זוכרים את..עמית-טליה

הדיון (לשם שמיים כמובן) על מצעד הגאווה,אז לצערנו הוא כן מתקיים וזה עוד שבועיים

מה שאומר שצריך לפעול ומהר!!!וב"ה גיליתי בשבת שפועלים ולא רק החרדים

יש את החרדים שעושים הפגנה (לא יודעת מתי...)

ויש את הציבור שלנו,שב"ה התעורר והחליט לפעול,הדרך שלנו זה לא הפגנה אנחנו עושים תפילה באותו יום באותו מקום!!!

זה יהיה בכיכר שהם מסיימים שמה את מצעדם,כולנו באים ומונעים את זה בדרך הנכונה ביותר פשוט להתפלל לבורא עולם!!!

-זה יוצא יום שישי,אז מי שארגן דואג שיהיו משפחות שיארחו וכדומה..

פרטים מורחבים בהמשך..זה מה שאני יודעת בנתיים!

שבוע טוב,חודש אירגון טוב!

בברכת חברים לתורה ועבודה!

שכוייח!!!שירה חדשה
איזה כיכר זה?מוח קודח
תפיצי את זה גם בפורום של אריאל (אני חושב ששם זה יועיל יותר...) וח"ח על הרעיון
רעיון נחמד אבל....צביקה

דמיין לעצמך את התסריט הבא המתפללים עומדים בכיכר ואז באים האנשים ממצעד התועבה ו.......בומס.

תכננו מה יקרה אז???מכות?המצעד יבוטל מעצמו?שוטרים יבואו ויגרשו את המתפללים?

אני לא מתנגד לזה אבל האם המתכננים חושבים על זה?

אני חושבת שכן..עמית-טליה

כי זה לא איזו חבורת ילדים שמארגנת

זה משהו ענקי..אני מבררת אם יש שיתוף של רבנים וכדומה..

צריך תפילה אבל לא שם!!האריאלניקהנאמן

תארי לך שיהיו גם ילדים שיחשפו לדבר הנורא הזה...

צריך לעשות יום קודם (זה יהיה הרבה יותר נוח וגם יבואו הרבה אנשים) בכותל (אני עובד על זה)

וואי ממש ישר כח על היוזמה המבורכת..הדר200
חשבתי שהוא יתבטל כבר!מה המצב
רעיון חזק. כולם להשתתף!!!!אנונימי (פותח)

הידד לעמית על היוזמה. אנא , גלגלו את זה הלאה. אני אביא כמה חבר'ה מהישיבה שלי, נתיב מאיר ושכל אחד יביא כמה שיותר . נתפלל חזק ליושב מרום שישמע תחנונינו ויבטל את החגיגה הרעה הזאת. כי בנפשנו הדבר!

בברכת חברים

הקרדיט לא אלייעמית-טליה

אני רק עזרתי בפירסום..

ואמשיך אותך

לתורה ועבודה!

אמאלה מאיפה נחתת עלינו?עמית-טליה

וממתי היהדות דוגלת במטרה שמקדשת את האמצעים?!?!

יופי הם חוטאים אז נראהלהם שגם לנו מותר,נדקור אותם,נהרוג גם אם צריך חפיף..

נעשה חילול ה' אדיר!גם

חפיף לא?העיקר שלא יעברו בי-ם..

החרדי הזה,שלפי מה שעשה ממש לא חרד לדבר ה' אלא בדיוק להפך,עשה את המעשה הקל ביותר הלך דקר וככה חשב שתיפתר הבעיה!

ממש חוכמה גדולה..

רגע!עמית-טליה

מזה "שוב רואים כיצד הציבור שלנו חושב"

ממתי אני דוברת הציבור שלנו?!אני מדברת בשם עצמי..

הציבור שלנו תמיד דואג לזה,ובצדק!!!יש לך אזהרות כ"כ רבות בתורה כדי לא להגיע למצב ש"ידברו עלינו" וזה מתחיל מהדבר הכי קטן,שאפילו כתם בחולצה,או להריח לא טוב!!כן סתם שתדע שזה אסור!!!

אני לא חושבת שאותו חרדי שימח משהו בשמיים,זה כמו שתגיד שבעמונה החבר'ה שהרביצו (בטעות גם אני נכנסת לאותו חבר'ה) רק רצו להראות לשמייים "שאכפת לנו" אבל אני בטוחה שבשמיים בכו כ"כ הרבה כשראו שאחים מכים אחד את השני!

תבין אין דבר כזה ביהדות שהמטרה מקדשת את האמצעים

כי גם המטרה וגם האמצעים צריכים להיות מותרים מהתורה!!!

