יש לי עכשיו 2 פחדים חזקים מאודבינייש פתוח

החרדים שמתכוונים להפיל את הממשלה, מבינים טוב טוב שהם לעולם לא יצליחו לשכנע את הציבור הרחב למה אסור לגייס חרדים.

ואם הבחירות יהיו על הנושא הזה, הציבור ישים את גיוס החרדים כשיקול מרכזי איך להצביע לבחירות לכנסת, ולא רק שם אלא על הרשימה של הליכוד. שהיתה מאוד קריטית בחוסר היכולת להעביר חוק שפוטר חרדים מהצבא.

לכן אמור להיות משהו חזק יותר, כלומר הם יודעים שלפיד או גנץ או שניהם יתנו להם הרבה יותר. ויש סיכום באוויר.

ראינו איך השמאל המליך את בנט על 6 המנדטים שלו. ועל התבטאותו על כך שהפלסטינים הם רסיס בישבן.

מאז 7 באקטובר נגמר ללא לחימה רב זירתית, חוסל נסראללה ורדואן, נשארתי עכשיו עם 2 פחדים חזקים מאוד:

בחירות בהם כל צד פוליטי יאשים את השני ב 7 באקטובר ובתמיכה בחמאס, תוך כדי מלחמה.

ממשלה שהשמאל יקים עם החרדים ותעביר חוק יסוד שאסור לגייס חרדים לצבא.

אל תפחדפשוט אני..

שום דבר לא ישתנה, כולם חדלי אישים באותה המידה.

דווקא בגלל שמדובר בחדלי אישיםבינייש פתוח

אני חושש שדברים ישתנו לרעה.

אלא אם כן העם ידרוש ממשלת אחדות שתגייס חרדים, ע"י שתתן להם בחירה בין גיוס לבין סגירה מוחלטת של הברז וקנסות גבוהים.

ושלא לדבר על החשש שהאפסים האלו יאשימו אלה את אלה בתמיכה בחמאס בזמן שאני והחברים שלי לגדוד, וחברים רבים ובני משפחה רבים נלחם על הבית.

...ברגוע
אני מפחד שתקום ממשלת שמאל מרכז ונפספס הזדמנות להחיל ריבונות ביו"ש בזמן שטראמפ נשיא
קואליצית קפלן תעביר חוק גיוס שתחולתו בעוד 10 שניםאיתן גיל

עד אז הפריץ ימות או הכלב ימות.

הג'ינג'י לא יעתור לבג"ץ נגד קואליצית החלומות שלו, וגם אם מישהו אחר יעתור, מובטחת למפרע תמיכת מיארה ועמית בכל חוק גיוס שיתבש בקפלן.

כי מה שמוגדר קושי משפטי אל מול קואליצית ימין מחליק טוב בגרון מול קואליצית קפלן. ע"ע מינוי הרצי לרמטכ"ל 10 ימים לפני הבחירות, וע"ע הסכם כניעה לנסראללה שבועיים לפני הבחירות.

ואפשר גם להעיף את יולי שמחזיק את הקואליציה בגרוןאיתן גיל

למיטב זכרוני גם הוא חתום על ההסכם הקואליציוני עם החרדים.

או שהם יצליחו להקים ממשלה בלי החרדיםברגוע
ואז הם ישללו מהם את כל התקציבים
אני מפחד שתהיה ממשלת שמאל ובלחץ טראמפ שירצה לסגורקעלעברימבאר

עסקאות יקימו מדינה פלסטינית

אני מפחדנקדימון

מכך שכבר לא אוכל לשאת את הטירוף היהודי להזיק לעצמנו בכוח, בידיים, כאן ועכשיו,

ואחפש לצאת לגולה ולסבול שם מהאנטישמיות המוכרת של הגוי במקום של היהודי.

הנה עוד מה שמחזק את השערתיבינייש פתוח

הרב דיבר בעבר לא מעט פעמים שהשמאל היה נותן לחרדים יותר ולא רק בנוגע לדיבורים באופן תיאורטי

האיש הזה מחלל את השםנקדימון

ובמקום שיש חילול ה' אין נותנים כבוד לרב

אין כלום ושום דבר בין "דעתו התורנית" לשפה המזוהמת, המטונפת, והאלימה שלו.

זה לא חילול ה'נרשםכלפעםמחדש

לדבר כך על מי שמנסה לפגוע בעולם התורה במתכוון, ולשיטתו עוד זה סתם לצורך רווח פוליטי

כל בר דעת מבין שאדלשטיין מסתבלט על גוש הימין,

הוא לגמרי מאלה שחיכו בשקט כדי לשים קרש בגלגלי הרפורמה המשפטית לעת הצורך

עכשיו הוא שורף את הגוש במסווה של דאגה ללוחמים, ויחד עם זה, לשם שמים כאילו, שורף את תוצאות הלחימה שלהם

חילול ה' מהקשים שישנקדימון

אין כלום ושום דבר בין "דעתו התורנית" לשפה המזוהמת, המטונפת, והאלימה שלו.

לא בהכרחנרשםכלפעםמחדש

לא יודע אם זו דעתו התורנית, אפשר לבדוק אצל תלמידיו, אבל בוודאי שיש דעות תורניות שבמצבים כאלה או דומים אפשר לחשוב כך ולומר כך באזני התלמידים. יש רבנים שסוברים כך, יש כאלה שחולקים, ויש כאלה שלא מסוגלים להאמין שיש דעות תורניות כאלה (גם בצד השני יש כאלה). אבל זאת עובדה שיש דעות תורניות מכאן ומכאן.

הדיבור המטונף והאלים אינו דעה תורנית ולא קשור לכזונקדימון

ואם השנאה אצלו גדלה כל כך עד לרמת קפלן, אז כדאי שילך לתקן את עצמו, ויפה שעה אחת קודם

לדיבור תקיף שמגנהנרשםכלפעםמחדש

את הרשעים (או את מי שבא לפגוע בענייני קודש) באופן נחרץ וחד משמעי יש מקום, זה לא בהכרח משנאה (שגם עליה אפשר להתווכח). 

אבל כמו שכתבתי קודם, בשני הצדדים יש כאלה שלא מסוגלים להבין\לקבל רגשית את הצד השני.

