הבהרה: זה *לא* אשכול בכייני, שיפוטי, רדוד או חיצוני, אלא מבט מעניין שעלה לי בנוגע למדוייטות ע"פ יופי מראה חיצוני. זה לא נועד להמעיט ערך של בנות מסויימות או לגרום לקנאה וכו'. אני חושב שגם לאנשים שאינם יפים במיוחד יש את ההתמודדות הזו במידה שווה מול המדוייטים/ות שלהם.
הבהרה 2: זה בוודאות תקף באותו אופן גם לבנות כלפי גברים
°·.·°·.·°·.·°·.·°·.·°·.·°·.·°·.·°·.·°·.·°·.·°·.·°·.·°·.·°
1 - לא יפה בכלל, ברמה ודאית, חוסר משיכה, מחשבה על קרבה מעוררת רתיעה
2 - מחשבה על קרבה דווקא נעימה אבל בבירור הבחורה לא יפה במיוחד. מי שחשוב לו שאשתו תהיה יפה בעיניו ע"פ המבט הטבעי ולא עם עבודה - יצטער מול הרמה הזו.
3 - לא מלכת היופי, אבל בהחלט יפה ונעימה. מחשבה עליה מלבבת, בנות יפות אחרות לא גורמות לתחושת כאב ופספוס (בניגוד לקומה 2), ואפילו שישנן יפות ממנה - הן לא מעניינות, כי *היא יפה בעיניך לכתחילה*
4 - יפהפיה, בלי שום מקום לספק, ואכמ"ל.
-חשבתי שאדם שבאופן שבו הוא מדמיין את חייו אשתו חייבת להיות (4) הוא אדם מסכן. זה מודל יופי לא ריאלי ואחת ל100 או יותר נראות ככה. ולא תמיד תוכה כברה
-אדם שיוצא עם (1) ומכריח את עצמו - בעיניי זו טעות מובהקת. אי אפשר לכופף טבע.
-אדם שיוצא עם (3) - מה טוב חלקו ומה נעים גורלו
השאלה הגדולה היא לגבי (2). האם אדם יכול לחיות עם אישה שהוא יודע שהיא לא יפה בעיניו, וגם אם הוא אוהב אותה ומכבד אותה ורואה בה את מי שהיא - והיא נהדרת בעיניו והוא שמח איתה - הוא לא נשוי לאישה *יפה* בעיניו???
מרגיש לי שהפער בין (2) ל(3) נמתח על סקאלה די ארוכה, ויכולה לצורך העניין להיות בחורה שהיא בין לבין... אבל לא יודע מה עושים עם זה.