אז מחר סקירה מוקדמת…חמדמדה

ופתאום כל הפחדים עולים לי…

מה אם חס ושלום משו לא בסדר

חס וחלילה לא יראו 💓

מה אם ההמטומה גדלה??

מה אם ומה אם

וגם באלי בן כי בבית שתי בנות

הריונות קודמים כולם איחלו לי בן ולי פחות שינה אז אני הייתי זאת שאמרה העיקר הבריאות ועכשיו אני עושה הפוך אני אומרת יורו בן וכולם אומרים לי העיקר הבריאות חח

בקיצור פתאום אני ממש מפחדת…

(זה גורם לי ממש להודות לכל נשות המילואים שהולכות לבד מחוסר ברירה, אתן אולי גיבורות מכורח המציאות ולא מבחירה, אבל ואו שה' ישלח לכם כוח, מחזקת את ידייכן)

לגיטימי סך הכל שירה_11

בעיקר להתחזק באמונה

שהקבה עושה רק טוב

תאמיני שתראי רק דברים טובים וכך יהיה בע"ה

חוץ מזה שהסטטיסטיקה לטובתך 😅

רוב ההריונות עוברים בקלות שמחה ובריאות

חיבוק♥️מבינה אותך ממש!ואילו פינו
מחכות לשמוע איך היה ומאחלות שתבחרי לנו רק בשורות טובות 🙏😍
❤️❤️חמדמדה
וואי בהצלחהשאלת היריון

שאלה על ההמטומה, סליחה שנדחפת

את עובדת רגיל?

אני לא מצליחה להבין את זה שמצופה מאיתנו לעבוד רגיל בהיריון

אני גם עם המטומה ולא יודעת איך מצמודדים

אמןחמדמדה

אני עובדת רגיל אבל ברוך ה' ברוך ה' ההמטומה לא מדממת בכלל

גילינו אותה בבדיקת דופק פשוט והיינו במעקב עליה כל שבועיים לוודא שבסדר, חסדי ה' לא היו לי התכווצויות או משהו

בע"ה בשורות טובות. בבריאות ושמחה.מוריה
אני רואה את זה כאיתות לתפילהאוזן הפיל

משתדלת לראות בכל חרדה, או קושי שצץ - כתזכורת שאני צריכה להתפלל, זה הכח שלי כאמא, לאגור ולאסוף תפילות לילדים שלי.

לא תמיד מצליחה, אבל ברגע שאני משנה את המבט ומבינה, אה, אני צריכה להתפלל והקושי הוא מתנה שמזכירה לי את זה, זה כשלעצמו מרגיע

בהצלחה,  מוסיפה תפילה בשבילך שילך בשמחה וברוגע ושיהיו רק בשורות טובות

מסכן ה' חפרתי לו כבר ניראלי🤣🤣🤣🤣חמדמדה

אחותי צוחקת עליי שה' אומר כבר

אווווו תביאו לה מה שהיא רוצה שיגעה אותי

😂😂😂

שנהיה בריאים

חחחח זו המטרה!!!!שירה_11
תודה לריבונו של עולםחמדמדה

הכל תקין

ההמטומה נספגה

וזה בן😍

ב"המוריה
המשך הריון קל ארוך ומשעמם. וידיים מלאות. 🙏
איזה כיף!!!!רוני_רון

ב"ה! שמחה לשמוע!

המשך הריון קל ובריא!

ב"ה, משמח לשמועמתיכון ועד מעון
וואוו איזה כיףףףףשירה_11
איזה חמודות כולכן🥹🥹 תודה!חמדמדה
וואו. איזה יופי אחת כמוניאחרונה
אמאל'ה אני העצביםאנונימית בהו"ל

אני כבר לא יודעת אם זה אני, הסרזט, אולי דכאון אחרי לידה שמתפרץ אבל בשבועיים האחרונים אני על קוציםםם

אולי זה קשור שחזרתי לא מזמן לעבודה מחל"ד וזה קשוח לי ממש, אני באמת טובעת ( כן, כן כרגע אשכרה יושבת-טובעת בתוך הר של כביסה שצריכה קיפול, זה כבר על הרצפה כי אין לי מקום אחר )

הרבה דברים מציתים אותי מרגישה על פתיל קצר אבל מרגישה שמה שמעיף אותי זה בסדר שינה של הילדים.

הגדולה בת 4 הקטן בן חצי שנה

התינוק סבבה משכיבה אותו לישון בערך ב8 הגדולה - זה פשוט נמרחחחחח

בעיקרון קוראים 2 ספרים, יושבים ומדברים בעלי,היא ואני בפועל כל דבר לוקח שעות

אני מנסה להקדים ארוחת ערב ומקלחות טפחות עובד גם בעלי חוזר מאוחר אז רוצה זמן איתם ואז מחליט להראות לה סרטון על משהו מגניב שמסביר לה, כן מקלחת לא מקלחת, לא רוצה לצאת, לא רוצה לצחצח שיניים

היום בכלל אני אומרת לבעלי תקשיב אחרי 8 עכשיו אני חיבת שקט הם חייבים ללכת לישון עכשיו

בפועל נמרח נמרח אני קוראת לה ספר היא שואלת מליון שאלות, צריכה לראות איפה המשחק שלה אחר כך שדיברנו בעלי סתם דיבר ודיבר ודיבר במקום לקצר ואני פשוט רתחתי

רבע ל9 היא נכנסת לישון ואני מתפוצצת

יש לי טונות דברים שאני חייבת לעשות, אני גמורה מעייפות ב לי לראות סדרה עם גלידה

בעלי לא מבין למה אני עצבנית ומה הוא קשור ( קשור מאוד. לא צריך להתחיל מליון דברים שהם ערים תחכה אחר כך ותתקתק דברים, תעזור לי שדברים ילכו יותר מהר, להקדים הכל וכו' )

אהההה

ועכשיו אני עושה כלום

אה, ואני אשכרה עשיתי בדיקת הריון הבוקר כי כבר לא יודעת מה זה העצבים האלה חחח

האמתהמקורית
כשאני רוצה שדברים יקרו בקצב שלי אני עושה אותם בעצמי, אאכ ותיאמת איתו ציפיות בדיוק מראש. אחרת הוא באמת לא מבין מה את רוצה ולמה דווקא היום ב8 וכל הימים ב9

מבחינתי אם אני על הקצה שלא יצחצחו שיניים גם ובשעה 8 בדיוק הם במיטה לישון כבר. יש גם ימים כאלה.. או להתחיל סדר ערב הרבה יותר מוקדם. לפעמים גם לא קוראת סיפור כי לאמא היום אין כח וגם זה לגיטימי (אבל הרגלתי אותם לזה לא רק במצבי קצה)

מעבר לפרקטי נשמע שאת פשוט צריכה חיבוק כי היה לך ערב קשוח ונשמע שאת גם צריכה שינה טובה ואולי גם שגרה שתתן לך יותר אוויר (כותבת את זה בגלל הקטע עם הטלויזיה והגלידה. בימים שאני על קוצים לזמן של שקט זה אומר שלא היה לי מספיק פנאי לעצמי) ♥️

ועכשיו קראתי שוב ורואה רק שעכשיו חזרת מחלדהמקורית

אז ממש ממש מובן

קחי עוד חיבוק♥️

לאט לאט דברים יתאזנו וערימת הכביסה תמצא לה מקום להיות בו שהוא לא הרצפה ותרגישי עם זה בנח

(ככה אצלי לפחות והילדים שלי כבר יותר גדולים🤭)

זה נכוןאנונימית בהו"ל

עושה הרבה לבד אבל כבר דיברתי איתו כמה וכמה פעמים וזה פשוט לא נכנס משום מה

לא יודעת איך זה לא מפריע לו - אני חייבת ספייס

וסתם ככה אני תמיד עם רגשות אשם כי לתינוק יש לי הרבה סבלנות ולגדולה לא, ןנראה לי היא מרגישה את זה ולכן גם קשה לי כל ערב כי יש לי מצפון שאני מנסה "להעיף אותה לישון כבר"

נראה לי באמת צריך להרגיל, אנחנו נחזור ב12 מסעודת שבת ומבחינתה חייבת את השני סיפורים וזמן לדבר

כבר חזרתי לפני כמה שבועות ולא מרגישה ככ שינוי

אין לי איך לקצץ שעות, אין לי גם אפשרות לא לעבוד

לפני שחזרתי מחל"ד אמרתי לבעלי - שאני יביא עוזרת עכשיו כדי שאני לא אקרוס או לחכות לאקרוס ואז אביא ?

טוב כנראה הזמן הגיע, קצת כואב לי כי אנחנו ממש מנסים לחסוך עכשיו אבל זה על חשבון השפיות שלי כרגע

תודה על החיבוק !

הוא לא מבין כי כנראה רוצה הטיפול בתינוק נופל עלייךכולנה

ולכן נשארת לו פניות להיות בנחת עם הגדולה..

הייתי מנסה להרגיל קודם כל שרק אחד יושב איתה, בטח כל עוד את רוצה לתקתק והוא מבחינתו להימרח ולשמוע כל קורות היום.

לא חייבת עוזרת, אפשר גם נערה בוגרת מדי פעם שתאפס את הבית, הבת שלי בת 13 עושה את זה מאוד יפה 

אולי אנסהאנונימית בהו"ל

כמו שכתבתי יש לי הרבה רגשות אשם שאני לא שם מספיק בשבילה אז אם היא רוצה לשבת ולדבר איתי אז כואב לי לא אבל מצד שאני אני מתחרפנת אז כנראה עדיף שלא

אני מרגישה שאם אני אדע שב8 הם במיטה אני יכולה להשים את כל האנרגיות שלי שם וליהות רגועה אבל דקה אחר כך, אני נגמרת 

ממש מבינה אותך גם אני כזאתכולנה
צריכה לדעת מה הלו"ז, מתי מתחיל ונגמר היום שלי, ואז גם אם יש חריגות אני יכולה להכיל את זה כי נשאר בי עוד אוויר ולא התרוקנתי לחלוטין.