עובדתית יש היום אנשי תורה מובהקים שדעותיהם ודבריהם יראה לך הרבה יותר קיצוניים, 

לכן צריך להיזהר כשמדובר בת"ח ולא למהר לחשוד שהוא מונע משנאה וקלקול

הדיבור המטונף והאלים אינו דעה תורנית ולא קשור לכזונקדימון

מי שרשע זה מי שמשקר ביודעין לגבי נושא הגיוס ו"ענייני הקודש". כנראה הוא היה מנותק מאוד מהמציאות שאנחנו חיים בה, וזה עוד יותר גרוע אם ככה.

הדיבור שלו עצמו הוא תועבה, וחבל שהפוליטיקה של ש"ס הפכה אותו לרב ראשי שחי על חשבון המדינה תוך יריקה, בעיטה, ודיבור מטונף.

אלו הדעות שלךנרשםכלפעםמחדש

והן הרבה יותר רחוקות מדעה תורנית, 

ולדעתי כל דמות תורנית שתתייעץ איתה תכריע שמבחינה תורנית (שלכאורה חשובה לך), אסור לכתוב אותן.

שטויות יפותנקדימון

רב שקרן הוא עדיין שקרן.

במקום שיש חילול ה' אין חולקים כבוד לרב 

ואולי הדברים שלך הם חילול ה'?נרשםכלפעםמחדש

אתה לא ממש מתייחס למה שכותבים לך אלא חוזר על דבריך שוב ושוב. 

אי אפשר לתקן עיוות כזה

לא כתבת שום דבר שאפשר להתייחס אליונקדימון
הרב יצחק יוסף בנה איש קש, הדביק אותו לאדלשטיין, ואז השתלח בו בגסות רוח ובשפה נלוזה ומתועבת.

יש פה פוליטיקאי רבני מול פוליטיקאי לא-רבני, שום דבר מעבר לזה. אלא שהרב אמור לדעת לשמור על הפה שלו.

אתה שוב חוזר על אותם הדבריםנרשםכלפעםמחדש

אם היית פחות בהול לחזור על דבריך אולי היית שם לב מה כתבו לך.

אבל אם זו הדעה שלך ולא הדעה התורנית (כמו שכתבת בהתחלה), אז בסדר, אני בטוח שגם אדלשטיין ולפיד חושבים כמוך. זה לגמרי מובן.

אתה שוב חוזר על סיסמאותנקדימון

במקום להיות בהול להגן על איש מהמחנה שלך ובאצטלה של "כי הוא רב" ולכן כל דבריו קדושים אפילו הם שקריים ומרושעים - תעשה תשובה.

ישיבות ההסדר והישיבות הגבוהות, בהצלחתן האדירה לחיות חיי תורה בעולם המעשה, בספרא ובסייפא, ביציאה לעזרת ישראל מיד צר, בקידוש המחנה, מחייבות את הציבור החרדי ולכל הפחות את כמויות השבאבניקים שבו.

העוצמה הפוליטית החרדית שמסוגלת לאיים בהשבתת המדינה מחייבת את החרדים להשתמש בכוח הזה כדי לתקן את המדינה וכדי לקדם אותה.

במקום זאת, נתלים בתירוצים של הבל ובשקרים, מנפחים חזה ופולטים קיא במקום מילים, ולא מתביישים להשוות בין אדלשטיין ללפיד. או שבעצם זו הבורות המדהימה בעמדות של שני אלה. או שבכלל מדובר בשיפרור של פרופגנדה זולה שהאביסו אותך ביתד נאמן.

מה אתה בכלל עושה פה בקליפות של האינטרנט? אתה מבטל תורה ומזיק לעם ישראל. שב תלמד.

טוב אתה כבר מתנהג כמו טרולנרשםכלפעםמחדש

אם היית מבחין במה שכתבתי לך היית שם לב שבכלל לא הגנתי על הרב באופן אישי 

אלא על היותם של הדברים ראויים להיות דעה התורנית, ולא משנה של מי, ובניגוד למה שכתבת

שקרים ואנשי קש אינם דעה תורניתנקדימון

לא משנה כמה מנסים לסובב את זה.

ודיבור מטונף גם הוא אינו דעה תורנית ולא קשור לכזו.

יום טוב שיהיה לך.נרשםכלפעםמחדש

שמור לך איזה קישור לדברים, אולי פעם בעתיד תנסה להבין מה כתבתי לך. 

לא אמור להזיק להיות מודע לכלל הדעות התורניות

שמור לך איזה קישור לדבריםנקדימון

אולי פעם בעתיד אתה תחשוב על ההגדרות ועל המילים שאתה משתמש בהם, ותבין את המחשבה הכיתתית שאתה מבטא כרגע ביחס למושג "דעה תורנית".

המילה "רב" כבר סתמה את המוח שלך מלחשוב, שאתה אפילו לא מנסה להפריך את הטיעונים עצמם אלא רק נדבק לקטגוריה "המקודשת".

זה עצוב וזה עלוב. תחילת הסוף באה מהיסתתמות החשיבה בשל מילים שמתפקדות כשוטרי המחשבה.

שמור לך איזה קישור לדברים. אולי יום אחד, פעם בעתיד, תבין מה כתבתי לך.

שמור לך איזה קישור לדברים. אל תשכחנקדימון
סגנון משפחתי...shindovאחרונה
בואו נדבר עליו רגעשלג דאשתקד

לפני כ20 שנה חיברתי כמה ספרים ועמדתי בקשר איתו ועם רבנים נוספים. מאוד כיבדתי אותו, בעיקר כי מאוד הערצתי את אביו ומבחינתי הוא היה החיקוי שגם נגיש ונוח לשיחה. אני כותב את הדברים דווקא כי הכרתי אותו טוב ואני חושב שיש לי פרספקטיבה רחבה.

עברו שנים, ובעיקר מאז שהוא התמנה לראש"ל, הוא ניכר גם בעיניי בדמות האמיתית שלו. אז חברים בואו נהיה כנים, הוא תלמיד חכם קטן מאוד ביחס למעמד שלו. כל יודעי ספר יוכלו לספר לכם על הספרים שלו שהם סוג של ליקוט לא מוצלח מהספרים של אבא שלו, בלי סדר וארגון, בלי ביקורת, עם המון טעויות (באופן כללי כל מה שהוא נוגע מלא בטעויות, לא לחינם ילקוט יוסף יצא ב100 מהדורות, עם ספרים שלמים שנעלמו או שהפצתם הופסקה; הוא אגב היה הראשון שהוציא מפתחות ליביע אומר, ובשל הטעויות הרבות גם בהבנה וגם בסדר וגם בציונים, הם פשוט הושמטו במהדורות הבאות).

