יש לי עכשיו 2 פחדים חזקים מאודבינייש פתוח

החרדים שמתכוונים להפיל את הממשלה, מבינים טוב טוב שהם לעולם לא יצליחו לשכנע את הציבור הרחב למה אסור לגייס חרדים.

ואם הבחירות יהיו על הנושא הזה, הציבור ישים את גיוס החרדים כשיקול מרכזי איך להצביע לבחירות לכנסת, ולא רק שם אלא על הרשימה של הליכוד. שהיתה מאוד קריטית בחוסר היכולת להעביר חוק שפוטר חרדים מהצבא.

לכן אמור להיות משהו חזק יותר, כלומר הם יודעים שלפיד או גנץ או שניהם יתנו להם הרבה יותר. ויש סיכום באוויר.

ראינו איך השמאל המליך את בנט על 6 המנדטים שלו. ועל התבטאותו על כך שהפלסטינים הם רסיס בישבן.

מאז 7 באקטובר נגמר ללא לחימה רב זירתית, חוסל נסראללה ורדואן, נשארתי עכשיו עם 2 פחדים חזקים מאוד:

בחירות בהם כל צד פוליטי יאשים את השני ב 7 באקטובר ובתמיכה בחמאס, תוך כדי מלחמה.

ממשלה שהשמאל יקים עם החרדים ותעביר חוק יסוד שאסור לגייס חרדים לצבא.

אל תפחדפשוט אני..

שום דבר לא ישתנה, כולם חדלי אישים באותה המידה.

דווקא בגלל שמדובר בחדלי אישיםבינייש פתוח

אני חושש שדברים ישתנו לרעה.

אלא אם כן העם ידרוש ממשלת אחדות שתגייס חרדים, ע"י שתתן להם בחירה בין גיוס לבין סגירה מוחלטת של הברז וקנסות גבוהים.

ושלא לדבר על החשש שהאפסים האלו יאשימו אלה את אלה בתמיכה בחמאס בזמן שאני והחברים שלי לגדוד, וחברים רבים ובני משפחה רבים נלחם על הבית.

...ברגוע
אני מפחד שתקום ממשלת שמאל מרכז ונפספס הזדמנות להחיל ריבונות ביו"ש בזמן שטראמפ נשיא
קואליצית קפלן תעביר חוק גיוס שתחולתו בעוד 10 שניםאיתן גיל

עד אז הפריץ ימות או הכלב ימות.

הג'ינג'י לא יעתור לבג"ץ נגד קואליצית החלומות שלו, וגם אם מישהו אחר יעתור, מובטחת למפרע תמיכת מיארה ועמית בכל חוק גיוס שיתבש בקפלן.

כי מה שמוגדר קושי משפטי אל מול קואליצית ימין מחליק טוב בגרון מול קואליצית קפלן. ע"ע מינוי הרצי לרמטכ"ל 10 ימים לפני הבחירות, וע"ע הסכם כניעה לנסראללה שבועיים לפני הבחירות.

ואפשר גם להעיף את יולי שמחזיק את הקואליציה בגרוןאיתן גיל

למיטב זכרוני גם הוא חתום על ההסכם הקואליציוני עם החרדים.

או שהם יצליחו להקים ממשלה בלי החרדיםברגוע
ואז הם ישללו מהם את כל התקציבים
אני מפחד שתהיה ממשלת שמאל ובלחץ טראמפ שירצה לסגורקעלעברימבאר

עסקאות יקימו מדינה פלסטינית

אני מפחדנקדימון

מכך שכבר לא אוכל לשאת את הטירוף היהודי להזיק לעצמנו בכוח, בידיים, כאן ועכשיו,

ואחפש לצאת לגולה ולסבול שם מהאנטישמיות המוכרת של הגוי במקום של היהודי.

הנה עוד מה שמחזק את השערתיבינייש פתוח

 

 

הרב דיבר בעבר לא מעט פעמים שהשמאל היה נותן לחרדים יותר ולא רק בנוגע לדיבורים באופן תיאורטי

האיש הזה מחלל את השםנקדימון

ובמקום שיש חילול ה' אין נותנים כבוד לרב

 

אין כלום ושום דבר בין "דעתו התורנית" לשפה המזוהמת, המטונפת, והאלימה שלו.

זה לא חילול ה'נרשםכלפעםמחדש

לדבר כך על מי שמנסה לפגוע בעולם התורה במתכוון, ולשיטתו עוד זה סתם לצורך רווח פוליטי

 

כל בר דעת מבין שאדלשטיין מסתבלט על גוש הימין,

הוא לגמרי מאלה שחיכו בשקט כדי לשים קרש בגלגלי הרפורמה המשפטית לעת הצורך

עכשיו הוא שורף את הגוש במסווה של דאגה ללוחמים, ויחד עם זה, לשם שמים כאילו, שורף את תוצאות הלחימה שלהם

חילול ה' מהקשים שישנקדימון

אין כלום ושום דבר בין "דעתו התורנית" לשפה המזוהמת, המטונפת, והאלימה שלו.

לא בהכרחנרשםכלפעםמחדש

לא יודע אם זו דעתו התורנית, אפשר לבדוק אצל תלמידיו, אבל בוודאי שיש דעות תורניות שבמצבים כאלה או דומים אפשר לחשוב כך ולומר כך באזני התלמידים. יש רבנים שסוברים כך, יש כאלה שחולקים, ויש כאלה שלא מסוגלים להאמין שיש דעות תורניות כאלה (גם בצד השני יש כאלה). אבל זאת עובדה שיש דעות תורניות מכאן ומכאן.

הדיבור המטונף והאלים אינו דעה תורנית ולא קשור לכזונקדימון

ואם השנאה אצלו גדלה כל כך עד לרמת קפלן, אז כדאי שילך לתקן את עצמו, ויפה שעה אחת קודם

לדיבור תקיף שמגנהנרשםכלפעםמחדש

את הרשעים (או את מי שבא לפגוע בענייני קודש) באופן נחרץ וחד משמעי יש מקום, זה לא בהכרח משנאה (שגם עליה אפשר להתווכח). 

אבל כמו שכתבתי קודם, בשני הצדדים יש כאלה שלא מסוגלים להבין\לקבל רגשית את הצד השני.

עובדתית יש היום אנשי תורה מובהקים שדעותיהם ודבריהם יראה לך הרבה יותר קיצוניים, 

לכן צריך להיזהר כשמדובר בת"ח ולא למהר לחשוד שהוא מונע משנאה וקלקול

הדיבור המטונף והאלים אינו דעה תורנית ולא קשור לכזונקדימון

מי שרשע זה מי שמשקר ביודעין לגבי נושא הגיוס ו"ענייני הקודש". כנראה הוא היה מנותק מאוד מהמציאות שאנחנו חיים בה, וזה עוד יותר גרוע אם ככה.

הדיבור שלו עצמו הוא תועבה, וחבל שהפוליטיקה של ש"ס הפכה אותו לרב ראשי שחי על חשבון המדינה תוך יריקה, בעיטה, ודיבור מטונף.

אלו הדעות שלךנרשםכלפעםמחדש

והן הרבה יותר רחוקות מדעה תורנית, 

ולדעתי כל דמות תורנית שתתייעץ איתה תכריע שמבחינה תורנית (שלכאורה חשובה לך), אסור לכתוב אותן.

 

 

שטויות יפותנקדימון

רב שקרן הוא עדיין שקרן.

 

במקום שיש חילול ה' אין חולקים כבוד לרב 

ואולי הדברים שלך הם חילול ה'?נרשםכלפעםמחדש

אתה לא ממש מתייחס למה שכותבים לך אלא חוזר על דבריך שוב ושוב. 

אי אפשר לתקן עיוות כזה

לא כתבת שום דבר שאפשר להתייחס אליונקדימון
הרב יצחק יוסף בנה איש קש, הדביק אותו לאדלשטיין, ואז השתלח בו בגסות רוח ובשפה נלוזה ומתועבת.