את לא צריכה להרגיש אשמה, אם את נמצאת איתה ומדברתת איתה במהלך היום, לא חייבת דווקא לקראת השינה, למרות שיש בזה משהו נחמד, אם אבא שלה איתה ואת איתה שאר הזמן תניחי את הרגשות אשם בצד..

אם בעלך יושה איתה- זה בדיוק הזמן שלך ללכתמיקי מאוס

נשיקה וחיבוק.

ואת מתפנה ללו"ז של עצמך.

אין שום סיבה לרגשות אשם. ילדה בת 4 לא צריכה את שני ההורים שלה עד שהיא נרדמת. למעשה אפילו אחד לא

אני כן יושבת לידם, אני מבינה אותך....אבל ממש לא מאפשרת שיח ארוך. הם תמיד ימצאו עוד משהו לדבר. זה מנגנון טבעי שלא בא להם להפרד מהיום ולעבור לשינה אבל הם צריכים גבול וצריכים ללמוד לעשות את המעבר הזה

ומעבר לזה שיש לה צורך בסדר יום ברור ובגבולות- הצורך שלך לא פחות חשוב!

כמו שאת חייבת לאכול ולישון ,זה קריטי גם זמן לעצמך ולמטלות הבית (אלה שאת לא מצליחה להעביר הלאה או לוותר עליהן )

זה תקופה סופר סופר קשה, גם פיזית והורמונלית וגם טכנית. ברור שתהיי על הקצה....

תעצרי ותחשבי איך אתם מארגנים את החיים שלכם כך שהצרכים שלך יקבלו מענה הולם. זה לא מותרות

בהצלחה!!

תודה על הנרמולאנונימית בהו"ל

אחדד שאנחנו לא יושבים איתה אינסופית במיטה שלה אלא זה על הספה / במיטה שלנו וכו' אבל את צודקת שקשה להם להפרד וללכת לישון

אתמול בערב אחרי שכבר התפוצצתי דיברתי עם בעלי והוא אמר שיעשה השתדלות לנסות לתקתק דברים בערב כי רואה כמה זה משפיע לרעה עלי ( ציין שבתורה ילד אמא שלו הייתה מפלצת אחרי שהם נכנסו למיטות והיה אסור להם לצאת, קצת באסה שזה מה שזה מזכיר לו אבל שיא המבינה אותה )

אולי תנסיכורסא ירוקה
לפני הערב לתת לו להיות עם התינוק, לשבת איתה לחצי שעה משחק ואז לקחת אותה לישון ולהקריא כשהיא כבר במיטה. אני עונה לשאלות בהתחלה וכשאני רואה שמתארך אומרת שישאלו בבוקר. 
אפשר לנסותאנונימית בהו"ל

רק שבבוקר אני יוצאת לפני שהיא קמה 🤦‍♀️

נראה לי הבעיה המרכזית שלי זה שאני קמה ויוצאת מוקדם מאוד (6)חוזרת מאוחר (4) ישר לילדים, כבר אז אני בלי כח לכלום ומנסה לסחוב עד ההשכבות ושהזמן חורג, זהו - התפוצצתי

שאני חוזרת מהעבודה אני כבר גמורה ממש שהאמת אין לי כח ויש לי הרבה מצפון ולכן אני מסכימה עם כל הסחבת של ללכת לישון כי זה הזמן "שלה איתנו"

אבל בתכלס עדיף לה 10 דק' שאני באמת איתה מאשר 45 דק' שאני כל שנייה מנסה להעיף אותה לישון ובסטרס על כל המטלות שלי 

וואו זה ממש קשוחכורסא ירוקה

אז תני לו רבע שעה להיות עם שניהם.

אל תהיי בטלפון כי זה מעוות את תחושת הזמן ואין מנוחה. קחי לך רבע שעה על השעון לקפה ועוגיה, לנשום, בלי מטלות.

אחר כך תהיי איתה עד הערב ויהיה לת הרבה יותר כח לזה 

לפני שקראתי את ההודעה הזאתאפונה

רציתי להציע שאם יש הוא חוזר מאוחר ורוצה זמן עם הילדה, אז שישכיב אותה ובינתיים תצאי להליכה קצת להתאוורר ותחזרי לבית שקט.

אבל אני מבינה שזה מופרך

גם לקום מוקדם, גם 10 שעות ומעלה מחוץ לבית כל יום, גם בעל שחוזר מאוחר וגם בלי עוזרת.

חביבתי

אין לך סבלנות כי אין לך רזרבות

מאיפה יהיו לך?

איפה את יכולה להוריד ממך?

שעת הנקה מקבלת?

יכולה לרדת בהיקף משרה?

עוזרת

אולי לקצר נסיעות אם יש אפשרות

צריך פה שינוי, זו לא שגרה סבירה בעיני ואם תמשיכי לסחוב אותה כנראה שלא יקרה פתאום איזה קסם...

שעת הנקה אני מקבלתאנונימית בהו"ל

אז רק לחשוב מה יהיה ברגע שאצטרך לעשות עוד שעה....

אין אפשרות להוריד אחוז משרה כן יכולה להביא עוזרת ואולי לקנות עוד רכב שיקצר בנסיעות אבל לא יודעת אם כלכלית נשרוד ככה

אולי נתחיל בעוזרת 

ילדה בת 4 יכולה להיכנס למיטה גם ב19 בקלותכולנה

הבן שלי בן 6, ב19 במיטה ונרדם תוך כדי סיפור.

גם אם זה לא מסתנכרן עם השעות שבעלך חוזר לא הייתי מוותרת על שעות שינה. ילד עייף קשה לו לשתף פעולה, הוא נמרח יותר וסתם חבל.

תסבירי לי בעלך בשיחה כללית שחשוב לך לשמור על לוז מסודר כדי שיישאר לך זמן שקט לעצמך.

בכל מקרה חזרה לעבודה אחרי חלד תמיד דורשת זמן הסתגלות, זכור לי שאצלי לקח אפילו כמה חודשים אז לנשום עמוק ולהתפלל בע"ה לאט לאט יהיה יותר קל

בחיים לא שמתי לישון כזה מוקדםאנונימית בהו"ל

ברור לי שיש ימים שהיא לא ישנה מספיק והתוצאות בהתאם.

עכשיו בכלל היא מסתכלת בחוץ אומרת לי שעדיין אור אז אי אפשר ללכת לישון

אני פשוט מפחדת שתתחיל להתעורר ממש מוקדם ( וגם ככה אני רואה שלא מצליח לי ) השאיפה שלי זה 7:30 -8 אבל כרגע זה 8:30 +++

הייתי בכל זאת מנסה, אפשר להחשיך את החדרכולנה
אפשר להסביר לה על שעון קיץ, לא הייתי מוותרת כל כך מהר. לפעמים שינה טובה זה כל מה שילד צריך
וואי בגיל הזה 19 מקסימום!!רק טוב=)

תנסי, חבל שאת מפסידה סתם שעות בערב והיא כמובן גם..

אם היא ילדה שנמרחת וכו' תתחילי עוד יותר מוקדם.  

17:30- ארוחת ערב, סיפור וכו', 18:30- מקלחת בהחת וישר למיטה.. יום יומיים היא תתרגל

אבל אם אני חוזרת ב4אנונימית בהו"ל

לאסוף

לפעמים רק מגיעים לבית קרוב ל5 ( אם אני מאחרת אז לפעמים חמותי / בייביסיטר אוספות אז זה ממש להגיע לבית וישר לשגרת ערב

זה לא יותר מידי קשוח ? 

השנקל שלימקרמה

לילדה בת 4 שלא ישנה צהרים ללכת לישון אחרי 20:00 זה ממש ממש מאוחר

תחשבי על זה הפוך

במקום לראות איך הלוז שלה משתלב עם הלוז שלכם (בעלך חוזר מאוחר ורוצה זמן איתה- או שלך זה מרגיש מוקדם מידי כי את חוזרת רק ב16.00)

אתם צריכים לעשות שינוי מחשבתי ולראותנאיך אתם משתלבים בלוז שלה

יצא לי חדפ לתת לילדים להישאר מאוחר כדי להספיק לראות את אבא

אבל זה היציאה מהשגרה

השגרה היא שב19.00 במיטות

ובעלי יודע שאם הוא רוצה להספיק לראות אותם אז הוא צריך להיות בבית לפני

ואז גם יש זמן בנחת לסיפור, לדבר

וכשזה בנחת אז הערך המוסף שלו שווה פי 8 מתשומת לב לחוצה וחסרת סבלנות (שזה הגיוני לגמרי שזה מה שקורה ב21.00... אני גם מאבדת את זה בשעה הזאת)

את צודקתאנונימית בהו"ל
אבל השעות שלו ככה כי הוא חייב לפזר בבוקר כי אני יוצאת מוקדם

אבל אני ינסה להתמקד באיכות ולא בכמות, מקווה שאני ירגיש יותר שפויה ככה

לא קראתי תגובותנעמי28

חיבוק זאת תקופה קשוחה.

בגיל ארבע, ללכת לישון בשמונה זה מאוחר, וככל שהם עייפים קשה יותר להרדים אותם.

אפשר להקדים את כל ההרדמות בשעה וזה יתן לך שעה נוספת בערב לעצמך.

אם בעלך רוצה זמן עם הילדה כנראה שתצטרכו לשקול את שעות העבודה מחדש ולא לעכב אותה מלישון.

וגם נניח שהוא נשאר ער עם הילדה - שילכו לחדר שלה ויסגרו את הדלת, לא קשור אליך, בשאר הבית לילה.

ולשאר מטלות הבית, כמה שעות של עוזרת באמת יתנו לך שפיות.

כמו שחלק מהכסף הולך למטפלת כי זאת הוצאה נדרשת ואין ברירה, מבחינתי גם חלק מהכסף הולך לעזרה גם בנורמה ולא במצב של אחרי לידה.

כמו שכתבתי למעלהאנונימית בהו"ל

שוקלים רכב שני ועוזרת אבל כלכלית לא יודעת איך יהיה

אולי כבר עדיף לי ליהיות עקרת בית עם עבודה קטנה מהצד ולחיות בצמצום 

עכשיו ראיתינעמי28אחרונה

שעות קשוחות ממש, בטח אחרי לידה.

