איפה יש עוד תנועה כזאתי?!?!?!?עמית-טליה

/TV/?act=one&id=1679

תראו איזה חסד של אמת ממש!!!!!!!!!!!!(זה קצת בהמשך)

לא יודעת מה איתכם אני אוהבת את התנועה הזאתי יותר ויותר מיום ליום...

קדימה בני עקיבא הידד במעלהההההההההההההההההההה!!!!!!!!!!

בברכת חברים לתורה ועבודה!!!!!!!!

ומי ששאל כל הזמןעמית-טליה

מהי אותה עבודה שאנחנו מדברים עליה

אז בדיוק זאתי העבודה!!!

זה לא נפתח לי..[:HoDi
אבל יש עוד תנועות טובות חוץ מבנ"ע..
יש הבדלעמית-טליה

בין טובה להכי טובה

גם הצופים הדתי עושה הרבה לעמ"י...

אבל בני עקיבא זה איכות ברמה אחרת

והנה אולי זה יפתח לך

/TV/?act=one&id=1679

תודה...[:HoDi

תלוי באיזה מקום בנ"ע  יש סניפים שממש ממש גרועים.. יש מקומות שזה פשוט נורא ליהיות שם...(התנועה עצמה בעיקרון טובה)...

ובדיוק על זה אני מדברתעמית-טליה

על התנועה הכללית,זה שיש כמה שהורסים לכולם זה בעיה

אבל אם דתי ירצח ויגידו כל הדתיים רוצחים אנחנו נורא נתעצבן,כי אנחנו לא כאלה!

התנועה היא תנועה מעולה!מי שבאמת ישמור על החוקים שלה (משמע התורה)  לא יהרוס ולא יהרס!

אני מכיר את האנשים...יצאה לנו הסעה מהסניףצביקה
אני כהן אז לא יכלתי ללכת.
כי אתה מחוז חיפהעמית-טליה
כולם מכירים את כולם (בערך..)
אני הייתי שם!!!צרי
אני בכלל לא נכנס לנושאפנאט 2המשודרג

אני פשוט אומר שזה לא נכון להגיד על משהו מסוים שהוא ורק הוא הכי טוב והשאר פחות טובים....    זה מזכיר לי את כל האנשים האלה שאומרים שרב פלוני הוא הרב הכי טוב וכל השאר הם פחות טובים.... חשוב לזכור שאין לנו מן 'מד צדיקות' או 'מד עשיה'  שמודד לנו מי צדיק\עושה יותר או פחות   את זה ה' יתברך קובע לא אנחנו

תנועת בנ"ע היא תנועה מצוינת אך גם עזרא היא תנועה מצוינת וגם אריאל היא תנועה מצוינת אין כזה דבר יותר טוב(או הכי טוב) או פחות טוב

ועכשיו תדבר באמת..עמית-טליה

אתה לא חושב שאריאל היא התנועה הכי טובה?

אחרת לא היית בה...

אותו דבר אני,מבחינתי בני עקיבא היא התנועה הכי טובה,היא לא מושלמת ממש לא..אבל היא תיהיה מושלמת כי היא עם שאיפה ענקית ועליה ענקית..

זה דבר הנקרא "גאוה תנועתית"

אני חושב שתנועת אריאל היא תנועה מצוינתפנאט 2המשודרג

והכי טובה לאנשים שנמצאים בתוכה ולאנשים המתאימים לתנועה

ואין כל קשר בין גאוות תנועה לבין להגיד שרק מה שאני נמצא בו זה הכי טוב תנועת אריאל היא תנועה מצןינת שאני מאמין והולך לפי ערכיה הקדושים  

אך זה ברמה האישית ברמה הכללית כל תנועה דתית תורמת את החלק המקסימלי שלה (צופים דתיים זה לא דתי- יש לי חברים אני יודע)

אם לא הייתי חושבתעמית-טליה

שאני נמצאת במקום הכי נכון היתה לי בעיה,כי אז הייתי צריכה לחפש את המקום שאני אהיה בטוחה שהוא המקום הכי נכון

לדוג' להשתייך לציבור הדתי לאומי,אני בטוחה במאה אחוז שהדרך שלנו(לא יודעת אם גם שלך) היא הכי נכונה,אחרת הייתי מרגישה שאני משקרת לעצמי ואני לא נמצאת במקום הכי נכון..וכמובן שזה בא מאחרי בירורים וחיפושים רבים,גם הוכחות רבות לכך וכדומה..

זה מסוג הדברים שאתה חייב להרגיש שאתה במקום הכי טוב!אחרת תרגיש שאתה משקר לעצמך,ואולי נמצא במקום לא טוב..

לא אמרתי ששאר התנועות לא עושות כלום!

