התקשורת בווצאפ/סמס בין הדייטים בלתי נסבלתצדיק יסוד עלום
כנראה שהדרך בעולם הדייטים לא תהיה קצרה. יוצא עכשיו עם בחורה, לכאורה* איכותית ואני מרגיש שיש אווירה מאוד מוצלחת בדייטים מבחינת אווירה וכימיה בזרימה בתקשורת.

היו שני דייטים, ואחרי שניהם התמסורת בהודעות גרועה. חוסר ודאות וקריאה של המדוייטת שמאוד גורם להתלהבות לרדת

*לכאורה - נושא אחר, אבל מרגיש שהאוריינטציה שלי בנושא של התאמה מבולבלת מאוד בנושא (עזבו את הסרגלים שבניתי). היו בעבר בנות מדהימות שיצאתי איתן, אבל אני משתדל להימנע מלחפש את ההכי הכי מדוייקת עבורי ובפועל מתמסר בדייטים גם לבנות שאני לא "עף" מהן אלא רק מרוצה ורגוע. אז גם היא יחסית כזאת

..שפלות רוח
למה לא לחפש מישהי מדויקת עבורך לא הצלחתי להבין

נדירות מדיצדיק יסוד עלום
ואין הבדל, גם למדוייקות יש חסרונות. עדיף מישהי מספיק טובה שיהיה אפשר לעבוד איתה במערכת זוגית ארוכה, לא?
..שפלות רוח
לא חושב, אולי ההגדרה דלנו למדויקת שונה קצת אבל מסכים שגם עם מישהי מדויקת יש חסרונות ברור פשוט היא יותר מדויקת לי זה כל העניין אז היתרונות גוברים על החסרונות ואם היא מדויקת לי אז כנראה להיות איתה בזוגיות הרבה יותר מתאים לי ובאופן כללי זה עבודה בין מישהי מדויקת בין לא כל כך..לדעתי יותר קל לעבוד עם מישהי מתאימה וכו'
ברור שהייתי מעדיף מדוייקתצדיק יסוד עלום

אבל באמת שזה אחת ל100 ואין לי כוח לברור. אני באמת נמנה על האנשים שמאמינים שאהבה היא תולדה של התמסרות ולא קסם רומנטי בנאלי של אהבה ממבט ראשון.

מדוייקת זו פנטזיה עילאית, של התאמה מעולה ותדר מדויק. מבחינתי אוכל לזהות את המתאימה לי כשהיא תבקש מאדם אחר שיעביר לה את המלח. עד כדי כך אני פנאט... אבל שוב, זה רק בפוטנציאל... האם בחורה עם סט כישרונות נפשיים/נשמתיים/קוגנטיביים כאלה שאוכל לזהות אותה מקילומטרים, אבל המידות / דעות שלה לא מתוקנות - עדיפה על בחורה פשוטה ונורמטיבית יותר עם מידות טובות ויכולת לעבוד עבודה פנימית ולהתמסר ללמידת אהבה? לא יודע

אתה יוצא מנקודת הנחהשפלות רוח
שמי שמתאימה לך "בחורה עם סט כישרונות נפשיים/נשמתיים/קוגנטיביים כאלה שאוכל לזהות אותה מקילומטרים" היא אוטומטית לא מתוקנת במידות "אבל המידות / דעות שלה לא מתוקנות" למה?

ואני מסכים שזה אחת ל100 הסכמתי גם בהודעה הקודמת שלך שהן נדירות מאוד עכשיו אני רואה שלא כתבתי את זה אז כותב.

וההשוואה שעשית מזכירה לי קצת שדיברתי עם מישהי קרוב לגבי מה אני מחפש ועלתה שם המילה יפה..וישר הוא הזדעק "אז אם היא יפה אבל מבפנים לא וואו תיקח?" ואנוכי הקטן לא הבנתי את זעקת נפשו מודה. איך קרב זה אל זה בכלל?

זה רק מעלה את מידת הנדירותצדיק יסוד עלום
אנשים כשרוניים ברוח המון פעמים נופלים בגאווה / לא מוצאים מענה רוחני ברמה שלהם והולכים לאיבוד ברוח. נדיר למצוא כאלה שגם מגיעים לעבודת ה' תמימה ומסורה...

התכוונתי רק שאני לא בונה על זה. אבל אולי זו טעות

לגבי אישה יפה וסרת טעם - מקווה שגם אם היא תהיה מלכת היפהפיות - אהיה מספיק פיכח בשביל לא להמשיך לדייט שני אם אשתעמם כשלא אמצא רמז לעולם פנימי אצלה

..שפלות רוח

אתה צודק אח לגבי אנשים כשרוניים וכו'..באמת זה ככה לרוב נכון

בונה על מה על למצוא אישה שמתאימה לך?

וגם אמת לגבי הסיפא

על אישה שמאימה "בול"צדיק יסוד עלום

העיקר שיהיה נעים, שיהיה עניין הדדי, שיחסית תהיה שפה משותפת והבנה יחסית דומה של הדברים החשובים באמת בחיים.

שוב, זה חצי טראגי כי נראה לי שעם אישה "בול" זה יכול היה להיות הרבה יותר שלם. גם מבחינת המוטיבציה האותנטית לחזר...

נחיה ונראה

..שפלות רוח

הפסקה השניה שלך היא הסיבה שאני לא מסכים עם פתיחת דבריך דוד רק בגלל זה.

ומפתיע אותי כמה אתה מבין בנושא ולמרות שאתה מבין אתה עדיין בוחר באופציה יותר עדינה נקרא לזה וזה מפתיע האמת

לא מרגיש שיש לי פריוויליגיה או כוח להיות בררןצדיק יסוד עלום
ואני מאמין באמונה שלמה שאפשר לחוות אהבה וקשר עמוק עם כל אדם כל עוד יש תנאים מינימליים מתאימים.
..שפלות רוח

מסכים, אבל מרגיש לי שאם אעשה כמוך זאת התפשרות.

לא שיש לי בעיה להתפשר אם יש חסרונות מסויימים..פשוט הגישה הזאת מלכתחילה באה מצד פשרה ולדעתי העניה היא לא הכי בריאה אלא אם כן אתה באמת שם, אם אדם ינסה לחיות ככה בלי באמת להיות שם זה רק יפגע בו

השאלה היא האם אפשר לקרוא ל*זה* התפשרות...צדיק יסוד עלום
אפשר לקרוא התפשרות לחתונה עם אישה לא יפה, או התפשרות לאישה לא פורייה... אבל אם היא בחורה טובה וכבר יש ביניכם אהבה (לא רומנטיקה, אלא קשר שייכות וההדיות שאין בין סתם אנשים) אז אולי היא כבר בפועל האדם הכי יקר לך בעולם, ולא ויתרת על כלום חוץ מעל ציור אידיאלי של אישה שלא היה רלוונטי.

