אני זוכרת את סבא שלי ז"ל מנסה להסביר לי על אינפלציה בכיתה א כשהחליפו משקל לשקל חדש..
את הפילוג ה"נורא" בין עפרה חזה לירדנה ארזי כשכל הבנות בכיתה היו חייבות לתפוס צד ולא דיברו מחנה אחד עם המחנה השני...
את הרוטציה בין פרס לשמיר איפהו באמצע היסודי - היינו בנופש משפחתי בירושלים כשהיה את התרגיל המסריח.. (יש לי מזה זיכרון עמום של המבוגרים רואים טלוויזיה..)
את נפילת החומות של ברית המועצות בכיתה ה והמורה לגיאוגרפיה מתרגשת ומסבירה לנו שזה רגע הסטורי ולנצח נזכור איפה היינו ביום הזה...
את מלחמת המפרץ בכתה ו וכמה שנים אחרי זה פחדנו מכל אופנוע שעבר ברחוב...
את פטירת בגין בכתה ז כשהמורה להיסטוריה הושיב אותנו לראות בטלוויזיה הקטנה של בית הספר את כל ההלוויה...
את מוצ"ש כשחזרנו מהסניף וגילינו על מבצע שלמה ואת ההתרגשות הגדולה...
ולא מדברת על תקופת הפיגועים וההפגנות כשהייתי בתיכון.. כל החופשות שהעברנו בסניף ובהפגנות סביב "העם עם הגולן""שלום עם הגולן" ו"ישע זה כאן" שמעורבב עם שירים של אברהם פריד (משהו יציב שעדיין נשאר כאן.. )
ואת הלילה של רצח רבין בכתה יא ...
וכמה פחדו והבהילו מה יקרה כשתגיע שנת 2000 והמכשירים יפסיקו לעבוד...
ואת אסון התאומים כשלמדתי כבר במכללה והיו אצלנו בנות חוצניקיות שממש ממש נבהלו ודאגו לקרובים שלהן..
מרגישה דינוזאור...
אחרי החתונה זוכרת בעיקר לפי הריונות:
את הגירוש, למשל, אני זוכרת בעיקר כי הייתי ממש בסוף הריון והיינו תוך כדי מעבר דירה לפני הלידה....
ואת עופרת יצוקה אני זוכרת כי בעלי נכנס לעזה והשאיר אותי עם בחילות כשאף אחד לא יודע שאני בתחילת הריון וכל הילדים עוד קטנטנים....
והרצח של פוגל (כשאני כמובן בסוף הריון) שממש ממש הפחיד אותי כי הילדים היו ממש בגילאים מקבילים לחלק מהילדים שלי וחודשים אחרי זה הייתי בחרדות...