להתפלל !!!! כבוד שמים!!!!פנאט 2המשודרג
הרב עובדיה יוסף אושפז בבית החולים הדסה בירושלים

מנהיג ש"ס, הרב עובדיה יוסף, אושפז הערב בבית החולים הדסה עין כרם בירושלים. דוברת בית החולים מסרה לערוץ 7 כי הרב חש ברע בביתו וטופל טיפול ראשוני ע"י רופאו האישי, פרופ' יוחנן שטסמן. לאחר מכן נלקח ברכבו לבית החולים ובמהלך הלילה הוא צפוי לעבור בדיקות.

לרפואת רבנו ר' עובדיה יוסף בן ג'ורג'יה
בעיה שלו אוסלו ;מכאל 2 3
ימח שמך יא כופר תסתום ת'פה ואל תעלה לי על העצביםפנאט 2המשודרג
אמן יקח אותך ערבי!!!!!!!!!!!!! כל זה מכוון ל----מכאל 2 3 שר"י
אז אני כופר ; מה אתה מתעצבןמכאל 2 3

מאאמת  

רקה מה או לא עשה את אוסלו ?

וואי העלית לי את הסעיףפנאט 2המשודרג
קודם כל תלמד לכתוב יא אנאלפבית כלב רשע מרושע שונא ישראל ,, כל מי שמזלזל בגדולי הדור כאילו החריב את ירושלים, כל מי שמזלזל ברבנים נענש בצואה רותחת בגיהנום (הלוואי שזה יקרה לך, כלב)
טוב אז אני כלבמכאל 2 3

טוב אז שיהיה לי צוואה רותחת בגיהנום

אתה שמח

לא אמרתי שאני רוצה שהיו יהיה חולה

רק אמתי שהו עשה את אוסלו

פנאטאוווריה

אתה עוד שניה מקבל שוק חשמלי..תזהר.

אתה לא תקלל אף אחד וחס ושלום לא להגיד ימח שמך!!!!

אם הייתי שומעת מישהו מדבר כמו שאתה מדבר הייתי אומרת שהוא שונא ישראל.

וואלה, התביישתי.

גם אתה צריך.

דוגרייי פנאט הגזמת!שמרמין כבוד

כולה אמר את דעתו...

אתה לא חייב להסכים!

אבל למה שאתה תהיה שונא ישראל???

זה היה זוועה! ואני דורשת שתתנצל בפניו כי זה מבייש אותי

לשמרמין ולאוריה יש לי רק הגדרה אחת לשתיכןפנאט 2המשודרג
מיזרוחניקים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אתה חוצפן בנוסף לכל...אוווריה

מכיר את המדרש על רב רחומי? נמצא בגמרא...

המוסר השכל שלו זה לא ללכת לקיצוניות אחת ולאבד את עצמנו. מסופר שם על רב שהיה כל הזמן לומד תורה, ופעם משכה אותו ההלכה והוא לא הגיע לבית שלו ביום כיפור- היום היחיד בשנה שהוא היה עוזב את הישיבה וחוזר הביתה..הוא פשוט המשיך ללמוד...

ומה קרה לו?

גג בית המדרש קרס והוא מת!!!...

אז ככה- אם למישהו דתי שמתנהג כמו חילוני הייתי אומרת להוריד את הכיפה- אז גם לך.

הפיאות והכיפה הגדולה שלך לא מכסות על כלום...

לך לעבוד על המידות שלך.

מיזרוחניקית..חחחחחחח

חטא הגאווה הוא חטא גדול...

