כששיר מטופש הופך לדרך חייםפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך י"ט בטבת תשפ"ו 20:28

מדי פעם יוצא לי להתעסק עם אנשים שיש להם פגמים גנטיים.

לא סתם פגמים גנטיים, אלא כאלה שעלולים לגרום להם לסבול מאוד כשהם יהיו מבוגרים (נניח 50 פלוס).

נניח שיש למישהו גן מסוים, שמעלה משמעותית את הסיכון שלו לחלות בפרקינסון.

האם כדאי לדעת על זה מראש?

כן! כי יש מה לעשות. תזונה נכונה, הימנעות מדברים מסוימים, הקפדה על דברים אחרים, כל אלה יכולים להוריד את הסיכון.

בנוסף לדברים שכבר הוכחו כיעילים, יש הרבה מאוד אפשרויות להצטרף למחקרים חדשים בתחום, כולל מחקרים שבוודאי אין בהם סכנה (למשל השפעת הליכה יומית של חצי שעה וכיוצ''ב על הסיכון לחלות. גם אם בסוף יתברר שזה לא יעיל, זה בוודאי לא פוגע).

לצערי, יש כאלה שמסרבים לפעול לפי ההנחיות האלה. לא רק שהם לא רוצים לנסות להצטרף לניסויים, הם מסרבים להתרגש ולעשות את הדברים שגבר הוכחו כיעילים.

לפעמים הסירוב נובע מחוסר חשק לבצע שינויים משמעותיים בחיים. קשה להפסיק לעשן, קשה לרדת במשקל, מבין.

לפעמים הסירוב נובע ממחשבה שחיים פעם אחת, אז עדיף ליהנות לפני גיל 60 כמה שיותר, ומקסימום בגיל 60 נחלה. אבל לפחות לפני כן היה כיף.

אבל סיבת הסירוב הכי לא מובנת לי, דווקא כאדם דתי, היא ''השגחה''. אנשים שאומרים לי בפה מלא, שהם לא חוששים מהמחלה שהגנטיקה שלהם מובילה אליה, כי ה' שומר עליהם. אני שומע משפטים כמו:

בעז''ה יהיה בסדר.

רפואה זה אחלה אבל בסוף יש בורא לעולם.

אי אפשר להילחם במה שכבר נגזר עליך.

וכו' וכו'.

התשובות האלה מגיעות כמעט תמיד מאותו המגזר. ולמען האמת תת מגזר.

זה פשוט כואב לי. לא זאת הייתה כוונת המשורר. ה' יתברך תמיד אוהב אותי ותמיד יהיה לי רק טוב, זה שיר קליט ולא דרך חיים או דרך לקבל החלטות.

אם 70% מהאנשים עם הגן הזה חלו בפרקינסון בגיל 60, אז ל-70% מהאנשים עם הגן שלך לא יהיה רק עוד יותר טוב ועוד יותר טוב. להפך, המצב שלך יילך ויתדרדר.

אם אתה אומר שזה לא יקרה לך כי ה' שומר עליך, אתה מתעלם מזה שעל 70% מ''קרובי המשפחה שלך'' הוא ''לא שמר'' (כלומר לפי שיטתך, שכך נמדדת השמירה...).

פשוט עצוב לי וכואב לי על האנשים האלה. שהאמונה העיוורת תגרום להם למות צעירים ומסכנים, במקום שהם יילחמו על החיים שלהם ואולי ינצחו במלחמה.

נכתב בכאב אחרי שהיום היה לי עוד מקרה כזהפשוט אני..
נשמענחלת

שיש לך כושר שכנוע טוב! אז תסביר להם.

הם רואים שאתה אדם דתי. נסה להבין

את הראש שלהם. ואולי הם אומרים

סתם, רוצים לחשוב על כך, להתייעץ,

אנחנו לא עם שבולע הכל בלי ביקורת,

כידוע....

לא חושב שהם רואים בי דתיפשוט אני..
אזנחלת

כשאתה רואה בחדר הקבלה (?) פציינט חרדי, שלוף מהר

את הכיפה השחורה מהמגירה ותניח על הראש במקום

הסרוגה...

אפשר גם לשוחח באידיש (אם אתה יודע)

אפשר גם לשאול רב שאתה מעריך אם

מותר לך לאמר שהרבנים מצדדים בזה

(אם זו אמת)....

וב"רפאנו.." אפשר להוסיף גם

את הפציינטים שלך באופן כללי,

או מישהו שאתה מכיר.

זה מקסימום ההשתדלות

בעניין, לא?

אוקי אבל מה עם האמונה בה'אדם פרו+

שהוא יכול לדלג על הסטטיסטיקה וזה?

מה הקשר לאמונה ב-ה'?פשוט אני..
זה כמו שאני אגיד ''אני אנהג שיכור ואאמין ב-ה' שלא יקרה לי כלום''.

להאמין ב-ה' זה לשמור את המצוות שהוא ציווה עלינו, לא להאמין במשהו שהוא מעולם לא הבטיח לך. זאת אמונה בסנטה קלאוס, לא ב-ה'.

צריך להפריד. השיר המטופש הנזכראדם פרו+

הוא אכן שיר בעייתי גם לדעתי.

כי הוא מכריח את ה' לתת לי את מה שלדעתי הכי טוב

לא יודע, אין לי כח להתעסק איתו עכשיו, יש בו קטע כנראה בעייתי, שהכל יהיה טוב מושלם כזה.

אבל מה שכן הוא מדגיש מסר אמיתי.

שה' הוא טוב והוא יכול לפנק אותנו בצורה הכי פשוטה ומובנת לנו.

ולענייננו, לא כל אסון שקורה בסטטיסטיקה

חייב להגיע אל אותו בן אדם.

וגם אי אפשר לחיות בחרדה קבועה.

כמו עם תאונות הדרכים.

ואנשים נוסעים.

ומאמינים שיגיעו.

תחשוב טוב יהיה טובנחלת

כך אמר אחד האדמו"רים של חב"ד (אם איני טועה).

זה המסר של השיר; תהיה אופטימי, כי הכל לטובה.

והוא שיר מקסים ולא מטופש. הכל לטובה. והוא לא סותראורין

השתדלות

ומה רענחלת

בקצת עידוד במדינה הנאנקת הזו?

יותר טוב שיר חילוני מדכא? יותר אמיתי?

נכוןאדם פרו+

כן זה מה שרציתי להמשיך להגיד

לחרדים ולכל מיני יכול להיות הסתייגות ממילה פה

משפט שם,

אבל השיר הזה האקורד המרכזי שלנו

שיש לנו אבא טוב אוהב דואג בשמים

הוא כל כך נכון

ופשוט השיר הזה הכניס נקודת מבט יותר נכונה

כל אחד עסוק בלמצוא למה ה' לא אוהב את ההוא

ולא עם המגזר ההוא ומלא מלא צמצומים כאלה

ככה אנשים התרגלו.

ופתאום בא השיר הזה

ונתן אמירה מאוד חזקה ונכונה

יכול להיות שהיא הזה

בבחינת

" טועה בכל מילה

אבל צודק בכל משפט"

לא סותרברגוע

צריך להאמין שה' ישמור עלינו, אבל במקביל ה' ציווה גם לעשות את ההשתדלות שלנו לשמור על עצמנו.

ב-99.9 אחוז מהמקרים הוא לא מדלגshaulreznik

בתורה מספר הניסים הוא מועט, ויש המון מצוות הקשורות להנהגה יומיומית רציונלית. כגון, המצווה שמחייבת בניית מעקה (רגע, אבל ה' יתברך תמיד אוהב אותי, הוא הרי יכול למנוע ממני שאפול).