יש פה פוליטיקאי רבני מול פוליטיקאי לא-רבני, שום דבר מעבר לזה. אלא שהרב אמור לדעת לשמור על הפה שלו.

אתה שוב חוזר על אותם הדבריםנרשםכלפעםמחדש

אם היית פחות בהול לחזור על דבריך אולי היית שם לב מה כתבו לך.

 

אבל אם זו הדעה שלך ולא הדעה התורנית (כמו שכתבת בהתחלה), אז בסדר, אני בטוח שגם אדלשטיין ולפיד חושבים כמוך. זה לגמרי מובן.

אתה שוב חוזר על סיסמאותנקדימון

במקום להיות בהול להגן על איש מהמחנה שלך ובאצטלה של "כי הוא רב" ולכן כל דבריו קדושים אפילו הם שקריים ומרושעים - תעשה תשובה.

 

ישיבות ההסדר והישיבות הגבוהות, בהצלחתן האדירה לחיות חיי תורה בעולם המעשה, בספרא ובסייפא, ביציאה לעזרת ישראל מיד צר, בקידוש המחנה, מחייבות את הציבור החרדי ולכל הפחות את כמויות השבאבניקים שבו.

העוצמה הפוליטית החרדית שמסוגלת לאיים בהשבתת המדינה מחייבת את החרדים להשתמש בכוח הזה כדי לתקן את המדינה וכדי לקדם אותה.

במקום זאת, נתלים בתירוצים של הבל ובשקרים, מנפחים חזה ופולטים קיא במקום מילים, ולא מתביישים להשוות בין אדלשטיין ללפיד. או שבעצם זו הבורות המדהימה בעמדות של שני אלה. או שבכלל מדובר בשיפרור של פרופגנדה זולה שהאביסו אותך ביתד נאמן.

 

מה אתה בכלל עושה פה בקליפות של האינטרנט? אתה מבטל תורה ומזיק לעם ישראל. שב תלמד.

טוב אתה כבר מתנהג כמו טרולנרשםכלפעםמחדש

אם היית מבחין במה שכתבתי לך היית שם לב שבכלל לא הגנתי על הרב באופן אישי 

אלא על היותם של הדברים ראויים להיות דעה התורנית, ולא משנה של מי, ובניגוד למה שכתבת

שקרים ואנשי קש אינם דעה תורניתנקדימון

לא משנה כמה מנסים לסובב את זה.

 

ודיבור מטונף גם הוא אינו דעה תורנית ולא קשור לכזו.

יום טוב שיהיה לך.נרשםכלפעםמחדש

שמור לך איזה קישור לדברים, אולי פעם בעתיד תנסה להבין מה כתבתי לך. 

לא אמור להזיק להיות מודע לכלל הדעות התורניות

שמור לך איזה קישור לדבריםנקדימון

אולי פעם בעתיד אתה תחשוב על ההגדרות ועל המילים שאתה משתמש בהם, ותבין את המחשבה הכיתתית שאתה מבטא כרגע ביחס למושג "דעה תורנית".

המילה "רב" כבר סתמה את המוח שלך מלחשוב, שאתה אפילו לא מנסה להפריך את הטיעונים עצמם אלא רק נדבק לקטגוריה "המקודשת".

זה עצוב וזה עלוב. תחילת הסוף באה מהיסתתמות החשיבה בשל מילים שמתפקדות כשוטרי המחשבה.

 

שמור לך איזה קישור לדברים. אולי יום אחד, פעם בעתיד, תבין מה כתבתי לך.

שמור לך איזה קישור לדברים. אל תשכחנקדימון
סגנון משפחתי...shindovאחרונה
בואו נדבר עליו רגעשלג דאשתקד

לפני כ20 שנה חיברתי כמה ספרים ועמדתי בקשר איתו ועם רבנים נוספים. מאוד כיבדתי אותו, בעיקר כי מאוד הערצתי את אביו ומבחינתי הוא היה החיקוי שגם נגיש ונוח לשיחה. אני כותב את הדברים דווקא כי הכרתי אותו טוב ואני חושב שיש לי פרספקטיבה רחבה.

עברו שנים, ובעיקר מאז שהוא התמנה לראש"ל, הוא ניכר גם בעיניי בדמות האמיתית שלו. אז חברים בואו נהיה כנים, הוא תלמיד חכם קטן מאוד ביחס למעמד שלו. כל יודעי ספר יוכלו לספר לכם על הספרים שלו שהם סוג של ליקוט לא מוצלח מהספרים של אבא שלו, בלי סדר וארגון, בלי ביקורת, עם המון טעויות (באופן כללי כל מה שהוא נוגע מלא בטעויות, לא לחינם ילקוט יוסף יצא ב100 מהדורות, עם ספרים שלמים שנעלמו או שהפצתם הופסקה; הוא אגב היה הראשון שהוציא מפתחות ליביע אומר, ובשל הטעויות הרבות גם בהבנה וגם בסדר וגם בציונים, הם פשוט הושמטו במהדורות הבאות).

אני לא בא עכשיו להיכנס בוא, זו לא דרכנו והוא גם לא שווה את זה. אם היינו מדברים עליו פרסונלית, אני דווקא חושב שאדם כל כך לא חכם ולא רציני שבכל זאת הפך לראש ישיבה ופוסק, זה כבוד גדול לאבא שלו שהצליח לנתב אותו לזה למרות הקשיים. אבל לא באנו כאן לחפש צדיקים ואשמים, אלא לשאול מי אמור לדבר איפה, ובסופו של דבר מדובר ברעבאלע ברמה נמוכה מאוד. כשאנחנו מדברים על השפה הפוגענית והמגעילה שלו כלפי כל מי שלא תחתיו, זה פשוט בושה וחרפה וזה דורש הוקעה או התעלמות נחרצת. אתם זוכרים שהוא המציא שמי שעולה להר הבית חייב כרת, ואז הוא השתלח שבגלל העולים להר הבית אנשים מתים (וזה הוביל את הערבים לפתח את אינטיפדת הסכינים, כי הנה יש להם הכשר של הרב הראשי!!). ושכל מי שלא חושב ככה הוא ליגה ד. ושלחו לו מכתב של מאוד בחורי ישיבות הסדר והוא אפילו לא טרח להתייחס.

אז אין כאן שאלה של מתי מכבדים תלמיד חכם. הנושא כאן הוא רב בדרג מאוד מאוד נמוך, שכל פעם פותח ג'ורה על רב או אדם אחר, בלי להבין כלום מהחיים שלו (ואל תשוו אותו אפילו בדמיון לאבא שלו, כשתבדקו נקודתית תראו שאבא שלו היה הרבה יותר עדין ממנו, וחוצמזה מהניסיון שלי איתם, אבא שלו היה מקלל ושוכח, אבל הוא כל הזמן מתבחבש במלחמות עם טחנות רוח; לא מבין כלום אבל חשוב לו לקשקש ולעשות רעש).

וכן, איך שלא יהיה, זה בן אדם שהציבור שלנו היה צריך להוקיע בצורה הכי פשוטה שיש. וזה בכלל לא בזיון לתלמיד חכם, להיפך זה כבוד לתורה וכבוד להמוני לומדי תורה שהוא רמס וסיכן במו פיו המטונף.

ביזוי תלמיד חכםנרשםכלפעםמחדש

לשון הרע והוצאת שם רע. 

 

(ועוד רב שהוציא ספרים שנחשב בדרג גבוה)

הספר "ילקוט יוסף"נרשםכלפעםמחדש
עבר עריכה על ידי נרשםכלפעםמחדש בתאריך י"ב בסיוון תשפ"ה 14:38

כל "מבין עניין" יודע שהספר אינו אוצר פסקים ייחודיים שלו או של אביו, אלא ספר שמנגיש את כל ענייני ההלכה שצריך לדעת האדם היהודי, לכל אדם ולכל בית. 

לכן הספר הזה נלמד בהרבה בתים, בתי כנסיות ובתי מדרש, לכלל האוכלוסייה, בין מנחה לערבית (במקום תהילים), אחרי שחרית ובשבת בצהריים ועוד.

