לדעתי צריך להפריד את צוות הווי כי יש בעיה הלכתית לשיר בנים ובנות יחד?
מה דעתכם??????????.
לדעתי צריך להפריד את צוות הווי כי יש בעיה הלכתית לשיר בנים ובנות יחד?
מה דעתכם??????????.
שכזה עושה חילול ה'.
אנשים שהולכים למקהלה זה אנשים רצינים הם לא מתערבבים הם לא מתבדחים
הם שומרים על גבולות..ואולי כשרואים שהדתיים כן משתלבים בדברים האלה אבל בדרכים צנועות וטובות זה יגרום לקידוש ה'..
אני לא חושבת שצריך להפסיק לצחוק לגמרי צריך לשים גבולות..
וצריך לחשוב שאם מקהלה מופרדת היתה מצליחה..
אולי אפשר להפריד הרבה שירים וכאלה..
זה דורש חששיבה
א. למה צריך צוות הוואי?
ב. לא אמרתי להפסיק לצחוק אבל ביננו כשעובדים הרבה זמן עם בנות ובנים אין מצב שהנפילות לא באות והן באות הרבה וחזק. יצא לי פעם לנסוע עם אחד מצוותי ההוואי המחוזיים. ה' ישמור מה היה שם באוטובוס.
צוות הווי זה נחמד ולא נורא
בקשר לבאלגן שאתה אומר אני מאמינה שזה מה שיש שמה אבל אני לא חושבת שצריך לבטלו לגמרי..כי יש אנשים בתנועה שאוהבים לשיר אז שישירו ויעשו מזה מלאכת קודש שילכו לשיר לעיוורים ולשמח וכל מיני כאלה..התנועה היא לא רק צוות הדרכה וזהו זה יפה שיש בה את כל סוגי התרומה
אבל בקשר לבעיתיות אז צריך להפסיק את זה..ואם לא יצליחו אז יבטלו אותו לגמרי כי לא שווה כל התרומה שלהם אם את הדברים העיקריים הם שוכחים
אם יצא משהו מזה..ז"א אם בנפרד תיהיה כמות מספיקה של בנים ובנות..
אבל אני כן חושבת שצריך לעשות בזה שינוי..
ממש לא נראה כל הקטע הזה שבנות ובנים ישירו ביחד...מה אנחנו להקה צבאית?!
ו..מוישל'ה, לא נראה לי שבגלל צוות הווי כדאי לעזוב את בני עקיבא, לא?
ועוד יותר עדיף שיהיה נפרד והבנות ישירו רק לבנות
| זמירות וקול זמר אישה | |
שתי שאלות בעניין הצלה מאיסור שמיעת קול אישה, במקרה שאי אפשר בדרכים אחרות. | |
| יש לברר כמה שאלות המורכבות למעשה בקרב השאלות הנ"ל: א. האם מותר לשמוע קול אישה ששרה? ב. מה הדין אם היא אינה נשואה? ג. האם מותר לשמוע קול אשתו נידה? ד. האם מותר לומר דברי קדושה כששמע קול אשתו? ה. האם מותר לשיר זמירות כששומע קול אשתו? ו. האם יש בכלל איסור שמיעת קול אישה בזמירות קודש? ז. האם מותר לשמוע שתי נשים ששרות כאחת? ומה אם אחת מהן היא אשתו? ח. האם מותר לאדם לעבור איסור כדי להציל חברו מאיסור? ט. מה הפתרון למעשה כשיש אורחת ששרה? א. האם מותר לשמוע קול אישה? גמרא מפורשת היא: ש"קול באישה ערווה" (ברכות כד א) וכך נפסק אצל כל הפוסקים ובשולחן ערוך (שו"ע או"ח סי' עה סע' ג), ובכך אין מחלוקת כלל. ומובן שהכוונה לקול של שירה, אבל קול של דיבור מותר (הגה שם). ואם שמרדימה את תינוקה בשירי ערש צריכה להיזהר שקולה לא יישמע לאנשים זרים (שעה"צ סי' תקס ס"ק כה). ב. קול שירת אישה פנויה. יש אוסרים לשמוע (שו"ת באר שבע באר מים חיים סי' ג) ויש מתירים (ב"ש אה"ע סי' כא