מהו ההיתר ההלכתי לתנועה?אנונימי (פותח)

רציתי לשאול האם מישהו יודע מהו ההיתר ההלכתי לקיום תנועת בני-עקיבא כתנועה מעורבת?

לאן הלכו כל איסורי חז"ל של- 'אל תרבה שיחה עם האישה'?? (והדבר הוא בפרט באנשים לא נשואים, שכידוע למעיין אצלם יש להחמיר יותר בנושאים אלו), ומה עם ה-'חברויות' שנוצרות מקיום התנועה, שכידוע יש בהם הרבה איסורי דאורייתא ממש (ואפי' לשומרי נגיעה, ואם 'לא קרה כלום' כמו שמבואר הפסק בהרחבה בשו"ת 'אגרות משה', ובמכתבים שפירסמו הרב אלימלך בר-שואל זצ"ל (רבה של רחובות) ויבלחט"א הרב שלמה אבינר שליט"א (המובאים גם בסוף ספרו של הרב שמואל כץ 'קדושים תהיו')) וזו הסכמת כל הפוסקים, ולפי"ז הרי זו החטאת הרבים ממש?

כמו כן האיסור להתבונן (=זמן ממושך, לא כמו 'להסתכל') בפני אישה, אפי' שלא ע"מ להינות (שזה אסור אף במשהו) שמופר לחלוטין (כגון: בישב"צים ובוע הרבה פעמים) ושלא לדבר על זה שנוגעים ממש אחד בשני הרבה מאוד פעמים בכל שבת, שגם זה אסור.  וכן- שאילה בשלומה של אשה (עיין קצוש"ע סי' קנב סעיף ט) ועוד הרבה דברים שלא עולים לי עכשיו בראש.

אני יודע שבעל ה'שרידי אש' זצוק"ל התיר לעשות תנועה מעורבת בחו"ל, אבל:

א. היו מתנגדים רבים לפסיקתו.

ב. הוא כותב שם בפירוש שזהו 'צו שעה' למניעת ההתבוללות המחריפה - וכאן בארץ לא שייך היתר זה?

הבנתי שבהקמת התנועה כן הסתמכו על הפסק הזה כדי למנוע 'חילון', ואז חשבו שתנועת נוער נפרדת לא תמשוך אליה אף אחד, ועל כן החליטו לפתוח אותה כך. אבל, עכשיו אנו רואים איך שתנועת 'אריאל' הינה תנועה נפרדת והיא מתרחבת וב"ה גדלה מיום ליום! (ולכל הפחות שתאפשר תנועת בני-עקיבא לסניפים נפרדים להתקיים במסגרתה ולא תאסור על כך, (שכך לא נהגה, ודבר זה הביא לפתיחת תנועת 'אריאל', וכפי שמספר הרב אליעזר מלמד שליט"א)

(מידיעה אישית אני אומר, שיש סניפים מעורבים ללא כל תועלת  ושאין כל צורך בזה, ולו הקטן ביותר (לא סניפי עולים, ולא באזור של משפחות מסורתיות שרוצים לחזקם וכד')).

כמו כן, קראתי השבוע ב-בשבע' איך שהאדמו"ר מליובאוויטש זצוק"ל אסר על קיום התנועה כמעורבת, ואף אמר שזהו חילול ד' (!!) ולאחר שהרב נריה חשב לחזור בו בעקבות כך, אמר לו האדמו"ר :'אם יודע אתה שזו אכן מציאות של חילול ד', יש מקום לתנועה זו ולציבור מסויים' (-לא ממש הבנתי את הנימוק הזה, ואשמח אם משהו יסביר לי גם אותו)  

ראיתי את הפסק של הגאון הרב עובדיה יוסף שליט"א שכתב (ילקוט יוסף, אוצר דינים לאשה, סימן לז סעיף יח, בהערה) '...אבל לעשות מפגש קבוע (בין בנים לבנות) כדרך שעושים ראשי המזרחי בתנועת הנוער בני עקיבא בוודאי יש בזה איסור מוחלט' וכן שם בסעיף כ בהערה '...וכבר כמה פעמים שרציתי לזמן את ראשי בני עקיבא ולדרוש מהם להפרדה בסניפים, ולא אסתייעא מילתא' (והוא מביא לפסיקתו מקורות מספרי שו"תים מכל העדות והסוגים).