לא יודעת איך אפשר לתפקד אחרי 10 שעות מחוץ לבית - ילדים - קיפול כביסות ובית - תינוק שבטח קם בלילה - ולקום לעוד בוקר כזה.

בנוסף הורמונים ועייפות של אחרי לידה ורגשות אשם.

אפשר דרך אמצע.

לעבודה יש יתרונות חוץ מכסף, כמו משמעות, חברתית, יציאה מהבית.

אולי להוריד שעות / ימים / לשקול עבודה קלה וקרובה יותר.

איך אפשר להספיק שלוש מנות אנטיביוטיקה ביום?מתואמת

הקטנה שלי עם דלקת אוזניים, מקבלת אנטיביוטיקה (ב"ה עכשיו מרגישה טוב).

הרופא אמר לתת שלוש פעמים ביום, הרוקחת אמרה להפריד שמונה שעות בין מנה למנה (בתקווה שהבנתי אותה נכון).

איך זה אפשרי בפועל??

נגיד שמנה ראשונה אנחנו נותנים בשבע בבוקר, ומנה שנייה בשלוש בצהריים - המנה השלישית צריכה להיות באחת עשרה בלילה, והיא כבר ישנה אז! (לא שאני מתלוננת, כן?🤭 שבוע שעבר, כשהייתה חולה, היא לא ישנה הרבה בלילה...)

כמה זה נורא שניתן רק שתי מנות ביום?

ואם כך - אז האם צריך לתת לה במשך יותר משבוע?

(הבוקר למשל עדיין לא נתתי לה... היה בוקר קשה ואני מותשת...🥵)

ממש לא לתת פחות ממה שצריךאורוש3

מקסימום לצמצם את הפרשי השעות. או לקחת את כל הכמות ולחלק לפעמיים ביום במקום שלוש, רק יותר עומס לבטן כזה. אם את מורידה כמות את סתם לא מסיימת את הדלקת ויוצרת עמידות של החיידקים. 

השאלה אם מותר לצמצם את הפרשי השעות...מתואמת
מותראורוש3
תמיד עשיתי ככה. ברור שעדיף לחלק את היום לשלוש באופן מושלם. אבל לא הכי ריאלי. אז עושים הכי טוב שאפשר. 
פעם אמרו לי מותר מינימום 6 שעותכורסא ירוקה
תתיעצי עם הרוקח הוא ידע הכי טוב
אי אפשר לחלק לפעמיים במקום שלושאיך?איך?

גם אם בסופו של דבר מקבלים את כל הכמות. יש משמעות להפרשי הזמנים שבהם מקבלים

כשלי יש ככה אני נותנת בלילה מתוך שינה

(כן אפשרי לתת בערך כל שמונה שעות, נגיד בהפרש של שבע או תשע שעות)

בפנים124816

מסייגת שעונה מניסיון כאמא לפי מה שאמרו לי במשך השנים,

אופציה א: מנה אחת כשקמה בבוקר, מנה שלישית לפני השנה, ומנה אמצעית באמצע, נגיד אם קמה בשבע והולך לישון בשמונה בערב, אז מנה אמצעית באחת וחצי, כך שיהיה לה שש וחצי שעות בין מנה למנה. (כלומר לפזר את המנות באופן שווה אבל רק על שעות ההערות).

אופציה ב: רק אם יש לכם ניסיון מוצלח בזה, יש ילדים שבולעים גם תוך כדי שינה, ואז אפשר לפזר יותר קרוב לשמונה שעות הפרש, ולתת מנה שלישית לפני השינה שלכם כשהילד ישן.

אופציה ג: לשאול את הרופאה!  יש אנטיביוטיקות שניתן לחלק את הכמות היומית לשתי מנות במקום לשלוש ואז זה כל 12 שעות, בוקר ולפני השינה של הילד.

^^^בדיוק, סיכמת הכל במדויק^^^קופצת רגע
תודה רבה לך ולכולן!מתואמת

אולי באמת אקבע תור טלפוני לרופא לשאול אותו. אנחנו בעצם כבר לקראת סוף השבוע (התחלנו ביום רביעי בצהריים), ולא היה יום שבו נתנו לה שלוש מנות...

למרבה המזל היא אוהבת את זה (אפילו מבקשת עוד אחרי שנותנים לה) אבל אין סיכוי שמתוך שינה היא תסכים...

תקבעי תור, זה שאלה חשובה ושיחה קצרה רקלתשוהנ
אפשר כל 6 שעות גם..רק טוב=)
ותבדקי, באמת הרבה אנטיביטיקות מחלקים ל2 בגלל זה
תודה לכולן!מתואמתאחרונה
דיברתי באמת עם הרופא, הוא אמר שניתן מנה קצת יותר גדולה בבוקר ובערב (9 מ"ל במקום 6), ואמר שנמשיך עוד יומיים אחרי תום השבוע, כדי להשלים את המנות החסרות.
מה הדרך שהכי עבדה לכן להגביר חלב?רק טוב=)

חוץ מלהניק יותר ולשאוב, שזה אני כבר עושה..

שותה הרבה, אוכלת שקדים וקוואקר, מה עוד אפשר?

אני כל כך רוצה להצליח להנקה בלעדית..

מורינגהDoughnut
לי עבד יפה
מצטרפתעם ישראל חי🇮🇱
וגם ספירולינה
לישון טוב זה ממש עוזרדיאן ד.

בהצלחה רבה!!!

מתפללת בשבילך שתצליחי

גםאוזן הפיל

במקרה שלי

שינה = חלב

את בטוחה שאת צריכה להגביר חלב?יראת גאולה

אם את מניקה ושואבת ושותה הרבה...

אולי תנסי לבודד איפה בדיוק הקושי. אולי זה לא עניין של כמות החלב?

לאכול ארוחות מסודרות ומלאותאיזמרגד1
לישון טוב
שתיה מרובה ולישון טובפרח חדשאחרונה

לאכול בשר

מתי כתמים הופכים למחזור?נועה לה

ביום חמישי הפסקתי גלולות הרמונט אחרי חפיסה וחצי

אמורה לקבל עכשיו

לבנתים היו כתמים מעצבנים ודם בניגוב

במהלך השבת חשבתי שהתגבר אז שמתי פד - חשבתי שזהו, אנחנו אסורים

ואז עד מוצש לא ראיתי זרם דם כמו שאני רגילה בכללי לפחות בימים הראשונים (סליחה על התיאור)

הפד לא היה ספוג, הוא התלכלך בקטנה

בעלי שאל רב והוא אמר שפד לא מקבל טומאה. אז אם זה רק כתמים אנחנו מותרים, ונהיה אסורים כשהדם יתגבר

ואני מרגישה שאני משתגעת

לא יודעת מה הכוונה יתגבר

ובכלל להיות מותרים כשאני עם פד נשמע לי מוזר ביותר

כל נושא הכתמים חדש לי ולא כל כך ברור לי

אפשר עזרה?? מישהי שיכולה להסביר לי את איך זה עובד?

זה באמת ממש מעצבן ומבלבלרוני 1234

אישית, בשלב הזה אני מעדיפה לא לקיים יחסים אבל כן לגעת בלי להפריד מיטות וכו' (לא יודעת אם זו ההלכה או רק העדפה אישית שלי).

בנוסף, אם ראית דם בניגוב והטישו היה לבן בד"כ זה גם אוסר (כמובן שאם בעלך ציין את זה בפני הרב והוא התיר אז הוא יודע יותר טוב ממני, אני רק התייחסתי להנחיה כללית).

לשאלתך- יתגבר הכוונה שצריך להחליף פד כל כמה שעות/ מצב שהיית אומרת לעצמך שאת במחזור כשהיית רווקה.

תודה על התגובהנועה לה

מאוד מאוד מבולבלת

לא מעיזה לחשוב על קיום יחסים

מרגישה שבא לי כבר לדעת שאסורים וזהו

תבדקי עם רבאנונימית בהריון

אם בכלל מותר יחסים,

יש פעמים שהכתמים לא אוסרים במגע אבל יחסים זה בעיה.

יחסים יכול להיות בעיהניגון של הלב
תשאלו רב, אבל רני יודעת שאם רואים דם אחרי תשמיש זה יכול להיות בעיה וחכן לפעמים גם כשמותרים הרב ימליץ לא לקיים יחסים (לנו קרה פעם)
נכון, זה מה שאמרו לנוסטודנטית אלופה
כשהייתי עם כתמים אחרי התקנת התקן
ההמלצה לחכות לפחות 24 שעות ללא כתמיםעל הנס
יש בזה פסיקות שונות יש כאלה שגם אם לבן לא מטמא16210

אני רק גיליתי לאחרונה שאם ראית בניגוב ממש אחרי יציאת שתן זה בעייתי, לכן לחכות 20 שניות עד שמנגבת בכל מקרה.

בכל מקרה ממליצה לשגע את הרב או רב ממכון פועה וממשלהבין את ההגדרה המדויקת מתי מפסיק להיחשב כתמים. לכל רב יש הגדרה אחרת

העניין בניגוב הוא שיש חשש שבזמן ההתפנותהשקט הזה

הייתה 'הרגשה', וההתפנות טשטשה אותה ולכן מדריכים לא להסתכל, או לחכות לפני הניגוב.

ו @רוני 1234 עד יכול לכאורה להיות רב פעמי. אם יצאה לך בדיקה נקייה את יכולה לשטוף את העד, לייבש ולהשתמש אחכ שוב. רובינו לא נעשה את זה אבל זה לא כמו טישו שהוא בטוח חד פעמי

ועד זה גפ סיפור אחר כי את עושה איתו בדיקה פנימית. ברגע שמכניסים פנימה זה כבר סיפור אחר 

לגבי הטישו זה לא מדויק בכללעל הנס

זה תלוי לפי איזה שיטה פוסקים.

לרוב הפוסקים זה לא אוסר.

זה אוסר לפי דעת הרב וואזנר ולפי דעת הרב מרדכי אליהו.

