פורום חדש בעניין רצח רביןאנונימי (פותח)

רבין נרצח בזמן הנסיעה לאחר יריות סרק בכיכר מלכי ישראל. את הכדור ירה בו מאבטח שישב במושב הקידמי ליד דמתי. שני כדורים נוספים נורו בגפה של רבין לאחר קביעת מותו. המטרה היתה להפליל את יגאל עמיר.

כל המידע נמצא במסמכים הרפואיים ובצילומי הרנטגן. בית המשפט מסרב לחשוף את צילומי הרנטגן של רבין, אולם צילום החזה הגיע לידיים טובות וחשף את סיפור הרצח האמיתי.

פורום חדש בעניין רצח רבין:

http://www.nakim.org/forums/viewforum.php?f=10

המשך התצהיראנונימי (פותח)
מה יש להגיד-- אמת ויציבפנאט 2המשודרג
בלבולי שכלעמית-טליה
את קראת שאת אומרת 'בילבולי שכל'?פנאט 2המשודרג
קראתי ולמדתי בעניין (יש ספר מעניין מאוד של אפי איתם שעוסק בחפותו של יגאל) והבנתי שמה שעשו לו ברובו הוא עוול (אני לא אומר שהוא היה צריך לשתף פעולה כי בכל זאת הוא עשה חילול השם)
קראתי שמעתיעמית-טליה

זה ממש לא חדש...

נניח שהוא לא עשה את זה השיתוף פעולה עולה לו בדיוק כמו רצח

רק שהוא עשה חטא יותר גדול חילול ה'

עד היום התגובות של החילונים חרוטות לי בראש בגלל קיצוני שכזה!!!

הוא לא אמר שיגאל אמיר לא חטא או לא אשםאביעד

אבל אפשר ללמד עליו זכות שלא הוא זה שהרג!!

אומנם יגאל אמיר רצה להרוג אבל בכל זאת לא הוא זה שהרג...ואני מאמין שכ"א שקרא את זה צריך לדעת שאכן יגאל אמיר לא הוא זה שרצח ואני חוזר ואומר נכון שיגאל רצה להרוג אבל הוא לא רצח ויש הבדל בין רצון לבין עשיה

אולי לך זה משנהעמית-טליה

לי ממש ממש לא!

הרצון שלו זה בדיוק כמו העשיה עצמה

זה שבמקרה הקדימו אותו אז יופי...אבל זה ממש לא פוטר אותו

לפעמים אדם מקבל עונש גם על מחשבה לא נכונה אז קל וחומר על רצון ומאמץ גדול לעשות את זה..

גם אם אני אדע במיליון אחוז שהוא לא ביצע את המעשה בפועל אני אתן לו את אותו עונש..ושיגיד תודה עושים לו חסד שיש לו יסורים בעולם הזה בתקווה שמעט יתכפר לו...

וללמוד עליו זכות?!חחח קצת נשמע טיפשי...

לא למדת?פנאט 2המשודרג
הרוצה לעשות עבירה ונאנס ולא עשאה אין המחשבה מצטרפת למעשה!!!! זה כמו שתגידי שחשבתי לאכול חזיר ולא אכלתי זה יחשב לי כאילו אכלתי??!! על מה את מדברת  
גם לפי החוק וגם לפי התורה הרצון אינו דומה לעשיהאביעד

אצל יהודים אלא רק אצל גויים (כמו לבן שה' חישב לא את המחשבה שלא כמעשה אבל יהודים רק אם הם עוברים על עבירה רק אז זה נחשב עבירה אבל כל עוד הם רק חושבים לעשותה אין זה נקרא לחטוא עלייה)אז נכון שזה לא הכי טוב אבל זה עדיין יותר טוב מלעשות את זה וכך גם בחוק כל עוד לא אתה רצחת דינך אינו כדין רוצח!

וכן אם את לא יודעת צריך לנסות ללמוד זכות על כולם!

את לא יודעת שכאשר דנים מישהו ויש אדם שרוצה ללמד עליו זכות אז משתיקים את כולם כדי שהוא ידבר וגם אחרי זה מכבדים את האדם שלימד זכות על הנאשם!

יש אנשים שיודעים ללמד זכות רק על אנשים מסוימיםפנאט 2המשודרג

למרות שברור שהם עברו עברות אבל על אנשים אחרים שעשו דברים פחות או יותר דומים הם שוכחים כיצד ללמד זכות

(גם הרב אבינר עשה חילול ה' ולא שמעתי אף אחד (חוץ ממני) מוחה ומודיע על הדברים שעשה....)