אנא, אל תשיבו לי ש-'יש רבנים שתומכים/חברים בבני עקיבא', כי אני רוצה לדעת מהו ההיתר ההלכתי לכך, כמו כן אני יודע ומכיר את תועלתה הגדולה ומפעליה העצומים של התנועה, אך 'המטרה אינה מקדשת את האמצעים', יתכן שהתנועה עושה דברים רבים וטובים, אבל לעשות אותם ע"י איסורים- כמדומני שזה 'יצא שכרו בהפסדו' אם לא גרוע מכך.

אשמח לקבל בקרוב תשובה מפורטת אשר תניח את דעתי.

בציפיה לבוא גואל צדק בקרוב,

יהודי מארץ-ישראל.

רציתי להוסיף עוד דבר ששכחתיאנונימי (פותח)
לגבי מופעי הבנות בחודש ארגון, שבזה יש איסור על המארגנים והמופיעות כ'מחטיאי הרבים' ועל כל הגברים המסתכלים,(וזה אף בדגלנות-שהעיקר זה לא הבת אלא הדגל, אע"פ שהבת איננה רוקדת, ועל אחת כמה וכמה אם היא רוקדת, וכן נוטה לאסור שם אפי' ריקוד באולטרא סגול) כמו שכתב הרב דוד צוקרמן בהרחבה בתשובתו באתר 'כיפה' http://www.kipa.co.il/ask/show/103906
הסתיגותאנונימי (פותח)
(אומנם כאשר לא רואים את הדגלניות וגם אין זה ריקוד כלל אלא הליכה איטית עם הדגלים התיר הרב אלישע פיקסלר- אך גם הוא אומר שיש לעיין בכל מקום לגופו
כל סניף מקבלעמית-טליה

היתר מרב הסניף..

בכללי מאיפה ההיתר?

הרב חיים דרוקמן ממקימי התנועה וממשיכה..שהוא רב פוסק

ועוד רבנים פוסקים המתירים לתנועה הזאתי להתקיים במצב של היום..

בידיעה שאין ברירה..בדיוק כמו ללכת לצבא שהוא מקום מאוד בעייתי...

זה לא מה ששאלתיאנונימי (פותח)

כתבתי בפירוש שאני לא רוצה לקבל תשובה של 'יש רבנים שתומכים/חברים בתנועה' אלא מהו ההיתר ההלכתי??? (לא ממש הבנתי את הנימוק של 'אין ברירה':

1. יש ברירה(לכל הפחות בהרבה מהסניפים. עובדה. אריאל.

2. מה הכונה 'אין ברירה'? 'אין ברירה' למה?

3. מה הקשר לצבא? בהליכה לצבא אתה עובר על איסור? בצבא עצמו- אתה עובר על איסורים באופן קבוע?

אדרבה, לצבא הולכים כי זו מלחמת מצווה!!!. (אומנם, מכיוון שיש בצבא יותר החשפות לחילוניים, ויותר דיונים אמוניים הרבנים פסקו ללכת רק אחרי שמתמלאים בתורה ומשתדלים להתחסן.)

ההבדל תהומי - ההליכה לצבא זו מצווה, אלא ששם אתה מייצג את הדת לכן עליך להתמלא כדי שלא ירוקנו אותך, אולם פה עוברים על המוני איסורים מפורשים בכל פעם!!! מהו ההיתר לכך? 

4. מה זה הנימוק 'בידיעה שאין ברירה'? התורה משתנה בהתאם למציאות? מה שאסור- אסור. נקודה!!. (יש מצבים של הוראות שעה ו-'עת לעשות לד'-הפרו תורתך', אך זה רק במצבים קיצוניים, כגון: שמא תשתכח תורה מישראל, או כאשר ההתבוללות משתוללת (וכאמור - אפילו אז זה במחלוקת), אולם כאן אין שום מצב קריטי נורא ואיום שיחייב לכך (ושוב- ולכל הפחות בהרבה מהסניפים)!!!