לאיזה חרדי את מתכוונת???אנונימי (פותח)
כשאת מדברת על החרדי שדקר שלדעתך לא עשה נחת רוח לה' - לאיזה חרדי את מתכוונת? לדוס הזה פינחס בן אלעזר בן אהרן הכהן?
מאיפה אני יודעתעמית-טליה

איך קוראים לו

לחרדי שדקר שנה שעברה את אחד המשתתפים במצעד

הלוואיעמית-טליה

אם הוא היה חושב ככה המשיח היה פה

אבל המינימום זה להתפלל עליו ולא לדקור אותו

גם אם הוא בן אהרון הכהן (מיזה בכלל?!)

אויש נועמית-טליה

מביאים לי אנשים מפעם כשניהיה בדרגה שלהם נדבר..

דיברתי על ה"חרדי" שדקר ושעשה חילול ה'!

לא על הבן של אהרון הכהן!

סליחה?!?!?אנונימי (פותח)

חשבתי בהתחלה שאת צוחקת אבל זה באמת לא היה מצחיק.

מה זאת אומרת? מה ההבדל בין אז להיום?

פעם הם לא היו אנשים של פעם!!! הם היו המציאות, ואילו היום המציאות היא בידינו.

עמית! תחשבי על זה כמה דקות ברצינות! זה לא צחוק ולא צריך סתם לשלול הכל, אבל הנה - אנחנו רואות שכאשר קם יהודי ועושה מעשה - זה מה שמועיל לכל בני ישראל - במעשה שלו פינחס סילק מעם ישראל את כעס ה'!

(אני רק כותבת, אני אישית לא אבוא לשם כי זה נראה לי מטופש להוסיף להם חיות רק מזה שבאים, וחוץ מזה - אני מעדיפה לבוא לסניף - שמה לפחות סבבה בנים-בנות ולא כמו במצעד - בנים עם בנים ובנות עם בנות).

לא צחקתי בכללעמית-טליה

מה ההבדל בין אז להיום?!?!

על ירידת הדורות שמעת?!

ונכון הוא הציל,במקרה הספציפי הזה ,ועל מה אנחנו צמים בצום גדליה?!על יהודי שהרג יהודי ובגללו כל העם גלה!!!

את לא יכולה להחליט לבד מה לעשות ומה לא,ואין לנו היום גדולים מספיק שיחליטו אם מותר לרצוח או לא..בעז"ה כשיהיה לא יהיו עליהם עוררין אבל נכון לעכשיו מיהו אותו אדם שקם ומחליט לעשות מעשה נפשע כזה,ועוד כמה מציבורנו ממשילים אותו לבן אהרון הכהן!!!!את לא מרגישה שמשהו טיפה הזוי?

אם לא הבעיה היא אצלך חמודה..כי להרשות למעשה כזה זה בדיוק כמו לעשות..

וניכה הוא היה מועיל במשהו,כי בספר במדבר מסופר שהוא עצר את המגפה,ופה ממש לא!!!אז מה המסקנה?שכנראה לא זוהי הדרך ללחימה!!חשבת על  זה?!

טיפת היגיון

(ואני שיא הבשוק לא ידעתי שיש אנשים שמסכימים עם רצח ,עצוב מצב הדור שלנו פשוט עצוב)

וממש נחמד שאת מעדיפה לשבת בסניף שלך ולא לבוא ולעשות משהו והמשהו שהכי יכול להועיל זוהי התפילה!!!

בטח כשיציעו לך לדקור מישהו תקפצי על הרעיון..

ה' ירחם!

התכוונתיאנונימי (פותח)
שאני מעדיפה בנים-בנות בסניף ולא מצעד נפרד... (ואל תקראי לי חמודה, אני מעדיפה בנים!)
טוב יש גם ירידת הדורות גדולה ברמת העברותצביקוש
שמעתי מפי הרב החשוב הרב מנחם דתיש שפעם הביאו לרב שפירא חיבור בשם "הגהות הזרזיר" או משהו בסגנון הזה על שולחן ערוך.
בחיבור הזה היו שתי הגהות:
הראשונה היתה על כך שכתוב בשולחן ערוך: "יתגבר כארי לעשות רצון אביו שבשמיים" - הגיה המחבר שבדורנו בגלל ירידת הדורות מספיק להתגבר כחתול ולא חייבים ממש להתגבר כאריה.
לא אתייחס כרגע להגהה השניה כי היא לא קשורה כל כך לנושא אבל בקשר להגהה הראשונה הרב שפירא אמר שזה לא נכון, כי ירידת הדורות היתה גם ביחס לאריות, ואריות של היום זה לא כמו אריות של פעם ולכן גם היום צריך להתגבר כאריה ולא מספיק להתגבר כחתול.