טעות. יש רבנים שיצאו נגדו - וגם לאחרונהסבא גפטו
אישית:

הרב יהודה קרויזר. ר"מ ישיבת הרעיון היהודי. רב הישוב 'מצפה יריחו' וחבר בוועד "מכון המקדש", הראה לי מסמך שעליו חתומים ארבעה רבנים.
- הרב דב ליאור
- הרב יעקב יוסף
- הרב שמואל טל
- ועוד רב שאני לא זוכר את שמו.

וזה מסמך מהחודש האחרון.

בעז"ה הוא יצא בקרוב לציבור.

אפחד כאן לא מנסה ל"הרוויח" דברים פרטים - אלא אלו דברים כ"כ מסוכנים שחייבים להפיץ אותם בציבור.

הרבנים הנ"ל מודיעים באופן חד משמעי ולא משתמע לשני פנים:

לא להתעייץ עם (הרב) אבינר בשום נושא!
לזרוק את כל ספרי (הרב) אבינר מהבית!
ולכל מי שהתייעץ/ה עמו בעבר בענייני אישות - צריך לעשות שאלת חכם!
- ועוד כמה דברים.

עכשיו הערות שלי:
כתבתי : (הרב) - כי המנהל של הפורום ביקש.
לזרוק את כל ספריו - הדגישו - כל!
"צריך לעשות שאלת חכם" - אני אישית, לא הבנתי. הרי נכון ש(הרב) אבינר עשה להם דברים אסורים. אבל למה עכשיו לשאול? לא יודע. אבל כך ציוו הרבנים.
ועוד כמה דברים - שוב. אני לא זוכר.

=============================

בל נשכח את אותם חבר'ה עלומי-שם, אשר:
יצאו נגד מעשיו של אותו האיש, הושמצו בתואנה ש"מבזים ת"ח" "יוצאים נגד גדול דור" "חילול ה'" וכו' אשר אותם חסידים שוטים הזמינו על אותם עלומי-שם את כוחות הרשע מהמשטר-ע כדי שיעצרו אותם כשהדביקו מודעות נגד אותו האיש. - ושתקו. ולא הגיבו לבזיונות.

ואחרי שהביאו את זה לרבנים - והרבנים ראו שיש כאן יותר מפיקוח נפש:

חלק מהחסידים השוטים אמרו "צדקתם". רק חלק.

ה' עוז לעמו יתן. ה' יברך את עמו בשלום.
שמע אתה צודק!אביעד

הרב אבינר ויגאל עמיר שניהם פושעים שניהם רצחו אנשים!

מה אתה משווה בכלל???

הרב אבינר הוא רב גדול (ורק בגלל זה אין לך כל זכות להגיד עליו דברים כאלה)

שנית אף אחד לא לימד זכות על הרב אבינר כי אין צורך ללמד עליו זכות כי הוא לא פושע!

ודבר אחרון הרב אבינר לא רצח!

לכן אל תשווה!!!

לרצוח נפשות זה אותו דבר (ואפילו יותר מ)להרוגפנאט 2המשודרג
מכיר את המשפט"גדול המחטיאו יותר מן ההורגו, שההורגו הורגו בעולם הזה והמחטיאו הורגו בעולם הזה ובעולם הבא" וגם אם נגיד שהוא לא עשה כלום בכל זאת ע"י השמועות שהיו עליו נעשה חילול ה' וכמו אצל יגאל עמיר
"גדול המחטיאו" מדובר על חטא של התבוללותאביעד

וחלק אף אומרים ( שגילוי עריות)

ושתדע שהמשפט הזה בעקרון הוא משפט של חז"ל שאומרים אותו על היטלר "גדול המחטיאו יותר מן ההורגו". היטלר ימ"ש אוליי הרג את הגוף, אבל הנשמה נשארה טהורה, ולעומת זאת הקומונסטים השמידו את הנשמה והביאו להתבוללת גדולה ...

אז מה אתה משווה בכלל???

שהרי אני מאמין שברור לך שרצח יותר חמור...

