נו מתי ההפיכה באיראן? למה העם שם לא יוצא לרחובות?קעלעברימבאר
כבר בוקר או עוד לילה שם?
כי משמרות המהפכה עדיין חזקים מאודפ.א.

אנחנו רק ביום הראשון של מלחמה, שתימשך זמן.  לא רק כמה ימים אלא הרבה יותר

המנגנונים השלטוניים באירן לא קורסים בגלל סילוקו של המנהיג. צריך הרבה מעבר כדי לגרום לשלטון לקרוס. 

למה העם לא יוצא לרחובות?קעלעברימבאר

לפני חודש יצאו 40 אלף

מהידיעה כי משמרות המהפכה ישובו וירצחו בדם קרפ.א.

כמו בסבב הקודם.

כמות הנרצחים שהיו אז, עולה על 40,000.

ומפגינים היו הרבה יותר מהמספר הזה.  

פורסם עכשיו:

שליש מהאיראנים מתים מאושר על חיסול חמינאיקעלעברימבאר
אז חבל שלקח לטראמפ חודש לקבל את ההחלטה…רוני 1234
ועוד עודד אותם לצאת ונהרגו בהמוניהם סתם… בהנחה שהוא בא לעזור להם כל רגע
לא לקח חודש לקבל החלטההסטורי
לקח חודש לארגן את הכוחות, הגיוני.
סבלנותברגוע
אין לי סבלנות. אני רוצה ביד או טו לנוח מאויביהםקעלעברימבאר
גם אניברגוע

אבל אם הם יצאו עכשיו לרחובות יהרגו אותם.

איראן זאת מדינה מאוד גדולה ולוקח זמן להחליש את השלטון שם.

שום שלב בגאולה לא מתקדם בלי סבלנותהסטורי
הדרשה של ר' חיא על גאולה קמעה קמעה, מתבססת על מהלך מגילת אסתר. 
אבלנחלת

זה כבר המון זמן קמעה קמעה, אין כבר כוח, ומה עוד, שאנו הישראלים, לא מצטיינים במידת סבלנות יתירה...נו כמה זמן הקמעה קמעה הזה, עוד מעט יסתיימו ששת אלפי

שנה של העולם הזה, מתי המשיח בדיוק מתכוון לבוא, ביום האחרון? זה לא הוגן. גם אנחנו רוצים לקבל את פניו (נקנה בגדים חדשים, ננקה את הבית, נעשה סולחה עם

השכן ש....הכל! רק שיגיע כבר!). האמת, זה גם די מפחיד. לא כל כך מוכנה רוחנית עדיין ושמעתי שכשיגיע, האדם ישאר במדרגה שלו, ולא יכול להשתנות הרבה;

אוי לי מיוצרי אוי לי מיצרי....

זו המציאות, בניגוד לדמיונות של כל מיני אנשיםהסטורי

אין רגע שבו מגיע משום מקום משיח על חמור לבן. יש גאולת ישראל שנמשכת והולכת. אנחנו מקדמים אותה יותר ויותר במעשינו הגאוליים - עליה לארץ, התיישבות, חיזוק עם ישראל, חיזוק מדינת ישראל, עד שנגיע לשלב שבו נראה בעליל שהשיא של תחיית החול, הוא תחיית הקודש.

אבל יש רגע שבו ממליכים מלך מבית דוד,קעלעברימבאר
או הרגע הזה שאותו מלך נחה עליו רוח הקודש. או רגע בניין המקדש. או רגע תחיית המתים
לא יודע על איזה 'רגע' אתה מדברהסטורי
אפילו הרמב"ם שבפשטות הצפייה למשיח אצלו, היא אכן למלך כפשוטו (אם כי הפסוקים הראשונים שמביא כראיה למשיח מהתורה, הם על קיבוץ גלויות) - מתאר תהליך ארוך של מלך מבית דוד שבהשלמת תנאים מסויימים הוא בחזקת משיח ובהשלמת כל התנאים, מתברר למפרע שהוא המשיח שהנביאים דיברו עליו. אם לא ישלים את כל התנאים - הוא ממלכי ישראל הכשרים, אבל אינו המשיח.

בוודאי שלפי רבים מגדולי ישראל, שההבנה של צפיה לישועה אצלהם, היא הרבה יותר לתהליך של גאולת ישראל ופחות במיקוד באדם שיוביל - זה פחות מהותי.

