שבוע טוב!
מישהו יודע מה קרה בשמחת תורה בסניף יד אליהו? שמעתי שסניף מעלה אדומים היו שם והיה בלגאן רציני, מישהו יכול אולי למסור עוד פרטים?
באים שני דוסים ומתנהגים כמו ברברים - רוקדים ברחוב ומשתוללים (בנוסף לעוד דברים לא נעימים בלשון המעטה שהם עשו במהלך הלילה כמה פעמים בתוך הסניף), במקום להראות לציבור הרחוק מתורה ומצוות עד כמה אנחנו לא שונים מהם ואין לנו קרניים - אז הם מתחילים לרקוד ברחוב "ולשמח" אנשים אחרים.
למרבה הצער היו הרבה אנשים אחרים - חילוניים - שלא הבינו ששני הטיפוסים האלו לא מייצגים אף אחד, הרבה אנשים חילונים לא הבינו עם מי יש להם עסק, שמחו איתם, רקדו איתם ונהנו במקום להבין שמדובר כאן בחילול ה'. מה לעשות, לא הייתי מצפה מחילונים להבין עד כמה זה לא מתאים ועד כמה שני טיפוסים אלו לא שפויים, לפחות אצלנו בסניף דאגנו שהחבר'ה (שבהתחלה לא הבינו במה מדובר וגם הם רקדו איתם) יתרחקו מהם ולא יתעסקו איתם.
בברכת חברים לתורה ועבודה.
אני דוקא הייתי שם ואני באמת לא מבינה על מה כל הרעש:
באו שני יהודים יקרים מאד, התנהגו כמו שראוי להתנהג בשמחת תורה: שרו, רקדו, שמחו וקיפצו. לעומתם היה קומץ של תמהונים שמאד דואגים לתדמית של הציבור שלנו שעשו עסק גדול מכל מה שהיה שם.
אני דווקא ממש נהנתי לראות אותם, ולא רק אני: היו כל כך הרבה אנשים שהתרגשו מהם (בעיקר בבית אבות "משען" שהם היו), ילדים קטנים עם ההורים שבאו לנשק את הספר תורה באמצע הרחוב (גם זה נראה לכם חילול ה'), חבר'ה חילונים שישבו בלילה סתם ברחוב ובאו לרקוד לכבוד שמחת תורה. אומר את האמת: אני לא מבינה על מה כל הרעש ולדעתי הם עשו בדיוק את מה שצריך לעשות. אם מישהו יודע איך ליצור איתם קשר, נרהא לי שהיה מתאים להתקשר ולהתנצל על ההתנהגות הלא מתאימה של כמה בודדים מהסניף שלנו.
אני לא מספיק מוסמך בשבילך?
אני מעמודי התווך של סניף יד אליהו וכבר כתבתי תיאור אמיתי של מה שקרה שם. לצערי ישנם כאלו (שמתביישים להזדהות בשמם) שלא מבינים עד כמה הדברים היו חמורים ולוקחים את הענין בקלות ראש מוגזמת - צריך להבין שמדובר כאן בחילול ה', בביזוי תלמידי חכמים וברמיסה בוטה של כל הערכים האמיתיים שלנו!
בברכת חברים.
לדרוך וכל דרך שמבזה...
ותיקון טעות,הדגל הוא משהו סמלי לא בגללו אנחנו נלחמים..
אין צורך בפירוט..
רשמת לדרוך וכל דרך שמבזה (כולל מה שהם עשו) זה אסור בחוק!
אני עניתי...
אתה לא תמצא משהו כזה בחוקי התורה
ומה כ"כ מוזר לך?יכולים להיות החרדים הכי מעולים והכי צדיקים שיבזו את הדגל שהם לא מאמינים בו בכל צורה שהיא..זה בכלל לא סותר
אמונה זה מילה גדולה..אני לא אתן אותה למשהו שהוא לא חלק מהתורה
אני מאמינה בתורה
אבל הדגל הוא סמל מאוד חשוב עבורי,הוא מסמל משהו ענקי וחשוב!
אם אני אבזה אותו?אין מצב בעולם..גם מהסיבה שיכול להיות חילול ה' מזה
אצלי בחדר תלוי הדגל רק שהמגן דוד הוא בכתום וזה נשאר אחרי הגירוש...
