין שב ואל תעשה, לא בדיוק, כי בסופו של יום הן מצביעות בפועל בעד החוק.

ועדיין ההתנהלות של אדלשטיין ראויה לכל גנאי. 

אתה צודקהסטורי
ברור שההתנהלות של אדלשטיין אינה חכמה ואם נכון שהוא שינה סיכומים - גם לא הגונה.

בכל זאת הגיע הזמן שהציבור החרדי ייקח אחריות ויגיד מה הוא כן מציע בהסתכלות לאומית כללית.

זה פשוטאיתן גיל

ממשלת ישראל ה- 37 קמה בין היתר על יסוד הסכם קואליציוני שבין יהדות התורה לליכוד.

סעיף 90 של ההסכם מחייב את הסדרת מעמד תורתו אמנותו במהלך 2023. איפה אנחנו ואיפה 2023.

ואם יאמרו האומרים שסעיף זה הפך ללא רלוונטי ברקע מלחמת שמחת תורה, אף אתה אמור להם שללא סעיף זה ההסכם הקואליציוני משורשו נשאר תלוי באויר, וחסר ערך ממשי.

זה כמו לחיות עם אשה ללא כתובה.

ועל כן, בצדק הם פרשו מהקואליציה.

האופורטוניסט אדלשטיין בהיותו נבחר ציבור מטעם הליכוד משחק באש. הוא צד מלא ובלתי נפרד, והסכמים צריך לכבד גם אם בקפלן ובערוץ 12 יכעסו מאוד.

איך שלא יהיה, הכנסת הצביעה בעד ההסכם כלשונו, וכמקשה אחת, ברוב של 64 ח"כים, וללא הסתייגות כלשהי של האופורטוניסט האמור.

לחלופין יתכבד הוא לזוז הצידה לפחות עד להשלמת החקיקה.

איזה כיף כשהכל פשוטהסטורי
המציאות, מה לעשות, יותר מורכבת.

הכותרת שהצגת רלוונטית גם לנוסח שאדלשטיין הציע, הנוסח שהוא הציע *מסדיר את מעמד תורתו אומנותו*.

אגב, אני מבטיח לך שלאף אחת מהישיבות הגבוהות הציוניות, אין שום בעיה עם נוסח חוק שבסה"כ מוודא שמי שרשום בישיבה, באמת נמצא בה.

הסוד הגלוי, שפעם החרדים עוד ניסו לטשטש והיום הם אומרים בגלוי - זה שהסיפור אינו תורתו אומנותו. הסיפור הוא שהם לא רוצים שאף אחד יתגייס, גם מי שתורתו בכלל לא אומנותו.

אגב, בניגוד למה שמספרים לנו, זה ממש לא שבעים וחמש שנים כך, עד לפני כשלושים שנה, כולם היו חייבים בצו ראשון ומי שנפלט מישיבה/כולל בהחלט היה מתגייס למסלול כזה או אחר (למעט כמה נטורי קרתא, שלא היה אכפת להם להוציא פרופיל נפשי).

הסוד הגלוי, שלא כתוב בהסכם הקואליציוני, אבל כולם יודעים אותו - שעד פרוץ המלחמה, שלאף אחד חוץ מכמה טהרנים, לא באמת בער לגייס חרדים. השאלה האמתית שכל המערכת עסקה בה מעל ומתחת לשולחן היא איך *פוטרים* משירות כמה שיותר חרדים למרות שתורתם אינה אומנותם, כדי שיכנסו למערכת הכלכלית, בצורה שבג"ץ לא יפסול. אגב, העסקונה החרדית דווקא לא מתלהבת מהרעיונות הללו, כי להם עדיף שכמה שיותר אנשים יאלצו להיות רשומים בישיבות, לא יוכלו להתפרנס בכבוד וככה יהיו תלויים בעסקנים...

רק ש'במהלך שנת 2023' שציטטת, קרה משהו, משהו נוראי. וממילא התברר שצריך להתגייס לעזרת ד' בגיבורים. התברר שהדמיונות על 'צבא קטן וחכם', היו חלק מקונספציה עצומה שנגמרו המלחמות ומספיק קצת תחזוקה של המצב הביטחוני.