בזכות הספר הזה כבר עשרות שנים רבים רבים מעם ישראל יודעים את ההלכה שהם צריכים לקיים, אנשים שלא ידעו מה זה איסור בורר בשבת ועוד.

 

היות והספר ברובו אינו סיכום של דברים שנכתבו במפורש כפסקים ביביע אומר וכו', מטבע הדברים שבמהלך עשרות רבות של שנים כשהרב ואביו למדו ביתר עיון את הסוגייה דברים התחדשו והתחדדו והרבה שינויים ומהדורות יצאו כדי לדייק את דעתו ברבות השנים.

 

אבל רק אצלכם, הד"לים, מגיע "תלמיד חכם" שמעיד על עצמו שיש לו חברויות וירטואליות עם נשים נשואות (קשור לעבודה ב"ה, ולא  מפריע לבעל ח"ו), שיודע להשוות בין פוטנציאל הטרמפיסטיות , ומספר לנו שלבזות את הת"ח שעסוק כל חייו בהרבצת תורה לרבים זה בעצם מצווה וכבוד לתורה. ואף אחד לא ממש מוחה.

 

ואיך כל זה קשור לזה שאתם זרוקים באופוזיציה חוסמים כבישים ולא מצליחים להשפיע במדינה. ככה זה כשהכל מעורבב, לא יודעים מה זה כבוד לתורה, לא יודעים להצביע על מי שרומס את התורה..

 

(הרב יצחק יוסף לא הרב הגדול שבדור ויש גדולים ממנו, אבל זה לא המקום לדון איך למדוד ת"ח ואת מי, בטח לא על ידי המתיידד הנ"ל)

וואלהשלג דאשתקד

לרגע אמרתי לעצמי "אלקים ישמור, נרשמתי לכאן לאחרונה רק כדי להגיע למקום דתלי  שהדיונים לגופו של עניין ובלי קטילות מטומטמות של ניקים, והנה הכל נראה כאן כמו בפורומים של בחדרי", ואז הגיעה השורה המנצחת "רק אצלכם הדלים", וכבר לא היה צריך יותר. והכי אהבתי שאומרים כמה צריך להיזהר בכבוד תלמידי חכמים ואז מוסיפים שאצלכם הדלים כה וככה... זה באמת מראה רמה גבוהה מאוד של טיעונים, בטח היית ממש טוב כשלמדתם על צרת צרה ויאוש שלא מדעת...


לצערי לא אתייחס לדבריך, גם אני הייתי חושב שהספר רציני אם מונח בארון כזה סט גדול וכ"כ הרבה אנשים היו קוראים אותו. אבל מה לעשות ש"אצלינו הדלים" לא מתלהבים מכל איזה מורון שצץ אתמול, אלא בודקים דברים ולא זורקים סיסמאות? אז אני מכיר את המחבר ותלמידיו ומכיר די טוב הרבה ספרים.

יש הבדל גדול בין איזה חידוש או שינוי, לבין ספרים שנגנזו או שהופסקה הפצתם (הספר קול תורה, כבר לא מדפיסים אותו; וכידוע יש את המהדורה עם הקטע שיש שני כדור הארץ ושני שבט זבולון). ותאמין לי שאלו הפדיחות הבולטות אבל יש עוד המוןןן קטנות.

למה היו לומדים את הספר כ"כ הרבה אנשים? כי הוא מזוהה עם הרב עוהדיה והוא נגיש. האם זה אומר שכל הכבוד לרב עובדיה ולבן שלו? כן. האם זה סותר את האפשרות שמדובר בת"ח קטן מאוד וטיפש גדול מאוד? לי התשובה ברורה.


ביי

היה צפוינרשםכלפעםמחדש

שתידבק לעקיצה שהוספתי לכלל הציבור ולא לדברים שכתבתי נגד דבריך האוויליים (העקיצה לא באה על דבריך אלא בעקבות השתיקה לדבריך, והיא רלוונטית לציבור השותקים ולא לת"ח. אפילו לא אליך)

 

ודמגוג לא קטן צריך להיות כדי להפוך את הדברים שכתבתי על דבריך לאיזה ויכוח מגזרי. כי מה יותר טוב מלברוח משם.

 

הספר נלמד בהרבה בתי מדרש ובתי כנסיות של חובשי כיפה סרוגה. אני לגמרי משם ונמצא שם יום יום, ומכיר את זה מכמה מקומות בארץ לאורך שנים, ובלי קשר לרב עובדיה.

 

זכורות לי פעמים כשהתקשורת הציפה איזה אמירה של הרב עובדיה, והיו צריכים להסביר לציבור שצריך להיזהר בכבודו, הרי אחרי הכל את מהספר שלו אנחנו לומדים הלכות. הציבור בכלל לא קלט את הקשר הישיר בין הספר לבין הרב.

 

 

אבל מה אפשר עוד לצפות מדמגוג שמעיד על עצמו שיודע להשוות בין הפוטנציאל שבטרמפיסטיות ושמוקף בידידות נשואות, חוץ משיחזור לכתוב על ת"ח שהוא טיפש 

אז איך בעצם נטפרי לא חוסם לך את ערוץ 7נקדימון

או שאתה מזלזל בהוראת הרבנים ומשתמש באינטרנט פרוץ?

ראית מה זהנרשםכלפעםמחדש
חמור מאודנקדימון

ביטול תורה לשמה

צודקנרשםכלפעםמחדש

אני בכל פעם אומר לעצמי עזוב את הפורום.. לך ללמוד

 

אבל מה עם החבר'ה

 

ואז 

 

נרשם כל פעם מחדש

 

(עד ש EDGE התחיל לזכור לי את הסיסמאות)

אם לא תהיה רצינינקדימון

אז בסוף יגייסו אותך בשעה טובה

תודה על תגובתךשלג דאשתקד

וטוב שאתה כ"כ זמין בנט, שאפשר להתקדם עם הדיון ולסגור אותו מהר.


אין לי מה להשיב על ההודעה השנייה שלך, כי לא ראיתי שום טיעון שלא עניתי עליו.


אני כן רוצה להתייחס לשאלה שמאוד טבעי שתישאל על ידי ברי הדעת שבין הקוראים: אם הספר כ"כ מטופש, למה אני לא כותב נגדו, או שאם הוא כ"כ טוב כסיכום, למה אני מקרר את ההתלהבות אליו?

אז אקדים ואומר, שרוב ספרי הסיכום הרב עובדיה ותלמידיו אינם מומלצים כ"כ (אולי חוץ מספרי הראש"ל הנוכחי), כי הם מביאים רק את חידושיו של הרב עובדיה, ולפעמים דברים מאוד בסיסיים לא מופיעים בהם, או שנידונים שלמים בכלל לא מוזכרים בהם. סתם לשם דוגמה, ראו שהמושג "בן כרך שהלך לעיר" לא נידון בשום צורה בכל הספר חזון עובדיה (חוץ מפעם פעמיים באגביות כראיה למשהו אחר). אבל זה לא מפחית מגדולתו של הרב עובדיה, כתלמיד חכם אדיר, אוהב ה' ואוהב ישראל, שקדן חריף ובקי שלא היו בדורות האחרונים כמותו.

מצד שני, למרות כל הפדיחות שיש בילקוט יוסף, ברוב הדברים הוא סה"כ מצטט איכשהו את אביו, וכיוון שיש לאביו כתיבה מאוד מסודרת, אז ברוב הדברים זה לא נורא שלומדים אותו, כי זו לא המחבר, אלא ציטוטים מאחרים, שרובם חכמים (הוא גם עלול לצטט שטויות כמו הקטע עם תכלא דפלזון, וגם פה ושם כשהוא מגדיל ראש ומנסה לפתוח ראשי תיבות וכדו', וכדי בזיון וקצף). כך שהספר לא נורא כ"כ.

