זקוקה להרגעות... היינו באבחון פיזיותרפיה לתינוקתמתואמת

ומלבד הדברים שכבר ידענו, הפיזיותרפיסטית ראתה שיש לה גם קצת הטיה לצד אחד (אני לא הצלחתי לראות את זה כשהדגימה לי), וגם קצת טונוס נמוך (עד עכשיו חשבתי שדווקא לא). ומלבד זאת היא ראתה שאין לה יכולת משחק תואמת גיל (הכנסה לקופסה, לחיצה על כפתורים - אבל אולי זו אשמתנו, שלא כל כך שיחקנו איתה בזה), וחוץ מזה - היא שאלה אותי על הברות שהיא אומרת ועל מילים מכוונות, וזה גם לא מספיק בהתאם לגיל (בזה כן קצת התחלתי לחשוד).

בקיצור, אני רואה שהתמונה אצלה קצת יותר מורכבת ממה שחשבתי☹️

וזה מלחיץ אותי שאולי מסתתר פה יותר מסתם עיכוב בהתפתחות...

(הפיזיותרפיסטית הפנתה גם לאבחון ריפוי בעיסוק ולאבחון קלינאית תקשורת ולרופא התפתחות)

ואמנם באבחון התקשורת שעשינו לילדונת שלנו המאבחנים הצביעו כמה פעמים על התינוקת שהייתה איתנו) כדוגמה לתקשורת תקינה בגיל הינקות (מחייכת, מגיבה כשמישהו נכנס לחדר...) ובכל זאת יש בי חשש מפני אבחנה נוספת של תקשורת, גם אצל התינוקת...

ובלי קשר - אין לי מושג איך אעשה עם התינוקת את התרגילים...

גם לא מספיק הצלחתי להבין אותם,

גם אם לא נמצאת איתי עכשיו בבקרים, ואחר הצהריים הילדונת פה וקשה לעבוד ככה עם התינוקת (יש בערך שעה שהתינוקת כבר בבית והילדונת עדיין לא),

וגם ובעיקר - זה קשה לי פיזית... לשבת איתה על הרצפה, להפעיל אותה, ואני עייפה תמידית לאחרונה... (גם אני הייתי עם טונוס נמוך חריף בינקות😏)

וואי לא יודעת מנסיון אבל-מרגרינה
שולחת לך ים כח!!! נפשי ופיזי להכיל ולהתמודד עם הכל ♡
אמן ותודה!❤️מתואמת
לא יודעת לעזור מעבר(אהבת עולם)

רק שלמי שיש טונוס נמוך ממש חשוב שיקפיד כל הזמן על פעילות גופנית, גם כשגדלים.

אה, ושזה גנטי.

(אצלנו במשפחה יש לכמה והם באמת התפתחו מאוחר יותר משאר הילדים, ב"ה בשלב הילדות הדביקו את הפער, אבל הם באמת מאוד מקפידים על ספורט עד היום)

נכון, יודעת שזה גנטי... (יש לי אח שהיה עם טונוסמתואמת

שרירים נמוך, במצב הרבה יותר גרוע ממה שאני הייתי... ויש לי עוד בן שהיה עם עיכוב די קשה בהתפתחות המוטורית, אבל דווקא אצלו לא אובחן טונוס נמוך)

וכן, מאז ומעולם לא חיבבתי ספורט ופעילות גופנית, וכנראה שאת הדפקטים אני רואה היום😏 מקווה שהבת שלי תצליח יותר... (אולי תלמד מחלק מהאחים שלה, שאוהבים התעמלות קרקע וכדומה)

אולי להשאיר את התינוקת בבית אחרי שכולם יוצאים?אמאשוני

מתי השעות שיותר יש לך כוח לעשות דברים ומתי בעלך יכול לסייע?

אולי תבררי על גדר למיטת הורים ושם יהיה לך יותר אפשרות להפעיל אותה מאשר על הרצפה?

לגבי החשש מאבחון תקשורת, מי שנכווה ברותחין נזהר בצוננין. החשש שלך מאוד מובן, אבל אין סיבה באמת שאם יש ילדה אחת מאובחנת אז גם השניה תהיה כזו.

ואולי הדגש צריך להיות אחר. האבחון הוא לא הגזירה. הוא המפתח לפתרון.

בע"ה שתוכלו לתת את הטוב ביותר עבור ילדכם עם אבחון או בלי אבחון, שיהיה רק לתועלת.

הרבה כוחות!!

היא באמת הולכת אחרי כולםמתואמת

אבל אני לא רוצה להנחית עליה על הבוקר תרגילים ולהביא אותה עצבנית למסגרת...

בעלי באמת אמר, "איזה יופי, היא סידרה לנו פעילות זוגית לערבים"... אני מקווה באמת שביחד נצליח להפעיל אותה, ולא נהיה עייפים מדי...

ונכון, אני לגמרי בעד לאבחן כשצריך ולאבחן נכון כדי שיהיה אפשר לעזור (אפשר לראות שאני חופרת על זה לאחרות בפורום🤭) - זה סתם היה רגע של שבירה...

וגם כתבתי פה את המכלול כדי שאם מישהי תזהה שכל היה לילד שלה, היא תוכל לומר לי מה החשד העיקרי...

תודה!

קודם כל חיבוק גדול!!!!! כל הכבוד על ההשקעה שלךאמהלה

בכל ילד וילד, זה ממש לא מובן מאליו!!!!
לבייבי שלי הייתה הטיית צד חמורה וחולשה של שרירי הגוף שנבעה מכך.

בעזרת הרבה תרגילים (וטיפול אצל כירופרקטית) זה אכן נעלם!!!

אבל זה לקח זמן כ5 חודשים של טיפול, וזה עוד היה בגיל קטן יותר שקל יותר לטיפול.

התרגילים אכן חשובים מאד, מומלץ להכניס אותם תוך כדי התפקוד בבית.

כדאי לבקש מהפזיותרפיסטית שתכתוב לך במפורט את התרגילים 

ולשתף את בני הבית בהם, כי הגדולים שלך בהחלט יכולים לעשות איתה את רוב התרגילים

הקטנים- עליהם מוטל לגשת לדבר איתה רק בצד השני, להגיש לה משחקים רק בצד הזה

לעודד אותה בכל דרך אפשרית לסובב את הראש לצד הנכון.

גם מתיחות חשובות מאד- אבל זה כואב לתינוק ומעצבן אותו מאד.

אני הקפדתי בכל החתלה לעשות  לפחות תרגיל אחד

באמבטיה להושיב אותה בטבעת כך שהצד הבעייתי קרוב אלייך ולתת לה לשחק במשחקי אמבטיה, לשים קצף על דופן האמבט וכד'

והכל בצד הקצר יותר- שממנו היא קצת נמנעת

כשעושים את התרגילים תוך מהלך הסדר הרגיל של היום זה כבר נראה פחות מאיים וגם יעיל יותר.