אתה בטח מכיר את העמדה הרדיקלית שבחופה אדם אומר "כל נשות העולם קופות"... זו התמסרות והתחייבות למוכנות להתמסר לאהוב להשתייך ולחשוב רק אישה אחת. כל עוד זה נעשה בטהרה אין שם התפשרות... וFOMO תמיד יהיה לאדם בלי טהרה

מה זה פומו?ישן וליבי ער
Fear Of Missing Outצדיק יסוד עלום

יעני פחד להחמיץ דברים טובים

כשאדם צריך לבחור בין קרטיב אדום לצהוב, הוא בוחר בצהוב אבל מתייסר מהמחשבה על האדום שהוא הפסיד.

בזוגיות זה מחלה ממארת, ובעוד מיליון דברים אחרים. זה ההפך להתמסרות ולאינטימיות

אבל בן אדם שמכיר בעצמו שהוא כזהשפלות רוח
עבר עריכה על ידי שפלות רוח בתאריך ל' באב תשפ"ה 19:47

לא הייתי ממליץ לו להתפשר כמו שאמרתי לעיל, זאת תכונה טובה למי שבאמת חי את זה לא למי שמנסה להגיע לשם אבל בפועל לא שם או רחוק משם.

ויש אנשים שמשיכה תעזור להם להתמסר הרבה יותר לקשר - עובדה מוגמרת לא נתון לוויכוח, לאדם כזה לא נכון בכלל להתפשר

..שפלות רוח

אני מבין מה אתה אומר, אבל אצלי זה שונה אשמח לפרט בפרטי אם תרצה לא כאן

אבל בגדול היו לי קשרים טוביםעם פתיחות וכו' אף פעם לא הייתה משיכה(ממש אף פעם)

הכי פחדני זה אלו שלא פותחים הודעה בגלל הווי הכחולישן וליבי ער
אחרי זה האלו שבכללי יש להם ווי אפור, אבל האנשים שאני באמת מעריך, זה אלו שיש להם ווי כחול אבל לא מתקבלת מהם כל תגובה.

לפעמים אפשר לשלוח להם הודעה אחר הודעה עם סימן שאלה ולקבל בחזרה רק ווי כחול.

זה מן טמטום טהור, סוג של כנות שמחפה על הסניליות של ההתעלמות.

לא מסכים בכלל חביביצדיק יסוד עלום
אני עם ווי כחול אבל בלי "מחובר"/"נראה לאחרונה". אדם לא אמור להיות זמין 24/7 ובנושא הזה חייב לתת ספייס

ואדם שאני יכול לקרוא הודעות שלו ולא לענות והוא לא יכעס זה אדם goated וחבר לכל החיים. ישנם כאלה

מסכים איתךישן וליבי ער
אדם שקורה את ההודעות ולא מגיב זה באמת בדרך כלל חבר טוב ויש בזה משהו חברי ממש, ברצינות.

לגבי האלו שכאילו לא פתחו את ההודעה שכחתי לציין: זה לא שסתם עבר שבוע בלי שהם פתחו את הוואצפ, זה אנשים שיש להם ווי כחול והם לא פותחים את ההודעה שבוע כשבמקביל הם מנהלים שיחות סוערות בקבוצות וואצפ משותפות ביננו!

למה לא לעשות שיחות במקום וואטסאפ?קעלעברימבאר
עניתי לאחרים, תודה על ההדהודצדיק יסוד עלום
נחמד לראות שמזדהים 👍
לכאורה הבחורה פשוט פחות מחוברת לטלפוןישן וליבי ער
לא הייתי לוקח את זה אישי
היא פחות דוסית ממניצדיק יסוד עלום
וכן מחוברת לוואטסאפ. התגובה שלה היתה קרירה בצורה מורידה, כלומר או שהיא לא נהנתה / עוד לא נפתחה / שומרת על עצמה - או שבאמת לי היה יותר טוב מאשר לה...

הנ.ב בהודעה הראשית באשכול קשורה לנושא הזה... אני מרגיש שבגלל אובדן האוריינטציה אני מתמסר לקשרים לא אותנטיים מספיק, ומתלהב רק בגלל שויתרתי מראש על מה ששייך לי... לא רלוונטי, בדייט עצמו היה לי בעיקר נעים

יש אנשים שפשוט הצורת התנסחות הרגילה שלהםתפוחית 1

בהודעות די יבשה

לא הייתי מסיקה מזה מסקנות וודאיות

שונא את התקשורת בהודעותadvfb

למה לא לדבר טלפונית? הודעות לא תמיד הולך עם כל אחד/ת ויכול לגרום לאלף אי הבנות

גם בטלפון אתה יכול להסביר ב10 שנים מה שבהודעות יקח לך להסביר 3 דקות. זאת תקשורת הרבה יותר טובה.

צודק, וכיף לראות שמזדהים...צדיק יסוד עלום

צ'אט זה אכן כר פורה לספקות וחוסר ודאות. עם בנות קודמות סיכמנו שנפנה לשיחה קולית...

נחיה ונראה

אני שונאת הודעות בין דייטיםספסלים

לפחות בהתחלה, עד דייט שלישי-רביעי

מרגיש לי מוזר, מעיק ולפעמים אפילו חטטני

כאילו, נפגשנו פעם אחת, החלטנו להמשיך לפעם שנייה

למה אתה שולח לי במוצש הודעה של איך הייתה שבת?

מה לי ולך? למה שארצה לשתף אותך?

זה מעצבן אותי ואני תמיד גם קצת מייבשת כי לא יודעת איך להתנהל עם זה

אני מרגישה בנוח כשהקשר נבנה לאט, לא רואה צורך לשוחח בין דייט לדייט עד דייט רביעי נניח. אני לוקחת את ה2-4 ימים שבין דייט לדייט לחשוב על איך היה, מה אני מרגישה וכו

ההודעות גם מרגישות לי מאוד מאולצות ו"מזויפות" כאלה

לא כל כך מבינה גם מה הצורך בתקשורת בין דייט לדייט..

כאילו, בוא נתחיל לבנות קשר, שיהיה טיפה משהו ואז נתכתב

אבל כנראה שהרוב לא יסכימו איתי

תשובה מצוינת דווקא!צדיק יסוד עלום

יכול להיות שמראש כל הsetting גרוע כי גם אני שונא את זה, ובכלל - שונא את כל האלמנטים החיצוניים והלא אותנטיים שבדייטים. כלומר היעדר האותנטיות מייצר תגובות מסוייגות שמגבירות את היעדר הוודאות. אבל כל מה שאמרת לגבי רתיעה מזיוף נוגע בול בנקודה.

יש גישה שלפעמים מסתדרת לי, שדייטים הם כמו פגישה עסקית. אתה בא בטוב ובנועם לפגוש אדם שאתה לא מכיר במטרה לבחון התאמה. זה מסגור מאוד קריר וציני בתוך מרחב ששמים בו נתח גדול מהלב על השולחן, אבל זה כן חצי מסתדר...

אשמח לשאול איך בעינייך נראית תמסורת הודעות אידיאלית עד דייט חמישי, בוא נאמר ככה.