גילו עריותפנאט 2המשודרג

הרי מי שטוען (ובצדק לדעתי) שבזה החטיא הרב אבינר הרי זה מתאים

ומי אמר שזה רק על זה זה שאומרים את זה על היטלר ימ"ש זה אומר שיש בלעדיות על המשפט שכפשוטו נאמר על כל החטאים

כמה שטויות בהודעה אחת... אבל עדיין קטלת את עצמך -סבא גפטו
כתבת שהציטוט מדבר על "גילוי עריות" - זו בדיוק הנקודה.
ואין טעם לפרט כאן. אם אתה רוצה כנס ל:www.aviner.net

כנס ותקרא את החוברת מה הרה"ג קפאח זצ"ל אמר עליו - ועוד רבנים.

אבל זו לא הנקודה. איזה רב יצא בתקיפות יותר, או פחות.

משנה העובדה: - הוא חוטא ומחטיא את הרבים.

============

לעצם הנושא הזה:

מסופר שעשו לרבין שר"י סיאנס והוא אמר שיורם רובין חיסל אותו (בסיבוב בצומת).
ויש בזה יותר ממשהו.

אבל אני אומר כך:

רבין, בניגוד לשרון, הוא יהודי. הוא יהודי בוגד.
הוא מוסר.
לא רק במישור הרעיוני, אלא גם במישור - ההלכתי.
ונפסק להלכה (ועיין בשו"ע וברמב"ם) שמוסר :

אם אתה יודע שהוא עומד למסור יהודים - והאפשרות היחידה שהוא לא יוכל למסור - זה ע"י הריגתו - עשה זאת.

גם אם הוא הולך למסור יהודים הכי מלוכלכים שיכולים להיות (כמו שמאשימים את זאב רוזנשטיין. - אם יש משהו לא כשר שהוא עשה, שיטפלו בו בישראל!) אסור למסור יהודי לגוי - וגם על זה הורגים.

אם הוא מסר - ואתה יודע שיש חשש שהוא ימסור עוד יהודים - אתה צריך להרוג אותו.

והרמב"ם מוסיף שזה לא קשור כלל לבי"ד ובסוף: "וכל הקודם להרגו זכה".

בנוסף לזה יש את:

חילול ה' הגדול שהוא עשה.

אי קידוש ה'

רצח יהודים במזיד בפרש' אלטלנה

ובעקיף - דרך אוסלו ועוד

אולי יגאל עמיר י'גאל עמי' - יגאל בן גאולה - שיחי'ה!!!

חיסל אותו. אולי לא.

בשורה התחתונה מאשימים אותו במעשה ש[אני לא מסכים איתו. כי זה לא עזר.] אבל עדיין מגיע לו (לרבין שר"י) העונש הזה - מאשימים אותו על מעשה יהודי - כפי שההלכה היהודית מורה לעשות. מה שנקרא - קינא לה' אלהיו (ועל זה היחיד בתורה קיבל ברית "שלום". לא על שהוא רקד מולו "מה יפית"...)

ולכן צריכים להיאבק לשיחרור של יגאל בן גאולה עמיר - במהרה!!!

במקרה או שלא, אני מקושר למשפחה. אז אני מכיר אותו. באמת בחור צדיק.

י'גאל עמי'ר - גאל עמי - גאל את עמ"י!!!!
אחי למרות שאני מסכים איתךפנאט 2המשודרג
כדאי שתיזהר כי אכן מסתובבים פה הרבה שב"כניקים
כנס שני'הסבא גפטו
קודם כל - באמת תודה לך!

תודה רבה רבה! [!!] על הדאגה הכנה.

אשריך. ובעז"ה - שיתמלאו כל משאלות ליבך לטובה במהרה - אמן.

שנית, אני מודע לזה.
מכיוון שאתה לא יודע מי אני (אם כי אני יודע מי אתה. פשוט יצא לי לזהות בחברון)
אז אין לי בעי'ה לומר לך פרט כאן:

יש לי רומן ארוך איתם.

בעצם לכל החבר'ה בנוער כהנא יש. - לרובם המכריע.

ואני רק אכתוב משהו קטן וממנו תבין:

אנשים שאלו אותי אם איתמר בן גביר שבכ"ניק
עניתי שלדעתי, הוא לא. והסברתי להם.
ואז שהם השתכנעו - אמרתי: תראו:
יש הרבה סיבות למה לחשוב שהוא כן שב"כניק וכו'...
אפילו אני אולי הייתי חושב כך. אבל למען ה':

אם הוא עושה משהו טוב - מפגין נגד הרמטכ"ל - שמהווה כפירה בקב"ה ובתורה - אז אני אפגין!