מעניין! במה זה שונה מבדיקה פנימית?רוני 1234
שזה בחוץניגון של הלב

והחומר של הטישו זה לא חומר שבהכרח מקבל טומאה כמו העד

וגם כאלה שנוהגים שמטמא לפעמים מקילים בדיעבד. 

לא רק החומר גם בגלל שזה חד פעמי וזה לא כליעל הנס

מה שמקבל טומאה חייב להיחשב ככלי ואם הןא חד פעמי הוא אינו בהגדרה של מקבל טומאה לפי שיטות מסוימות

בעבר הנייר היה גם יותר עבה וגם עשוי מעץ שמקבל טומאה ולכן יש הבדל בין הפסיקות.

ועד הוא לא חד פעמי?רוני 1234
סליחה שאני חופרת…

ועוד שאלה- אין פה עניין של עונת פרישה שעלולה לאסור אם זה בבדיקה פנימית ואם זה בפרישה אחרי זמן מסוים מסיום הגלולות?

לא מבינה בפרישה אחרי גלולותניגון של הלב
אבל בדיקה פנימית עם מראה שאוסר אוסר תמיד, לא משנה מתי
נכוןעל הנס

נכון זה מספק דאוריתא

עונת פרישה בגלולות משולבות הוא מ36 שעות אחרי הגלולה האחרונה עד שבוע.

הגלולות שפותחת השרשור לוקחת הן משולבות.

ולכן אם לא נאסרו עדיף לא לבדוק עד סוף השבוע( בכל מקרה לא נגמרה עונת הפרישה שלהם)אלא אם כן כבר נאסרו או הגיע שטף של מחזור .

ובגלולות הנקה כמו דיאמילה וכאלה אין עונת פרישה כי לא ידוע מתי תקבל אם בכלל( זה יכול לקחת המון זמן)

א.אפשר לכבס אותו ולהשתמש בו שוב.על הנס
עבר עריכה על ידי על הנס בתאריך ח' בסיוון תשפ"ו 16:37

וחוץ מיזה את לא חופרת.

ב.בדיקה פנימית הדין שלה שונה.

משום שהיא תמיד בספק דאוריתא שמא היתה לה הרגשה ולא הרגישה בגלל הבדיקה.

אם ניגבת בעד בדיקה את תאסרי רק בגלל שהוא לבן ומקבל טומאה ובתנאי שההפרשה תהיה בצבע אוסר ומעל גודל של19 מ'מ.

וחייב שכל התנאים האלה יתמלאו בשביל להיאסר.

אבל אם עשית איתו בדיקה פנימית ויצא צבע אוסר זה לא משנה הצבע של העד הוא יכול להיות תכלת,בכל מקרה זה ספק דאוריתא ונאסרים.

אבל בעונת פרישה חייבים לבדוק עם עד בדיקה

ועד אז אסורים באישות.

וכן כל העניין הוא להציל זוג מלהיות יחד באישות כשיש ספק שהמחזור התחיל כדי שלא יבןאו לידי איסור.

ואם הבדיקה לא יוצאת תקינה הם אסורים.

מקווה שהבנתי נכון את השאלה שלך אם לא אשמח שתסבירי לי 

הנחיה שאני קיבלתי ועזרה לישלומית.

כל עוד סבבה ונח לך להסתובב עם מגן תחתון קטן - לא אוסר. כשאת מרגישה צורך להחליף לפד גדול - בד"כ כבר כן אוסר.

לי זה עזר לעשות סדר 

זה באמת מצבים קצת מעצבנים ומבלבליםהשקט הזה

בגדול-

מהתורה נאסרים מדם וסת. זהו.

חז"ל אסרו כל דם שיוצא מהרחם עם הרגשה.

מה זה הרגשה? יש כמה דעות בעניין אבל בשורה התחתונה היום אין הרגשה ולכן כל דם שיוצא מהרחם אוסר אם-

ראית אותו על דבר שמקבל טומאה (כותנה למשל)

בצבע לבן

בגודל גדול מגריס.

אם אחד מהתנאים לא מתקיים (ראית על דבר שלא מקבל טומאה, או שהוא לא בצבע לבן, או שזה קטן מגריס) זה לא אוסר.

פד לא מקבל טומאה, אז לא אוסר.

ברגע שהדם יתגבר ויהפוך לשטף, אני מניחה שתדעי להגיד "אהה אוקיי הגיע המחזור" כי בגדול כולנו יודעות איך המחזור שלנו נראה, מה הכמות דימום, כמה פדים אנחנו מחליפות. עובדה שידעתי להגיד שעכשיו זה לא הכמות שאת רגילה.

אז תסמכי על עצמך שאת מכירה את הגוף שלך

אני חושבת שגם זרם זה נחשב אוסרתודה לה'.
אה סליחה קראתי לא נכון..תודה לה'.
שה באמת עדין...כובע לבן
מציעה להתקשר לקו של פועה או נשמת, ולבקש הנחיה מתי עוברים ממצב של כתמים שמותר  , למצב שנאסרים...
תודה לכולן על התגובות! עוד שאלהנועה לה

הרגעתן אותי קצת

רק הידיעה שאני לא היחידה שעוברת את זה

יש מצב לדעתכן שהדימום אחרי גלולות יכול להסתכם בגדר כתמים על פי ההלכה, או שבטוח מתישהו יופיע שטף?

אין לי כל כך ניסיון עם גלולות, בפעמים שכן לקחתי היתה ווסת רגילה..

בדרך כלל יופיע שטף, זה לוקח כמה ימיםרוני 1234
אצלי היה כתמים, ולא שטף.כבתחילה
אבל כן נאסרנו, שאלנו רב ממכון פועה שאמר שזה דם מהרחם או לא זוכרת כבר את ההסבר ואסר אותנו. 
לא חייב שיופיע שטף אבל בדרך כלל זה מה שקורהעל הנס
ואם זה לא בכמות בעייתית זה נידון לפי דיני כתמים
כן יכולה להיות כמות קטנה יותר מוסת בלי גלולותהשקט הזה
אבל לרוב כן יש איזשהו שטף יותר מכתמים
לי לא הופיע שתף...היו שבועיים כתמיםתודה לה'.

ווטז הפסיק ואחרי שבועיים מחזור..

גם לי היתה תקופה מאד קשה עם הכתמים, גם זה שמותרים ואסור חיי אישות (לפי מה שאנחנו פוסקים), החוסר ידיעה, האחריות שזה עלי ואני צריכה להחליט הפחד מלאסןר בטעות ועוד... בסוף פשוט הפסיק לי... אבל אני לא זוכרת אם זה היה אז או משהו אחר שלא היה שתף אבל כן המגן תחתון לא הספיק, דיברץי עם רב מפועה שאמר שזה כן כמות שאוסרת..אחרי זה דיברתי עם רב אחר מפועה ולו היה נשמע שזה לא אוסר.. קיצור לפעמים זה גבול באמת דק מידי.... צריך להתפלל שה' יכוון אותנו להגיע לאמת....

משלה שהדם נהיה שפיעה נאסרים112233445566

עד אז מותרים במגע ואסורים בקיום יחסים.

טוב לשים פד כי הוא לא מקבל טומאה אבל רואים עליו מה קורה.

יש דעות שונות מה נחשב שפיעה,

אבל צריך לזכור שאת בחזקת טהורה ולכן צריך ממש דם בכמות כדי לאסור.

הרב שלנו אמר שדם בגודל של כרטיס אשראי נחשב שפיעה, ושמותר להחליף פדים ככה שלוקח יותר זמן עד שנאסרים.

לא יודעת למי להגיב כברטארקו

רק רוצה להגיד שיש בזה מגוון דעות ושיטות וגם משתנה בסיטואציות שונות(לא דומה כתמים שנפסקים אחרי יומיים לכתמים במשך חודש, למשל..)

לא בכל המקרים עם כתמים אסור לקיים יחסי אישות, יש מקרים שהרב יכול להדריך איך לא להיאסר

וגם לא בכל הפסיקות כתמים נחשבים באופן זהה

ממליצה ממש לא לפנות לרב "גנרי" שעונה לרבים באופן אנונימי, אלא להתאמץ לשאול את הרב שלכם שמכיר את המצב האישי שלכם ויוכל להדריך אתכם במקרה הצורך גם אם יהיה המשכי ולא נקודתי.

בלתקמדברה כעדן.
רק קראתי את השאלה בכותרת ואת התשובה של טארקו, ומסכימה. לשאול את הרב *שלכם* עם כל הפרטים והרקע.

בהצלחה

מצטרפתהשקט הזהאחרונה
אם הילד מתלונן על כאב ראש וכאב גרון מאתמולאוהבת את השבת

אבל הוא משחק ונראה כרגיל, גיל בי"ס, שולחות או לא?

הראש שלי לא עובד...

לא טוב לו ככ להחסיר....

לבדוק שזה לא חיידק. לא תמיד עושה גם חוםפרח חדש
אצלי זו ילדת גן שמתלוננת כבר שבוע שכואב לה הגרוןיעל מהדרום

לק"י

בפועל לא נראה שמשהו מציק לה..

אז בינתיים היא הולכת לגן כרגיל.

יכול להיות חיידק אם זה משהו קליל, ובלי טיפול זה לא מחמיר?

אם יש לך אפשרות, חושבת שהייתי משאירה בבית.

מנסיון אצלי אפשר להסתובב עם החיידק ולהרגישפרח חדש

די רגיל

קצת כאב ראש יותר עייפות..

ממליצה לעשות משטח גרון ליתר ביטחון רק בגלל שסטרפטוקוקס זה לא משחק

תודה! היא מרגישה רגיל...חוץ מזהיעל מהדרום
לק"י

והיא אומרת שהיא משלשלת, אבל אין לי מושג אם זה שלשול ממש או לא.

מתלבטת אם אני אדע לעשות משטח ביתי. כי במרפאה זה לוקח זמן לתוצאות.