נ.ב. רק כדאי לזכור שגם אם יש היתר- ודאי וודאי שיש אוסרים, כגון הגר"ע יוסף ע"פ המקורות שהביא, וכן עוד רבים, על כן נראה לי שלפחות מי שאין לו בזה צורך גדול מאוד- שומר נפשו ירחק מזה.

נ.ב.ב.  וכדאי שוב להזכיר, שגם למתירים- הם מתירים תנועת נוער שכזו, אך ודאי שלא נגיעה/הסתכלות/חברות וכו' וכו'.

קודם כלעמית-טליה

מומלץ שתבין שלסניפים יש היום רבנים שמנחים

אם בצבא יש בעיה?1?2? אולי 1000 בעיות

בצבא אתה חי גר ונושם אם אתה לא מסכים להכנס לתנועת נוער מעורבת ואתה הולך לצבא זה צביעות לשמא.מי אמר שלהגן על עמ"י יותר חשוב מלחנך?!?1

דוקא אני רואה בכל מי שמחנך נוטל תפקיד יותר אחראי ויותר קשה מלהלחם!

יש 101 איסורים גם בסניף מעורב אבל בשביל לחנך מותר לי..כמובן שזה בגבולות הנכונים של שיחה,נגיעה,הסתכלות וכל אותם עיניינים אבל כדי לחנך מותר לי!

איך אני יודעת את זה?תשאלי רב גם אני עשיתי את זה!נתן לי אישור

ההצלחה של אריאל ועזרא היא פעורה לעומת הצלחת בנ"ע גם בשנים גם בגודל בקיצור בהכל

אם אני רוצה לחנך 10 ילדים אני אלך לאריאל אם אני רוצה לחנך קבוצה גדולה ודוקא קבוצה קשה יותר אני אלך לבנ"ע וזה מה שאני עושה מעל שנתיים!

אם אתה רוצה לדאוג לנוחיות של עצמך לך לתנועה נפרדת יהיה לך יותר קל פשוט ונחמד אם אתה רוצה לעבוד על היצר שעות נוספות אבל לחנך את מי שבאמת צריך אותך לך לתנועה מעורבת שצריכה את החזקים!

הרי לדעתך בנ"ע היא תנועה חלשה מבחינה דתית?

אז כל הדתיים החזקים צריכים ללכת ולהרים אותה!

וזה לא כמו לפני 30 שנה היום פתוחים רוצים ועושים כדי לקדם את התנועה!

אני בחרתי בדרך הקשה יותר..

אל תחפש לקטול כי אתה לא קוטל אותי ועצם הבריחה שלך (אם אתה תברח בסוף) מוכיחה על אגואיסטיות ורצון לדאגה לעצמך בלבד.וזה תופס אותו דבר לגבי הצבא...

לא עונה ולא רוצה לענות לך כי זה פשוט יוביל שובהאריאלניקהנאמן

לוויכוח חסר תועלת

אני רק אגיד שרב שהתיר לך הוא התיר לך ולא בקנה מידה כוללי

והרב שהקים?עמית-טליה

שמקיים וייקים בעז"ה

הוא גם התיר באופן אישי?לציבור שלם?

אמרת שהרבעמית-טליה

שהתיר התיר לי באופן אישי..

והרב שהקים את התנועה?

הרב שמקיים את התנועה?

והרב שייקים את התנועה?

התיר באופן אישי..לציבור שלם?

וכאן את רואה שיש בעיה עם ההיתר הזהפנאט 2המשודרג

קצת היסטוריא: הפעם הראשונה בהיסטוריא היהודית שהותר (לפי ההלכה(?)) מוסד חינוכי מעורב היה לפני 100 שנים בצרפת ע"י בעל שו"ת "שרידי אש" והוא כותב שם במפורש שההיתר הוא רק כדי למנוע התבוללות שאז זה היה ל"ע מצב גורף לכל העם היהודי  ובכ"ז חלקו עליו כמעט כל גדולי הדור ההוא!! שתביני כמה הדבר הזה(ההפרדה) זה לא דבר של מה בכך זה בנפשנו ולצערינו ההיתר הזה של ה"שרידי אש" (אנחנו עפר ואפר לכפות רגליו אך בכ"ז) אולי הציל כמה מאוד יהודים אך גרם להורדת ערכה של הצניעות באופן מחפיר!!!