תפריד..

לא ולאפנאט 2המשודרג

אני לא רק חושב אני בטוח שאני נמצא במקום מצוין שאני יכול לגדול מבחינה דתית הכי טובה אני לא חושב (או אולי מתנשא...) וחושב שאני הכי טוב לא ולא! יש דרכים כל דרך היא טובה בצורה שבה היא מתנהלת!

אין שום בעיה שתאמיני שאת נמצאת בדרך הכי טובה ההפך ! כך צריך אבל (וזה אבל חשוב) שזה לא יבוא ע"ח אחרים....

ולא כתבתי באף מקום בשירשור שאמרת ששאר התנועות לא עושות כלום כתבתי שהובן מדבריך ששאר התנועות הן פחות טובות (ראי מה שעניתי לאוריה)

יפה אמרתעמית-טליה

שאתה יכול להתפתח מבחינה דתית

אתה ורק אתה,אבל מה עם אלה שיותר צריכים את זה?!

אני בטוחה שאתה תגיע ותתפתח מבחינה דתית,כי אתה מכיר כי אתה אוהב כי אתה מאמין שאין דרך אחרת!

המדריכים שאצלי בסניף אני בטוחה שקשה להם כל הקטע של הבנים בנות,גם לי קשה אני לא אוהבת את הערבוביא הזאתי בכלל,אבל אני מקריבה את כל זה בשביל אלה שצריכים אותי ובאמת!לא אלה שבאים ממשפחה טובה שצריכים חיזוקים וחידודים (שזה חשוב מאוד) אבל יש את אלה שעלולים להדרדר לפשע או אפילו סתם לחילוניות,שהחילוניות הזאתי תגרום למדינה שלנו להיות עוד יותר חילונית ועוד גירושים ועוד שנאה ועוד אלימות..

חוצמזה שאתה יודע שתנועת בני עקיבא היא התנועה הגדולה ביותר מבחינת הילדים שבאים לשמה,שזה אומר שהחלק של החינוך הכי חשוב מוטל על הכתפיים שלה,לעזוב תנועה גדולה שמחנכת,זה אגואיסטי ולא אכפת לך מהחינוך בארץ..אם זה יתפוצץ לך בפנים תבוא בטענות רק לעצמך כי ההשפעה שיש למדריכים בסניפים,בעיקר בסניפים גדולים היא השפעה חשובה מאוד!!על החינוך בישראל,על הדור הממשיך,על איך הצבא יראה,איך המדינה תיראה,איך השלטון יראה והכל על הכתפיים שלך!

מבחינתי אתה אשם לא פחות משרת החינוך!כי הפקרת חינוך שלם!
ויופי ללכת לדרך שהכי נוחה לי זה הכי קל,וזה גם הכי מפתה אבל מי שחשוב לו באמת יילך גם לדרך הקשה ויעבוד יותר שעות ויעבוד קשה יותר והוא יצליח בסופו של דבר!

אתה בחרת לך את הדרך בלי הבנות,כדי שלא תצטרך לעבוד שעות נוספות על עצמך,כדי שלא תצטרך ללכת כל היום עם העיניים למטה (תתפלא יש אצלנו מדריכים כאלה),הדרך הנוחה הקלה אבל שכחת שהפקרת כ"כ הרבה דברים בשביל שלך יהיה קל!

וכל פעם שתגיד שאתה בדרך הכי נכונה זה יגיע על חשבון של מישהו אחר

אם אני בתור יהודיה אומרת שהדרך שלי היא הכי נכונה והכי טובה,זה עולה על חשבון הגויים.אם אני בתור דתיה לאומית אומרת שהדרך שלי הכי נכונה והכי טובה זה עולה על שאר הציבורים חרדים חילונים כו',ואותו דבר בתנועות נוער אם אני כחלק מבני עקיבא אומרת שאני בדרך הכי נכונה והכי טובה והכי מועילה לאחרים זה עולה על שאר התנועות נוער.

יש לי ישיבת מדריכים אז לא תקבל תגובה בשעות הקרובות.

על ראשון ראשוןהאריאלניקהנאמן

א)קודם כל על מה שכתבת:"אתה ורק אתה יכול וכו'" מה עם עוד 7000 חניכי ומדריכי תנועת אריאל בדעתם לא מתחשבים אין לנו קול? האם מי שרוצה ללכת לפי דעת תורה לכתחילה עכשיו ולא בעוד 50 שנה צריך לסבול מהתנכלויות?