נכון! אם אני הולך לעשות פיגוע אז אני לא אגיד לו! (בין אם הוא שב"כניק בין אם לאו)

וזה מזכיר לי כל מיני מקרים שחבר'ה רוצים להצטרף.
עכשיו מן הסתם אתה יודע. מישהו שרוצה להצטרף, אז יש סוג של אנשים, שהם לא מקושרים בהתחלה.
אז אתה צריך להראות "קצת" שאתה מפגין יפה וכו'.. מזה יפה? אומר את מה שצריך - מועצת פשע וכו'.....
אז מיד אומרים "הוא שב"כניק"..... וזו טעות! (יכול להיות שכן...)
אבל למה לא לקבל אותו?

אתה יודע משהו?
אבישי רביב היה ב'רעיון היהודי' (ישיבה)
הוא נכנס לשם עם מטרות טובות.
השב"כ שינה לו את השכל.
אבל בשורה התחתונה כשלא היה כסף - הוא רצה להראות כמה הוא "צדיק" (לאחר שעבד אצליהם)
ומימן את חצי מהפעולות! סטיקרים פלאיירים ספרים חוברות ועוד דברים... מהמחלקה השניה.... סכינים.. ספריי....

מבחינה של לחשוד בכל אחד - השב"כ ניצח אותנו.

אפרופו התקבלות ל"נוער כהנא"

בחור בא להתקבל.

הבוחן: לך להרוג עכשיו 10 ערבים וחתולה. עכשיו!!
הבחור בראיון: אבל למה חתולה?
הבוחן: התקבלת.....

בכ"א תודה על האזהרות...
יצאתי לכמה דקות.

עכשיו השב"כ יסתכל... איזה מחשב של הקיצונים.. לא מתופעל.. פקה פקה...
פאנטעמית-טליה

השאלה למה לא אכלת את החזיר?!

במקרה של יגאל אמיר הוא לא אכל את החזיר כי מישהו אחר אכל לו אותו..לא כי הוא עצמו לא רצה לאכול!!

ובקשר לרב אבינר שלא תנסו בכלל לעלות דיון עליו בפורום בני עקיבא!!

תעבירו אותו לכל פורום אחר עד לפורום בני עקיבא!!!

וסבא גפטו אתה מסוג האנשים שמקשיב למה שבא לך..הרב טל הרב קאפח וכל אלה

אולי תקשיב לגדולי הדור ורוצה לדעת מה הרב מרדכי אליהו אמר??

שלא לשאול אותו אך ורק בעינייני אישות!!שאלתי אם מותר לי להמשיך לקרוא ללמוד וללמד מתוך ספריו הוא אמר לי בפירוש שכן!!! ואני תמיד חשבתי שאסור לי ללמד אז הפסקתי ועכשיו חזרתי

וכן זה מבירור אישי!(לא שלי אלא של אחד ששנא את הרב אבינר)

אז יופי שכל הרבנים שציינת גדולים והכל,אבל יש לנו גדולים ולהם מקשיבים!

אה הוא גם אמר לו בסוף-הזהר מדברייך זהו תלמיד חכם גדול שלא תצטער בעולם הזה ובעולם הבא..

רוצה ללמוד מגדול באמת?! יש לך את האפשרות..

ומי אמר לך שיגאל עמיר כן רצה?פנאט 2המשודרג
בקשר לרב אבינר אני לא אמשיך את הדיון עליו (לבקשתך) אבל רק חשוב שתדעי שרב שיצאו עליו שמועות רעות (אפילו הן לא נכונות!) אסור לשמוע לפסקיו או להקשיב לו וכל שכן שחלק מהשמועות התגלו כנכונות, ראי במקור הבא:

כתב רבינו מאיר אבולעפיא הלוי (המכונה הרמ"ה, שחי לפני כשמונה מאות שנה, והיה חבירו של הרמב"ן, וחיבר ספרים גם על פי הקבלה) שכל הדינים שנאמרו לעניין כבוד תלמידי חכמים, לא נאמרו אלא בתלמיד חכם אמיתי ירא אלוקים, אבל תלמידי חכמים המזלזלים במצוות ואין יראת שמים על פניהם, הרי אלו כקלים שבציבור, והם מחללים שם שמים, ועליהם התנבא הנביא מיכה (פרק ג.) שמעו נא זאת ראשי בית יעקב וקציני בית ישראל המתעבים משפט ואת כל הישרה יעקשו וכו', לכן בגללכם ציון שדה תחרש וירושלים עיין (כלומר תל חורבות) תהיה, והר הבית לבמות יער. ומבואר מדבריו, שאין כל משמעות לחכמת התורה של הרב, אם אין בו יראת ה', וכמו שפסק להלכה מרן השולחן ערוך בזו הלשון: תלמיד חכם המזלזל במצוות ואין בו יראת שמים, הרי הוא כקל שבציבור.