למנהיגות החרדית, הרבנית והעסקנית, היתה הזדמנות של פעם בשבעים שנה, לתקן את חטא המרגלים, לתקן את העיוורון שהשאיר מליונים לכבשנים באירופא ולהצטרף למהלך. יכלו להוביל בעצמם לגיוס של אלפים, בצורה מפוקחת, במסלולים צנועים וכשעשרים ח"כים עם העיניים על זה. אם באמת הציבור היה רואה גיוס של אלפים (ולא, תמונות של כמה עשרות יענקי דרעי בני ארבעים זה לא הסיפור...), הוא היה מצליח לבלוע, שהמעטים שבאמת תורתם אומנותם, שלומדים כפי כוחם ביום ובלילה, בחול ובשבת, בזמן ובבין הזמנים - לא מתגייסים כרגע.

אכן המציאות יותר מורכבתאיתן גיל
עבר עריכה על ידי איתן גיל בתאריך כ"ב בתמוז תשפ"ה 18:53

בן גוריון בהיותו שר בטחון חבש מגבעת לראשו והגיע לבני ברק להציע לחזון איש שכל הבחורים החרדים ימשיכו באהלה של תורה, לכאורה בגלל הכבשנים של אירופה. פרקטית- הוא פשוט לא רצה אותם בצבא.

אומרים שלקח זמן עד שהחזון איש נעתר לבקשה לקיים את המפגש, וכך או כך אין חולק שהוא לא זימן לפגישה עם בן גוריון נציג נוכח מטעמו שירשום את הסיכומים שהושגו.

או במילים אחרות, בן גוריון יכל לצאת מהפגישה ולספר כל סיפור הזוי שבא לו.

אכן, עובדתית, באותם ימים היו כ- 400 בחורי ישיבות, אך מעולם לא נקבע מספר זה כתקרה וכמכסה, כטענת בני תשחורת שעוד לא נולדו באותם ימים.

בדידי הווה עובדא, שמעתי במו אוזני מפי קצין בשרות פעיל בדרגת תת אלוף, שמטבע הדברים לא אוכל לגלות את שמו, שהצבא פשוט לא רוצה אותם. הוא לא רצה אז, ולא רוצה היום, אלא שהמערכת הפוליטית לוחצת, והצבא בעל כורחו עונה אחריה אמן.

לצד זה יאמר שההנהגה החרדית מתנהגת באופן הכי מטומטם שיכול לעלות על הדעת, ובמקום להציע לקפלניסטים באשר הם להכין מקומות כליאה לעשרות אלפי חרדים לפני זימונם לשרות חובה הם מתבכיינים מול כל מיקרופון מזדמן. 

מן המפורסמות שחרדים לא רואים בשרות צבאי ערך ממשי בפני עצמו, וככאלה הם לא יתגייסו. נקודה.

מה הקשר לקפלינסקים ??? תפסיקו להסית…סיעתא דשמייא1
… את הויכוח. שנאת החינם שלכם עוד תגרום לחורבן שלישי.
שוב חזרנו לסיפורי תרפפ"והסטורי
בן גוריון נעתר לדרישה לתת *דחיה* לארבע מאות בחורי ישיבה, כשברור שזו רק דחיה וברגע שהם עוזבים את הישיבה הם מתגייסים. הוא גם הניח, הנחה הגיונית לפי התהליכים אז, שכרגע הם ארבע מאות, עוד עשור יהיו מאה ועוד עשרים לא יהיו בכלל.

בישיבת פונוביז' בימי הרב כהנמן, כפי ששמעתי כמה עדויות מהאנשים עצמם, בחורים שהחליטו שמספיק התגייסו וכשבחור בחופש הגיע עם המדים והנשק כולם חיבקו אותו. במבצע קדש נהרג בוגר פונוביז', יצאה מרחבת הישיבה הלוייה צבאית עם ארון ועליו דגל.