אני לא בא עכשיו להיכנס בוא, זו לא דרכנו והוא גם לא שווה את זה. אם היינו מדברים עליו פרסונלית, אני דווקא חושב שאדם כל כך לא חכם ולא רציני שבכל זאת הפך לראש ישיבה ופוסק, זה כבוד גדול לאבא שלו שהצליח לנתב אותו לזה למרות הקשיים. אבל לא באנו כאן לחפש צדיקים ואשמים, אלא לשאול מי אמור לדבר איפה, ובסופו של דבר מדובר ברעבאלע ברמה נמוכה מאוד. כשאנחנו מדברים על השפה הפוגענית והמגעילה שלו כלפי כל מי שלא תחתיו, זה פשוט בושה וחרפה וזה דורש הוקעה או התעלמות נחרצת. אתם זוכרים שהוא המציא שמי שעולה להר הבית חייב כרת, ואז הוא השתלח שבגלל העולים להר הבית אנשים מתים (וזה הוביל את הערבים לפתח את אינטיפדת הסכינים, כי הנה יש להם הכשר של הרב הראשי!!). ושכל מי שלא חושב ככה הוא ליגה ד. ושלחו לו מכתב של מאוד בחורי ישיבות הסדר והוא אפילו לא טרח להתייחס.

אז אין כאן שאלה של מתי מכבדים תלמיד חכם. הנושא כאן הוא רב בדרג מאוד מאוד נמוך, שכל פעם פותח ג'ורה על רב או אדם אחר, בלי להבין כלום מהחיים שלו (ואל תשוו אותו אפילו בדמיון לאבא שלו, כשתבדקו נקודתית תראו שאבא שלו היה הרבה יותר עדין ממנו, וחוצמזה מהניסיון שלי איתם, אבא שלו היה מקלל ושוכח, אבל הוא כל הזמן מתבחבש במלחמות עם טחנות רוח; לא מבין כלום אבל חשוב לו לקשקש ולעשות רעש).

וכן, איך שלא יהיה, זה בן אדם שהציבור שלנו היה צריך להוקיע בצורה הכי פשוטה שיש. וזה בכלל לא בזיון לתלמיד חכם, להיפך זה כבוד לתורה וכבוד להמוני לומדי תורה שהוא רמס וסיכן במו פיו המטונף.

ביזוי תלמיד חכםנרשםכלפעםמחדש

לשון הרע והוצאת שם רע. 

(ועוד רב שהוציא ספרים שנחשב בדרג גבוה)

הספר "ילקוט יוסף"נרשםכלפעםמחדש
עבר עריכה על ידי נרשםכלפעםמחדש בתאריך י"ב בסיוון תשפ"ה 14:38

כל "מבין עניין" יודע שהספר אינו אוצר פסקים ייחודיים שלו או של אביו, אלא ספר שמנגיש את כל ענייני ההלכה שצריך לדעת האדם היהודי, לכל אדם ולכל בית. 

לכן הספר הזה נלמד בהרבה בתים, בתי כנסיות ובתי מדרש, לכלל האוכלוסייה, בין מנחה לערבית (במקום תהילים), אחרי שחרית ובשבת בצהריים ועוד.

בזכות הספר הזה כבר עשרות שנים רבים רבים מעם ישראל יודעים את ההלכה שהם צריכים לקיים, אנשים שלא ידעו מה זה איסור בורר בשבת ועוד.

היות והספר ברובו אינו סיכום של דברים שנכתבו במפורש כפסקים ביביע אומר וכו', מטבע הדברים שבמהלך עשרות רבות של שנים כשהרב ואביו למדו ביתר עיון את הסוגייה דברים התחדשו והתחדדו והרבה שינויים ומהדורות יצאו כדי לדייק את דעתו ברבות השנים.

אבל רק אצלכם, הד"לים, מגיע "תלמיד חכם" שמעיד על עצמו שיש לו חברויות וירטואליות עם נשים נשואות (קשור לעבודה ב"ה, ולא  מפריע לבעל ח"ו), שיודע להשוות בין פוטנציאל הטרמפיסטיות , ומספר לנו שלבזות את הת"ח שעסוק כל חייו בהרבצת תורה לרבים זה בעצם מצווה וכבוד לתורה. ואף אחד לא ממש מוחה.

ואיך כל זה קשור לזה שאתם זרוקים באופוזיציה חוסמים כבישים ולא מצליחים להשפיע במדינה. ככה זה כשהכל מעורבב, לא יודעים מה זה כבוד לתורה, לא יודעים להצביע על מי שרומס את התורה..

(הרב יצחק יוסף לא הרב הגדול שבדור ויש גדולים ממנו, אבל זה לא המקום לדון איך למדוד ת"ח ואת מי, בטח לא על ידי המתיידד הנ"ל)

וואלהשלג דאשתקד

לרגע אמרתי לעצמי "אלקים ישמור, נרשמתי לכאן לאחרונה רק כדי להגיע למקום דתלי  שהדיונים לגופו של עניין ובלי קטילות מטומטמות של ניקים, והנה הכל נראה כאן כמו בפורומים של בחדרי", ואז הגיעה השורה המנצחת "רק אצלכם הדלים", וכבר לא היה צריך יותר. והכי אהבתי שאומרים כמה צריך להיזהר בכבוד תלמידי חכמים ואז מוסיפים שאצלכם הדלים כה וככה... זה באמת מראה רמה גבוהה מאוד של טיעונים, בטח היית ממש טוב כשלמדתם על צרת צרה ויאוש שלא מדעת...

לצערי לא אתייחס לדבריך, גם אני הייתי חושב שהספר רציני אם מונח בארון כזה סט גדול וכ"כ הרבה אנשים היו קוראים אותו. אבל מה לעשות ש"אצלינו הדלים" לא מתלהבים מכל איזה מורון שצץ אתמול, אלא בודקים דברים ולא זורקים סיסמאות? אז אני מכיר את המחבר ותלמידיו ומכיר די טוב הרבה ספרים.