ברי הדעתנרשםכלפעםמחדש
עבר עריכה על ידי נרשםכלפעםמחדש בתאריך י"ב בסיוון תשפ"ה 23:55

לגמרי לא שואלים את השאלה הזו, בטח לא אותך. צא מהסרט כי אתה לגמרי לא מודע לאופן שבו ברי הדעת תופסים אדם שמבזה תלמיד חכם שבילה את רוב שנותניו בהפצת תורה וזיכוי הרבים.

 

אפשר לגרד הרבה נקודות שליליות על סדרת ספרים כה ארוכה, במיוחד לאדם כשרוני כמוך זה פשוט, אכן לא כמו להבחין בפוטנציאל זרימה של טרמפיסטיות עליו סיפרת לאחרונה (אם זה מרגיש לך ירידה לפסים אישיים נסה להתבונן במראה). 

 

הסברתי קודם שתכלית סדרת הספרים הזו היא הבאת ההלכה לכל בתי ישראל, גם הרחוקים ביותר, והיא לגמרי הצליחה הצלחה מסחררת. לא תראה עוד ספר הלכה מקיף כזה שכתוב בו שאסור לצפות בטלוויזיה כי יש שם פריצות וכדו' ושאסור ללכת לים מעורב. לפחות לפני 30 שנה לא היו ספרים כאלה. ומגלגלים זכות על ידי זכאי. אכן עם השנים יש תיקונים יש התקדמות, לגיטימי, הסברתי. 

 

ויכול להיות שכדי להגיש לציבור ספר שכולל את הכל היה מאמץ להקיף שבא על חשבון התעמקות בנושאים מסוימים, ואולי לא הכל נטחן הדק היטב בפעמים הראשונות, זה מאד הגיוני. נראה שזה מחיה אותך כמו עלוקה שמצאה דם - פתח ללשה"ר ורכילות וביזיון וכו', אבל זה רק אתה עם המשקפיים הוורודות שלך ובוודאי שאין כל הוכחה לדברי הבלע שלך על הרב המחבר.

 

לא מפיך אנחנו חיים, כשנרצה ספר הלכה מומלץ לא נשאל אותך.

 

אני חותם לך שעם הדברים שכתבתי לך מסכימים לפחות 95% מתלמידי החכמים מהמגזר הדתי לאומי. אם תראה להם מה כתבת הם יאמצו את תגובתי אליך בשתי ידיים. 

והכי יפה לראות שאתה עוד מליןנרשםכלפעםמחדש

על זה שתוקפים אותך אישית. כשכל דבריך היו רפש על אישיות  

אני הייתי נזהר מלדבר כך על גדול בישראל, למרותקעלעברימבאר

בעייתיות דבריו הקשים מאוד

במקום שיש חילול ה' אין חולקים כבוד לרבנקדימון
אילו היה מדובר במעידה חד-פעמית, בעידנא דריחתא, עבירה בלילה אל תהגהר אחריו ביום, ושאר תירוצים אז ניחא. אבל לא כן מדובר באיש הזה שקיבל בפרוטקציה פוליטית את תפקיד הראשון לציון.
אין לימין סיכוינרשםכלפעםמחדש

זה לא משנה אם אדלשטיין וגדעון סער וחבריו יהיו מספר 2-6 בליכוד או 22-26, 

בסופו של דבר 5 מנדטים עוברים אוטומטית לחבורת בני גנץ ולפיד.

 

לכן לא תקום ממשלת ימין גם בלי קשר לגיוס. 

מה לגבי ליברמן ובנטבינייש פתוח

המצביעים לעולם להם יסלחו לו אם ימנע ממשלה ללא חרדים.

בנט יצטרף לכל ממשלה, גם עם החמאס, גם עם החרדים והשמאל וגם ממשלה על טהרת הימין כמו פה

איך ביבי אמר כמה פעמיםנרשםכלפעםמחדש

זה לא משנה איך השמאל יחלק את המנדטים שלו. בנט וליברמן ישלימו עם גנץ ולפיד בין 55 ל- 60 מנדטים. 

הבעיה שאם אדלשטיין ותקווה חדשה יישארו בליכוד זה כמעט בטוח עוד 5 מנדטים פחות לגוש הימין ותוספת לגוש השמאל

השיטה של הליכוד תתקע לנו תמיד אנשים בעייתיים שיהיו מוכנים לזרוק את גוש הימין\מסורת לטובת איזה "ערכים". 

במקרה העכשווי זה אפילו לא ערכים אלא תרגיל פוליטי מובהק, סער זיהה בזמן את ההזדמנות לחזור לקחת מהליכוד וביבי הנואש קיבל אותו

עקרונות השמאלshindov

להיות בשלטון. ולחסל את הימין בכל דרך אפשרית.

ברור שממשלת שמאל תרקח דיל עבור החרדיםshaulreznik
לאו דווקא חוק יסוד. אולי היא סתם תקפיא את כל קמפיין הגיוס בטענה ש'ארגוני הנשים מתנגדים להדרה' בלה בלה בלה.
מה לעשותshindov

ככה זה. יש דברים שאנחנו לא יכולים לפתור. צריך להשאיר משהו לריבונו של עולם. לממשלה הזו אין זכות קיום. ומה שיהיה נראה...

ביבי האפס הטוטאלירועישםטוב

איזה עוד מנהיג הוביל אותנו לכזה שפל שהנשיא הכי אוהב ישראל בהיסטוריה

אסר במילים הכי מפורשות על ישראל להפציץ בלבנון???!!!???

 

 

 

 

 

 

 

 

 

כי מעולם לא קרה דבר כזה, נולדנו אתמול...הסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך א' באייר תשפ"ו 22:10

מעולם ארה"ב לא כפתה על בן גוריון לסגת מכל סיני, אחרי מבצע קדש, כשהוא כבר הכריז משארם על הישארות לנצח ומלכות שלמה החדשה.


 

מעולם ארה"ב לא הפרה את התחיבותה לאכוף את הפירוז, כשנאצר הכניס את כוחותיו לסיני - ולא קרה שהם 'לא מצאו' את המסמך עם ההתחיבות.


 

כמובן, מעולם ארצות הברית לא כפתה על גולדה, לא להגיב על ההפרה המצרית של שביתת הנשק של מלחמת ההתשה, כשקרבו את הטילים לתעלה. לכן גם אף מטוס שלנו לא נפל במלחמת יום כיפור.


 

גם מעולם לא קרה, שלקח להם אחד עשר יום, כשמדינת ישראל על סף חורבן, לשלוח את הרכבת האווירית של הציוד שהתחייבו לגולדה להביא אם תפרוץ מלחמה. (בפועל שלחו רק אחרי שבדם לוחמינו, המהפך כבר קרה).


 

מעולם הם גם לא כפו עלינו לעצור במלחמת יום כיפור, אחרי שהפכנו את המצב והיינו 101 קילומטר מקהיר ועל הכביש לדמשק.


 

מעולם ארה"ב לא הסתירה מאיתנו מידע מודיעיני קריטי, שהיו מחוייבים לו על פי ההסכמים בין המדינות, לגבי ההתעצמות הגרעינית של סאדם.


 

----------


 

 

אתה אמיתי?! שישה שבועות ישבת עם האצבעות על המקלדת ורק חיכית לרגע שאובססיית ביבי ביבי שלך תוכל לפרוץ בגלל איזו אמירה מטומטמת של טראמפ?!


 

מדהים איך אתה (וגם @איתן גיל), כל כך מתפעלים מאמירה. טראמפ אמר אמירה טיפשית, במסגרת הנרטיב שהוא מנסה להכניס להיסטוריה של 'מסיים המלחמות'. שישה שבועות של לחימה עצימה בתיאום הדוק שלא היה כמותו. זה לא רק האמירות של טראמפ עצמו ושל אנשיו, שמשבחות את רה"מ ואת מדינת ישראל בהנהגתו, זו המציאות, זו ההתנהלות. נתניהו רתם את טראמפ, לשתי מלחמות שדעת הקהל האמריקאית לא אוהבת. לא היה דבר כזה בהיסטוריה. העיקר ממרומי המקלדת שלך נתניהו הוא אפס...