ב)אני מאמין שיש דרך אחרת! (כי אם לא אז בנ"ע היו כופרים ועובדה שאתם לא!) יש אנשים שיכולים וצריכים ללכת בדרך הזו ויש אנשים שצריכים ללכת בדרך אחרת (אגב הרב יובל שרלו פוסק שאסור להפריד את בנ"ע כי אז אתם תהיו בדיעבד)

ג)זה שתנועת בנ"ע היא הכי גדולה זה כי היא פותחת את דלתותיה בפני אנשים שהם לא כ"כ דתיים זו הדרך של בנ"ע !! להשפיע מבפנים! וזה מצוין!!! אבל תנועת בנ"ע צריכה להבין שיש גם דרכים אחרות לחנך ולחזק, ואם לא הלכתי לפי הדרך של בנ"ע זה לא אומר שהפקרתי את החינוך של שאר עמ"י ח"ו אני פשוט פועל בדרך אחרת שמתאימה לאנשים מסוימים (לא כל עמ"י זה בנ"ע ולא כל עמ"י זה אריאל) ומי אמר שאני הולך ב'דרך שהכי נוחה לי'? את קבעת? למה בדיוק? את מכירה אותי ואת כל 7000 הפעילים בתנועת אריאל שאת מרשה לעצמך להוציא לעז על ציבור שלם.... נק' למחשבה...

ד)את צריכה להפריד בין היחס בין עמ"י לגוים לבין עמ"י בתוך עצמו ,, הגוים הם נחותים מעמ"י מהסיבה הפשוטה שכך הם נבראו-הם גוים- הם אינם יהודים ולפיכך אני חייב להתנאשות עליהם ולבזותם (אך ורק)כדי לפאר ולהגדיל את שם היהדות הנעלה

בעמ"י יש קבוצות שכל קבוצה רוצה בדרכה שלה (ע"פ ההלכה) לעבוד את השם ולהתקרב אליו זה שבנ"ע הולכת בדרך התורה והעבודה לא סותר את זה שאריאל הולכים בדרך תורת חיים בעוז- שתיהן רצויות לפני המקום ברוך הוא שתיהן מתוקנות ואהובות לפני ממ"ה הקב"ה, אין עניין להגיד 'אני הכי טוב' מכייוון שהכל טוב! (זה שבבנ"ע יש בעיות צניעות זה לא קשור לאידיאולוגיא הנעלה של תו"ע) נכון שאת חייבת להאמין בצדקת דרכך אך אסור לך להגיד שלציבור שלם בגלל שהוא הולך ומחזק את עמ"י בדרך אחרת הוא מפקיר את עמ"י

אגב יש פסק של הרב אליהוהאריאלניקהנאמן
שאומר שמי שמאשים את תנועת אריאל בפירוד עמ"י חוטא בחטא השטלתנות
אם כבר הזכרת את הרב יובל שרלו שליט"אאנונימי (פותח)

הנה התשובה שלדעתו חייבת בנ"ע להשאר מעורבת ואני מסכים איתו בכל מחיר !!!!

שלום וברכה
השאלות אינן חצופות כלל וכלל. ברם, אני עצמי שבעתי מעיסוק בסוגייה זו, ועמדתי פרושה כאן באתר אין ספור פעמים. ניתן להכניס למנוע החיפוש את המילים "צנועה מעורבת" ולקבל תשובות רבות.
אענה אפוא בקיצור נמרץ:
א. האידיאל הוא חברה צנועה מעורבת כיוון שכך הקב"ה ברא את העולם. יש בו גברים ונשים, העובדים ולומדים וחיים ביחד, והחובה היא מחד גיסא לחיות ומאידך גיסא להיות צנוע. פרקטית זה אומר משמירת הלכות (ייחוד, מגע) ועד לאווירה כללית של גבולות בלתי נראים שהם מעצבים את ההתנהגות.
ב. איני רוצה להיכנס לשאלת "על פי איזה רב". את נימוקיי פרשתי בתשובות רבות. אומר רק את העובדה הפשוטה שאין חברה יהודית אחת בעולם, כולל הקיצוניות ביותר, שאין בהם רמה מסוימת של מעורבות צנועה, וזו ההוכחה ההלכתית החזקה ביותר.
ג. לו תנועת אריאל לא הייתה קיימת אולי הייתה בני עקיבא חייבת בכך. כיוון שהיא קיימת, בני עקיבא צריכה ללכת בדרכה החינוכית, ואסור לה ליצור מצב בו יהיו "צנועים יותר". הדבר יגרום נזק הלכתי עמוק לאלה שלא יהיו בקבוצה זו. אחד מיסודות ההלכה הוא האחריות לכלל ישראל ולקבוצות כולן. מעבר לכך, יש לדון גם על העניין עצמו, שכן החותרים להפרדה לא יתחנכו בדרך נכונה מלכתחילה.
ד. אין מצב בו לא יהיו הרהורי עבירה – לא כשהם ביחד ולא כשהם בנפקד. כך ברא ריבונו של עולם את העולם, וההנחה כי בחברה החרדית לדוגמה אין הרהורי עבירה או שיש פחות – היא מפוקפקת מאוד. על כן, ההלכה הדריכה להתמודד בדרכים ההלכתיות עם בעיה זו.
ה. ראה סעיף ג.
ו. אדם צריך להיות ישר. אם אתה בונה את עמדתך על הרמב"ם אתה צריך ללמוד את כולו, והוא גם פסק שאישה תצא מהבית רק אחת לשלושים יום מכוסה ברעלה. מעבר לכך, איני רוצה להיכנס לסוגייה, וראה סעיף ב.
ז. לא הבנתי את השאלה.
ח. אני לא כל כך מכיר את המושג ה"עדה הנפרדת".
ט. אני כמובן לא מסכים שלא כל החיים צריכים להיות מורכבים מאידיאלים. כל החיים חייבים להיות מורכבים מאידיאלים, ובעיקר ההדרכה הכללית לעיצוב מחנה. בהחלט ייתכן שלא מעטים מצטרפים לרעיון הצנוע מעורב כחלק מכניעתם ליצרם. עם זה צריך להתמודד, ואולי אפילו לנצל לטובה. ברם, אם ניכנס לעולם בחינת הכליות והלב נצטרך גם לבחון עד כמה המבקשים את הנפרד לחלוטין סובלים מגאווה, התנשאות, בעיות בצניעות שיש להם עם עצמם וכדו'. איני רוצה להיכנס לתחום זה.

