רוצה להיכנס לעדכן ולספר על הלידה, אבל מוצאת את עצמי כאן ברגעי קושי...
אני שבועיים וחצי מהלידה... אוף, לא יודעת מאיפה להתחיל.
ביומיים הראשונים אחרי שחזרתי הביתה אמא שלי הייתה איתי, ב"ה עזרה.
מידי פעם אחיינית שלי בת 16 מגיעה אליי אחה"צ לעזרה- זה ממש עוזר, וואו.
בעלי שיהיה בריא מפזר את הילדים בבקרים וגם אוסף- מחזיר לי אותם הביתה, ואז חוזר לעבודה, משלים את השעה וחצי הזאת בערב.. ואז חוזר כשהילדים כבר רדומים.. במקום ב 18.00, בת 19.30.
ועד עכשיו, החזקתי.. הרגשתי שה' עוזר לי מבחינת התינוקת בשעות אחה"צ.. שהיא ישנה ואני איתם, שאני מצליחה לתמרן..
אבל לאט לאט זה כבר לא ככה, זה משתנה מיום ליום, ואני מרגישה שאני נשברת.
הקושי עם הגדולים - וואו. אני כל כך מפחדת לעשות נזק... אבל אני עושה, מתאפקת, משתדלת, מכינה את עצמי אבל לא תמיד מצליחה להשתלט על עצמי... אחה"צ קשוח.
ומה הדובדבן שבקצפת?
שזהו, מיום רביעי, זה לא רק אחה"צ, זה כל היום!!
הם יוצאים לחופשה של חודש ושבוע/שבועיים.
אין לי מושג איך אני אסתדר.
אני מתה מפחד.
האפשרות היחידה להאריך את חופשת הלידה - זה רק אם בעלי יעבוד יותר שעות, אבל וואו. קשוח. החופש עוד לא התחיל.
אני חשבתי שאני יכולה, אבל אני לא מצליחה ...
היום למשל, התינוקת לא הייתה רגועה בכלל, כל היום, ואחהצ בפרט. היא לא הפסיקה לבכות, הנקתי אותה 3-4 פעמים ב 3-4 שעות.
בזמן המקלחות הייתה עליי במנשא, לא הבנתי עדיין איך משתמשים במנשא בלי שתינוקת מתעקמת לה שם, מסכנה.. וגם לא הבנתי האם מותר לשים במנשא בפיסוק בשבועות הראשונים...?!
אני מבקשת לצאת מהמקלחת - פותח את המים שוב ושוב ושוב כשאני סוגרת,. עד שאין צעקה , הם לא שומעים, אוף!! ואז הוא מסתכל עליי במבט ספק נעלב ספק לא מבין מה אני רוצה... ואז בזמן הארוחה ערב- שוב התינוקת התעוררה, בוכה, הנקתי, והם בינתיים בילגנו את כל השולחן, קמים, מטיילים עם האוכל,
אני אומרת לה שזה מסוכן לאכול בעמידה- נחנקה מהביצה. הם רצים- אני מבקשת שישבו, לא מקשיבים- בום נפלה וקיבלה מכה חזקה בברך. אני רואה שיש לה פיפי- אני אומרת לה תיכנסי לעשות, לא מקשיבה, מפספסת פיפי על הרצפה, אחרי שהיא כבר מקולחת.
ואז אני צועקת.. והגדול, מסתכל עליי בעיניים של 'מה את רוצה?! מה את צועקת כל היום?! '
אין לי כוח.
אני גמורה.
למה אני לא יודעת להיות רגועה?! סבלנית? אדישה ?
אין לי מושג איך עושים את זה!
ועיקר הקושי עוד לפניי...
ובלי קשר, גם עוברים איזשהו קושי עם המשפחה של בעלי- שממש משפיע עליי ועליו.. באלי לכתוב אבל אין לי כוח... אני עצובה מזה.. אני לא מבינה אותו והוא לא מבין אותי..
)