טראמפ החדשאיתן גילאחרונה

נותן לאירנים אורכה בת שבועיים להחזיר תשובות, ועוד באותו יום הם מחזירים לו לאו מוחלט. הוא מספר לכל העולם ואשתו שהאירנים מתחננים לעסקה, וכולם מאמינים לו חוץ מאירנים עצמם, שמגחכים, ויודעים מי באמת מתחנן לעסקה. רמז: הוא ג'ינג'י.

האירנים מתנים את הסכמתם להפגש עם האנשים של טראמפ בהפסקת ההפצצות הצהליות בלבנון, וטראמפ בתגובה נעמד דום ומורה לנתניהו לנצור את האש. אז מי מתחנן למי.

אז ככה, אולטימטום אמין הוא אולטימטום שמוגבל ל- 48 שעות ולא יותר מ- 72 שעות, ואחריהם- שערי גהינום נפתחים- בטהרן ולא כמו בעזה. 

אלא שטראמפ לא שם, מה שמבסס את המסקנה המתבקשת שהוא עוד סוג של אקדח צעצוע שמהלך על שתים.  

 

 

 

סקירה היסטורית על שימוש באטרקציה מינית לנצח מלחמותhamedinai

**סקירה היסטורית על שימוש באטרקציה מינית להגיע להישגים ולנצח**


השימוש באטרקציה המינית - או ב"מגדר הנגדי" - כמנגנון מוטיבציה, תחרות והישגים הוא אחד הדפוסים העתיקים והחוזרים ביותר בהיסטוריה האנושית. בני אדם (ובעיקר גברים, בהקשרים של מלחמה ותחרות) היו תמיד מונעים גם מדחפים ביולוגיים עמוקים: תשוקה, סטטוס והזדמנות מינית. הדפוס הזה מופיע בתרבויות שונות, בצורות שונות - החל ממניפולציה תמימה-לכאורה ועד לאלימות קשה.


### "מפריחי יונים" - דוגמה קלאסית מהתלמוד ומשנה

בתלמוד ובמשנה (סנהדרין ג, ג) מוזכרים "מפריחי יונים" כקבוצה שפסולה מלהעיד.

מה זה בעצם?

המתחרים היו משחררים יונים ממין **שונה** - זכרים ונקבות - מהשובך שלהם. היות שהזכר והנקבה מושכים זה את זה באופן טבעי ואינסטינקטיבי, היונים של היריב "מתאהבות" ומעבירות את עצמן אוטומטית לשובך של המפריח.

במילים פשוטות: הם השתמשו בכוח המשיכה המיני כדי "לגנוב" יונים בלי אלימות ישירה. החכמים ראו בכך גזל מדרבנן והתנהגות לא מוסרית, ולכן פסלו אותם.


### בצבאות העתיקים - אונס כ"פרס" רשמי ללוחמים

הדוגמה הקשה יותר באה מצבאות העולם העתיק (אשור, בבל, יוון, רומא, מונגולים ועוד).

לוחמים קיבלו במפורש "זכות" לאנוס את נשות האוכלוסייה המנוצחת. זה לא היה "תופעת לוואי" - זו הייתה **מדיניות מכוונת**.

המטרה הייתה ברורה: לתת עידוד ולוחמים להתגייס ולסכן את חייהם. "תילחם - ותקבל שלל, כולל נשים".

כך הפכה האטרקציה המינית (או הכפייה המינית) לכלי גיוס ומוטיבציה רב עוצמה.


מיותר להגיד שמי שיש בו רוח של שלום ומוסר חייב להתנגד בכל תוקף לפרקטיקות כאלה.


### אבל זה בדיוק מה שקורה היום

ובכל זאת - בדיוק אותו מנגנון פסיכולוגי עומד מאחורי הטיעונים של התומכים בגיוס לוחמות ממין נשי ליחידות הלוחמות.

הם טוענים (בין השאר) שהנוכחות הנשית נותנת מוטיבציה ללוחמים הגברים להתגייס, להישאר ולהילחם - וגם ללוחמות עצמן.

במילים אחרות: משתמשים שוב במגדר הנגדי כ"תמריץ" סמוי, בדיוק כמו "מפריחי יונים" או כמו הרומאים שנתנו ללוחמיהם "פרס" מיני.


אני טוען:

**רק צדקת הדרך צריכה להיות המוטיבציה היחידה להתגייס ולהילחם.**

שום "סקסיות", שום דינמיקה של אטרקציה, שום "מועדון חברתי".

אם אין צדקת דרך אמיתית - אין מה להתגייס.

גיוס לצה"ל (ובפרט ליחידות קרביות) אינו מועדון חברתי. הוא אמור להיות מחויבות טהורה למשימה, לא הזדמנות חברתית-מינית.


מי שמאמין באמת ברוח שלום ובערכים מוסריים גבוהים חייב לראות את התופעה הזאת בדיוק כפי שהיא: שימוש ציני באינסטינקטים הבסיסיים ביותר של האדם כדי להשיג מטרות צבאיות.


ההיסטוריה מלמדת אותנו שהדפוס הזה עובד - אבל הוא גם מלמד אותנו כמה הוא מסוכן ומוסרית בעייתי.

האם צה"ל ממלא את הוראות הממשלה?הסטורי

לכאו' כולנו יודעים ששר הביטחון הורה ודובר צה"ל פורסם תמונות של הביצוע - של ניתוק צפון הגליל העליון (שמשום מה סייס-פיקו חתמו שהוא בצד הצרפתי שהפך למה שמכונה היום 'מדינת לבנון'), ממה שמעבר לליטני.


ואז מגיע הידיעה המשונה הזאת:

הגשרים המופצצים שוקמו, תושבים חצו דרומה


לא בונים גשר בשעות בודדות, המשמעות של השיקום המהיר - שההריסה היתה קוסמטית בלבד. אם צה"ל באמת היה מבצע את הוראת הממשלה ומנתק בין צפון הליטני לדרומו - אף אחד לא היה יכול לחזור עכשיו, גם לא בעשרה ימים של הפסקת אש.


האם הצבא באמת נשמע לממשלה? האם הממשלה קיבלה החלטה על הפסקת אש, על דעת שמעברי הליטני הרוסים והמציאות שונה? 

כן, וכנראה המדינה החליטה לאפשר את זה.קורא נלהב לשעבר
אתה גם לא שומע את שר הביטחון או ראש הממשלה זועמים שלא קיבלו את ההנחיות שלהם כי כנראה בצבא שאלו מה לעשות בנידון והתשובה היתה- כלום.

שוב כנראה מהשיקולים שהביאו מראש להחלטה האומללה של הפסקת האש- גם אם יש לה צידוקים מדיניים

ועכשיו שר הביטחון אמרקורא נלהב לשעבר

שבקו הנ"ט צה"ל ימשיך להחזיק בשטח ולשטח אותו ולא יתן לאזרחים לחזור, ומשאר המקומות הם יאלצו להתפנות מחדש אם [וכאשר- הוספה שלי... ] תחודש הלחימה.

קיצור, צריך לחכות לראות איך למעשה הדברים יראו בשטח ואז לדון שוב..

ובעצם הוא אומר ששיקרו לנו אתמול, כשאמרו שצה"ל נשארהסטורי
בקוים שהשיג.
איש חסיד היה בלי מזון ומחיהאיתן גיל

וכמו בזמירות למוצאי שבת, הגשרים המופצצים נבנו בן לילה. בורא עולם בקנין השלם זה הבנין.

ובענייננו, ברור שהממשלה משקרת (גם סמוטריץ'), וגם צה"ל משקר, וגם התקשורת מסתירה את האמת.

רק הג'ינג'י שאומר דבר והיפוכו באותו משפט מוחזק לדובר אמת. 

