יעקב אבינו לא מת!אנונימי (פותח)

שמעתי השבוע דבר מדהים, נכון מאד, שחשבתי שכדאי לשתף בו את החברים בישראל:

בשנה האחרונה כולם כבר הרגישו שיש עימות בין חוקי התורה לחוקי המדינה (להבדיל אלף אלפי הבדלות בין קדש לחול, בין הטהור ובין הטמא וכו'). כל מי שיש בו שמץ יידישקייט ידע שחוקי התורה קודמים לחוקי המדינה. אפילו אני, עם השמץ שקבלתי בשנים שהייתי בארץ, בבנ"ע, ידעתי את זה.

אבל המדהים, ששמעתי השבוע, וחטפתי זעץ חשמלי, שזו בכלל לא השאלה. יכול מישהו להבין שחוקי התורה קודמים לחוקי המדינה, ובכל זאת לחשוב שהמדינה בכללותה קודמת לתורה. זה מי שחושב שהמדינה זה עמישראל, וישראל קודמים אפילו לתורה, ולא מבין שבלי תורה שמגלה את מעלת ישראל אז זה בכלל לא בגדר ישראל (בגלוי). לכן המדינה היא לא ישראל, וצריך להפנים עמוק שהתורה קודמת למדינה.

מי שמבין את זה הוא הישראל האמיתי, ה"יעקב איש תם" שמקדים ת'ורה למ'דינה. מי שמקדים מ'דינה לת'ורה הוא מת, ח"ו, ו"יעקב אבינו - שהוא ישראל האמיתי - לא מת".

תחשבו על זה. אני עדיין מתמודד ותוהה אם זו לא הסיבה האמיתית שעברתי לסווידן

שבוע טוב לכולם ולכולן

אהבה מתמדת, ולחיים תמידי

דווקא שמעתיאנונימי (פותח)

בשם ר' יוני מהלכי המפורסם כאן בפורום הסבר לענין של אלו שחושבים שהמדינה קדמה לתורה, על כך שזה על דרך שהקוף קדם לאדם (וחלילה לנו לחשוד ברבי יהונתן שהוא מאמין באבולוציה של דארווין רח"ל אלא זה על דרך יתוש קדמך - שהקוף באמת נברא לפני האדם). עיקר הטעות היא כאשר אנשים חושבים שבגלל זה שהקוף קדם לאדם אז זה אומר שהקוף הוא עדיף על האדם.

ועם כל זאת - בוודאי שהתורה קדמה למדינה, שכן התורה קדמה 924 דורות לעולם ואילו היצר הרע (יחד עם שאר המלאכים) נברא לפי דעות מסוימות ביום שני ולפי דעות אחרות ביום שישי בין השמשות, כך שבין כך ובין כך אין שום סיבה ןתירוץ לחשוב שהמדינה קודמת לתורה.

ומה שכתבת שיש החושבים שהמדינה היא עם ישראל - באמת שטות גמור היא ואין אפילו מה להרהר בדברים הבדויים.

ונאים הדברים בדיוק הלילה, אור לט"ו בחשון שזה יום העצמאות של מדינת ישראל הראשונה - זו שנפרדה ממלכות יהודה, "החג אשר בדו מליבם" - היום שירבעם בן נבט תיקן להתאסף בו בבית אל ולחגוג ברוב מנגל וחידונים וכו' וכו' אין להאריך בדבר המצער. (אולי יש סניפים שעדיין חוגגים יום זה?)

בכל אופן ישר כח

ובברכת חברים (שכידוע מתקופת הבעל שם טוב אין יותר רב ותלמיד אלא כולנו חברים) לתורה (תורתו של משיח - תורה חדשה מפי תצא) ולעבודה (עבודה שבלב - זו תפילה - עבודה באמת עד מיצויה של נפש).

ישר כח לכלת וישמןאנונימי (פותח)
את כותבת יפה נורא. את יודעת? באמת מאז ההתנתקות- גירוש היהודים מארצם ע"י ממשלה של יהודים - הראשון מסוגו מאז ימי הרומאים - אני רואה שיש הרבה שהפסיקו לסגוד למדינה, ושבאמת הם מבינים שהיא רעה לעם ישראל. עם ישראל צריך מלכות אמיתית. מלך ממש. כמו שכתוב בתורה. מה לנו שנחליף את התורה הקדושה ברעיונות של גויים? ולא- לא מתפשרים!!!!!!
ככה זה כשמנותקים מהארץעמית-טליה

מנותקים גם מהעם..