והיום סכנת ההתבוללות אינה כ"כ גדולה, ובמקומות שיש סכנה כזאת את רואה שרבנים יתירו באופן פרטני אך כלל וכלל לא באופן כללי (חוץ מיובל שרלו)

הוספהאנונימי (פותח)
מלבד זאת היו שחלקו גם על זה
תשובה ל-'קודם כל'אנונימי (פותח)

א. בצבא - זו מצוה עצומה, אשר אין דרך אחרת לקים אותה, והעבירות אינם חלק בלתי נפרד ממנו, ובודאי שניתן גם להימנע מהם (ויש שעשו זאת בהצלחה).

אשמח אם תפרטי לי (כדרך שאני עשיתי לגגבי בני עקיבא) מהם בדיוק האיסורים הכרוכים בצבא (נתחיל בחמש-עשר מתוך ה'אלף').

ב. אינני חושב שאני זה שהתחיל לקטול, אני לדוגמא נמנעתי מלהשתמש בביטוי 'צביעות לשמה' בו השתמשת את.

ג. אשמח אם תפרטי לי מהם 'הגבולות הנכונים' של שיחה, הסתכלות, וכו', הסתכלתי בספרי ההלכה אך לא בדיוק הצלחתי למצוא אותה,.

ד. אשמח לדעת מהו המקור ההלכתי לפסיקה החד משמעית 'כדי לחנך מותר לי' (אנא, שאלי את הרב שפסק לך מהו המקור, והשיבי לי, אני בכנות מעוניין לדעת, רב הוא לא בנק או מורה חלילה, מה זה 'נתן לי אישור', הוא לא המציא את התורה והיא אינה שלא, אני משוכנע שלא לכך התכוונת ואשמח מאוד מאוד לקבל תשובה טובה יותר, עדיף עם מקורות).

ה. לגבי הצלחת אריאל ועזרא(??):

1. מה משנה כאן ההצלחה? איזה מין נימוק הוא זה?

2. מידת ההצלחה של אריאל לא גדלה פי כמה וכמה, אך ורק משום שקים 'בני עקיבא' שמפתה הרבה יותר את נוער.

3. להזכירך, תנועת אריאל הוקמה אך ורק בשל כך שתנועת בני עקיבא אסרה (ועדין אוסרת ככל הידוע לי) על הקמת/הפיכת סניפיה למעורבים, למקימי אריאל לא היה שום רצון להקים תנועה חדשה, והם עשו זאת מחוסר ברירה מצד הנהלת בני עקיבא בלבד.

ו. לגבי ה-10 ילדים?

1. שוב- איזה מין נימוק זה להתיר?

2. רק לידיעתך הכללית בסניף אריאל שבעירי יש שבט בעל 48 חניכים (-מידיעה, חברי לכיתה מדריכים אותו), כך שדבריך גם לא ממש מבוססים על המציאות. (אמנם איני מנסה אף להככחיש שבבני עקיבא זה נפוץ הרבה יותר, אך שוב - מהו הנימוק כאן?)

ז. אם אני 'רוצה לדאוג לנוחיות של עצמי' - אני יכול פשוט לא להדריך...

ח. א. קודם כל, אין כזה מושג 'לעבוד שעות נוספות על היצר' - המלחמה ביצר היא תמידית 24 שעות ביממה, ואסור להפסיקה. מי שמפסיק/נח - נופל.

ב. הליכה (לכל הפחות ללא צורך גדול מאוד) למקום בו עוברים על איסורים (אפילו אם נניח לרגע שזה לא ודאי אלא רק 'חשש'-) אסור ע"פ ההלכה, 'אסור לאדם להביא עצמו לידי נסיון'. (אמת שכל החיים הם נסיון אחד גדול, ולא משנה איפה תהיה, אולם ללכת לשטח פתוח יותר, בו אתה פגיע יותר, והסיכויים להכשל גבוהים הרבה הרבה יותר - זו 'פשיעה צבאית'  חמורה ביותר במלחמת היצר, ואסורה ע"פ ההלכה). 

ט. מי אמר שבתנועה מעורבת קל יותר? ליצר דרכים רבות, אם תתרחק מאיסור א' ינשא להביאך לאיסור ב', מחובתינו להתחמק מכולם כמיטב יכולתינו.