*לא דיברתי בכלל על שיחות שלא קשורות לדייטים עצמם, ולא על שליחת אמוג'י פרחים (קרינג'י משהו) לפני כניסת שבת, אלא רק על תיאום לקראת פגישה הבאה / מעט אחרי פגישה, לוודא שיחסית באותו הראש. מסכים לגמרי שהציפייה לצ'וטט אחרי דייט ראשון או שני היא תלושה

**יש הפרש בין חטטנות לבין נימוס. לא נראה לי שהגבר מחטט כשהוא שואל איך היתה שבת, אלא מוצא ניסוח משלים לשאלת הנימוס "מה שלומך?" שלא אמורים לענות עליה ברצינות אף פעם. אני קיבלתי תשובה קרירה במיוחד להודעה נלהבת מצדי. כל מה שזה תורם זה הורדת ההתלהבות מצדי...

אוקיי ככהספסלים

ההקבלה של דייטים לפגישה עסקית היא מעניינת, כי בשונה מפגישה עסקית שהיא טכנית ועניינית, דייט אמור להיות ההיפך מה שבעצם הופך את כל העניין למסובך...

פגישה עסקית היא מכוונת אינטרסים ומה אני יכול להשיג, האדם שיושב מולי הוא אובייקט, כלי בדרך למטרה ולא מטרה בפני עצמו.

בדייט האדם הוא מטרה, הוא מעניין אותי בתור אדם ולא בתור אובייקט.

והרצון והציפיה להתנהל בצורה גלויה ומשתפת מאוד הם בהחלט מאתגרים למול המציאות שבה עומדים שני זרים זה מול זה ומנסים להבין מה בעצם קורה פה

ואני אגיד שבכללי אני שונאת את כל ההודעות המנומסות של מה שלומך? וכאלה

כאילו, תגיעו לפאנצ. אין פאנצ? אל תשלחו

אז כשההודעות הן מלכתחילה ללא פאנצ (מעבר לסימון וי על התעניינות) זה מרגיש לי מיותר, כי מה שלומך זו שאלה שמזמינה תשובה של ב"ה מה איתך ולא מפתחת שיח

ולא שיש עניין בשאלות שמפתחות שיח, כי בעיני, בשלב ההתחלתי השיח צריך להיות פנים אל פנים כדי שיווצר קשר טוב ואמיתי.

תכלס בעיני עד דייט רביעי, יש אפשרות לחתוך אחרי כל דייט ולכן אחרי כל דייט צריך לדבר בטלפון לראות ששני הצדדים מעוניינים להמשיך.

אז הקשר הוא מינימלי ברמת הלשלוח הודעה מתי מתאים לדבר, ואז שיחה קצרה של שלום שלום, האם ממשיכים, מתי ואיפה וזהו

שקט עד הדייט הבא

שוב, אני בכללי אדם דיי סגור וכבד, אז אני לא ככ יודעת איך להתנהל עם זה וכל ההודעות של מה איתך וכו' גורמות לי להרגיש מבוכה וסרבול

*לגבי זה אכן יש בינינו הסכמה

**ברור שזה לא חטטנות אלא נחמדות, טוב לב, נימוס, קלילות וזרימה. את 3 האחרונים אין לי ולכן אני לא אוהבת את זה. כשכתבתי את זה היה לי בראש מקרה ספציפי שבו היה דייט ראשון בחמישי, בשישי דיברנו וקבענו להיפגש בשני, ובמוצש הוא שלח לי הודעה של מה איתך ואיך הייתה שבת.

הרגיש לי מאוד מוזר ולא מתאים. בעיקר כי לא ציפיתי. אם היה לי בראש שזה אופציה שהוא ישלח, הייתי מגיבה אחרת כנראה. אבל הייתי מופתעת וזה גם חיזק את ההרגשה שלי שהוא מאוד נלהב ורץ קדימה כשאני עוד חושבת אם זו הייתה טעות להמשיך לדייט שני..

קראתי שוב את ההודעה הפותחתספסלים

אם אתה מדבר על הודעות קונקרטיות ביחס לדייטים עצמם אז מה בעצם אתה מגדיר תמסורת הודעות גרועה?

זה קצת יותר גמישצדיק יסוד עלום

אני לא מצליח לדמיין תמסורת הודעות עניינית בלבד. ואמנם גם עלי זה מאוס אבל קיבלתי על עצמי עול התנהגות מעט חיצונית בשביל שתהיה זרימה. מרגיש לי מגוחך שההודעות יהיו קצרות ורשמיות.

הבעתי התעניינות אותנטית בעקבות הדברים שדיברנו עליהם בדייט (השיחה היתה מאוד נעימה, פתוחה, זורמת והדדית - גם אם היא לא עפה עליי ולא בטוחה שמעוניינת להמשיך - זה ודאי נכון שהיה נחמד בדייט), ושיתפתי אותה שהיה לי טוב. שאלתי אותה איך היה לה. היא ענתה בקרירות מעט מייבשת. יכול להיות שכמו שאת אומרת היא היתה קצת overwhelmed וחוסר החינניות של ההודעה הרתיעה אותה וגרמה לה לייבש...

מממ באלי לומר כמה דבריםadvfb

א' - התחושות שלך לגיטימיות לגמרי. אין תחושה שהיא לא לגיטימית. גם התחושה שמי שרוצה קשר בין לבין היא לגיטימי בודאי. מה לעשות שתחושות מתנגשות? בעיני, כדאי לחשוב על פשרה כלשהי באמצע אם זה ניתן לגישור.

ב' - יש ייבוש ויש ייבוש. בעיני אם שאלו אותך שאלה - כדאי מאוד לענות! לענות קצר, אבל לענות. אפשר לענות שני משפטים קצרים ולא לפתח את זה לשיחה שלימה - זה מעולה! זה עושה את העבודה בדר"כ. גם הצד השני מבין שאת לא רוצה להאריך וגם הוא מרגיש שאת מכבדת אותו ולא מתעלמת מהרצון שלו לשמוע אותך. למדתי את זה בשני הצדדים של המתרס.

ג' - מה ההבדל בין דייט לבין שיחת טלפון תוך כדי? בעיני שמדברים אחד עם השני תו כדי, הכי טבעי שבעולם זה להתעניין זה בזו וזו בזה. כאילו דייט ראשון יש התעניינות מסויימת ודייט חמישי יש התעניינות אחרת. הצד השווה שבהן - התעניינות היא עניין אנושי טבעי ואיננו מצריך טקסיות ונימוסים. אם הכל כל כך מאולץ, אז גם הדייטים מאולצים, אז לא נתעניין באף אחד.

ד' - יש חשיבות ליצור רצף בין הדייטים. יש כאלה שצריכים את זה באופן ריגשי.

ה' - העניין באדם השני עצמו הוא לא שהוא בן זוג פוטנציאלי אלא בגלל שכרגע נכנס לאינטרקציה משותפת ולכן אכפת לי ממנו ואתעניין בו. גם אם לצורך העניין הייתי יודע שלא אבלה איתו שארית חיי אז הייתי מתעניין בו באותו פרק זמן. שוב, התעניינות היא אנושית, היא לא רומנטית.