אף אחד דתי לא חושב שחוקי המדינה הם על התורה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

גם לא הממלכתי הכי גדול! כי אם למישהו מהם המפקד יגיד לחלל שבת אף אחד ואף אחד לא יעשה את זה!

אז תפסיק לקשקש בשכל ולהוציא דיבה על ציבור שלם!

מלת המפתח היא "על צבור שלם"אנונימי (פותח)
עמית נעלבה ש"מוציאים דבה" על "צבור שלם" בצבור הדתי הלאומי יש כל מיני דברים חשובים מאד: המדינה, הצבא, הממלכתיות ושוב המדינה ושוב הצבא. אבל מי שלא מבין לעולם לא יבין- שהדבר הכי חשוב הוא "הציבור שלנו". הרחבה בהמשך
אתה מרקוס באומן? טייס המסוק מציריך?אנונימי (פותח)
bb heli?
כנראה לא הובנתי כראויאנונימי (פותח)

כאן, בסווידן, לא רגילים לקצב האלים והמתלהם בארץ. במובן הזה אולי אני לא מחובר לעם. במובנים אחרים דווקא כן, קורא, מעודכן, מדבר, מבקר הרבה, מזמין חברים. אמנם המחשבה המוזרה שהעם = הדתיים קצת לא מובנת לי, אבל זה לא כל כך חשוב לנידון.

מה שכתבתי זה ששמעתי דבר חדש ומקורי גם למי שמבין שחוקי התורה קודמים לחוקי המדינה, שזה רוב הדתיים והממלכתים ההגונים (יש גם אחרים, אבל בשיטת הקטלוג המקובלת - אז הם לא דתיים.... אין דתיים רוצחים/גנבים/אנסים/שחושבים שחוקי המדינה חשובים מחוק התורה). שגם מי שחושב שחוקי התורה קודמים לחוקי המדינה, עלול לחשוב בטעות - במודע או שלא במודע - שהמדינה קודמת לתורה, ושאין זהות בין המדינה לחוקיה כפי שאין זהות מלאה בין התורה לחוקיה. תקראי תשובות של הרב הרצוג עוד מלפני קום המדינה, בספריו החשובים והמענינים על חוקה ומדינה, ורואים מבין השיטין שהמדינה זה מונח יסודי ובסיסי וצריך למצוא דרכים שלא יסתור את חוקי התורה, כולל 'קומבינות' הלכתיות (שיש להן מקום במקרים רבים, ואין לי משהו נגדן כשלעצמן - אינני קראי), בשביל לאפשר את היצור הזה שנקרא מדינה במתכונתו הנוכחית. זו - או כיוצא בה, אם לא הבנתי נכון את הרב הרצוג זצ"ל - גישה המקדימה את המדינה לתורה, על אף שהיא מקדימה את חוקי התורה לחוקי המדינה.

אם עדיין לא הובנתי, אשמח להרחיב. חזקי ואמצי

אתה חוזר שוב ושובעמית-טליה

על האמירה המוטעית שלך...

אין דבר כזה קודם מדינה ואח"כ תורה!!!לא קם ולא יקום!

יש תורה בראש ואח"כ מדינה..שכן גם בה צריך להתחשב! על אף היותה חילונית והיא לא האידיאל של שום דתי אמיתי אבל היא חלק קטן והתחלה קטנה לגאולה ולמה?!כי היא גם עושה הרבה טוב!נכון היא מגרשת,והיא מכה יהודים,אבל היא גם אוספת יהודים,היא גם שומרת על היהודים,הנוחיות הזאתי בשוודיה שלך יכולה מחר להשתנות. והרמב"ן אומר בפירוש שתחילת הגאולה תיהיה כאשר יהיה שלטון יהודי בארץ ישראל והוא אפילו מציין שלא משנה איזה שלטון העיקר שלטון יהודי!

דבר שני-הדתיים לא =עם ,אבל הדתיים הם חלק בלתי נפרד מהעם!