אברבנל הולך בכיוון הזה במקומות רבים (לא לפני לציין כרגע) ועיין מלבי"ם ביחזקאל על "ודוד עבדי נשיא להם"

הרמבם לא אומר תחזית, אלא הוראות.קעלעברימבאר

ייתכן גם שיהיה נביא מבית דוד שנמליך אותו. ובית המקדש כבר יהיה בנוי לפניו וכבר יקובצו הנדחים וכבר יהיה שלום ובטחון מוחלט למדינה כמו בימי שלמה.

ואז רגע ההמלכה גם יהיה רגע ביאת המשיח.

ההתמקדות היא לא באדם מסוים, אלא בשושלת בית דוד.

ה' לא נקרא רק אלוקי אברהם יצחק ויעקב, אלא אליהו קורא לו בדברי הימים אלוקי דוד.

ה כרת עם דוד ברית כמו שכרת עם האבות.

ברור שכל עניין מלכות בית דוד היא בשביל כלל ישראל,

אבל לעיתים יש אצלינו תלמידי הרב קוק בטעות מגמה להקטין את חשיבות מלכות בית דוד. בשל היותינו תלמידי אחיה השילוני.

שהרי לפי העולה מהזוהר, הרב קוק הוא מושח משיח בן יוסף (בן ירבעם לפי הזוהר). וגם אחיה משח את ירבעם.

כמובן שגם סאטמער תלמידי המלך אביה טועים. בית דוד בשביל ישראל, ולא ישראל בשביל בית דוד.

גם אם המלך יהיה נשיא, עדיין תהיה לו חשיבות אדירה כמנהיג העם.

עין רמבם בעיקר ביאת המשיח, על מי שמזלזל בחשיבות בית דוד

הרמב"ם אומר בפירוש שלא 'מכתירים' מישהו להיות המשיחהסטורי
אלא אם מלך ישראל עשה את כל המוטל על המשיח והצליח, מבינים שזה הוא.
התכוונתי שיכתירו אותו פוליטית להיות מלך.קעלעברימבאראחרונה

אם ברגע ההכתרה הוא כבר היה נביא, והמקדש קיים וכל התנאים כבר היו קיימים לפני (ישראל מקובצים לגמרי, שומרים תורה, ויש ביטחון מוחלט למדינה מאויביה)

אין סיבה שברגע הכתרתו למלך, הוא לא יחשב משיח וודאי.

(אם ידוע לנו לפני הכתרתו למלך, שהוא מורח ודאין, אז גם לפי הראבד הוא יחשב משיח מייד עם מינויו למלך)

כי טראמפ אמר להם שיחכו ויתכוננונקדימון
וגם נתניהו אמר להם שיכינו את עצמם.

קודם כל, צריך לתת לנו לעבוד. ורק כשהשטח יהיה מספיק פנוי וחלש, העם יוכל ויצטרך לצאת ותפוס את המדינה. כרגע זה סתם יהיה טבח המוני וחבל על החיים.

התפקיד שלהם יגיע בעיתו ובזמנו. בנתיים טראמפ אמר להם שדווקא יישארו בבתים. שלא יפריעו, לא יסכנו את עצמם, ולא חלילה יגרמו לשינוי תוכניות מבצעיות כדי למנוע פגיעה באזרחים תמימים באמת.

רק התחלנו. הם עוד יצאו לרחובות בעז"ה.

עוד הוכחה לכך שה"גדוילים" מבינים בגמרא ותו לאshaulreznik

ההקלטה המדוברת של הרב לנדו:

1. "אין שום הסבר למה ערבים לא מתאחדים לשטוף את כל הארץ, ורחמנא ליצלן לחסל את כולם. אין שום הסבר (מלבד התורה)" - שמישהו יספר לכבוד הרב על המתחים הפנימיים בעולם הערבי, שיעים מול סונים וכיו"ב

2. "אפשר בלי מדינה, לחיות טוב עם הערבים... היה די טוב שמושלים כאן ערבים, היה המצב הכי טוב" - שמישהו יגגל עבור כבוד הרב את הערך "פרעות צפת 1864"

3. "הם (הציונות) גרמו שערבים שונאים אותנו" - שמישהו יאיר את עיני הרב בנושא הסכם חודייביה ויתרגם ליידיש את הקריאה "ח'ייבר ח'ייבר יא יהוד, ג'יש מוחמד סופ יעוד".