ו' -  מאוד מאוד מאוד מזדהה עם זה שאת שונאת פוזות ונימוסים. אני גם לא סובל את זה. אבל כיף לדבר אז מדברים. אם לא הייתי חושב שזה אנושי וכיף להתעניין לא הייתי מתעניין. ובאמת יש גבול עד כמה אני מתעניין התחלה.

ז' - מצד אחד אם את לא רוצה לדבר ותדברי רק כדי לרצות - זה רע רע רע. הכי גרוע. אבל אם את מצליחה את היופי הזה שהתעניינות ואכפתיות זה סבבה גם בתחילת קשר, זה אולי יכול ליצור גשר מסויים. 5 דקות לדבר בטלפון זה כזה מאולץ ודוחה? בעיני, זה טבעי. להיפך, הרתיעה מזה היא תנועה נגדית של "אנטי" והיא לא טבעית.

ח' - במהלך קשר מראים מחווה מסויימת של רצון להמשיך. אם רק ממשיכים בלי להראות מחווה זה טיפה מבלבל. כי אנחנו בני אדם ולא רובוטים. אנחנו להרגיש שהבנאדם איתנו. כמובן שכל אחד רוצה להביע לחוות שונות ולקלוט מחוות שונות, לכן כדאי להיות רגיש לכך.

ט' - שני אנשים מדברים על הא ועל דא - זה הכי טבעי בעולם. מצד שני, זה גם טבעי להתעניין ברמה מאוד מסויימת.

י' - דיבור על הא ועל דא הוא דיבור שממנו אפשר ללמוד המון על בנאדם, לפעמים יותר משיחות עומק.

זאת הזוית שלי, מאמין שהיא ממש לא היחידה, אך חשוב לי להביא אותה לכאן בתקווה להפרייה הדדית מזויות שונות

ניסית טלקס?חתול זמני

אבל השיטה האמיתית היא דואר בולים. ככה אם אתה לא עונה מקסימום אתה יכול להאשים את דואר ישראל. ובנות נוטות להשקיע מאוד בדברים האלה.

אני מתקשר מגוביינאצדיק יסוד עלום

והחיוב עליה 😼

מה שכן חשוב מאוד לשלם הכל במסעדה! ולתת טיפ!

העץ אנדיב 🥬

אחי אתה מתקשר בגוביינאחתול זמני

ובזמן שזה נותן לך לומר את השם אתה אומר את מה שיש לך לומר בקצרה

כפרה עלייך רגעעע אל תנתקיצדיק יסוד עלום
נו בקיצור תספרי קצת, איך היה שבת??? היה נחמד? כמה הייתם בבית???
אחי אתה תגמור לה את הטלכרטחתול זמני
סליחה על הנצלוש, כמה זמן מתכתבים לפני דייט ראשון?.מתוך סקרנות

אני קצת חדש בעולם הזה (לקראת פרק ב' בעז"ה), ובפרק א' הייתי בסגנון חרדי יותר של שידוכים רשמיים.

אתם ממליצים להציע דייט די בהתחלה, או שבדרך כלל מתבחששים בווצאפ קודם?

לא לא, לדבר כמה דקות ולקבוע דייט.ישן וליבי ער

כל ההתבחבשות הזאת יכולה להיות דרך מצויינת שאחד הצדדים יחתוך כי בוואצפ לא באמת מכירים  את הבן אדם האמיתי.

תודה, אתה מתכוון לשיחה טלפונית של כמה דקותמתוך סקרנות
לפני הדייט, או שיחות בהתכתבויות?
טלפונית.ישן וליבי ער

לשלוח הודעה "היי מתי אפשר לדבר?"

שיחה של 5-10 דקות שלא יהיה מלחיץ כזה רק לקבוע פגישה ולנתק.

לדבר על סתם נושא קצר וכמו שאמרו פה -בשתיקה המביכה הראשונה לקבוע פגישה מיקום וזמן.

עדיף כמה שפחות להתכתב לדעתיצדיק יסוד עלום

א. זו התבחבשות

ב. עדיף לפתח התרשמות + רגשות כלפי אישה אחרי שרואים אותה ולא לפני(קידושין מ"א וכו'). (לראות = במציאות)

ג. באופן כללי להעדיף כמה שיותר מפגש פיזי. ההיררכיה: אם לא פיזי אז קולי ואם לא קולי אז וואטסאפ, אבל בלי להתכתב... לא מועיל ועם טונות של רשמים מוטעים (יכולה להיות בחורה מבריקה אבל מתנסחת לא מדהים בכתב / להפך)

בקיצור לדעתי לחתור לשיחת טלפון קצרה של בערך 10 דק', בשיחה טיפה לדבר על נושא לא פרגמטי (לא יודע, איזה מזג אוויר או משהו כזה, סתם בשביל שיהיה חופש לשמוע ולהתרשם מההתנסחות שלה), ובשתיקה המביכה הראשונה להציע להיפגש

תודה על הטיפים החשוביםמתוך סקרנות
.
בכיף אחישן וליבי ער
טעויות שנכתבו לי בדם חחח
כתיבה דיגיטלית לא מתאימה לשיח טעון רגשיתנעימת הליכות

לעתי התכתבות בוצפ בכללי צריך לשים לב

גם בין חברות אחיות וכו **לא עבור ליבון נושאים עם מטען רגשי**...  זה פשוט לא נכון

בטח ובטח תחילת קשר ששם גם "איך היה בשבת" זה ככ רגיש ועדין .. כי צריך לשמוע את הטונציה את ההתענינות...ההדדיות וכו וכו.. זה ככ חשוב לא להסתמך על סמיילים למינהם..

ממליצה פשוט להגיד אני מעדיף לשוחח..

זה מה שעשיתי פשוט ביקשתי לעבור לשיחה.. אפשר גם לא באותו רגע..  לתאם זמן לשיחה... ומי שאין לו זמן לשיחה אולי לא פנוי לקשר...

אגב זה קורה לי גם עם בנות כשאני מזהה הימנעות משיחה ישירה והעדפה של תכתובת אני שמה את זה על השולחן...קשר זה שיחה ולא כתיבת ספרים דיגיטלים...

הרבה בהצלחה!!

מסכימה ממש! ממני, שההתכתבות העמוקה היחידההמקורית

שלי היא פה בפורומים.

אין כמו פשוט לדבר

מעניין, איך את מסבירה את זה שבפורומים זה שונה?מתוך סקרנות

בגלל האנונימיות?