שמח לדבריךאנונימי (פותח)

אני שמח לראות שאת מבינה שהתורה קודמת למדינה, ולא רק חוקי התורה קודמים למדינה. ברוך ה'.

אז, כמובן, לא ברור מדוע יש לייחס חשיבות למדינה שאיננה כלולה בתוך התורה. איך אפשר לראות במשהו שאיננו כפוף לעצם מציאות התורה, ולא רק לחוקיה, משהו חיובי בפני עצמו. לראות את הטוב במשהו, ואפילו לקבל התחלה שאיננה מושלמת, זה נכון לגבי דברים חיצוניים לנו. אבל דברים מהותיים צריכים להתחיל מבסיס טוב ואיתן, ומשם להתפתח כראוי.

דרך אגב, אשמח למראה מקום מדויק לדברי הרמב"ן שאת מזכירה, מענין אותי מאד לעיין שם.

כמובן, ככל שיפחתו סימני הקריאה בדבריך, ויגברו הציטוטים ומראי המקומות, הדיון שלנו יהיה יותר נעים לאוזן. אצלי כל סימן קריאה עושה באוזן תחושה של "ויתד תהיה לך על אזנך", ואז כבר איני בטוח אם מותר לי לקרוא דברי תורה באותו רגע.

גם הוצאת הממד האישי, לגבי הפאב שלי בסווידן, לא תזיק לדיון עניני. אבל אני נהנה מהפרסומת בפורום, שתגרום לכל מי שיבקר במאלמו לבוא אלי. אז איך שאת רוצה

אם אתה מעונייןאלמוג
בדיון ענייני כדאי לרדת מהציניות שלך (ויתד תהיה לך על אזנך)
רק בלי ליצנותאנונימי (פותח)
אצלנו בסווידן לא כל הומור דק הוא גם ציניות, ובכל זאת אשתדל לקבל את דבריך. פשוט באמת קשה לי עם עודף סימני קריאה. אני מעדיף הנמקות. תודה על העידוד והסיוע
ותביןעמית-טליה

שזה לא רק אצלי ברור אלא אצל כל דתי אמיתי.

אתה מייחס חשיבות שאיסור גיוס בנות בצבא? ממך זה קצת רחוק ,מהבנות בארצנו זה לא..והן לא מתגייסות לצבא על אף שהרמב"ם כתב "הכל יוצאים למלחמה..אפילו כלה מחופתה" אבל כן מייחסים לזה חשיבות מפני שהרבנים קבעו שישנו איסור!!! ויש ציווי מפורש שחובה לקבל את דברי החכמים של אותו דור..ככה זה גם המדינה מייחסים לה חשיבות על אף שהיא אינה מוזכרת בתורה,הרי מהי המדינה?היא שטחי א"י בצימצום...מבחינתי היא חלק מארץ ישראל ועדיף משהו מכלום.

בקשר לרמב"ן אני אחפש לך..

ומה הקשר של הפאב שלך?

אולי בכל זאת לא הובנתיאנונימי (פותח)

הדוגמה שלך לגבי החיילות היא בדיוק דוגמה בה מבינים שחוקי התורה קודמים לחוקי המדינה, שלמרות שהמדינה אומרת משהו - ובאופן כללי אפילו יש לך תחושה שזה בכיוון הנכון (הרמב"ם אומר...) - בכל זאת את מצייתת לחוקי התורה ולהוראות הרבנים. זו בכלל לא דוגמה להבנה שהתורה (ולא חוקיה, אלא היא עצמה) קודמת למדינה (ולא לחוקי המדינה, אלא לעצם המדינה).

ואולי בשביל יותר הבהרה, מתוך דבריך עצמם: את מתייחסת לבנות הדתיות כפרט, את לא מתגייסת - אבל מה עם שכנתך החילונית? הרי גם לה זה אסור באותה מידה. זה כבר מעיד שאת מקבלת את המדינה כערך חשוב, ורק נזהרת שלא תפגע באורח חייך הדתי. אינך שופטת את ההתייחסות למדינה לפי השפעתה על כלל האוכלוסיה היהודית ויחסה לתורה. אם המצב היה הפוך, והיית רואה את התורה כערך עליון, אז היית שוקלת את המדינה לגופא, כמשהו שמשתלב או לא בתוך התורה - אם היא ראויה ורצויה לפי ההלכה ואם לא. האם באופן כללי - מעל החוקים, באוירה, במגילת העצמאות, באוירה של מערכת המשפט, בגופים השולטים, בצבא - היא תואמת לתורה ולרוחה או לא. אם בכלל המדינה היתה תואמת את התורה ורוחה, אז היה מקום להתחיל לדון בחוקים ספיציפיים שלה, אם ראוי לבטלם או לקבל אותם.