מה לעשות שסיפורי ניסים ושירים מעודדים אין להם על מה לסמוך. בתורה ה' מעניש את עם ישראל על ימין ועל שמאל, מבטיח חיים טובים רק אם העם כולו יקיים מצוות ומאיים על עם סגולה במחלות, רעב וגירוש אם המצב יהיה הפוך.

והמון פעמים ה עזר לישראל גם כשחטאו, למשלקעלעברימבאר
במצור על שומרון בימי יהורם. בימי ירבעם בן יואש. כל פעם שישראל זעקו מלוחציהם. ואף גם זאת בהיותם בארץ אויביהם לא מאסתים.

יש הנהגת הגמול ויש הנהגת הייחוד. ראה רמחל

על ניסיךנחלת

על ניסיך ונפלאותיך שבכל יום עמנו...

בכל יום, נסים קטנים, השגחה, הארה....

ובמצבים קשים צריך לעבוד יותר קשה כדי להאמין, כמובן.

(אני לא שם, לצערי עדיין)

ג'יהאד  ד"ר מרדכי קידר.

אחרי ששומעים את השיעור הזה, מבינים איזה נס השם עושה איתנו.

נכוןהרמוניה

גם אני לא מתה על השיר הזה הוא ממש שטחי נראה לי.

יכול להיות שבפרקטיקה אני לא אסכים איתך, כי אין לי אמון מוחלט במערכות הבריאות, אבל הרעיון ש"סוף מעשה במחשבה תחילה" ו-"חכם עיניו בראשו" לגמרי נכון... אנשים מוצאים תירוצים להכנע לקושי שלהם.

וברור שיחד עם ההשתדלות ה' קובע ולא הרופאים.

שאלהפשוט אני..

אם לחברה הכי טובה שלך תהיה מוטציה חביבה בשם 185delAG, מוטציה שגורמת לכמעט 90% מהנשים לחלות בסרטן שד/שחלה, מה תגידי לה לעשות?

להקשיב לרופאים ולעשות כריתת שחלות בגיל 35 (פעולה מצילת חיים שמקטינה את הסיכון לסרטן השחלה לכמעט 0% ואת הסיכון לסרטן שד ליותר נמוך מאשר אצל אשה ללא המוטציה שלא עברה כריתה),

או שתגידי לה: ''עזבי, אל תעשי את זה, אין לי אמון במערכת הבריאות, המערכת סתם רוצה להזיק לך / להרוויח עלייך כסף''?

מעניין אותי איפה עובר הגבול שלך: האם חוסר האמון הוא רק בדברים קטנים כמו צינון ואנטיביוטיקה, או שגם כשמדובר בהצלת חיים ודאית את מוכנה להמר על החיים של הקרובים לך?

אני אגיד לההרמוניה

להתייעץ, לבדוק, זאת בוודאי לא החלטה שמקבלים בקלות ראש. שומעים את דעת הרופאים, אבל לא הולכים אחרי כל מה שהם אומרים על עיוור. כל עניין לגופו. 

הם לא יודעים הכל, הרבה פעמים הם פועלים בניסוי ותעיה, הם סה"כ בני אדם.

חוסר האמון במערכת הבריאות פה הוא נושא קצת אחר. בעיקר לגבי החיסונים. מה לעשות זאת לא מערכת טהורה. כשיש סיבה לחשוש- חוששים.

להתייעץ עם מי? איך לבדוק?פשוט אני..

האם להתייעץ עם רופאים מומחים או להתייעץ עם אותם האנשים שאת מקשיבה להם בנושא החיסונים?

האם לבדוק באותן השיטות שמתנגדי החיסונים בודקים, למשל דוגמאות פרטניות והתעלמות ממחקרים?

או שתגידי לאותה חברה טובה ''אחותי, כאן זה לא צחוק, את צריכה להקשיב לרופאים ולמחקרים שהם עובדים על פיהם''?

טוב אני לא אכנס לזההרמוניה

לא מעוניינת לערוך את הדיון על נושא החיסונים

כל אחד יבחן את המציאות בכלים שבידו ויחליט מה הכי טוב לעשות

לכן אמרתי שבפרקטיקה כנראה לא מסכימה איתך רק בעניין של הפעלת שיקול דעת.

זה שיר שיטחי? לא כי "עטור מצחך" זה ממש עמוק. פףףדי שרוט
"עטור מצחך" הוא יצירת על לעומת הקלישאות הברסלביותshaulreznik

שסותרות את מה שנאמר בחמשת חומשי התורה. ה' יתברך תמיד אוהב אותי - האמנם? ה' מתנה את אהבתו לעם ישראל בקיום מצוות המוני. חטאו של עכן מלמדנו, שרשע אחד יכול להמיט אסון על הקולקטיב. והוא יעשה לי רק טוב - מה עם "פוקד עוון אבות על בנים"? מה עם כל ההיסטוריה של עם ישראל (שחוטא ברוב שנות קיומו וסופג מכות בגלות ובארצו)?

בשום מקום ד' לא מתנה את אהבתוהסטורי
אכן יש עונש, אבל העונש הוא "כי את אשר יאהב ד' יוכיח".
כשאוהבים, לא משמידיםshaulreznik

ואילו ה' השמיד לא פעם ולא פעמים רבים מקרב בני ישראל, שלא לדבר על שאר התקופות ההיסטוריות.

אולי אפשר לפתח את מה שאתה אומר הלאה?די שרוט

אם משמידים אז שונאים?

קצת לא מסתדר לי מה שאתה טוען.

אם אוהבים לא משמידים. זה נכון. אז את מי משמידים? את מי ששונאים בדרך כלל. לא?

'עם נבל ולא חכם'shaulreznik
זה מה שמשה רבנו אמר. מניח שהוא לא היה אומר משהו שסותר את ראייתו של ה' את עם ישראל.
לא הבנתידי שרוט
גם העונש הוא לטובה בעתיד, לזכךקעלעברימבאר

את האדם או האומה מחטאיה.

אילו ה לא היה מעניש את הרשעים. הם היו נשארים מוכתמים בחטאיהם לנצח. אז זה לטובתם על מנת למרק אותם.

וכמובן ההשמדה היא בעולם הזה, לא בעולם הבא (כדעת המקובלים שאין השמדה בעולם הנשמות. למעט דעת הרמבם).

וכמובן ה מעולם לא השמיד את האומה היהודית בכללותה כי תמיד עם ישראל ישאר. כי ה' אוהב תמיד את האומה

כנראהנחלת

כנראה שיש משהו חשוב יותר מהחיים;

ואנחנו נבחרנו להעביר את המסר.

הקב"ה ערך עמנו ברית.

זה לא צחוק. זה מחייב אותנו.

לא ייתכן שרק צד אחד יקיים אותו.

השם ברא עולם יפה. תראו

איך התקלקל, הסתאב,

אנחנו היחידים שיכולים

להציל, שאפשר לסמוך

עלינו....

אני במקומו, הייתי מבטלת

את העולם חת ושתיים...

איזה אורך רוח יש לו,

יורקים לו בפנים, והוא

עוד מצפה ומצפה ומצפה...

זה לא חסד עצום?

ואם אנו לא עושים זאת, לא מקיימים את

חלקנו בברית, אז לשם מה צריך אותנו?

איך אמר הקב"ה למשה

כשמרים נענשה על לשון

הרע? "הלא אם אביה....",

רש"י, נדמה לי. אולי טועה.

רחוקה מדרגת הבטחון הזו,

אבל, לפעמים, לפעמים,

יודעת שכן. (כמובן בעקבות

שיעורים, לא מעצמי)

אגב, "רקווים גרמני" עמוס איילון.

כדאי לקרוא. השואה קצת מובנת יותר

ל

ירושלים של זהב הוא שיר מסוכן.קעלעברימבאר

אנשים עלולים לחשוב שירושלים אכן עשויה מזהב.

