לא נשכח ולא נסלח!!ברוריה מהגוש

לאט לאט אני שומעת עוד אנשים ש"מתחרטים" על הגירוש. מישי פה אמרה שהם מתחרטים, אבל יאללה- מה זה הדבר הזה?! יופי, תגרשו, תהרסו לי את החיים, החג שלי עכשיו הרוס בגלל זה והם "מתחרטים". עלק מתחרטים- כשהיה את הגירוש ראשי המגרשים פחדו על כבודם וביצעו את המשימה ועכשיו כשהתוכנית שלהם לא הצליחה הם מתחרטים כדי לשמור על כבודם. כמוה למשל- 

יש להתבייש על העוול בהתנתקות

חברת הכנסת עמירה דותן מקדימה, מצטרפת לשורה של אישים שתמכו והיו פעילים בהתנתקות, המביעים היום חרטה על השתתפותם.
רות אברהמי וחדשות INN

יש להתבייש על העוול בהתנתקות

חברת הכנסת עמירה דותן מקדימה, מצטרפת לשורה של אישים שתמכו והיו פעילים בהתנתקות, המביעים היום חרטה על השתתפותם.
רות אברהמי וחדשות INN

ח"כ דותן אמרה בסיור של הועדה לביקורת המדינה שארגן בשבוע שעבר וועד מתיישבי גוש קטיף, בחבל לכיש כי "אנחנו כאזרחים של המדינה הכנו את העוול כבר בהתנתקות, ואני אומרת את זה בריש גלי, ואני מתביישת על מה שעשיתי".

דותן מצרה על ההתבדלות מ"הכתומים" ומוסיפה: "החבר'ה האלה הלכו עם הסרטים הכתומים ואנחנו המצאנו סרטים כחולים כאילו עשינו – הם ואנחנו. אני חושבת שאנחנו צריכים כולנו להתבייש ואני בראש ובראשונה".
27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000>

כזכור בשבועות האחרונים יצא הרב הצבאי הראשי הפורש, הרב ישראל וייס, שליווה את צה"ל במהלך עקירת גוש קטיף נגד הפינוי. "לבי שותת, עיניי דומעות. אינני חדל מלשאול האם לא היה קורבנם לשווא". את הדברים אמר במסיבה לקראת פרישתו מהתפקיד במכללה לפיקוד המטה בגלילות והם הובאו לשידור ברדיו "קול חי".

דברים ברוח דומה השמיע האלוף יפתח רון טל בראיון לביטאון כפר חב"ד, בו תקף את התנהלות הצבא וראשי המדינה בשנה החולפת ובשנה שקדמה לה. לדבריו "בשנה שקדמה להתנתקות, התאמן הצבא בעיקר בפינוי מתיישבים, והדבר הסיט אותו מההכנות למלחמה בלבנון". רון טל קובע כי בהיות הצבא זרוע מבצעת לעקירת יהודים מביתם הוסט ממרכז הקונצנזוס הישראלי.

עוד אמר רון טל כי מהלך בו ישראל מתנדבת לעקור ישובים אינו אלא התאבדות. "מדינה שמוכנה לוותר על חלקים מאדמתה, משולה בעיניי למדינה מתאבדת. אם היא עושה זאת ביוזמתה, סימן השאלה אף גדל פי כמה. אם עושי המלאכה, צה"ל והמשטרה, מבצעים את ההתנתקות הזו בהתלהבות ובשמחה, ולא בתחושה נוראה של אובדן גדול וויתור נורא - סימן השאלה הרה עולם. אני עדיין לא מצליח להבין כיצד ויתרה ישראל על חלקים מאדמתה בהתנדבות ובלהיטות; וכיצד הפכה לפושעים את המתיישבים המחוברים לאדמה, במקום להעלות על נס את מאבקם, השומר על הזהות היהודית של ישראל".

בעבקות דבריו של רון טל החליט ראש המטה הכללי, דן חלוץ, להפסיק לאלתר את חופשת הפרישה של האלוף יפתח רון טל ולהורות על שחרורו המיידי משירות קבע ויציאתו לגמלאות.

גם ח"כ צחי הנגבי, יושב-ראש ועדת החוץ והביטחון של הכנסת, אמר כי ההינתקות מעזה הייתה טעות. "היא פורשה כחולשה והחולשה הזאת הזמינה מתקפה בעזה ובגבול הצפון. ההינתקות גם לא תרמה לביטחון ולא הועילה לשלום".