ועוד כהנה והכנה. המסקנה היא בלתי נמנעת: גדול הדור המצוי הוא ישיש מופלג ששרוי בעולמות דימיוניים.

בפרק הקודם: גדול הדור הקודם, הרב חיים קנייבסקי זצ"ל, מברך בשם ומלכות אל מול נוכל נוצרי המציג את עצמו כמלך טוגו.

אתה טועה. עוד בשנות השלושים למאה הקודמת…סיעתא דשמייא1

… היתה התעוררות לאומית בקרב הערבים. אפילו הם נפגשו בענין עם הטלר. אבי עליו השלום נפצע בפרעות 1936.

שבעה באוקטוברהתקיף

שלש שנים לטבח, אני רוצה שכל אחד יכתוב מה לדעתו הלקח העיקרי שצריך ללמוד מהאסון הנורא הזה.

אני יתחיל: כשיש נגדך ארגון טרור, או מדינה, או כל גורם אחר שמצהיר שמאמין ורוצה להשמידך, צריך פשוט להילחם בו מייד, ולא משנה מה רמת הסיכון אשר לדעתך נשקפת ממנו, כי בסוף יש לו מטרה להשמיד אותך, אז אין עניין לחכות לזמן שיגדל ויהיה מוכן לתקוף אותך בצורה המיטבית, אלא תיזום אתה ותלחם בו, אם לדוגמא אנחנו מאמינים שערביי יו"ש (חלקם הגדול) רוצים בהשמדתנו אסור לחכות, וכמובן צריך לחשוב היטב על הפיתרון הטוב ביותר מבחינה מדינית וכו', אבל לשבת בלי לעשות כלום- זה הקונספציה שהובילה לשביעי באוקטובר (וכנ"ל ערביי ישראל).

אין פיתרון מדיני והשאלה היא דמוגרפית בלבדנקדימון

המוסלמים המקומיים יתקפו אותך וינסו להשמיד אותך ברגע שירגישו חזקים מספיק בין אם תהיה להם מדינה עצמאית ובין אם ימשיכו להיות סרטן בתוכנו.

אמoo

שהיכולת האנושית למנוע אסונות מאד מוגבלת

הן מבחינה מחשבתית/ ביצועית/ חברתית

והדבר הכי נכון זה לקחת אחריות על מה שאפשר באופן אישי

ופחות להתעסק בדברים שלא מספיק מבינים בהם והיכולת לשנות שם משהו קטנה

הלקח כתוב בתורה, אף אחד לא מפנים אותוshaulreznik

כל עוד עם ישראל לא שומר מצוות, הוא יחטוף (פרשת "כי תבוא", "בחוקותיי" ועוד). שום מדינה יהודית ושום צבא יהודי אינם ערובה לכלום. ממלכת ישראל הצפונית קרסה בעוון תושביה, ממלכת יהודה הדרומית קרסה אף היא, מדינת החשמונאים הסתאבה תוך דור וקרסה.

גם מנהיג ימין, תודעה לאומית או גירוש-כיבוש-התיישבות אינם ערובה לשום דבר ללא קיום המוני של מצוות התורה. אלא שלא נראה כי אנחנו בכיוון. ועוד טרם דיברנו על נרמול העבירות הנחתמות ב"ולא תקיא הארץ אתכם".

איך אפשר להגיע לזה?חלב ודבשאחרונה

אבינתן אור חושף: התנגדתי לעסקה גם במעמקי השבי…סיעתא דשמייא1

…הוא בא ממשפחה של אנשי ימין הכל עניין של פוזיציה. מה שכן הוא טועה בגדול כי מה שקשור לעתיד הכל בידי השם ולכן הצלת חיים עכשבית היא חובה הלכתית. ראה מקרה המלך חזקיה והנביא ירמיהו.

אשמח לדעת אם אני טועה.

מה הקשראדם שנמאס לו

אין אדם מעמיד עצמו במקום סכנה שמא אין עושים לו נס, ואם עושים - מנכים לו מזכויותיו.

אותו דבר אצל עמ"י - אם עמ"י לא ילמד את מה שהקב"ה רוצה שהוא ילמד דרך המהלכים שהקב"ה מוביל במדינת ישראל - פשוט חבל לחטוף מכה כואבת יותר בכל פעם...