תודה רבה! את אמא משקיענית...מתואמת

הפיזיותרפיסטית הדפיסה לי דפים שמסבירים כמה תרגילים, ואמרה לי שהיא נתנה לי לעשות בבית רק את חלקם, כי היא במסגרת וכי יש לי עוד ילדים, אז היא רצתה להקל מעליי. לכי תסבירי לה שגם מה שהיא נתנה לי זה הרבה מדי בשבילי...🤭

בכל אופן, הלוואי באמת שאצליח לעשות אפילו מעט מכל זה... כרגע מרגישה עייפה מדי... והאמת שגם הטיית הראש בלבלה אותי, כי אני לא זוכרת לאיזה כיוון בדיוק צריל להטות אותה, ומפחדת רק לעשות נזק🥴

לא אמור להיות לך איזשהו סיכום ביקור כתוב?לפניו ברננה!
היא נתנה לי דפים שמסכמים את התרגיליםמתואמת

(דפים כלליים כאלה) והוסיפה שם בכתב יד את עניין הטיית הראש.

ובכל זאץ אני לחוצה שלא הבנתי טוב...

ממש ממליצה לך לפעם הבאהעלמא22
לצלם את התרגילים. לי זה ממש עזר להבין מה לעשות 
כן, שה מה שאעשה בע"ה... תודה!מתואמת
אננ לא מבינה בזהרקאני

אבל אני חושבת שהגיוני שתחששי רק בגלל הבת שמעליה...

זה כי כבר קרה לך עם אחת אז את מפחדת גם על השניה

אבל מאוד הגיוני שזה כלום ורק קצת עיכוב וחיזוקים יעזרו וזהו...

בטוחה שזה משפיע על איך שאת מסתכלת עליה...

וחיבוק ענק

תודה!מתואמת
אני באמת מרגישה שבלי קשר היא קצת מתפספסת בגלל האתגרים שיש עם הבת מעליה (ועם עוד ילדים), וזה עצוב לי
בת כמה היא בדיוק?יראת גאולה

לא נשמע לי שבאמת יש לה איחור ביכולת משחק וביכולת המילולית, אלא עיכוב קל בתוך הטווח. ככה נדמה לי, תקני אותי לגבי הגיל שלה. וכל עוד זה לא איחור משמעותי, זה לא אמור להטריד, אלא להסב את תשומת הלב.

יכול להיות שהפיזיותרפיסטית היא טיפוס קצת לחוץ, וטוב שהיא מעלה את כל החששות ושולחת לאבחונים נוספים, אבל יכול להיות שזה באמת לא פער רציני שדורש התייחסות.

מקווה בשבילכם שתגלו שהיא משלימה את הפער בקלות ובמהירות.

לאחד הילדים שלי הייתה הטיית צד, גם אנחנו לא שמנו לב אלא הרופאה בטיפת חלב. הפיזיותרפיסטית נתנה לנו שני תרגילים (אחד מהם פחות מותאם לגיל גדול, אז היה קצת יותר מסובך ליישם אותו), ותוך זמן קצר מאוד של תרגול זה הסתדר.

היא בת 11.5 חודשים (כמעט)מתואמת
העיכוב בהיגוי שאני שמתי לב אליו הוא זה שהיא לא אומרת את הצליל "דה", אלא רק לאחרונה התחילה לומר משהו קרוב אליו ולא הרבה (אני זוכרת שבגיל הזה הילדים היו "מדעדעים" הרבה...) אבל היא שאלה גם על מילים ממש (הברות שמכוונות למשהו מסוים) ועל הבחנה בשם שלה, ואת זה בכלל אין לה... (ואני כבר לא זוכרת איך זה היה אצל כל הקודמים...)

איזה תרגילים קיבלתם על הטיית הראש? (אם את זוכרת)

הבת שלי בת שנהרקאני

ולא אומרת שום הברה שמכוונת למשהו מסוים

היא כן מקשקשת אבל ממש לא מכוונת למילה

זהו, גם לי זכור ככה מחלק מהילדים הקודמים...מתואמת
כמו שחשבתי, היא עדיין לא בת שנה,יראת גאולה

ולמיטב היכרותי, זה לא נחשב עיכוב.

אני חושבת שהפיזיותרפיסטית ראתה כאן כמה נקודות גבוליות, והעדיפה להעביר לאבחונים ספציפיים כדי שלא יתפספס משהו חשוב. (אמרת לה שיש לכם ילדה על הרצף? כי זה גורם שמאוד דוחף אותם לאבחן את האחים)

תגובה לשם שלה - היא כן אמורה להגיב. היא לא מגיבה בכלל? לא מזהה את השם שלה? (או הכינוי המקובל בבית)

אני זוכרת רק את אחד התרגילים, ולא ממש מדויק, ולא יודעת איך לתאר בכתב... בערך... להחזיק כמו בתנוחה של הנקה 'רגילה', ולהוריד את היד שלי ככה שהראש של התינוק ירד קצת כלפי מטה בכיוון שצריך יותר להתחזק. בטח לא הבנת כלום 😅

כן, באמת יכול להיות שהיא שלחה לעוד אבחוניםמתואמת

בגלל שיש לה אחות על הרצף... (זה קצת מרגיע, באמת...)

עכשיו עשינו ניסיון מכוון, היא לא הגיבה לשם שלה בדווקא😐 (סתם סובבה את הראש לעבר הקול)

ואכן לא הבנתי כלום מהתיאור של התרגיל🤭 תכל'ס הגיוני, כי גם את ההסברים הממשיים של הפיזיותרפיסטית בקושי הבנתי...🙈

תעשי סרטון של התרגילים פעם הבאהאורוש3
עבר עריכה על ידי אורוש3 בתאריך ט"ז באלול תשפ"ה 18:05

ואולי תחפשי סטודנטית לאחד המקצועות הפרא רפואיים או סתם מישהי בוגרת לעניין שתרגל איתה בתשלום מה שאת לא יכולה. וגם תשחק איתה קצת במשחקים.

היא כן אמורה לקשקש ולהגיב לשם שלה אבל זה שהיא עוד לא לגמרי מכוונת למילים זה בטווח, עשיתם בדיקת שמיעה?

סופר מבינה את הלחץ והקושי..

אף אחד לא יכול לנבא על העתיד אבל עיכוב בגיל הצעיר הרבה פעמים נסגר. כן כדאי לעבוד איתה.

או לפני שהילדונת חוזרת. או באמת דרך ''מיקור חוץ''. @מתואמת 

חיבוק

תודה! בדיקת שמיעה האמת לא עשינומתואמת

קצת חסר אחריות מצידנו, בהתחשב בהיסטוריה המשפחתית שלנו🤭 אבל בעצם - בגיל הזה גם ככה אי אפשר לעשות בדיקת שמיעה מלאה...

אבל כן נראה שהיא שומעת, ממהתרשמות שלנו.

עד עכשיו הייתי בטוחה שהיא תסגור את הפער בהתפתחות מתישהו, כמו חלק מהאחים שלה שהיו עם עיכוב. אבל היום נכנס בי הפחד...

בע''ה תסגוראורוש3

תקבעי בדיקת שמיעה. ותמצאו מנגנון שיעבוד לתרגל ולשבת איתה קצת.

לא בהכרח את.

תודה ואמן!מתואמת
כמה דבריםמקקה

פגשתי המון ילדים שבגיל שנה אין להם שום מילים מכוונות וזה בעיני לא בעייתי. כן נשמע שיש כאן איחור התפתחותי כללי.

ולגבי התרגילים, תשקלי לקחת בייביסיטר שתעשה איתה או לשלם לאחד הגדולים

תודה! את מרגיעהמתואמת

באמת נבקש מהגדולים שיתרגלו איתה (אני לא בעד תשלום, אבל כן נצ'פר אותם בדרך אחרת).