ס"ק ד), והמשנה ברורה הכריע כמתירים (סי' עה ס"ק יז). אולם הדבר אמור בילדה קטנה שאין לה עדיין אורח כנשים (שם ס"ק יז). ועד גיל אחת-עשרה אפשר לסמוך שמותר (שו"ת אגרות משה או"ח א, סי' כו). ג. האם מותר לשמוע קול אשתו נידה? שאלה זו לא נדונה בגמרא ולא בראשונים. יש אחרונים שאוסרים (קצש"ע סי' קנג סע' י. פת"ש יו"ד סי' קצה ס"ק י חכך להחמיר) ויש שמתירים (חמדת משה יו"ד סי' נח). על כן, על המחמיר תבוא ברכה ולמקל יש על מי לסמוך (שו"ת יביע אומר ד, יו"ד סי' טו). ד. האם מותר לומר דברי קדושה כששומע קול אשתו? נחלקו בכך הראשונים. יש ראשונים שמתירים (רמב"ם, הלכות איסורי ביאה כא ב וסיעתו) ויש שאוסרים (המרדכי, ברכות סי' פ וסיעתו). מחלוקת זו שייכת גם לקול אישה זרה. זאת אומרת, יש הסוברים שאיסור שמיעת קול אישה הוא איסור כללי שאין לו שייכות וחומרה מיוחדת לעניין אמירת דברי קדושה (רמב"ם שם וסיעתו), ויש אומרים שיש חומרה מיוחדת שלא לומר דברי קדושה בשעת שמיעת קול זמר אישה, מלבד עצם האיסור של שמיעת קולה (המרדכי וסיעתו שם). והשולחן ערוך פסק "יש ליזהר משמיעת קול זמר אישה בשעת קריאת שמע" (שו"ע או"ח סי' עה סע' ג), כלומר שיש להימנע לכתחילה מלומר דברי קדושה בשעה שאשתו שרה. ובשעת הדחק שאין אפשרות אחרת יכול לסמוך על המקילים ולומר דברי קדושה כדי לא להתבטל למשל מקריאת שמע, אך יתאמץ שלא לשים לב לקול השירה (מ"ב שם ס"ק יז). ה. האם מותר לשיר זמירות בשעה שאשתו שרה? יש לחלק בין זמירות שמופיע בהם שם ד' שהם הווי דבר שבקדושה ושם אין לו להצטרף עם אשתו (כגון בשיר "צור משלו"), לבין זמירות שלא מופיע בהם שם ד' שאז למקל יש על מי לסמוך (בצירוף לשיטה שמותר לומר דברי קדושה כששומע קול זמר אשתו), והמחמיר תבוא עליו ברכה. ו. האם יש בכלל איסור שמיעת זמר אישה בזמירות קודש? יש מי שאמר, שבזמירות קודש ובשירות ותשבחות לד' יש רגש של קדושה ולא שייך איסור (שד"ח ה, עמ' 282 כלל מב בשם דברי חפץ), אך סברה זו דחויה מדברי הקדמונים (שו"ת באר שבע באר מים חיים סי' ג. יוסף אומץ) ומן המנהג שנהגו בכל הדורות (שו"ת ציץ אליעזר ז, סי' כח סע' ד). ואדרבה, מרן הרב קוק בירר בתשובתו על שירה מעורבת בשעת תפילה, שבכל מקום שיש עניין של קדושה, כל ענייני הצניעות חמורים לאין ערוך. ז. האם מותר לשמוע שתי נשים שרות כאחת? יש מי שאומר שמותר לשמוע קול שירה של כמה נשים ביחד, על יסוד הכלל "תרי קלי לא משתמעי" (ראש השנה כז א), זאת אומרת שאי אפשר לשמוע שני קולות בבת אחת (שו"ת חתם סופר חו"מ סי' קצ [השמטות]. שו"ת שרידי אש ב, סי' יד. ג, סי' מט). והפוסקים חלקו עליהם: א. כי החוש מעיד שאפשר לשמוע לכל הפחות באופן חלקי. ב. כי הגמרא אינה קובעת שאי אפשר לשמוע שני קולות ביחד, אלא שעל-פי רוב לא ניתן לצאת ידי חובת מצווה בתנאים אלה, אלא אם כן מתאמץ במיוחד (ב"ח או"ח סי' תרצ. שו"ת באר יהודא ג, סי' עא. שו"ת באר שבע באר מים חיים סי' ג. שו"ת זקן אהרן א, סי' ו. ועיין סוגה בשושנים לרב אליהו וינד פרק טז סע' ו-ז). על כן, ההיתר הזה קיים רק אם האשה שרה בקול נמוך מאוד כפי שהשיב הרב הראשי לישראל הרה"ג שלמה גורן לשאלה שנשאלה על-ידי בת אחת בקשת: "...