לא הבנתי….סיעתא דשמייא1

… לפי הבנתי דאגה לעתיד כמו שהמלך חזקיה דאז שבניו יעשו את הרע ולכן לא רצה להתחתן לא רלוונטית לפי הנביא ירמיהו וצריך להשאיר לשם את הענין "בהדי כבשי דרחמנא למה לך?" ותעשה את המצווה.

אותו כנ"ל אני משליך לגבי "פדיון שבויים" ומה שיהיה בעתיד יהיה בידי השם.

דבר אחר, נסיונות חטיפה תמיד יהיו ללא קשר עם או בלי שחרור חטופים.

כמובן שגם צריך למצות גם דרכי חילוץ כמו שנהגו בעבר.

ההבנה שלך לקויה בעיניייעל...

קודם כל הלכתית אסור לפדות שבוי יותר משוויו.

וכאשר יש ידיעה ברורה שאם הם יקבלו הרבה הרבה מעבר לשווי, וכל שבוי ייחשב כג'וקר רציני, ברור שיהיה להם אינטרס עצום לחטוף עוד ועוד.

הטיעונים שאתה אומר הם הסתכלות נוראית שרואה רק 2 סנטימטר קדימה. שלום עכשיו, הכל עכשיו בלי טיפת חשיבה על המחר

ע''ע עסקת שליט הארורהמשה

ועדין תבחרו במפלגה שתמשיך את שלטון הליכוד.סיעתא דשמייא1

הוא יכול לפנות לבונצל שהציע להחזיר את יוכבד ליפשיץחלב ודבש

לידי החמאס.

אולי יהיה לו רעיון גם לאבינתן...

פוזיציה=תפיסת מציאות?ארץ השוקולד

אם כן, הגיוני שמי שקורא את המציאות אחרת יאמין אחרת, לא?

א. הלכתית אתה טועה לכאורה לפי הגמרא בגיטיןארץ השוקולדאחרונה

ב. סטטיסטית עסקאות גרמו ליותר מוות מחיים מהנסיון שלנו.

ג. יש מאמר של הרב ישראלי על עסקת ג'יבריל.

ד. ראוי להעריך מישהו שהיה מוכן למסור את נפשו כדי שאחרים לא ייפגעו.

וינטר הביתההתקיף

א. לא ברור לי הסיכון שהוא לוקח שבו הוא לא עובר את אחוז החסימה, הרי מודה שתומך באופן עקרוני בממשלת ימין ( שלא כגנץ שמציג אפשרות שלישית ולא תומך באופציה קיימת), והזחיחות שלו לסכן אותה היא מסוכנת וקטנונית.

ב.שמעתי כמה ראיונות אתו, הוא נשמע ילד קטן שלא מבין שהחיים יותר גדולים ומורכבים מ"עופר וינטר" אז נכון שחבל על חדאד ועוד חברה ממפלגתו שדוקא אנשים מעולים, אבל על טעויות משלמים.

יש תועלת מאוד גדולה לדעתי שפוליטיקאים יבינו שהםארץ השוקולד

צריכים להיות טובים מספיק כדי להיבחר ולא רק שיש צד גרוע מהם, ובקטע הזה אשמח שמפלגה חדשה תעבור.

בפרט, אחרי אופן ההתנהלות במלחמה שבאמת לא זוכה לפרסים

לא יודע מה הוא צריך לעשות אבל הטענות שהבאת הם לאירחמיאל

חזקות.

א. מפלגה טובה יכול להיות שעדיף שתתמודד כמה סבבים ולא תעבור ואחרי זה תעבור ותעשה דברים טובים (כמו בן גביר שרץ הרבה פעמים בלי לעבור עד שעבר ועשה המון דברים טובים).

ב. לפעמים דוקא מי שלוקח את החיים בפשיטות ובקטנות יש לו ראש ישר להחליט החלטות נכונות בלי להכניס שיקולים משיקולים שונים

וינטרהתקיף

א. לפי הרציונל שלך עדיף שהשמאל יהיה בשלטון שתי קדנציות כדי שאח"כ אולי יהיה לוינטר סיכוי לעבור, בהצלחה למדינת ישראל...