יש הבדל גדול בין איזה חידוש או שינוי, לבין ספרים שנגנזו או שהופסקה הפצתם (הספר קול תורה, כבר לא מדפיסים אותו; וכידוע יש את המהדורה עם הקטע שיש שני כדור הארץ ושני שבט זבולון). ותאמין לי שאלו הפדיחות הבולטות אבל יש עוד המוןןן קטנות.

למה היו לומדים את הספר כ"כ הרבה אנשים? כי הוא מזוהה עם הרב עוהדיה והוא נגיש. האם זה אומר שכל הכבוד לרב עובדיה ולבן שלו? כן. האם זה סותר את האפשרות שמדובר בת"ח קטן מאוד וטיפש גדול מאוד? לי התשובה ברורה.

ביי

היה צפוינרשםכלפעםמחדש

שתידבק לעקיצה שהוספתי לכלל הציבור ולא לדברים שכתבתי נגד דבריך האוויליים (העקיצה לא באה על דבריך אלא בעקבות השתיקה לדבריך, והיא רלוונטית לציבור השותקים ולא לת"ח. אפילו לא אליך)

ודמגוג לא קטן צריך להיות כדי להפוך את הדברים שכתבתי על דבריך לאיזה ויכוח מגזרי. כי מה יותר טוב מלברוח משם.

הספר נלמד בהרבה בתי מדרש ובתי כנסיות של חובשי כיפה סרוגה. אני לגמרי משם ונמצא שם יום יום, ומכיר את זה מכמה מקומות בארץ לאורך שנים, ובלי קשר לרב עובדיה.

זכורות לי פעמים כשהתקשורת הציפה איזה אמירה של הרב עובדיה, והיו צריכים להסביר לציבור שצריך להיזהר בכבודו, הרי אחרי הכל את מהספר שלו אנחנו לומדים הלכות. הציבור בכלל לא קלט את הקשר הישיר בין הספר לבין הרב.

אבל מה אפשר עוד לצפות מדמגוג שמעיד על עצמו שיודע להשוות בין הפוטנציאל שבטרמפיסטיות ושמוקף בידידות נשואות, חוץ משיחזור לכתוב על ת"ח שהוא טיפש 

אז איך בעצם נטפרי לא חוסם לך את ערוץ 7נקדימון

או שאתה מזלזל בהוראת הרבנים ומשתמש באינטרנט פרוץ?

ראית מה זהנרשםכלפעםמחדש
חמור מאודנקדימון

ביטול תורה לשמה

צודקנרשםכלפעםמחדש

אני בכל פעם אומר לעצמי עזוב את הפורום.. לך ללמוד

אבל מה עם החבר'ה

ואז 

נרשם כל פעם מחדש

(עד ש EDGE התחיל לזכור לי את הסיסמאות)

אם לא תהיה רצינינקדימון

אז בסוף יגייסו אותך בשעה טובה

תודה על תגובתךשלג דאשתקד

וטוב שאתה כ"כ זמין בנט, שאפשר להתקדם עם הדיון ולסגור אותו מהר.

אין לי מה להשיב על ההודעה השנייה שלך, כי לא ראיתי שום טיעון שלא עניתי עליו.

אני כן רוצה להתייחס לשאלה שמאוד טבעי שתישאל על ידי ברי הדעת שבין הקוראים: אם הספר כ"כ מטופש, למה אני לא כותב נגדו, או שאם הוא כ"כ טוב כסיכום, למה אני מקרר את ההתלהבות אליו?

אז אקדים ואומר, שרוב ספרי הסיכום הרב עובדיה ותלמידיו אינם מומלצים כ"כ (אולי חוץ מספרי הראש"ל הנוכחי), כי הם מביאים רק את חידושיו של הרב עובדיה, ולפעמים דברים מאוד בסיסיים לא מופיעים בהם, או שנידונים שלמים בכלל לא מוזכרים בהם. סתם לשם דוגמה, ראו שהמושג "בן כרך שהלך לעיר" לא נידון בשום צורה בכל הספר חזון עובדיה (חוץ מפעם פעמיים באגביות כראיה למשהו אחר). אבל זה לא מפחית מגדולתו של הרב עובדיה, כתלמיד חכם אדיר, אוהב ה' ואוהב ישראל, שקדן חריף ובקי שלא היו בדורות האחרונים כמותו.

מצד שני, למרות כל הפדיחות שיש בילקוט יוסף, ברוב הדברים הוא סה"כ מצטט איכשהו את אביו, וכיוון שיש לאביו כתיבה מאוד מסודרת, אז ברוב הדברים זה לא נורא שלומדים אותו, כי זו לא המחבר, אלא ציטוטים מאחרים, שרובם חכמים (הוא גם עלול לצטט שטויות כמו הקטע עם תכלא דפלזון, וגם פה ושם כשהוא מגדיל ראש ומנסה לפתוח ראשי תיבות וכדו', וכדי בזיון וקצף). כך שהספר לא נורא כ"כ.

ברי הדעתנרשםכלפעםמחדש
עבר עריכה על ידי נרשםכלפעםמחדש בתאריך י"ב בסיוון תשפ"ה 23:55

לגמרי לא שואלים את השאלה הזו, בטח לא אותך. צא מהסרט כי אתה לגמרי לא מודע לאופן שבו ברי הדעת תופסים אדם שמבזה תלמיד חכם שבילה את רוב שנותניו בהפצת תורה וזיכוי הרבים.

אפשר לגרד הרבה נקודות שליליות על סדרת ספרים כה ארוכה, במיוחד לאדם כשרוני כמוך זה פשוט, אכן לא כמו להבחין בפוטנציאל זרימה של טרמפיסטיות עליו סיפרת לאחרונה (אם זה מרגיש לך ירידה לפסים אישיים נסה להתבונן במראה). 

הסברתי קודם שתכלית סדרת הספרים הזו היא הבאת ההלכה לכל בתי ישראל, גם הרחוקים ביותר, והיא לגמרי הצליחה הצלחה מסחררת. לא תראה עוד ספר הלכה מקיף כזה שכתוב בו שאסור לצפות בטלוויזיה כי יש שם פריצות וכדו' ושאסור ללכת לים מעורב. לפחות לפני 30 שנה לא היו ספרים כאלה. ומגלגלים זכות על ידי זכאי. אכן עם השנים יש תיקונים יש התקדמות, לגיטימי, הסברתי. 