במקביל בן גוריון השקיע הון תועפות ומאמצים רבים - כדי שכל הציבור כולל החרדי יתגייס (החלוקה בין ציבור 'חרדי' ל'ציוני דתי' היתה הרבה פחות חדה). הוא נעתר לדרישות הרב גורן בכל ענייני כשרות ושמירת שבת.

איני יודע מי זה "הצבא" שאתה מדבר בשמו. כמובן יש גורמים בצבא שמאוד מודאגים מהדתה והם לא רוצים חרדים, אבל הצבא זה תלמידי האברכים, שבמקום ללמוד כבר עשו בממוצע שלוש מאות ימי מילואים בשנתיים האחרונות, הצבא זה גיסי שמשאיר שוב את אחותי לישון לילות לבד ולקפוץ מכל דפיקה. הצבא זה אח שלי, שלמרות שאמור כבר לקבל פטור ממשיך לעשות ימי מילואים. הצבא זה השכנים שלי, ששוב אבא עומד לא להיות כל החופש הגדול.

כל אלו מאוד רוצים חרדים בצבא, גם כי העול כבר בלתי אפשרי וגם כי בהחלט רוצים הרבה יותר קדושה וצניעות.

החרדים התגלו בקלונם ובעליבותם, בעובדה שהתרגשה על כולנו כזאת מלחמה והם אפילו לא שואלים את עצמם מה החלק שלהם בעניין.

אני לא יודע מה אתה רוצהאיתן גיל

לאור סיכומי הפסגה בבני ברק הונחה שמעון פרס לפגוש את יושב ראש ועדת הישיבות דאז, הרב משה דוד טננבוים, ולעדכן אותו כיצד תנתן דחית שרות לחרדים חומדי תורה.

המנגנון הזה עבד עד שבג"ץ החליט להפוך את הקערה על פיה, ומאז סוגיית הגיוס נמצאת בכותרות.

למגילה הארוכה שלך, אין אסמכתא לא בכתובים, ולא במשתמע.

ועד הישיבות ולא ועדת הישיבותאיתן גיל
תקרא מה כתבתהסטורי

תינתן *דחיית* שירות לחרדים *לומדי תורה* -

לא לחרדים שיושבים על הברזלים, לא לחרדים שעובדים בכל מיני דברים ולא לסתם חרדים.

גם אלו שיקבלו, יקבלו *דחיה*, ברגע שהם משנים סטטוס - הם אמורים להתגייס. כך גם היה שנים רבות. עד לפני עשרים וחמש שנה, לא רק אי אז, בחור שדוחה שירות שנתפס עובד (אפילו אם זה היה רק בבין הזמנים!), גוייס מידית לשלוש שנים. אני מכיר אישית כמה כאלו.

אבל כל זה לא משנה את המצב היום. כשהיו בארץ קצת יותר ממליון אזרחים, יכלו להכיל שארבע מאות מהם ידחו שירות (רובם התגייסו בהמשך!). כפי שציינתי, בן גוריון הניח שבעשור השני, כבר לא יהיו כאלו.

היום, ב"ה הציבור גדל פי יותר מעשר, אבל ב"ה הציבור החרדי גדל הרבה יותר, אי אפשר להכיל יותר שכל הנטל נופל על שאר הציבור.

טעות פרודיאנית- חומדי תורהאיתן גיל

על משקל אלה חמדה ליבי...

ולגופו של עניין מוסכם גם על הנהגת הציבור החרדי כי מי שלא לומד צריך להתגייס.

ויורשה להבהיר: מי שלא לומד צריך להיות מגוייס, ולאכוף עליו באמצעות המשטרה הצבאית.

אלא שהצבא פשוט לא רוצה אותם, ואפילו מתעב אותם אובססיבית.

הוא מקים את חטיבת החשמונאים כמו אותה חיה שאומרת כשרה אני... אבל כאמור, הוא לא רוצה אותם בשורותיו.

ומה עושה בעניין זה השר הנוסף במשרד הבטחון- מלכלך ומוסיף שמן למדורה, כדי לקושש אהדה תקשורתית.