כל טוב

בכלל לא אהבתי את התשובה של הרבעמית-טליה

אלוקים ברא נשים וגברים אבל כיצד לנהוג זה הבחירה האישית שלנו!

החברה המעורבות רק מורידה אותנו בכמה וכמה רמות,ומאז שאנחנו מפרידים אפילו בדברים קטנים את הסניף אתה רואה עליה אתה רואה צמיחה!

אתה לא יכול לחנך לצניעות כשאתה בעצמך לא כזה!!

ואין כאן עיניין של התפלפלות לפחות לא מלכתחילה!כי זוהי ההלכה!!!

זה שאריאל נמצאת זה לא צריך להיראות לנו כברור מאליו שאנחנו לא צריכים לפעול בתחום הזה,אז חב"ד עוסקים בקירוב לבבות אז אנחנו לא נעשה את אותו דבר?!?!

ויותר מזה אחרי חקירות לא מעט אני חושבת שבנים קטנים לא נמשכים בגלל הבנות!
אצלנו בסניף אין פעולות מעורבות והם בקושי רואים אחד את השני!ויש לי חניכים ב"ה,אם אתה בתור מדריך תדע למשוך אותם למה שבאת ילד צריך להמשך ולאהוב הוא יבוא!הוא ילד אין לו מה לעשות בבית!משעמם לו (ההוכחה לזה היתה לי במלחמה שחניכים התקשרו אלי שנעשה פעולה במקלט!!!הם פשוט התחננו)

תחשוב את האבסורד שאתה יושב בשירי ערב שבת במעגל בנים בנות ושר "קדושה קדושה אני מבקש" אולי על עצמך אתה מצליח לעבוד על הקב"ה לא..ועד שלא עשינו איזה הפרד היה לי ממש קשה לשיר את השיר הזה כי אני עובדת על עצמי ובעיקר על הקב"ה אם באמת הייתי מבקשת הייתי גם פועלת!

אם לא הגבתי למשהו תחזור עליו שוב,פשוט הזקנה מראה אותותיה..

לא נכוןאנונימי (פותח)

דרך ההפרדה זו לא הדרך שלנו ואם יש רב שפוסק שמעורב זה לכתחילה ואפשר וצריך לסמוך עליו אז תפדל למה לא?!

בזה שאנחנו מפרידים אנחנו רק גורמים לפירוד בעמ"י (וזה לא איסור המעורב ההפך זה לכתחילה) לא צריך להחמיר יותר מדאי!!! צריך לשמור על הגבולות ועל הקווים בדיור בלי להחמיר!!!

