לאט לאט אני שומעת עוד אנשים ש"מתחרטים" על הגירוש. מישי פה אמרה שהם מתחרטים, אבל יאללה- מה זה הדבר הזה?! יופי, תגרשו, תהרסו לי את החיים, החג שלי עכשיו הרוס בגלל זה והם "מתחרטים". עלק מתחרטים- כשהיה את הגירוש ראשי המגרשים פחדו על כבודם וביצעו את המשימה ועכשיו כשהתוכנית שלהם לא הצליחה הם מתחרטים כדי לשמור על כבודם. כמוה למשל-
יש להתבייש על העוול בהתנתקות
יש להתבייש על העוול בהתנתקות
ח"כ דותן אמרה בסיור של הועדה לביקורת המדינה שארגן בשבוע שעבר וועד מתיישבי גוש קטיף, בחבל לכיש כי "אנחנו כאזרחים של המדינה הכנו את העוול כבר בהתנתקות, ואני אומרת את זה בריש גלי, ואני מתביישת על מה שעשיתי".
דותן מצרה על ההתבדלות מ"הכתומים" ומוסיפה: "החבר'ה האלה הלכו עם הסרטים הכתומים ואנחנו המצאנו סרטים כחולים כאילו עשינו – הם ואנחנו. אני חושבת שאנחנו צריכים כולנו להתבייש ואני בראש ובראשונה".
כזכור בשבועות האחרונים יצא הרב הצבאי הראשי הפורש, הרב ישראל וייס, שליווה את צה"ל במהלך עקירת גוש קטיף נגד הפינוי. "לבי שותת, עיניי דומעות. אינני חדל מלשאול האם לא היה קורבנם לשווא". את הדברים אמר במסיבה לקראת פרישתו מהתפקיד במכללה לפיקוד המטה בגלילות והם הובאו לשידור ברדיו "קול חי".
דברים ברוח דומה השמיע האלוף יפתח רון טל בראיון לביטאון כפר חב"ד, בו תקף את התנהלות הצבא וראשי המדינה בשנה החולפת ובשנה שקדמה לה. לדבריו "בשנה שקדמה להתנתקות, התאמן הצבא בעיקר בפינוי מתיישבים, והדבר הסיט אותו מההכנות למלחמה בלבנון". רון טל קובע כי בהיות הצבא זרוע מבצעת לעקירת יהודים מביתם הוסט ממרכז הקונצנזוס הישראלי.
עוד אמר רון טל כי מהלך בו ישראל מתנדבת לעקור ישובים אינו אלא התאבדות. "מדינה שמוכנה לוותר על חלקים מאדמתה, משולה בעיניי למדינה מתאבדת. אם היא עושה זאת ביוזמתה, סימן השאלה אף גדל פי כמה. אם עושי המלאכה, צה"ל והמשטרה, מבצעים את ההתנתקות הזו בהתלהבות ובשמחה, ולא בתחושה נוראה של אובדן גדול וויתור נורא - סימן השאלה הרה עולם. אני עדיין לא מצליח להבין כיצד ויתרה ישראל על חלקים מאדמתה בהתנדבות ובלהיטות; וכיצד הפכה לפושעים את המתיישבים המחוברים לאדמה, במקום להעלות על נס את מאבקם, השומר על הזהות היהודית של ישראל".
בעבקות דבריו של רון טל החליט ראש המטה הכללי, דן חלוץ, להפסיק לאלתר את חופשת הפרישה של האלוף יפתח רון טל ולהורות על שחרורו המיידי משירות קבע ויציאתו לגמלאות.
גם ח"כ צחי הנגבי, יושב-ראש ועדת החוץ והביטחון של הכנסת, אמר כי ההינתקות מעזה הייתה טעות. "היא פורשה כחולשה והחולשה הזאת הזמינה מתקפה בעזה ובגבול הצפון. ההינתקות גם לא תרמה לביטחון ולא הועילה לשלום".