צריך לזכור להיות ראלים ולא לחיות בדימיונות, ירושלים עשויה מאבן וחא מזהב,ואנשים חייבים לשמור על נקיונה כי היא לא עשויה מזהב.

היא גם לא של אור, ראיתי במו עניי שהיה בה חושך בלילה, אם לא המאמצים של חברת החשמל היא לא היתה מוארת בלילה, אסור לנו לשגות באשליות של דמיונות , זה שיר מסוכן שאינו חינוכי. ואנשים צריכים לדעת להדליק פנס ברחוב חשוך בירושלים בלילה.

והיא לא של נחושת, אמנם יש בה כבלי חשמל מנחושת, אבל זה רק אודות מאמצי הערייה שחיברה אותה לחשמל. ובל נשגה באשליות שנחושת תצוץ יש מאין.

בקיצור ירושלים של זהב שיר שקרי ומסוכן, אסור להשמיע אותו

(נכתב על פי מישהו אחר בעבר, שחזור מהזכרון בערך)

קהל היעד של שירי נעמי שמר טיפל'ה מתוחכם יותרshaulreznik
השומעים מבינים שמדובר ביצירה ספרותית, עם עולם דימויים שלאו דווקא תואם את המציאות הפיזית.

עכשיו קח חסיד ברסלב מצוי, והוא יישבע לך בנקיטת חפץ שהשיר הוא אמת לאמיתה והוראה לפעולה.

כן כתבתי בצחוק. אבל העקרון מובןקעלעברימבאראחרונה
איך מבחינה כימית יש זהב שחור?קעלעברימבאר
וממתי מצח מתחרז עם עניים ואור?

מצח מתחרז עם רצח או קצח

למה הכוונה תת-מגזר?נחלת

אם אתה מתכוון לחרדים (לא לענות "על ראש הגנב בוער הכובע" בבקשה),

אז זה ממש לא נכון; היהדות דורשת השתדלות ולא לשבת בהכנעה

דטרמניסטית. "ניתן לרופא אפשרות לרפא".

דווקא החרדים הולכים לרופאים הטובים ביותר, משום

"עם רופא גדול הולך מלאך גדול"!

זו לא השקפה יהודית, מה שאתה אומר.

זו עצלות, או  פחד או הכחשה  וכו'.

מה לזה וליהדות?

לכן דייקתי שזה תת מגזרפשוט אני..

אחוז קטן מהחרדים,

ובדרך כלל הם משתייכים לאותו תת מגזר חרדי, אבל אני מעדיף לא לכתוב איזה.

מדגיש שוב שזה אחוז קטן ולכן היה חשוב לי לדייק כבר למעלה שזה תת מגזר.

טוב. אבל הכי טוב לכתוב בלי רמזים.נחלת
ועוד יותר טובשלג דאשתקד

בכלל לא לחשוב שזה קשור לחרדיים.

גנב חכם, דואג שהכובע דלו לא יבער 😉

נכוןנחלת

אני גנב לא חכם. מה רע?!

מזכיר לי שבדיוק קיבלתי ספר ב P.D.Fמבקש אמונה

(עם הסכמות של רבני ברסלב) לסתור ולתקן כמה וכמה "יסודות אמונה" שכתב הרב שלום ארוש בספרים "בגן האמונה" 

הספר נקרא בשם "גן המבוכה" (קונטרה לספרים המדוברים)   

20260108232645.pdf     למי שרוצה לקרוא.

אם כי אני רוצה לציין שאני מחזיק לו טובה גדולה שהוא חיזק אותי מאד בעבודת ה' ולא להתייאש וכו'

ומאמין שזה לא בכוונה, ואולי הטעו אותו כשהוא חזר בתשובה.

לא מכיר את הסוגיות והדיוניםשלג דאשתקד

אבל גם יש אפשרות שהרב ארוש צודק ואותו מחבר מבוחבל ועוד יחזור בתשובה.

אל תתייחס להסכמות וכדו, זה פוליטיקות פנימיות של חסידות ברסלב (הניתוק של ה"שול" ואנשיו - בדגש על הרב שכטר והרב קרמר - מהרב ברלנד והרב שיק, לא נוצר יש מאין. מטבע הדברים הם גם לא מחבבים את הרב ארוש. לא יודע מה בדיוק הפוליטיקות, אבל אני מניח שלא הכפירה וכו הן הסיבות הבסיסיות/היחידות שהרבנים הנל מתנערים מהרב ארוש...).

אנחנו יכולים לאהוב ולכבד את כל הצדדים. מציע לך לקרוא את מכתביו של הרב קוק בנושא הדרדעים (מופיע גם בפתיחה לספר "אמונת ה'")

כדאי שתקרא . אני לא הולך לפי שמות אלא לפי מקורותמבקש אמונה

וכמה שאותו רב קיבל וממי קיבל את הדברים

אמנם עדיין לא קראתי הכל, אבל בינתיים אני רואה שיש מקורות לדבריהם וגם ההיגיון יותר בצד שלהם.

ממליץ שתקרא בעצמך.. הכי טוב לברר בעצמנו

בשביל מה להיכנס לתיאוריות של תככים ופוליטיקה שיכול בקלות להיות לשון הרע

מסכים איתךשלג דאשתקד

אבל מה לעשות שאני עוסק בנושאים אחרים בתורה, והדברים האלה לא מאוד מאוד מטרידים אותי? (אל תשאל למה, כי אין לי כח לענות וכי לא תאהב את התשובה)

אז רק הצעתי שתבדוק את הדברים ולא את הדוברים, ואולי גם תברר אם הרב ארוש (שאינו קוטל קנים) נתן תשובה לשאלות. - אני מבין ממך שכבר עשית את זה, אז הכל בא על מקומו בשלום

מחילה, חייב למחותהסטורי
אינני מכיר את הפוליטיקות הפנימיות בברסלב והן גם לא מעניינות אותי.

אבל אסור לנרמל אדם שהוכח שנאף, ששלח אנשים לשפוך דם, שהונה חולים במצגות שווא והרוויח מזה כספים רבים.

לקרוא לו 'רב', זה לא רק לנרמל אותו, זה גם לבזות את כל רבני ישראל האמתיים.

מסכים עם דבריך חלקיתארץ השוקולד
אם כי תוהה שאולי להזכיר את כינוי הרב מזכיר שצריך להיזהר כי גם רבנים יכולים להיות בעייתיים וזה שלמדו תורה לא מהווה ערובה לכלום
נדמה לי שכבר לא צריך...הסטורי
למרבה הבושה כל מי שהיה כאן בעשורים האחרונים, כבר לא חושב ש'לא יכול להיות'...
יש מצב שאתה צודקארץ השוקולד
צריך לחשוב
בעיקר צריךקעלעברימבאר

לנקוט במשנה זהירות מרבנים ברסלברים, או ממקובלים עם כיפות סרוגות.

כמובן שרובם צדיקים, אבל יש גם מיעוט קטנטן שלא.

הראשונים זורקים את השכל (ואני מדבר על רבני אמת. לא שרלטנים). אצל האחרונים השילוב של רקע מבני עקיבא עם לימוד קבלה מעמיק אחר כך עלול במיעוט מהמקרים להיות הרסני (תבדוק מרבנים סרוגים מי כשל, תגלה שהרבה מאלו שעסקו בקבלה. תבדוק מהמקובלים מי כשל, תגלה שרובם היו עם כיפות סרוגות. אני מדבר על מקובלי אמת, לא שרלטנים).

משאר הרבנים לא צריך להזהר כל כך.

וכמובן שצריך להזהר משרלטנים שבדרך כלל אינם רבנים אלא רק מציגים תואר רב. או שהם רבנים קטנים ומיימרים להציג עצמם כמקובלים גדולים. אבל את זה אפשר לחשוף די בקלות.