ואולי עוד הבהרה: את אמרת שברור לכל אחד שחוקי התורה קודמים לחוקי המדינה. אני מוכן להוסיף לכך סייג, שכל תלמיד חכם יודע שיש דינים מסוימים בהם יש למלכות סמכות לחוקק חוקים שאינם לכאורה על פי תורה. חוק חילול שבת לא, אבל המלכות ו/או המלך יכולים לחוקק חוקים שמסתיימים בהריגת בני אדם לא על פי דין תורה, כנ"ל בעניני ממון ועונשי גוף. מה ההבדל בין זה לבין הקדמת חוקי המדינה לחוקי התורה? שבמצב בו המלך אכן נוהג על פי תורה, והמדינה כולה היא תת-סעיף בתוך מסגרת התורה הכללית, יש לו סמכות לחוקק חוקים וכיו"ב, גם אם הם "לא על פי דין". לעומת זאת, אם המדינה איננה תחת המטריה הכללית של התורה, ברוחה, באופיה, ברצונותיה, בכיווניה - אז גם אם כל חוקיה לא יסתרו את חוקי התורה, יש ספק גדול לגבי משמעותה וחשיבותה והלגיטימיות שלה בכלל.

הפרשנות התורנית שאת נותנת לעובדת השלטון היהודי רלוונטית רק אם השלטון מכיר בעצמו כיהודי ומחויב לתורה. בלי הדבר הזה זו סתם לאומנות, ושוב לא מזדקרת לעין מעלתם העצמית של ישראל.

תודה מראש על מראה-המקום לדברי הרמב"ן

עשי חיל בעזרתו יתברך

וזה התפקיד שלך!עמית-טליה

המדינה היא לא טובה,היא חילונית היא גם לא האידיאל!

אבל צריך להתחיל ממשהו!
אני לא אומרת שהמדינה היא טובה!אבל המדינה היא תחילתו של משהו!

נכון הצבא לא אידאלי,וגם התקשורת גרועה,והמשפט בכלל..

אתה רוצה לשנות?

אתה רוצה שהמדינה תיהיה לרוחה של תורה?

כנס ותשנה!אל תשב מאחורי מסך ואלפי קילומטרים מכאן בוא לכאן ותשנה!

בוא לכאן ותיהיה שופט!בוא לכאן ותיהיה רמטכ"ל!או אפילו איזה משק דת..

כל דבר שאנחנו נמצאים בו אנחנו יכולים להשפיע!וזהו תפקידנו להכנס ולהשפיע!

אל תבוא בתלונות שהארץ שלך חילונית אתה לא עשית כלום כדי לשנות אותה.

ותמיד תזכור,שדווקא מרות המואביה הגיע דוד המלך!

אז אל תזלזל בוא לכאן ותשנה,וזה הדרך היחידה שנוכל להשפיע.

אגב-אתה קורא לעצמך דתי?

רות זה דווקא כיוון מעולהאנונימי (פותח)

מה זה משנה איפה אני גר? מה זה משנה איך אני מגדיר את עצמי? העיקר שיש בירה קרה במקרר... (זה רק בשביל להיות עניני, כמובן, אבל לא ממש לעצם הדיון).

מי אמר שצריך להתחיל במדינה? אני אוהב להתחיל בתורה. לקרוא שיש מצוות מינוי מלך, ולרצות להעמיד אחד (יש לי מועמד, בשבילו אני אחזור לארץ). מה אכפת לי אם בנתיים שולטים בארץ תורכים, אנגלים או ציונים? אז זהו, שאכפת לי - אם יש כאן שלטון ציוני, זה כבר נותן את האפשרות ליהודים להרגיש שידינו תקיפה, ושאנו מחויבים לקיים את מצוות התורה ללא כחל ושרק. המדינה מבחינתי היא אפשרות תחת הגדרות התורה, אבל לא התחלה בפני עצמה. יש אופציה להקים מדינה, כי כעת יד הגויים קצת התרופפה מהשלטון בארץ. ארץ פנויה זו התחלה מצוינת. הציונים קצת מפריעים, אבל אני מקוה לחשוב שקצת פחות מהאנגלים. מקוה.