ובגמרא במסכת מועד קטן (יז.) מובא מעשה בתלמיד חכם גדול, שהיו צריכים תלמידי חכמים שבדורו לתורתו, ויצאו עליו שמועות רעות, ונידה אותו רב יהודה על כך. ואף שהיו צריכים אותו התלמידים כדי ללמוד תורה מפיו, מכל מקום דרשו שם בגמרא (שב.) מאי דכתיב "כי שפתי כהן ישמרו דעת ותורה יבקשו מפיהו כי מלאך ה' צבאות הוא? אם דומה הרב למלאך ה' יבקשו תורה מפיו, ואם לאו, אל יבקשו תורה מפיו. ולכן נידה רב יהודה את אותו תלמיד חכם, שאף שצריכים לו כדי ללמוד ממנו תורה, מכל מקום עדיף יותר שלא ילמדו תורה מפיו, כיוון שיצאו עליו שמועות רעות.

ומרן השולחן ערוך פסק בזו הלשון: הרב שאינו הולך בדרך טובה, אף על פי שחכם גדול הוא וכל העם צריכים לו, אין למדין ממנו עד שיחזור למוטב. ומקור דבריו מדברי הגמרא הנזכרים במסכת מועד קטן. ואם ירצה ה' בעתיד יבוארו פרטי דינים אקטואליים בעניין זה.

(ואף על פי שמבואר בגמרא שרב יהודה נידה חכם שיצאו עליו שמועות רעות, מכל מקום עניין נידוי תלמיד חכם שחוטא אינו פשוט כלל, לרוב מעלת תלמידי החכמים, ותלמיד חכם זקן בחכמה או אב בית דין שסרח (דהיינו חטא) אין מנדין אותו בפרהסיא לעולם, אלא אם כן עשה כירבעם בן נבט וחביריו, אלא אומרים לו הכבד ושב בביתך.)

קיבלתי את דעת "פנאט" בעניין. אבל מה העניין דווקא לסבא גפטו
לא בפורום בנ"ע?

כאילו... ובפורום X זו פחות בעי'ה? או שבפורום Y זה יותר?
מבחינתיעמית-טליה

בכלל לא לדבר עליו...

גם לא כ"כ ישנה מה שתגידו נכון להיום הוא הרב שלי

אם יצא מה שכולם מבטיחים כבר כמה חודשים מסמך עם אמירות מפורשות של הרב שפירא והרב אליהו שצריך להחרים אותו..אני אפסיק לקרוא לו רבי בנתיים אני לא רואה סיבה..

למה לא בפורום בני עקיבא?

כי פורום בני עקיבא זה פורום של אנשים טובים שאוהבים את הבריות ומקרבם לתורה אין דבר כזה לדבר לשון הרע בטח לא על רב גדול..סתם...

פשוט כי זה לא מתאים..

אני גם חושבת שבפורום אחר לא צריך לעשות דיון שכזה אבל אני לא יכולה להגיד לכם לשתוק...

אני יכולה רק לבקש שתכבדו ולא תדברו בפורום הספציפי הזה

זה שטויות למי שלא מבין את מה שאני אומר!אביעד

אני לא מתכון להכנס לאתר הזה (כי אני יודע טוב מאוד כמה הוצאת שם רע יש שם על תלמיד חכם עצום ) ואני לא אתחיל לפרט את כל העברות שיש בדבר

שנית כשאמרתי שזה מדבר על גילוי עריות התכוונתי שזה דובר כאשר ישראל (כל ישראל) עשו גילוי עריות של מאות אנשים אז מה אתה משווה?