אני לא חושב שזה נכון לסייג לקבוצה מסוימתארץ השוקולד

מוטי אלון היה מקובל או ברסלב?

חיים ולדר היה מקובל או ברסלב?

שני דמויות חינוכיות שניצלו את מעמדם ומרותם לדברים חמורים מאוד.

חיים ולדר לא היה רב, דיברת על רבנים.קעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך כ"א בטבת תשפ"ו 23:29

והתכוונתי בעיקר לרבנים שסווגו כרבנים יחסית גדולים

ממש לא. כמובן לא לחשוד בכשריםהסטורי
אבל להיזהר מהתנהגות לא מותאמת של כל אחד, רב או לא רב, כזה או אחר, עשיר או עני, בעל מעמד חברתי גבוה או אדם עם פיגור.

היו פוגעים מכל המקצועות, בכל הרמות התורניות, בכל מיני הקשרים.

חוץ מהשניים ש @ארץ השוקולד ציין, אפשר להזכיר גם את קופולביץ' שלא היה לא מקובל ולא ברסלבר. גם עוד כמה שהתפוצצו סביבם סיפורים אינם לא מקובלים ולא ברסלברים.

(אם כי המתועב ברלנד, שהפגיעות המיניות הן רק חלק ממעשי הזוועה שלו, עונה על כל ההגדרות שהזכרת, גם מקובל בוגר בני עקיבא וגם ברסלבר...)

דיברתי על משנה זהירות. לא על חשד.קעלעברימבאר

ולא דיברתי על פדופילים

משנה זהירות צריך מכל אדם ובפרט אנשים עם כחארץ השוקולד
לא נראה לי שכוח קשורקעלעברימבאר
זה מכנה משותף אצל כמעט כל הבעייתייםארץ השוקולד
ניצלו כח שהיה להם
אז זה יכול להיות גם מורה. לכל אדםקעלעברימבאר
יש טיפונת כוח מתוקף סמכותו המקצועית. אין לדבר סוף מבחינת חשד
בוודאי שזה יכול להיות מורה גםארץ השוקולד
חדש לך שמורים יכולים לפגוע בתלמידים וחשוב ללמד את הילדים להיזהר?
טוב אבל אני שם לב שאנחנו בטעותקעלעברימבאר

כבר יוצאים מהנושא הראשי. אולי פותח השרשור לא ירצה.

מה אתה אומר @פשוט אני.. שנפתח שרשור נפרד או שזה בסדר להמשיך פה?

מאיפה הבאת את זה?שלג דאשתקד
אני לא יכול להביא 2 אנשים תחת הקטגוריה הזו, ויש ככ הרבה (לצערינו) שהתגלו בשנים האחרונות (לשמחתינו), שאין להם שום קשר לקטגוריות שכבודו הציע...
מאיפה הבאתי? הראשון שיינברג, השניקעלעברימבאר

לא אזכיר. הוא לא ממש נפל בהטרדה אלא בגזל כבשת הרש, אבל הוא רב יחסית ידוע שהפרשיה שלו התפרסמה לפני כמה שנים.

זה לגבי סרוגים מלומדים בקבלה.

ולגבי ברסלברים ברלנד לא הראשון ולא האחרון שהתפרסם

וואלה לא הבנתי את הקשר וההכללהשלג דאשתקד

הבאת שלוש דמויות שאני לא מבין מה הקשר ביניהן, ושים לב שהן לא נושאות בכלל אותם מאפיינים (הרב ברלנד הוא ברסלב אבל לא ממש דתלי וגם לא בדיוק איש קבלה, הרב שיינברג לא ברסלב. ובלי קשר אני חושב שהסיפורים על הרב בלרנד הם בדיות אבל אין לי כח להתעסק בזה - נניח שכל פרסום הוא נכון).

כמו הדמויות האלה, יכולת להביא עוד 5 דמויות אחרות ולציין את המגזר שלהן. אין כאן שום קשר ודרך להגדיר משהו.

ועוד דבר- אל תשכח שבמגזר שבו פרסום על מטפל רגשי שהוא מרטידן מדופלם של ילדים/ות-נערים/ות בגיל בית ספר, מקבל את התגובה: "תסבירו לתלמידים שהוא מת בגלל לשון הרע" - ברור שבמגזר כזה יהיה פחות תועלת ואומץ לברור את העבריינים.

דיברתי על רבנים גדולים שסרחו.קעלעברימבאר

רבנים גדולים שסרחו היו מקובלים סרוגים, או ברסלבים. בלי קשר בין 2 הקבוצות.

ההסבר הוא כזה - ברסלברים זורקים את השכל, ולכן מי שיש לו נפש פגומה עלול (במיעוט מהמקרים) להתדרדר שם מאוד מהר לחטאים ללא שכל (ובכל מקרה נראה שכל ההתנהלות של ברלנד הזויה באופן כללי, כך עולה מהתרשמות כללית על פועלו. אבל לא באמת מבין).

סרוגים שהפכו למקובלים,  השילוב בין הרקע הסרוג לבין העיסוק שלהם בקבלה והעוצמה שהקבלה מביאה לנפש, יכול להיות הרסני (גם במיעוט מהמקרים), במיוחד אם זה יושב על פגם בנפש שאינם תיקנו.

תמחל לישלג דאשתקד

לא קיבלת את הסברך.

לא רואה טעם לחזור כאן על רשימות ענק של רבנים שמעדו, יש לנו ב"ה אנשים מכל הסוגים והמינים. עם שכל ובלי שכל והתנהגויות נורמליות והתנהגויות מטורפות. יצריים מיניים של לכולם, ואנשים מכל הסוגים עשויים להתמודד (וחלקם - להיכשל) בנושאים האלה.

בזמנו אפילו סיפרו על רב חרדי תלמיד חכם ופוסק בנושאים חישוביים מקהילה שמרנית שהייתה לו תיאוריה שלמה שמתירה להפוך את כל הקהילה שלו (כולל הוא ואשתו כמובן) לקומונה אחת גדולה.

יצר הרע מגיע לכל אחד בדרך שמתאימה לו.

פוסק שמתירקעלעברימבאר

להפוך קהילה לקומונה? אתה בטוח שהוא פוסק? נשמע הזוי.

כן, ככה סיפרושלג דאשתקד

הרעיון הוא שמהרי"ק כותב שהאיסור בסוטה זה "ותמעול מעל באישה", כלומר שגם אם מותר כלפי שמיא לעבור על איסור א"א (כמו אסתר, שזה היה להצלת רבים), מכיוון שהיא מעלה בבעלה - היא נאסרת עליו.

מכאן הבין אותו פוסק את ההיפך, שאם בעלה מרשה לה, אז בכל מצב היא לא נאסרת עליו.

הטענה הייתה, שהרב וואנזר השתמש במעין היתר כזה במצב מסוים (סיפור אמיתי שהאנס יושב בכלא כבר שנים, אבל שם הסיפור היה יותר מורכב וכמובן לא התירו לכתחילה, רק נאלצו לחפש היתר של הנשים לבעליהן אחרי שהאנס רימה אותן).

הקיצור אני לא זוכר את כל הסיפור (הימתי כותב לך את שם הרב שתראה בעצמך ברשת, אבל אני לא זוכר), זה היה לפני כמה שנים וממה שזכור לי זה הינ רב מאוד חשוב והסיפור התגלה לגמרי במקרה, ובדיעבד אנשים אמרו שהיו הרבה סיבות לחשוד שזה נכון.

נשמע הזוי, הרי יש איסורקעלעברימבאר

"לא תנאף" בלי קשר לדין סוטה.

אבל נראה שזה רק לגבי להתיר אשה לבעלה. לא לגבי להתיר איסור כרת של ניאוף.