י. לא הבנתי את טענתך שעל ה'חזקים' ללכת לתנועה-

1. 'אין אפוטרופוס לעריות' - עוד מאמר חז"ל שנפסק להלכה.

2. ללכת לתנועה שאני יודע שזה אסור ושם להתחיל להטיף לילדים על חובתינו בעולם ועל להמנע מעברות- אם כבר הזכרת את המושג של צביעות - אז לזה אני קורא צביעות.

3. 'אין אומרים לו לאדם חטוא בשביל שיזכה חברך' - עוד מאמר חז"ל שנפסק, (ועד כמה שאני זוכר, למסקנה אפילו אין אומרים חטוא בדרבנן כדי שיזכה מדאוריתא).

יא. מה ההדל בין היום לבין לפני 30 שנה? כאז כן היום- אין רשות להקמת /הפיכת סניפים למעורבים!

יב. אם היתי 'רוצה לדאוג לעצמי בלבד' כדבריך - לא היתי יושב כאן וכותב את השורות הללו, אלא הולך לאריאל ו-'שלום עליך נפשי'.

יג. אינני מחפש 'לקטול' אלא לעשות, וזה בדיוק מה שאני עושה עכשיו.

יד. לא הבנתי גם את המשפט 'בחרתי בדרך הקשה', אשמח להסבר (-ואם היא 'קשה', אז מה זה אומר? שהיא הנכונה? ודרך אגב, לדעתי זו יותר דרך מכשולים מדרך קשה להגיע למטרה).

ושוב- גם אם וכאשר תראו לי שיש היתר הלכתי לתנועה- ודאי שיש גם את האוסרים, וממש לא כדאי להכנס למחלוקות בין גדולים ללא צורך.

הערה: (במיוחד ל-'אלעש')

המקור בשו"ת אגרות משה הוא אבן העזר חלק ד' סימן ס', שם מבואר בהרחבה שזה בודאי אפילו בשומרי יחוד ונגיעה, והרבה ממה שכתוב שם שיך גם לתנועה ככלל. ניתן לעיין בקלות.

ושוב רק להדגיש- נהניתי מאוד מהתגובה, אך שאלתי היתה רק מהו ההיתר ההלכתי.

אשמח מאוד לתשובה בקרוב שתתיר את תמיהותי,

ממך או מכל אחד אחר, קט.

צודק צודק צודק צודק צודקהאריאלניקהנאמן
אתה פשוט צודק
תשובה.עמית-טליה

א.ברור לי שצבא זה מצווה עצומה,אך ברור לי שלחנך חשוב לא פחות.

15?! נראה אם יעלה לי בראש..

1.כשרות..כמה בעיות יש?!אלפי...

2.בנות..כמה אתה נחשף לחוסר צניעות? בלי סוף..

בשתי האיסורים האלה יש מלא איסורים,שמירות עם בנות,מפקדת בת,והחיילים שכאן יכולים לעזור יותר.

ב.הגבולות שלי זה יחוד נגיעה הסתכלות זה עיניין של בנים יותר..אני לא יעבור בין שתי בנים ואמנע שבן ילך אחרי...שיחה אני לא אדבר סתם אלא אם כן זה למטרת קשר רציני.. כל הגבולות הללו...שקשה יותר לשמור בבנ"ע אבל חשוב לי מספיק כדי להתאמץ יותר.

ד.אין לי מקורות אבל אני אשלח שאלה לרב ותראה את התשובה לכך..מכיר את הרב חיים דרוקמן?תלמיד חכם גדול..מקיים את התנועה כולה..אני סומכת על ההיתר שלו ולא בגלל שהוא בנק אלא כי התורה אינה שחור ולבן יש הרבה מצבים שצריך לנהוג במקרה של ערכים מתנגשים...

ה ו'- הבנת לא נכון בכללל...