ואי זה פשוט תירוציםעמית-טליה

כדי לעשות מה שנוח לנו ולברוח מהעבודה הקשה

וזה שהרב פסק הוא רב 1 מאלפי רבנים שאומרים לך בפירוש שאסור,שאומרים לך שזאת צריכה להיות השאיפה שלנו,ולא להשאיר אותה בגדר שאיפה אלא לעשות הכל כדי להביאה לזה,למה לא תפדל כמו שאתה אומר,כי אתה לא תקשיב לרב שהכי נוח לך ללכת לגביו..והקשיים שיש בלהיות מדריכים בערבוביא גדולים מאוד!(זה יותר מעיניים של בן)

הפילוג הוא לא מנפרד של בנים בנות,להפך אני חושבת שזה יראה יותר מקודש בעיני ה',וזהו גם אני חשבתי פעם שנפרד זוהי "החמרה" אבל צר לי לאכזבך זוהי לא החמרה זוהי ההלכה המפורשת!זה שיש מצבים שאנחנו כן הולכים למקום מעורבב,כמו בנ"ע,כמו צבא,כמו הפגנות וכל הדברים האלה זה רק בגלל שזה חשוב!!!
אני מבינה שזה די מרתיע העיניין של הנפרד,אבל תנועת נוער דתית שרוצה להעביר מסר דתי אמיתי ונכון צריכה להיות דתיה אמיתית.זה שיש לנו היום היתרים זה לא אומר שנסמוך עליהם כל חיינו ולא נפריד את התנועה זה צריך להיות בשאיפה,אם אתה דתי שרוצה ומשתדל לקיים את כל התורה כולה,אז לא להיות עם בנות זה חלק ממנה..

נכון זה קשה,אבל לפחות תשאף לזה ואל תבוא בראש ש"אני אשמור על הגבולות וזהו" לא שאני מזלזלת בזה אבל תכל"ס אולי עלייך זה עובד לא על כולם.לא כולם יודעים לשמור על הגבולות בגלל זה צריך לקחת עוד גבול אחורה..וכמה שהסניף שלי ניהיה דוס פתאום אתה רואה דברים וזה מעצבן,ואתה מבין שאם היה נפרד המצב לא היה ככה,לפחות לא בתוך הסניף(ועוד הסניף שלנו הוא בית כנסת אחד גדול) אין מה לעשות אתה צריך לדבר מהעיניים של כולם גם מאלה שלא דתיים כדי לשמור על הגבולות הברורים האלה,לכן לפעמים לוקחים עוד צעד אחורה..שאם הם יעברו איזשהו גדר עדיף שזה יהיה גדר הדיבור מאשר גדר הנגיעה או כל משהו אחר...

זה לא החמרה! חברה נפרדת זה בדיעבד!!!אנונימי (פותח)
וזו דעתו של הרב ! לא ח"ו לעבור על איסורי תורה אלא לשמור על התורה בתוך חברה מעורבת וזה יראה מקודש לפני השם
מה?!עמית-טליה

אתה אומר שחברה נפרדת זה בדיעבד?!

אולי גם לשמור נגיעה זה בדיעבד?

ולאכול כשר?

למה לחברה נפרדת יש פחות חשיבות,משמירת נגיעה,משמירת שבת!?!
תבין זה אותה הלכה!!!

יודע מה ונניח שחברה מעורבת ששומרת על הגבולות שלה (למרות שעצם זה שהיא מעורבת היא פירקה גבול כולשהו)אתה באמת רואה את זה היום?

יודע מה אני לא..ואני חושבת שנתנו לחברה המעורבת הזאתי סיכוי מספיק גדול,ואם לא הולך צריך ללכת לדרך ב'..והדרך היא נפרדת..

אז צריך להשפיע מבפנים שהחברה המעורבת תהיה גלאטאנונימי (פותח)

ויש הבדל בין חברה מעורבת לבין לאכול כשר

אם אני נמצא בחברה מעורבת זה לא איסור אבל אם אני אוכל חזרי זה כן איסור יש הבדל

חברה מעורבת ששומרת על הגבולות זה הכי לכתחילה שאפשר וחברה נפרדת זה אפילו לא בדעיבד זה יותר גרוע

ומה קרה עכשיו? אם קשה קצת אז עוזבים צריך לשמור על עצמנו בתוך החברה המעורבת ולא להיות נפרדים ולטוש את החברה הנהדרת שבנינו לעצמנו

אתה צריך להביןעמית-טליה

שלא תוכל ללמד ילדים שבאים מבתים מסורתיים איך להמנע מכל הקטע הזה,הם ילדים שבאים מבתים מסורתיים,וב"ה בבנ"ע יש הרבה כאלה וזה היופי של בנ"ע!!!אבל אתה לא תצליח לגרום להם גם להיות עם בת וגם לא לשבת איתה או לא יודעת מה..אני אומרת לך עכשיו תוך שנה תהפוך את כל הסניף שלך לשומר נגיעה,זה אחד מהדברים שצריך כדי להיות גלאט,אתה חושב שזה אפשרי?לא יודעת מה איתכם אצלנו זה לא יקרה ולכן צריך לקחת את זה אחורה כדי שיהיה גבול שיהיה קשה לעבור אותו לפחות בשטחי הסניף.