 

מעולם לא טענתי שהוא דובר אמתהסטורי
טענתי טענה פשוטה - הוא מתואם לגמרי עם רה"מ, כמו שלא היה נשיא אמריקאי מעולם. לצפות שהוא ירצה בשבילנו יותר ממה שאנחנו רוצים (כלומר, לא אני ואתה, אלא ראש ממשלת ישראל שעובד מולו) ולהתאכזב ממנו בגלל זה - זו קטנוניות וכפיות טובה.
כתבת שלא בונים גשר בכמה שעותאיתן גילאחרונה

אז הוכחתי לך שכבר היו דברים מעולם.

לגבי טראמפ החדש, ביבי למד לעשות איתו עסקים (=פוליטיקה). תן לי לחסל את חמינאי ואתן לך הפסקת אש בלבנון, וכו'.

הפסקת האש עם לבנוןקורא נלהב לשעבר
במתקונתה הנוכחית- טובה ליהודים או רעה? פרט נמק והסבר מדוע!
דעתי-קורא נלהב לשעבר

על פניו ממה שידוע לנו היא גרועה.

אנחנו צריכים להעיף בעצמנו את כל המחבלים מעבר לליטאני ולשטח את כל הכפרים שם לפחות בכל שטח 'קו הנ"ט'. ולא לסמוך על צבא לבנון- שכבר הוכיח במלחמה הזאת ממש שהוא לא יכול ולא רוצה לעשות זאת לבדו. כך שלעשות שוב הפסקת אש ולצפות לתוצאה אחרת זאת טיפשות.

וכרגע הדיבור זה רק להשאר על קו הנ"ט, כעשרה קילומטרים, וגם בתוך הקו הזה לא חושב שיהיה לצה"ל חופש פעולה מלא לשטח את הכפרים ולהשמיד תשתיות טרור.


אבל אולי קצת אפשר להבין מהצהרת נתניהו שהפסקת אש קצרה כזו עם לבנון תביא את איראן יותר ברצינות למו"מ עם ארה"ב בניסיון להגיע להסכם איתה שתמסור את האורניום המועשר- שזה איום מרכזי מאד שעוד לא סר סופית ושכרגע לא הצליחו להגיע אליו לא ישראל ולא ארה"ב.

וכמובן גם שיקולים מדיניים יכול להיות שגורמים לו אבל אז זה עצוב ובעייתי מאד שישראל כ"כ תלויה בארה"ב שגם נאלצת לפעול בניגוד למה שרצתה..

מורכבהסטורי
כלומר, על פניו - זה שוב להפסיק באמצע בגלל לחץ חיצוני, שזו טעות.

אבל, אם למדנו משהו בשנתיים וחצי האחרונות, זה שהפסקה אינה סוף פסוק. גם בהפסקת האש הראשונה ובוודאי בשניה בעזה, אנשים טענו שויתרנו וזה יסתיים בלי כלום - המשכנו והבאנו הישגים משמעותיים. גם באירן, כל מיני בנטיסטים ביכו את העצירה אחרי עם כלביא בלי שסיימנו ומתברר שראשי המדינות כבר אז תכננו עוד סבב. גם בלבנון - אנחנו מפסיקים בעמדות טובות מהעמדות הקודמות, שגם מהן, המשכנו לזנב בחיזבאללה.


יש מכלול שיקולים הן פנימיים והן בין-לאומיים, שמקבלי ההחלטות צריכים לתמרן בינהן. בסופו של יום, אנחנו במקום הרבה יותר בריא מבעבר, ביטחון ישראל הרבה יותר חזק מלפני שלוש שנים.

לא הבנתי איפה המורכבותברגוע

כתבת למה זה לא כ"כ נורא לעשות עכשיו הפסקת אש, וגם שאין ברירה מבחינה דיפלומטית, אבל לא כתבת שום דבר טוב בהפסקת אש.

פשוט מאוד - השורה הראשונה הסבירה למה אני לכאו'הסטורי
לא מרוצה. כשלעצמה היא ראה, אין מה להתלבט. אנחנו מפסיקים להלחם כשלא סיימנו את העבודה.

יתכן שאנחנו לא יודעים הכל, וזה ישרת אותנו בהמשך.


האמת שמאוד קיוויתי, שכמו בסוף המבצעים באירן - צה"ל ינצל את השעות האחרונות לחיסולים משמעותיים. לפחות לפי מה שידוע לנו כרגע, צה"ל תקף 'מטרות', שבד"כ זה לא יותר מידי...

ועוד נקודה שהתחדדה לי משיח עם חבר שבשטחהסטורי
גם בעזה וגם בלבנון שנה שעברה - היתה הרבה עבודה חשובה של טיהור והשמדת בונקרים וכד', שצה"ל יכול לעשות דווקא כשהוא לא תחת אש. לדבריו שנה שעברה הם עבדו אחרי הפסקת האש, יותר קשה מאשר לפני.

אז לא שזה אידיאלי. עדיין הקולות שיוצאים מהקבינט הם שיש כאן אילוץ מול טראמפ, בתוך המהלך הגדול של מניעת אירן גרעינית, שגם הוא הולך קמעה קמעה. אבל לא כמו שזה נדמה בעורף, שהמצב הוא בינרי 0 או 1 - פעילות או חוסר פעילות. יש הרבה בין לבין.

מסכים עם הדברים שאתה כותב.קורא נלהב לשעבר

ואכן ימים יגידו ונוכל להחליט האם היה מוצדק/מוצלח וכו' הפסקת האש.


אבל צריך להזהר גם לא לקבל כל דבר בשוויון נפש וישר לומר שיש שיקולים שאני לא יודע.

זה אולי נכון, אבל בתור אזרח התפקיד שלנו זה להזדעק על מה שנראה כהסכם רע- גם בשביל העמדה הנפשית, וגם בשביל להראות למקבלי ההחלטות שהציבור שלהם מצפה לראות שהם אכן יפעלו הכי נכון בסיטואציה שלפניהם.

למשל קצת הפריע לי שכשהודיעו על הפסקת האש מיד ינון מגל אמר שהוא מבין את זה והעלה את הסברות שתומכות, ויש באמת כאלה! אבל צריך קודם לומר שזה נראה רע ורק אח"כ לומר אבל יתכן שיש נסיבות שמצדיקות את המהלך הרע ולכן נמתין ונראה..

מסכים אתךהסטוריאחרונה
פרדוקס ה"בגידה מבפנים"hamedinai

ככל שאתה פחות מאמין ב"בגידה" ויותר מאמין ב"מחדל מערכתי" – כך המסקנה שלך לגבי יו"ש צריכה להיות יותר ימנית.


הרי אם צה"ל הגדול קרס מול 60 ק"מ של גדר בעזה רק בגלל בלבול וחולשה, איך בדיוק נגן על 700 ק"מ בלב המדינה?


בלי שום תיאוריות קונספירציה, המסקנה נשארת אחת וברורה:


נסיגה מיו"ש היא לא "מחיר השלום" – היא התאבדות קיומית.


ה-7 באוקטובר הוכיח שהמערכת פגיעה.

ביו"ש הפגיעות הזאת תעלה בפי עשרה קורבנות.

אתה צודקהסטוריאחרונה

החסרון הגדול של קונספירציות הבגידה - הוא שהיא משחררת מחשבון נפש.


אם היתה בגידה, נתלה את הבוגד ונחזור לישון.

לא צריך ביקורת על שיטות איסוף המודיעין, לא על הניתוח שלו, לא על רמת המוכנות של צה"ל לאירוע פתע, לא על בניית מפקדת האוגדה ושתי המפקדות החטיבתיות באותו שטח צפוף ונשלט על ידי האויב, לא על כך שדרשו מכיתות הכוננות להפקיד את הנשק, לא על כך ששלושים שנה כל הממשלות ידעו שהאויב חמוש ומתאמן ובמקרה הטוב התעלמו, במקרה הרע - עזרו לו, גם לא על כך שפיתחנו כיפת ברזל, לא כאמצעי עזר ללוחמים, אלא ככלי שמאפשר לנו לספוג בלי להגיב. גם העובדה שהיתה שנה מטורפת, שאנשים שצה"ל השקיע בהם שנים הודיעו שלא יגיעו, היא לא בעיה אם נתלה בוגד אחד.