ויכול להיות שכדי להגיש לציבור ספר שכולל את הכל היה מאמץ להקיף שבא על חשבון התעמקות בנושאים מסוימים, ואולי לא הכל נטחן הדק היטב בפעמים הראשונות, זה מאד הגיוני. נראה שזה מחיה אותך כמו עלוקה שמצאה דם - פתח ללשה"ר ורכילות וביזיון וכו', אבל זה רק אתה עם המשקפיים הוורודות שלך ובוודאי שאין כל הוכחה לדברי הבלע שלך על הרב המחבר.

לא מפיך אנחנו חיים, כשנרצה ספר הלכה מומלץ לא נשאל אותך.

אני חותם לך שעם הדברים שכתבתי לך מסכימים לפחות 95% מתלמידי החכמים מהמגזר הדתי לאומי. אם תראה להם מה כתבת הם יאמצו את תגובתי אליך בשתי ידיים. 

והכי יפה לראות שאתה עוד מליןנרשםכלפעםמחדש

על זה שתוקפים אותך אישית. כשכל דבריך היו רפש על אישיות  

אני הייתי נזהר מלדבר כך על גדול בישראל, למרותקעלעברימבאר

בעייתיות דבריו הקשים מאוד

במקום שיש חילול ה' אין חולקים כבוד לרבנקדימון
אילו היה מדובר במעידה חד-פעמית, בעידנא דריחתא, עבירה בלילה אל תהגהר אחריו ביום, ושאר תירוצים אז ניחא. אבל לא כן מדובר באיש הזה שקיבל בפרוטקציה פוליטית את תפקיד הראשון לציון.
אין לימין סיכוינרשםכלפעםמחדש

זה לא משנה אם אדלשטיין וגדעון סער וחבריו יהיו מספר 2-6 בליכוד או 22-26, 

בסופו של דבר 5 מנדטים עוברים אוטומטית לחבורת בני גנץ ולפיד.

לכן לא תקום ממשלת ימין גם בלי קשר לגיוס. 

מה לגבי ליברמן ובנטבינייש פתוח

המצביעים לעולם להם יסלחו לו אם ימנע ממשלה ללא חרדים.

בנט יצטרף לכל ממשלה, גם עם החמאס, גם עם החרדים והשמאל וגם ממשלה על טהרת הימין כמו פה

איך ביבי אמר כמה פעמיםנרשםכלפעםמחדש

זה לא משנה איך השמאל יחלק את המנדטים שלו. בנט וליברמן ישלימו עם גנץ ולפיד בין 55 ל- 60 מנדטים. 

הבעיה שאם אדלשטיין ותקווה חדשה יישארו בליכוד זה כמעט בטוח עוד 5 מנדטים פחות לגוש הימין ותוספת לגוש השמאל

השיטה של הליכוד תתקע לנו תמיד אנשים בעייתיים שיהיו מוכנים לזרוק את גוש הימין\מסורת לטובת איזה "ערכים". 

במקרה העכשווי זה אפילו לא ערכים אלא תרגיל פוליטי מובהק, סער זיהה בזמן את ההזדמנות לחזור לקחת מהליכוד וביבי הנואש קיבל אותו

עקרונות השמאלshindov

להיות בשלטון. ולחסל את הימין בכל דרך אפשרית.

ברור שממשלת שמאל תרקח דיל עבור החרדיםshaulreznik
לאו דווקא חוק יסוד. אולי היא סתם תקפיא את כל קמפיין הגיוס בטענה ש'ארגוני הנשים מתנגדים להדרה' בלה בלה בלה.
מה לעשותshindov

ככה זה. יש דברים שאנחנו לא יכולים לפתור. צריך להשאיר משהו לריבונו של עולם. לממשלה הזו אין זכות קיום. ומה שיהיה נראה...

עד מתי ????….סיעתא דשמייא
אי אפשר לנצח דת. 
אז נכנע?ברגוע
חרדים זה דת?איתן גיל
אולי אי אפשר לנצח את האסלאם, אבל לגרום לו לשקשקקעלעברימבאר

אפשר.

עד מתי אחד שקורא לעצמו סיעתא דשמיאהסטוריאחרונה

יכפור בסיעתא דשמיא, ויעבור על איסור דאוריתא של הטלת מורך לב בשעת מלחמה?!

לגופם של דברים, לא רלוונטי לנצח דת, אפשר בהחלט לנצח את האוחזים בדת הרשע הזאת.

ועוד פיגוע היוםשדמות בחולות

מה עוד צריך לקרות כדי שיעשו מעשה

וימגרו את האויבים שלנו?

זה מרגיש כמו עבודה של ילד לא גמורה שהגננת אומרת לו "לא נורא שלא סיימת, תמשיך ליצירה הבאה"...

2 מלחמות במקביל שמנוהלות ע"י גננת שלא מאמינה בעבודה מוגמרת.

^%&)%$#

אם רק היה אפשר למגר אוייבים בשיטות של התנ"ך, אופ.א.
של העת העתיקה - להשמיד, להרוג ולא להשאיר כלום, בלי שום מגבלות של משפט בינלאומי ועוד מגבלות שכובלות את הצבא והממשלה 
בטח שאפשר.. מי שרושם את זה, לא אחראי לבצע…פ.א.אחרונה
ולשאת בתוצאות בהמשך 
טראמפ החדשאיתן גיל

וויטקוף: ממשל טראמפ לא יקבל תוכנית הדומה להצעת סמוטריץ'

י"ג בתמוז תשפ"ה / 9.07.25

השליח האמריקני המיוחד למזרח התיכון, סטיב וויטקוף אמר לשר לעניינים אסטרטגיים רון דרמר כי מפת נסיגה ש"נראית כמו תוכנית סמוטריץ'" - וכוללת נוכחות ישראלית רציפה בחלקים נרחבים ברצועת עזה - לא תזכה לתמיכת ממשל טראמפ. כך דיווח ברק רביד.

או במילים אחרות, מחרטטים אותנו.

מבזק ערוץ 7: ישראל הסכימה עקרונית להכניס סיוע לעזהאיתן גיל

כאשר לכולי עלמא השליט הבלבדי בעזה הוא נכון לעכשו- חמאס.

ואיך זה מתכתב עם הצהרות הרהב הסדרתיות למוטט את היכולות השלטוניות של חמאס?

חחחחחה.