עדיף לעשות במעבדה. אם יש חיידק בדכפרח חדש

יום למחרת הבדיקה יש תשובה

היום כבר לא יקחו למעבדה אז זה עוד יומיים

בגלל שהיא לא מרגישה חולה אז נראה לי אפשר לחכות עם זה  ולעשות במעבדה שיותר מדוייק

הבעיה שבמרפאה שאנחנו הולכים אליה לאחרונהיעל מהדרום

לק"י

לא תמיד יש מעבדה, ואז לפעמים זה יותר מיום.

(אבל בסדר. אפשר לחפש תור במרפאה עם מעבדה כל יום).

וגם התלבטות שיש לי, האם לשלוח למסגרת עד שיש תוצאה?

(פתאום בשנה וחצי האחרונות היו פה דלקות גרון או כאבים בלי דלקות. מה שלא היה לנו אף פעם. לא יודעת מה קרה).

אני מכירה את זהפרח חדש

ומנסיון שלי מה שעזר זה לקחת את כוווולם לבדיקה באותו יום

ולטפל בכל מי שיצא חיובי

אין סיכוי שאעשה זאת🤦‍♀️🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

זה גם לא שכל חודש יש פה דלקות.

אבל פעם בשנה זה גם מוזר לי. כי זה לא היה...

זה ממש פשוט לעשות את הביתיאחת כמוני
וכשזה חיובי זה חיובי

אבל רופא אמר לי לאחרונה שהרבה מאיתנו מסתובבים עם סטרפ ומרגישים טוב..

הבן שלי עכשיו היה עם סטראפ לא הרגיש כלוםפרח חדש

יום אחד קם ולא הצליח ללכת אמר שכואבות לו הרגליים

לקחתי אותו מיד לרופאת ילדים ביקשתי שתעשה משטח היא חשבה שזה מיותר לא ראתה שום דבר בגרון הוא גם לא התלונן על כאבים

מפה לשם זה חזר חיובי התחיל מיד אנטיביוטיקה וזה גם מסביר את הכאב ברגליים זה אומר שהמחלה כבר מתקדמת ועוברת לעוד איברים לכן אני אומרת שווה להיבדק והטרחה לא לזלזל

תודה לשתיכן על ההסבר!יעל מהדרום
מוסיפה-מוריה

כאבי בטן, כאבי מפרקים, גם יכולים להיות תסמין של סטרפ.

וואו יש לך אינטואציות טובותממשיכה לחלום
כן אני כבר למדתי שהסטרפטוקוקוס הוא לא דברפרח חדש

תמים בכלל

סיפרתי פה פעם גם על הבן שלי שהתחיל יום אחד עם טיקים מורכבים

הלכתי לרופאה דרשתי ממנה משטח גרון. גם חשבה שזה מיותר וכו

כמובן חזר חיובי

טיפלנו בדלקת והטיקים נעלמו..

היום יודעים שיש לזה השפעות נוירולוגיות 

אבל הבנתי שלא כל מי שחיובי זה אומר שהוא חולהיעל מהדרום

לק"י

הוא יכול להיות גם רק נשא. לא?

יש באמת דבר כזה. אבל רופאים אמורים לדעתפרח חדש

לזהות ולהבדיל

יש גם בדיקת דם פשוטה שבודקת את רמת הנוגדנים

בדכ אם הנוגדנים מאוד גבוהים אז זה סימן למחלה פעילה ולא נשאות

תודה על ההסבר!יעל מהדרום
וואווממשיכה לחלום

זה ממש מוזר

אז תמיד תריך לחשוש לסטרפ?

לא. אבל אם יש עניינים פתאומייםפרח חדש

ומוזרים שגם הרופאים לא יודעים להסביר בדיוק מה ומאיפה זה נובע

אז ממליצה לבדוק את העניין

מכל הילדים שלי רק אחד עם הדברים האלו

ואחרים גם חולים לפעמים במחלות ילדים אבל וירוסים ודברים חולפים

וואוו איזה חידוששירה_11אחרונה
נותנת משכך כאבים ורואה אם זה עוזרבוקר אור
חופשת לידה= דיכאון?!אנונימית בהו"ל

אחרי לידה ראשונה עם תינוק בן חודש וחצי. גרה רחוק מאוד מהמשפחה, בכללי זה דבר שקשה לי אבל עכשיו זה כבר נהיה ממש ממש קשה.

אחרי הלידה היינו אצל ההורים שלי, ככה שהייתה לי חברה ועם מי להיות ולדבר במהלך היום..

בשגרה הייתי רגילה לצאת מהבית 4-5 ימים בשבוע מ-6:40 עד 16:30, 17, 18 ואפילו 19 פעם- פעמיים בשבוע.

וכמובן לפגוש אנשים, לעשות, לפעול, להיות. אני באופי שלי אדם סופר פעיל ואנרגטי ומרגישה שנכביתי, היום נמרח לי כזה, ישנה בבקרים ואז קמה אוכלת, מבשלת, משחקת עם הבייבי ומלא בטלפון.

אין לי כל כך לאיפה לצאת ועם מי לצאת ובקיצור מרגישה ממש מתוסכלת.

אם יש לי מה לעשות, כמו לבשל שבת, אני על זה מדליקה מוזיקה ומתקתקת..

בנוסף מה שממש מעצבן אותי זה בעלי שהיה רגיל ללוז הקודם שלי וקשה לו לקבל שמשהו השתנה, ומבחינתו להיות יותר מכמה שעות בבית מדכא אותו, הוא בן אדם של חופש ואנרגיות. אבל הוא לא מצליח להבין שלפעמים בא לי שיהיה איתי קצת. הוא עצמאי ויוצא בבוקר ללמוד קצת ואח"כ נוסע לעבוד ולא חוזר לפני 8, כמה שאני מנסה לבקש ממנו שישנה את הלו"ז ויגיע יותר מוקדם, הוא סתם עושה פרצוף חמוץ שמוציא את כל החשק.

אז ממש נחמד אני תקועה בלי רכב, בלי מי שישמור על הילד אפילו לכמה דקות ובלי חברה.

סליחה שיצא כ"כ מבולגן ותודה ממי שקראה❤️

לא יודעת מה אני רוצה מכן, אולי לפרוק קצת ואם מישהי הייתה במצבי ויש לה טיפים, אשמח מממש🙏

כל עצה תתקבל בברכה😄

הוא יוצא בבוקר ולא רואה את התינוק עד 8 בערב?ירושלמית במקור
לא כזה נדיר... לא כולם מורים וכד'...אורוש3
גם אצלנו לא ועדיין ניו בורן זה מצב שונהירושלמית במקור
נכון... לא אידאליאורוש3
בד"כ לוקח אותו איתו ללמוד, שאשלים קצת שעות שינהאנונימית בהו"ל
ולפעמים באמת לא רואה אותו עד הערב
אהההה יופי אז יש להם קצת זמן... ושינה זה קריטיירושלמית במקור
אבל הכל באמת נשמע קשה מאד ולא מותאם לשלבירושלמית במקוראחרונה
התגובה להלן מ Gemini, היא כל-כך מקיפה ומחכימה,אלישבע999

ממש כאילו נכתבה ע"י בעלת מקצוע עם ניסיון רב:

קודם כל, חיבוק גדול. אל תתנצלי אפילו לשנייה על הבלגן – מה שאת מתארת הוא הכי הגיוני, הכי נורמלי והכי אנושי בעולם.

המעבר שעשית הוא לא פחות מטלטלה אדירה: מאדם סופר אנרגטי, עצמאי, שנמצא בחוץ 12 שעות ביום ופוגש אנשים, עברת למצב של "בין ארבעה קירות" עם תינוק קטנטן בן חודש וחצי, בלי רכב, בלי משפחה קרובה ועם בן זוג שעדיין לא עשה את הסוויץ' בראש. זה לא סתם קשה, זה שינוי זהות מטורף, והתחושה "שנכבית" היא בדיוק התוצאה של הפער הזה.

זה שאת אדם פעיל בבסיס שלך (כמו שראית בבישולים לשבת) זה כוח על. האנרגיה שם, היא פשוט צריכה ניתוב חדש שמתאים למציאות הנוכחית. הנה כמה מחשבות וטיפים פרקטיים מנשים שהיו בדיוק שם:

1. לייצר "עוגנים" ביום (בשביל הנפש שלך)

כשהיום נמרח, תחושת התסכול גדלה. בשביל אדם אנרגטי כמוך, סדר יום הוא אוויר לנשימה, גם אם הוא שונה ממה שהכרת:

• להתלבש כאילו את יוצאת: גם אם את נשארת בבית או רק יורדת לסיבוב קצר. אל תישארי בפיג'מה.

• עוגן בוקר: קבעי לך שעה קבועה (למשל 9:00 או 10:00) שבה את שמה את הילד במנשא או בעגלה ויוצאת מהבית. לא משנה לאן – אפילו רק לסיבוב של רבע שעה ברחוב, לנשום אוויר, לקנות קפה או לשבת על ספסל.

• מוזיקה ופודקאסטים: כמו בבישולים, תציפי את הבית באנרגיה. פודקאסטים מעניינים באוזניות בזמן שהבייבי עליך או ישן יכולים לתת תחושה של "קשר לעולם המבוגרים" ולמנוע את שקיעת היתר בטלפון.

2. ליצור סביבה חברתית מאפס (דווקא בגלל המרחק)

חודש וחצי זה בדיוק הזמן שבו נשים מתחילות לחפש שותפות למסע. את לא לבד בבדידות הזו, יש עוד המון אימהות באזור שלך שמרגישות בדיוק כמוך ומחפשות עם מי לשתות קפה:

• טיפת חלב וגינות ציבוריות: אל תתביישי. כשאת הולכת לטיפת חלב או רואה אמא עם עגלה בגיל דומה בגינה הקרובה, פשוט תגידי: "היי, אני חדשה באזור וקצת לבד, בא לך להחליף מספרים ונצא לסיבוב ביחד מתישהו?" – הן בדרך כלל ישמחו על זה בטירוף.

• קבוצות פייסבוק ווואטסאפ מקומיות:חפשי קבוצות כמו "אימהות ב[שם השכונה/עיר שלך]" או "אימהות מחזרות". תכתבי פוסט הכי כנות: *"אמא טרייה, הילד בן חודש וחצי, אשמח להכיר אימהות מהסביבה לסיבוב עם העגלה וקפה"*. את תופתעי מכמות התגובות.