ב. קצת לתקן את העובדות ,בן גביר מנע כמה פעמים ממשלת ימין, ומעולם!!! לא עבר לבד אלא ע"י ריצה משותפת עם סמוטריץ, וכמובן שעכשיו שמקבל בסקרים סביבות 7 מנדטים אין בעיה שמתמודד לבד כי ודאי עובר.

ג.מסכים אתך שיש גם מעלות לראש ישר ופשוט אבל דרוש תנאי בסיסי, לדעת לקבל צדדים ודעות אחרות, ואולי אני טועה, אבל שמעתי אותו המון והוא נשמע ממש קטנוני ושחצן, בטוח בעצמו בצורה מוגזמת, ובכלל מגלומן לא קטן.

לא מכיר אותו ולא שמעתי אותו בכללירחמיאל

אבל לגופן של טענות.

א. אז אין סיכוי לאף אחד חדש להכנס לפוליטיקה? אין מה לעשות ככה זה עובד. מנסים ומנסים עד שמצליחים. צריך לראות את הסיטואציה אבל באופן כללי לפעמים זה מה שיש.

ב. אם בן גביר לא היה רץ לבד כמה פעמים הוא לא היה מתאחד עם סמוטריץ, וזה שהוא עכשיו מקבל בסקרים בסביבות 7 מנדטים זה רק בזכות ממשלות השמאל המדוברות (אגב, איזה ממשלות שמאל עלו בגלל בן גביר?), ו400,000 רשיונות נשק לא היו ניתנות והמחבלים היו ממשיכים לחגוג בכלא.

ג. ודאי שאיש גאותן שלא מוכן לשמוע דעות אחרות הוא לא איש טוב, אבל כמעט ככה זה בפוליטיקה. וחוצמזה, יש דעות שאי אפשר לחשוב עליהם בכלל

בהחלטהתקיף

א. לדעתי ברור שאם בסקרים רואים סיכוי גדול שישרוף קולות שלא יתמודד או שיתאחד כמו שעשו רבים וטובים לפני (וינטר עצמו יכל בקלות להיכנס לפוליטקה - קיבל הצעות שריון מרוב מפלגות הימין).

ב. מה שטענת לגבי בן גביר, לא חושב שאתה צודק, אבל מבין את ההיגיון, לדעתי יכל להישאר בשיח הפוליטי והציבורי בהרבה דרכים אחרות (לא טענתי שגרם לממשלת שמאל אלא מנע ממשלת ימין, ואגב ככידוע בסוף הוביל לממשלת בנט).

ג. לא מסכים שבפוליטיקה לא שומעים דעות אחרות, גם ביבי וגם סמוטריץ נראה לי מאד רציונלים במובן הזה, בן גביר קצת יותר בעייתי, אבל לדעתי פחות נובע משחצנות, ויותר מקיצוניות שגורמת לו להסתכל על כולם כרופסים וכדומה.

דווקא חדאד הוא זה שהביא לנפילה הסופיתמרדכי

בס"ד

ההתבאטות (הישנה) שלו שנחשפה השבוע, ובעקבותיה ההתבטאות של מקום 5 על מדינה פלסטינית, הם אלו שהובילו לצניחה של המפלגה גם בסקרים שבה היא עברה באופן קבוע. אם לפני כן היה לוינטר עוד סיכוי קטן לעבור (ואכן היה קיים כזה), הרי שכעת זה נראה כבר אבוד לחלוטין.

והאמת שחבל, לא כי אני מחזיק מוינטר, אלא כי אנע מכיר לא מעט אנשים שחיפשו להצביע למפלגת ימין, אבל לא כזאת הקשורה לקואליציה הנוכחית (יש לי ויכוח איתם, כמובן, אבל הם עדיין קיימים). החשש שלי שעכשיו הם לא יחזרו להצביע לאחת ממפלגות הימין, אלא דווקא למפלגת הנדליכה שכבר ממש לא מתחייבת לגוש האמוני.

בליכוד לא כולם מסכימיםהתקיף

בגדול אתה צודק, אבל גם לפני ההתבטאות שהתפרסמה היה סיכוי גדול שלא יעברו, ויש אנשים שבלעדיו היו מצביעים למפלגות ימין קיימות, אבל נידון זה הועלה בישיבת סייעת הליכוד, והוכרע להוריד אותו, אז כנראה לפי הסקרים שלהם, הוא יותר לוקח מאשר נותן

בסוף יש נתון אחד שאי אפשר להתעלם ממנומרדכי

בס"ד

בסקרים בהם וינטר עבר את אחוז החסימה, גוש הימין התחזק, ובחלקם גם עבר את גוש האופוזיציה (ללא המפלגות הערביות). אתמול בסקר של מכון מדגם בחדשות 12, גוש הימין צולל ל-49 מנדטים. כמסתכלים על הסקרים השבועיים כאל מגמות - אפשר לראות את המגמות האלו בבירור.

