ואם כן - האם היו לכם התפתחויות רלוונטיות כלשהן?
אני מרגיש שהכניסה לשליש גן עדן נובעת רק מתסכול, מעולם לא היה לי שם משהו שמריח כמו קשר פוטנציאלי
ואם כן - האם היו לכם התפתחויות רלוונטיות כלשהן?
אני מרגיש שהכניסה לשליש גן עדן נובעת רק מתסכול, מעולם לא היה לי שם משהו שמריח כמו קשר פוטנציאלי
בגיל 37 .. היא בעיקרון חילונית אבל שומרת שבת והציעו לה להכיר דרך שם. וזה היה אחרי שהיא התייאשה.. יש לה כבר ילד אחד..
למען האמת קשה לי להבין איך אחת כמותה לא מצאה מישהו כל השנים האלה.. אבל כנראה זה קשה יותר שאין לך שדכנים או הצעות רלוונטיות והכל זה רק הכרויות באוויר מה שנקרא.
אני שואל, כי יש לי משם יותר מדי פניות, אותן אוכל לקרוא רק כשאשלם, ואני חושש שזה לא משהו אמתי, אלא רק כדי שאכן אשלם...
לצערי אין לי מושג כי אני לא רשום שם. אבל אתה יכול לראות מנוסח הכרטיסים לפי מה שכתוב ולהבין..
לדעתי זה אתר אמין ולא נראה לי שהם מזייפים כרטיסים.
יש שם אולי הרבה מורות 
ההתפתחויות הרלוונטיות היו פגישות עם אנשים מעניינים רלוונטיים יותר ופחות, ולבסוף פגשתי דרך שם את מי שאתו התחתנתי, ב"ה.
זה מקום שיכול להיות בעיניי מאוד טוב להיכרות, כי ההיכרות היא בלתי אמצעית, אתה יכול גם לחפש בדיוק לפי הקריטריונים שלך, וגם להציג את עצמך באופן אותנטי. גם אפשר להיות מאוד אקטיבי ולהקדיש הרבה זמן - יותר ממה ששדכן היה עושה עבורך. אישית עברתי על המוני כרטיסים שהופיעו אחרי סינון ראשוני מסוים, ולא היו רלוונטיים עבורי בעצם, כדי למצוא את הבודדים שכן נשמעו מתאימים.
מצד שני זו פלטפורמה שיכולה להיות מאוד מתישה. הצורך להתנהל ברגישות ולסרב לפניות, לשלוח הודעות ולחכות לתשובות, ההצפה במידע... וכמו שכתבתי - כדי למצוא את המועמדים הבודדים שנשמעו לי מתאימים עבדתי קשה בקריאה של המון(!) כרטיסים.
אז במשך הזמן שהייתי רשומה לאתר, כשהרגשתי שההתנהלות שם היא יותר מדי בשבילי הייתי מקפיאה את הכרטיס. כשהרגשתי שאני מוכנה שוב לנסות חזרתי.
בקיצור, אני ממליצה מאוד לנסות, ולהתנהל שם בחכמה ובקשב לעצמך.
(צריכה לציין: התחתנתי לפני בערך תשע שנים, ולכן כל מה שכתבתי נכון לחוויה שלי באתר שליש גן עדן בתקופה ההיא. יכול להיות שחלו שם בינתיים שינויים שאליהם אני לא מודעת שאולי משנים את חווית השימוש.)
לדעתי. זאת השתדלות טובה.
אבל לא לבנות רק על זה. לנסות בעוד דרכים
אבל אני עדיין ממש לא ממליץ על זה, זה הבדיעבד של הדיעבד
(לא שמאשים אותן הן מקבלות מליוני הודעות אבל עדיין.. לא יעיל בעליל
אני מעדיף קשרים יותר אותנטים
מעניין.
למה לדעתך הן מקבלות שם מיליוני הודעות?
כי גברים שולחים לכל מי שזז?
אז אולי שם כדאי שהיוזמה תבוא מהנשים (מתכתב עם שרשור אחר כאן בנוגע ל"מי מתחיל").
איבדנו את זה מלעשות..
אם גברים דוסים היו מתחילים בחיים האמיתייפ עם בנות כמו שהם יורים לכל עבר באתרי הכרויות הייתה מגיעה הגאולה.
בבחינת "אין דוד בא עד שיכלו הנשמות מן הגוף"
אם בחיים האמתיים היו מתחילים עשירית ממה שמתחילים באתרי הכרויות, רוב הגברים היו כבר אחרי סורג ובריח (הגזמתי, אבל בעידן ה "me too" הרעיון מובן), הלוא כן?