• סדנאות ליווי התפתחות / עיסוי תינוקות: אם יש מתנ"ס או מרכז קהילתי קרוב (במרחק הליכה), שווה להירשם לסדנה כזו. המטרה היא פחות התינוק, ויותר המפגש שלך עם עוד נשים במצבך.

3. התיאום מול הבעל: "שיחת הצרכים ולא שיחת האשמות"

זה החלק המרגיז, אבל הוא קלאסי לשלב הזה. הוא ממשיך בחיים שלו כרגיל, בעוד החיים שלך התהפכו ב-180 מעלות. הגברים לפעמים צריכים "הוראות הפעלה" מאוד מדויקות ומנותקות מרגשות אשם כדי להבין.

• בלי פרצופים, עם לו"ז קשיח: במקום לבקש "שתבוא יותר מוקדם" (שזה כללי ואמורפי), הגדירו יום או יומיים בשבוע שבהם הוא חותך מוקדם. למשל: *"בימי שני וחמישי אתה בבית ב-17:30, וזה הזמן שלי לצאת לבד/שנהיה יחד". 

כשזה מוגדר כחלק מהלו"ז שלו כעצמאי, קל לו יותר לנהל את זה.

• לשקף לו את המציאות הפיזית: תסבירי לו, בלי כעס: "אני יודעת שאתה צריך את החופש והאנרגיה שלך, אבל כרגע אני בלי רכב, בלי משפחה ובלי מבוגר לדבר איתו 14 שעות ביום. אני צריכה את השותפות שלך כדי לא לקרוס".

• פתרון הרכב: שווה לבדוק אם יש אופציה (אפילו פעם-פעמיים בשבוע) שהרכב יישאר אצלך, או שהוא יקפיץ אותך למקום מרכזי בבוקר ויאסוף אותך, כדי שלא תרגישי "תקועה".

נקודה חשובה למחשבה:

את נמצאת בתקופה שנקראת "הטרימסטר הרביעי". הכל עדיין הורמונלי, רגיש וחדש. אל תשווי את רמת האנרגיה שלך עכשיו למה שהיה לפני חודשיים. זה זמני, הילד יגדל, את תמצאי את האיזון שלך, והאנרגיות שלך יחזרו בגדול.

קחי נשימה עמוקה. הצעד הראשון הוא להחליט על דבר אחד קטן שאת עושה מחר בשביל עצמך – אפילו רק לכתוב פוסט בקבוצה מקומית או לקבוע שעה קבועה ליציאה מהבית.

את עושה עבודה מדהימה, ותזכרי שמותר שיהיה קשה. ❤️

זה ילד ראשון אני מניחה?המקורית

אם כן, אז כן זו נחיתה קשה אם היית בעשייה ועכשיו את גם לא ניידת ורוב הזמן לבד

הייתי מחפשת פתרון לטכני שמונע ממך לצאת כי אבדן עצמאות זה קשה.. מה עשיתם לפני שנולד הילד? לא היית צריכה רכב נוסף?

האמת שזה נשמע ממש מדכאאורוש3

המון המון שעות ללא בני אדם בוגרים.

סתם שאלה למחשבה, למה בעצם אתם גרים דווקא שם רחוק מהכל?

אם זה לא משהו שניתן לשנות מנסה עוד קצת. לפעמים יש כל מיני מועדוני יולדות כאלה שנפגשים פעם בשבוע, זה קצת. אבל זוכרת שבאחת הלידות זה החיה אותי ממש.

אם אין אז אולי לחפש עוד אמהות בחל''ד ולנסות לתאם. לא צריך משהו גדול או מחייב. להימרח על ספה עם התינוקות לשעה שעתיים פעם בשבוע גם עובד.

כן הייתי מתקשרת לבעל את המצוקה. נותנת לו לקרא קצת על אישה אחרי לידה. משאירה אותו יום אחד עם התינוק לפחות בין הנקות. כדי שרק יחוש קצת איך זה מרגיש. ואז לעשות חשיבה משותפת. מה ניתן לעשות. אולי קצת עבודה מהבית, או שילמד מהבית, פעם בשבוע שחוזר מוקדם וקצת יוצאים, או שאת ישנה, משהו. אל תעלמי!! אבל את חייבת לתקשר את זה. אין סיכוי שהוא יבין לבד. כמו שאני למרות אחים קטנים לא הבנתי עד שזה היה שלי...

אגב, אחד הילדים היה צורח באוטו. אז למרות שהיה לנו לפעמים הייתי נוסעת איתם דווקא באוטובוס. כשהוא במנשא. לא הייתי עושה את זה עדיין. אבל עוד חודש חודשיים תשקלי.

וגם רק שתדעי שאת נורמלית לחלוטין!! זוכרת את עצמי אחרי הלידה הראשונה בחורף קר לבד. גם בלי אוטו ובחור, מרגישה עצובה ורדופה סופרת דקות בזמן הלבדי הזה.

חיבוק גדול!! 

ועוד דבר אחרון- הכל הכל עובר ומשתפר!! 

אני מאוד מבינה אותךדיאן ד.

וחופשת לידה מבחינתי זה משעמם וממש חסר לי לצאת לעבודה, לפעול לעשות לפגוש אנשים ולהרגיש פעילה.

בילד הראשון שרדתי וחזרתי לעבודה אחרי 4 חוד'

בילדה השניה רציתי להאריך וגם הייתי חייבת כי הייתי אמורה לחזור ביולי וזה לא זמן שאפשר למצוא בו מטפלות, בקיצור הארכתי.

אבל בחופשת לידה השניה התכוננתי מראש לשיעמום

למשל לקחתי קורס מקוון שהרבה מאוד זמן רציתי ללמוד ולמדתי בבקרים והיה לי ממש כייף.

חוץ מזה אתגרתי את עצמי במטבח. 

בדר"כ מבחינתי לבשל זה סתם מטלה משעממת.

אבל בחופשת לידה עשיתי כל מיני ארוחות מיוחדות של כל מיני מטבחים מסביב לעולם

וגם באפייה עשיתי כל מיני דברים מיוחדים.

אני חושבת שכדאי לך למצוא בסביבה שלך עוד נשים בחופשת לידה ולצאת איתן לפעמים לקפה, סתם סיבוב בקניון.

באזור שלנו קופות חולים עושות מפגשים לנשים אחרי לידה עם כל מיני הדרכות כמו עיסוי תינוקות, הנקה וכדו'

אני חושבת שזה אחלה מקום למצוא שם נשים בתקופה דומה לשלך.

חוץ מזה חפשי חוג שיהיה לך נחמד לצאת אליו בערב 

ואז תסכמי עם בעלך שיחזור מוקדם לא סתם כדי להעסיק אותך (אפילו שזו סיבה מספיק טובה לחזור מוקדם אבל אולי הוא לא מבין את זה)

אלא כדי שתוכלי לצאת לחוג.

עכשיו אני נזכרת שבחופשת לידה הראשונה עשיתי כל מיני יצירות מיוחדות לבית

קניתי ערכות באינטרנט ויצאו דברים ממש מיוחדים.

נשמע מבאסחילזון 123

לא יודעת איך לשכנע את הבעל

אבל בינתיים- מה עם לצאת בעצמך?

קורס עיסוי תינוקות או יוגה או שחיית תינוקות

מעגל אמהות כלשהו

מועדון יולדות

בטוח יש משהו בסביבה שלך אולי דרך הטיפת חלב או הקופח.

להתקשר באופן קבוע למשפחה ולדבר שיחה ארוכה.

אולי ללמוד קורס מקוון כלשהו במשהו שמעניין אותך.

אולי לצאת לשיעור קצר או הליכה בערב כשבעלך חוזר? להשאיר לו את הילד לחצי שעה-שעה (גם אם לא עכשיו אז עוד מעט כשהוא טיפה יגדל)

חיבוק ♥️ואילו פינו

זה באמת מאתגר בלידה הראשונה..

זוכרת את עצמי יוצאת לסיבוב עם התינוקת במנשא רק כדי לראות קצת עולם.. לשבת איתה על הדשא בגן שעשועים בלי מטרה כלשהי, רק לצאת, לתפוס קצת שמש..

תבקשי אולי מבעלך שפעם בשבוע תסעו יחד, לבית קפה, מעיין, או משהו אחר.. זה יאוורר אותך ויאפשר לכם עוד זמן ביחד והוא לא ירגיש תקוע בבית..

ואולי לפעמים שיסע בתחבורה ציבורית או טרמפים וישאיר לך את האוטו שתוכלי לנסוע להיפגש עם חברות

יצירה מדבר אלייך? אני עושה עכשיו אלבום דיגיטלי, מתכננת להגין שלט פסיפס לבית.. 

תודה רבה רבה לכולכן על התגובותאנונימית בהו"ל

כרגע פחות רלוונטי לעבור דירה, זה יצריך שינויים רציניים בחיים.

באמת שאני לא ממש יודעת איך לתווך לו את התחושות שלי שיבין, בסוף זה יצא בבכי ובתסכול בטלפון שגרם לו לשנות את הלוז ולחזור יותר מוקדם. יצאתי באמת לשעה וקצת אחרי שחזרתי הוא נכנס למיטה.. פשוט עצבים!!!!!

תודה לכן על הטיפים והרעיונות אנסה לבדוק לגבי מפגשים בסביבה ובאמת אבקש ממנו שישאיר לי את הרכב פעם בשבוע.

נשמע שזה באמת תפח מעבר למצב היבש של איזון ביןרקלתשוהנ

הצרכים שלכם

זה שיש עצבים, וזה שהוא נכנס למיטה...

נשמע שהוא מאד טעון על זה, ויש סיבה שבגללה הוא לא עושה מאמץ לשנות את הלוז. יש אלף סיבות שיכולות להיות מהלם מהאחריות על תינוק, עד אשמה שלא מספיק נמצא ולכן נמנע יותר, עד מיליון דברים נוספים.

