להורים
לאחים (ובהנחה והם קטנים מכם ולא נשואים, גילאי 24-14 האם התשובה משתנה?)
חברות קרובות
לעבודה
מתי כבר לא אכפת לכם ומדברות על זה בחופשיות עם שכנות, חברות רחוקות וכו'?
הריון קודם סיפרנו להורים קצת אחרי הסטיק והבטא, עוד לפני דופק.. ממש בשבוע 4+
ל3 חברות טובות בשבוע 11 כזה, לאחים באזור שבוע 14 ואז שבוע 15 שלחנו הודעה במשפחה המורחבת, ואז לכל מי ששאל פשוט, למעסיק הודעתי רשמית בשבוע 19.
בפועל ההורים שלו סיפרו לאחים (ואולי גם למשפחה מורחבת, עדיין לא ברור פרטי הסיפור) בערך בשבוע 11 כי לא הגעתי לחתונה בגלל שהקאתי את חיי. כמובן שכעסנו ונפגענו מאוד, אמרנו שהפעם נשתף אותם הכי מאוחר שיש שזה לא מעליב.
האמת ההריון הזה אף אחד לא יודע חוץ מאמא שלי, איפשהו אחרי הדופק סיפרתי לה כי בעלי במילואים והייתי צריכה עזרה כי הקאתי והייתי חלשה. עכשיו שבוע 13+ ואני יותר בטוב.
יש לי סקירה מוקדמת עוד שבוע וחצי.
תוהה לעצמי אם לא לספר פשוט להורים, לאחים, לסבתות אזור שבוע 15-16 ואז פשוט שזה לא יהיה סוד יותר. או שלהמשיך לשמור על זה עוד בסוד (בינתיים זה נחמד לנו ככה). פעם שעברה יצאה לי הבטן שבוע 19, מאמינה שגם הפעם היא תצא מאוחר יחסית, אולי טיפה יותר מוקדם.
יש לציין שלשתי המשפחות אנחנו מגיעים בערך בתדירות של פעם בחודש-חודשיים, לא גרים קרוב.
מתי הכי מאוחר לספר מבלי שזה יחשב מעליב? והאם זה נראה לכן לגיטימי לספר להורים, אחים, סבתות וחברות די ביחד בהפרש של ימים בודדים אם בכלל ואז פשוט להפסיק להסתיר? או שצריך "לכבד" ולתת להורים תחושה שהם ידעו ראשונים כשזה עוד היה "סודי" (למרות שהם לא יודעים לשמור סודות) ובקטע של כבוד לתת איזה הפרש של שבוע-שבועיים בין ההודעה להורים להודעה לשאר המשפחה והחברים?
והאם יש הריון שבו זה כבר פשוט מפסיק להיות אישיו ולא צריך להודיע ולעדכן ומי שרואה בטן שלום וברכה ומי שלא יקבל הודעה בלידה? קצת מתיש אותי הנושא. המשפחה שלו דרמטית מאוד, יכולים להעלב ולעשות רגשי ומצד שני לא שומרים סוד בעליל אז לכן המורכבות. המשפחה המורחבת שלי גם קצת דרמטית, אבל הם משפחה מורחבת (כמה דודות ספציפיות) וזה פחות "אישיו" מהורים.