בואי נראה אםפנאט 2המשודרג

היה קורה לרב אבינר משהו והיו אומרים "דחוף להתפלל" ואז הייתי כותב "אבל הוא החטיא אנשים באיסורי כרת, ועשה מעשים שלא תואמים בן תורה" איך הייתן צורחות עלי ואומרות "איך אתה לא מתבייש לדבר כך",, כנראה שזה נוגע לרב (גדול הדור) שהוא קצת לא בדעות שלכן ואולי בגלל שהוא (ה' ישמור) מזרחי הדם שלו פחות אדום ופחות צריך להתפלל עליו ולהזכיר דווקא בעת שהוא זקוק לרחמי שמיים (רק שתדעי היום מר"ן עבר צנתור) להגיד עליו דברים שכאלה ועוד לא לצעוק על מי שאומר דברים כאלו על מר"ן,, אנשים כאלו הם רשעים גמורים, ולתרץ זאת ב"הוא רק כתב את הדעה שלו" זה רשעות לשמה,

רגע רגע רגעאוווריה

ראית איפשהו שרשמתי שמכאל צודק?!

יופי...

מה אתה יודע מה היחס שלי לרב אבינר? מה הקשר מזרחי עכשיו?

אדם כזה הוא חס ושלום לא רשע, אבל אתה יכול להסביר לו שמה שהוא אומר לא בסדר ולא צודק.. אבל מכאן ועד לקלל אותו שימח שמו וכו' וכו'...- לא הגזמת?

בושה...

אל תנסה לתרץ, תגיד טעיתי, גם משה הודה בטעות שלו ועוד הרבה חכמים..

אולי אתה מכיר את זה- אבל יש כמה סייגים לגבי "הוכח תוכיח"...

יש סייג אחד מדרך ההוכחה...יש סייג אחד מהרמה של המוכיח- אם הוא יוכל להוכיח, ויש סייג אחר שהוא סייג מהיכולת של המוכח לקבל את ההוכחה.

חשבתי שאתה יכול לקבל את ההוכחה, כנראה שטעיתי.

ואל תוסיף חטא על פשע...

אם זה מה שאתה חושב את זה מה שאתה תכתוב ;מכאל 2 3
ההוכחה שיש ה' בשמים ושיש עולם הבאאנונימי (פותח)
שמעון אוחנה בעולם שמעבר

כולנו זוכרים את סיפורו המרגש של שמעון אוחנה. שוטר משמר הגבול שנורה בלבו. מת מוות קליני וחזר לחיים.

Dec 9 200 מנוף

''כמו רבים אחרים שחוו מוות קליני, אוחנה מספר על אור לבן שהציף אותו אחרי שנורה בלבו, ועל קרובי משפחה שבאו לפגוש אותו בעולם שמעבר. ''פגשתי בשמים את סבא וסבתא שלי ואת הקדוש ברוך הוא'', הוא מספר. ''ראיתי דבר ענק, לבן, שכנראה היה הוא. הוא הכריח אותי לחזור למטה, וגם סבא וסבתא שלי אמרו לי שעוד לא הזמן. סבתא אמרה לי: 'מה יש לך, שמעון? מה אתה עושה פה? זה לא המקום שלך. זה לא הזמן. לך מפה'. נעלבתי'''.

בתמונה: צוות מד''א מטפל בשוטר מג''ב הפצוע.
צילום: פלאש 90

שוטר משמר הגבול, שמעון אוחנה, בן 18, נפצע אנושות ב-17 באוקטובר מירי צלפים מבית ג'אלה לשכונת גילה בירושלים. אוחנה נפצע שעה מאז הוכרז, בתום פיסגת שארם א-שייח', על הפסקת אש בין ישראל לפלשתינים. אוחנה הגיע לטיפול נמרץ בבית החולים הדסה עין-כרם בירושלים כשהוא במצב של מוות קליני. אוחנה סיפר לעיתון כל העיר (6.4.2000) כי אחד הניסים שקרו הוא 'מקריות' הגעתם של רופא ופרמדיק באופן עצמאי לזירת הדמים, שניות אחרי הירי. אוחנה עבר החייאה, והועבר לניתוח ארוך ומסובך ביום הפגיעה, במהלכו קיבל 137 מנות דם ומשם למחלקה לטיפול נמרץ. רק לאחר כשלושה שבועות החל אוחנה לגלות סימני חיים, ומאז הוסיף והשתפר מצבו. הוריו סיפרו כי בנם נולד מחדש וצירפו את השם 'חי' לשמו המקורי. ב-19 לנובמבר הוצא לראשונה מהמחלקה לטיפול נמרץ והועבר בכיסא גלגלים לחדר אשפוז במחלקה הכירורגית.