וגם את טעונה מאד, ויכול להיות שמרגישה קצת כאילו הוא העולם החיצון שלך, ובלעדיו את לא יכולה לצאת.

אז אמנם אני לגמרי בצד שלך, כי חוויתי אותו מאד.

אני חושבת שמהצד שלך, תנסי כמה שיותר לנתק בין היכולת לצאת לבין הנוכחות שלו.

מצד שני, להבהיר לו בצורה כמה שפחות טעונה רגשית וכמה שפחות ביקורתית שמדובר על צורך שלך.

אני חושבת שכשהוא ירגיש את הירידה בתלות, ואת הרוגע שלך כשאת מבהירה לו את הצרכים שלך, הוא יוכל לשמוע יותר ולעשות את השינוי שכל כך מצופה ממנו שיעשה.

רק כותבת בסוף שוב, שזה מה שאני כותבת כי את פתחת את השאלה ולא הוא. אז אין פה ענייני ניעור, אלא רק איך את מצליחה לגייס אותו אלייך הכי טוב. כי ברור שאת זקוקה לו מאד בשלב כזה של אחרי לידה ראשונה. שינוי מטורף, טכני, מהותי, בכל צורה שלא נסתכל על זה.

תודה על התגובה❤️ הגבתי לך למטה ביחד עם תקומהאנונימית בהו"ל
פשוט אני לא יודעת לתייג
הייתיתקומה

מנסה להפריד בין מה שאת מרגישה

לבין החלק של בעלך במשוואה הזו

את מתארת בדידות, שעמום ורצון בקשר עם בעלך

אלו שלשה דברים נפרדים, שהפתרון לכל אחד מהם הוא אחר.

לפי המשוואה שאת מתארת כרגע, הפתרון הוא אחד - בעלך יחזור מוקדם יותר.

אבל יכול להיות שאפילו אם גם הוא היה שמח לבלות איתך ולהיות איתך, זה מייצר אצלו תחושה שהפתרון לכל הקשיים שלך זה - הוא.

זה המון אחריות, וזה יכול לייצר תחושת מחנק, אפילו אם באמת רוב הזמן הוא לא בבית.

ולכן הייתי מנסה להפריד

יש את עניין הבדידות והשעמום - אותם הייתי מנסה לפתור את מול עצמך. לחפש אימהות בשלב דומה לשלך ולהיפגש עם התינוק במקום קרוב לבית, להזמין חברות או משפחה אלייך וכל מה שמתאפשר.

מבחינת שעמום, לנסות למצוא תחביב, להשקיע בו זמן, לצאת לסיבוב או לאימון קליל עם התינוק. לבנות לעצמך לו"ז שלא תלוי בבעלך אלא ברצונות שלך ומה שאת אוהבת.

ובנפרד לזה, לבקש קשר. לדבר על הרצון שיהיו לכם זמנים יחד, לעשות כיף, להיות חברים. אבל לא מתוך מקום ש"אני בודדה ואני חייבת שתארח לי חברה", אלא מתוך מקום שרוצה קשר עם בן הזוג שלך בתור בן זוג.

זה הבדל קצת דק, אבל זה הבדל משמעותי.

עכשיו כשאני קוראת אתכןאנונימית בהו"ל

אני מצליחה להבין אותו, מסכן מרגיש שהכל על הראש שלו.

אני חושבת שאני באמת נותנת לו תחושה שזה קצת אחריותו, כי הרבה מהבחירה שלנו לגור פה קשורה בו. ורוב הקושי נגזר מהמגורים שאנחנו מאוד רחוקים מהמשפחה שלי, (יחסית קרובים למשפחה שלו, אבל מאז הלידה פחות סבבה לי שם) והחוסר בחברה פה ממש קשה לי.

ויש עוד איזה בעיה טכנית מבחינתי לצאת מהבית עם התינוק בלי העזרה שלו (עצם היציאה מהבית החוצה) שלא רוצה לפרט מחשש לאאוטינג.

אבל באמת אנסה לעשות עבודה עם עצמי ולמצוא כיווני תעסוקה נוספים ולתווך לו את הצורך בצורה נעימה. 

חיבוקקקקאוהבת את השבת

הייתי דבר ראשוןמפותרת את זה..

אם אוכלים לצאת לבד תוכלי לנסוע לקניון, לים, למרכז קניות, לבית קפה, למשפחה שלך..

י שכלכך הרבה כיף בחוץ

חבל להפסיד אותו

ונפרדות שיש לך עצמאות משלך זה לימוד חשוב בכל מקרה לחיים... אז קחי את זה כהזדמנות!

בהצלחה גדולה יקרה!!

לידה ראשונה זה שוקקק

ובעוד אנחנו כנשים עוברות תהליך רגשי, הורמונלי, גופני, פיזית וכו וכו סביב ההיריון, לידה, גידול.. הגברים עוברים את זה קצת מבחוץ וקשה להם להפנים ולקלוט את כל העניין עד הסוף.  

תנסי לראות אם יש פיתרון יצירתי לבעיה הטכניתחילזון 123

אין לי מושג מה היא אבל אולי ניתן לפעמים לפתור איכשהו.

סתם נניח אם אתם בקומה גבוהה אולי להשאיר עגלה באוטו או למטה,

או נניח אולי לקנות מנשא ולא לסחוב את העגלה כל פעם איתך.

או אם קשה לך פיזית להרים את הילד אז אולי לשלם לאיזה נערה או ילדה שפעם בכמה זמן תביא לך אותו לרכב.

או אם את קובעת עם קרובת משפחה או חברה אז שהן יעזרו לך באותה פעם.

אם בפנים את מאשימה אותו קצת, הוא יודע את זה מעולהרקלתשוהנ

חיבוק ענק

אתם תצליחו להתמודד עם זה

תדברי איתו בכבוד, גם לעצמך וגם לו. בטח תצליחו להתגמש אחד לקראת השני.

המטרה שיהיה לך טוב, מאוורר, נעים - היא מטרת על שלך, והיא מטרת על שלו. 

חלק זה עניין של פתרונות ורעיונות טכניים, חלק לימוד שלך לשחרר ולזרום (לימוד רציני מאד), וחלק באמת עניין שלו שיתן יד וישים לב, וישקיע השקעה רגשית וטכנית בך ובצרכים שלך.

צריכה לפרוקאנונימית בהו"ל

בא לי להיות קלילההה

לא שעה להחליט על כל דבר

בקלילותתת

לדוגמה הייתי בערב נשים והיתה יצירה

כל אחת בחרה משפט לכתוב על קנבס

יש נשים שבאו הרבה אחריי וסיימו לפני

בשניה בחרו משפט והתקדמו

ורק אני חצי שעה בלי הגזמה בוחרת

ואחר כך גם כל שניה קוראת למפעילה שתעזור לי כי אני בחוסר ביטחון משווע לגבי היכולת שלי להדביק את המשפט כמו שצריך 🤭🤭😅

וכל החלטה זה חיים שלמים

לא קלילה

לא זורמת

יותר מדי מחשבות

דייייייי

זה תוקע אותי בכל כך הרבה דברים בחיים

ברור שיש החלטות שצריך לחשוב עליהן בכובד ראש

אבל אני לא יודעת להתקדם

יאללה

להחליט ולקפוץ למים

כבר מעל שנתיים לא יודעת מה לעשות עם עצמי מבחינה תעסוקתית

לא עוברים דירה כי לא יודעים לאן ונשארים במקום שלא אוהבים

ועוד ועוד

במשך מלא זמן חיפשתי מטפלת שתעזור לי לצאת ועכשיו שוב לא בטוחה שבחרתי נכון

וכל הזמן חוסר ביטחון

כל הזמן התלבטויות

האם בחרתי נכון

אולי יש יותר טוב

לא מתאים לי

כן מתאים לי

אמאאאא

מה אפשר לעשות???

תגגלי HSP (אנשים רגישים מאוד)ד' הוא האלוקים

היה ראיון בהידברות עם הרב צבי פפר על העניין הזה(בתכנית גבר מי שמדבר)

אולי יעזור לך. בהצלחה.

האמתאיזמרגד1

נשמע לי שיש סיכוי טוב שזה ocd. שווה לך לבדוק את זה.

ואיך אני מתמודדת עם חוסר החלטיות- בהחלטות קטנות אני שואלת את עצמי מה הדבר הכי גרוע שיכול לקרות אם אני יחליט את ההחלטה השגויה? ובדרך כלל זה מספיק בשביל שאני יחליט ויהיה בסדר גם עם ההחלטה הלא נכונה

(החלטות גדולות אין לי איך לעזור לך כי אני גם לא מחליטה בסוף🤷🏻‍♀️)

והחלטות שכבר החלטתי אם אי אפשר לשנות אני פשוט מחליטה לשכוח מהם. אם אפשר לשנות אני מקציבה לעצמי זמן הגיוני שבו אני לא חושבת על ההחלטה ורק אחרי שעובר הזמן אני יכולה לחשוב אם כדאי לשנות או לא.

Ocd זה לא הכיוון, תודה על התגובה🤍אנונימית בהו"ל
אני מכירה התנהגות כזאתנעמי28

פרפקציוניזם שנובע מחוסר ביטחון - חוסר יכולת להיות אדם שעשה טעות כי טעות מסכנת את הערך העצמי שלו.

בתור ילדה התחשבו בדעות שלך? ביטלו את הדעות שלך? היית הקטנה בבית? נתנו לך מקום לעשות טעויות? היית ביישנית מאוד או מוצלחת מאוד?

אם זה יושב על מקום כזה אז טיפול פסיכולוגי❤️

אני יכולה לתת לך המון הסברים לוגים, ואת גם מבינה אותם בעצמך - מה כבר יקרה אם תבחרי משפט משעמם? מה כבר יקרה אם היצירה שלך תצא מכוער? מה כבר יקרה במעבר לדירה בספק לא טובה על פני דירה שבטוח לא טובה.

לוגית את בטח מבינה שזה לא באמת משנה, אבל נפשית כל החלטה מעמידה אותך במבחן של כמה את שווה.

ושם צריך טיפול❤️

וכל הכבוד לך שהחלטת. יכול להיות שהמטפלת טובה, יכול להיות שלא.