לא דיברתי על ההצלחה ועל הכמות במובן הטכני אלא להפך במובן ההגיוני שאם אתה רוצה להדריך קבוצה ענקית ולא מספר פעור אז זה הרוב בנ"ע הסניף שלך הוא סניף יוצא דופן..לך לרוב המקומות ותראה את מה שאני אמרתי..אתה מוזמן גם לפה בנ"ע 200 300 עזרא 60 זה עובדה!בנ"ע היא התנועה הגדולה ביותר!וחבל להתווכח עם עובדות.. ולכן אם אתה רוצה לחנך כמות גדולה,לחנך איפה שתשפיע יותר יפנו אותך לבנ"ע...חד וחלק.

ח א. זו קטנוניות לשמא והבנת על מה דיברתי..שכשאתה בחברת בנות קשה יותר והיצר צריך יותר חיזוקים מאשר שאתה בחברת בנים..אני לא אגיד לך לנסות אבל איפה יותר קל בבית ספר נפרד או מעורב ברור שנפרד..ואני יודעת מעצמי ומהחבר'ה שקשה בעיקר כשאתה לא רוצה את זה.זה קשה אבל הידיעה שאני אחנך דור לתורה ומצוות שווה את הקושי הזה.

ב.ואתה מתכנן ללכת לצבא?!אם התשובה שלך היא כן אז סתרת את כל הפיסקה שלך! ואם תגיד לי שללכת לצבא יותר חשוב מלשבת ולחנך אז תדע שכל הצבא בנוי על הדור שאתה תחנך!אני יודעת שהחניכים שלי יהיו חיילים יום אחד ואני יודעת שהם יכולים ליפול והם יכולים לבחור בדרך הנכונה ובזה אתה שותף בצבא העתידי!לכן חינוך חשוב וללכת לחבר'ה החזקים זה לא חוכמה נכון גם הם צריכים חיזוקים ברור לי אבל יש כאלה שאין להם בסיס וזה לענ"ד בוער יותר.

ט'.מי אמר?!לא אני..אני אמרתי הפוך שבתנועה מעורבת הרבה יותר קשה ראה פיסקה ח א.

י'.אמרתי שלפי כל הטענות שלך בנ"ע לא במצב האידאלי ואתה צודק..בנ"ע לא במצב האידיאלי מבחינה דתית..איך היא כן תיהיה במצב אידאלי?!אם כל החזקים יברחו לאריאל או יבואו לבנ"ע וישפרו אותה!הרי אריאל יש לה רף גבוה מבחינה דתית...לבנ"ע פחות בנ"ע צריכה דחיפות וכן דוקא מהחניכים והמדריכים ולכן צריך להכנס לבנ"ע ולשנות אפילו רק את הסניף או השבט או המחוז!

1.לא אמרתי שיש אני האחרונה שאחלוק על חז"ל...

2.מה עדיף שחניכיך לא ידעו מזה טלית אפילו?!שיורידו את הכיפה כמה שנים?!מכיר שקר לבן?אז זה צביעות לבנה...חוצמזה שכשאני מעבירה לחניכים שלי על בנים בנות הם ישר נותנים את הדוג' של הסניף ואני מסבירה להם שהסניף טועה כן זה לא נכון ולא טוב ולא צריך להיות ככה!תעודד אותם לשנות גם..ויצא מצב שבשבת אירגון אז מקבלים כל שבט את השם החדש אז תמיד השבטים באים לאמצע ועושים בנים בנות ואצל הבנים שלי היה ברור להם שהם לא עושים את זה והם אמרו לי "עזבי לא צריך בנות"ולפני שנה וחצי הם היו עם הבנות כל יום וכל היום...

3.תסביר..

י"א-מה ההבדל?שיש היום סניפים נפרדים,שיש מחנות נפרדים,שיש רכזים מדריכים וחניכים שכן רוצים יש הבדל 1 שהחבר'ה האלה נשארים כדי לשנות ולא הולכים להקים תנועה אחרת...לא רק שיש לך רשות יש לך גיבוי מלא ובנ"ע דוחפים לכך...אותנו הם דוחפים לזה...תיהיה בבנ"ע תכיר את הכל מבפנים ואמיתי ותעביר ביקורת (בונה כמובן)