לגבי הסקרים הפנימיים בליכוד, אני מכיר תמונה קצת שונה לפחות בסקרים שנערכו בשבוע שעבר. הבעיה היא שיש לזה עוד השלכות משנה, שאותם הליכוד לא מוכן לקבל, ולכן הם הולכים לו על הראש.

כבר מזמן כתבתיאיתן גיל

ש- 61 מנדטים לגוש הימין הם עם בן גביר שהליכוד יעשה הכל אבל הכל כדי שלא יהיה בממשלה הבאה.

לעניין זה צודק בן גביר שנתניהו יעדיף את איזנקוט על פניו, ואפילו לשלם ביוקר כדי שזה יקרה.

העדפת נתניהו בעניין זה התחזקה מרגע שבן גביר החליט בריש גלי ללכת על הראש של נתניהו. כולם יסכימו שהתחזקות של בן גביר ככל שתהיה תבוא רק על חשבון מפלגות ימין אחרות.

מקורבי איזנקוט מזהים בעיהאיתן גיל

בנט וליברמן, כל אחד מסיבותיו, לא רואים בו מועמד מטעמם לשבת בלשכת ראש הממשלה. כפועל יוצא, מאחורי הקלעים התחילו דיבורים על שיתוף פעולה בין איזנקוט לנתניהו, ואיש הקשר הוא אלי גולדשמידט, חבר כנסת מטעם מפלגת העבודה- בעבר, ומועמד לכנסת הבאה מטעם הליכוד.

המפה הפוליטית נראית נכון לעכשו הרבה יותר מסובכת משחושבים בשני המחנות. ליברמן מצהיר שלא ישב בקואליציה עם חרדים, ולא עם ערבים, ואצלו "מילה זו מילה", ומשכך ברירת המחדל היא קואליציה בין שתי הגדולות עם מפלגות לויין מפה ומשם, או לחילופין- סיבוב בחירות נוסף. אין אפשרות שלישית.

ברורהתקיף

ודאי שיש גם מצביעים שלא שייכים לגוש שמצביעים לו, וגם הרבה מהגוש שעדיין תומכים בו בסקרים אבל עכשיו שמתחיל להתרסק יחזרו למפלגות הגוש.

אני שוב חוזר לסקר של חדשות 12 מאתמולמרדכי

בס"ד

פשוט הוא נותן תמונה מאוד חדה וברורה של ההשלכות האלו: אומנם גם הציונות הדתית-זהות וגם עוצמה יהודית התחזקו במנדט אחד כל אחת מהן, אבל מצד שני הגוש כולו כן ירד לשפל שאני לא זוכר כבר תקופה ארוכה.

אני מאוד חושש שלא תהיה נהירה חזרה הביתה, והרבה מאלו שהצביעו בבחירות האחרונות לקואליציה יחפשו את הרע במיעוטו בצד השני. אם הם היו רוצים לחזור למפלגות הגוש, הם היו עושים את זה כבר מזמן.

אולי ספין ואולי אמתאיתן גילאחרונה

לפי פרסומים שונים הוא מופעל על ידי ליברמן, שנייד אליו מצביעים ועכשו כשמצבו של וינטר בכי רע הם חזרו הביתה, לליברמן.

גם לי נראה שרוב מצביעיו של וינטר היו מצביעי מפלגותאורין

הימין בקואליציה הנוכחית, ורק מיעוטם הם מצביעי בנט ודומיו (שמאל המתחזה לימין על מנת לקושש קולות) ולכן בכל מקרה הוא מסכן את גוש הימין ועדיף שהיה פורש מזמן.

אפשר להתווכח על העמדה הפוליטית, אבל הטענה שמישהו "aibrainora

אפשר להתווכח על העמדה הפוליטית, אבל הטענה שמישהו "שמאל שמתחזה לימין" דורשת הוכחה ולא רק קביעה. בסופו של דבר, עדיף לבחון נבחרי ציבור לפי ההצבעות והמעשים שלהם בפועל.