למה שמו צפירה השנה?קעלעברימבאר
בטוח יש זקנים שחשבו שזה אזעקה, אנשים יכולים לעשות תאונת דרכים או לרוץ למקלט ולמעוד או לקבל התקף לב.

גם חזבאללה היו יכולים לנצל ולירות בצפירה.


העיקר את הכותל סגרו כי זה פיקוח נפש.


אבל משום מה החליטו שצפירה דוחה פיקוח נפש וזה יהרג ואל יעבור...

יש דברים שהציבוריות הישראלית לא מסוגלת לקבלהסטורי
וגם לדעתי היה ראוי לבקש מהציבור/מוסדות חינוך/בסיסי צה"ל וכד' לעשות את שתי דקות הדומיה והטקסים הקבועים בכלל - בלי צפירה מלחיצה ברמקולים.

אבל, יש דברים שגם אם הם הגיוניים - הציבוריות הישראלית לא מסוגלת לקבל. אחד מהם זה כל נגיעה בזכרון השואה.

הבעיה זה שזה ככה כבר המון שניםא.ק.צ
הצפירה הבילה אנשים מהפעם הראשונה שהשמיעו אותה, ואף אחד לא טרח לשנות אותה
גם אני נלחצתי ממש לרגע. עד שנזכרתימשה

וגם אבא שלי.

נו, באמתמרדכי

בס"ד


אני הכנתי הבוקר את הילדים שלי, גם את בן השנתיים וחצי ובטח את הגדולת ממנו, שתהיה צפירה. גם הסברתי להם מה ההבדל בין צפירה לאזעקה שיבינו שאין  להם מה להיבהל. הכנה כל כך פשוטה - שאין בינה לבין פיקוח דבר או חצי דבר.


בסוף כל אחד יודע מה השעות של הצפירה (10:00, 20:00, 11:00). מרבית האנשים עוצרים דקה לפני כן וזה לא תופס אותם במקרה.


גם החשש מירי רקטות מצד חיזבאללה הוא תירוץ קלוש. ברדיו ובכל מקום מחדדים בכל שנה, וביתר שאת מאז פרוץ המלחמה, איך זה יתנהל במידה וחלילה במקביל יש אזעקת אמת.


בקיצור, אין שום הצדקה לבטל את הצפירה. 2 דקות של שקט שבה מדינה שלמה מתייחדת עם שישה מיליון יהודים שניספו זה דבר חשוב דיו כדי להמשיך את זה למרות המלחמה.

 

אפילו שיר יותר טוב מצפירה.כינור יהודי
כמו מה? "שריפה, אחים שריפה"?מרדכי
האופציות רבות הנהכינור יהודי
יש גם עוד אופצייהמרדכי
בס"ד

לשים כבר עכשיו תזכורת בפלאפון ליום שני בשעה 19:55 וביום שלישי לשעה 10:55 ובה יהיה כתוב "לשים לב - צפירה עוד חמש דקות". אז, כשהפלאפון יצלצל, למצוא מקום לעמוד בו, לפתוח פרק תהילים ולהתייחד עם זכר הנופלים מבלי שהרקולים יצטרכו לנן את מנגינת "אצלנו בגן" או "אחי הצעיר יהודה".


וחלילה, אם יהיה אירוע אמת, תהיה אזעקה עולה ויורדת בעלת הבדל ניכר בינה לבין הצפירה. 

אתה מודע לזהכינור יהודי

שלא כל עם ישראל קוראים את ההודעה הזו, כן?

 

גם אם עזרתי לשלושה אנשים - זה מעולהמרדכי
בס"ד

בכל מקרה, ביום הזיכרון רבים מהאנשים נמצאים במילא בטקסים ובבתי העלמין, כך שגם מהבחינה הזאת הדבר הרבה יותר פשוט.

כמובןכינור יהודי

רק שאני מנסה להקל על כולם. זה זמן רגיש.

זה לא אומר שאי אפשר להתייחד עם זכרון הנופלים, רק קשה לי שהראש בקיר לגבי הצפירה (הראש של מקבלי ההחלטות)

זה לא עוזררקאני

לקפיצה הראשונית של הלב כששומע את תחילת הצפירה

ולא עוזר לילדים קטנים כמה שמסבירים להם מראש

התכוונתי להגיב להודעה מעלייךרקאני
לא עוזר שהמוח מביןרקאני

הגוף עדיין נבהל

מסכימהכינור יהודי

ומאוד מאוד יכול להיות שלא כולם זכרו שבדיוק תהיה צפירה

נכוןמשה
בעיני צריך לשנות את הצליל שלהשוקולד לבן

ההתחלה אותו דבר וגם אם מוכנים זה עדין מלחיץ

(אצלנו גם היו פשלות במערכת הכריזה וחלק מהאזעקות נשמעו כמו צפירה אז בכלל זה מלחיץ מאד)

נו, באמתהסטורי

מידיעה וודאית - יש אנשים ידעו שצפויה צפירה ועדיין נכנסו ללחץ. יש ילדים בבית ספר, שאחרי הכנה עמדו בטקס וחיכו לצפירה שידעו שעוד רגע תגיע - ועדיין כשהגיעה רצו למקלט במבטים מבוהלים.


האזעקה והצפירה בנויות ככה שעוד לפני המודע, הן מפעילות אצלינו את התת-מודע. עוד לפני שאנחנו בודקים האם זאת צפירה עולה ויורדת או רק עולה ולא יורדת - אנחנו כבר במצב פעילות.


למעשה כמו שכתבתי - אני חושב שהיה ראוי לבטל, לא חושב שאפשר היה לבטל. השיח הציבורי לא היה מסוגל לשאת את זה, אבל לא לזלזל.


נ.ב.

יכול להיות שיש לכם ממ"ד והילדים פשוט ממשיכים לישון בו?

אני לא מזלזל בלחץמרדכי

בס"ד


אבל בסוף הנקודה המרכזית בעיניי היא שיש פה משהו שגורם לנו לעצור שתי דקות ולהתייחד. אני לא מכיר שום תחליף הגיוני לזה, ובלעדי זה יום השואה היה הופך ליום של סיפורים ברדיו ובטלוויזיה.


הצעד הבא זה אם אין צפירה אז למה לעשות את הטקס דווקא בעשר ולא בשעה האחרונה של המערכת - במקרה הטוב. או במקרה הרע לבטל לחלוטין כי יש הרבה חומר לימודי להשלים בגלל המלחמה וצריך להספיק עד סוף השנה.


הצפירה, גם אם היא לא מושלמת, היא ההזדמנות היחידה לעצור את היום למדינה שלמה. במיוחד ביום הזיכרון לחללי מערכות ישראל שבו עלינו לזכור מי הם החיילים שהקריבו את נפשם שאנחנו נוכל להמשיך את חיינו.

לא רואהרקאני

משהו נעלה בלעמוד ולחשוב על 6 מיליון הנרצחים

כן חשוב לזכור

ולהגיד תהילים או משניות לעילוי נשמת

אבל לעמוד בצפירה זה טקס חסר יתרון

הנשמות בעוה"ב לא מתעלות בזכות העמידה הזאת

ובטח לא מתעלות בזכות בהלה של מליוני ישראלים 

אבל חשוב לאלפרוש מהציבור אם את ברחובקעלעברימבאר
נכוןרקאני

גם לא רואה מעלה בלהמשיך את החיים כרגיל כשכולם עוצרים...

אין לי בעיה לעמוד ומשתדלת לומר גם כמה פרקי תהילים

אבל באמת שלהבהיל את כל המדינה זה מיותר כל כך

כדאי להתבגר מהססמאות החרדיות המביכותהסטורי
העניין אינו לנשמות שלהם, אלא לתודעה שלנו. יש ערך גדול בתודעה הזאת, בעם שלם שעוצר ביחד וזוכר.

וכמו שאמר אחד מגדולי רבותי: "אני מבין למה אני עומד, אבל גם מי שלא מבין - ביארצייט של אבא שלו הוא עושה כמה דברים שהוא לא מבין ואני יודע להגיד לו שאין להם סיבה, אז שלא יפרוש מהציבור..."