אותו דבר גם כאן, מקווה עמית שלא תצטרכי הסברים רבים ונוספיםף OK?

אתה מבין? אנשים כמוך יודעים רק לדבר...איתן6

במקום לנסות למצוא פתרון או לעזור...רק תלונות וביקורות !!

קדימה, לך תדקור... נראה לאן תגיע.

רפואה שלמהעמית-טליה

אתה מוזמן להביא את השם המלא שאני אתפלל עלייך..אתה זקוק לזה דחוף!

בהצלחה "בגבורה" שלך...

אין בעיהעמית-טליה

אני אלך לשיר עם אריות כי זה אדם נורא שפוי ולא "סתום" כלשונך

שאלת איך אני אתפלל עלייך?!

אפתח את הסידור ואתחיל להתפלל,וע"י ההתרוממות אני אבטל את גזירת ה',אני מאמינה שהוא יודע שכוונתי היא לך..

אבל רק שתדע שהתורה מתייחסת לאותם אנשים עם בעיה נפשית,באדם כזה אתה לא יכול לפגוע אלא לנסות ללמדו ולהראות לו את הדרך הנכונה סה"כ הוא מסכן!

תפסיקו לחפור!!! ותענו לגוף ההודעה....צרי

תתוכחו במסר אישי.....

מאוד חשוב לבוא לתפילה שתהיה במצעד.... אפילו אם יהיו מכות.....

אם מישהועמית-טליה

מציבורנו יכה אני אעעודד את היס"מ להכות בו גם..

כל עוד הוא יתחיל...

יחס גורר יחס!

מה אתם מפגרים?! (סליחה על הביטוי)האריאלניקהנאמן

אתם באמת רוצים לחשוף את עצמכם לטומאה הנוראית הזאתי? אני עכשיו מארגן משהו (די ענק) שבעז"ה יהיה

אולי..עמית-טליה

מה רע בלהיות מפגר?

ותארגן ותודיע ובעיקר שזה יופץ!!!

סליחה.. הייתי צריך לכתוב מטומטמים <ב>האריאלניקהנאמן
אל תדאגי את כבר תדעי
כדי שתתחיל להרגע ולדבר יפה! (ואולי גם לדעת לכתוב)אביעד

נחמיהעמית-טליה

בתור אחת שמאוד בעד קירוב

ותמיד מנסה לקרב...

אני יודעת שכשאני הולכת לדבר עם חילונים ובאמת ברצון טוב אני אדבר איתם אבל אם זה יגיע למצב שהם מזלזלים יורדים מבזים הם עברו את הגבול!

וכאן אתה לא צריך לספוג את זה!

חשוב לקרב,אבל חשוב גם להביע עמדה נחושה שאתה עומד על עקרונותייך שאתה לא נותן שיקללו לידך שיבזו אותך וכדומה! ההתפייפיות הזאתי רק נותנת להם לחשוב שהם יכולים להסתלבט עלינו תמיד והדתי "החננה" הזה יספוג!

תלמד להפריד לרוב צריך לקרב אבל כשעוברים את הגבול..אתה הולך אחורה כי זה לא מתאים לך הדיבור וההתנהגות הזאתי!

אני כןעמית-טליה

חושבת שצריך לקרב אבל גם להבהיר את הגבול!

לא להתרפס כל הזמן תחת המילים "קירוב לבבות"

הרבה יותר מבת 15עמית-טליה

דבר שני אל תגיד לי מה לעשות ומה לא

דבר שלישי לנחמיה אני אומרת את דעתי גם אם היא שונה מדעתו!

אחי זה שאתה חילוני זה לא מקנה לך זכויות של לקללאביעד

אנשים וכד'

דווקאאנונימי (פותח)
נראה לי שחילונים מדברים יותר יפה (לפחות אילו שאני מכירה), הפה המלוכלך שלו דווקא מזכיר לי כמה חבר'ה אצלי בסניף...
לא אמרתי שחילונים מקללים יותר!אביעד

ולפי דעתי זה לא נכון להכליל כאן ציבור

אלא התכוונתי שזה שאנחנו צריכים להחזירו בתשובה זה לא אומר שלכן מותר לו לקלל אותנו

מה מביא אותנו לחשוב אתזה?!עמית-טליה

אמממ בוא נחשוב..

הקללות שלך..?!?!?!?!?

ממתי דתי אמיתי מקלל???(שמתי דגש על האמיתי)

הצורת הדיבור והזלזול שלך לאנשים!!

אם באמת היית משלנו היית מתנהג נורמלי יותר,אולי אתה בבני עקיבא מאלה שבאים רק בחודש אירגון...לא נורא זה תפקיד בני עקיבא להכניס שכל לאנשים כמוך..

