אתם נמצאים עכשיו, כולכם, בנקודת רתיחה.
את ובעלך בצד אחד, מרגישים אשמה (איך זה קרה לנו? איפה טעינו? איך הוא לא סיפר לנו?), בושה, פחד.
לעומת זאת, הבן שלכם מרגיש... למעשה הוא מרגיש בדיוק אותו הדבר. אשמה, בושה ופחד.
קודם כל - חשוב שכולכם תבינו את זה! אתם צריכים להבין שהוא מרגיש ככה, ולא פחות חשוב גם הוא צריך להבין שאתם מרגישים כך. אלא שהוא נער, ואתם ההורים שלו, אתם המבוגר האחראי, לכן היכולת שלכם להבין אותו הרבה יותר חשובה מהיכולת שלו להבין אתכם.
אתם באותה הסירה, לא אחד נגד השני. הוא לא עושה לכם דווקא, לא ביקש את ה''מתנה'' הזאת, ואתם לא רוצים כמובן להרחיק אותו מכם. כלומר לכולכם יש בסופו של דבר את אותם אינטרסים, אתם באותו הצד, אף אחד לא אשם במצב שנוצר.
חוזר על מה שנכתב כאן - איש מקצוע. לכם ולו. לא קבוצת תמיכה להורים של, לא ארגונים ועמותות. איש מקצוע. כזה שיעזור לו להבין היטב את מצבו, יעזור להבין מה עומד מאחורי זה, והכי חשוב - מה עם בנות? משיכה לבנים לא סותרת משיכה לבנות, ואם אפשר להרגיש דברים כאלה כלפי בנות אז הכל הרבה יותר קל. וגם אם לא, גם אם הוא באמת נמשך רק לבנים וזו לא סתם תקופה, איש מקצוע יעזור לו לעבור את הגיל הגם כך נוראי הזה בשלום.
וגם את זה צריך לדעת איך לתווך לו,שלא יבין שזה טיפול עם מטרה מוגדרת של ''להימשך לנשים''. כי אז הוא שוב ירגיש אשמה ובושה, ושאתם לא באמת מקבלים אותו כמו שהוא.
---
אני רוצה להתייחס לשיחה שהייתה לכם היום.
אבל ברשותך, אני אתייחס מהצד שלו. כלומר מאיך שאני מדמיין שהוא הרגיש וחשב באותם הרגעים.
זה הדמיון שלי, אולי טועה, ואולי אני דווקא קולע...
המטרה שלי היא חלילה לא להוסיף לכאב אלא באמת לתת לכם צוהר לעולם של נער בן 15 שנמשך לחברים שלו, כי אני בטוח שעם יותר הבנה יהיה לכם הרבה יותר קל לגשת לנושא הזה בצורה בריאה יותר.
---
אבא ואמא הזמינו אותי לאכול ביחד... איזו בושה. זאת הפעם הראשונה שאני אראה אותם מאז שהם גילו את הסוד שלי, הסוד הנורא שלי... אני כל כך לא רוצה לאכזב אותם. רציתי להיות הבן שהם תמיד יתגאו בו, ועכשיו הפכתי להיות הבושה של המשפחה. אני יודע מה ההורים שלי חושבים על זה, יודע כמה הם מתביישים. אני בטוח שהם לא מעיזים לספר אפילו לאחים שלי.
אני מקווה שיהיה בסדר. אני ממש מקווה שהם יאהבו אותי כמו שהם אהבו ביום ראשון כשיצאתי מהבית.
הנה הם מתחילים עם השאלות... לא שאלות כמו מה אני חושב או איך אני מתמודד, אלא שאלות מעצבנות ומביכות... כל כך מביכות...
ממתי זה? כבר כמה שנים... אבל איך אני אשבור לכם את הלב ואכתוב לכם שפספסתם כ''כ הרבה זמן? ומה זה יגרום לכם לחשוב עלי?
למה לא סיפרתי לכם? כי במשך המון זמן לא ידעתי בעצמי מה אני מרגיש... לא ידעתי מה זה אומר בדיוק. וגם כשכבר ידעתי, מיד הבנתי שזה אסור, וחריג, ומביך, וכל כך כל כך יצער אתכם... והאמת היא שגם פחדתי. לא ידעתי אם תמשיכו לאהוב אותי כשתבינו איך נפל התפוח שלכם שהוא אני...
עכשיו אבא לקח לי את שקית הקטשופ הארורה, הוא חושב שהיא זו שמפריעה לי לענות לו? הוא לא רואה שאני מנסה בשקט בשקט, בלי לגרום למהומה או כאב, להראות לו שאני לא מצליח להתמודד עם השאלות שלכם? לפחות לא עכשיו...
לא אבא, אני לא יכול להסתכל על בנים כמו כולם. ניסיתי, באמת. בחיי שניסיתי. אין דבר שאני יותר רוצה מאשר להסתכל על בנים כמו כולם.
אבל אתה זוכר את אריאל שסיפרתי לך עליו, שהוא החבר הכי טוב שלי בישיבה? שהוא גם יושב ליידי בכיתה ולומד איתי למבחנים? אז... אני פשוט לא יכול להתעלם מהעיניים הטובות שלו. אני לא יודע למה, לא יודע! ולא רוצה את זה! בחיי שלא רוצה! אבל כשהוא מסתכל עלי אני מתרגש, כשהוא נותן לי יד אז יש לי פרפרים בבטן... באמת אבא, ניסיתי. ניסיתי לא להרגיש את זה. ניסיתי לא לראות את זה. בכיתי כדי שזה לא יקרה.
אבל זה קרה. וקרה שוב ושוב ושוב במשך שנתיים כל כך קשות. זה קרה עם אריאל, עם שגיא, עם עמיחי... אני לא מצליח להתעלם מהיופי שלהם. מהאור שלהם, מהאופי שלהם. לא יכול להיות אדיש כשהם מחייכים אלי. לפעמים אני אפילו לא מבין איך כל שאר הבנים בישיבה, לא רואים את מה שאני רואה...
אז מה, זה אומר שאני רע? שאני מקולקל? אם במקום לחבק אותי חזק ובמקום להגיד לי כמה אתה אוהב אותי, אתה שואל בצורה מאשימה כאילו בחרתי בזה, אז אתה בעצם... לא מקבל אותי? לא אוהב אותי? חושב שאני בכוונה עושה צרות?
מצטער שברחתי. רציתי שהערב הזה ייגמר עם חיוכים. שאני אהיה יותר רגוע בסופו. כל כך פחדתי מהיום הזה שבו תדעו, וכל כך קיוויתי שזה יהיה יותר טוב במציאות. אבל פשוט לא יכולתי להישאר. פחדתי שתשאלו אותי דברים יותר גרועים. פחדתי שתכריחו אותי לענות. פחדתי שתבינו שאני לא יכול להסתכל רגיל, שאני לא שולט בזה, ואז תתביישו אם אנשים יידעו שאני הבן שלכם.
קיוויתי שתגידו לי שאתם אוהבים אותי ושאתם בכלל לא לחוצים. אתם ההורים שלי, העוגן שלי. במקום זה הבנתי כמה ניתוק יש בינינו. כמה אתם לא מבינים אותי...