פוליטיקה מחוץ תחום העינתרסים שלי, והגעתי לשרשור הזה לגמרי "במקרה".
אבל אני אגיד את מה שאני לא מבינה: למה אתם מדברים על החרדים? כל מיני אנטישמים דוגמת ליברמן ולפיד - ברור, אבל למה אתם? כי חילונים הרגלו אתכם לראות את הדברים כמותם? עוד סיבה?
כלומר, למה יהודים שלומדים תורה, שומרים מצוות ומתפללים על שלום כל חייל וחייל, שומרים על המדינה, על העם ועל העולם - ולא חילונים? אלה לא רק שלא לומדים תורה, לא שומרים מצוות ולא מתפללים, אלה שמביאים אסונות לעם ולמדינה ומשטמטים מהצבא בבכמויות גדולות ממחסור בחיילים? למה לא הם?
רק בגלל שעם החילונים זה יהיה קשה יותר? לא פופולרי? או שאתם פשוט לא רוצים להסתכסך עם החילונים?
הייתי מצפה שתעמדו בצד של החרדים, לא מנגד.
אני באמת לא בעניינים בכל הקשור לפוליטיקה, כך שדברי בעצם הם מבט מהצד. ומהצד ככה זה נראה. לי, לפחות.
לא רוצה ולא רציתי לפגוע באף אחד. מראש סליחה, אם פגעתי במישהו מכם בדבריי.
תהפכו צבא לצבא יהודי - וחרדים רבים יבואו.
נסעתי פעם, לפני המלחמה, ברכבת, בחור, כיפה סרוגה (לא כמו של בנט, פי 2.5 יותר לפחות) התפלל בקרון. כאשר הוא סיים, הוא התיישב לידי. שאלתי אותו: תגיד, האוכל שלכם בצבא - כשר?" הוא אמר לי: "בצבא צריך להתפשר". סוף ציטוט.
זה מה שרב קוק אמר?
מה שאני יודעת הוא שטוב לסבול למען התורה ומצוותיה
ושעברה גוררת עברה. היום אתה "מתפשר" על כשרות, ומחר אתה מתפשר על כיפה, ומחרתיים אתה כבר תוקף את התורה ולומדיה. כך אני רואה את זה.
אישית אני מתפללת שנכדים שלי ונינים שלי לא יכנסו לבית ספר לחילוניות הזה.
ואם מישהו ידע להפות את הצבא חצבא יהודי זה רק אתם. אז אולי קחו את זה למטרה - ולא תקיפות על חרדים?
אני לא פוליטיקאי ולא רב, אני רק אישה פשוטה, ורק חלקתי אתכם עם המחשבותי. כואב לי מאד לשמוע כאשר אדם עם כיפה על הראש תוקף את בני עמו שכל שאפותם היא לימוד תורה וקיום מצוותיה.
סליחה שיצא ארוך.