עובדים עלינו בעיניים.

רק סיימנו עם היהודון בלינקן, וכבר קיבלנו את מחליפו היהודון וויטקוף.

טוב, בסדרנקדימון

אני כבר מתחיל לחשוב שאתה מקבל כסף על הפעילות הנואשת שלך כאן בפורום

כן, אני מקבל כסף, והכל מתחת לשלחן- שחור על מלא.איתן גיל

אם יש לך בעיה עם זה- קפוץ!

מישהו פה מתחיל לכעוס, אה?נקדימון
תירגע חמוד. תעשה נשימות.
כותבים לי שאתה מומחה לפיתות עירקיותאיתן גיל
עבר עריכה על ידי איתן גיל בתאריך י"ד בתמוז תשפ"ה 18:03

אז תתעסק במה שאתה מבין בו באמת, וסיג לחכמה שתיקה.

מיד אחריךנקדימון
הבעיה אינה עם טראמפ החדשהסטורי
אלא עם נתניהו הישן.

לנתניהו יש המון הישגים, באמת,אבל יש לו שיטת עבודה של התמרחות, של התמהמהות, של שלבים קטנים למען המטרה תוך הקרבת הרבה ערכים אחרים בדרך.

טראמפ הוא הפוך לגמרי, הוא איש של תאכלעס', הוא רוצה להשיג את המטרות ומהר. מבחינת טראמפ יכלנו לפתוח ביום כניסתו לתפקיד את שערי הגיהנום על עזה, אין מים, אין חשמל, אין גרגר קמח ותוך שבועות ספורים לסיים עם המלחמה הזאת.

זה היה מביא אותנו לניצחון המוחלט, כולל להחזרת כל החטופים מזמן, אבל בהחלט יתכן שחלקם שעדיין חי, היה חוזר בארון. נתניהו לא מסוגל להחליט על זה, לכן נתניהו צינן את טראמפ. נתניהו הסביר לטראמפ שאנחנו רוצים את העסקה שעל השולחן ממשל ביידן - אז טראמפ לחץ על כל הצדדים וקיבלנו אותה.

טראמפ בעד הגירת כל העזתים, רק שזה יקרה כבר. בישראל כבר חודשים נמרחים עם הקמת המנהלת - אז לטראמפ נמאס והוא מקדם את מה שנתניהו רוצה.

יכול להיות שיש וויכוחים על פרטים, כמו בשאלה מי אמור לתת את המכה האחרונה. או עד כמה זה חשוב, אבל סה"כ הם מתואמים לגמרי. אם לנתניהו היה אומץ לצפצף על היועמ"שית, הפצ"רית וכל שאר נציגי הס"א במערכת ולתת את ההוראה לצבא להלחם כדי לנצח ומהר - טראמפ היה מגבה אותו ב100%.

מרכבות גדעוןאיתן גיל

היתה החלטת ממשלה שירדה לביצוע, לכבוש את הרצועה כולה, ולנתב את האוייב אל מדרום לציר מורג בדרכו אל ארבע כנפות תבל.

ביצועה טרם הסתיים, ובינתיים שילמנו ועוד משלמים במיטב בנינו. תוך כך נסגרת "עסקה" מאחורי גבנו שתחזיר הביתה, לכאורה, פחות ממחצית ממספר החטופים שעדיין בידי חמאס ושלוחיו, ופחות ממספר הנופלים במרכבות גדעון.

טראמפ התבטא בעד הגירת כל העזתים, ואם יחזור בו, הוא ישלם מחיר תקשורתי ויוקרתי. לכן הוא מצפה מנתניהו שיוציא לו את הערמונים מן האש, ויסכים למתווה שמייתר בפועל את תכנית ההגירה.

נראה שנתניהו, שנעטף בבית הלבן בליטופים, מספק את הסחורה, וכחלופה לסילוק האוייב העזתי הוא יקבל חידוש יחסים עם מאוריטניה. 

לפני זה שמענו גם שמענו את חברי הקבינט כל אחד בסגנונו, שהפעם לא מתקפלים לאחור, ו"שטח משוחרר לא יוחזר", בלה בלה בלה... אך בפועל ההחלטה לסגת כבר התקבלה, ועכשו שוקדים על ניסוחים אחרונים כדי למכור לבייס הימני את הקישקושים האלה באריזת צלופן. 

זה אולי מאחורי גבי וגבךהסטורי
אבל לא מאחורי גבו של נתניהו.

אם נתניהו באמת התכוון לעמוד במטרות של מרכבות גדעון (כמו שהבטיחו למילואמניקים שגוייסו שוב , שהפעם זה באמת, עד הנצחון ועוד כל מיני קלישאות - למה הוא ונציגיו כל הזמן חזרו בפומבי על העובדה שמוכנים למתווה ויטקופ?! שהיה אומר בקולו שהפעם אין מו"מ, שגם לא היה מנהל מו"מ.

נחמד לדון בזה בפורום וירטואליאיתן גיל

לצד זה סביר להניח שהשאלה עלתה מתי שהוא בדיוני הקבינט, ונתניהו סיפק או לא סיפק תשובות...

נראה שנחה דעתם של כל חברי הקבינט, ואפ"ה זה עדיין נמצא בצריך עיון גדול. כך לעניות דעתי הקלושה.

נתניהו: אם אחרי 60 יום לא יהיה פירוז נחזור להלחםאיתן גיל
ולמה לא- עד 60 יום?
או שסיפק או שלא סיפקהסטורי
או שנחה דעתם או שלא נחה.

יש כאלו שלא מנהלים את השיח האמיתי באמצעות הדלפות לתקשורת...

לדעתי ברק רביד זה לא אמיןזיויקאחרונה
שמאל קיצון
כמה יירוטים ראיתם?סביר11

האם ראיתם אי פעם בעיניים שלכם יירוט אמיתי של רקטה או טיל שעף בצורה אופיינית, וכיפת ברזל שמגיעה אליו ואכן פוגעת בו באמת? לא.

ו אם ראיתם בסרטון- אתם יכולים לכתוב ל מומחה האלקטרו אופטיקה, חתן פרס ביטחון ישראל על פיתוח טילים ,ו בעל פטנטים רשומים ומוכרים, והוא, אם הוא לא עמוס בפניות, יוכל להראות לכם שזה סרט מפוברק בסגנון פוטושופ ע"י תוכנה מסויימת שמשאירה הוכחות לזיוף.