אבל קודם אני צריכה להבין בעצמי איך עושים את התרגילים...

חשבתי מהתיאור שהיא גדולה יותרמתיכון ועד מעון

אבל אם יש לה טונוס נמוך זה עשוי להשפיע גם על השרירים בפה.

היא מקשיבה? מבינה בהתאם לגילה הצעיר ממש? מביעה רצון? מצביעה?

יכול להיות שזה משפיע גם על ההנקה?מתואמת

גורם לה לחוסר שקט? (שכחתי לשאול על כך את הפיזיותרפיסטית...)

היא מקשיבה, ויחסית מבינה, אבל אני לא בטוחה (למשל - היא יודעת עקרונית למחוא כפיים, אבל לא תמיד עושה את זה כשאנחנו מבקשים). היא לא מצביעה, אבל כן מביעה רצון (בעיקר במעשים - לוקחת את מה שהיא רוצה או מרכינה את עצמה לעבר מי שהיא רוצה שירים אותה).

אני לא פזיו ולא יועצת הנקהמתיכון ועד מעון

אבל אם יש חולשת שרירים אז זה משפיע על כל התפקודים כולל תפקודי הפה

תודה! מקווה שאזכור לשאול על זה...מתואמת
גם הגדול שלי לא הצביע או אמר מילים בגיל שנהשיפור
עכשיו ילד חכם וחברותי בלי עין הרע
וגם הייתה לו קצת הטיית ראששיפור
שעברה אחרי כמה שבועות של תרגילים בגיל 5 חו'. שמתי לו סרטון בזמן התרגיל. למרות שאני בדרך כלל ממש לא מראה סרטים לתינוקות, ראיתי שזה ממש עוזר לו לסובב את הראש לכיוון שרציתי אפילו בלי להפעיל כוח, אז אפשרתי רק לזמן של התרגילים.
אני רק אגיד שפיזיותרפיסטית לא מוסמכת לאבחן לקותקטנה67

שפה או עיכוב כלשהו בדיבור

פשוט אין לה את הידע המתאים לכך אז בשלב זה הייתי מתייחסת להערות שלה בתחום הזה כמו אמירה של אמא אחרת או שכנה מהגן ולא של אשת מקצוע.

חכי לאבחון מסודר ואז תדעי יותר

בכל מקרה, חיבוק, החשש מאוד מובן 

נכון, לכן היא אמרה שתזמן את נשות המקצוע המתאימותמתואמת

שגם יסתכלו עליה.

אבל למעשה היא שאלה את השאלות המופיעות בפרוטוקול, שאלות שלכאורה אני מכירה בעצמי, אבל עד עכשיו לא שאלתי אותן את עצמי...

ענו לך פה כמה קלינאיות... לא מחליף אבחוןאורוש3

כמובן. 

אבל די תואם להרגשתך ולידע הרחב שכבר רכשת. את המומחית לילדים שלך. כמו שהרגשת שאצל הילדונת זה שונה מהאחרים. יכול להיות שמרוב עומס פחות ראית. וזה גם בסדר. את אנושית. הכל טוב. מישהי ערנית פחות לא היתה מגיעה אפילו לנקודה שאת הגעת. אבל עכשיו את רואה. ואת יודעת. ואני יודעת שתטפלי הכי טוב שאפשר במכלול. וזה הדבר הכי חשוב בתכלס. 

תודה רבה, יקרה, על המילים הטובות❤️מתואמת
בגיל כזהoo

קשה לנבא את העתיד

יש תינוקות שמדביקים פערים ויש שלא

את זה אפשר לראות רק בהמשך

אפשר לקחת כמה פעמים פיזיו פרטית שתגיע הביתה

שגם תעשה את התרגילים וגם תלמד אותך/ את בעלך

ואולי גם מפגש עם מרפאה בעיסוק וקלינאית כדי להבין איך לעבוד איתה

זהoo

קשה לטפל בו זמנית ב2 שצריכות התייחסות מיוחדת

בהצלחה 🙏

תודה! הבאתי לפה פיזיותרפיסטית פרטית לפני כשלושה ח'מתואמת

אבל זה 400 ש"ח לפגישה, וזה קצת יקר... בכל אופן, עכשיו נגיע לשם לחמישה מפגשים, ויתרגלו איתה שם. אבל כנראה שזה לא יחליף את התרגול גם בבית...

(והבעיה העיקרית היא שבעלי לא יכול ללמוד ישירות מהפיזיותרפיסטית את התרגילים, כי הוא משתדל לא להסתכל על נשים, וודאי לא כאלה עם מכנסיים... אם הוא היה רואה את התרגילים כנראה שהוא כן היה קולט מה צריך לעשות, כי יש לו תפיסה מהירה...)

ותודה גם על ההכלה! (הלוואי שזה היה רק שתיים בו זמנית שצריכות טיפול🤭)

תצלמי אותה מתרגלת וכך תוכלי לעשות גם אתהמקורית
נראה לי שבאמת אצלם אותה בפעם הבאהמתואמת
ואולי אוכל גם להראות לבנות שלי, שגם הן יתרגלו איתה...
את יכולה להביא אותן לפיזיוoo

שתלמד אותן

זה יותר יעיל מצילום

הן בלימודים... אבל אולי אם יהיה חופשמתואמת
או שאעשה להן בדיוק יום כיף או משהו הן יוכלו לבוא.
הוא צריך בעיקר להסתכל על הילדהoo

אצלנו הפיזיו לימדה את בעלי לעשות תרגילים (כי הייתי עם בטן הריונית)

היא גם הדגימה על הילד

וגם נתנה לו לנסות ותיקנה אותו במלל 

נראה לי שזה יביך אותו...מתואמת
כמובן, אם לא הייתה ברירה אז הוא כן היה מסתכל, אבל כל עוד אני נוכחת ומתפקדת אין סיבה...
מההגיון שלימתיכון ועד מעון

וכמובן שזה רק הגיון וחשיבה ולא שום כיוון הלכתי, אם הוא מגיע איתך לתור אצל פזיו' שהמטרה היא ללמוק איך לתרגל זה לא בגדר של עסוק במלאכתו? ואפשר להקל?

האמת שהוא בא איתי בעיקר בתור הנהג🤭מתואמת
היא התכוונה שהוא יהיה עסוק בלהסתכל על התרגיליםשיפור
כן, הבנתי. אבל עדיין מלכתחילה הוא לא רוצה בזה...מתואמת
אני חושבת שאם אתם לא מתרגלים איצה משחקיםהמקורית

היא לא אמורה לדעת לבד

כלומר, האבחון מתבסס על נקודת הנחה שהיא נחשפת לזה ולכן למשחקים פחות הייתי מתייחסת

לעניין התרגול אני כן חושבת שזה חשוב ואם אתם לא מצליחים להגיע לזה בהית עדיך לשלם ולבחון התקדמות מאשר לא לעשות, להישאר במצב הנוכחי ולהילחץ שהיא לא מתקדמת. בסוף התרגול הוא כן קריטי

תנסי אפילו אחרי צילום ללמד נערה אחראית ולשלם לה על חצי שעה פעם פעמיים ביום בטוח יצא יותר זול וגם יועיל. ואם התינוקת מתלוננת על התרגול תדאגי לא להיות בדיוק באזור כדי שזה לא יפריע לך והיא תוכל להתקדם בכל זאת.