למה שאהיה שופט או מש"ק דת במערכת שאיננה מבוססת על תורה, בהגדרה. הטעות שלך שאת מנסה להשפיע מבפנים, בלי להצליח לראות מבחוץ. לפעמים אלפי קילומטרים ומסך דווקא עוזרים לראות יותר נכון. שמעתי כבר רבנים חשובים שאומרים - תוך הסתמכות על משלים מדיניים שמובאים בספרי חסידות וקבלה - שרק מישהו שיבוא מחו"ל יוכל לתקן את השלטון היהודי בארץ ישראל.

בגלל שהקימו מדינה אני צריך לשנות את צורת לימוד התורה שלי, ולהתחשב בה כנתון רצוי ונקודת פתיחה? אני מעדיף קודם ללמוד, ואז לראות מה במציאות מתאים לזה ומה לא. ענין של השקפה - ענין של השאלה אם אני ת"ם (שלומד תורה בתמימות) או מ"ת (שמשועבד למציאות הקיימת, ולא צומח וחי מתוך תשתית התורה השמחה והמאירה).

אני מודה שכשקראתי את הכותרת שלך הרגשתי שהכנסת לי זפטה. אני כתבתי שלא הובנתי, ואת כותבת - בצדק איום - שזה כבר התפקיד שלי, להסביר את עצמי. בפנים הבנתי שלא לזה התכוונת, אבל את המוסר שלי כבר קבלתי. ישר כוחך!

עיקר שכחתיאנונימי (פותח)

כשיצאתי וקראתי שוב את הכותרת שלי, נזכרתי בעיקר.

רות זו דוגמה מעולה. היא היתה מואביה, ובשביל שיצא ממנה דוד היא התגיירה, התבטלה בטול מוחלט לתורת ישראל, לחמותה הצדקת וגם לבעלה - שופט היושב בסנהדרין. זה אולי לא היה הכי כיף, היא היתה צעירה ויפה, והוא היה זקן - אם כי בהחלט אדיב וגבר-גבר - שנפטר יום אחרי החתונה. היא הפסידה הרבה, היא עברה הרבה בחיים, והיא בחרה להתבטל אל התורה.

לעניננו - אני אוהב כל יהודי, וכל מי שיוותר על שייכותו למלכות המואבית (רות היתה בת מלך מואב) ויסכים לקבל גם תפקיד זוטר ובזוי במערכת התורנית, העיקר להסתפח לדרך הקודש ואם הקודש, יזכה אצלי לכל ההערכה ולכל האמונה. אני מאמין שמאנשים כאלו אכן תצמח הגאולה, ושהמשיח יהיה בעל תשובה.

לפישפילוט- איזה דמיון יש לךאנונימי (פותח)

טיס מציריך? נפלת על קודקודך? רוצה קרח? מאיפה בכלל אתה מכיר טייסי מסוקים בציריך? את מי זה מענין? מה לך ולזה?

שמי האמיתי אינו משנה. הכינוי שבחרתי מזכיר לי מרק עדשים בלתי נשכח, שאכלתי באומן, אצל ציון הר"ר נחמן מברסלב זכותו יגן עלינו ועכי"א. היה למרק הזה טעם נפלא של ספורי מעשיות, והכין לי אותו יהודי שאחראי שם על המטבח והמזון, ושמו שמעון. אשריו ואשרי חלקו. איזה מרק. באמת מומלץ לכל יהודי לנסוע לאומן, וגם למז'יבוז' , וגם לבארדיטשוב, וגם להאניפולי וגם להאדיטש, וגם לליז'ענסק (נורא רוצה . טרם יצא לי בעוונותי) . רק כשתהיו במז'יבוז'- אל תשכחו לבקש משמעון (עכשיו הוא עובד במז'יבוז') מרק עדשים  עם שביבי ואניה (ככה הוא קורא לזה......)