ב. טילי תמוז ,גיל ,וכל טיל מכובד מראה צלב שהטיל מצלם בעצמו כיצד הוא מתקרב למטרה עד שהמסך שחור כשהוא מפוצץ אותה.

האם ראיתם אי פעם סרטון כזה מכיפת ברזל?

כנראה שלא, ואם כן, הוא כנ"ל יוכל להראות לכם שזה סרט מפוברק .

ג. יש פיתרון ש יעבוד, ולכן חשוב לפעול.

ד. ההוכחות של חתן פרס ביטחון ישראל על פיתוח

טילים -ביוטיוב: סיכום תמציתי.

וגם:

הסכנה העיקרית מהטילים, והיא רוב הטילים- היא כיפות ברזל, שיורים אותם לחינם כדי לתת פרנסה לבכירים ולאלפי משפחות שעוסקות בייצור ופיתוח שלהם. אלה רוב רובם של הבומים שאתם שומעים .

מאות רבותנפשי תערוג

כבר בעמוד ענן הייתי רואה את ירוטים.

אבל השיא הגיע עכשיו במלחמה מול איראן זה פשוט היה מטורף לראות את כל הירוטים. ממש מופע אור קולי מהחלון בסלון. בלילה הרבה יותר יפה

אציין לטובת הספקנים.

לא סיכנתי את חיי ואת חיי משפחתי.

הסתכלנו על הירוטים רק כאלה שלא הופעלה אזעקה באיזורנו אלא באיזור רחוק מאיתנו.

ואני ראיתיהעני ממעש

במהלך מילואים שנשארים בעמדה סטטית יירוטים רצופים

אבל אני לא זוכר אם שילמו לי לרשום את זה ואני לא יודע איך לעשות פרצופון תמה

אני ראיתי ענן זוהר כמה דקות אחרי היירוט, ומסתברקעלעברימבאר
שזו תופעה פיסיקלית כשהטיל מיורט באטמוספרה הגבוהה ובגלל החום של החלקיקים של הטיל שמתפזר באוויר
ואירן זורמת עם זה? או שגם חמינאי זהקעלעברימבאר
אשליה אופטית, ואולי כל אירן ופרס ואחשוורוש וכורש היו אשליה אופטית?
🤫הסטורי
אל תגלה, בסוף אולי נגלה שכולנו אשליה.
אני לא חבדניקקעלעברימבאר
👍הסטוריאחרונה
ברור שכולנו אשליהנקדימון

מה אנחנו אם לא רסיס אלוהי שהתמצק? קיום עצמאי? חחחח... אין לנו כזה

מי שיראה את המומחה שבפוסט, ישתכנע ויפסיק ללעוגסביר11
לא לעגתי אל תעלב🙂 רק הבעתי ביקורת.קעלעברימבאר
מצטער אם זה העליב
הוא שקרן כנראהנפשי תערוג

הוא מישהו שמשלמים לו טוב טוב.

אחרת לא מבין למה הוא משקר.

הוא יודע שהוא טועה.

מליוני ישראלים רואים את הירוטים בעיניים בלי מכשור אופטי.

הפעם גם ראו את הירוטים גם מקפריסין.

להגיד שכולם טועים ורואים לא טוב טיל קטן מתנגש בטיל גדול ואז יש פיצוץ?

לא סרט. לא סרטון.

מרימים את העיניים ורואים.

תביא מומחה שיוכיח שהשמש מסתובבת סביב כדור הארץאריק מהדרום

לא משנה כמה תארים וכמה פרסים יש לו הוא יהיה מושא ללעג.

כל כך הרבה עדויות וסרטונים וסתם אנשים שהרימו עיניים וראו.

לשאלתך, ראיתי יירוט בעבודה בזמן "עם כלביא".

חבל על הזמן שלך ושלו.

מומחים שירצו לטעון טענה הפוכה שדווקא כן היו ירוטים לא יתבקשו לטעון את זה כי רוב העם לא מקשיב למומחים מוזרים כמוהו.

גם פרופסור מכובד שהיה מנכל משרד הבריאות בעבר והכחיש קורונה בזמן המגפה הפך לנלעג ונקלה ודמות בארץ נהדרת הגם שניסה להציל את כבודו האבוד בכל פעם עם תרשימים וגרפים ושטויות, לפעמים טמטום ואגו מביכים את האדם עד מוות.

אבל באמת השמש לא מסתובבת סביב כדו"אנקדימון

השמש בכלל לא קיימת. מה שאתה רואה כשאתה מסתכל למעלה (נראה לך שזה למעלה, אבל ז=גם זה לא נכון)

זה פשוט הקרנה סופר משכנעת על מסך עם טכנולוגיה חייזרית.

אתה רץ חושב שראית, ורק חושב שזה יירוט, ורק נראה לך שזו עבודה, והזמן זה בכלל עוד פיקציה. רקאומר

למה אתה כ"כ אובססיבי על הנושא?ברגוע
איזה... חיידקים לא ראיתי, אז יירוטים?נקדימון

הכל שקרים אני אומר לך, הכל שקרים. אנחנו חיים בכלל במטריקס.

אין שום מלחמה. אתה ראית במו עיניך שתקפו באיראן? משקרים לנו בעיניים, נו

אני ראיתירקאני
גם החוקר נתן גפן טופל על ידי השבכ. הנה:סביר11

המעוניינים יכולים למצוא לגבי אנשים נוספים שטופלו

כשאני שומע כל מיני תדרוכים והדלפות על "טראמפ לוחץ"הסטורי
"פערים בין נתניהו לטראמפ על..." וכד', אני לא נלחץ מזה שטראמפ נטש, אכזב וכו', אלא בעיקר מסוקרן, מה התרגיל הפוך על הפוך שהם עושים הפעם...
אני מחלקאיתן גיל

בין תדרוכים מגמתיים שתכליתם להרדים את האוייב, ובין זגזגנות פוליטית שמטרתה לרצות שני צדדים בעלי אינטרסים מנוגדים.

אני בעד תחכום ותחבולה והערמה, כמו נגד האירנים, אך מנגד חוששני שבוושינגטון עובדים עלינו בעיניים.

כך למשל, כשטראמפ מצהיר בריש גלי שהוא בעד הפסקת המלחמה בעזה, ההסתברות שהוא ימנע את חידושה בתום 60 יום- גבוהה ביותר.