אני חושבתoo

שלחיצה על כפתורים

והכנסה לקופסא

לא בהכרח צריך לתרגל

אלא מספיק שמראים לילד והוא מחקה

אם הוא לא מחקה כדאי כמובן לתרגל אבל זה מראה על קושי התפתחותי 

כנראה שבאמת לא מספיק הראינו לה את זה...מתואמת
תודה! יש לי נקיפות מצפון נוראיותמתואמת

שבאמת בקושי ישבתי לשחק איתה במהלך חייה... אוף (אבל לפעמים משחקים כאלה באים באופן טבעי, ואצלה לא)

עם נערה זרה היא לא תסכים לעבוד, היא ביישנית... אבל באמת האחים שלה אולי יוכלו להצטרף לתרגולים. (והיא באמת מתלוננת נורא כשרק מנסים להשכיב אותה כל הבטן, אז בטח בתרגולים... וגם זה קשה לי...)

כן אני מבינה❤️המקורית

אבל אין לך מה להרגיש רע עם עצמך. את עושה הכי טוב שאת יכולה!!

וכן, תרתמי את האחים רבע שעה ביום עשרים דקות 2 סבבים. תגידי להם שלא נורא שהיא מתלוננת ושזו המשימה. להיות על הבטן למרות התלונות ו3 תרגילים נגיד. ולכי תסתגרי לך בחדר בזמן הזה עם הילדה השנייה אם צריך 

תודה! באמת אחד הקשיים להרחיק את הילדונת מהזירה🤭מתואמת
אני יכולה לעודד אותך?עלמא22

הבת שלי בת 1.5 עם תסמונת דאון. במילים ט, יש לה טונוס נמוך ועיכוב התפתחותי מובנה.

קודם כל, מרגיעה שאני מאמינה שעם תרגול נכון הבת שלך תדביק את הפער. גם אם זה יקח לה זמן. תחשבי גם איך תעריכי פתאום כשהיא תעשה משהו כשאצל ילדים אחרים זה בא טבעי, אני ממש בכיתי כשהבת שלי התיישבה פעם ראשונה.

היא נמצאת במעון שיקומי, אז היא מקבלת שם את כל הטיפולים והתרגולים שהיא צריכה, אנחנו מידי פעם מגיעים לימי הדרכות מרוכזים (ומעייפים) ותמיד אומרים לנו שזה יעזור לה אם נתרגל, אבל ממש לא חובה. אבל רק כשהחלטתי שאני עושה הכל כדי שתתיישב עד סוף השנה (שעברה), אז היא באמת התחילה להתיישב לבד. רגשות אשמה על דברים שקשורים בילדים שלנו זה משהו שטבוע בנו, בטח כשיש ילד עם צרכים מיוחדים. צריך לדעת איך לקחת את זה ולהתקדם עם זה קדימה ולהשתפר הלאה. תגידי לילדים שלך מעכשיו לשחק איתה במשחקים האלה ומשם תתקדמו.

ולגבי הבכי בפיזיותרפיה - הבת שלי שונאת פיזיותרפיה, ברמה שהייתה מתחילה לבכות אפילו כשהיא רק ראתה את הפיזיותרפיסטית (כמובן שזה לא כי חלילה עשתה לה משהו, רק כי היא לא רצתה לתרגל), והנה, ב"ה השבוע, דווקא ביום שהיא הייתה הפוכה לחלוטין קיבלתי מהמעון תמונה שלה מטיפול פיזיותרפיה כשהיא מחייכת.

היא עוד קטנה, אפשר עדיין לתקן ולקדם אותה❤️

אני רק ארגיע אותךממשיכה לחלום

המון ילדים צעירים ממש לא אוהבים את הפיזיו,

זה מאמץ את הילדים וחלקם ממש לא אוהבים את זה

אני יודעתעלמא22
אני לא מתרגשת.. חח.. אני סומכת על הפיזיו' ועל הצוות במעון שהן מנסות לעשות מה שהן יכולות כדי שהבת שלי תשתף פעולה בטיפולים ובתרגולים 
תודה, יקרה! מעריכה אותך מאוד!מתואמת
הרבה הצלחה עם המתוקה החכמה שלכם❤️
תודה!!עלמא22
שיהיה לכם מחא הצלחה, עם שתי המתוקות, ובכלל❤️
תודה❤️מתואמתאחרונה
לבת שלי היהמתיכון ועד מעון

טורטיקוליס וטונוס נמוך, היינו ים זמן בפזיו אבל זה עבר.

הייתה לי עוד אחת כזו שאצלה דווקא ברגע שהתחלתי לעבוד היא התקדמה ממש מהר

ולגבי החשש, חיבוק גדול

תודה רבה! כמה זמן הייתם בטיפול? נדרשתם לתרגלמתואמת
גם בבית?
מעל שנה וחצימתיכון ועד מעון

מגיל פחות מחודשיים עד שהיא התחילה ללכת שזה היה אחרי גיל שנה ותשעה חודשים

כל יום עשינו תרגילים בבית

וואו😲מתואמת

יפה שעליתם על זה כל כך מוקדם...

איך ניהלתם את שגרת התרגולים?

האמת שאח שלה שם לבמתיכון ועד מעון

הוא היה בישיבה וכמעט לא ראה אותה אז זה בלט לו.

הייתי איתה בבית בחל"ד ארוך בגלל מורכבויות רפואיות רבות אחרות שיש לה עד גיל שנה אז בהתחלה תרגלתי שהיינו לבד.

עם תינוקת אחרת שהיה לה עיכוב משמעותי (וגם הלקתי את עצמי שלא טיפלתי עד גיל מאוחר) הייתי קמה מוקדם בבוקר ומתרגלת לפני שהלכתי לעבודה משהו כמו רבע שעה, רבע שעה איך שחזרתי ורבע שעה לפני שהלכה לישון. זה יצא כל פעם קצת אבל הצטבר להרבה

וואו, את אמא משקיענית! הלוואי עליי...מתואמת
אין לי ילדים עם צרכים מיוחדיםמתיכון ועד מעון

אל תשווי את ההתמודדות שלך לשלי. מכל מה שאת כותבת את נשמעת אמא מדהימה עם המון אתגרים!

מה שאני מציעה זה לנסות לתרגל כל פעם שיש זמן אפילו תרגיל אחד, היא קמה ורגועה ? תרגיל. חזרה מהמעון? תרגיל... וככה לנסות כל פעם קצת, וקצת ועוד קצת זה הרבה.

תודה!מתואמת

דווקא נשמע שגם את התמודדת עם אתגרים אצל הילדים, גם אם הם לא הוגדרו כמיוחדים...

בכל אופן, נראה לי שקודם אני צריכה להבין איכשהו איך לעשות את התרגילים🥴

נשממע שאלו דברים ממש ברי טיפולממשיכה לחלום

טווח הטונוס מאוד מאוד משתנה באוכלוסיה

ילדים עם טונוס נמוך לפעמים פשוט צריכים יותר עזרה אבל לא סביר שזה יפריע לה בהמשך.