כי אין אופציה אחרת ואני רוצה להיות פה 🙃המקורית
לא כל אחד חזק בכתיבהזיויק
יכול לקחת זמן עד שמכירים מספיק כדי שההודעות יזרמוelico

יש כאלו שמדמיינים שהכל זורם בהודעות כאשר בפועל זה לא ככה.
תתמקד בפגישות ואולי תמצא שעדיף מישהי במציאות מאשר בהודעות ;)

אין לי מטרה להתכתב בשיחת צ'אט ארוכהצדיק יסוד עלום
פשוט מכיוון שבפועל יש לי זמן רק לדייט אחד בשבוע, אז בשביל לתאם יום לדייט צריך להתכתב בווצאפ (או כמו שהציעו - להיות פנאט על שיחת טלפון). עדיין זו נחלת האי ודאות
שלח לה בדוא"לחתול זמני
נגמר לנו הדיו במכונת הפקסימיליהצדיק יסוד עלום
יש מכונת כתיבה תמידקעלעברימבאר
מברק בטלגרף הכי מהירחתול זמני
תם ונשלםצדיק יסוד עלום

היא נכנסה לקשר כשהיא עמוסה בעבודה אינטנסיבית. בשל כך לא יכלה להתמסר לקשר. אמרתי לה שאעדיף לסיים והיא התקשרה להודות / להתנצל...

נקסט

פעם הבאה רק שיחות קוליות

נראה שהחלטת נכון מתגובתהארץ השוקולד

בהצלחה רבה בהמשך!

כותבת בכוונה אחרי שנגמר הענייןמבולבלת מאדדדד

אני שונאת שיחות טלפון (אין לי בעיה עם שיחות וידאו) ומתקשרת מעולה בוואטסאפ, כולל שיחות עמוקות ורציניות, וככה הכי נוח לי.

ברור שיש דברים שיותר נוח לדבר בטלפון, אבל בעיקרון אני ממש נגד שיחות טלפון. ולא לגמרי הבנתי את רוב התגובות פה…

מבחינתי מישהו שלא טוב בלתקשר בהודעות, לא מתאים לי, כי זו צורת התקשורת שלי (ואני לא צריכה שתגידו לי שלא מורידים על זה וכו', תודה). אין לי בעיה עם תקשורת בוואטסאפ אבל פשוט לא אוהבת את זה. (עדיף יונת דואר!) וכן, יש אנשים שלא טובים בתקשורת בהודעות או בטלפון. אם זה מפריע לך- לגיטימי לגמרי להוריד.

זהו, סליחה שאני לא מתייחסת לשאר, הייתי חייבת לכתוב את זה.

ובהצלחה! בע"ה בקרוב תמצא את שלך בקלות ובלי ספקות

אם מותר לי להתייחסארץ השוקולד

דווקא נראה לי שצורת תקשורת שונה זה סיבה מאוד טובה להיפרד.

תקשורת טובה זה אחד הדברים הכי חשובים בקשר

תודה!מבולבלת מאדדדדאחרונה
אל תאמר "כנראה שהדרך בעולם הדייטים תהיה ארוכה"קעלעברימבאר
תמיד יש הפתעות, והאחת שלך יכולה להגיע עוד חודש בדיוק כמו עוד שנה
הכל יכול להיותצדיק יסוד עלום

יחסית לחברים בגילי לא יצאתי המון אבל גם אני לעתים רחוקות צולח את רף הדייט השלישי/רביעי...

התכוונתי להדגיש לא רק את האתגר העצמי בחיפוש אישה - מתאימה או לא מתאימה נטו, אלא גם את הפרוצדורה וה"בירוקרטיה" שכרוכה בדייטינג. כלומר המון תחומים חיצוניים מעט מלחיצים / מתישים ששגיאה באחד מהם עולה בכאב ראש.

הפער בין הוודאות בדייט עצמו לבין השבוע שעובר בין דייט לדייט והערפל בווצאפ הוא אחד מהגורמים הבלתי עצמיים שמתישים.

אבל יכול להיות שאתה צודק. ברגע של חולשה, כהרגלי, הרשיתי לעצמי להתמרמר

אולי עדיף לעשות 2 פגישות בשבוע? פגישהקעלעברימבאר
אחת בשבוע גורמת שעד הפגישה הבאה עלוך קצת מתמסמס. וגם לדבר בשיחות ארוכות במהלך השבוע בפלאפון.
לדעתי עדיף להגדיל את מספר הפגישות עם הזמןארץ השוקולד
איך יודעיםהרשפון הנודד

יש סי מקום של חלל וחוסר שאני יודע שהוא יתמלא רק אחרי שאני ימצא את החצי השני שלי ויתחתן.

אבל יש בי חלל אחר שאני צריך למלכות אותו בעצמי ולא שאשתי תמלא אותו

אז איך אני יודע איזה אחד מנהל את הרצון שלי להתחתן? החוסר הנכון או בריחה מחוסר אישי

אוליהרמוניה

אם אתה מרגיש שאתה רוצה להתחתן כדי לתת ולהוסיף טוב, או כדי לקבל

מרגישים את זה שונה

גם לרצות לתת שאין לך למי זה כמו צמא, אבל אחר

יש בחינות שגם להתחתן כדי לתת זה לא העיקרintuscrepidam
יכול להסביר?הרמוניה
זה עניין כללי שיש בחסדintuscrepidam
יש בחסד צד של השתלטות על האחר. 
אני עדיין לא מצליחה להבין מה באת לומרהרמוניה
👌מסכים מאודוהוא ישמיענו
מעניין..אילת השחר

מצטרפת להרמוניה בשאלתה כדי להבין יותר.

ורק אומר שעלתה לי מול זה זו המחשבה שאנחנו לא פועלים רק עם מידה אחת במערכות במציאות, ובפרט במערכות יחסים, אלא עם מכלול שילובי המידות (מה שאנחנו פוגשים לאורך ספירת העומר).

ובהקשר הספציפי של נתינה, חלק מהעניין הוא הלמידה להשפיע על האחר גם מתוך הקשבה ליכולת ההכלה שלו ולכלים שלו. ואפילו יותר מזה, להקשיב לרצון שעולה ממנו כדי להיות מדוייקים יותר.

צריך שם יכולת התגמשות ותנועה דרך מכלול המידות המתגלות במציאות באופנים שונים.

נראה שלא דייקתי, זה נאמר על נתינה ולא על חסדintuscrepidam

מכיוון שזכיתי שגמלו איתי חסד התחדד לי ההבדל.

נראה לי שניתן להבין את הרעיון מהמקור המפורסם בנושא בדברי הרב דסלר:

"הורגלנו לחשוב כי הנתינה לתולדת האהבה, כי לאשר יאהב האדם- ייטיב לו. אבל הסברה השניה היא, כי יאהב האדם את פרי מעשיו, בהרגישו אשר חלק מן עצמיותו בהם הוא- אם בן יהיה, אשר ילד או אימן, או חיה אשר גידל, ואם צמח אשר נטע, או אם גם מן הדומם, כמו בית אשר בנה- הנהו דבוק למעשי ידיו באהבה, כי את עצמו ימצא בהם… כי כך שנינו במסכת דרך ארץ זוטא (פ"ב) 'אם חפץ אתה להידבק באהבת חברך, הוי נושא ונותן בטובתו"

כלומר על ידי הנתינה וההשקעה באחר האדם מרגיש שהשני חלק ממנו ולכן אוהב את עצמו בזולת. העניין הזה מצוי הרבה בקשר של הורים וילדים ובפרט ההתבטאות השלילית של תוצאות הנתינה.