אני לא אשכח ולא אסלח להם ל-ע-ו-ל-ם!!
רק רציתי שיהיה ברור.
אני לא מאמינה להם בגרוש.פלפלתי
אני לא יודעתמור

אני לא הייתי אומרת חד משמעית אם הם באמת מצטערים או לא! כי אני לא ה' שאני יכולה לבדוק ... אבל אני לא סולחת על העוול , על הכל, על גוש קטיף וצפון השומרון החרבים.

וזה לא כזה מזיז לי אם הם מצטערים כי כרגע אין לנו את גוש קטיף וצפון השומרון אז הסליחה שלהם לא מנחמת במיוחד....

להתחרט באמתברוריה מהגוש
זה לא מתחיל בזה שאומרים "סליחה" כי זה לא הצליח..מ וזה לא נגמר בז, ככה שברור לי שהם לא מתחרטים באמת.
הממלכתים בינינו..אוווריה

אומרים שהמגרשים הם בבחינת "תינוק שנשבה"...הם לא יודעים שאסור לקחת חלקים מא"י וצריך לסלוח להם..

ואני מתווכחת עם איזה אחד שנההה על זה וכבר אין לי כח!!...

אז מה אתם אומרים על זה?..

אמרנו להם את הכל לפני זה. אז איך הם תינוקות שנשבו? (ל"תשירה חדשה
לא מאמינה להם....שירה חדשה

בס"ד.

אחרי שזה נוגע אליהם אישית (אי שם בצפון הרחוק...)

הם רצים ומבקשים סליחה כמו איזה כלבלבים.

לא נשכח ולא נסלח!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אמרנו להם והם ידעו כל מה שיקרה!

להאמין.שומרוני

זה ממש לא רלוונטי האם את מאמינה או לא.

רלוונטי דבר אחד - סליחה הם יקבלו כאשר הם יתחילו לפעול למען ארץ ישראל.

לפני כן - אנו איננו רשאים למחול. חד וחלק.

בגלל שאני לא מאמינה להם שהם רוצים לחזור בתשובה.שירה חדשה

בס"ד.

אז אני לא סולחת. מה הקשר רלוונטי או לא?

אני אומר,שומרוני
שגם אם היית מאמינה להם - לא יכולת לסלוח להם.
נכון. כי הם גירשו אותי מהבית שלי ואני שונאת אותם.שירה חדשה

בס"ד.

סליחה על החפירה פשוט בהתחלה לא הבנתי מה הקשר.

מחזקת את דבריך, לא נסלח!אמא אדמה

שאלו את הרב אליקים לבנון איך צריך להתי'יחס לכל השותפים לגירוש שמתנצלים על כך (אמנם יש הבדל בין להתנצל ל"להביע חרטה" אבל בכל אופן זה נראה לי רלוונטי לצי'ין...) והרב השיב לו שאפשר לסלוח אך ורק אם האדם חוזר בתשובה. במקרה זה, החזרה בתשובה היא לעשות ההפך מעקירה, הריסה והתנתקות; דהי'ינו לפעול למען בני'ה והתחברות לארץ הקדושה.

המקור: http://www.mideorayta.org/answer.asp?ID=615&pID=25

אני חושבת שזה לא סותר את העני'ין של "לא נסלח" כי ברגע שהאדם חוזר בתשובה שלימה, ומנסה בכל כחו לכפר על פשעיו (ולא סתם "מביע חרטה...") ולהשיב את הגזילה, אז הוא בעצם הופך להיות אדם אחר. לא אותו אדם של ניתוק אלא אדם של התחברות... ולאדם ה"חדש" הזה, יש דף חדש מבחינתי.

אשמח לתגובות.

הערות!אמא אדמה

* הפסקה הראשונה היא מה שהבנתי מהשו"ת בקובץ המצורף. (כך שאתם יכולים לנסות לפרש אחרת את דברי הרב...)

* אני לא מזלזלת חלילה ב"הבעת החרטה" של האנשים המוזכרים למעלה. חרטה היא פשוט חלק ראשוני בשלבי התשובה ולדעתי, הם צרכים להמשיך גם הלאה עד לשלב של קבלה לעתיד... (רק שלא יצא מדברי שאני לא מעריכה את אותם אנשים על כך.)

* אני באמצע לארגן מסיבת הפתעה לאחותי ואני די עי'יפה, אז סלחו לי בבקשה, אם לא הכל ברור...