זה גם יהיה הדגל שאני אקח איתי לפולין..
בקיצור אני לא מאמינה בו אני מאמינה בתורה!
אבל הדגל צריך להיות סמליות חשובה מאוד של עם יהודי (ואפילו לא של מדינה) בדיוק כמו התקווה,בגלל זה אצלנו גם אלה שלא מאמינים במדינה(ואני לא אחת מאלה) כן ישימו דגל וכן ישירו התקווה..כי זה משהו שהיה עוד לפני הקמת המדינה,המגן דוד והתקווה (כשיהודים מהשואה הגיעו לארץ הם שרו את התקווה..ועדיין לא הוקמה מדינת ישראל)
לכן זה משהו מאחד את היהודים,גם כשהייתי בבית ספר בבריטניה שרנו בראשי חודשים את התקווה ובבית היה לנו דגל ישראל ענקי בלי שום עיניין להתחברות למדינה,אלא התחברות ליהודים..
חפרתי..לא נורא
החילול ה' זה בגלל שכל החילונים ורוב הדתיים הלאומים מאוד מחוברים לדגל ברגע שהם רואים חובשי כיפות (ומה לעשות הם לא מבדילים בין שחורה לסרוגה) הם אוטומטית יגידו "תראו את הדתיים האלה" אז הרסת הרבה גם אם אני לא אאמין במשהו ואני יודעת שרוב העם שלי כן מאמין וכן אוהב אני לא אבזה אותו רק בגלל החילול ה'
לדוג' את אריאל שרון אני לא "אברך" ליד חילונים..
אני הדגשתי בתשובה שלי שאני מאמינה רק בתורה הדגל הוא סמל לא יותר
אבל בגלל היותו סמל של כל היהודים ברחבי העולם יש לו חשיבות רבה!
אתה צודק!
חילול ה' זה רק בדבר שאתה באמת מחלל את דבריו של ה'!
אני חושבת שאתה מקנא בדבר הלא נכון,כי על מצעד גאוה שהוא נוראי מאוד,להכות ובמקרה שלהם אף לדקור זה לא נכון!!!כי גם עם המכה והדקירה יש בעיה מבחינת התורה..אז בדרך לא דרך נעשה כאן חילול ה'!
אני לא חושבת שהציבור שלנו הוא הולך לפי הזרם,אם הוא היה כזה אז הוא היה מתיר לבנות להיות בצבא,להתפלל בערבוביא וכדומה אבל זה לא ככה!וחבל שגם אתה כמו החרדים חושב שהציבור שלנו עושה מה שנוח לו..
אבל אני אתן לך דוג' שקרתה לי,ליד הסניף (שזה גם ליד הבית שלי) תלו שלט לאיזהו מסיבה גדולה שהיתה אני וחברה שלי עברנו שמה ואמרתי לה שצריך להוריד את זה כי זה הכשלת הרבים,אבל בגלל שהרחוב הומה אמרנו שנוריד כשמעט יחשיך כי יכול לקפוץ חילוני ולהתעצבן מזה,למרות שידעתי שזה הדרך הנכונה לפי התורה העדפתי להוריד את זה בלילה כדי למנוע גם את האמירה שתכליל את כל הדתיים במה שאני יעשה,אבל מה שקרה שבלילה כשהורדתי, מאיזשהו חור נידח קפץ לי חילוני ואמר יופי הדתיים האלה ככה משחיתים רכוש למזלי הוא היה מוכן לשמוע וככה מנעתי גם את האמירה הזאתי כנגד הדתיים(שים לב אני אומרת אמירה ולא חילול ה' כי זה אינו חילול ה') והעדפתי שאולי חילוני אחד יעביר ביקורת ושיש לי יותר סיכוי להסביר את העיניין לאחד מאשר שיבואו הרבה ואפילו לא יאמרו כלום אלא יחשבו בליבם שאנחנו דתיים שבאמת משחיטים..
לפעמים צריך לנסות למנוע גם את האמירות כנגדנו על אף שהמעשה נכון,אם תוכל תמנע אם לא תוכל אל תמנע כי אסור לך בפירוש למנוע!!!