מה שכן צריך לחשוב זה איפה היא יכולה לקבל את המענהש היא צריכה

אם העיכוב הוא בכמה מישורים אולי יפנו אתכם למעון שיקומי והיא תקבל את כל המעטפת 

תודה!מתואמת

אולי לא רע שהיא תהיה במעון שיקומי, יש אחד ממש באותו מתחם של גן התקשורת של הילדונת, הן יוכלו לנסוע יחד בהסעה🤭

סתם, כרגע לא דובר בכיוון הזה ב"ה... מקווה שבאמת היא תסגור מהר את הפער...

גם אני מיד חשבתי על מעון שיקומיטרכיאדה

זה יכול להקל עליכם ממש, תחשבי שיש שם מעטפת של כל הטיפולים במקום אחד כולל תרגול יום יומי של הסייעות.

יתכן מאד שתדביק את הפערים ותכנס אחר כך למסגרת רגילה

(יש לי אחיינית כזאת, הייתה שנתיים במעון שיקומי, התקדמה פלאים והיום היא נערה תקינה לחלוטין)

לא רוצה לבאסמתיכון ועד מעון
אבל גם אם יש עיכוב בכמה תחומים אם הוא רק גבולי ולא דרמטי לא מאמינה שיאפשרו מעון שיקומי, אבל תנסי
האמת שאין לי טעם לנסות, כי בכל מקרה אני לא זכאיתמתואמת

להנחות תמ"ת של מעון... (אלא אם כן במעון שיקומי זה אחרת)

המטפלות במשפחתון שהיא נמצאת בו אמרו שהן מוכנות לעזור בתרגול איתה, אז כרגע נסתפק בזה.

בכל אופן, ב"ה לא נראה שהיא במצב חמור...

אין קשר להנחות תמת במעוןפאף

את צריכה ללכת לאבחונין, לרופא התפתחותי , ואם הוא נותן DQ מתחת לרף מסוים-אפשר להכנס למעון שיקומי.

אז כדאי בכל מקרה להתחיל עם אבחונים.

לא קראתי את כל התגובות, אבל אני כן אגיד שברגע שיש אחות על הרצף נדלקת נורה אצל המטפלים, גם אם אין עיכוב באמת כזה משמעותי, אבל זה טוב-כי זה מאפשר להתחיל טיפול בגיל מוקדם ואז הטיפולים יותר אפקטיביים.

בהצלחה! 

אז באמת התחלנו עם האבחוניםמתואמת

נראה לאן הם יגלגלו אותנו משם...

וכן, הגיוני שברגע שיש ילד אחד על הרצף במשפחה עוקבים יותר אחרי השאר...

תודה!

ואני אוסיף עוד דבר, שאולי זה מוקדם מדיי לקרואפאף

גם אם יגידו לך שהיא על הרצף ותאובחן-זה לא וודאי בגיל הזה, זה מלחיץ, נכון, אבל לא מחייב בכלל. והיא תצטרך לעשות אבחון נוסף בכל מקרה לקראת כיתה א, אבל זה כן יאפשר לה לקבל את כל מעטפת הטיפולים, וטיפולים בגיל צעיר הם משמעותיים ממש ומאפשרים יותר להשלים את הפער ...

בהצלחה!

נכון, צודקת... תודה!מתואמת
ואני אוסיף עלייךיערת דבש

שגם אם זה האבחון ,

יכול להיות מאוד שמדובר בתפקוד גבוה

כי בכל זאת זה דקויות ולא משהו משמעותי,

ודבר שני

אבחון מוקדם הוא מעולה!

זה נותן אפשרות לטפל במעטפת רחבה של טיפולים וזה מקפיץ ילדים על הרצף קדימה ומשפר ממש את רמות התפקוד וכו

חיבוק והרבה כוח לך מתואמת יקרה! 

בשכל אני יודעת את זה, כמובןמתואמת

ואני באמת שמחה שהילדונת שלנו אובחנה מוקדם יחסית למינה ולרמת התפקוד שלה (הרבה התפעלו באוזנינו על כך), ושהיא מקבלת כבר עכשיו את הטיפולים שהיא צריכה.

אבל בלב... קשה לי מאוד לחשוב על *עוד* ילדה על הרצף, מעוד סיבות מלבד הסיבה הבסיסית הזו (ובמיוחד אחרי בוקר קשה עם הילדונת, כשהיא כמעט פספסה את ההסעה☹️), ולכן אני מרגישה עכשיו די מיואשת, ואפילו לא מסוגלת לחשוב על לעשות איתה את התרגילים שקיבלנו...

זה ממש מובןoo

זה קשה עד בלתי אפשרי להכיל טכנית ונפשית 2 אחד אחרי השני

אצלנו אחרי שהיה אחד בחינוך מיוחד היה עוד ילד  עם קשיים (שאובחנו בסוף כהפרעת קשב וקשיי למידה)

אני זוכרת שזה היה יותר מדי

אם כל הכבוד ליתרונות של אבחון מוקדם

גיל שנה הוא גיל שקשה או אולי בלתי אפשרי לאבחן באופן מדויק משהו

גם הילד שיש לו מוגבלות שכלית ופיזית לא קבל אבחון כלשהו בגיל שנה כי הרבה פעמים קשה להבין לאן זה הולך

אני חושבת שהכי חשוב עכשיו לשמור על הכוחות שלך

חשוב לתרגל ולטפל

אבל יותר חשוב לשמור על הנפש

שלך ושל כל המשפחה

המשמעות של כמות תרגילים לכאן ולכאן לא קריטית

התקדמות היא לרוב פונקציה של פוטנציאל מולד+ תרגול עקבי (שיכול להיות גם כמה דקות ביום)

תודה רבה❤️ ממש הנחת רטייה על לבי...מתואמת
לא הייתי ממהרת לחשוב על עוד ילדה על הרצףיעל מהדרום

לק"י

יש לה קושי מוטורי (ואולי עיכוב שפתי. שזה עוד לא ברור לך). זה לא אומר משהו מעבר...

אני יודעת שקל לדבר וקשה לבצע.

חיבוק🫂

נכון... הרגעה כזו חיפשתי❤️ תודה!!מתואמת
מסכימה ממשממשיכה לחלום
זזה גיל לא מותאם בכלל לאבחנת תקשורת, הפערים המוטורים והשפתיים יכולים להיסגר כלא היו
לא קשור לתמתעלמא22

גם אנחנו לא זכאים להנחת תמת.

לנו אמרו שאנחנו צריכים המלצה של רופא התפתחות והכרה בביטוח לאומי.

בכל מקרה ממליצה לך שרופא התפתחות יראה אותה, לא חושבת שזה יכול להזיק

אפשר לפעמים על ועדת חריגים להיכנס גם עםממשיכה לחלום
DQ גבוה יותר
בלתקואילו פינו

רק רוצה לעודד אותך לטפל בנטייה של הראש

כי יש לי ילד שעבדתי איתו, שלא טופל בגיל צעיר וכבר מגיל 3 זה ממש הפריע לו לתפקוד היומיומי.. .

איך זה מפריע לו? תודה!מתואמת
כל העבודות שהוא עושה צריכות להיות בצד שאליוואילו פינו

הנטייה

הוא לא מצליח לעשות כשזה בצד השני.

כשיש משהו שדורש תנועה ביותר מרחבים אז הוא מועד ונופל כי לא מצליח להגדיל את הטווח ראייה לראות מה יש בצד השני..

אם נגיד ישבתי בצד הנגדי אז הוא לא הצליח לשחק או לעבוד עם מה שהבאתי לו. וזה יצר אצלו המון תסכול.