ומי שאמר שחילונים לא מקללים ככה,צאי מהבועה ותראי כמה הם מקללים אפילו את הורים שלהם,למרות שאצלנו זה כבר עבר את שלב הקללות מילה לא במקום מוציאים לך סכין,נשמע מופרך אבל ככה זה!

חתיכת דפקט... מי אתה שתדבר אליה ככה ?!איתן6

תחזור לחור שממנו באת

מעניין שכל אלו ש"מגנים" עליך נרשמו היום\אתמול וישאיתן6

להם בין 1-5 הודעות.

קיצרר מאיפה אתה?

בוא לירושלים (עדיף כמה שיותר קרוב להדסה עין כרם)

בואו נפסיק עםעמית-טליה

האיומים האלה

הם לא יועילו במשהו...

שכל אחד יגיד את דעתו אם תרצו תגיבו,אם לא אתם יכולים גם להתעלם!

אין חילונים. יש יהודים.אנונימי (פותח)
זה היחס אצלנו לחלונים? שהם מקללים וכך? איזו הכללה גורפת. הם קודם כל יהודים כמונו. כל יהודי יקר מאד בעיני ה' בלי לתחשב במצבו. בע"ה כולם, גם אנחנו(כן כן) נזכה לעשות תשובה
ולמהאנונימי (פותח)
למה את התגובות המגעילות של מי שקורא לעצמו איתן6 לא הורידו???
מחללי שבת בפורום??אנונימי (פותח)
לא יודע אם שמתם לב, אבל כשפתחתי את הפורום מוצ"ש ראיתי הודעות של ג'וני ווקר משעה 18:01 איך יכול להיות?
ולמה לי נראה שג'וני ווקר פותח כינוי חדש כל 2 שניותהאריאלניקהנאמן
טיטון,כלת וישמן,ג'וני ווקר כולם חד הם תמצא חיים
דווקאאנונימי (פותח)
כלת וישמן זו אני. חתומה על זה.
ואת גם ג'וני אז דיייייייהאריאלניקהנאמן
ב6 ודקה כבר היה ;מוצאי שבת....צרי
הוא התכוןעמית-טליה
6 ודקה ביום שישי
דיייי תפסיקו לחפור עליו!!!!צרי
מה אכפת לכם כמה שמות הוא ממציא ובאיזה שעות הוא היה במחשב......
את צודקתעמית-טליה
חחחחחחחאיתן6
מותר להתפלל?אנונימי (פותח)

אני מצד אחד גר בארץ קרה ורגועה, ואני נגד כל ההתלהמות אצלכם. סכין זה רק בארצות ברבריות דרך לפתור בעיות. במקומות מתקדמים יש נשק חם...

סתם, גם במקומות מתקדמים לפעמים משתמשים בסכינים. אבל לא כנגד מצעדים - זה טוב רק אחד על אחד.

אבל לגופו של ענין: מותר להתפלל ליד הסוטים האלה? מה עם צניעות?

לי נראה שיש שתי בעיות במצעד - הגאוה, והנורמות הפסולות של העולם המערבי, שבעיקר נגד "פרו ורבו" ובעד מימוש עצמי בלי עתיד ובלי התמסרות. מזה יוצאות גם המשפחות החד-מיניות וכאלה.

אצלנו כשהיה מצעד גאוה, כל הסטרייטים האינים עשו מצעד נגד, כשהנשק העיקרי היה יצירה מאולצת של זוגות נורמליים - שלכל אחד מהגאוותנים נצמדה אחת משלנו, ולכל אחת מהגוואתניות נצמד אחד משלנו (שלנו בעקרון, כי אני דתי, אז לא יכולתי לעזור). זה היה מצעד אהבה אמיתי - מה שאצלכם קוראים "באהבה ננצח".

בכל מקרה, זה לא מתאים לדוסים בארץ, וגם אין מספיק בירה בשביל לעשות את זה בכיף ובאהבה, בלי תקיפות.

אבל אפשר לעשות מצעד הנשואים הענווים - כל הזוגות יבואו עם כל העגלות והילדים, וכל התנועות המעורבות ירקדו הורה. זה יהיה מלא אהבה ושמחה וכיף, בלי התלהמות, ואפילו יאפשר לאנשים להסתובב בין המצעדים ולעשות אחדות.

תראה:צביקוש

ראשית: אני חושב שכן עושים את התפילה במצעד: הבנות יהיו עם הומואים והבנים עלם הלסביות ובכך נשיג שני דברים חשובים: קודם כל זה כבר לא יהיה מצעד חד-מיני כי אנחנו נהיה איתם ומצד שני לא יהיו כאן בעיות של תערובת בנים בנות כי גם הבנים שלהם וגם הבנים שלנו לא נחשבים ממש בנים וכן להפך.