ואם כבר בכינויים עסקינןאנונימי (פותח)
מה זה פישפילוט?
מרק עדשים עם ואניהאנונימי (פותח)
זה לא סתם "הוא קורא לזה". אני מכיר את זה. סבתא שלי  מכינה לנו. היא שמה תבלין אחר במקום הואניה. ואניה זה סוג של קליפת עץ, די מסריחה בפני עצמה, שגודל במזרח אירופה. ואניה בעקרון זה שם רוסי, ולפי מה שסבתא שלי אומרת, זה היהודים קוראים לקליפה הזאת ככה כי פעם היה איזה ספור על גוי שסבא שלו היה צורר יהודים, ובשלו אותו את הנכד בתבשיל ומכרו לגויים וכל מי שאכל מזה מת. ומזה עצמו היה עלילת דם, אבל איזה צדיק לא זוכר מי , עשה משהו עם עץ לא זוכר בדיוק מה והיתה הצלה גדולה לכל היהודים. ספור שרץ אצלנו במשפחה. סבתא שלי תמיד מתלוננת שאחחחח...אי אפשר לקנות כאן ואניה?
זה רעיון ממש יפה!גילת
נכון?אנונימי (פותח)
גוניעמית-טליה

אמרתי לך לא תשמור על לשון נקיה ההודעות ימחקו..

תשמע,אנונימי (פותח)

זה נשמע מאד נעים מה שאתה כותב, מאד מאיר ומיוחד כזה, אבל שוב קראתי עוד פעם ועוד פעם וחיפשתי בזה נקודה מעשית: אני בחורה כזו "ת'כלסית" כמו שאומרים, אז מה כל הדברים היפים האלה אומרים בפועל?

(ואגב, זה לא משהו אישי נגדך, הרבה פעמים אני שומעת כל מיני שיעורים וכל מיני רבנים שמדברים, וזה הכל יפה ו"מתוק" כזה - ממש כמו חלום, אבל כשנגמר השיעור אני מרגישה קצת ניתוק בין המציאות שהנה חזרתי אליה לבין המתיקות שהיתה לי בשיעור)

מה הולך כאןאנונימי (פותח)

הפורום זה כבר לא מה שהיה. תתעוררו חבר'ה. למה נהיתם כבדים?

לבצבעמית-טליה

בתקווה שאתה אישיות לעצמך ולא עוד מתחזה עלוב..

אז החתימה שלי אומרת בדיוק ההפך!

לאדם יש לב 1! לא דיברתי על העליות ירידות וכל זה

אלא רק לב אחד שאם נמלא אותו בשנאה לא יהיה מקום לאהבה!

צחוקהאריאלניקהנאמן
אפשר למלאות רק חצי? <ב>
מה?לא הבנתי..עמית-טליה
למלאות רק חדר אחד בשנאה והשני באהבה?האריאלניקהנאמן

ברור שזה בצחוק....

הכל צריך להיות עם שנאה (סתאאם בצחוק)

בטח שכן! ככה כתוב! מה לא ברור???אנונימי (פותח)
זה ממש מקסים!נשארת חסויהאחרונה
סתם סקרנות: מאיפה זה לקוח?

כל כך חבל לראות את הירידה ברמה של הפורום בשנה האחרונה.
לפי דעתכם:שמיניסט באמ"ש
האם צריך להקים תנועת נוער בגרעין שנכנס לתוחמת הצפונית ב"רצועת עזה"?
הנחשון יוצא לטיולים עם כל הסניף?אנונימי (פותח)
תלוירעות שרהאחרונה

בנטיעות וכזה נראה לי שכן

במחנה יש משהו נפרד

אני צריכה פעולה פיגוזית על תפילהאחי אהוביה

יש למישו אולי?

קצת יותר פרטים, גברת תותחיתימח שם עראפת

לאיזה גיל, איזה חלק שקשור לתפילה?

אשמח גם..אנונימי (2)

כיתה ד..

על החשיבות של להתפלל מנחה בסניף..

אצלנו אחרי המפקד כל שבט מתפלל לבד והרבה חניכות לא ככ שותפות במקרה הטוב יושבות בשקט במקרה הרע גם מדברות ואז יוצא שמי שמתפללת כביכול מפסידה כי היא לא בענינים.

רוצה פעולה מפוצצת כזאתי על תפילה ולמה חשוב שיגרה אותם להתפלל..

