אני חרדת. במגזר שלנו מקובל שההורים מתחייבים לכסף לדירה שיהיה בסיס לזוג, כי מתחתנים צעירים ובלי זה אין סיכוי לקנות דירה. כבר בתור רווקה לא אהבתי את זה אבל אבא שלי הורה לי בפסקנות שזה לא עניני, זה ענין שנחתם בינו לבין המחותנים ושלא אתערב..
לא התערבתי ואכם אבא שלי התחייב על סכום לא קטן, אוליב יחס למקובל זה לא הרבה אבל בעיני ובשבילו זה המון. (400 אלף..( ובאמת ההתחיבויות הללו נחתמו בין ההורים לפני שאנחנו בכלל פגשנו אחד את השני.
ב"ה כשהגענו לשלב של קניית הדירה שנה אחרי החתונה היו לנו 45,000 שח בצד. לי ולבעלי היה ברור שאנחנו מעבירים לאבא שלי את הכסף, ובגלל שידענו שאבא שלו לא יאהב את זה עשינו את זה ממש בשקט, עשינו לו העברה ואז אחרי כמה חודשים אמרנו לו שאנחנו לא צריכים את הכסף ושזה במתנה.
מאז השתדלנו 80% מהזמן ממש שילמנו את המשכנתא בעצמינו, כלומר כל חודש העברנו לו את הסכום של המשכנתא שהיה אמור לרדת.
אחרי כמה שנים פוטרתי מהעבודה. ניסינו מאד להמשיך בתשלומי המשכנתא אבל כמה חודשים ככה בירידה מאד דרסטית בהכנסה- הפסקנו. ב"ה עכשיו מצאתי עבודה ובעלי אמר לאבא שלי שיש לנו אפשרות להעביר כרגע סכום חד פעמי גדול יותר (מהחסכונות שמשכנו כבר כי לא ידענו בדיוק כמה זמן נהיה בלי הכנסה) או לחזור לתשלום החודשי
אבא שלי, שאף פעם לא דיבר איתנו על הנושא ועל הכסף שאנחנו מעבירים כל חודש (!) שאל אם זה על התקופה שלא שילמנו... אז בעלי הבהיר שלא זה או זה או כמה חודשים- אותו הסכום בפריסה שונה.
אבא שלי התחיל לומר לו אתה יודע, זה הבת ששילמתי עליה הכי הרבה... והיחידה שנותרו לי חובות עליה.. בקיצור ממש גרם לו לתחושה לא נעימה וגם לא ענה לו תשובה לשאלה
ולבעלי ממש כבד מזה
נכון שאנחנו שמחים מאד בכל חודש שאנחנו מצליחים לשלם את המשכנתא הזו, זה לא שלנו אין התחיבויות ומה לעשות עםה כסף הזה- הוא לא מיותר לנו פשוט בתפיסה שלנו אם אנחנו מסוגלים זה אחריות שלנו
ועדיין אבא שלי בן אדם ישר מאד, ברור לו שזה משהו שהוא אמור לשלם, הכרת טובה מינימלית.. מבינה שלא נעים לדבר על זה אבל אם כבר הנושא נפתח אז למה בכזו צורה מצידו
ולא נעים לי גם מבעלי. שתמיד ברור לו שהמעשרות שלנו להורים שלי, ושאנחנו נעשה מה שנוכל כדי לשלם את המשכנתא הזו וכל מה שאפשר, אבל בסופו של דבר זה לא ההורים שלו, ואנחנו ממש משתדלים תמיד לעזור (מאד מקובל אצלינו במשפחה שאם באים לחג להורים אז מביאים כסף, ואנחנו משתדלים כל פעם שאנחנו שם לפנק במשהו) ופשוט לא מוצאת את עצמי מולו
והוא ממש צדיק, עשה העברה, ראיתי, אבל ראיתי שזה היה בנשיכת שפתיים. לא מגיע לו להרגיש רע על מעשה טבו שהוא עושה! (אני זה ההורים שלי אז מובן לי שאני רוצה להעביר להם)
מקווה שמובן הסיטואציה ולא יצאתי משונה לגמרי