דווקא בקיץ האחרון ביקרתי בארץ רגועה וקרה (אולי אפילו אותה ארץ בה אתה מתגורר) ובמהלך שהותי שם היה אירוע ענק: "סטריט פאראד" - מין תהלוכה של רוב משוגעי אירופה מסוממים ושפוכים רוקדים ברחובות וכו' וכו' אין להאריך בדבר שצריך לקצר, ולא יאומן: היו שם שנים-שלושה יהודים שניסו להשתלב בין הרוקדים על שפת האגם (זה היה ליד אגם גדול שסביבו שוכנת אותה עיר בה התקיים המצעד) ועשו משהו שעדיין איני יודע אם הוא חילול ה' או לא וגם איני רוצה להאריך בכך, אבל מי יודע - אולי זו גם הדרך המתאימה לנו להתמודד עם המצעד בירושלים?

שטויות במיץ!האריאלניקהנאמן
החסידים באגם - הסיפור האמיתיאנונימי (פותח)

לגבי ההצעה שלך למצעד המעורב, לא נראה לי שייך (איני רוצה לפרט בפורום, אבל החלק של להכניס את הבנים שלנו איפה שהצעת זה לא שייך, שמירת העינים וגם הרבה דו ודי). ההצעה שלי כבר יותר טובה, לא בדיוק מעורב אלא יותר משפחתי. אבל אני מתנגד גם להצעה שלי, כמובן. אם כי התיקון השלם של מישהו עם נטיות הפוכות זה להתחתן וללדת ילדים, כפי שכל הרבנים האמיתיים אומרים.

לגבי מה שספרת על הארץ הקרה שבקרת בה - זו לא הארץ שלי. אני בסווידן - תקרא בכרטיס האישי - והמצעד שאתה מתאר היה ליד ציריך, לפי מה שראיתי בטלווזיה. אבל לא התאפקתי, הרמתי טלפון לחבר בציריך, והוא סיפר לי מה היה. מה הבושה ומה חילול ה'? הם רקדו (בגלל שהם חב"ד, הם רקדו "יחי אדוננו"), והם הראו שמצד אחד משתלבים (הם לא היו כל כך לבושים, כי הם קודם טבלו באגם, וככה הם התאימו מאד למצעד) ומצד שני שומרים על יהדות גאה (טוב, לא התכוונתי גאה, אבל עם ראש מורם בעוז, מובן, כן?) בזה שהם היו עם כיפות. כיפות שחורות שפעם אחת מראים אהבה ולא דקירות (לא כמו ג'וני ווקר האדיוט, שקופץ בראש כאן עם אלימות כל הזמן - אולי תברר אצל החברים בציריך איך מתנהגים). מי שרוצה יותר פרטים, והסבר על המבצע הזה, אולי שיהיה בקשר עם בית חב"ד בציריך, הרב רוזנפלד, שהוא יהודי יקר וכל מה שהוא עושה זה בטח מלא רצון טוב.

אני לא יודע אם זה יתפוס כל כך חזק בישראל, כי הפאנטים שם שונאים כל מי שקצת שונה מהם, ואם תשיר "יחי אדוננו" עוד כולם עלולים להרביץ לכם. אולי באמת תתלבשו כמו במצעד, ורק תשאירו כיפות גדולות, אבל תשירו נגיד "עוצו עצה" או "עם הנצח" - משהו שלא ירביצו לכם בטעות. בכל מקרה, הכי טוב באמת להביא אגם לירושלים, בהפתעה, ולהטביע את כל החבר'ה של המצעד בהמון אהבה ומים ושמחה. אם תזרח שמש ואנחנו נשפוך אגם, בסוף עוד תהיה קשת, שתזכיר לה' שלא להביא את המבול (לכן הם הולכים עם קשת? זה מן ביטוח כזה? מישהו יודע?).

בכל מקרה, תהיו בסבבה, תעשו הרבה לחיים בשבת בירושלים, אצל המארחים שלכם

חשוב לא להתבייש, וגם אם לא הגישו לשולחן אז לבקש בפה מלא, או לחפש בארון - דגים בסעודת שבת. זה חשוב כל שבת, ובעיקר בשבת כזו, כדי להזכיר שהדגים לא השחיתו את דרכם על הארץ

אהבת ישראל בנשמהאנונימי (פותח)

מה שאני אוהב אצל ג'וני זה הישירות, הכנות, חכמת הביבים שהוא ניחון בה. מה שמראה שאין יהודי מיותר, וכל אחד מוסיף את הגוון שלו.