בעניין שירת זמירות על-ידי בנות... מותר לך להצטרף לשירה כאשר רוב השרים הם גברים, והשירה שלך לא תהיה בקול רם, אלא שקולך ייבלע בקול השירה הכללית, ככתוב: 'וקולה לא ישמע"' (אגרת מ-ח' סיון תש"ל. וברור שהפסוק: "וקולה לא ישמע" [שמואל א א יג] לא נרשם לשם הוכחה אלא כשילוב של מליצה). ולכן אם אשתו שרה בקול גדול והאורחת בקול דממה דקה, כך שקולה לא נשמע, אין לאסור. ח. האם מותר לאדם לעבור איסור כדי להציל חברו מאיסור? כגון בנדון דידן שאשתו תשיר בקול רם כדי לכסות על קול האורחת ולהציל את בעלה, אבל קולה יישמע לאורח? אמרו חז"ל: "וכי אומרים לו לאדם: חטא כדי שיזכה חברך?!" (שבת ד א). ואמנם, יש בכלל זה הרבה בירורים פרטיים ואין כאן מקום להאריך (עיין מגן אברהם או"ח סי' רנד ס"ק כא). ט. מה הפתרון המעשי? (כשאורחת שרה) א. אם ישנה רק אורחת אחת ואשתו שרה בקול כך שאין קול האורחת נשמע, מותר. ב. יש אומרים שחייב לאטום אוזניו באצבעותיו כדי שלא לשמוע, או שעליו לצאת (עיין חפץ חיים הלכות לשון הרע כלל ו, באר מים חיים אות יד. עיין מקורות במאמר "ריקודים והלכות צניעות" לעורך הערות 51-48 מובא בגן נעול) ויש אומרים שמותר לו להישאר בלי לאטום אוזניו רק שלא יקשיב כלל לזמר ולא יהנה ממנו כלל (עיין חפץ חיים שם. עיין מקורות במאמר "ריקודים והלכות צניעות" שם). והמקל יש לו על מה לסמוך, והמחמיר תבוא עליו ברכה. "רק שפתיה נעות וקולה לא ישמע" (שמואל א א יג). סח. קול מורה לשאלתך אותי לגבי מורה שבמסגרת הלימודים שרה עם התלמידות, וקולה הולך למרחוק אף אם היא שרה בקול נמוך, כי כך בנוי היישוב שלכם ששומעים מבחוץ את כל השיעורים שבבית הספר. חז"ל אמרו "קול באשה ערוה" (ברכות כד א), זאת אומרת שאסור לשמוע קול אישה ששרה (מ"ב סי' עה ס"ק יז), ולכן גם אסור לה לשיר כשאנשים שומעים מפני שהיא מכשילה אותם באיסור (שו"ת באר שבע באר מים חיים סי' ג). אמנם הפוסקים דנו אם מותר לשמוע קול אישה שבוקע מבית אחר כשלא רואים אותה. יש שאסרו (שו"ת ציץ אליעזר ה, סי' ב סע' ב-ה) ויש שהתירו בתנאי שאינו רואה אותה ואינו מכיר אותה (עיין שו"ת יביע אומר א, או"ח סי' ו). ומכל מקום אף לדעה זו מכוער הדבר (שו"ת בית שערים או"ח סי' לג), ונראה שהעיקר להלכה כדעת האוסרים (שכן משמע בב"י, או"ח סי' עה בשם מרדכי, בשם רא"ם ומובא באחרונים. ועיין שעה"צ סי' תקס ס"ק כה). ומכל מקום ביישוב קטן הרי כולם מכירים את המורה, לכן איני מוצא כרגע היתר, אלא שתבליע קולה בקול התלמידות שהן ילדות קטנות, כך שקולה לא יישמע. |
להקים להקה יחד אסור גם אסור.