ושוב אני מבינה שקשה,אבל חברה מעורבת זה איסור! בדיוק כמו חזיר!

נכון שזה לא קל לקלוט,ואני חשבתי כמוך לא לפני הרבה זמן,אבל אי אפשר לברוח מהעובדות!ובטח שלא מההלכה!

חברה נפרדת זה יותר גרוע?!אני חושבת שיצאת מפרופורציה...

מה הסיכוי שתתנגש בבת בחברה מעורבת ובחברה נפרדת? מה יותר יהיה לך קל אם לא תשב כל היום עם בנות או שכן תשב?

להפך,בנ"ע ידוע בתור תנועה שמתמודדת עם הדברים הכי קשים!אבל רואים שמשהו כאן לא טוב ושצריך לפעול אחרת!ובנ"ע דווקא בחרו בדרך יותר קשה!ללכת להפריד סניף זה קשה!!!אבל הם בכל זאת אמרו שכן זה הדרך הנכונה ואליה נשאף!

אמת ויציב!האריאלניקהנאמן
ולמוישה-- אתה מוזר
הוא לא מוזר!!!אוווריהאחרונה

אתה מוזר!

סתם, מוישה- תן חיוך...

ת'אמת, אנ פחות או יותר בראש של מוישל'ה

מוזר!!!!!!!מוח קודח

א. משום מה נראה לי שהפסק הזה מומצא (ואני לא מזלזל ח" ברב שרלו).

ב. איפה הפסק הזה כתוב?

ג. לא חסרים רבנים שאומרים שהאידאל הוא נפרד (למשל: הרב אבינר). 

ד.  מי שמסכים/ מתנגד למה שכתבתי, שיכתוב בבקשה תגובה.

ה. שבוע טוב וחודש ארגון פורה. 

ו. אין שם יותר יפה ממעוז לשבט החדש.

מה הקשר?אוווריה

שום פעם אתה?  לא מיצינו?

היא רשמה שם איפשהו שהתנועות האחרות לא טובות או פחות טובות או שהתנועה היא היחידה הכי טובה?

אולי פעם תלמד על גאוות יחידה אז תבין...וגם אני יכולה להביא לך מקורות...תזהר.

שאלה של שומרונית:"יש תנועות טובות ולא רק בנ"ע"פנאט 2המשודרג
תשובתה של עמית(בת): "יש הבדל

בין טובה להכי טובה" (כאן היא רשמה,, אני לא אומר דברים סתם)

ומעטים האנשים שיכולים ללמד אותי על גאוות יחידה...(אם כבר אני יכול ללמד אתכם<ב>)

נו? ומה הבעיה במה שהיא רשמה ??איתן6
תקרא את התשובה שלך...אוווריה

נוו..תקרא שוב!...

אתה לא רואה שיש הבדל קטן בין-"זאת התנועה הכי טובה"

ל..."יש תנועות שהם פחותות ממנו!!!..."- זה כבר מה שאתה מבין ממה שהיא כתבה...

הא למדת?

אתה יכול ללמד אותנו?

בכבוד!...

שבת שלוםםםם!!!!!

"תי נה ניי ניי נה ניייייייי ניי ניי נה נה ניי ניי נה נה ניי ניי לכה דודי לקראת כלה"!!!! 

אם את אומרת שיש משהו שהוא הכי טובהאריאלניקהנאמן
מכלל זה השאר פחות טובים (כי הוא 'הכי' והשאר לא כ"כ 'הכי')
יפה אמרתאוווריה

?

כבר אמרתי לך שזה מה שאתה מסיק ממה שהיא אמרה, נכון?

היא אמרה שזאת התנועה הכי טובה...

היא לא אמרה שהתנועות האחרות הן לא טובות או שהן פחות טובות!!! אתה פשוט מתסכל על זה ככה (עם עיינים של אריאלניק מצוי...גוועלאד )

היא אמרה את השבח של התנועה לא מתוך גנותם של התנועות האחרות! (>>הספר תהילה השפיע עלי רע,הא?...!)

ואם יהיה אפשר להפסיק עם המלחמות כח האלה..אריאל יותר טובה מבנ"ע, בנ"ע עבודה זרה, בנ"ע היא יותר טובה מאריאל זה יהיה נחמד

ששון ושמחה

אני מכריז בזאת על הפסקת אש בין תנועתיתהאריאלניקהנאמן
לפי דעתכם:שמיניסט באמ"ש
האם צריך להקים תנועת נוער בגרעין שנכנס לתוחמת הצפונית ב"רצועת עזה"?
הנחשון יוצא לטיולים עם כל הסניף?אנונימי (פותח)
תלוירעות שרהאחרונה

בנטיעות וכזה נראה לי שכן

במחנה יש משהו נפרד

אני צריכה פעולה פיגוזית על תפילהאחי אהוביה

יש למישו אולי?