אני התייחסתי יותר בהיבט של הנותן, אפילו בלי להיכנס לצד המקבל כי זה אולי פחות רלוונטי לנושא מצד התוצאה, אבל ייתכן בהחלט שחוסר ההתאמה למקבל קשורה לגישת הנותן.

ואם כבר הזכרת את המידות של ספירת העומר, הקשר הזוגי עיקרו אינו החסד אלא הקו האמצעי…

אם אתה חושב שיש לך חלל שאתה צריך למלא בעצמךintuscrepidam

אז כנראה שיש לך חלל כזה ורק אתה יכול למצוא אותו.

לדוגמה אני לא מרגיש שיש לי חלל כזה, לכן השאלה הזו לא מעסיקה אותי (בעבר זה כנראה יותר העסיק).

השאלה איפה החלל הזה פוגש אותך.

השאלה האם זה משנה בכלל...פצל"פ
לדעתי, לא מתחתנים כדי למלא חוסר. לך תטפל בחלל שלך.לגיטימי?
זה קצת מורכבמחפש שם
כי בן אדם באמת צריך אישה בית וילדים בשביל לחיות בבריאות ולהביא את עצמו בעולם, אתה לא קורה חזה צורך?
נישואין רק פוגעים בבריאות ובכושר הגופניintuscrepidam
להביא את עצמו בעולם, בזה אתה צודק. אבל צריך להגיע לקשר מתוך שלמות ולא מתוך מסכנות
למה נישואים פוגעים בבריאות ובכושר?!יעל מהדרום
יוצר כרס אברכים ואפילו מבנה גוף של קנגורו/דינוזאורintuscrepidam
חחחחחחחחחadvfbאחרונה
אני חושבת שאנחנו יותר חזקים ממה שנדמה לנוהרמוניה

יכול להיות חוסר טכני אבל מבפנים האדם שלם

קח לדוגמא אדם נכה, הוא יכול להגיד שיש לו חוסר ממשי, חוקי המשחק לא הוגנים עבורו. אבל הוא יכול גם להיות שלם עם ה"חוסר" הזה. להבין שהכל מכוון ויש סיבה ולחפש הזדמנויות לממש את הטוב שבמצב.

אף פעם אין מושלם במציאות שלנו... תמיד יש משהו שאנחנו צריכים להשלים אנחנו.

ניתוח מדהיםadvfb

תנסה להגדיר את שני החללים האלה, מה כל אחד רוצה שימלאו בו. ואז נוכל לדבר מה אתה ממלא בעצמך ואז היא.

עקרונית, נראה שכל מה שקשור לעצמך לבדך צריך שאתה תמלא בעצמך וכל מה שלא תלוי בך כלל - שמישהי תבוא ותמלא אידך זיל גמור.

שמחה להודיע שהתארסתיעת הזמיר הגיע

תודה לקב"ה שמכוון הכל מלמעלה

מאחלת פה לכולם שיזכו למצוא את זיווגם בקרוב! 

מזל טוב!!אני:)))))
בעזרת השםהרמוניה

משמח מאוד!! בניין עדי עד הצלחה וכל הברכות!💓

מזל טוב!!ימח שם עראפת
משמח. מזל טוב!✨🎉🎊פתית שלג
עת הזמיר הגיע !!!!!!!מלך הסלע
מזל טוב! כיף לשמוענוגע, לא נוגע
מזל טוב!! איזה יופי! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
מזל טוב!! איזה יופי! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
וווואיייי איזה כיף!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!קעלעברימבאר

שמע זה הדבר שהכי משמח אותי. כאילו המשיח הגיע!!!!!!!!!!!!!!

רק תדע איזה טוב זכית בו!!!!!!!!!!!!!!קעלעברימבאר

שפע ה' וחסד ה' בכל יום. תנצל א הטוב ואל תתעלם ממנו. זה לא ברור מאליו. גן עדן בעולם הזה

מזל טוב איזה בשורה משמחת 🥳אני🙂
מזל טוב!!!advfb
המון מזל טוב!!!!!!!!!!!!!נחלת
מזל טובארץ השוקולדאחרונה
בניין עדי עד בשמחה ובריאות
קשה לבחור בחורהמלך הסלע

יש 4 אופציות כולן טובות מאד 

איזה באסה שאי אפשר עם כולן

את יכולה להפוך את זה ל5מלך הסלע

תלוי בך

אז אולי לא שווה לשמוע במקבילתפוחית 1
אלא אחת להחליט עליה טרק אם לא מתאים לשמוע עוד. 
עזוב אותך אחי אתה צריך למצוא רק את האחת שלך החציקעלעברימבאר

השני שך ושהו. לא מסובך

אומרים שגם מתחתנים עם המשפחה - גם בזה כולן טובות?פ.א.
תתרכז בעיקרadvfbאחרונה

העיקר זה להיות עם מישהי ולהגיע איתה למרחב אינטימי שתהיו בית אחד עבור השני.

אם הסנטר או האף שלי טיפה עקום או מה אבא שלה עושה זה פחות משנה ולכן לא משנה באמת איזו אופציה תבחר.

תדמיין מישהי שאתה רוצה לשבת איתה על כוס קפה בבוקר ביום שישי, זהו, לא צריך יותר מזה ;)

גבר רווק יכול להשיג כל כך הרבה בלי אשהחסדי הים

אבל בעצם אין לו כלום בלי אשה.

(נכון שזה יכול להתממש בעוצמה בהמשך, אבל כעת בהגדרה אין לו כלום.)

נכון😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥אבל בעתיד יהיהקעלעברימבאר
מושלם🙂🙂🙂🙂❤️❤️❤️❤️❤️❤️🙂🙂❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊
למה להצטער. לולא זה לא היינו מתחתנים.חסדי הים
יש כל כך הרבה סיבות למה לא להתחתן ולמה זה נוגד את השכל והשאיפה הרוחנית, אבל בסוף במופלא ממך אל תדרוש, התורה הקדושה מבינה את המציאות הרוחנית והחומרית במדוייק והיא מצווה על האדם מהי הדרך הכי נכונה ללכת בעולם הזה, וה' מכריח את המציאות עצמה לדחוף אותך להתחתן.
נכון😀😀😀😀😀😀😀😀😀😁😀😀קעלעברימבאר
..שפלות רוחאחרונה

ממש בחודשים האחרונים התובנה הזאת נפלה לי, באמת שום דבר לא משנה בלי זה, יכול להיות לך הכל מהכל, אבל בעצם אין לך כלום, ומנגד יכול להיות בחור שאין לו רבע מהדברים שיש לך, ועדיין יש לו כל כך הרבה רק כי הוא נשוי.

תובנה כואבת שכזו

המלצה למטפלת לחתונהחושבת בקופסא

לא יודעת אם זה המקום הנכון, אבל מחפשת בשביל חברה המלצה למטפלת להכנה לחתונה.