חרטה היא מעולה כשהיא אמיתית!ברוריה מהגוש
והם "מתחרטים" רק כי זה לא הצליח ולא על עצם המעשה.
זה גם משהו... אין לנו זכות לזלזל...אמא אדמה

אף אחד לא הכריח אותם להתחרט בפרהסי'ה על הגירוש (לא חשוב מה המניעים שלהם). עדיף את זה מכלום. (אולי זה התחלה של תהליך גדול יותר?!)

אולי. אבל חשוב לזכור:שומרוני
האומר אחטא ואשוב - אין מניחים בידו לעשות תשובה.
צריךמכאל 2 3
צריך גם לאחזיר לנו את הגוש
הרב אליקים לבנון אמר:אמא אדמה

שסביר להניח שאין באפשרותו של אדם אחד לרשת את כל גוש קטיף, לכן הוא התשובה שלו, היא שהוא יעשה את ההפך מהחטא שלו. כלומר, יפעל לחיזוק אחיזת עם ישראל בארץ ישראל.

נכון!אמא אדמה
אבל לא כתבתי שאני סולחת על "הבעת החרטה" אלא מעריכה אותם על כך. יש הבדל...
מה זה לא הכריח?ברוריה מהגוש

א. הם עושים את זה בשביל כבודם בלבד (עכשיו כולם אומרים להם להתפטר...)

ב. אם הם מתחרטים ב א מ ת הם חייבים להגיד בפרהסיה, בדיוק כמו שהם דיברו על הגירוש לטובה בפרהסיה.

שוב פעםאוווריה

הוא אומר לי שהם בבחינת "תינוק שנשבה" ועוד זה באשמתנו- אנחנו לא יוצאים ואומרים להם את האמת ולכן וודאי וודאי שצריך לסלוח להם.. גם אם אמרו להם שאסור לעשות את זה הם לא מבינים ולכן צריך לסלוח..

זה לפי דעתו..

אז סליחה אבל זה שטיותמכאל 2 3

כי אם אדם רצח  אז הוא לא יכול לומר לא אני לא מבין ... וכו

בגמרא בברכות  רש"י כותב  ש יש דברין שאיאפשר לאמר לר הבנתי  אני תינוק וכו'

אבל הם לא יכולים להתאים להגדרה של תינוק שנשבה!שירה חדשה

בס"ד.

הם ידעו את הדברים האלה לפני... אמרנו להם מה יקרה.

וזה לחלוטין בעיה שלהם.

תינוקות שנישבוברוריה מהגוש
הם לא כי- א. אמרנו להם ועוד איך, שלא יגידו לי שכל המאבק שלנו לא היה. ב. הכל עניין של מוסר פה. הם לא צריכים לדעת תורה בשביל להבין שלא מגרשים אדם מהבית שלו.
לא הבנתי מה ניסית לומר בדיוק...אמא אדמה

א. גם אם הם עושים את זה על מנת להשיג כבוד- אף אחד לא מכריח אותם. (וכנראה שאם אומרים להם להתפטר, זה לא ממש הביא להם כבוד...) הם אמרו את זה ככל הנראה על מנת להביע התנגדות לתוכניות דומות, עוד לפני שהן עולות. (לזה התכוונתי כשאמרתי שזה אולי חלק ממהלך גדול יותר...) זה דבר עצום!

ב. זה לא מה שהם עשו? הם לא אמרו בפרהסי'ה שהם "מביעים חרטה"??? (לא התנצלו... אבל הביעו חרטה!)

לא, לא..ברוריה מהגוש

א. אם הם עושים את זה בשביל כבוד לא צריך שיבקשו מהם. כדי להתחרט באמת לא צריך להתחיל להגיד הכל לעני המצלמות, הם צריכים לעשות דברים שיוכיחו שהם מתחרטים.

ב. הם אומנם אמרו בפרהסיה, אבל מה איתנו?? כל מי שיתחרט לא בא אלינו להגיד כלום. רק לעני המצלמות.

ברור שלא קראתי הכל, ;וגם לא תתגובות שלכם, ;אברומ"י

מי שמתחרט מבחינה מדינית, יעני בגלל שזה לא היה טוב ל"שלום" זה לא נחשב מתחרט..

רק מי שמתחרט כי באמת הוא מבין בפנים שהוא עשה משהו לא טוב, גם מבחינת גירוש אנשים מביתם וגם מבחינת התורה.