לאחרונה הוא נרגע קצת, שמא נאמר חזר בתשובה אחר שהתאכזב מהתקשורת, אבל לא. בסדרי העדיפות שלו הקטטות עם בן גביר עלו למקום הראשון.

לו היתה בו יושרה בסיסית, הרי שמידי שבוע היה דורש דין וחשבון על מספר ההפעלות של המשטרה הצבאית.

שקרים שתחזור עליהם, לא יהפוך לאמתהסטורי

שקר ראשון - לא מקובל על ההנהגה החרדית שאף אחד יגוייס. בפאשקעווילים שחתומים עליהם חברי כל המועצות, זה כתוב בפירוש. הפוליטיקאים מגמגמים.

אם היה מקובל עליהם שמי שלא לומד מתגייס, היינו רואים את הרבנים והפוליטיקאים הבכירים מדברים על זה בפירוש, כמו שהם יודעים לדבר על דברים אחרים. היינו רואים אותם בביקורים מתוקשרים בנצח יהודה, בשחר כחול, בח"ץ ובשאר היחידות שכבר שנים קיימות. היינו רואים אותם מגישים שאילתות לשר הביטחון על ההתחייבויות שהופרו. היינו רואים אותם מלווים את המתגייסים. שקר, נאדה, לא קיים.

שקר שני - "הצבא לא רוצה". לא יודע מי זה "הצבא" שאתה מדבר עליו, שיש לו זכות לרצות או לא לרצות. כמובן, יש אנשים בתוך הצבא, שלא רוצים לעבוד ולהגדיל ראש. הם גם לא נקפו אצבע כדי להחזיר למילואים אלפים שנפלטו סתם כי החטיבות נסגרו במסגרת הזיות הצבא קטן וחכם. אז הגיע וועדת חוץ וביטחון ודרשה מהם - והיום זה קורה.

מאות אלפי חיילי המילואים, שכבר כמעט שנתיים לא רואים בית - רוצים מאוד. אלפי הסדירים שכמעט לא נושמים - רוצים מאוד. אם יש במטכ"ל בטלנים, כדאי שההנהגה תחליף אותם.

שקר שלישי - האובססיה שלך לסמוטריץ' מעוורת אותך לחלוטין. מי שמלכלך על ציבור שלם של מוסרי נפשם זה גפני ושות'.

האם הם כבר ביקשו סליחה על שותפותם בהתנתקות?גבר יהודי

לקראת 20 שנה לאחד הפשעים הגדולים בתולדותינו,

האם מועצת-פשע (זה היה הכינוי שלהם בתקופה ההיא!) ביקשו סליחה על זה שהם עזרו להתנתקות לקרות?

האם צעירי חב"ד ביקשו סליחה על זה שהם (מנהלי בתי חב"ד בארץ) יצאו לנופש בימים של ההתנתקות עצמה? והשתדלו כמיטב יכולתם לא לעזור להפגנות הגדולות וכו'!

(רק ה"משיחיסטים" באו להפגין, ולדוגמא הרב שלום וולפא, שלימים הקים את מוזיאון גוש-קטיף)

בוא אלחש לך סודפשוט אני..

גם אם עוד חבדניקים היו באים להפגנות, זה לא היה משנה בכלום את תוכנית ההתנתקות.

מה שכן, אם פחות חבר'ה היו באים להפגנות ויותר היו מגיעים בשביל לעזור לאנשים לארוז (אני למשל עזרתי לחקלאי להעביר את הציוד שלו לשדה החדש שהוא קיבל) - אז אמנם זה לא היה עוצר את ההתנתקות אבל לפחות עושה אותה קצת פחות מרה עבור המפונים.