היא יוצאת עם מישהו ויש לה קושי בנוגע לעצם הרצון לזוגיות וכולי. מחפשת מישהי מקצועית, לא מורת אולפנה שעשתה קורס של חודשיים.

אם מישהו יודע על מאגרים שמהם אפשר להשיג נשות מקצוע מומלצות גם אשמח.

אזור בארץ?פצל"פ
או שהיא פתוחה גם לזומים?
אזור ירושלים והסביבהחושבת בקופסא
עדיף לא בזום.
הודיה דוידוביץ(:(:

יש את הודיה דוידוביץ באיזור יד בימין. שווה את ההשקעה!! אחת האלופות והמקצועיות! למדה רציני באוניברסיטה..

לעניות דעתיintuscrepidam

הדבר הכי מועיל זה לשמוע שיעורים על זוגיות של רבנים ורבניות.

מטפלים בדר"כ יכולים לעזור ברמה הפרקטית, וברמה הפנימית והשכלית העזרה שלהם שוות ערך לשמיעת שיעורים…

כמה שמות מירושליםרק נשמהאחרונה

יעל אמיתי

שרה אלטר

צילי גיגי (מושב אורה)

כל אחת שונה מחברתה אם תרצי אוכל לשלוח בפרטי טלפונים שלהן ותבררו עם כל אחת אם זה מתאים

זיווג הגון לכל הרווקים הפורום עוד השנה!!!!!!!!!!!!קעלעברימבאר

וכן למר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אמן וכן לאמר🙂אני🙂אחרונה
"הייתי מתה שתהיה גיסתי"בחור עצוב
איזה מחמאות\מידע לא רלוונטיים שמעתם כשהתקשרתם לברר על מישהי?

הדוגמא שבכותרת - אני לא מחפש מישהי שאת רוצה ללכת לקנות איתה נעליים. זה ממש לא מה שיגרום לי לרצות להפגש עם החברה המהממת (עוד ביטוי חסר משמעות) שלך. 

חחח משתדל למחוק את כל הערות האלה מהראשadvfb

לאחרונה תאמת אני מופתע ממש לטובה מבנות שיודעות לספר על חברות שלהן, אז שאפו בנות תמשיכו ככה!

אני זוכר ממש בתחילת הדרך דיברתי עם חברה שהתלהבה ובסוף אמרה "נו תצא איתה". תודה באמת.

היתה גם אחת אמרה בנוסף להכל "היא יפה", וואלה שתשלח תמונה חחח

אולי היא התכוונהרקאני

שהיא מאחלת לאח שלה כזאת בחורה?

מה קשור, זה אומר שהיא אחלה בן אדם והיה כיף אםאני:)))))

הייתה גם משפחה.

למה לרדד?

בדיוק התגובה שחיפשתיבחור עצוב

וזו בדיוק הנקודה שלי - אתן צריכות להבין שהתכונות שעושות אותה לחברה טובה שלך הן לאו דווקא התכונות שהבחור מחפש באשה.

אם היית מבררת על מישהו והבחור היה אומר לך שהוא נהנה לשחק איתו כדורסל - זה היה רלוונטי בעיניך? 

להנות לשחק כדורסל עם אדם לא אומראני:)))))

שהוא אחלה אדם, לרצות שיהיה משפחה שלך כן אומר. מן הסתם יש לו מידות טובות.

ושובבחור עצוב
זו הנקודה שלי. זה שאת אוהבת אותה זה אחלה, זה לא אומר בשבילי כלום.

תפרטי את המידות שלה, מיהי ומהי. לא דברים מעורפלים ולא קשורים לנושא. 

אז בנקודה הזאת אתה נכנס ושואל:אני:)))))

למה היית רוצה שתהיה גיסתך? מה מיוחד בה?

לא תודהבחור עצוב
יופי אז תישאר עם הערפול(:אני:)))))
מן ההוגנותadvfb

שאם אתה מביע ביקורת ביחס לגישה מסויימת שאתה מזהה אותה כלא נכונה

שתקבל בהבנה שגם הגישה שלך יכולה להיות חשופה לביקורת.

אחרת, לא נראה לי גם שיש כאן חופש מחשבתי, מה שמאוד נצרך לחשיבה ביקורתית.

לא, הבעיה היא שהחשיבה שהמטרה היא למכורארץ השוקולד

כי היא שווה, ולא מתייחסת לשאלה אם היא מתאימה?

בירור בא להבין אם הדמות מתאימה לי, לא האם הדמות היא אדם טוב.

בכלל, זה הדבר הכי חשוב לזכור בכל תקופת החיפושים לדעתי:

אנחנו מחפשים בת זוג מתאימה, לא בהכרח את הכי טובה, ממילא פסילות לרוב יהיו כי אין התאמה ולא כי הם פחות טובים ממני.

צודק שהעיקר זה להעביר את התוכןadvfb

אבל אם החבר/ה עפים על מי שהם מדברים עליו זה מקסים וחמוד

החבר או החברה בעיקר צריכים להעביר תוכן בצורה אמינה,

אבל חלק מהתוכן זה איך אתה מנגיש אותו, אם איזה טונציה אתה אומר אותו.

לדעת על התאמה אפשר לדעת רק בפגישהאני:)))))

אני עושה בירורים בשביל לדעת שהמידע שקיבלתי בהתחלה אמין ואני הולכת לפגוש אדם נורמלי.

מענייןארץ השוקולד
אני תמיד הנחתי שהצד השני נורמלי, בירורים היו כאשר היה לי אי בהירות מהתיאור על משהו משמעותי ולכן רציתי לבדוק אם יש סיכוי או שעדיף לשנינו לוותר על הזמן.
מסכים עם הגישה שלךadvfb

בירורים מבחינתי זה לא בגלל חשד כזה או אחר, אלא בגלל שבאמת אי אפשר להכניס בנאדם לתוך שבלונה של כרטיס ולהבין שזיהית משהו משמעותי.

בירורים זאת אפשרות לקבל רושם יותר חוויתי לפני שעומדים להפגש ואז לראות אם זה הכיוון או לא.

כבוד שאתה מסכים עם גישתיארץ השוקולדאחרונה
השאלה מה התוכןadvfb

אם מישהי סתם זורקת כמה מילים להגיד שהיא עפה על חברה שלה ובשאר העניינים היא אומרת דברי טעם, זה כזה עקרוני? נראה לי שגם אתה תסכים שלא.

זה דווקא היה מועילארץ השוקולד
כי הייתי מבין שהוא אוהב כדורסל
משהו כאן השתבשולא סיפר

אם היה מגיע מתנדב לחלק עוגות במחלקה, וזו לא היתה העוגה שאתה הכי אוהב, היו לך טענות?

אז רק מזכירה לכולנו שכל נותני המידע בשידוכים... הם מתנדבים...

ויתכן שגם השקיעו מאות שעות!!! כוחות נפש!!! מאמץ מנטלי נפשי ופיזי בהתנדבות הזאת

מבינה שאולי זו היתה **הצעת ייעול** ולא ממקום של תלונה, אז אם כן שיהיה בהצלחה.
ורק הזדמנות להזכיר לכולנו להגיד תודה לעונים! ולבוא מעמדה שמתאימה לשיחה שבה עוזרים לך בהתנדבות גמורה.