אתה בטוח שזה לא היה פסיקה תיאורטית שלא אמורה לצאת לפועל, מה שאותו רב עשה? (כאילו הוא חידש שזה לא איסור אשת איש אבל מעולם לא חשב להתיר זאת בפועל)

אני מסכים איתךשלג דאשתקד

לכן מוזר לי בכלל שאומרים דבר כזה בשם הרב וואזנר (יש מצב שסתם אמרו את זה וזה לא נכון). כלומר, לי ברור שמהרי"ק בא להחמיר ולא להקל.

בשביל מה לדבר על גועל נפש? הטענה הייתה שמי שהכיר את אשתו והליכותיה  היה ברור שהיא עוסקת בזה (היא כנראה הייתה לבושה בצורה מאוד מוחצנת ביחס לנהוג באותן קהילות שמרניות), ומתישהו היא טענה בבית דין/משפט שהוא זה שכפה עליה להשתתף בחינגא שהוא ניהל בקרב בני קהילתו.

כלומר, לגמרי דיברו על סיפור שהתרחש (יש מצב שישב אחכ בכלא).

וזה היה פוסק גדול?קעלעברימבאר
אמרו שכןשלג דאשתקד

שהוא מומחה גדול להלכות מסוימות (נדמה לי הלכות עירובין), אבל פסק בכל הנושאים.

ככה הבנתי, זה סיפור מגעיל מלפני כמה שנים. אם אמצא משהו על זה אשלח לך בפרטי.

תמחל לי אבל אין לי כוח לכתוב על הגועל נפש הזה (וגם לא על גועלי נפש אחרים..)

ובל נשכח את תאיר נרי או איך שקוראים לזהפשוט אני..
ראש תאיר נרי לא היה רב אלא עם הארץ מדאוריתאקעלעברימבאר

שהעסקנים מסביבו כינו אותו "רב".

במקרים כאלו קל לקרוא את דבריו ולראות שהוא עם הארץ מדאוריתא.

אני מדבר על רבנים אמיתיים, תלמידי חכמים אמיתיים וגדולים, מקובלים אמיתיים שהיו צדיקים והיו גאונים בקבלה, לא שרלטנים. כתבתי ממתי מהם צריך לנקוט משנה זהירות, שמא ייפלו בתחום העריות

לדעתי אדם צריך להיזהר מעצמו בעניין הזהמבקש אמונה

כשחז"ל הזהירו מהצבועים, זה אלו ששיחקו אותה צדיקים כדי שיוכלו לגנוב כסף שהפקידו אצלם או שאר שימוש לרעה בזה שסמכו על הישרות שלהם... בזה באמת צריך להיזהר כי אחרי שכבר סמכת עליו ונתת לו יד ברכוש שלך - אכלת אותה

אבל ללכת אחרי שטויות שבנאדם אומר נגד התורה, זה עצלות של אנשים ללכת עם מה שנוח במקום עבודת ה' 

(סגנון "הרב פלוני מתיר" הידוע. למרות שאין שום מקור אמיתי)

ומשם זה כבר מדרדר שלא מקשים קושיות גם על דברים חמורים יותר

זה לגמרי על אחריות כל אחד לבדוק מה כתוב בהלכה. וזה לא קשה כל כך במקרים שאתה מתאר

אז אם זה בשם ברסלב, תבדוק מה כתב רבי נחמן.. ואם זה בשם הקבלה, הקבלה לא תתיר ולא תצווה פתאום דברים נגד ההלכה.

חברה היתה כותבת בראש כל דף - בע"ה ובהשתדלותנומרגול

(על משקל בס"ד)

הייתי לוקחת ממנה סיכומים בתיכון וכאלה. וואלה צודקת.

קודם כל יש את ה', אבל אנחנו מצידנו צריכים לעשות את ההשתדלות שלנו.

נו, אני גם מסתכלת ימינה שמאלה לפני שאני חוצה את הכביש. על אף שאני יכולה חלילה להידרס גם כך, ועל אף שה' יכול לשמור עליי גם אם לא אסתכל אף פעם לפני חציית הכביש.

השתדלות אנושית היא בעיניי חלק בלתי נפרד מהאמונה. 

הבעיה אינה בשירנקדימון

אלא בתת-אמונה שהשתרשה בדורות האחרונים.

גם ברמה הפסיכולוגית זה מוטמע כל כך עמוק ונרשם באמגידלה, עד שגם כשאתה כבר יודע איך נכון להתייחס לדברים - זה כעין סוג של תגובה אוטומטית, ומאוד קשה לגבור על זה.

(נאמר מניסיון אישי..)

יש בזה גם צדדים טובים. עצםקעלעברימבאר
הידיעה שה' מסייע עוזר להרגע ולהיות אפקטיבי. כי לפעמים עצם החרדה שהכל תלוי רק בך ואין מי שמסייע היא עצמה יכולה לשבש אפקטיביות.

דריכות קטנה אפקטיבית, דריכות גבוהה כבר לא

לא הבנתינחלת

מה הכוונה תת-אמונה

זה לא בהכרח קשור לאמונה שהכל יהיה בסדרנעמי28

יותר לדרך חיים של כאן ועכשיו ולא להיות בשליטה על כל תרחיש שעלול אולי לקרות.

אפשר להגיד את אותה נקודה דומה על המעשנים.

הם מכניסים את עצמם בידיעה מוחלטת לכל קבוצת סיכון אפשרית, הזקנה שלהם תהיה ככל הנראה הרבה פחות בריאה משל אדם שלא מעשן, ועדיין הם מעדיפים ליהנות מהכאן ועכשיו ולא לחשוב על הסכנות בטווח הרחוק.

אני לא כזאת אבל ובנקודות מסוימות אני מבינה אותם.

אתה קורה לזה שליטה בסיטואציה הם קוראים לזה חרדה ודאגה לעתיד על חשבון הרווחה והשלווה הקיימת.

אתה כנראה מסוג האנשים ששליטה בסיטואציה מרגיעה אותם, הם להפך.

מניחה שגם אם הם אומרים השגחה הם פשוט מהסוג הזה של האנשים אבל מתרצים את זה ב"השגחה עליונה".

תשלח אותם לקרוא את הספר אמונה ובטחון של החזו"איעל...
שמדבר בצורה ברורה מהי אמונה אמיתית
איך בודקיםנחלת

והיכן ?

רק בנוגע לשירטיפות של אור

הוא בכלל לא אמירה תיאולוגית לדעתי. צריך לתפוס אותו בתור NLP או עזרה עצמית או איך שלא קוראים לזה, סטייל 'הסוד'. כמו להגיד לפני מבחן "אני אעבור את המבחן, אני אצליח". הגעתי לתובנה הזאת אחרי שראיתי מתישהו במילואים חוברת קטנה של הרב ארוש וקראתי אותה...

(אולי לכן השיר תפס כל כך. רבי נחמן נועד למי שנשבר, והעם שלנו נשבר בשמיני עצרת תשפד...)

אכן👍תארת נפלאקעלעברימבאר
סקר שמעניין אותי על תורה ועל דתמרגול

כותבת בלשון נקבה, מיועד לכולם כמובן.

1. האם את מרגישה שהחברה החרדית מייצגת את היהדות כפי שאת מאמינה בה?

2. האם את מרגישה שיש סתירה בין היהדות לבין הדרך של החברה החרדית?

3. האם את לוקחת דעות של פוסקים חרדיים בחשבון? האם אותם הפוסקים לוקחים דעות של הרבנים שלך בחשבון?

ואגיד גם למה אני שואלת.

פתאום הגעתי למסקנה שמדייקת את הקושי שלי עם החברה החרדית.

זה שהם (כחברה) לא מתגייסים, נגד גיוס וכו- מובן בעיניי הקושי.

הקושי שלי הוא עם האמירה שהם "מחזיקים את עולם התורה", או שומרים על היהדות וכו. וגם שצריך לתת להם חופש דת…

כשהאמת עבורי היא, שהחברה החרדית לא מייצגת את היהדות כפי שאני ורבנים ורבניות שאני מעריכה תופסים אותה.

ואף לעתים נוגד.

ואפשר כמובן להגיד שהכל טוב כל עוד גם לי וגם לחרדים יש חופש דת. אבל החברה החרדית לעתים לא מאפשרת את חופש הדת שלי.

ובטח שלא נושאת את לפיד היהדות.

אז האמירה שאולי אנחנו כחברה צריכים "להחזיק" אותם כי הם תורמים לעולם הרוחני והיהודי במדינה, לא רלוונטית עבורי, כי הם מקדמים גישות נוגדות יהדות.

הם מייצגים את עצמם. ויש עוד אנשים שמזדהים איתם. אבל הם לא "היהדות", ולעתים אף להפך 

אענה תשובה מעצבנת, ולא חייבים להיכנס לקרואוהוא ישמיענו

בעיני, הרפורמים והחרדים שניהם מייצגים את הנצרות מזוויות שונות. הרפורמים את המגזר הכללי הנוצרי, והחרדים את הנזורה הנוצרית.

זה נובע מהפרדת הקהילות ומהרדיפה נגד ההשכלה, אבל זה התפתח לזהות שמאוד מזכירה את כתות מדבר יהודה, מהן ככת האיסיים צמחה הנצרות. וזו ירידת הדורות האמיתית - לא מיעוט התורה, אלא מיעוט התורה שבעקבות מיעוט ההשכלה 

רוצים משל אחר? החרדים מייצגים את הפילוסופים היווניים, והרפורמים את האפיקוראים

הייתם מוותרים על הקשיים שעברתם בחיים?זיויק
על מה שזה בנה בכם? לימד אתכם?
שאלה טובהoo

בעבר הייתי עונה בוודאי

היום אני מסתכלת אחרת

קשיי העבר (וגם ההווה) עזרו (ועוזרים) לי לבנות דברים שאני מאד מרוצה מהם

וכנראה לא הייתי מגיעה אליהם לולא הקשיים

זה מצד אחד

מהצד השני הייתי שמחה לחיים נטולי קשיים או מופחתי קשיים מורכבות החיים..

כתבת מדויק ולא ממש עניתזיויק
כי נשארת בדילמה
אני בסדר עם דילמותoo
יש בזה אמתזיויק
צודקת
"קשיים" זה בעצם החזית שבה אנחנו מתקדמיםמשה

כלומר, זה משהו שמתנגד לנו כדי שנשים לב אליו, קצת כמו "כאב" במובן הפיזי.

השאלהoo

כמה התנגדות צריך בדרך כדי להתפתח

לא שמישהו שאל אותי קודם

אבל אולי יום אחד אני אבין שזה היה נצרך כמו שהבנתי על קשיים מהעבר

אני באמת בהרבה מחשבות על זהמשה

אני חושב שבשלב מסויים לומדים שצריך ללמוד יותר "להכיל" ופחות להתנגד.

זה עוזר לשנות את המציאות בטווח הרחוק, בעיקר. אבל בטווח הקצר עוזר לי לחיות טוב ולישון טוב ולא להיות במקום שבו "קשה" לי במובן של להרגיש שקשה.

פחות להתנגדoo

הגדרה טובה

כשההתנגדות יורדת

גם הציפייה יותר מותאמת

קושי צפוי הוא יותר קל

קושי צפוימשה

איך את מגדירה את זה?

אםoo

זה קושי שחוזר על עצמו

אז אני יודעת (או לומדת לדעת) מראש מה או מי הגורם/ים

ויודעת (או לומדת לדעת) להתייחס בהתאם

אם זה קושי חדש

זה הזמן לניסוי וטעייה עד להגדרת הגורמים ולהתוויית הדרך המתאימה ביותר 

אני חושב שאחת המתנות הגדולות שקיבלתימשה

אי אז בגיל 30 וקצת.

זה את היכולת "להגדיר" (הנה יצא ממני המתכנת) קשיים כדי להתחיל לעבוד איתם.

זה אומר שקורה לך משהו שאתה לא נהנה ממנו אבל אתה לא חסר אונים כלפיו וגם יודע לדחות אותו למחר או לשים לב להתקדמות.

יפה ממשזיויק
הייתי מוותרת. בהחלט. למרות שזה מחשל וכו'נחלת
What doesn't kill you makes you strongerאריק מהדרום

Stand a little taller

Doesn't mean I'm lonely when I'm alone

What doesn't kill you makes a fighter

Footsteps even lighter

Doesn't mean I'm over cause you're gone

תלוי איזהרקאני

יש כאלה שהייתי מוותרת

ומאמינה שהייתי נבנית גם בלעדיהם

כן חדמשSeven
שילמתי מחירים גבוהים מדי
כן, לא, לאמבולבלת מאדדדד

עברתי כל מיני דברים בחיים. והייתי במקומות שלא ברור לי כיום איך יצאתי מהם…

כשאני מסתכלת אחורה, אני רואה איך זה חלק ממה שגרם לי להיות מי שאני כיום. אבל לא הייתי מזמינה שום דבר כזה, גם אם הייתי יודעת איך אצא מזה. משתדלים לראות את הטוב מהמצב הנתון, אבל זה לא אומר שהייתי בוחרת בזה. ואני עדיין מצולקת מדברים שעברתי. אבל משתדלת כל יום לגדול מזה ולהתקדם הלאה.

כל קושי שעוברים, עלול להשאיר משקעים. ויש את הפחד להתעורר יום אחד ולחזור אחורה, להרגיש שוב שם בקושי הזה ולא להיות עם כוחות להתמודד. 

תשובה יפהזיויק
תודה
בדיעבד חלקם לא. לכתחילא כן.נפש חיה.

לכתחילא כן

כיון שאם חלק מהקשיים לא היו קיימים בחיי

הייתי חוסכת הרבה סבל (וזבל)

בדיעבד חלקם לא

כיון שזה  חשף אותי להבנות עמוקות כלפי עצמי

והביא אותי למי שאני כיום

מה כן ומה לא?זיויק
מה העיקרון?
העיקרון הואנפש חיה.

על החלקים ה"עצובים" או המורכבים בחיים (שגרמו לי בדיעבד לבזבוז כוחות והרבה עצב)

הייתי מוותרת

בבחינת "לא הם ולא שכרם"

אבל

בדיעבד, בגלל שהמורכבויות לימדו אותי הרבה

ובזכותם אני מי שאני

אז הם 'עזרו' לי ללמוד מהם איך להמשיך הלאה.

לא.אשר ברא

ואפשר להעמיק ב"תורת מנחם", תשמ"ד חלק ד', שבת מסעי סעיף י"ב-

בקצרה הרבי מילובביץ' מסביר על עניין המסעות ממדרגה למדרגה [כפי שידוע שהבעש"ט עסק במסעות שיש בנפש האדם].

אם בא לך תדביקי כאן את עיקרי הדבריםזיויק
מה שזה בנה בי שייך לבדיעבדוהוא ישמיענו

בדיעבד אני באמונה שלמה בהקב"ה ובראייה של הטוב של מה זה בנה בתוכי.

אני? לכתחילה? הייתי מוותר.

אבל איזה מזל שהקב"ה מנהל את המציאות...!

למהזיויקאחרונה
POVבין הבור למים
חיכיתי שש שנים להגיע לגיל עשרים ולהיות מורשית בפורום אבל משרשרת בדיליי של שנתיים
תוסיפי לווידוי ביו"כפצל🤫
מזעזעזיויק
ברוכה הבאהארץ השוקולדאחרונה
שהכתיבה שלך תמיד תהיה טובה עבורך ועבור הקוראים
נדרש מנהל פורום לפורום בצמיחהאריק מהדרום
/forum/f115

נראה לי @פשוט אני.. יכול להיות אחלה מנהל שם.

לרפאה מהטבע צריך טבעוני … ואולי גם מתנגד חיסונים…זמירות
הלכתי להביא פופקורןקפיץ
עוד מישהו רוצה?
איך רואים שזה נושא נפיץ?פצל🤫
עבר עריכה על ידי פצל🤫 בתאריך כ"ד בטבת תשפ"ו 0:25

אפשר להגיב שם אנונימי. כאילו, מה? תהיו טבעונים, תמהונים,  מתנגדי חיסונים, זה לא משנה, יש לך אמת? לך איתה. אבל למה להבנות שרפואה טבעית זה דבר להתבייש בו חחח

(כן מבין זה לא למעיישה ופורום מת וכו' והכל כאן בדיחה שאני בכוונה לא מתייחס אליה. תהיות לאור ההצפה של הנושא והדיון)

//הרמוניה

עם כמויות הספאם שם באמת צריך ניהול 

שכר חודשי?זיויק
😆
וכל העוסקים בצרכי ציבור באמונה, הקב"ה ישלם שכרםזמירות

ויסיר מהם כל מחלה, וירפא לכל גופם, ויסלח לכל עוונם,

וישלח ברכה והצלחה בכל מעשי ידיהם עם כל ישראל אחיהם, ונאמר אמן

נשמע טובזיויק
חחחחחחחח אנונימי 2 בא לרמוסססצדיק יסוד עלום

אני מדמיין שזה אותו אחד שפותח תשירשוריםפצל🤫

ונהנה לריב עם עצמו בפינה שכוחת "אל" כדי לפרוק עצבים 😂😂😂

אבל בטח זה דוגמא קלאסית למה שנקרא להאכיל את הטרולים

נע,צדיק יסוד עלום
זה פשוט מישהו שאהב את הפורום ונהיה מריר כשהגיע לשם משווק תוכן להשתלט עליו. רואים שלאחרים הוא דווקא עונה יפה
😅 ממש טרחת לבדוק?פצל🤫

משתעממים מספרים סיפורים זה לא דוקטורט אבל אם כבר מעניין אם כך למה הוא מגיב מאנונימיי? או שהוא מגיב מאנונימי רק בקללות חח ואז אני מבין אותו

מי המוזר ההזוי שכותב שדובדבנים זה מגעיל???אורין
במלחמה עיקשת החיילים דורכים על הפרחיםצדיק יסוד עלוםאחרונה
הכיבוש משחית
מישהו יודענחלת

לאן נעלמו מגיבים שעד לא מכבר, היו?

הנני כאינני, והים נסוג.... הכל בסדר?

הזכרת לי את הסצנה הזאתפשוט אני..

לא הבנתי.נחלת
לא הופיע דברנחלת
את בטוחה שאלו היו ניקים כאן?פ.א.

אולי הכוונה שלך לפורומים אחרים? 

אין כאן בערוץ 7 כאלו ניקים.

- הנני כאינני

- הים נסוג

בטח שישנחלת

תשאל את משה

מה יש לשאול את משה? מקישים את השם והוא לא קייםפ.א.

איפה מקישים את זה?קעלעברימבאר
בשורת החיפוש בשיחות האישיותפ.א.
החיפוש תמיד מציג ניקים שתוצאת החיפוש מוצאת התאמה לכינוי שהוקלד
כן נמצאים כאן. דפדפו בפורומים קודמיםנחלת
מה זה קודמים? אולי התכוונת לאחרים?פ.א.
לפורומים אחרים?

כי למשל @בין הבור למים פעיל בפורום מסויים מאוד ולא מוכר בכלל כאן.  

כל פורום הוא עולם ומלואו ואין קשר בין רבים מהפורומים במרחב העצום של הפורומים בערוץ 7.  

נכון. היא נדמה לי בפורום של פרוזה. סליחה.נחלת
הו ואו מישהו קורא אותיבין הבור למים
פעילה באופן מאוד לא רציף, אבל גם בלתי נמנע, כנראה שזה לתמיד
אולי התכוונתקעלעברימבאר
לחסדי הים והינני כאני?  מוכר לי השם האחרון. והראשון עוד קיים
אולי באמת חסדי הים… הוא פעיל כאן on & offפ.א.
לא הצלחתי לנחש שזה חסדי היםמבולבלת מאדדדד
והוא מדי פעם עוד כותב.

ויש את @אני הנני כאינני, אולי הוא מדבר עליו

יש לך זיכרון צילומי לניקים …פ.א.

וזו היא, @נחלת, לא הוא, שהזכירה ניקים פופולריים

מבולבלת מאדדדד
החמאתי לו שהצליח להבין את ההקשר😂
...אני הנני כאינני
פופולריים? 🤭
היא התכוונה ל@בין הבור למיםצדיק יסוד עלום
שהמשפט "גם הים נסוג" בחתימתה
נכון נכון. תודה!נחלת
לא לחסדי היםנחלת

התכוונתי למגיבה שכתבה שירים מאוד יפים שאחד מהמגיבים (צדיק יסוד עולם (?) ניתח אותם).

נכון. נזכרתי שלא קוראים לה כך, השורה האחרונה שחזרה בתגובה שלה היתה: והים נסוג...

אני הנני כאינני  - הכל בסדר איתו.

אבל הם לא מוכרים כאן…זמירות
נתקלת בניקים בפורומים אחרים, והם בכלל לא מוכרים כאן, ואת שואלת בפורום הזה איפה הם, זה מוזר …
לשאלתך, ורק על עצמי לספר ידעתיבין הבור למים
גם במציאות אני שקטה

העיקרהעיקרנחלתאחרונה

העיקר שהכל בסדר

התכוונת למשתמש "בין הבור למים"? כיקעלעברימבאר

צדיק יסוד עלום אמר שיש כזה אחד.

היא התכוונה ל@בין הבור למים - צעירים מעל עשרים

קורה שאנשים לוקחים הפסקה או עוזבים את הפורוםברגוע
איך מגיעים לפורום הנוכחי מבלי לעבור על כל החודשים?נחלת
התכוונתינחלת

לפורום של טבת והלאה...

תסבירי מה כוונתךפ.א.
לפעמים כשפותחיםנחלת

בס"ד

לא תמיד כשפותחים, הפורום הוא מחודש טבת. חיפשתי מקום בו אפשר לכתוב

את התאריך (טבת, למשל) ולא מצאתי. אז  לפעמים מופיע פורום עתיק

איזשהו. לא מבינה למה ומדוע...

איך מגיעים לפורום העכשווי (מאתמול, שלשום) - ניסיתי בכותרות המציינות

מספרים גבוהים (2000+) למשל, אבל זה לא מעיד על אקטואליות הפורום.

ועוד משהו: הזמן המופיע ממול לתגובות לא הזמן הנכון. למשל 11.00

במקום 13.00 וכד'.

יש לי, כלומר, אין לי, שום כשרון טכני ולבטח זה משהו פשוט

אבל לא יודעת איך.

תודה!

שאלה נוספתנחלת

מה פירוש "עבר עריכה"? מצד מי, הצוות? ומדוע?

תודה רבה!

רשום לך מי ביצע את העריכהפ.א.

או שרשום הניק שביצע (הניק שכתב את ההודעה ועשה עריכה ושינוי)

או שעריכה בוצעה ע"י מנהל הפורום - ואז זה בד"כ להסיר תוכן שלא ראוי לפרסום פומבי.  

פרטי העריכה רשומים באותיות אדומות.

כאשר נכנסים לערוך פוסט שכתבת - בדקות הראשונות לאחר שליחת הפוסט, אפשר לערוך "בשקט"  אין אינדיקציה שהפוסט עודכן.

רק אם מעדכנים אחרי די זמן, 10 דק נניח, אז מופיעה השורה האדומה שהפוסט עודכן.  

(ויש גם מגבלות מתי ניתן לערוך.  פוסט שקיבל תגובות, ננעל/נחסם לעריכה די מהר אחרי קבלת התגובה הראשונה.) 

השרשורים בפורומים תמיד מסודרים מהחדש ביותר למעלהפ.א.

לא הגיוני ולא ברור איך יכול להיות שאת נכנסת לפורום כל שהוא ואת רואה הכי למעלה הודעות שאינן הכי חדשות שנכתבו בפורום.  

אולי תצלמי בפעם הבאה את המסך שאת מקבלת?

את יכולה, אם תרצי, גם להעביר לי בשיחות האישיות.

שנבין מה הבעיה אצלך.  

הזמן שמופיע - כנראה גם זו בעיה במחשב שלך.

השעון במחשב שלך נכון? 

זכה למצוות!נחלת

בס"ד

תודה על שתי התשובות.

1.  השעון בסדר גמור.

2. אעקוב אם אמנם זה כך (שמופיעות ההודעות החדשות קודם)

3. לא משמעותי אבל מדוע צריך לדעת שהניק (מה זה ניק?...מאיזו מילה?) ערך את תגובתו? מה זה משנה לנו?

4.  בבקשה, מה זה פצל"ש (או משהו כזה), אני לא מהדור שלכם, ידידי הצעירים.

אבל את רוב הדברים אני מבינה.....

יישכויח!

עונהדרקונית ירוקה

3. ניק מלשון nickname(כינוי). הכוונה למשתמש בפורום

4. פצלש זה פיצול אישיות - אדם אחד שמשתמש בשני כינויים

אני מכיר שפצלש = פיצול שםפ.א.
נשמע נכוןדרקונית ירוקה

בכל מקרה זו אותה הכוונה

אדם אחד, שני שמות

תודה!נחלת

ואם בפיצול עסקינן, למה כשאני פותחת את האזור האישי,

שואלים: האם יש לך פיצול אישיות?......

עניתי המון פעמים: כן. כן. כן....(לא נותן ברירה אחרת)

כך שיש לי כבר פיצול אישיות לעילא ולעילא, אבל

אני לא מבינה מה העניין כאן. זה גם קשור לשם?

או שזה הפסיכולוג של האתר......

תודה!!

זה באג מוכרפ.א.

לפעמים כשאני מתחבר לפורום ונכנס לשיחות האישיות, במקום לראות את רשימת הניקים איתם התכתבתי, הניק שלי מופיע, משום מה, בכל השורות. במקום הניקים הנכונים שהיו אמורים להיות שם

ואז כשאני לוחץ על ניק, זה גורם שאני כאילו רוצה להתכתב עם עצמי.

ואז מופיעה השורה ההזויה "האם יש לך פיצול אישיות"

הפתרון לצאת מזה הוא רענון הקישור וזה מסתדר. 

סליחה על הבורותנחלת

ולמה אדם אחד משתמש בשני כינויים ועוד מצהיר על זה?!

ברכה והצלחה!

ברור שהוא לא מצהיר - אלא מתחבא מאחורי ניק אחרפ.א.

הרבה פעמים, וזה קרה כאן בפורומים בגלים ובתקופות, היו טרולים שעשו צחוק ושיגועים וגם הטרדות. אותו אחד פתח והשתמש בניקים שונים כדי להטריל..

ויש גם שימושים לגיטימיים.

מישהו/מישהי עם ניק ותיק ומוכר, רוצים לשאול שאלה שלא תסגיר מי הוא השואל או השואלת.

דברים רגישים שלא רוצים לחשוף מבחינת הזיהוי של הניק הותיק.

לחסוך מבוכה, להסתיר משהו, להיות אנונימי בשאלה ספציפית. 

חן חן!!!!נחלת
ראיתינחלת

וזה א ח ר י  עריכה?

אז התת פורום הזה צריך להיות חסום איכשהו ולא כך פרוש לעיני כל

בכלל, כל כך מהר עלולים לגלוש בפורום , לדברים כאלה, ללשון

הרע, לפגיעה במישהו על ידי התלוצצות עליו (גם בתכתובת על

החצאיות ראיתי כזה דבר; אפשר לענות יפה או להתעלם על ידי

מעבר טבעי לנושא אחר אבל לא להוציא לבן אדם את הנשמה

ולעשות אותו כלעג וקלס לעיני כולם....זה לא יפה.

הכי מרגיז שזה  משעשע (אללי) ומושך להמשיך לקרוא -

כעין בידור - זה לא מתאים לפורום רציני כמו שהפורום

הזה נועד להיות, לפי הבנתי, וכך הוא רוב הפעמים.

מאד קל בפורום לכתוב כל העולה

על רוחנו; האם פנים מול פנים גם היינו מעזים

להתבטא כך?

ועוד - חושבת שנושא שעלול להיגרר לתגובות

מזלזלות, או שעוסק בעניניים שהצניעות די

יפה להם - צריך לעבור מהר ובנימוס

(כלפי זה המתחיל בנושא כזה, אפילו

ברצינות כי משהו מטריד אותו) לנושא אחר

ואפשר לאמר שבפורום הזה לא מרחיבים

בדברים כאלה, כי...כי....יש כאן ילדים קטנים!.....

וגם אם מישהו רוצה לשפוך את הלב

והנושא חריג, לא צריך לפרט יותר מדי -

זה לא בריא, זה לא נאות ויש דברים

שהשתיקה יפה להם. כלומר, מבינה

שזה מקום שאפשר לחשוף הכל

כי אף אחד לא מכיר, אבל בכל

זאת, קצת להתאפק. למרות שנורא

מושך לפרוק הכל. ואני מדברת גם

על עצמי. שלא אסחף מדי

בקלי קלות אפשר להיסחף.

שלא נהפוך לצהובון מרוב שיעמום

או סקרנות.  הכי יפה ומעניין זה

חילופי הדברים הרציניים, החקירות

והדיבורים בנושאים חשובים.

לא צריך לרדת למכולת!

בפורום יש כתיבה מכל הסוגיםפשוט אני..
לפעמים על נושאים ברומו של עולם ולפעמים סתם דברים מצחיקים או ביזריים.

אם ראית תגובה מסוימת שלדעתך אין מקומה בפורום, את תמיד יכולה ללחוץ על כפתור הדיווח ואז זה מגיע למנהלי הפורום לבדיקה.

בגדול תהיה מחיקה או עריכה או אף חסימת המשתמש רק במקרים חריגים, בדרך כלל בגלל פגיעה בניק אחר או שימוש בשפה לא נאותה וכיוצ''ב.

ולפעמים שוכחים את הסיסמא או חוזרים אחרי תקופהיעל מהדרום
לק"י

ופותחים ניק חדש.

נכון. אבל מקרה שכזה, לטעמי אינו פצל"שפ.א.
אין פה את הזמניות, שצריך תחליף לרגע לניק הקבוע.  
הבנתי...יעל מהדרוםאחרונה
בהמשך לדיון על ערבים - אם היית נולד/ת ערבי/הזיויק

היית:

א. מתגייר/ת

ב. מקיימ/ת 7 מצוות בני נוח

ג. ערבי/ה חילוני/ת

ד. ערבי/ה מוסלמי/ת

ה. טרוריסט/ית

בחירה חופשית זה בהכלרקאני

גם בדברים הקטנים כמו שתיארת

אבל גם בדברים הגדולים

אני בחרתי את הדרך שלי