אני מכאן בעיקרון, החלפתי פלאפון ומי זוכר בכלל את הסיסמא של הפורום 🤭 הזדמנות להתחדש בניק חדש ואולי גם לחזור לאיזושהי אנונימיות מול מי שבטח זיהתה אותי🤐
בקיצור יקרות פריקה לפני שהולכת לישון, זה ממש יושב עליי... אני הבכורה, ביני לבין אחותי הכי צעירה יש כמה וכמה שנים. כולנו נשואים חוץ ממנה. בגדול היא מה זה חמודה ועם טקט, אני מחזיקה ממנה.. בת עשרים. היתה אצלנו אתמול והיום, לעזור עם הילדים. איכשהו התחילה לנו שיחה שממש עשתה לי כבד על הלב..
משהו על זה שההורים שלי 'מעקמים את האף' על החתנים והכלות... מפה לשם היא די שפכה עליי מה ההורים שלי חושבים על כל חתן או כלה במשפחה. בקצרה, אבל זה עשה לי מה זה ג'יפה בלב..
והכי גרוע זה מה הם חושבים על בעלי...
אוף
עכשיו ההורים שלי כמובן לא מראים לי מה הם חושבים וגם בכללי באופי שלי אני פחות בדיבורים של קשקושים ומה את חושבת ומה הוא חושב.. אז נגיד על בעלי כשהבאתי אותו הביתה בפעם הראשונה ידעתי שזה לא גבר החלומות שלהם. אבל אז מה, ידעתי שהוא במהות שלו באמת מיוחד ומתוק וצדיק וכל השאר זה סתם חיצוניות (הוא שקט ועדין בניגוד למשפחה שלי.... שיותר אגרסיבית ומעדה מאד ספציפית.. חח)
אז ידעתי שהם בטח קצת מתבאסים אבל הזזתי את זה..
ופתאום לשמוע את זה ככה מאחותי היה כאפה לפנים. ממש. קודם כל שזה כל כך הרבה זמן (אנחנו נשואים מעל עשור ב'ה... אז זה לא שהיא זוכרת את הדיבורים האלה מהחתונה שלנו, כן? זה כן כנראה משו יותר נוכח)
וגם סתם ביאס אותי על ההורים שלי...
כן אנחנו ב'ה ילדים מוצלחים מה שנקרא, רובנו בעמדות ניהול ואנשים טובים מוכשרים וכו' . אחלה, מתנות שמיים. כולנו גם כל אחד והחסרונות שלו... אז מה אתם מוצאים חסרונות בחתנים?! בכלות?
תגידו תודה ותשמחו שטוב לילדים שלכם..!
לא יודעת זה מסעיר אותי ממש
בדרך כלל אני מה זה נחמדה ולא ביקורתית.. אבל זה נוגע לי פה באיזו נקודה רגישה. הוריד אותי ממש
מבחינתי מה שיצא לטובה זה דווקא שאנחנו בתקופה לא ככ פשוטה בזוגיות... הרבה בירורים בתוכי על החיים ועל הביחד. דווקא האמירה הזאת של אחותי הזכירה לי למה בחרתי בבעלי וכמה אני שמחה שבחרתי בו
(היה לנו תהליך ארוך לפני החתונה שהוא מאד רצה ואני התלבטתי. ואני ממש זוכרת אותי מבינה שזאת החלטה לכל החיים. ואני בוחרת בו. וזה חזק לי כי יש כאלה שהיה להן ברור, והתאהבו וזה... ואצלי זאת היתה ממש בחירה במודע - לטוב ולמוטב).
אז זה הצד הטוב.
ויחד עם זה יש לי ממש כעס על ההורים שלי בלי שהם בעצם קשורים.. הם לא אמרו לי כלום, זה רק בתוכי.
תכלס תוך כדי כתיבה אני אומרת לעצמי שוואלה גם על זה צריך להעריך אותם שהם אף פעם אף פעם אף פעם לא אמרו לי מילה על זה שהם חושבים עליו דברים. אני יודעת שהם לא מאה אחוז מרוצים ממנו (כפרה עליו לומד בנחת, והם מבחינתם יאללה צא לעולם.. לפרנס... לעבוד... אם אתה לומד תורה לפחות תהיה גדול הדור... והוא כל כךךךךך לא כזה....) אבל הם לא אמרו לי אף פעם משהו שפגע בכבודו חס ושלום.
תכלס הכתיבה עזרה לי לעשות סדר
לזכור
שאחותי עם כל מעלותיה יצאה פה קצת חסרת טקט ואני צריכה לא לקחת ללב.
ולזכור שבעלי הוא הכי טוב עבורי ואני עבורו.
ולזכור גם בתור אימא לילדים נשואים רק לשמוח בחתנים ובכלות בסתר ובגלוי. ולא לחשוב עליהם מחשבות לא טובות..
וגם
לזכור מה יש לי שליטה ומה אין לי
דווקא האחות שהתחתנה עם ''גבר החלומות '' (במרכאות.. לפי החלום של ההורים שלי..) דווקא היא עם קושי איתם ופחות מגיעה להורים. ואילו אנחנו וגם עוד אח וגיסה שאחותי אומרת שההורים פחות מבסוטים על הבחירה- ממש מכבדים, ומגיעים הרבה יחסית (אצל ההורים שלי זאת מנטליות שזו הדרך להראות כבוד להורים. להגיע לשבת).
וגם
לא לקחת ללב מה שחושבים עליי. אפילו אם זה ההורים שלי המתוקים.
בנות תודה שהקשבתן! עזר לי לכתוב... ♥️
וכמובן מחשבות ושיתופים שלכן ישמחו את ליבי!