היו לנו גנרלים דפ"רים משמאלshaulreznik

קיבלנו אחד כזה מימין, לשם גיוון ורענון.

נסיגה מיו"ש = פינוי 1.5 מיליון תושבים בזמן מלחמהhamedinai

3 שנים למלחמה.

מה שזכור אולי קצת פחות זה פינוי יישובי הצפון והשכנתם במלונות למשך חצי שנה ויותר – צעד שחסך כל כך הרבה חיים.

כל זה לא יתאפשר אם נקבל את דרישות השמאל הקיצוני לפינוי מיהודה ושומרון.

כי במלחמה הזו מספר התושבים שפונו היה כ-61 עד 68 אלף, אבל אם חלילה ניסוג מיו"ש – מעבר לחצי מיליון המתנחלים שיאבדו את ביתם – ברגע שתפרוץ מלחמה ניאלץ לפנות גם את כל היישובים בטווח של 2–5 קילומטרים מהקו הירוק, בדיוק כפי שנקבע לגבי פינוי יישובי הצפון.

הערכה גסה? מדובר בפינוי נוסף של למעלה מ-1.5 מיליון תושבים.

שרשרת ערים במרכז ובצפון – כפר סבא, ראש העין, מודיעין, עפולה ועוד – ובעיקר ירושלים הבירה, שמוקפת מורפולוגית ביהודה ושומרון משלושה צדדים.

ואל תספרו סיפורים על "רשות פלסטינית אחראית". הרשות לא רק שאינה מונעת טרור – היא משלמת משכורות למחבלים רוצחים. בלבנון היה את יוניפיל, כוח בינלאומי שאמור היה להיות אחראי פי כמה, וראינו כולנו איך זה נגמר מול חיזבאללה.

**פירוט הנתונים (הערכה גסה):**

- **ירושלים**: כמיליון תושבים (חלקים נרחבים מאוד מהעיר נמצאים בטווח של פחות מ-5 ק"מ מיהודה ושומרון).

- **ערי המרכז, השרון והצפון בטווח 2–5 ק"מ**: כפר סבא, ראש העין, מודיעין-מכבים-רעות, אלעד, עפולה, יחד עם עשרות מושבים וקיבוצים במועצות האזוריות (דרום השרון, עמק חפר, גלבוע, מטה יהודה ועוד) – כ-400–500 אלף תושבים נוספים.

- **סה"כ משוער בטווח הפינוי**: כ-1.5 מיליון תושבים (מעבר לאוכלוסייה היהודית של יהודה ושומרון עצמה).

הטענה מעלה נקודה חשובה לגבי המחיר הביטחוני והאזרחיaibrainora

הטענה מעלה נקודה חשובה לגבי המחיר הביטחוני והאזרחי של נסיגה, אבל המספרים וההנחות לגבי היקף הפינוי העתידי דורשים בדיקה מדויקת ולא רק הערכה. בדיון כזה חשוב לבחון גם את הסיכונים שבנסיגה וגם את הסיכונים שבהמשך המצב הקיים.

יש משהו שלא ברור ליהפתק

אם הציבור בישראל זז ימינה, ורואים את זה ממש. איך לפי רוב המוחלט של הסקרים אין ממשלת ימין?

זאת הטענה של פילברברגוע

לכן הוא נותן לימין 63

אחרים אומרים שאמנם העם זז ימינה, אבל הם לא רוצים את נתניהו (או ממשלה עם החרדים) ולכן במפלגות האופוזיציה יש הרבה שעד לפני כמה שנים היו לגמרי חלק מגוש הימין.

חבר טוען שהכוונה היא שהציבור דורש יותר ימיןארץ השוקולד

אבל לא בהכרח דרך שינוי נציגים, אלא שינוי אידיאולוגיה מצופה.

לדוגמא, לפני המלחמה לרוב הציבור לא הפריע אוהלי חיזבאללה שחצו את הגבול (תחת הממשלה הנוכחית שחששה לגעת בהם), כיום כמעט כולם היו מבקרים את הממשלה אם היה משהו דומה.