לכיתה ואחי אהוביה

חלק ממערך בת מצוה

באמת להעביר להם את ההרגשה שתפילה זה לא עול, זה לא עוד משימה מעיקה שצריך לסמן עליה וי.. 

צ'אט ג'יפיטיזיויק

להלן מערך שיעור של חצי שעה בנושא תפילה, המיועד לנוער דתי בכיתה ו' ומחולק לשלושה חלקים של 10 דקות כל אחד. המערך מותאם לגיל ולרקע הדתי של התלמידים, תוך שימוש בשפה פשוטה ופעילויות קצרות וממוקדות:

חלק ראשון: פתיחה והיכרות עם הנושא (10 דקות)

מטרה: לעורר עניין ולחבר את התלמידים לנושא התפילה.  

דקה 1-2: שאלה פותחת  

שאל את התלמידים: "מה אתם מרגישים כשאתם מתפללים? משהו מיוחד או אולי משהו שקשה לכם בזה?"  

תן ל-2-3 תלמידים לשתף בקצרה (30 שניות לכל אחד).

דקה 3-5: סיפור קצר  

ספר סיפור קצר על חנה מהתנ"ך (שמואל א', פרק א'): "חנה התפללה בלב שלם לבקש בן, והתפילה שלה הייתה כל כך חזקה שהיא ממש דיברה עם ה' כמו עם חבר."  

שאל: "מה אתם חושבים שהפך את התפילה שלה למיוחדת?"

דקה 6-10: דיון קצר  

שאל: "למה לדעתכם חשוב להתפלל? מה זה נותן לנו?"  

עודד תשובות כמו: קשר עם ה', שקט בלב, תחושת תמיכה.

חלק שני: הבנת התפילה דרך פעילות (10 דקות)

מטרה: להמחיש את המשמעות של התפילה בצורה חווייתית.  

דקה 1-2: הסבר קצר  

אמור בצורה פשוטה: "תפילה היא כמו שיחה עם ה'. לפעמים אנחנו מבקשים, לפעמים מודים, ולפעמים סתם רוצים להרגיש קרובים."

דקה 3-8: פעילות קבוצתית  

חלק את הכיתה ל-3 קבוצות קטנות.  

תן לכל קבוצה משימה:  

קבוצה 1: כתבו 3 דברים שהייתם מבקשים בתפילה.  

קבוצה 2: כתבו 3 דברים שהייתם מודים עליהם.  

קבוצה 3: כתבו 3 דברים שמרגישים לכם קרובים ללב בתפילה (למשל: שיר, מילה או רגע).

כל קבוצה מקבלת דף ועט, ויש להם 5 דקות לעבוד יחד.

דקה 9-10: שיתוף מהיר  

נציג מכל קבוצה משתף בקצרה (30 שניות לקבוצה).

חלק שלישי: סיכום וחיבור אישי (10 דקות)

מטרה: לעזור לתלמידים לקחת את הנושא איתם ליום-יום.  

דקה 1-3: דבר תורה קצר  

אמור: "בתפילה אנחנו לא רק מדברים, אלא גם מקשיבים. כמו שכתוב בתהילים 'קרבת אלוקים לי טוב' – כשאנחנו מתפללים, אנחנו מתקרבים לה'."

דקה 4-7: פעילות אישית  

תן לכל תלמיד דף קטן וכתוב עליו: "כתבו משפט אחד שהייתם רוצים להגיד לה' בתפילה שלכם היום."  

תן להם 2-3 דקות לכתוב בשקט.

דקה 8-10: סיום מעודד  

אמור: "כל תפילה חשובה, גם אם היא קצרה או פשוטה. נסו השבוע להתפלל משהו קטן מהלב שלכם."  

סיים בשאלה: "מי רוצה לשתף את המשפט שלו?" (רשות, לא חובה).

הערות למנחה:

שמור על אווירה קלילה ומכבדת.  

התאם את הקצב לפי התגובות של התלמידים – אם חלק אחד מתארך, קצר את הבא.  

הבא דף ועטים לפעילויות.

אם זה בשבת קודש תעביר בעל פה.

בהצלחה!