האמת, שג'וני הוא אחת הסיבות שהפכתי מסביל לפעיל בפורום. ראיתי איך מקבלים באהבה גם שונים, והבנתי שלמרות שמאז שהייתי בבני עקיבא עבר הרבה זמן, ואז גם סבלתי כל הזמן מהחבר'ה, בכל זאת היום יש הרבה יותר פתיחות וסובלנות. גם לפנאטיות, גם לאלימות, גם ללשון הגסה, אבל גם למסכנות ולחיים בשולי החברה, לאלכוהוליזם, ובעצם לכל מה שדחף אותי לפתוח את הפאב שלי בסווידן. מי ש'נקי' אולי לא מבין מה עובר על ג'וני, אבל אצלי יש הרבה חבר'ה כאלה. אני אוהב אותם. אני אוהב את ג'וני ווקר. אני אוהב לשתות ג'וני ווקר, רד לייבל, בלק לייבל, גולד לייבל, בלו לייבל ואפילו גרין לייבל. אבל אחרי הכל, אין כמו המשקאות של סווידן, אין! אין! אין!

וגם אין כמו בני עקיבא, שאוספת תחת כנפיה את כל היהודים באהבה, פותחת בתי חב"ד בכל מקום, עושה מבצע תפלין וטהרת המשפחה, ושומרת שלא יתבוללו בין הגוים.

תודה

תודה

תודה

מה ההתלהבות?צביקוש
מה ההתלהבות???

כמו שציינתי קודם (ואני דווקא לא רציתי לפרט את הסיפור באגם) - זה לא נראה לך חילול ה' שיהודים חסידים רוקדים ומנופפים בבריתו של אברהם אבינו בראש כל חוצות לעיני כל העמים?

מה ההתלהבות שלך מזה?

(בטעות זה נכנס לי לאשכול אחר, סליחה)
ומה איתנו?!אנונימי (פותח)

ומה יעשו בנות שאין להם לא פאות ולא גאווה אחרת לנופף בה (למרות שאני יודעת שנשי כמהילי דמיא ואף על פי כן...)???

ומה תגיד על ...אנונימי (פותח)

יופי שאתה כל כך מלמד עליהם זכות, ומה תגיד על הסיפור שהיה בדיוק באותה תקופה והתפרסם מאד על אותם אנשים בדיוק (שאתה מתעקש לכנותם "חסידים") שהטילו את מימיהם ממסוק מעל ציריך, ואחר כך הישקו את הטייס הגוי ב"שיריים" של המבצע?

צריך להבין שיש גבול לכל תעלול!

ממי שמעת את הסיפור הזה???אנונימי (פותח)
הגזמת גו'ני, תרגיע.אנונימי (פותח)
עם כל האהבה הגלויה שלי אליך (כפי שרץ בינינו במסר"ש ועוד...) אני מוכרחה לומר שכדאי שגם תתחיל להקשיב לאחרים ולא ישר להתעצבן כל רגע. תראה איזה דברים חשובים הבנאדם כותב, תתחיל קצת להפנים, אחרי הכל אנחנו מאד משתדלים איתך ומנסים לקרב אותך, אז תעזור גם לנו.
לפאם-שפיל יקיריאנונימי (פותח)

תרשה לי לכנות אותך כך. אתה היחיד כאן, חוץ מכלת וישמן- שמבין אותי. אבל אני לא מסומם או משהו כזה. יש לי כאלה חברים, אבל אני לא. אני נקי. אבל כמה הערות, ברשותך:

-אם בני עקיבא פןתחת "בתי חב"ד" כמו שאתה כותהב ועושה מבצעי תפילין, ומונעת התבוללות, למה לא ללכת על המקור?

-אתה כותב שהמשקאות של שוודיה יותר טובים. שכח מזה. קשקוש בוודקה!! הכי טוב זה סקוטש בלנדד ג'וני ווקר יייעעסססס!!! ואין כזה דבר גרין לייבל בכלל.ואם כבר מדברים, אשמח שתזמין אותי לארצך או שתבוא לארץ ישראל ונעשה תחרות שתיה. אתה עם אבסולוט, אני עם ג'וני. ואז נתחלף. אם תתן לי סקייפ נעשה את זה בסקייפ.

אתה אוהב ישראל אמיתי וישר כחך. אתה מבין אנשים ולא רק שופט אותם לפי קטגוריות חברתיות ואחרות. הלואי שירבו כמותך  בארץ וגם בכל מקום אחר בעולם.

נקרעתי...נשארת חסויהאחרונה
פשוט קטעים איתכם כאן...
אבל למה למחוק?לא יפה?אנונימי (פותח)
לפי דעתכם:שמיניסט באמ"ש
האם צריך להקים תנועת נוער בגרעין שנכנס לתוחמת הצפונית ב"רצועת עזה"?
הנחשון יוצא לטיולים עם כל הסניף?אנונימי (פותח)
תלוירעות שרהאחרונה

בנטיעות וכזה נראה לי שכן

במחנה יש משהו נפרד

אני צריכה פעולה פיגוזית על תפילהאחי אהוביה

יש למישו אולי?