קצת יותר פרטים, גברת תותחיתימח שם עראפת

לאיזה גיל, איזה חלק שקשור לתפילה?

אשמח גם..אנונימי (2)

כיתה ד..

על החשיבות של להתפלל מנחה בסניף..

אצלנו אחרי המפקד כל שבט מתפלל לבד והרבה חניכות לא ככ שותפות במקרה הטוב יושבות בשקט במקרה הרע גם מדברות ואז יוצא שמי שמתפללת כביכול מפסידה כי היא לא בענינים.

רוצה פעולה מפוצצת כזאתי על תפילה ולמה חשוב שיגרה אותם להתפלל..

לכיתה ואחי אהוביה

חלק ממערך בת מצוה

באמת להעביר להם את ההרגשה שתפילה זה לא עול, זה לא עוד משימה מעיקה שצריך לסמן עליה וי.. 

צ'אט ג'יפיטיזיויק

להלן מערך שיעור של חצי שעה בנושא תפילה, המיועד לנוער דתי בכיתה ו' ומחולק לשלושה חלקים של 10 דקות כל אחד. המערך מותאם לגיל ולרקע הדתי של התלמידים, תוך שימוש בשפה פשוטה ופעילויות קצרות וממוקדות:

חלק ראשון: פתיחה והיכרות עם הנושא (10 דקות)

מטרה: לעורר עניין ולחבר את התלמידים לנושא התפילה.  

דקה 1-2: שאלה פותחת  

שאל את התלמידים: "מה אתם מרגישים כשאתם מתפללים? משהו מיוחד או אולי משהו שקשה לכם בזה?"  

תן ל-2-3 תלמידים לשתף בקצרה (30 שניות לכל אחד).

דקה 3-5: סיפור קצר  

ספר סיפור קצר על חנה מהתנ"ך (שמואל א', פרק א'): "חנה התפללה בלב שלם לבקש בן, והתפילה שלה הייתה כל כך חזקה שהיא ממש דיברה עם ה' כמו עם חבר."  

שאל: "מה אתם חושבים שהפך את התפילה שלה למיוחדת?"

דקה 6-10: דיון קצר  

שאל: "למה לדעתכם חשוב להתפלל? מה זה נותן לנו?"  

עודד תשובות כמו: קשר עם ה', שקט בלב, תחושת תמיכה.

חלק שני: הבנת התפילה דרך פעילות (10 דקות)

מטרה: להמחיש את המשמעות של התפילה בצורה חווייתית.  

דקה 1-2: הסבר קצר  

אמור בצורה פשוטה: "תפילה היא כמו שיחה עם ה'. לפעמים אנחנו מבקשים, לפעמים מודים, ולפעמים סתם רוצים להרגיש קרובים."

דקה 3-8: פעילות קבוצתית  

חלק את הכיתה ל-3 קבוצות קטנות.  

תן לכל קבוצה משימה:  

קבוצה 1: כתבו 3 דברים שהייתם מבקשים בתפילה.  

קבוצה 2: כתבו 3 דברים שהייתם מודים עליהם.  

קבוצה 3: כתבו 3 דברים שמרגישים לכם קרובים ללב בתפילה (למשל: שיר, מילה או רגע).

כל קבוצה מקבלת דף ועט, ויש להם 5 דקות לעבוד יחד.

דקה 9-10: שיתוף מהיר  

נציג מכל קבוצה משתף בקצרה (30 שניות לקבוצה).

חלק שלישי: סיכום וחיבור אישי (10 דקות)

מטרה: לעזור לתלמידים לקחת את הנושא איתם ליום-יום.  

דקה 1-3: דבר תורה קצר  

אמור: "בתפילה אנחנו לא רק מדברים, אלא גם מקשיבים. כמו שכתוב בתהילים 'קרבת אלוקים לי טוב' – כשאנחנו מתפללים, אנחנו מתקרבים לה'."

דקה 4-7: פעילות אישית  

תן לכל תלמיד דף קטן וכתוב עליו: "כתבו משפט אחד שהייתם רוצים להגיד לה' בתפילה שלכם היום."  

תן להם 2-3 דקות לכתוב בשקט.

דקה 8-10: סיום מעודד  

אמור: "כל תפילה חשובה, גם אם היא קצרה או פשוטה. נסו השבוע להתפלל משהו קטן מהלב שלכם."  

סיים בשאלה: "מי רוצה לשתף את המשפט שלו?" (רשות, לא חובה).