אבל שאלה: הצוות לא התפרק מזמן?
מה שאני יודע , שבביריה שלנו -אני בנצח- היה צוות הווי..והיה חוויה...!!!!!!!
לילה טוב לכוולם!!
זה ברור כל כך שצריך להפריד בצוות הוואי בין הבנים לבנות זה בכלל לא שייך שבתנועה דתית בנים ובנות ישירו ביחד
למרות שזה מעל 3 בנות או משו כזה...
לבנות אסור להופיע מול בנים או שבנים ישמעו אותם שרות.....זה חילול ה' לגמרי!
בנטיעות וכזה נראה לי שכן
במחנה יש משהו נפרד
יש למישו אולי?
לאיזה גיל, איזה חלק שקשור לתפילה?
חלק ממערך בת מצוה
באמת להעביר להם את ההרגשה שתפילה זה לא עול, זה לא עוד משימה מעיקה שצריך לסמן עליה וי..
להלן מערך שיעור של חצי שעה בנושא תפילה, המיועד לנוער דתי בכיתה ו' ומחולק לשלושה חלקים של 10 דקות כל אחד. המערך מותאם לגיל ולרקע הדתי של התלמידים, תוך שימוש בשפה פשוטה ופעילויות קצרות וממוקדות:
חלק ראשון: פתיחה והיכרות עם הנושא (10 דקות)
מטרה: לעורר עניין ולחבר את התלמידים לנושא התפילה.
דקה 1-2: שאלה פותחת
שאל את התלמידים: "מה אתם מרגישים כשאתם מתפללים? משהו מיוחד או אולי משהו שקשה לכם בזה?"
תן ל-2-3 תלמידים לשתף בקצרה (30 שניות לכל אחד).
דקה 3-5: סיפור קצר
ספר סיפור קצר על חנה מהתנ"ך (שמואל א', פרק א'): "חנה התפללה בלב שלם לבקש בן, והתפילה שלה הייתה כל כך חזקה שהיא ממש דיברה עם ה' כמו עם חבר."
שאל: "מה אתם חושבים שהפך את התפילה שלה למיוחדת?"
דקה 6-10: דיון קצר
שאל: "למה לדעתכם חשוב להתפלל? מה זה נותן לנו?"
עודד תשובות כמו: קשר עם ה', שקט בלב, תחושת תמיכה.
חלק שני: הבנת התפילה דרך פעילות (10 דקות)
מטרה: להמחיש את המשמעות של התפילה בצורה חווייתית.
דקה 1-2: הסבר קצר
אמור בצורה פשוטה: "תפילה היא כמו שיחה עם ה'. לפעמים אנחנו מבקשים, לפעמים מודים, ולפעמים סתם רוצים להרגיש קרובים."
דקה 3-8: פעילות קבוצתית
חלק את הכיתה ל-3 קבוצות קטנות.
תן לכל קבוצה משימה:
קבוצה 1: כתבו 3 דברים שהייתם מבקשים בתפילה.
קבוצה 2: כתבו 3 דברים שהייתם מודים עליהם.
קבוצה 3: כתבו 3 דברים שמרגישים לכם קרובים ללב בתפילה (למשל: שיר, מילה או רגע).
כל קבוצה מקבלת דף ועט, ויש להם 5 דקות לעבוד יחד.