הפריע לו בהתארגנות, באכילה ועוד..

יש לו נטייה קשה.  לא יודעת מה בדיוק יש לבת שלך. אבל כדאי לטפל.. 

וואו... אצל הבת שלי זו הטיה קלה, לפי מה שהיא אמרהמתואמת
מקווה שנצליח לטפל...
מצוין, זה טיפול נפוץ מאודממשיכה לחלום

ויש הרבה מה לעשות

אפילו בלי להתאמץ, למשל התאמת סביבה

שימי לה צעצועים מעניינים בלול בדיוק בכיוון ההפוך על מנת לעודד אותה להסתכל לצד שקשה לה.

תשבו בצד ההפוך מההטיה, ותישמו אותה תמיד באופן כזה שמה שמעניין יהיה בצד שקשה לה להתסגל אליו

תודה על העידוד!מתואמת
רק עידודאור10

לא קראתי כל השרשור, אבל אולי ממקום של עידוד לפיזיותרפיה יעזור לך למצוא פתרונות לתרגול.

ממה שאני יודעת ההתפתחות המוטורית, קשורה להתפתחות של השפה, הביטחון העצמי, והקשרים החברתיים.

אם הומלץ לך להפעיל בכיוון המוטורי הייתי חושבת על כך שהקשרים שיווצרו במוח בתרגול הזה יסייעו להתפתח גם ביתר התחומים.

זה לא שאת עובדת רק על משהו קטן שלא בטוחה הצורך שלו אלא זו אבן דרך, את משפיעה על היסודות שעליהם ייבנו עוד ועוד מיומנויות. קושי קל בהטיה לצד אחד משפיע בהמשך על חציית קו אמצע והכנה לכיתה א, תפיסת גוף ומודעות עצמית, וסימטריה להתפתחות פיזית תקינה. ועוד. טונוס נמוך שמתייחסים אליו ומחזקים עוד יותר את הגוף, עוזר לפתח יציבות שתקל בישיבה בכסא תלמיד, עוזר לפתח יציבה שמשדרת בטחון, מאפשר השתתפות פעילה בתנועה וכך לשחק תופסת חברתית. וכו. 

ברכה והצלחה

וואו, תודה! זה באמת משנה חשיבה, להתייחס לזה ככה...מתואמת
טוב, עכשיו נותר לי "רק" להבין איך באמת לעשות את התרגולים האלה, ואז בע"ה תהיה לי יותר מוטיבציה לעשות אותם...
מה עם שבת?לב אוהב
אצלינו איכשהו יצא שבשבת הבת שלי היתה עושה קפיצת גדילה...כנראה בגלל שיותר קשובים בשבת אין הסחות דעת

ואולי יש בך איזשהו פחד אפילו קטן להתעסק בזה בגלל חוויות עבר? (מקריאה של תגובות קודמות שלך)

להפך, בשבת הכי עמוס, כי כולם בבית...מתואמת

וגם - בשבת בא לי לנוח🤭

אבל כן, למשל, שמנו לב בשבת האחרונה שהיא הייתה הרבה יותר רגועה מבדרך כלל, וניסתה להגיע לכל מיני דברים בלי להתלונן...

בכל אופן, ברור שהקושי שלי להתעסק בזה עכשיו יושב על "טראומות" מהעבר... הלוואי שאצליח לנקות את עצמי מהן.

תודה!

רק רוצה לעדכן - היינו היום אצל רופא התפתחותמתואמת

ומעבר לזה שהוא היה נחמד ב"ה והקטנה לא בכתה בכלל כשבדק אותה/שיחק איתה -

הוא אמר שדווקא אין לה שום עיכוב מוטורי, אלא שפשוט היא דילגה על זחילה. הוא לא שלל טיפול פיזיותרפיה, אבל אמר שאין צורך להילחץ.

הוא כן אמר שיש לה קצת עיכוב שפתי, אבל הוא לא מדאיג. הפנה לבדיקת שמיעה ולאבחון קלינאית תקשורת, אבל אמר שיש סיכוי גדול שעד האבחון היא כבר תדביק את הפער...

ובעיקר הוא אמר שבע"ה עוד נראה ממנה הרבה נחת ושהיא תושיע את ישראל😊 (רופא חובש כיפה, היו לו עוד ביטויים בסגנון...)

ברוך ה', ירדה לי אבן גדולה מהלב!

ב"ה איזה יופיהשקט הזה

בעז"ה שתרוו ממנה רק נחת באמת!

ממש משמח לשמוע, ב"ה❤️בארץ אהבתי
יופי ב''ה!פאף
ב"ה.איזה שליח טוב פגשתם. תבשרי ותתבשרי תמיד רק טובאמהלה
ב"ה! איזו הקלה!!יעל מהדרום
ברוך ה'!רקאני

משמח ממש!

שתראו רק נחת ממנה ומשאר החבורה

יופי נשמע אופטימיoo
תודה לכולכן, יקרות! ההשתתפות שלכן מחממת את הלב!מתואמת

ואם כבר - אשאל שאלה שבכל זאת מדאיגה אותי🤭

הואמעשה לה כל מיני "מבחנים" והיא עמדה בהם - חוץ מבמבחן שבו הוא ניסה ללמד אותה לחקות אותו להכניס חפץ לתוך קופסה. הוא ניסה כמה פעמים, אבל היא פשוט לא עשתה את זה...

כנראה שבשקלול הכללי זה לא משפיע להגדרה של עיכוב, אבל בכל זאת מטריד אותי שהיא לא הצליחה בזה...

מה אתן אומרות? מישהי נתקלה בזה?

מדובר על סתם איסוף לתוך קופסא? או להכניס לפי חוריםבארץ אהבתי

בצורה מתאימה?

בעיני, אם היא לא נחשפה לזה קודם, הגיוני שהיא לא תבצע מיד.

בגיל הזה לפעמים גם חוסר ביצוע לא מעיד על חוסר יכולת אלא סתם על זה שלא התחשק לה.

באופן אישי הייתי מנסה למצוא הזדמנויות לעשות את זה בבית, ואם את רואה שגם אחרי כמה זמן של חשיפה היא לא מצליחה, אז אפשר לשאול שוב.

אבל בינתיים לדעתי אין סיבה להילחץ...

סתם הכנסה לתוך קופסה, לא התאמה לחוריםמתואמת
ננסה לעבוד איתה קצת על זה... פשוט בדברים אחרים שבהתחלה היא לא עשתה הוא חזר עליהם שוב ובסוף היא למדה ועשתה, אבל בזה לא...
הבנתי...בארץ אהבתי

אולי היא חשבה שזה אומר שצריך לאסוף והיא רצתה להמשיך לשחק אז לא שיתפה פעולה😉

אולי תנסי בבית בכל מיני הזדמנויות כשמסדרים ואוספים משחקים לקופסא לתת לה להיות שותפה (ותבקשי משאר הילדים להדגים לה איך אוספים, ולהתלהב כשהיא מצטרפת...).

חשהתי על זה שהיא באמת פשוט לא רצתה לוותר על המשחקמתואמת

🤭

ניסינו לשחק איתה בבית במשחקי "תני לי, קחי", והיא לא שיתפה פעולה...