אני לא נכנס לזה,קעלעברימבאראחרונה
אבל הפגנות משדרות מסר שזה לא עובר חלק, וכך זהיכול למנוע את הפעם הבאה גם אם לא הנוכחית
תתעסק בממשלת אוסטרליה בבקשההסטורי
ותניח למדינת ישראל עם הממשלה שאנשי המדינה בחרו.
תתמודד עם הטענות בבקשהסיעתא דשמייא
תציג טענות...הסטורי

כותב המאמר אינו פסיכייאטר, כך שאינו מוסמך להביע עמדות בנושא שפיות. לגופם של דברים, הוא ממחזר את הטענות הרל"ביסטיות הישנות ולועס אותן תוך שטוען פיסקה אחרי פיסקה ש'לא שפוי' לעשות את מה שלא מתאים לדעותיו הפוליטיות.

נו, שויין...

זה מותר רק למלך צארלס ירום הודוקעלעברימבאר
רון בן ישי אינו שפוי והמוסד המתאים ביותר לאישפוזואיתן גיל

הוא ווינט.

בין השיטין אכן ישנה בעיה בשדרת הפיקוד הקפלניסטית שלנו שמטעמים פוליטיים מובנים עוצרת קידום קצינים מוכשרים מהצד הימני של המפה פרט לבודדים שמקודמים גבוה יותר- למראית עין.

תפסיקו לרמות את עצמכם. המצב לא טוב.סיעתא דשמייא1
תשמעו את הרב אלחנן דנינו ותבינו לאיזה שפלות הממשלה הזדונית שלכם הגיעה.
תפסיק לזרוע דה-מורליזציה!הסטורי
תפסיק בכח לחפש את הרע!
ברור שהמצב לא טוב אם הנסיבות מחייבות אותךאיתן גיל

להיות מחוץ לגבולות המדינה.

ותרשה לי להפנות אליך שאלה פתוחה: למה אתה לא פה. האם ברחת בגלל צו מעצר שתלוי נגדך?

שואל בשביל ידיד מקפלן.

ב 1992 עזבתי בגלל אוזלת היד…סיעתא דשמייא1

… של שמיר לטפל בטילים של סדאם חוסין.

אחרי האכזבה מבגין שהחזיר את סיני  והבוץ בלבנון חשבתי ששמיר

אולי ישנה כוון.

כנראה שצדקתי מאז אנחנו בירידה תמידית.

עלית הליכוד היא האסון של המדינה.

המסלול של שנינו די דומהאיתן גיל

לפני כ- 4000 שנים עזבתי את מצרים בגלל אוזלת ידו של פרעה הרשע.

ומאז בכל דור ודור קמים עלינו לכלותנו, ויורשה לי להתלות בענין זה באמירה של המאור הגדול של השמאל האסוני: נפולת של נמושות

אז בניגוד לנפולת של נמושות כמוךהסטורי
אבותי דבקו בארץ חמדה ולא נטשו - לא במרד הדרוזים, לא ברעידת האדמה שהחריבה עליהם את הבית שלהם בצפת, לא כשהטורקים שחטו אותם במיסים, לא כשמוחמד פש'ה נלחם, לא כשהבריטים רמסו ולא כששלטון מפא"י דחק לשוליים את כל מי שלא היה בראש שלו.

כמו שלא עוזבים אמא, לא עוזבים את ארצינו בגלל אכזבה מהתנהלות שלטונית כזו או אחרת.

מי שחלש, מי שלא מסוגל ונאלץ לרדת, שלפחות ישב וישתוק ולא ימס את לבב אחיו כלבבו.

אתם נשמעים מתוסכליםסיעתא דשמייא1
מי שמלא תסכול ומשפריץ אותו לכל עברהסטורי
זה אתה.
לך לצבא במקום לקשקש בפורום הזה.סיעתא דשמייא1אחרונה
בטח למה לא להשאר ולהנות מזכויות על חשבון…סיעתא דשמייא1
… משרתי צבא ואולי גם מתרומות שגם אני השתתפתי בגיוסם.
עד מתי ????….סיעתא דשמייא
אי אפשר לנצח דת. 
אמא שלי ע"האישה רגישה

תמיד היתה מדברת על זה ואומרת שצריך לשנות את השם של הצבא... 

שזה מחדל לקרוא לצבא 'צבא הגנה'

היא גם דיברה כבר לפני 50 שנה על זה שצריך להוציא מפה את הערבים.......