לא מביך אותי 🤷‍♀️רקאני

וכאמור אני לא פורשת מהציבור בדרך כלל

ובכל זאת לא רואה חשיבות גדולה בזה

הנחתי שאותך הססמאות המביכות הללו לא יביכוהסטורי
אם כי קצת קיוויתי שאחרי שעברו שנתיים כאן, התבגרת קצת מהססמאות החרדיות.
חחחרקאני

הייתי פה לפני כן בניק אחר

ככה שיש יותר ותק

 

סליחה מראש על הנאום הציונימרדכי
בס"ד

אנחנו זכינו להכיר ניצולי שואה ולחיות בניהם. שמענו את העדות שלהם מכלי ראשון, ראינו את הסימן שחקוק על בשרם ואת הצלקות שהם עדיין נושאים משם. אבל כדרך העולם, זה לא יימשך עוד הרבה שנים. ניצולי השואה הולכים ומתמעטים. שתי הילדות הגדולות שלי זכו להכיר את הסבתא רבה ששרדה את השואה, יתר האחים שלה יכירו מהסיפורים.


הצפירה לא נועדה בשביל עילוי נשמתם של הנרצחים, אלא היא נועדה קודם כל בשבילנו. שאנחנו נזכור אותם, שאנחנו נזכור את מה שעבר על העם שלנו. ביום אחד בשנה, בשעה אחת, עם כולו עוצר מלכת ומתייחד עם ההיסטוריה, עם המשפחה שנספתה, עם הזיכרון.


זה מה שישאר לנו עוד כמה שנים. לא יהיה זיכרון בסלון, כי הם כבר לא יהיו עימנו. מה שיהיה לנו זה את הסיפורים שאנחנו שמענו מהם ואותם אנחנו נצטרך להעביר לדורות הבאים. לכן בא היום הזה, ובאות שתי הדקות האלו להזכיר לכולנו את המסר הזה.

אני לגמרי מסכימהרקאני

עם העובדה שצריך לזכור

ואסור לשכוח

ולהנציח

אבל לא רואה יתרון דווקא בצפירה שמקפיצה לכולם את הלב

מאמינה שיש עוד דרכים

האמת היא שאני לא חושבת שצריך לבטל את הצפירהשוקולד לבןאחרונה

אבל כן שצריך לשנות אותה לצליל שלא דומה לאזעקה.

אם לאמבולנס שינו את הסירנה כי זה מזכיר אזעקה ולא רצו להלחיץ אנשים בזמן מלחמה אין סיבה שלא ישנו את הצפירה לצליל פחות מלחיץ

להגיב ב "נו, באמת" זה לזלזלהסטורי
אני מסכים שראוי לעצור ולהתייחד עם זכרם, (צע"ג האם זה היום המתאים לזה, כפי שציינו בכמה מאמרים בערוץ) מניח שלפחות במוסדות המדינה, הצבא ובתי הספר, היו עושים זאת גם בלי צפירה. כמו כן ראוי לשמוח ביום העצמאות בצורה פומבית ומפורסמת וראויים עוד כל מיני דברים שוויתרנו עליהם בלמעלה משנתיים וחצי האחרונות. (והאמת - למעלה משש השנים האחרונות).

האם לולי צפירה כולם היו עושים את זה? כנראה שלא כולם. גם אם הצפירה, לא כולם עשו את זה. לא האישה שנכנסה להסטריה, לא המורה שתלמידה רצו למרחב המוגן ולא רבים אחרים.

אני לא חושב שזה בכלל בר השוואהמרדכי
בס"ד

גם טקסים שהיו נערכים במוסדות הלימוד, צה"ל ומוסדות המדינה לא היו נראים אותו הדבר מבלי הצפירה. השעה 10 לא הייתה 10, הכובד ראש לא היה אותו כובד ראש ובכלל זה גם האווירה. הטבת לכתטב פה על הבסיס שעליו מושתת הצפירה וזה בדיוק חלק מהאווירה של היום הזה. מבלי זה, זה יהיה עוד יום חול.


אני אתן דוגמה על עצמי. מ-09:10 המתנתי על הקו שנותן שירות ייענה לי. ב-09:55 ניתקתי וכמה דקות לאחר הצפירה התקשרתי מחדש והמתנתי בשנית. אני רוצה להאמין על עצמי שהייתי מנתק גם מבלי הצפירה, אבל לא בטוח שכולם היו עושים כך.

מסכים, לכן אני בעד בשנים כתיקונןהסטורי
עדיין חושב שברמת החרדה הנוכחית, השיקול של אי הגברת מתח וסטרס היה אמור לגבור.
גם אני כועסת על זה שיש צפירהכינור יהודי

בזמן ככ רגיש מבחינה בטחונית. גם בזמן המלחמות מאז ה7 לאוקטובר. אפשר ממש ממש לוותר על זה. 

אני חושבת שהפכו את זה לדת. 

ישראל פותחת בשיחות ישירות עם לבנוןאיתן גיל

על פירוק חיזבאללה.

ומה עם חמאס לבנון?

ומה עם ארגוני טרור נוספים?

שלוש הנחיות צריכות לקבל המשלחת הישראלית לשיחות:

1. פירוק כל ארגוני הטרור והוצאתם אל מחוץ לחוק.

2. הסוגיה "הפלשתינית" לא תעלה כלל ואם תעלה- המשלחת הישראלית תנטוש את השיחות.

3. תיקוני גבול עם לבנון, וקביעת הגבול הבינלאומי על נהר הליטני.

זאת אסטרטגיה כשלעצמהחתול זמני

בכל הראיונות הוא אומר "אתם שואלים שאלות מטופשות, מה אתם רוצים שאספר את כל מה שאני מתכנן לעשות?"

או בראיון אחר "אנחנו ננצח כשנחליט שניצחנו, אנחנו לא צריכים שאף־אחד יכתיב לנו מה זה ניצחון מבחינתנו"

בניגוד להנהגה הישראלית התמימה שאינה יודעת לדבר ככה

 

תרחיש פיטורי בן גבירזיויק
הממשלה כבר הודיעה שלא תציית לבג"ץ.

מה קורה מיד אחר כך?

נחכה ונראה… מה יש לזרוק ספקולציות?פ.א.
אם זה מה שיקרה, הכל יהיה בסדרהסטורי
לצערי, קשה לי להאמין שנתניהו אכן יסרב לבג"ץ -

משום מה בהרב מיארה עדיין מוזמנת לישיבות הממשלה,


משום מה תחנת גלי צה"ל עדיין משדרת דה-מורליזציה, על חשבון תקציב הביטחון של כולנו,


משום מה רואי כחלון עדיין לא מכהן במינוי קבוע כנציב שירות המדינה.

בנתיים, עצם הדיון, עצם העובדה שנציגי הממשלההסטוריאחרונה

מבקשים להגיע להבנות עם המכהנת כיועמ"שית, רק בגלל הוראה לא חוקית של בג"ץ - אומרת שהממשלה מתכופפת לזה שבג"ץ שודד סמכויות לא לו מהרשויות המוסמכות לכך.
 

עכשיו, זה נכון שנתניהו לא מסוגל לפטר את בן גביר, זה הסוף של הממשלה, ולכן הכריז שיסרב. אבל שופטי בג"ץ אינם מטומטמים. הם לא יתנו את הפסק שיביא את מפלתם. הם פשוט פסקו שורה של הגבלות, שישאירו את בן גביר בתפקידו, אבל כ'ברווז צולע':


בג"ץ קובע: מגבלות על מינויים והתבטאויות של השר בן גביר | ערוץ 7

 

כך מצד אחד לא יגיעו לנקודה בה הממשלה מסרבת (כשזה יקרה, יגמר ברגע הסיפור של בג"ץ הכל יכול) וגם יצרו תקדים לכל הממשלות הבאות, שהם מנהלים את השרים...

אולי יעניין אותך