הערות למנחה:

שמור על אווירה קלילה ומכבדת.  

התאם את הקצב לפי התגובות של התלמידים – אם חלק אחד מתארך, קצר את הבא.  

הבא דף ועטים לפעילויות.

אם זה בשבת קודש תעביר בעל פה.

בהצלחה!

חמוד אבלאנונימי (2)

מחפשת יותר פעולה עם משחקים שבסוף מתקשרים לענין התפילה פחות דיונים ושאלות

צריך משו עם נשמה 😉אחי אהוביה
כן ברור אבלאנונימי (2)

מנסיון כל הדיונים וכו לא ככ פועל הם צריכות לזוז חח

לאלא התגובה שכתבתי היתה לזו של @זיויקאחי אהוביה

אני ממש מסכימה איתך..

אה הבנתייאנונימי (2)
טוב אז אם את מוצאת משו אני אשמח שתעדכניאחי אהוביה
סגורראנונימי (2)
מה את מחפשת?אנונימי (2)

לאיזה כיתה?

לגמריזיויק
יש לי כמה חומריםאנוני-מי?
אז אני אשמחאחי אהוביהאחרונה
מכירים סניף בנע בירושלים שמחפש מדריכת חוץ?תורת חיים בעiז

חברה שלי מחפשת וכדאי גם סניף שהוא נורמלי ולא עכשיו ממש חילוני (סניף מעורב זה ממש אחלה)

מדשיותאנונימי (פותח)

טוב נושא קשוח אז ככה..

בתחילת ההדרכה היה לי ולמדשית שלי(נקרא לה א )בעיה עם עוד מדשית שלנו(נקרא לה ב) (אנחנו רביעיה). היה קשוח ממש. מלא אנשים התערבו בזה (הקומונרית, מהנוער ובכללי כל הצוות וכו)אומרת דוגרי הרבה מזה זה אני ומדשית א הגזמנו וחיפשנו אותה מלא ממש וכל דבר שעשתה הערנו לה ודווקא מדשית ב היתה בהקשבה וכיבדה ממש וממש השתדלה לשנות(מה שאני משה לב בדיעבד עכישו אז סתם הייתי חמה עליה ברמות לאיודעת להסביר למה). 

אחרי התערבות ודיבור הבעיה נפתרה(לפחות ככה אני ראיתי אתזה.) ביקשתי סליחה ושמנו את הדברים מאחורה.

עכשיו שמתי לב שמדשית א כל הזמן מעירה/ מחפשת את מדשית ב כאילו על סתם דברים היא איחרה טיפה כי אבא שלה במילואים ועזרה קצת בבית והיא עשתה פרצוף ואמרה לי אחכ שזה לא ניראה לה ובכללי על כל דבר היא מעירה מעקמת אף וכו.

עכשיו יש לי התלבטות אם להעיר לה ולהגיד לה כאילו היה מריבה את צודקת אבל שמנו תדברים מאחורינו תני לה קצת להוכיח את עצמה לא כל הזמן להסתכל בזכוכית מגדלת על מה שהיא עושה. או להתעלם ולראות מה יקרה ואולי להגיד לקומונרית

קיצור מקווה שיצא מובן מה אומרים?

תשחרר. לא בידיים שלךמשה
בכלל. אנרגיה של אנשים אחרים לא בשליטה שלך,סשום צורה. רק התגובות שלך.
כן אבלאנונימי (פותח)אחרונה

בסוף עכשיו לא כ"כ מרגישים את זה אבל אם זה ימשך זה יגיע למצב שהיה לפני כן שלא דיברנו המדריכות מלבד מי מכינה את הפעולה. מצב שבטוח לא רוצות להגיע אליו. אף אחת.

סיפור אהבה בסניף | עלילתי קצרElad Mukades

מצרף סרט קצר שעשינו, מסוקרן לשמוע תגובות ומחשבות שלכם עליו

במשפט - יוני המדריך, חותך את הקשר עם סיגל מבני עקיבא, בשם התחזקותו הרוחנית, אך מגלה שההתמודדות רק מתחילה. 

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש ארגון? לגבי צביעת קירות

צובעים על בדיםadvfb
אנחנו צבענו פעם על דיקטים, אפשר גם אולי במקלטהחנוניתאחרונה
קלסר הדרכה ונחשוןאוריהש

רעיונות לקטעים/משפטים לקלסר הדרכה?

וכמובן רעיונות למה להכניס לבפנים (חוץ מהכנת פעולה, רעיונות לערבים וכו)

ואשמח גם לקטעים ולמה להכניס לקלסר של נחשון (קטעים על עשיה וכו)

תודה רבה!

אולי יעניין אותך