פרופ' אבי ריבקינד, מנהל יחידת הטראומה בבית החולים, סיפר ל''מעריב'' ב- 19 לנובמבר: ''לפי הדיווח מצוות מגן דוד אדום בשטח, הבנו שהחייל סובל מירי בלב ושלמעשה הוא נפטר. בגלל שביב תקווה החלטנו שכדאי להביאו לבית החולים. הוא הגיע ללא דופק או נשימה, עם חור כניסה של קליע בחזה השמאלי. מיד פתחנו את החזה וביצענו החייאה''. לכתבת ''מעריב'' הוא מספר (''מעריב'', 23 בנובמבר): ''הרופאים והתפילות הצילו אותי''.

באותו יום שלישי נורא, 17.10, ניצב אוחנה בעמדה ברחוב האנפה בשכונת גילה בירושלים. לפתע פילח כדור של צלף את ליבו. צוות מד''א שהיה בשטח ניסה להנשימו ולהחזיר לו את הדופק, אך נכשל. למרות הכל, הצוות לא נואש וסירב לקבוע את מותו, אלא התקשר לבית החולים הדסה עין כרם בירושלים. פרופ' אבי ריבקינד, מנהל יחידת הטראומה, המליץ לפנות את הפצוע לבית החולים.

מאוחר יותר באותו לילה סיפר פרופ' ריבקינד: ''לפי הדיווח מצוות מד''א הבנו שהחייל נפגע בלב ולמעשה הוא מת. מתוך שביב תקווה החלטנו להביאו לבית החולים. הוא הגיע ללא דופק וללא נשימה, עם חור כניסה של קליע בחזה השמאלי. הלב היה ללא דם במשך דקות ארוכות. מיד פתחנו את החזה, ביצענו החייאה ותפרנו את החורים בדפנות הלב.

בניתוח מסובך הצלחנו לייצב את מצבו. העובדה שהוא עדיין חי מוכיחה שיש ניסים. מדובר בהצלה נדירה ביותר. מה יהיה הלאה עוד לא ניתן לדעת''.

אט-אט שמעון החל לדבר. ''היתה אישה משכונת גילה שרציתי לעזור לה, אני רוצה לפגוש אותה'', אמר להוריו כשהחל להתאושש. התברר שכוונתו למירי קדוש, שביום בו נפצע אוחנה נפגעה מהתקף חרדה בעקבות היריות. השניים הופגשו בבית החולים ומירי אמרה לשמעון: ''החזקנו לך אצבעות ואנחנו ממש שמחים בשבילך. אתה זוכר ששאלנו אם להביא לך קפה לעמדה ואמרת שלא צריך''?. שמעון, שלא זכר זאת, אמר: ''אני הצלתי אותה. קפצתי למעלה וראיתי שהיא פגועה. רציתי להגן עליה''. האב מאיר: ''האמבולנס שהגיע לטפל בה טיפל אחר כך בשמעון. שמעון מרגיש שבזכותה בא אמבולנס, טיפל בו בזמן והציל את חייו. בבית החולים היה לנו רגע קשה כששמענו על מותו של החייל שרון שיטובי, שנפצע אנושות בפיגוע בכפר דרום. לא יכולנו להפסיק לחשוב על שמעון שלנו, שהיה בדיוק באתו מצב. כל מלה ששמעון אמר לנו מאז שהתעורר היא בעינינו מתנה יקרה''.

אתמול יכלו סוף סוף ההורים לחייך ללא חשש. בנם עמד על שתי רגליו ויצא מבית החולים. הסימן החיצוני היחיד מהפציעה - תחבושת קטנה בצווארו. פרופ' ריבקינד מסכם: ''כששמעון הגיע אלינו אמרתי שאשמח לרוץ איתו ברחובות באר שבע, אבל בליבי חשבתי שאם זה יקרה, אז זה לא יהיה כל כך מהר. המהירות בה שמעון חזר לחיים היא מקרה נדיר, שאני וכל הצוות הרפואי לא צפינו אותו. עבדנו קשה להציל את חייו והנה התוצאה''.