לפעמים אני יכולה להשקיע חצי שעה עד שעה ואפילו שעתיים במענה לבחור שמברר על חברה... 

ומרגישה שהוא חושב שאני חייבת לו משהו

ועוד לפעמים יש לו החוצפה להגיד "זה לא מה ששאלתי" או כל מיני טיעונים שונים ומשונים... ממש מתסכל ופוגע. אני לא בחקירה משטרתית.

נשמח שתגידו תודה על הזמן שהקדשת ותודה על כל פיסת מידע!

לא טוב לך, אל תתנדביבחור עצוב

כמות הנזק שחברה יכולה לעשות היא בלתי נתפסת.

נתקלתי כבר בכמה שפשוט חיבלו בפועל בחברות שלהן. מקווה שזה היה בשוגג ולא במזיד. 

..שפלות רוח

"היא חיננית" "אסרטיבית"

וחייב להסכים עם "היא מהממת" או "מקסימה"

בטוח שיש עוד ששמעתי פשוט כרגע לא עולה לי, כשיעלה אכתוב.

ועכשיו כשאני חושב על זה, חלק מהדברים אכן רלוונטיים כדי להבין שזה לא זה..

וגם חייב להגיד שאף פעם לא "ביררתי" אני סולד מעצם הרעיון, פשוט כשמציעים אז זה בא עם כל מיני תכונות של הבחורה וכו

איך אתם מתמודדים עם חוסר ודאות?advfb
איך היית רוצה להתמודד?advfb
באמונה, בתמימות, באיזוןאני:)))))
..שפלות רוח

מה יכול לצאת מהחוסר וודאות? או רע או טוב.

תחשוב על הסיטואציה הכי גרועה שיכולה לצאת משם, ותהיה שם כמה רגעים, תן לזה להכות קצת ותנסה להבין איך אתה מתמודד עם זה עם כל איך שזה גורם לך להרגיש וכו' זה עוזר להבין שזה לא כל כך נורא כי בסוף על הכל מתגברים, סתם דוגמא שהייתה לחבר הסיטואציה הכי גרועה שהייתה לו זה שיפטרו אותו מהעבודה, אמרנו אוקיי..בוא נתמודד לא נברח, יפטרו אותו ואז מה? קצת קשה לא נעים אבל אפשר למצוא עבודה בתחום, ב"ה לא חסר, אז גם אם יפטרו חלילה, העולם לא קורס וכו וכו..ואם זה טוב אז ברכה.

אגב גם הרע ברכה רק במלבוש לא כל כך יפה. בהצלחה דוד

תודהadvfb
אין שמחהנחלת

כהסרת הספיקות, אומרים חז"ל.

זאת אומרת, שההתנדנדות הזו בין שני הקצווים (כן? לא?), אינה פשוטה

ולא עושה כל כך טוב...

אולי באמת לחיות את היום. לא לחטט בעבר וגם לא בעתיד.

איך אומרת הרבנית פישר? לסגור את המוח!

ולזרוק את עצמנו על השם;. ולהאמין שהוא באמת יודע מה טוב

ולסמוך עליו שמה שיהיה, זה הכי טוב.

לא תמיד זה קל אבל כך צריך לחשוב יהודי. זו צריכה

להיות העבודה.

ואגב, איני א ומרת זאת ממרום כסאי. אוי, כמה קשה לי עם זה...

אבל שכלית יודעת שכך זה צריך להיות; שההתקשרות 

לקב"ה צריכה להיות בכל פרט ופרט בחיים. לא מספיק

לשמור מצוות ולהתפלל 3 פעמים  ביום, ובין לבין

לחיות כמו כל אדם בגלובוס.

מי מאזין ומקשיב ומכיר אותנו הכי טוב?

רק הוא.

לא?

הערת אגב נחמדתנקדימון
הרב שרקי אמר פעם שיש הרבה ציטוטים של המשפט הזה "אין שמחה כהתרת ספקות" אבל מעולם לא נמצא המקור הראשון. בכתבים של מי שאמרו שזה בשמו זה מעולם לא נמצא.

ביום שנמצא מי הראשון שכתב את זה (או את הטקסט בו זה נאמר לראשונה) אז באמת תהיה שמחה גדולה כי הספק ייפתר 😀

עם אמונהאשת מקצוע
ואי שונאת את זההפי

זה גורם לי לבכות ברגע

וואו זה הכיףזיויק
נותן לך מרחב של יצירתיות
אני לאintuscrepidam
המקום היחיד שחוסר וודאות מסוים פוגש אותי זה בקשרים זוגיים. וגם אז לצערי בדר"כ הייתה לי תחושה מוקדמת שהצד השני תחתוך מתישהו, למרות שבדר"כ הפגישות עצמן ממש טובות ויש הרבה פוטנציאל שהקשר יעבוד…
יאללה חברים הגיע הזמן לחשוב על זהadvfb

החיים לא פשוטים ומציבים אותנו לצערנו או לשמחתנו בפני מצבים של חוסר ודאות.

אהבתי שהוזכרה פה הנטייה לפסימיות שזה גם עניין שחשוב לתת עליו את הדעת.

גם להבין שהיציבות זה משאב חשוב זה גם אחלה אמירה שאפשר להוציא מפה. באמת ישנו אתגר להשיג יציבות בתוך חוסר הודאות.

ובאמת אולי יש כיוון למצוא את הניצוץ הטוב שבחוסר ודאות, גם זה כיוון יפה.

וכן, מותר לשנוא ולבכות ולפרוק.

בכל אופן, כדאי לחשוב מה עושים עם זה

חוסר ודאות באמת קשור לפיתוח פרשנות אישית. אפשר לתת המון פרשנויות למציאות חסר ודאות והפרשנויות יהיו כמובן חלקיות במידת מה.

איך בונים פרשנות מעצימה? אויל זאת שאלת השאלות.

פרשנות שיש בה גם תקווה ותנועה לכיוון מסויים וגם חיבור למציאות. אופטימיות זהירה.

רק אמונה.נחלת
בעזרת עוגנים עצמייםoo

לאורך היומיום

שנותנים וודאות לנפש

1. תזונה נכונה

2. תעסוקה מעניינת ומעשירה

3. ספורט באופן קבוע

4. קשר עם אנשים שעושים טוב

5. ללמוד וליישם תהליכים משפרי חיים באופן תמידי

6. לחיות בקצב מתאים ושלו

תיחום אי הוודאות, על מה ואיך הוא לכל היותר יכולארץ השוקולדאחרונה

להשפיע.

חשיבה אם ומה צריך לעשות למול זה, שימת דגש על מה אני מכיר ויכול לפעול לפי זה, לקוות ולהאמין שיהיה טוב ולנסות כמה שאפשר.

שבע רצון בפעולות שלי מול אי ודאות ככלל.

אולי יעניין אותך