עזוב אי לי כוח להתווכח(כי אני יודע שאני צודק)פנאט 2המשודרג
אבל דבר אחרון כשבאו לגדליה בן אחיקם ואמרו לו שישמעאל בן נתניה(=קרוב משפחה של גדליה) רוצה להרגו הוא ענה להם "שקר אתם דוברים!" וסירב לקבל את דבריהם ובסוף התנ"ך תולה בגדליה את הרצחם של מאות יהודים ואת חרבן הארץ (אגב גדליה היה צדיק) גם אם אני טועה (ואני לא) צריך וחייבים לחוש לדברים ו\או לשמועות שיוצאות על תלמידי חכמים אפילו הן לא נכונות
גם לי אין כוח!אביעד
אבל מה שאמרת זה לא דומה כי אני לא אמרתי שאין לבדוק רב אם מאשימים אותו על רצח אבל מה שאני אמרתי זה שאסור בתכלית האסור להאשים רב גדול על לא עוול בכפו!!!
על זה אני חולק כי זה לא "על לא עול" לצערינו ישפנאט 2המשודרג

בכפו מספיק עול

(ולסתום את האזנים לא יעזור)

מה שהרב אבינר עשה זו נקודה השנויה במחלוקת האם זהאביעד

טוב או לא!

והוא שונה מישמעאל בן נתניה שהיה ברור שמעשהו הוא לא טוב!

לבד מן העובדה שברור שישמעאל לא עשה את זה בכוונה טובה ואילו הרב אבינר עשה את זה בכוונה טובה!

וגם תגיד לי למה אתה לא מזלזל ברב עובדיה שליט"א על זה שהוא תמך באוסלו (שלענ"ד זה יותר גרוע מהמעשה של הרב אבינר)

על ראשון ראשוןהאריאלניקהנאמן

לא נכון! לי גם ברור שמי שמתיר איסורי כרת אע"פ שהתרו בו כמה פעמים זה יותר גרוע!

בנוגע לכוונה- מכיר את המשפט 'הדרך לגהינום רצופה כוונות טובות' אז זה נאמר על מקרה כזה

אגב הרב עובדיה יוסף שליט"א חזר בו מעל כל במה אפשרית בנוגע לאוסלו מרן אמר שהוא כנראה טעה לא כמו הרבבינר שלא מוכן להפסיק להכשיל אנשים למרות שהרב אליהו אמר לו לא להורות!

וכך נפלו כל טענותיך.... 

אם אתה משווה התרת איסור כרת לרצח אז כנרא יש לךאביעד

בעיה!

שנית הבאתי את הכוונה בתור הבדל בניהם "הכוונה" לא באה לחפות (אתה יכולת להביא את המקרה של אריאל שרון הכוונה היתה טובה אך המעשים לא) אבל עדיין יש הבדל בניהם שלו היתה כוונה טובה ולו לא!

אז אולי לא כל טענותי נפלו!

גם את אלא אני אפילהאריאלניקהנאמןאחרונה

כרת=רצח   רצח=אדם הורג אותך    כרת=משמים הורגים אותך   אז זה כן דומה

וגם אם זה לא היה דומה .. מי אמר שמותר להתיר איסורי כרת בלי שום מקור הלכתי וממרה את פי רבותיו המובהקים אז זה גם אסור     ויותר מזה כתוב"גדול המחטיאו יותר מן ההורגו שההורגו הורגו בעולם הזה, והמחטיאו הורגו בעולם הזה ובעולם הבא" שיותר גרוע המתיר איסורי כרת יותר מרוצח (כדוג' יגאל עמיר)

בנוגע למה שכתבת לטענה השנית אנא הסבר את דבריך, דבריך לא הובנו!!

אגב גם מרן הרב עובדיה לא צריך להתנצל ולהגיד שהוא טעה כי בניגוד לאיסורים הגמורים שהרב אבינר התיר     בתקופת אוסלו מסירת שטחים לא היתה איסור גמור המובן ע"י כל חלקי הציבור הדתי-לאומי דווקא (הרב לכטנשטיין הרב עמיטל וכו')

לפי דעתכם:שמיניסט באמ"ש
האם צריך להקים תנועת נוער בגרעין שנכנס לתוחמת הצפונית ב"רצועת עזה"?
הנחשון יוצא לטיולים עם כל הסניף?אנונימי (פותח)
תלוירעות שרהאחרונה

בנטיעות וכזה נראה לי שכן

במחנה יש משהו נפרד

אני צריכה פעולה פיגוזית על תפילהאחי אהוביה

יש למישו אולי?

קצת יותר פרטים, גברת תותחיתימח שם עראפת

לאיזה גיל, איזה חלק שקשור לתפילה?

אשמח גם..אנונימי (2)

כיתה ד..

על החשיבות של להתפלל מנחה בסניף..