ריבקינד גם אמר כי הסיכוי שאנשים נותרים בחיים לאחר שנורה קליע לתוך ליבם, הוא 0.3%.

האם נצמדת לבנה ואומרת באושר: ''נס ארע לנו, אין לי מלה אחרת לתאר את המצב. שמעון נכנס לבית החולים מת ויצא חי. זה כמו מפעל הפיס, קיבלנו מתנה מדהימה. הוא החיים והנשמה שלנו. התפללתי שהבן שלי ייצא על הרגליים מהדסה. היחס של הרופאים והאחיות היה נפלא, הם נפרדו ממנו בנשיקות. כל עם ישראל, אנשי גילה, חברים - כולם תמכו והתפללו על הבן שלי שעכשיו יכול לעמוד כאן לידי. הוא צריך לעבור שיקום, אבל כשאני מחוץ לבית החולים עם הבן שלי, אני יכולה לומר שזהו היום המאושר ביותר בחיי''.

''העובדה ששמעון עדיין חי מוכיחה שיש ניסים'', כך אמר מנהל יחידת הטראומה בבית החולים הדסה עין-כרם, פרופ' אבי ריבקינד

מקרה אחר שפורסם של מוות קליני. פורסם במוסף ''סופשבוע'', מעריב, 28 באפריל 2001. דודו מינץ, זמר מזרחי. ''יש גם כיפה על הראש, ויש סיפור מאחורי הכיפה. לפני שש שנים התחשמלתי באמצע הופעה בירושלים ומתתי מוות קליני על הבמה לעיני אלף איש. עשרות מהם התעלפו, והביאו אמבולנסים, והיה בלגן גדול. זה היה הקטסטרופה של החיים שלי. ממש עליתי לשמים וראיתי כדורי אש! לפני זה הייתי חילוני, אבל מה שעברתי חיזק אצלי את האמונה שיש כוח עליון. לא נהייתי פנאטי, אבל הפסקתי להופיע בשבתות ובחגים''.

* * *

תרגעו.....צריאחרונה
לפי דעתכם:שמיניסט באמ"ש
האם צריך להקים תנועת נוער בגרעין שנכנס לתוחמת הצפונית ב"רצועת עזה"?
הנחשון יוצא לטיולים עם כל הסניף?אנונימי (פותח)
תלוירעות שרהאחרונה

בנטיעות וכזה נראה לי שכן

במחנה יש משהו נפרד

אני צריכה פעולה פיגוזית על תפילהאחי אהוביה

יש למישו אולי?

קצת יותר פרטים, גברת תותחיתימח שם עראפת

לאיזה גיל, איזה חלק שקשור לתפילה?

אשמח גם..אנונימי (2)

כיתה ד..

על החשיבות של להתפלל מנחה בסניף..

אצלנו אחרי המפקד כל שבט מתפלל לבד והרבה חניכות לא ככ שותפות במקרה הטוב יושבות בשקט במקרה הרע גם מדברות ואז יוצא שמי שמתפללת כביכול מפסידה כי היא לא בענינים.

רוצה פעולה מפוצצת כזאתי על תפילה ולמה חשוב שיגרה אותם להתפלל..

לכיתה ואחי אהוביה

חלק ממערך בת מצוה

באמת להעביר להם את ההרגשה שתפילה זה לא עול, זה לא עוד משימה מעיקה שצריך לסמן עליה וי.. 

צ'אט ג'יפיטיזיויק

להלן מערך שיעור של חצי שעה בנושא תפילה, המיועד לנוער דתי בכיתה ו' ומחולק לשלושה חלקים של 10 דקות כל אחד. המערך מותאם לגיל ולרקע הדתי של התלמידים, תוך שימוש בשפה פשוטה ופעילויות קצרות וממוקדות:

חלק ראשון: פתיחה והיכרות עם הנושא (10 דקות)

מטרה: לעורר עניין ולחבר את התלמידים לנושא התפילה.  