קצת יותר פרטים, גברת תותחיתימח שם עראפת

לאיזה גיל, איזה חלק שקשור לתפילה?

אשמח גם..אנונימי (2)

כיתה ד..

על החשיבות של להתפלל מנחה בסניף..

אצלנו אחרי המפקד כל שבט מתפלל לבד והרבה חניכות לא ככ שותפות במקרה הטוב יושבות בשקט במקרה הרע גם מדברות ואז יוצא שמי שמתפללת כביכול מפסידה כי היא לא בענינים.

רוצה פעולה מפוצצת כזאתי על תפילה ולמה חשוב שיגרה אותם להתפלל..

לכיתה ואחי אהוביה

חלק ממערך בת מצוה

באמת להעביר להם את ההרגשה שתפילה זה לא עול, זה לא עוד משימה מעיקה שצריך לסמן עליה וי.. 

צ'אט ג'יפיטיזיויק

להלן מערך שיעור של חצי שעה בנושא תפילה, המיועד לנוער דתי בכיתה ו' ומחולק לשלושה חלקים של 10 דקות כל אחד. המערך מותאם לגיל ולרקע הדתי של התלמידים, תוך שימוש בשפה פשוטה ופעילויות קצרות וממוקדות:

חלק ראשון: פתיחה והיכרות עם הנושא (10 דקות)

מטרה: לעורר עניין ולחבר את התלמידים לנושא התפילה.  

דקה 1-2: שאלה פותחת  

שאל את התלמידים: "מה אתם מרגישים כשאתם מתפללים? משהו מיוחד או אולי משהו שקשה לכם בזה?"  

תן ל-2-3 תלמידים לשתף בקצרה (30 שניות לכל אחד).

דקה 3-5: סיפור קצר  

ספר סיפור קצר על חנה מהתנ"ך (שמואל א', פרק א'): "חנה התפללה בלב שלם לבקש בן, והתפילה שלה הייתה כל כך חזקה שהיא ממש דיברה עם ה' כמו עם חבר."  

שאל: "מה אתם חושבים שהפך את התפילה שלה למיוחדת?"

דקה 6-10: דיון קצר  

שאל: "למה לדעתכם חשוב להתפלל? מה זה נותן לנו?"  

עודד תשובות כמו: קשר עם ה', שקט בלב, תחושת תמיכה.

חלק שני: הבנת התפילה דרך פעילות (10 דקות)

מטרה: להמחיש את המשמעות של התפילה בצורה חווייתית.  

דקה 1-2: הסבר קצר  

אמור בצורה פשוטה: "תפילה היא כמו שיחה עם ה'. לפעמים אנחנו מבקשים, לפעמים מודים, ולפעמים סתם רוצים להרגיש קרובים."

דקה 3-8: פעילות קבוצתית  

חלק את הכיתה ל-3 קבוצות קטנות.  

תן לכל קבוצה משימה:  

קבוצה 1: כתבו 3 דברים שהייתם מבקשים בתפילה.  

קבוצה 2: כתבו 3 דברים שהייתם מודים עליהם.  

קבוצה 3: כתבו 3 דברים שמרגישים לכם קרובים ללב בתפילה (למשל: שיר, מילה או רגע).

כל קבוצה מקבלת דף ועט, ויש להם 5 דקות לעבוד יחד.

דקה 9-10: שיתוף מהיר  

נציג מכל קבוצה משתף בקצרה (30 שניות לקבוצה).

חלק שלישי: סיכום וחיבור אישי (10 דקות)

מטרה: לעזור לתלמידים לקחת את הנושא איתם ליום-יום.  

דקה 1-3: דבר תורה קצר  

אמור: "בתפילה אנחנו לא רק מדברים, אלא גם מקשיבים. כמו שכתוב בתהילים 'קרבת אלוקים לי טוב' – כשאנחנו מתפללים, אנחנו מתקרבים לה'."

דקה 4-7: פעילות אישית  

תן לכל תלמיד דף קטן וכתוב עליו: "כתבו משפט אחד שהייתם רוצים להגיד לה' בתפילה שלכם היום."  

תן להם 2-3 דקות לכתוב בשקט.

דקה 8-10: סיום מעודד  

אמור: "כל תפילה חשובה, גם אם היא קצרה או פשוטה. נסו השבוע להתפלל משהו קטן מהלב שלכם."  

סיים בשאלה: "מי רוצה לשתף את המשפט שלו?" (רשות, לא חובה).