אצלנו אחרי המפקד כל שבט מתפלל לבד והרבה חניכות לא ככ שותפות במקרה הטוב יושבות בשקט במקרה הרע גם מדברות ואז יוצא שמי שמתפללת כביכול מפסידה כי היא לא בענינים.

רוצה פעולה מפוצצת כזאתי על תפילה ולמה חשוב שיגרה אותם להתפלל..

לכיתה ואחי אהוביה

חלק ממערך בת מצוה

באמת להעביר להם את ההרגשה שתפילה זה לא עול, זה לא עוד משימה מעיקה שצריך לסמן עליה וי.. 

צ'אט ג'יפיטיזיויק

להלן מערך שיעור של חצי שעה בנושא תפילה, המיועד לנוער דתי בכיתה ו' ומחולק לשלושה חלקים של 10 דקות כל אחד. המערך מותאם לגיל ולרקע הדתי של התלמידים, תוך שימוש בשפה פשוטה ופעילויות קצרות וממוקדות:

חלק ראשון: פתיחה והיכרות עם הנושא (10 דקות)

מטרה: לעורר עניין ולחבר את התלמידים לנושא התפילה.  

דקה 1-2: שאלה פותחת  

שאל את התלמידים: "מה אתם מרגישים כשאתם מתפללים? משהו מיוחד או אולי משהו שקשה לכם בזה?"  

תן ל-2-3 תלמידים לשתף בקצרה (30 שניות לכל אחד).

דקה 3-5: סיפור קצר  

ספר סיפור קצר על חנה מהתנ"ך (שמואל א', פרק א'): "חנה התפללה בלב שלם לבקש בן, והתפילה שלה הייתה כל כך חזקה שהיא ממש דיברה עם ה' כמו עם חבר."  

שאל: "מה אתם חושבים שהפך את התפילה שלה למיוחדת?"

דקה 6-10: דיון קצר  

שאל: "למה לדעתכם חשוב להתפלל? מה זה נותן לנו?"  

עודד תשובות כמו: קשר עם ה', שקט בלב, תחושת תמיכה.

חלק שני: הבנת התפילה דרך פעילות (10 דקות)

מטרה: להמחיש את המשמעות של התפילה בצורה חווייתית.  

דקה 1-2: הסבר קצר  

אמור בצורה פשוטה: "תפילה היא כמו שיחה עם ה'. לפעמים אנחנו מבקשים, לפעמים מודים, ולפעמים סתם רוצים להרגיש קרובים."

דקה 3-8: פעילות קבוצתית  

חלק את הכיתה ל-3 קבוצות קטנות.  

תן לכל קבוצה משימה:  

קבוצה 1: כתבו 3 דברים שהייתם מבקשים בתפילה.  

קבוצה 2: כתבו 3 דברים שהייתם מודים עליהם.  

קבוצה 3: כתבו 3 דברים שמרגישים לכם קרובים ללב בתפילה (למשל: שיר, מילה או רגע).

כל קבוצה מקבלת דף ועט, ויש להם 5 דקות לעבוד יחד.

דקה 9-10: שיתוף מהיר  

נציג מכל קבוצה משתף בקצרה (30 שניות לקבוצה).

חלק שלישי: סיכום וחיבור אישי (10 דקות)

מטרה: לעזור לתלמידים לקחת את הנושא איתם ליום-יום.  

דקה 1-3: דבר תורה קצר  

אמור: "בתפילה אנחנו לא רק מדברים, אלא גם מקשיבים. כמו שכתוב בתהילים 'קרבת אלוקים לי טוב' – כשאנחנו מתפללים, אנחנו מתקרבים לה'."

דקה 4-7: פעילות אישית  

תן לכל תלמיד דף קטן וכתוב עליו: "כתבו משפט אחד שהייתם רוצים להגיד לה' בתפילה שלכם היום."  

תן להם 2-3 דקות לכתוב בשקט.

דקה 8-10: סיום מעודד  

אמור: "כל תפילה חשובה, גם אם היא קצרה או פשוטה. נסו השבוע להתפלל משהו קטן מהלב שלכם."  

סיים בשאלה: "מי רוצה לשתף את המשפט שלו?" (רשות, לא חובה).

הערות למנחה:

שמור על אווירה קלילה ומכבדת.  

התאם את הקצב לפי התגובות של התלמידים – אם חלק אחד מתארך, קצר את הבא.  

הבא דף ועטים לפעילויות.