ובטח שלא להעסיק אותם

במשפט אחד, בבצ'יק הצדיק את גיוס החרדיםשמיניסט באמ"ש
בבצ'יק קרא ליועצי נתניהו יועצי אחיתופל, רק שהעסקן כל כך אידיוט, כי גם התנך וגם הגמרא מזכירים שאחיתופל דווקא יועץ טוב, אז בעצם הפטור הוא לא ללומדים תורה אלא לעסקנים כמו בבצ'יק 
"‘מרכבות גדעון’ הוא אחד המבצעים הכושלים ביותר"רועישםטוב
עוד כתבה זורעת מורך לב, מבית התשקורת...הסטורי
אמר "המומחה"איתן גילאחרונה

"צבא אינו צריך לפעול בנושאים אזרחיים ולדאוג לאוכלוסיה". חחחה. 

ביהודה ושומרון יש מינהל אזרחי, והוא עובד טוב למרות חריקות פה ושם.

וגם בעזה זה יעבוד טוב תחת הגדרת שטח כבוש, עד לסילוק האוייב מעזה, וסיפוח מלא למדינת ישראל.

אבל "המומחה" אמר, אז מי אנחנו שנערער על חוכמתו.

לחם ויין טוב בשר ודגיםאיתן גיל

האוייב העזתי ערער על טיב המזון שממשלת ישראל מספקת לו, והערעור נמצא מוצדק.

מעתה, לכבוד בין המיצרים, הוא יקבל גם עוגיות ושוקולד.

ובהמשך נראה שגם מטעני צד יספקו לו...

ממשלת תשעה באב עושה לנו מסיבת פורים.

מקווה מאוד שאתה מסיק את המסקנותהסטורי
ובבחירות הבאות תצביע ליחידים שמתנגדים לכך.

כל עוד ששישים אחוז מתושבי הר ברכה (כדוגמא מייצגת לציבור בכללותו) מצביעים ליכוד, אנחנו מקבלים ליכוד עם כל החבילה, על הדבש (יש, בהחלט, אסור להיות כפויי טובה) ועל העוקץ (גם יש, אסור להיות בת יענה).

אם הרשימה המאוחדת של הימין הדתי באמת ולאומי באמת היתה מקבלת כעשרים מנדטים, שבאמת קיימים בציבור שאת רוחו הם לגווניהם מייצגים ואל הנציגים הללו הם באים בטענות (הייתי רוצה לבדוק כמה מכותבי המאמרים נגד סמוטריץ'/סטרוק/רוטמן במקור ראשון ובעלונים, באמת הצביעו להם ולא לליכוד/שקד/מחנה ממלכתי/ש"ס וכד') - היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר, אבל המדיניות היתה הרבה יותר ימינה.

מסתבר מאוד שאם היה שר ביטחון, שלא תופס את תפקידו רק כיו"ר וועד העובדים של החבר'ה מהקליקה, הטבח היה נמנע, או לכה"פ התגובה היתה הרבה יותר מהירה והחלטית.

אתה יודע למי הצבעתיאיתן גיל

ואכלתי אותה.

כי האמנתי במנהיג שיידישקייט ואהבת הארץ על ראש שמחתו וקיבלתי מניפולטור ותחמן פוליטי.

המרחב הציבורי הפך לסדום ועמורה, ואנה אנו באים.

אודה ולא אבוש, לקראת הבחירות הבאות שיהיו מתי שהוא, מתגבשת אצלי מחשבה להשאר בבית .

אני לא יודע למי הצבעתהסטוריאחרונה
אני יודע את מי תקפת באובססיביות יומם ולילה, לפני הבחירות ואחרי הבחירות, הבחירות האלו והאחרות, עם שלל טענות שחלקן עוד אכשהו קשורות וחלקן (כמו השרשור שפתאום קפץ היום) לא קשורות בכלל לתפקידים, לסמכויות או למציאות בשטח.

אה, ולמרות שתקפת באובססיביות, לפני ואחרי, בלי אף מילה טובה, כל מערכת בחירות אתה טוען שהצבעת...

אולי יעניין אותך