אם מישהו חושב שכל בחורה תענה לא ואם זה לא קורה אז זה ישבור לו את הלב - באמת לא לכתחילה
אם מבינים שזה כמו לשלוח חכה ולחכות לדג שמן שיעלה - הכי לכתחילה שיש
באופן אישי שליש פסול בעיני- בגלל שלא אכפת למנהלים אם סוטים מתנהלים/ות שם.
הם לא מטפלים בבעיות.
יש עוד פלטפורמות הכרויות פחות בעיתיות.
(את בעלי הכרתי ברינגל,התפעול פשוט יותר)
שיותר טובות לדעתך?
אבל זו נבלה וזו טריפה.
(למרות שזה יראה כאילו אני יורקת לבאר ששתיתי ממנה)
אף אחת מהאפליקציות לא היתה טובה.
הסינון גרוע.
ההצעות לא מתאימות.
התנהלות לא הולמת.
שנים "שרפתי" שם גם זמן וגם כסף.
אבל אם בסוף מצאת שם את בעלך, כנראה כן יש שם גם דברים טובים שצריך כנראה לסנן.
ההשערה שלי היא שכמו שאמרו כאן, שם בשונה מהעולם האמתי, נשים מתמודדות עם הצפה של הצעות, ומתקשות לברור מה שמתאים להן, ואפשר להבין את זה.
ממה שידוע לי רינגל זה אפליקציה בסגנון חילוני מאד
משליש יצאתי עם שתי בנות ומשבע ברכות עם אחת. עם שלושתן יצאתי לדייט אחד (בתכלס הן היו בסדר גמור, רק לא התאימו לי), אבל ביחס לכמות הזמן שהייתי רשום לאתרים זה פשוט בדיחה.
זו פלטפורמה מאד גרועה, ובעיני עדיף כבר לא להרשם לשום אתר, כי זה חושף אותך להמון בנות שפשוט 'שורפות' אותך כי לא כתבת את הפסיק במקום הנכון שהן חושבות שצריך להיות.
ולא שלבנות זו פלטפורמה טובה. כמויות מטרידים, סוטים ועוד שאר מרעין בישין.
זה איזשהו בוט בווצאפ.
אח שלי הכיר את אישתו משם, ואמר לי על כמה חברים שלו שהכירו משם.
דתיים/ חרדלי"ם
אבל אני לא באמת מכיר מספיק..
זכור לי שהיתה פה מישהי פעם שסקרה את אתרי ההיכרויות השונים וההבדלים ביניהם
עוד אתרים שלא הזכירו עד כה -
אתר "הבאר", היכרויות של 252.
אין כיוון מסוים שיבטיח לך קשר פוטנציאלי. לכן אני ממליצה לירות לכל הכיוונים - להירשם לאתר. לאפליקציה, שדכנים, לתזכר חברים.
לדעתי, צריך לחלק בין אפיקים בהם אתה אקטיבי לבין אפיקים בהם אתה פאסיבי.
אקטיבי: אתה זה שפעיל באתר.
פאסיבי: אלגו עובד בשבילך. שגרירים עובד בשבילך.
בפאסיבי יש משהו יותר נח, כי הוא דורש ממך פחות מאמצים וכוחות, ולכן נראה לי שברור שכדאי להירשם.
בדברים האקטיביים - זה דורש כבר יותר מאמץ, ולכן לפי הכח שיש לך - אבל אולי כדאי לקבוע איזשהו מינימום, כדי לוודא שאתה נשאר אקטיבי.
אבל בעיקרון היא צודקת, לא?
הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה..
פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות
הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)
אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל
את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,
הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת.
ולא הוסיף יותר.
אני בעד,
לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:
1. היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.
2. זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.
3 הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!
תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.
דוגמא -
תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך 
הוא @חתול זמני.
פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום
עם שטויות
פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃
זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"
ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"
אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)
את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.
אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה.
והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".
רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.
יש עוד מחקרים דומים.
הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?
ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.
זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים.
הוא כמובן לא קשור לכאן
שלום
האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?
היי לכולם,
בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)
כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין
הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת
ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.
אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?
מה שאר החיילים הנשואים עושים?
הראשונים.
לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.
מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.
רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....
חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.
נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?
ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר
בקרוב אצל כולם בע"ה!
איזה מרגש
שתבנו בית קדוש ושמח ביחד
ארץ השוקולדמזל טוב,
שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות
איזה יופי!
שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!
המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!
איזו בשורה משמחת ומרגשת
בשעה טובה ומבורכת ממש
שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