מזה יוצא שסלחתי לכולם, כי אני לא יכולה לדעת מי התחרט באמת מבפנים..

לא לסלוח!!!!מה המצב
אי אפשר לסלוח להם כי הרגו חלק ממני ואי אפשר לסלוח לרוצח שמבקש סליחה כי הוא רצח והוא לא יכול להחזיר את מי שהוא רצח!!! גם אם הם מבקשים סליחה ומתחרתים באמת מעומק ליבם אני לא יכולה לסלוח להם כי הם הרסו לי את הבית הרסו לי חלק מהחיים שלי הרגו חלק ממני!!!!אז איך אני יכולה לסלוח להם????????!!!!!! נשבעים לחזור!!!
צודק. אגב- בעקיפין הם גרמו למותם של אנשים.שירה חדשה

בס"ד.

אני מכירה 2 אנשים שמתו בעקבות הגירוש.

ויש את כל האלו שמתו בצפון...שירה חדשה
אני בת!!!!מה המצב
אז- צודקת. סליחה.שירה חדשה

בס"ד.

אני ממש מבינה אותך שהתעצבנת בגלל שהחשבתי אותך לבן.

מי רוצה להיות בן???

סולחת-צודקת. מי רוצה לךהיות בן?!מה המצב
אוף, נמאס לי..אוווריה

"ולמה החילוניים שמחללים שבת הם לא תינוק שנשבה??? אבל לפי מה שאת אומרת אז הם לא כי הם רואים את כל הבבות ואת הרב אלבז..ועדיין רבים לא חוזרים בתשובה..אז זה אומר שהם לא תינוק שנשבה?
ושהם מחללים שבת הם לא הורסים חלק ממך..אז תני לי לגלות לך סוד..כן הם כן..הם מעקבים את הגאולה..ואפילו אומר האר"י ז"ל שמי שעוקר חפץ מאתריה(ממקומו) ומניחו במקום אחר גורם לישראל להיתעקר מא"H(דהי רשות היחיד) וללכת לגלות שהיא רשות הרבים"

כבר אין לי כח להתווכח איתו, באמת...מישהו רוצה להגיב לו?

לא הבנתי, זה מישו אחר מי שכותב מה שאת אומרת?ברוריה מהגוש

והם לא תינוקות שנישבן, כלומר, אולי מבחינה תורנית כן. אבל היה אסור לעשות את זה לא רק מבחינה תורנית, אלא גם הרבה בגלל מוסר.

ברור שא"א..ברוריה מהגוש

בדיוק אתמול אני וחברה שלי דיברנו על כל הבעיות של אנשים שנוצרו מהגירוש. חברה, יש טונות של בעיות שאפילו לא הייתם חושבים שזה יהיה ואף אחד פה לא יודע כלום.. תושבי הגוש בעצמם לא יודעים הרבה... אבל ממה שאנחנו יודעות... זה כבר הרבה..

לפי דעתי אין סליחה!!מתנחל גאה.
"אחטא ואשוב אחטא ואשוב אין מספקין אותו לעשות תשובה" (יומא פרק אחרון משנה החרונה...)
אתה צודקאוווריה
אבל הוא אומר שהם בבחינת תינוק שנשבה, וגם כשאמרתי לו שהם לא בבחינת תינוק שנשבה כי כמה הסברנו להם, והם ידעו שמה שהם עשו הוא אסור(!!!) הוא אמר לי שאם זה ככה אז גם חילונים הם לא בבחינת תינוק שנשבה- כי גם הם שומעים על כל מיני רבנים ועל התורה...זאת אומרת שאין כזה דבר תינוק שנשבה
אבל הם לא יודעים מזה באמת.שירה חדשה

בס"ד.

הם רק יודעים שזה קיים...

חוץ מזה- יש הרבה חילונים שהם לא תינוקות שנשבו.

עזבו ת'קטע של תורה.ברוריה מהגוש
איפה המוסר?! הם אמורים לדעת לבד שזה לא דבר מוסרי. לא צריך להגיד להם את זה.
לברוריה מהגוש...מתנחל גאה.
אם את יכולה לשנות את ההודעה שלך אז תמחקי את "הרב" למשפט וייס..ימ"ח..
לא אני כתבתי הרב..ברוריה מהגושאחרונה
בי אני לא קוראת לו ככה..
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך