בתור אמא ל4 אני ממש מעודדת אותך להמשיך להיות קשובה למה שאת מרגישה ופחות לבדוק מה נכון לעשות לפי הספר או לפי מה שמקובל סביבך. לקח לי קצת זמן להגיע לתובנה הזו ולסמוך לגמרי על האינסטינקטים שלי.
אני מאוד מזדהה כי ב"ה התברכתי בתינוקות מאוד רגועים ואני מזדהה גם עם הרצון שהם יהיו קרובים אלי ולא להסתפק רק בתפעול שלהם- התינוק אכל, ישן, היה על הבטן, הרים ראש, שמע קצת דיבורים, היה באוניברסיטה...
אני מרגישה שהכי נכון לי ולנו שהתינוק יהיה כמה שיותר קרוב אלי במהלך היום ויחווה יחד איתי את העולם, ולא לנצל את זה שהוא רגוע ולהניח אותו רוב היום בלול/בעגלה/ על משטח כלשהו כי הוא שקט אז למה לא. הרגשתי שנכון לנו להיות עם מנשא כמה שיותר, לפי החשק והרצון שלי כמובן, לא בגלל שהוא לא רגוע אלא כי רציתי להרגיש אותו קרוב ומן הסתם זה גם מה שהוא הכי רוצה. אלא אם הוא תינוק עם עניין תחושתי שפחות מתחבר לקונספט, כל תינוק ומה שמתאים לו. קניתי כרית פוף כזו ששמתי עליה את התינוק בחלק מהזמן כשלא התאים במנשא. היתרון הגדול שלה זה הזווית שבה הוא נמצא במעין חצי שכיבה וככה הוא יכול לראות מה קורה סביבו ולהיות שותף, מה שלא מתאפשר בשכיבה מלאה. תמיד הרגשתי שכשאני משכיבה בעגלת אמבטיה למשל התינוק מנותק מהסביבה שלו. הוא צפה בי בזמן שעשיתי את עבודות הבית והיה קל ליצור ככה יותר תקשורת בינינו. וגם היה לי כיף שקל מאוד לשנע אותה מחדר לחדר. וכמובן לשים לב שלא יהיה שם יותר מדי, כי חשוב גם להחליף תנוחות ושיהיה גם במרחב שמאפשר יותר לזוז ולהתהפך.
אז אני פחות מתחברת לאמירה שטוב לו להיות עם עצמו, כי אני מרגישה ומאמינה מאוד שהכי טוב לו להיות כמה שיותר קרוב אלי וזה גם מה שהכי טוב לי. והוא יכול לשעשע את עצמו ויחד עם זה לצפות בי כשאני עסוקה או נחה ולהיות איתי במה שאני עושה מהמקום שלו. ככה גם קל לי לזהות בקלות את שפת הגוף שלו ואת הצלילים שהוא משמיע ולהגיב אליהם לפני שהוא מגיע לבכי. בהתחלה חמותי היתה שואלת אותי, למה את מרימה אותו, הוא לא בוכה? הסברתי לה קצת על שפת גוף של תינוקות ועל הצורך שלהם במגע ובחיבור, וגם לפי המחקרים ככל שהתינוק יקבל יותר מגע ככה הוא ירוויח יותר. וגם שבכי הוא הסימן הכי מאוחר לצורך שלהם, ואנחנו רוצים לתת לצורך מענה לפני שהוא נהיה אקוטי.
ועוד נקודה מעניינת, לפי מה שאני מכירה ורואה, התינוקות שמתלווים להורים שלהם במהלך היומיום ופחות מושארים באיזה מקום נפרד בחדר עם פעילויות נפרדות, הם תינוקות וילדים מאוד עירניים וסקרנים ואינטליגנטיים לגילם, בצורה מובהקת ממש. שואלים אותי כל הזמן על הילדים שלי איך זה שהם כ"כ שונים מבני גילם מהבחינות האלה. וכשהיתה לחמותי ביקורת על זה שאני לא כ"כ נותנת לתינוק צעצועי התפתחות מקובלים הזכרתי לה שהיא כל הזמן אומרת שהוא מאוד חכם ומפותח לגילו, וזה לא קרה בגלל משחק דידקטי שקונים בחנות אלא בגלל שהוא רואה ומתנסה בהתאם לגילו בכל מה שאני עושה וכך הוא בסביבה שמספקת לו כל הזמן גירויים ומאפשרת לו לחוות את העולם בצורה הכי אמיתית וחווייתית שיש, הרבה יותר מכל צעצוע. ובאמת לא היה לה מה להגיב על זה כי היא רואה שהילדים שלנו ב"ה כ"כ חכמים וסקרנים והגישה הזו מוכיחה את עצמה.
אם התחום הזה מסקרן אותך ואת רוצה לשמוע יותר את יכולה לקרוא על עיקרון הרצף, יש ספר בשם הזה והתפתחה סביבו גישה טבעית בגידול ילדים.