בשבת שעברה היתה שבת מדריכים בגוש עציון (אצל הקומונרית) התווכחנו על העיניין של נזם למרות שהוא מותר רוב הרבנים יגידו לך לא לעשות (אחרי בירור אני יודעת) כי זה לא הולם לעין,אז תגיד שזה התפייפיות,אבל לא זה פשוט למנוע אמירות מסוגים שונים,אז אחד שהתנגד אמר לי אז אם עוד כמה שנים יגידו לך שכיסוי ראש זה חילול ה' כי תראו את הדתיים האלה הם נראים כמו ערבים אז לא תשימי כיסוי ראש?ההבדל הוא שאם אני לא אשים כיסוי אני עוברת עבירה,אם אני לא יעשה נזם אני לא עוברת עבירה!
בקשר למה שהם עשו עם הספרי תורה,אנחנו עשינו חג בפרדס חנה עם סניף עולים והבאנו סיפרי תורה משלנו ורקדנו איתם ברחובות אבל ידענו מה הדרך להתייחס לספרי התורה,לשמור עליהם להראות את קדשותם לא להקפיץ אותם ולזלזל בהם! לפי מה שחלק טענו פה זה שהם כן הראו זילזול בספרי התורה וזה חילול ה' מפורש!!
חפרתי לך אבל זה באמת חשוב לי שתבין שאנחנו לא ציבור מתחנף ומתייפיף!וכשצריך נעמוד על שלנו!!(כמו בגוש קטיף למשל עמדנו על שלנו אבל בדרכי התורה,ואתה יודע שאלימות זאת לא דרך התורה לכן לא היה מקום לאלימות בגוש קטיף)אין כאן עינין של "ממלכתיות" המושג הזה בא ממלכת כוהנים וגוי קדוש,ולא ממלכתיות =התפיפיות!ממש לא..
אשרייך שמפריע לך שאנשים לא עומדים על תורתם הקדושה מכל,אבל האנשים המסוימים האלה טועים ולא כלל הציבור שכן עושה את זה!
בנטיעות וכזה נראה לי שכן
במחנה יש משהו נפרד
יש למישו אולי?
לאיזה גיל, איזה חלק שקשור לתפילה?
חלק ממערך בת מצוה
באמת להעביר להם את ההרגשה שתפילה זה לא עול, זה לא עוד משימה מעיקה שצריך לסמן עליה וי..
להלן מערך שיעור של חצי שעה בנושא תפילה, המיועד לנוער דתי בכיתה ו' ומחולק לשלושה חלקים של 10 דקות כל אחד. המערך מותאם לגיל ולרקע הדתי של התלמידים, תוך שימוש בשפה פשוטה ופעילויות קצרות וממוקדות:
חלק ראשון: פתיחה והיכרות עם הנושא (10 דקות)
מטרה: לעורר עניין ולחבר את התלמידים לנושא התפילה.
דקה 1-2: שאלה פותחת
שאל את התלמידים: "מה אתם מרגישים כשאתם מתפללים? משהו מיוחד או אולי משהו שקשה לכם בזה?"
תן ל-2-3 תלמידים לשתף בקצרה (30 שניות לכל אחד).
דקה 3-5: סיפור קצר
ספר סיפור קצר על חנה מהתנ"ך (שמואל א', פרק א'): "חנה התפללה בלב שלם לבקש בן, והתפילה שלה הייתה כל כך חזקה שהיא ממש דיברה עם ה' כמו עם חבר."
שאל: "מה אתם חושבים שהפך את התפילה שלה למיוחדת?"
דקה 6-10: דיון קצר
שאל: "למה לדעתכם חשוב להתפלל? מה זה נותן לנו?"
עודד תשובות כמו: קשר עם ה', שקט בלב, תחושת תמיכה.
חלק שני: הבנת התפילה דרך פעילות (10 דקות)
מטרה: להמחיש את המשמעות של התפילה בצורה חווייתית.
דקה 1-2: הסבר קצר
אמור בצורה פשוטה: "תפילה היא כמו שיחה עם ה'. לפעמים אנחנו מבקשים, לפעמים מודים, ולפעמים סתם רוצים להרגיש קרובים."
דקה 3-8: פעילות קבוצתית
חלק את הכיתה ל-3 קבוצות קטנות.
תן לכל קבוצה משימה:
קבוצה 1: כתבו 3 דברים שהייתם מבקשים בתפילה.
קבוצה 2: כתבו 3 דברים שהייתם מודים עליהם.