אולי שעיקר המשחק יהיה לשקשק אחר כךשיפור
כדי לתת לה מוטיבציה
רעיון טוב, תודה!מתואמת
אני רוצה לדעת אם זה הגיוני ההוצאות של הסופר שלנובכינוי אחר

ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.

זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?

הורים ו4 ילדים.

אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.

(אני מפה בניק אחר)

ברור שתלוי כשרות, אבל רמי לוי כן יותר זולמרגול

גם במוצרים שהם לא המותג הפרטי שלו

רוב מה שאנחנו קונים שם זה לא מהמותג הפרטי, אלא ממותגים גנריים שיש בכל מכולת בגדול. ובהחלט יותר זול ובפער

לפחות מהמכולת השכונתית שלנו.. (ויש כמה)

אבל היא גם באמת יקרה

ודווקא בשר ועופות וכו אנחנו לרוב לא קונים שם

מתנה ללידה ילד שישי/ שביעיתהילנה

מה משמח יותר? בגד לתינוק או משחק לילדים גדולים?

מניחה שיש הבדלים, אבל אשמח לשמוע טיעונים לכאן או לכאן

(וכן, יודעת שהכי משמח ארוחה / עזרה, אין לי אפשרות אבל לצערי)

מנסיון של אמא שלי שתמיד אוהבת לשאולסטודנטית אלופה
הרוב המוחלט מעדיף משחק לילדים הגדולים
תודה רבה!תהילנה
אני דווקא שמחתי גם בבגדיםמתיכון ועד מעון

לחדש לקטן

שאלה טובה🤔חזקה בעורף

אני נוטה להגיד ישר משחקים לגדולים, כי אני ממש אוהבת לחדש לילדים שלי משחקים🤭 וגם יש פה רווח כפול, גם מתנה וגם יחס לגדולים. כשבבגד יש לך "רק" מתנה.

(ואני גם מוצפת בגדים מהגדולים…)

אבל זה באמת ממש תלוי במשפחה🤷🏽‍♀️

אם זה משפחה קרובה, כן הייתי מנסה לגשש מה יותר יישמח.

תודה רבה!תהילנה
אני הבאתי לאחותי משו בשבילהחמדמדה

בלידןת האחרונות (חמישי שישי) פעם דברים של איפור ועור

פעם פיגמה שווה

כי לתינוק יש הכל…

רעיון יפהתהילנה

מדובר על גיסות

הקשר לא קרוב בכלל אז מתלבטת אם רלוונטי

גיסתי הביאה לי ללידה שנייה בקבוק שווה וחלוק מגבתחמדמדה

והיה לי ממש כיף😂

לדעתי זה לא תלוי קירבה

פשוט כזה, בלידה כוחם חרגע שוכחים מהאמא ומקבלים הכל לתינוק, וזה יפה לשים את האמא במכז ולקנות לה🙃

האמת שאני קניתי לגיסתי פיג'מה מפנקת עם כפתוריםסטודנטית אלופה

וחלוק פרוותי והיא עפה על זה

אבל הקשר שלנו באמת זורם וקרוב

תלוי בגילאי הילדים.מוריה
וברווחים בניהם.
לא מספיק בקיאהתהילנה
הגדולות בנות 11 נראה לי. ילדים צפופים...
אז תעסוקה חדשהמוריה
לילדים הקרובים בגיל, זה יכול להיות יעיל.

אם כי, גם בגד חדש לתינוק חדש, זה מחדש.

אבל זה תלוי אופי גם של היולדת.

אותי בגד לתינוק כי מאוהבת בבגדי תינוקותנחת-רוח

ודוקא כי כאילו יש לי מהקודמים אז לא מפנקת את עצמי לקנות חדשים ויפים

אם מישהי היתה מביאה לי כמה בגדים מתוקיים משיין או בגד אחד חמוד במיוחד היתי מעדיפה

אבל אם זה סתם בגד גוף פשוט ומשעמם

אז עדיף משחק לגדולים כי זה שימושי יותר

תודה רבה!תהילנה
בכל מקרה חשבתי להשקיע עם משהו בקרטרס או בסגנון ונראה לי שיש מצב שהן דומות לך מהבחינה הזאת שלא יפרגנו לעצמן בגד חדש בשלב הזה...
האמת בקטנה שלי ממש פירגנתינחת-רוח

אבל עם מצפון על הכאיתו בזבוז הזה

אבל ביאס אותי כי בחיים לא מקבלת מתנות ללידות

תכלס מאז ומתמיד

כמה ספורות ממש

אין לנו משפחות בסגנון

הגיוני כי גם אני לא נותנת כי לא יכולה

וזה הנורמה

אבל בכל זאת התחשק לי להלביש יפה ומתוק ונראה חדש

אז לא קניתי הכל כמובן

אבל כן כל כמה זמן קניתי משיין בזול בגדים מתוקים ומהממים שמשמחים אותי

בעיקר לשבת

אז אני היתי שמחה בבגדים

אבל זה עניין של אופי כל אחת משהו אחר

היתי שמחה גם במשהו לעצמי

פיג'מה כיפית ,ספר טוב, נעלי בית בחורף, משהו חמוד ומפנק

לדעתי משחק לילדיםמתואמת

בברית של הילד השישי קיבלנו מתנה ספר צביעה יפה עם הקדשה חמודה: "בזמן שאמא מטפלת בתינוק החדש, אתם תוכלו להעסיק את עצמכם בספר הזה."

נהניתי מהמחשבה

והאמת שזו מתנה עדיפה בעיניי על פני משחק קופסה וכדומה, דווקא מכיוון שהיא מתכלה. בלידות הבאות הביאו לנו משחקי קופסה כמתנה, והאמת שהרגשתי שזה רק מוסיף לנו עוד בלגן בבית🤭 (כי במהלך השנים הספקנו לצבור הרבה משחקים...)

אבל כמובן אני מודה לאלה שהביאו וחשבו על זה! כי שוב, בעיניי תעסוקה לילדים עדיפה על פני עוד בגד לתינוק, כשיש כבר הרבה בגדים במצב מצוין (כי תינוקות לא מבלים בגדים) מהילדים הקודמים...

אבל מן הסתם זה אינדיבידואלי - יש אימהות שהיו שמחות בבגד חדש שמייחד את התינוק על פני אחיו... 

לפעמים דווקא אחרי כמה ילדיםאמאשוניאחרונה

כן כיף להתחדש במשהו לבייבי

דווקא כי פחות יש את ההתלהבות והמתנות כמו בראשונים.

ארוחה אפשר להזמין בוולט.

מזל טוב ענקשושנושי

לחברת הפורום היקרה @רוני_רון להולדת הבייבי

התאוששות קלה ומלא מלא נחת מכל הילדים

מחכה לסיפור לידה בדחיפות!!!

מזלטובבב!!!נועה לה
התאוששות קלה ומהירה וגידול מלא בנחת!!! 
מזל טובבב וואו, מרגש ממש אחרי כל מה שהיה!אורוש3
רק נחת ובריאות @רוני_רון
מזל טוב!אן אליוט
התאוששות מהירה והרבה נחת
וואי מזל טוב יקרה❤️❤️❤️❤️❤️חמדמדה
מזל טוב!!אפרסקה
יהההה מזל טוב!השקט הזה
מזל טוב 🎉סטודנטית אלופה
שתגדלו אותו בנחת ושמחה
יאאא מזל טוב!! מרגש!מאוהבת בילדי
וואו צמרמורותתת.. מזל טוב!!!פרח חדש
מזל טוב רוני רון יקרה!!!אחת כמוני
מזל טובבברקאני

יואו חיכינו איתך

איזה מרגש

איזה מרגש זה שכולן מגיבות לייייי באיחולים חחשושנושי
חח לפחות עד שהיא תגיב ירושלמית במקור
מזל טוב!שמ"פ

זוכרת את כל הסיפור של תחילת ההריון

מרגש מאוד !