אם לא, לא קרה כלום, מחליפים.

החיים מורכבים מהמון טעויות וקצת הצלחות.

לי עוזר כשעולות כאלה מחשבות - לתפוס אותן רגע ולהגיד לעצמי "נעמי, אני יודעת שזה דפוס אצלך לערער על כל דבר, לדחות החלטות, אבל למרות זאת אנחנו עושות את זה בכל זאת.

1.לזהות דפוס

2. לדבר לעצמי יפה ולא בהלקאה

3. להוביל את עצמי לתנועה למרות זאת

ואם לא הצלחתי להגיע לשלוש - חוזרת על שתיים. אף פעם לא בהלקאה עצמית.

כרגיל אוהבת לקרוא אותך♥️ מתחברת לכל מילההמקורית
מזדהה ממשעם ישראל חי🇮🇱

וגם אני לוקה ברגישות יתר

זה לא ממש ישתנה .זה חלק ממך

אז חיבוק ❤️

רוצה רגע לסייג את מה שכתבת ברשותךהמקורית
לדעתי אפשר שזה ישתנה, הכל תלוי בסיבה ואיך ניגשים לטפל בזה. לא הרגישות, אלא המסביב
רגישות אי אפשר לשנותעם ישראל חי🇮🇱
וגם את כתבת את זה,אז לא הבנתי מה את מסייגת?
את הסימפטומים וההתלבטויותהמקורית
אפילו התאמצתי והלכתי לצאטעם ישראל חי🇮🇱

מזדהה בקטע של ההחלטותשירה_11
יש למ קטעים שההתלבטויות ג גומרות אותי לגמרי 
וואי אני גם ככה בקניות והחלטותכורסא ירוקה
לפעמים מגיעה לחנות רק כדי לדעת מה האפשרויות מתבחבשת בבית וחוזרת לקנות את מה שידעתי מראש שאקנה ואז מתחרטת על הקניה. וכל זה בשביל ההחלטה הגורלית - ההדפס על צלחות הקרטון ליום ההולדת של הילד
נשמעבשורות משמחות

שיש צורך בחיזוק אמונה וביטחון בקב'ה

וממש לא אומרת ממקום ששופט חלילה על רמת הרוחניות כן??

אבל זו עבודה של שיחרור של מוטו, ואמירות שהתרגלת לחיות על פיהן ולכן זה תוקע

ויש לשנות דפוסים והאמין שכל המציאות נבראה עבורך ולטובתך וכל מה שאת מתארת שאת עוברת זה בהשגחה פרטית

מוסיפה גםבשורות משמחות

בתור התחלה

נסי לחשוב מה יוצא לך מזה שאת במצב הזה, הכוונה למה נוח לך להיות במקום שמישהו אחר יעזור לך/יבחר בשבילך?

ולאחר מכן תנסי לענות לעצמך שאם לא תקבלי מה שענית לעצמך בשאלה הקודמת... אז מה יקרה?? ומה זה אומר עלייך?? אז מה יעשה אותך??

יואו אני ממש ככה.ממתקיתאחרונה

יכולה לעמוד בסופר ולהתלט שעה!!! איזה מרכך לקנות
לקנות
ואז לחזור להחליף
מציעה:
תחשבי על דברים שבהם את החלטית יותר
תכתבי אותם
תנסי לחשוב מה גורם לך להיות החלטית במקומות האלו ולנסות להשליך למקומות שבהם את לא החלטית.
ואגב, לא או סי די ולא בעיה
אנחנו כאלה, רוצים בסוף תמונה יפה, משפט יפה, שיהיה ישר, אז התלבטת
זה בסדר
זה נורמאלי לגמרי
מבאס להתבאס, אז חושבים קצת יותר על התוצאה
אגב, אם תלמדי את עצמך שכל תוצאה היא טובה ויהיא מה, אולי יהיו לך פחות מחשבות והתלבטויות?

יש פה אמהות עם תינוקת בת שנה וחצי בבית?ברונזה

יודעות להגיד לי מה סדר יום מבחינת שינה?

שינה אחת או שתיים?

ובאיזה שעות בערך?

תודה ממש!

הבת שלי בת שנה ו7אנונימית בהריון

הולכת למטפלת עד 4

ישנה שם בערך שעה וחצי מ 11:30 עד אחת בצהריים

בבית היא הולכת לישון בערך בתשע בערב עד שמונה וחצי- תשע בבוקר

ואוברונזה

אז מ13:00 היא ערה עד 9?

ואיך מתנהגת? לא גמורה?

אני מתוסכלת ברמות מהשינה של הבת שלי

מרגישה במלחמה שלא נגמרת 😣😣

בן שנה ו-8אפרסקה

מתעורר בבוקר ב-7, ישן אצל המטפלת מ-12 עד 2 / 2 וחצי ככה, ונרדם שוב בערב באזור 7 וחצי / 8. הערת אגב, עדיין מתעורר כמעט כל לילה.

איך אצלך?

אפשר לקנא?🙈😅ברונזה

עד לפני חודש בערך היא הייתה קמה בין 7:30-8:00 וסביבות 11:00 נכנסת לישון לשעהוחצי-שעתיים

ואז ערך סביב 6וחצי-7

בחודש האחרון זוועה

היא לא ישנה יותר מ40 דקות וגם זה בחסד..

הרדמות ארוכות חצי שעה שינה

ניסיתי להאריך את הערות אבל היא גמורה וזה גם לא עוזר כי היא לא ישנה יותר

ניסיתי להרדים פחות מ3 שנותיי ערות (למרות שנשמע לי ממש קצת לילדה בת שנה וחצי) גם לא עזר

ממש בחוסר אונים מוחלט

בנוסף, בלילה קמה המון המון המוןןן (היא יונקת לפני השינה)

אין מה לקנאאפרסקה

אספר לך שעד לפני שבועיים, הילד לא היה ישן יותר משעתיים רצוף בלילה. מאז שנולד. חשבתי שאני מתה.

אז אני ממש ממש מבינה את התסכול שלך, חוסר שינה זה פשוט סיוט!

ניסית לשים אותה לישון רק פעם אחת ביום? בתחילת שנה כשהבן שלי היה בן שנה וקצת בערך המטפלת התחילה לשים אותו לישון רק פעם אחת כי את כולם היא שמה ככה, בהתחלה הוא היה עייף ממש אבל לאט לאט התרגל.  

ואגב אצלינו הסתבר שהוא היה קם מלא בגלל תולעים, עקבתי במשך חודשים עד שהצלחתי לשים את ידיי על תולעת (הרופא שלנו לא נותן ורמוקס בגיל הזה בלי שרואים משהו)

ניסיתי פעם אחתברונזה

אותו דבר? חצי שעה וקמה ערנית

אני ממש לא רוצה להשלים עם השינוי הזה

זה קשוח לי ממש ממש

לא יודעת מה אני עושה לא בסדר ומה לשנות😢

תבדקי אם משהו מפריע לה לישוןאיזמרגד1
הדבר הראשון שהייתי בודקת זה אם היא אוכלת מספיק ושבעה לפני שהיא הולכת לישון...
היא לא אכלנית גדולהברונזה

אני אבדוק באמת אם הולכת לישון מיד ששבעה

תודה! הלןואי יעזור

את רוצה שאנחם אותך?פצלשהריון

תינוקת בת 8 חו

קמה ב7 בבוקר. ישנה באזור 11 חצי שעה. אח''כ ב18 שעה ואז נרדמת ב12 בערך עד הבוקר.

אם חלילה היא נרדמה מוקדם יותר ללילה היא תעשה לנו בוקר ב5-6 בהתאם. 

אוי, סיוטברונזה

בגיל הזה הקדמתי את שעת השינה של הבוקר וזה עזר

אולי שווה לך לנסות?

יש טבלה כזאת של שעות ערות ושינה שממש עזרה לי

עד ללפני חודש 😅😤

... הלוואיפצלשהריון

היא פשוט לא נרדמת! לא רוצה לישון!

הגדול שלי (שנתיים) גם עשה בלגן בזמן האחרון עם השינה. לא נרדם עם איזה 10. טצרחות ובלגן. בה להעביר את השינה לבוקר במקום לצהרים עזר. וגם לתת לו להוציא מלא אנרגיות

חיבוק! אין קשה כזהברונזה
בן שנה וחציאיזמרגד1
ישן אצל המטפלת פעם אחת בין 12 ל1.30 בערך, בלילה אם הוא מאוד עייף נרדם ב6 אם לא ב7 וחצי-8, קם בבוקר סביבות 7 וחצי בדרך כלל
בד"כ ישנים בגיל הזה שינה אחת במהלך היוםיראת גאולה

של שעתיים - שעתיים וחצי, בערך ב12.

ולילה של 12 שעות בערך.

לא הייתי בגיל הזה בביתהשקט הזה

אבל כן עבדתי במעון עם ילדים בגיל הזה ואם אני זוכרת נכון הלוז היה:

8:30 א. בוקר

זמן פעילות, חצר וכו'

11:30 א. צהריים

12-14:30 שנצ

15:00 ארוחת ביניים

וממשיכה לפי מה שאני עושה בגיל הזה בבית-

כשחוזרים מהמעון אם עדיין יונקים אז בדכ הנקה (אזור 16:00)

17:30 א. ערב

18:00 מקלחת

18:30 התחלת השכבה, בדכ סביב 19 נרדמים וישנים 11-12 שעות.

אני חושבת שכדאי להתמיד עם שינה אחת וגפ אם בהתחלה זו לא תהיה שינה ארוכה מספיק, היא תתרגל ותאריך אותה

תודה ממש על הפירוט!!ברונזה

אני ינסה

הלוואי שיצליח

בהצלחההשקט הזה
אצלי בגיל הזה עדיין ישנו פעמייםהמקורית
בגיל הזה השכבתי פעם ביום ב12:30 לבערך שעתייםשיפור
בעזרתכן אני מנסה היום את הלוז החדש😉ברונזה
אמן שיעבוד
🙌🙌השקט הזהאחרונה
תעדכני

אולי יעניין אותך