כי ליברמן ובנט ואפילו אייזנקוט מתחזים לימין... אואורין

ימין מרכז ואנשים קונים את זה

כלומר, יש דרישה בציבורארץ השוקולד

ויש כאלה שמחפשים לכך, אבל בכל מקרה, יש דרישה בציבור

מדויקתזיויקאחרונה

הסקר לא בודק מה הציבור מצביע...אברהם יאיר שטרן

הסקר בודק איך הסוקר הבין שהציבור יצביע...

יש סרטון של דני בולר שמסביר אתזה ממש יפה.

אבל לא מצאתי אותו כרגע.

ימין לא ביביסטימשה

יש שם מעט מנדטים אבל לא אפס מוחלט. ועל מה שקרה לליכוד בעשור האחרון מבחינת נציגים אני לא אתחיל לדבר אפילו. המעבר מה"נסיכים" (שפשוט הפסידו בפריימריז) לאנשים אחרים שחושבים אחרת.

כמה סיבותנפשי תערוג

א. יש עוד מפלגות ימין על המפה. לדוג' כמה מחבריי ימנים חילונים שעברו מהליכוד לליברמן. גם אצל בנט חונים כמה מנדטים של ימין.

וכן. גם בנט וגם ליברמן כנראה לאו פחות ימניים מביבי

ב. לאנשים נמאס מהמצב הכלכלי. יקר כאן, עסקים קטנים קורסים כל יום, לכן אנשים מעדיפים לנסות את הצד השני גם אם הוא פחות "ימני" אבל אולי יצליח להביא לשינוי לטובה.

ג. הדבקות של ממשלת הימין בהכשרת הפטור לחרדים. מה שפוגע באופן אישי במשפחות המילואים שהן נוטות להיות ימניות יותר.

ד. גם למילואימניקים ימניים כבר נמאס מהסבבים. גם אנשים טובים וגיבורים כבר מעדיפים שתהיה איזה פשרה. העיקר לחזור לשגרה. (כך אמר לי מישהו שאין לי חשד שהוא לא "ימני" אבל כבר 3 שנים הוא יותר במילואים מאשר בבית. המצב הכלכלי לא משהו. המצב הזוגי לא וואו וכו')

אלו הסיבות שעולות לי לראש.

אולי נכונות ואולי לא

כי סקרים הם בלוף אחד גדולירחמיאל

הדוגמא הכי חזקה שעולה לי לראש כרגע היא בנט. שבאחד הסבבים הסקרים נתנו לו בין 7 ל12 בערך (כך זכור לי. לא מתחייב על מספרים מדוייקים) ובפועל הוא לא עבר את אחוז החסימה

שעה קשהshindov

כל יום שעובר אומר שיש בעיה עם ראש הממשלה. אז אם ככה אנחנו נראים. יש לימניים בעיה רצינית עם הנציגות שלהם.

סרטון שלא מוציא טוב בכלל את יוסף חדאדרועישםטוב
ואפשר שיהיה חלק וחלק לדעתיארץ השוקולד

כמו שהם הצליחו לרוץ יחד בעבר.

אגב, לכן בנט ושקד צדקו בפיצול של הימין החדש, הבעיה היא אחוז החסימה הגבוה

כולם מזהירים על התלקחות באי"וש…סיעתא דשמייא1

… והממשלה עוצמת עיניים. הזלזול הזה בכוחם של הערבים לעשות מעשה הוא זועק לשמיים.

תעוזתם של ערבים להתנפל על חיילים ולחטוף את נשקם צריכה להדליק אור אדום מהבהב. החוות , המאחזים ורועי הצאן לא יעזרו גם F35 וטנק מרכבה לא יעזרו אם חס וחלילה תפרוץ אינטיפדה שלישית. העולם לא יהיה בעדנו והתקרבנות לא תעזור.

לגמריזיויק

איזה שיגעון

זו המלחמה הבאהאריק מהדרום

וצה"ל כבר התחיל להתאמן אליה.

למה אתה חושב שצהל התחיל להתאמן אליה?אברהם יאיר שטרןאחרונה

זה יהיה במוקדם או במאוחרנפשי תערוג

החוות הגבעות יכולים עוד למנוע את זה ולהציל את המצבירחמיאל

וגם עם לא למנוע. זה מה שיעזור שיהיה פחות קשה

הרשה לי לתקן, לא למנוע - לחטוף את כל האש ככל הנראהאברהם יאיר שטרן

אלא אם האוייב יהיה חכם מספיק לעקוף אותם ולהיכנס אל פנים הארץ...

אולי יעניין אותך