דקה 1-2: שאלה פותחת  

שאל את התלמידים: "מה אתם מרגישים כשאתם מתפללים? משהו מיוחד או אולי משהו שקשה לכם בזה?"  

תן ל-2-3 תלמידים לשתף בקצרה (30 שניות לכל אחד).

דקה 3-5: סיפור קצר  

ספר סיפור קצר על חנה מהתנ"ך (שמואל א', פרק א'): "חנה התפללה בלב שלם לבקש בן, והתפילה שלה הייתה כל כך חזקה שהיא ממש דיברה עם ה' כמו עם חבר."  

שאל: "מה אתם חושבים שהפך את התפילה שלה למיוחדת?"

דקה 6-10: דיון קצר  

שאל: "למה לדעתכם חשוב להתפלל? מה זה נותן לנו?"  

עודד תשובות כמו: קשר עם ה', שקט בלב, תחושת תמיכה.

חלק שני: הבנת התפילה דרך פעילות (10 דקות)

מטרה: להמחיש את המשמעות של התפילה בצורה חווייתית.  

דקה 1-2: הסבר קצר  

אמור בצורה פשוטה: "תפילה היא כמו שיחה עם ה'. לפעמים אנחנו מבקשים, לפעמים מודים, ולפעמים סתם רוצים להרגיש קרובים."

דקה 3-8: פעילות קבוצתית  

חלק את הכיתה ל-3 קבוצות קטנות.  

תן לכל קבוצה משימה:  

קבוצה 1: כתבו 3 דברים שהייתם מבקשים בתפילה.  

קבוצה 2: כתבו 3 דברים שהייתם מודים עליהם.  

קבוצה 3: כתבו 3 דברים שמרגישים לכם קרובים ללב בתפילה (למשל: שיר, מילה או רגע).

כל קבוצה מקבלת דף ועט, ויש להם 5 דקות לעבוד יחד.

דקה 9-10: שיתוף מהיר  

נציג מכל קבוצה משתף בקצרה (30 שניות לקבוצה).

חלק שלישי: סיכום וחיבור אישי (10 דקות)

מטרה: לעזור לתלמידים לקחת את הנושא איתם ליום-יום.  

דקה 1-3: דבר תורה קצר  

אמור: "בתפילה אנחנו לא רק מדברים, אלא גם מקשיבים. כמו שכתוב בתהילים 'קרבת אלוקים לי טוב' – כשאנחנו מתפללים, אנחנו מתקרבים לה'."

דקה 4-7: פעילות אישית  

תן לכל תלמיד דף קטן וכתוב עליו: "כתבו משפט אחד שהייתם רוצים להגיד לה' בתפילה שלכם היום."  

תן להם 2-3 דקות לכתוב בשקט.

דקה 8-10: סיום מעודד  

אמור: "כל תפילה חשובה, גם אם היא קצרה או פשוטה. נסו השבוע להתפלל משהו קטן מהלב שלכם."  

סיים בשאלה: "מי רוצה לשתף את המשפט שלו?" (רשות, לא חובה).

הערות למנחה:

שמור על אווירה קלילה ומכבדת.  

התאם את הקצב לפי התגובות של התלמידים – אם חלק אחד מתארך, קצר את הבא.  

הבא דף ועטים לפעילויות.

אם זה בשבת קודש תעביר בעל פה.

בהצלחה!

חמוד אבלאנונימי (2)

מחפשת יותר פעולה עם משחקים שבסוף מתקשרים לענין התפילה פחות דיונים ושאלות

צריך משו עם נשמה 😉אחי אהוביה
כן ברור אבלאנונימי (2)

מנסיון כל הדיונים וכו לא ככ פועל הם צריכות לזוז חח

לאלא התגובה שכתבתי היתה לזו של @זיויקאחי אהוביה

אני ממש מסכימה איתך..