זה מביא אותי לחשוב שבנקודת זמן זו צריך לשנות את הפרדיגמה ולהניח על השלחן תנאים להפסקת המלחמה מעמדת מנצחים, ולכרוך בה את החזרת כל החטופים בבת אחת.

נקודת הפתיחה חייבת להיות שעל מתקפת שמחת תורה ישלם האוייב באדמה, כולה או רובה, ושליטה צבאית על המעט שיוותר אצלו אם בכלל.

זו הנחה קצת משונההסטורי
בהתחשב בכך שבימים שבאופן מתואם לחלוטין התארגנו לתקוף באירן עם חימוש אמריקאי שהגיע במיוחד לשם כך ותוך שימוש רצוף במרחב האווירי העירקי שבשליטתם - טראמפ אמר בפומבי שוב ושוב שרוצה דיפלומטיה ולא תקיפה.
הוא שאמרתי, מול אוייב אירני בתחבולות תעשה לך מלחמהאיתן גיל
בדיעבד התברר שטראמפ תכנן מלכתחילה להיות המכה בפטיש נגד אירן כדי לגזור קופון של נצחון, ולראיה- אחרי שהמפציצים האמריקאים סיימו את פעילותם המבצעית הוא הכתיב ל- 52 מטוסי קרב ישראלים שהיו בדרך לתקיפה נוספת באירן, לחזור על עקבותיהם 
אבל אתה לא יכול להכחישברגוע
שהוא לחץ עלינו להגיע להפסקת אש הקודמת בתנאים לא הכי טובים
לא אני, מזכיר הממשלה אמר בקולו שזאת העיסקה שרצינוהסטורי
ממאי, כלומר - עוד ממשל ביידן. כל ה'לחץ של טראמפ' היה הצגה לבייס. ככה כל מיני יינון מגלים וגדי טאובים ודומיהם שמתנגדים לעיסקה אבל מגנים בכל מחיר על ראש הממשלה מצאו תירוץ.

טראמפ אם כניסתו לתפקיד הציע לפתוח על עזה את שערי הגיהנום. אם זה מה שהיו עושים, אין מים, אין חשמל, אין גרגר קמח רק אש ללא הפסקה - תוך מקסימום חודשיים היה הניצחון המוחלט. גם כל החטופים כבר היו חוזרים, רק אין לדעת כמה בחיים. מדינת ישראל ביקשה ממנו ללחוץ על עיסקה, זה מה שקיבלנו.

אוליברגוע
אבל בכ"מ אפשר לראות שלא תמיד יש תרגיל הפוך על הפוך. או שיש, אבל הוא לא הכרח לטובה..
הוא לא לטובה לדעתך (ולדעתי)הסטוריאחרונה
אבל הוא מתואם עם נתניהו לחלוטין
גם אנינקדימון

הם הוכיחו את עצמם כמנהיגים בסדר גודל מבריק. טעויות שהיו תוקנו. חששות שהיו קיבלו אומץ.

אנחנו בעידן אחר, ועם סיעתא דשמייא גדולה, אנחנו נוכל לראות עוד יותר ישועות. הלוואי ונהיה ראויים.

39 חיילים נפלו מאז תום עסקת החטופים האחרונה.קעלעברימבאר
תזכירו לי כמה חטופים שוחררו בעסקה?
מה אתה בא לומר כאן?ברגוע

לא נלחמים רק בשביל שחרור חטופים, נלחמים בעיקר כדי להפיל את שלטון חמאס

נלחמים למען קיבוצי עוטף עזהhamedinai

השאלה אם לא היתה עסקה אם כל ההרוגים האלה היוקעלעברימבאר
כי עקב העסקה חמאס התחמש מחדש
אין ספק שנכון לעכשו יש לעדכן את מטרות המלחמהאיתן גיל

בעזה מוחזקים 20 נחשון וקסמנים חיים.

טוען אייל זמיר שאי אפשר לנצח את המלחמה וגם להחזיר אותם חיים. לא באותן מילים הוא אמר, אבל באותה משמעות.

גם לגופו של עניין, אתה לא דן עם האוייב על עסקאות, אלא בנסיבות מסויימות אפשר להמתיק לו את תנאי הכניעה.

המלחמה בלבנון ובאירן הסתיימו כי לא היו בידיהם חטופים לסחור בהם.

אם בעזה לא יהיו חטופים חיים, כניעת חמאס ללא תנאי תושג בתוך 48 שעות.

נכון שזה לא פוליטיקלי קורקט לדבר על זה כמו שפעם לא דיברו על טרנספר.

אהה הבנתיברגוע

אי אפשר לדעת

כנראה שהיו פחות הרוגים

מי אמר שזה קשור לעסקה?נפשי תערוג
גם לפני העסקה נהרגו חיילים
האם לא היו הסכמים עם החמאס בעסקה שסייעו לו להתחזק?קעלעברימבאר
אחרת, למה חמאס כל כך רצה את העסקה ולא שמר את החטופים לזמן אחר יותר מתאים?
חד משמעית שהעסקה חיזקה את חמאסנפשי תערוג

אבל לא בטוח שאם לא היתה עסקה לא היו הרוגים

אתה לא עושה עסקאות עם מי שאתה רוצה להשמיד אותואיתן גיל

בעסקה המוצעת מחלץ חמאס 60 ימי הפסקת אש, לא בלי שישארו אצלו 15 חטופים לפחות.

עד עכשו זה שיחק לנו וחזרנו להלחם מלחמת סרק לכאורה, כי מתוך השטח שאנחנו מחזיקים בו לא מתוכנן לספח שום דבר לישראל.

לכן הגיע הזמן להחליט מה רוצים, חטופים או נצחון. שניהם ככל הנראה לא יכולים לחיות יחד. 

אבל היו בוודאות פחות הרוגים, וזו רק ההתחלה לצערינוקעלעברימבאר
אם לא נגרש את העזתיםקעלעברימבאראחרונה
כל מי שטוען שכל החיילים שנופלים בקרבבינייש פתוח
זה למען שלמות הממשלה, הוא מנוול שיודע שאם תעצר הלחימה, גם אם נוכל לקבל בחזרה את כל החטופים, 7 באוקטובר הבא יקרה בעוד כמה שבועות.

אולי יעניין אותך