אם זה בשבת קודש תעביר בעל פה.

בהצלחה!

חמוד אבלאנונימי (2)

מחפשת יותר פעולה עם משחקים שבסוף מתקשרים לענין התפילה פחות דיונים ושאלות

צריך משו עם נשמה 😉אחי אהוביה
כן ברור אבלאנונימי (2)

מנסיון כל הדיונים וכו לא ככ פועל הם צריכות לזוז חח

לאלא התגובה שכתבתי היתה לזו של @זיויקאחי אהוביה

אני ממש מסכימה איתך..

אה הבנתייאנונימי (2)
טוב אז אם את מוצאת משו אני אשמח שתעדכניאחי אהוביה
סגורראנונימי (2)
מה את מחפשת?אנונימי (2)

לאיזה כיתה?

לגמריזיויק
יש לי כמה חומריםאנוני-מי?
אז אני אשמחאחי אהוביהאחרונה
מכירים סניף בנע בירושלים שמחפש מדריכת חוץ?תורת חיים בעiז

חברה שלי מחפשת וכדאי גם סניף שהוא נורמלי ולא עכשיו ממש חילוני (סניף מעורב זה ממש אחלה)

מדשיותאנונימי (פותח)

טוב נושא קשוח אז ככה..

בתחילת ההדרכה היה לי ולמדשית שלי(נקרא לה א )בעיה עם עוד מדשית שלנו(נקרא לה ב) (אנחנו רביעיה). היה קשוח ממש. מלא אנשים התערבו בזה (הקומונרית, מהנוער ובכללי כל הצוות וכו)אומרת דוגרי הרבה מזה זה אני ומדשית א הגזמנו וחיפשנו אותה מלא ממש וכל דבר שעשתה הערנו לה ודווקא מדשית ב היתה בהקשבה וכיבדה ממש וממש השתדלה לשנות(מה שאני משה לב בדיעבד עכישו אז סתם הייתי חמה עליה ברמות לאיודעת להסביר למה). 

אחרי התערבות ודיבור הבעיה נפתרה(לפחות ככה אני ראיתי אתזה.) ביקשתי סליחה ושמנו את הדברים מאחורה.

עכשיו שמתי לב שמדשית א כל הזמן מעירה/ מחפשת את מדשית ב כאילו על סתם דברים היא איחרה טיפה כי אבא שלה במילואים ועזרה קצת בבית והיא עשתה פרצוף ואמרה לי אחכ שזה לא ניראה לה ובכללי על כל דבר היא מעירה מעקמת אף וכו.

עכשיו יש לי התלבטות אם להעיר לה ולהגיד לה כאילו היה מריבה את צודקת אבל שמנו תדברים מאחורינו תני לה קצת להוכיח את עצמה לא כל הזמן להסתכל בזכוכית מגדלת על מה שהיא עושה. או להתעלם ולראות מה יקרה ואולי להגיד לקומונרית

קיצור מקווה שיצא מובן מה אומרים?

תשחרר. לא בידיים שלךמשה
בכלל. אנרגיה של אנשים אחרים לא בשליטה שלך,סשום צורה. רק התגובות שלך.
כן אבלאנונימי (פותח)אחרונה

בסוף עכשיו לא כ"כ מרגישים את זה אבל אם זה ימשך זה יגיע למצב שהיה לפני כן שלא דיברנו המדריכות מלבד מי מכינה את הפעולה. מצב שבטוח לא רוצות להגיע אליו. אף אחת.

סיפור אהבה בסניף | עלילתי קצרElad Mukades

מצרף סרט קצר שעשינו, מסוקרן לשמוע תגובות ומחשבות שלכם עליו

במשפט - יוני המדריך, חותך את הקשר עם סיגל מבני עקיבא, בשם התחזקותו הרוחנית, אך מגלה שההתמודדות רק מתחילה. 

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש ארגון? לגבי צביעת קירות

צובעים על בדיםadvfb
אנחנו צבענו פעם על דיקטים, אפשר גם אולי במקלטהחנוניתאחרונה
קלסר הדרכה ונחשוןאוריהש

רעיונות לקטעים/משפטים לקלסר הדרכה?

וכמובן רעיונות למה להכניס לבפנים (חוץ מהכנת פעולה, רעיונות לערבים וכו)

ואשמח גם לקטעים ולמה להכניס לקלסר של נחשון (קטעים על עשיה וכו)

תודה רבה!

אולי יעניין אותך