אה הבנתייאנונימי (2)
טוב אז אם את מוצאת משו אני אשמח שתעדכניאחי אהוביה
סגורראנונימי (2)
מה את מחפשת?אנונימי (2)

לאיזה כיתה?

לגמריזיויק
יש לי כמה חומריםאנוני-מי?
אז אני אשמחאחי אהוביהאחרונה
מכירים סניף בנע בירושלים שמחפש מדריכת חוץ?תורת חיים בעiז

חברה שלי מחפשת וכדאי גם סניף שהוא נורמלי ולא עכשיו ממש חילוני (סניף מעורב זה ממש אחלה)

מדשיותאנונימי (פותח)

טוב נושא קשוח אז ככה..

בתחילת ההדרכה היה לי ולמדשית שלי(נקרא לה א )בעיה עם עוד מדשית שלנו(נקרא לה ב) (אנחנו רביעיה). היה קשוח ממש. מלא אנשים התערבו בזה (הקומונרית, מהנוער ובכללי כל הצוות וכו)אומרת דוגרי הרבה מזה זה אני ומדשית א הגזמנו וחיפשנו אותה מלא ממש וכל דבר שעשתה הערנו לה ודווקא מדשית ב היתה בהקשבה וכיבדה ממש וממש השתדלה לשנות(מה שאני משה לב בדיעבד עכישו אז סתם הייתי חמה עליה ברמות לאיודעת להסביר למה). 

אחרי התערבות ודיבור הבעיה נפתרה(לפחות ככה אני ראיתי אתזה.) ביקשתי סליחה ושמנו את הדברים מאחורה.

עכשיו שמתי לב שמדשית א כל הזמן מעירה/ מחפשת את מדשית ב כאילו על סתם דברים היא איחרה טיפה כי אבא שלה במילואים ועזרה קצת בבית והיא עשתה פרצוף ואמרה לי אחכ שזה לא ניראה לה ובכללי על כל דבר היא מעירה מעקמת אף וכו.

עכשיו יש לי התלבטות אם להעיר לה ולהגיד לה כאילו היה מריבה את צודקת אבל שמנו תדברים מאחורינו תני לה קצת להוכיח את עצמה לא כל הזמן להסתכל בזכוכית מגדלת על מה שהיא עושה. או להתעלם ולראות מה יקרה ואולי להגיד לקומונרית

קיצור מקווה שיצא מובן מה אומרים?

תשחרר. לא בידיים שלךמשה
בכלל. אנרגיה של אנשים אחרים לא בשליטה שלך,סשום צורה. רק התגובות שלך.
כן אבלאנונימי (פותח)אחרונה

בסוף עכשיו לא כ"כ מרגישים את זה אבל אם זה ימשך זה יגיע למצב שהיה לפני כן שלא דיברנו המדריכות מלבד מי מכינה את הפעולה. מצב שבטוח לא רוצות להגיע אליו. אף אחת.

סיפור אהבה בסניף | עלילתי קצרElad Mukades

מצרף סרט קצר שעשינו, מסוקרן לשמוע תגובות ומחשבות שלכם עליו

במשפט - יוני המדריך, חותך את הקשר עם סיגל מבני עקיבא, בשם התחזקותו הרוחנית, אך מגלה שההתמודדות רק מתחילה. 

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש ארגון? לגבי צביעת קירות

צובעים על בדיםadvfb
אנחנו צבענו פעם על דיקטים, אפשר גם אולי במקלטהחנוניתאחרונה
קלסר הדרכה ונחשוןאוריהש

רעיונות לקטעים/משפטים לקלסר הדרכה?

וכמובן רעיונות למה להכניס לבפנים (חוץ מהכנת פעולה, רעיונות לערבים וכו)

ואשמח גם לקטעים ולמה להכניס לקלסר של נחשון (קטעים על עשיה וכו)

תודה רבה!

אולי יעניין אותך