דקה 9-10: שיתוף מהיר
נציג מכל קבוצה משתף בקצרה (30 שניות לקבוצה).
חלק שלישי: סיכום וחיבור אישי (10 דקות)
מטרה: לעזור לתלמידים לקחת את הנושא איתם ליום-יום.
דקה 1-3: דבר תורה קצר
אמור: "בתפילה אנחנו לא רק מדברים, אלא גם מקשיבים. כמו שכתוב בתהילים 'קרבת אלוקים לי טוב' – כשאנחנו מתפללים, אנחנו מתקרבים לה'."
דקה 4-7: פעילות אישית
תן לכל תלמיד דף קטן וכתוב עליו: "כתבו משפט אחד שהייתם רוצים להגיד לה' בתפילה שלכם היום."
תן להם 2-3 דקות לכתוב בשקט.
דקה 8-10: סיום מעודד
אמור: "כל תפילה חשובה, גם אם היא קצרה או פשוטה. נסו השבוע להתפלל משהו קטן מהלב שלכם."
סיים בשאלה: "מי רוצה לשתף את המשפט שלו?" (רשות, לא חובה).
הערות למנחה:
שמור על אווירה קלילה ומכבדת.
התאם את הקצב לפי התגובות של התלמידים – אם חלק אחד מתארך, קצר את הבא.
הבא דף ועטים לפעילויות.
אם זה בשבת קודש תעביר בעל פה.
בהצלחה!
אני ממש מסכימה איתך..
אחי אהוביה
אחי אהוביהאחרונהחברה שלי מחפשת וכדאי גם סניף שהוא נורמלי ולא עכשיו ממש חילוני (סניף מעורב זה ממש אחלה)
טוב נושא קשוח אז ככה..
בתחילת ההדרכה היה לי ולמדשית שלי(נקרא לה א )בעיה עם עוד מדשית שלנו(נקרא לה ב) (אנחנו רביעיה). היה קשוח ממש. מלא אנשים התערבו בזה (הקומונרית, מהנוער ובכללי כל הצוות וכו)אומרת דוגרי הרבה מזה זה אני ומדשית א הגזמנו וחיפשנו אותה מלא ממש וכל דבר שעשתה הערנו לה ודווקא מדשית ב היתה בהקשבה וכיבדה ממש וממש השתדלה לשנות(מה שאני משה לב בדיעבד עכישו אז סתם הייתי חמה עליה ברמות לאיודעת להסביר למה).
אחרי התערבות ודיבור הבעיה נפתרה(לפחות ככה אני ראיתי אתזה.) ביקשתי סליחה ושמנו את הדברים מאחורה.
עכשיו שמתי לב שמדשית א כל הזמן מעירה/ מחפשת את מדשית ב כאילו על סתם דברים היא איחרה טיפה כי אבא שלה במילואים ועזרה קצת בבית והיא עשתה פרצוף ואמרה לי אחכ שזה לא ניראה לה ובכללי על כל דבר היא מעירה מעקמת אף וכו.
עכשיו יש לי התלבטות אם להעיר לה ולהגיד לה כאילו היה מריבה את צודקת אבל שמנו תדברים מאחורינו תני לה קצת להוכיח את עצמה לא כל הזמן להסתכל בזכוכית מגדלת על מה שהיא עושה. או להתעלם ולראות מה יקרה ואולי להגיד לקומונרית
קיצור מקווה שיצא מובן מה אומרים?
מצרף סרט קצר שעשינו, מסוקרן לשמוע תגובות ומחשבות שלכם עליו
במשפט - יוני המדריך, חותך את הקשר עם סיגל מבני עקיבא, בשם התחזקותו הרוחנית, אך מגלה שההתמודדות רק מתחילה.
מה עושים בחודש ארגון? לגבי צביעת קירות
רעיונות לקטעים/משפטים לקלסר הדרכה?
וכמובן רעיונות למה להכניס לבפנים (חוץ מהכנת פעולה, רעיונות לערבים וכו)
ואשמח גם לקטעים ולמה להכניס לקלסר של נחשון (קטעים על עשיה וכו)
תודה רבה!