חמוד אבלאנונימי (2)

מחפשת יותר פעולה עם משחקים שבסוף מתקשרים לענין התפילה פחות דיונים ושאלות

צריך משו עם נשמה 😉אחי אהוביה
כן ברור אבלאנונימי (2)

מנסיון כל הדיונים וכו לא ככ פועל הם צריכות לזוז חח

לאלא התגובה שכתבתי היתה לזו של @זיויקאחי אהוביה

אני ממש מסכימה איתך..

אה הבנתייאנונימי (2)
טוב אז אם את מוצאת משו אני אשמח שתעדכניאחי אהוביה
סגורראנונימי (2)
מה את מחפשת?אנונימי (2)

לאיזה כיתה?

לגמריזיויק
יש לי כמה חומריםאנוני-מי?
אז אני אשמחאחי אהוביהאחרונה
מכירים סניף בנע בירושלים שמחפש מדריכת חוץ?תורת חיים בעiז

חברה שלי מחפשת וכדאי גם סניף שהוא נורמלי ולא עכשיו ממש חילוני (סניף מעורב זה ממש אחלה)

מדשיותאנונימי (פותח)

טוב נושא קשוח אז ככה..

בתחילת ההדרכה היה לי ולמדשית שלי(נקרא לה א )בעיה עם עוד מדשית שלנו(נקרא לה ב) (אנחנו רביעיה). היה קשוח ממש. מלא אנשים התערבו בזה (הקומונרית, מהנוער ובכללי כל הצוות וכו)אומרת דוגרי הרבה מזה זה אני ומדשית א הגזמנו וחיפשנו אותה מלא ממש וכל דבר שעשתה הערנו לה ודווקא מדשית ב היתה בהקשבה וכיבדה ממש וממש השתדלה לשנות(מה שאני משה לב בדיעבד עכישו אז סתם הייתי חמה עליה ברמות לאיודעת להסביר למה). 

אחרי התערבות ודיבור הבעיה נפתרה(לפחות ככה אני ראיתי אתזה.) ביקשתי סליחה ושמנו את הדברים מאחורה.

עכשיו שמתי לב שמדשית א כל הזמן מעירה/ מחפשת את מדשית ב כאילו על סתם דברים היא איחרה טיפה כי אבא שלה במילואים ועזרה קצת בבית והיא עשתה פרצוף ואמרה לי אחכ שזה לא ניראה לה ובכללי על כל דבר היא מעירה מעקמת אף וכו.

עכשיו יש לי התלבטות אם להעיר לה ולהגיד לה כאילו היה מריבה את צודקת אבל שמנו תדברים מאחורינו תני לה קצת להוכיח את עצמה לא כל הזמן להסתכל בזכוכית מגדלת על מה שהיא עושה. או להתעלם ולראות מה יקרה ואולי להגיד לקומונרית

קיצור מקווה שיצא מובן מה אומרים?

תשחרר. לא בידיים שלךמשה
בכלל. אנרגיה של אנשים אחרים לא בשליטה שלך,סשום צורה. רק התגובות שלך.
כן אבלאנונימי (פותח)אחרונה

בסוף עכשיו לא כ"כ מרגישים את זה אבל אם זה ימשך זה יגיע למצב שהיה לפני כן שלא דיברנו המדריכות מלבד מי מכינה את הפעולה. מצב שבטוח לא רוצות להגיע אליו. אף אחת.

סיפור אהבה בסניף | עלילתי קצרElad Mukades

מצרף סרט קצר שעשינו, מסוקרן לשמוע תגובות ומחשבות שלכם עליו

במשפט - יוני המדריך, חותך את הקשר עם סיגל מבני עקיבא, בשם התחזקותו הרוחנית, אך מגלה שההתמודדות רק מתחילה. 

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש ארגון? לגבי צביעת קירות

צובעים על בדיםadvfb
אנחנו צבענו פעם על דיקטים, אפשר גם אולי במקלטהחנוניתאחרונה
קלסר הדרכה ונחשוןאוריהש

רעיונות לקטעים/משפטים לקלסר הדרכה?

וכמובן רעיונות למה להכניס לבפנים (חוץ מהכנת פעולה, רעיונות לערבים וכו)

ואשמח גם לקטעים ולמה להכניס לקלסר של נחשון (קטעים על עשיה וכו)

תודה רבה!

אולי יעניין אותך