הערות למנחה:

שמור על אווירה קלילה ומכבדת.  

התאם את הקצב לפי התגובות של התלמידים – אם חלק אחד מתארך, קצר את הבא.  

הבא דף ועטים לפעילויות.

אם זה בשבת קודש תעביר בעל פה.

בהצלחה!

חמוד אבלאנונימי (2)

מחפשת יותר פעולה עם משחקים שבסוף מתקשרים לענין התפילה פחות דיונים ושאלות

צריך משו עם נשמה 😉אחי אהוביה
כן ברור אבלאנונימי (2)

מנסיון כל הדיונים וכו לא ככ פועל הם צריכות לזוז חח

לאלא התגובה שכתבתי היתה לזו של @זיויקאחי אהוביה

אני ממש מסכימה איתך..

אה הבנתייאנונימי (2)
טוב אז אם את מוצאת משו אני אשמח שתעדכניאחי אהוביה
סגורראנונימי (2)
מה את מחפשת?אנונימי (2)

לאיזה כיתה?

לגמריזיויק
יש לי כמה חומריםאנוני-מי?
אז אני אשמחאחי אהוביהאחרונה
מכירים סניף בנע בירושלים שמחפש מדריכת חוץ?תורת חיים בעiז

חברה שלי מחפשת וכדאי גם סניף שהוא נורמלי ולא עכשיו ממש חילוני (סניף מעורב זה ממש אחלה)

מדשיותאנונימי (פותח)

טוב נושא קשוח אז ככה..

בתחילת ההדרכה היה לי ולמדשית שלי(נקרא לה א )בעיה עם עוד מדשית שלנו(נקרא לה ב) (אנחנו רביעיה). היה קשוח ממש. מלא אנשים התערבו בזה (הקומונרית, מהנוער ובכללי כל הצוות וכו)אומרת דוגרי הרבה מזה זה אני ומדשית א הגזמנו וחיפשנו אותה מלא ממש וכל דבר שעשתה הערנו לה ודווקא מדשית ב היתה בהקשבה וכיבדה ממש וממש השתדלה לשנות(מה שאני משה לב בדיעבד עכישו אז סתם הייתי חמה עליה ברמות לאיודעת להסביר למה). 

אחרי התערבות ודיבור הבעיה נפתרה(לפחות ככה אני ראיתי אתזה.) ביקשתי סליחה ושמנו את הדברים מאחורה.

עכשיו שמתי לב שמדשית א כל הזמן מעירה/ מחפשת את מדשית ב כאילו על סתם דברים היא איחרה טיפה כי אבא שלה במילואים ועזרה קצת בבית והיא עשתה פרצוף ואמרה לי אחכ שזה לא ניראה לה ובכללי על כל דבר היא מעירה מעקמת אף וכו.

עכשיו יש לי התלבטות אם להעיר לה ולהגיד לה כאילו היה מריבה את צודקת אבל שמנו תדברים מאחורינו תני לה קצת להוכיח את עצמה לא כל הזמן להסתכל בזכוכית מגדלת על מה שהיא עושה. או להתעלם ולראות מה יקרה ואולי להגיד לקומונרית

קיצור מקווה שיצא מובן מה אומרים?

תשחרר. לא בידיים שלךמשה
בכלל. אנרגיה של אנשים אחרים לא בשליטה שלך,סשום צורה. רק התגובות שלך.
כן אבלאנונימי (פותח)אחרונה

בסוף עכשיו לא כ"כ מרגישים את זה אבל אם זה ימשך זה יגיע למצב שהיה לפני כן שלא דיברנו המדריכות מלבד מי מכינה את הפעולה. מצב שבטוח לא רוצות להגיע אליו. אף אחת.

סיפור אהבה בסניף | עלילתי קצרElad Mukades

מצרף סרט קצר שעשינו, מסוקרן לשמוע תגובות ומחשבות שלכם עליו

במשפט - יוני המדריך, חותך את הקשר עם סיגל מבני עקיבא, בשם התחזקותו הרוחנית, אך מגלה שההתמודדות רק מתחילה. 

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש ארגון? לגבי צביעת קירות

צובעים על בדיםadvfb
אנחנו צבענו פעם על דיקטים, אפשר גם אולי במקלטהחנוניתאחרונה
קלסר הדרכה ונחשוןאוריהש

רעיונות לקטעים/משפטים לקלסר הדרכה?

וכמובן רעיונות למה להכניס לבפנים (חוץ מהכנת פעולה, רעיונות לערבים וכו)

ואשמח גם לקטעים ולמה להכניס לקלסר של נחשון (קטעים על עשיה וכו)

תודה רבה!

אולי יעניין אותך