הרבה נחת להתאוששות קלה 

וואי מזלטוב! לגמרי מחכות לסיפור!ירושלמית במקור
מזל טוב!!!❤️❤️פצלושון
מזל טוב!! שתרוו ממנו המון נחת❤️יעל מהדרום
וואי מזל טוב סופסוףףףף!❤️Doughnutאחרונה
בעקבות השרשור על הסכום הוצאה בקניותאונמר

של @בכינוי אחר (תודה לך)

שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -

כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,

לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.

מאיפה מתחילים?

אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.

הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?

לא באלי לחיות ככה.

לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.

אבל אולי אין מנוס.

תודה!!

להגיד לא זה באמת לא כיף,משתדלתלהיותאני

להגיד לעצמך לא זה באמת לא כיף,

צריך להתחיל מהחלום שבגללו רוצים לחסוך, להיות בתפיסה שאת מרוויחה מזה

בעיני הכי עוזר לזה זה להדגיר תקציב להוצאות שאת לא סגורה עליהן, ואז בתוך התקציב הכי בכיף בעולם, הגדרת לעצמך 300 בחודש ליצירות? לבני ואל תתבאסי על זה שאתם חוסכים פחות, ומעבר לזה ממש להכניס לעצמך שזה לא בתקציב, כי אתם בוחרים בחלומות אחרים וזה לא משרת אותך ההוצאה הזאת

כשאתן רוצות לצאת לערב בנות / הופעה -רבותבנות

מה תעשו?

סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה

בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת

אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯

אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??

סגנון דתי לאומי דוס

(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)

אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76

יש לנו סיכוי?? 🥴

ראיתי עכשיו פרסום של משהו שיכול להתאים נראה ליהשקט הזה

אם ירושלים רלוונטית

פרסום הנס! (או פרסום הטימטום שלנו, תבחרו חחח)חמדמדה

יצאנו לנסיעה דיי ארוכה עם כמה עצירות, האחרונה היתה אמורה להיות לתדלק, ושכחנו (שיואו כמה שזה לא אופייני לבעלי!! זה ההפך!)

באמתע כביש שש רואים שנשאר חמש קמ

התחנה הכי קרובה 15 קמ מאיתנו

מזמור לתודה

דברי תורה

חסדי ה' הגענו לתחנהה

זהו אמרתי שאפרסם 😂

תודה לה'

שבת שלום❤️❤️

חחחחח ב"השירה_11
חחחח ב"האפרסקה
מזכיר לי שאמא שלי אמרה לי פעם בביטחון שיש עוד כמה קילומטרים אחרי ה-0, לא יודעת כמה ניסויים היא עשתה כדי להיות מומחית בזה 😂
ברוך השםאבןישראלאחרונה
אנחנו גם השבוע נסענו על 0 כמה ק"מ כי שכחנו לתדלק ולא היתה תחנה בדרךך
מקווה שמתאים בפורום פה.. מרגישה פה הכי בנוחאור מאיר
הזוגיות שלנו קצת עלתה על שרטון, אנחנו כבר אחרי 3 סוגי טיפול, והאמת אני מיואשת ממש. אשמח אם למישהי יש המלצות על פודקאסט טוב על זוגיות ומיניות... )יודעת שה לא מה שיפתור את הבעיות. אבל בתקופה שאנחהו רחוקים אני רוצה לנסות לשמוע...(
ממליצה בחום על התכנים באתר של מרכז יה"לאלישבע999

מרכז יהל - מרכז ייעוץ והדרכה לחיי אישות

ארגון ותיק ופעיל בתחום שאת מחפשת - עם עשרות פודקאסטים ומאמרים מצויינים

תודה! הסתכלתי קצתאור מאיר
ואני רואה שזה דברים פחות פרקטיים. מחפשת ממש משהו ללמוד, ולא סתם.ךהרחיב אופקים )למרות שזה נחמד. אבל פשוט לא כרגע..(
הייתי הולכת לטיפול אישינעמי28

לדעתי הרבה יותר יעיל, ואם גם בעלך בקטע לטפל בעצמו, אז בכלל.

בסוף המון הקונפליקטים הזוגיים סובבים סביב פצעי ילדות אחד של השני שנפגשים. לכן לנו טיפול אישי עזר הרבה יותר.

בקשר לפודקאסטים יש של אסתר פרל ( באנגלית)

יש את הפודקאסט של פאולה וליאון ( לא יוצאים פרקים חדשים אבל יש שם אוסף של הקלטות טובות)

וכל פודקאסט של התפתחות אישית יעזור.

היינו בטיפול אישי..אור מאיר
אנגלית פחות אבל אנסה את השני
ולמה לדעתך לא היה שינוי?נעמי28
לא אומרת שלא היה שינוי..אור מאיראחרונה
היה שינוי והיינו מאוד מרוצים. אבל כרגע פחות טוב... מאמינה שטיפול זה לא קסם לכל החיים בסוף..
לא יודעת אם תתחברישומשומ

יש פודקאסט שנקרא מטהרת לעצמי- פודקאסט בכל נושאי הבית היהודי, זוגיות, נשיות, טהרה ומה לא…

אולי תמצאי שם תכנים גם בשבילך.

ובהצלחה רבה! 

תודה! אבדוקאור מאיר
סחרחורות חזקות וגלי חום בתחילת הריון- מישהי חוותה?מעיין34
בהריון הקודם חוויתי חשבתי שזה בגלל דימומים שהיו לי.

ועכשיו שוב, 

אוף אני מזדהה כל כךפומלה
זה יותר מאתגר מבחילות, אני מרותקת במיטהמעיין34
עלית על טיפול?
וואו קשה. אקנה שלוקים וקרטיביםפומלה
אני עם קוביות קרח לבחילות, אבל לסחרחורות?מעיין34
אוקיי יש לי עדכוןןןן סוכריות מציצה לימון!! וואופומלה
חובה!
לסחרחורות?? איזה קניתמעיין34
את מניקה במקביל?ממתקית

לי היה כך כשהנקתי עם ההריון..

כן והוא בתקופת שיניים אז הוא נדבק אליי גם שעהמעיין34
מה עזר לך? חייב להפסיק?
אני אישית הפסקתי להניק, כי הבנתי שהסחרחורות הן בשלממתקית

ההנקה.
כשהפסקתי להניק- עברו הסחרחורות.
אין ברירה...

לי היו סחרחורות נוראיות בתחילת הריונות (בעיקר)...מתואמת
מתי עברו? ואין טיפול?מעיין34
לא ניסיתי יותר מדי לטפל... עבר אחרי שלושה-ארבעהמתואמתאחרונה
שבועות בערך (אם אני זוכרת נכון). לפעמים הופיע שוב במהלך ההיריון, אבל לא ברמה יומיומית.

אולי יעניין אותך