קבוצה 3: כתבו 3 דברים שמרגישים לכם קרובים ללב בתפילה (למשל: שיר, מילה או רגע).
כל קבוצה מקבלת דף ועט, ויש להם 5 דקות לעבוד יחד.
דקה 9-10: שיתוף מהיר
נציג מכל קבוצה משתף בקצרה (30 שניות לקבוצה).
חלק שלישי: סיכום וחיבור אישי (10 דקות)
מטרה: לעזור לתלמידים לקחת את הנושא איתם ליום-יום.
דקה 1-3: דבר תורה קצר
אמור: "בתפילה אנחנו לא רק מדברים, אלא גם מקשיבים. כמו שכתוב בתהילים 'קרבת אלוקים לי טוב' – כשאנחנו מתפללים, אנחנו מתקרבים לה'."
דקה 4-7: פעילות אישית
תן לכל תלמיד דף קטן וכתוב עליו: "כתבו משפט אחד שהייתם רוצים להגיד לה' בתפילה שלכם היום."
תן להם 2-3 דקות לכתוב בשקט.
דקה 8-10: סיום מעודד
אמור: "כל תפילה חשובה, גם אם היא קצרה או פשוטה. נסו השבוע להתפלל משהו קטן מהלב שלכם."
סיים בשאלה: "מי רוצה לשתף את המשפט שלו?" (רשות, לא חובה).
הערות למנחה:
שמור על אווירה קלילה ומכבדת.
התאם את הקצב לפי התגובות של התלמידים – אם חלק אחד מתארך, קצר את הבא.
הבא דף ועטים לפעילויות.
אם זה בשבת קודש תעביר בעל פה.
בהצלחה!
אני ממש מסכימה איתך..
אחי אהוביה
אחי אהוביהאחרונהחברה שלי מחפשת וכדאי גם סניף שהוא נורמלי ולא עכשיו ממש חילוני (סניף מעורב זה ממש אחלה)
טוב נושא קשוח אז ככה..
בתחילת ההדרכה היה לי ולמדשית שלי(נקרא לה א )בעיה עם עוד מדשית שלנו(נקרא לה ב) (אנחנו רביעיה). היה קשוח ממש. מלא אנשים התערבו בזה (הקומונרית, מהנוער ובכללי כל הצוות וכו)אומרת דוגרי הרבה מזה זה אני ומדשית א הגזמנו וחיפשנו אותה מלא ממש וכל דבר שעשתה הערנו לה ודווקא מדשית ב היתה בהקשבה וכיבדה ממש וממש השתדלה לשנות(מה שאני משה לב בדיעבד עכישו אז סתם הייתי חמה עליה ברמות לאיודעת להסביר למה).
אחרי התערבות ודיבור הבעיה נפתרה(לפחות ככה אני ראיתי אתזה.) ביקשתי סליחה ושמנו את הדברים מאחורה.
עכשיו שמתי לב שמדשית א כל הזמן מעירה/ מחפשת את מדשית ב כאילו על סתם דברים היא איחרה טיפה כי אבא שלה במילואים ועזרה קצת בבית והיא עשתה פרצוף ואמרה לי אחכ שזה לא ניראה לה ובכללי על כל דבר היא מעירה מעקמת אף וכו.
עכשיו יש לי התלבטות אם להעיר לה ולהגיד לה כאילו היה מריבה את צודקת אבל שמנו תדברים מאחורינו תני לה קצת להוכיח את עצמה לא כל הזמן להסתכל בזכוכית מגדלת על מה שהיא עושה. או להתעלם ולראות מה יקרה ואולי להגיד לקומונרית
קיצור מקווה שיצא מובן מה אומרים?
מצרף סרט קצר שעשינו, מסוקרן לשמוע תגובות ומחשבות שלכם עליו
במשפט - יוני המדריך, חותך את הקשר עם סיגל מבני עקיבא, בשם התחזקותו הרוחנית, אך מגלה שההתמודדות רק מתחילה.
מה עושים בחודש ארגון? לגבי צביעת קירות
רעיונות לקטעים/משפטים לקלסר הדרכה?
וכמובן רעיונות למה להכניס לבפנים (חוץ מהכנת פעולה, רעיונות לערבים וכו)
ואשמח גם לקטעים ולמה להכניס לקלסר של נחשון (קטעים על עשיה וכו)
תודה רבה!