י"ד אמרתי שאני אישית בחרתי בדרך הקשה.בחברת בנים זה מצריך הרבה יותר עבודה...עם סיכונים ליפול ביחוד בנגיעה בדיבור (גם אם מדברים מקצועית אפשר להגיע לשיחה אישית) אבל בכל זאת בחרתי בדרך הזאת לא כי אכפת לי מהדת פחות מלך..אלא כי אכפת לי מהנוער שכאן..שאני רואה שבשכבה של אחותי הרוב הורידו את הכיפות ואני לא רוצה שזה ימשיך לקרות.אז כן זאת הדרך הקשה לענ"ד היא גם הכי נכונה כי אם נלך לאריאל ולא נקדם את בנ"ע התנועה תישאר במצבה ולא תתקדם אבל אם נלך לבנ"ע היא תתקדם בדיוק כמו היום מתקדמת בצורה מדהימה!ולא כל אחד נכנס להדרכה אצלנו נכנסו החזקים באמת.ועשו לנו מבחנים של טייס אבל כן ככה זה צריך להיות אתה הולך לחנך אתה הולך לגעת בנשמות של ילדים אין יותר חשוב מזה!

בקשר להיתר..אז שוב יש עשרות רבנים מהתנועה אבל יישר כוח אתה רוצה יותר לעומק אתה רוצה יותר פרטני אני אשאל על המקרה שלי ויהיה ניתן ממנו להבין לגבי השאר.

הערה חשובה..המצב בבנ"ע הוא לא מלכתחילה ממש לא,הוא בדיעבד במצב של הנוער היום מה עושים כדי לקרב,כדי לחנך נכון השאיפה הגדולה זה תורה ועבודה אמיתיים עד סופם.ועוד משהו אני לא חושבת שבנ"ע זה תנועה מושלמת ובדיוק בגלל זה אני מדריכה שמה כדי לגרום לה להיות מושלמת!

בברכת חברים לדרך חיים!

תתפלאי שיש רבנים דתיים לאומיים שאוסרים ללכת לצבאהאריאלניקהנאמן
כגון הרב סניף שלנו
אתה בטוח שאתה יודע להגדיר מה דעותיו של הרב??אנונימי (פותח)אחרונה
איפה כתוב שאסור חברות בין בנים לבנות?אנונימי (פותח)
תסתכלאנונימי (פותח)
מה שכתוב בסוף הפסקה הראשונה, וכן אני מתאר לעצמי שיש עוד מקורות רבים שאני לא יודע/לא זוכר. (מלבד זאת הפסיקה הזו הופיעה הרבה פעמים ב-'עולם קטן' ע"י הרב אבינר שליט"א והרב שמואל אליהו שליט"א) ומעולם לא שמעתי ולא ראיתי על פסק שמתיר זאת.
מה לעשות, אתה צודקהאריאלניקהנאמן
מה לעשות שכאן אף אחד לא יקשיב לך אחי אתה מבזבז זמן דבריך (הנכונים) נופלים על אזניים ערלות
מי אמר שיש?שירה חדשה

בס"ד.

אני קראתי מלא רבנים שממש לא מתירים ואפילו נגד.

אין היתר הלכתי גורףהאריאלניקהנאמן
יש היתר לסניפים כל סניף במקומו הוא
המוציא מחברו - עליו הראיה.משה
כשאתה בא לאסור - תוכיח אתה שזה אסור. תוכיח שכל המילים המעורפלות אוסרות את מה שנעשה היום בבנ"ע / עזרא !

הנושא של חברה מעורבת בגיל הזה תמיד היה קיים (עד להקצנה החרדית בתגובה להשכלה), אולם - לא בצורה שבה מכירים אותו היום.
אני ממליצה על הספר "חסד נעורייך" של הר' אבינר.ארגמן

שעוסק בדיוק בסוגייה הזו.

שזה אגב החסרון היחיד [או הבולט והמשמעותי ביותר] [לדעתי] של בנ"ע.

האמת? הרב אבינר האחרון שיכול להחמיר בדיני צניעותמשה
וד"ל
הרב אבינר הוא רב!!! (אם לא הבנתי אותך נכון, פרט)מוח קודח
משה-אתה מכיר את משל החזירהאריאלניקהנאמן
"פושט טלפיו לבחוץ ואומר כשר אני" אותו דבר. ודי לחכימא
די!!!!!!!!!!!!!!! די!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!הלל92
די לזלזול!!!!!
אני עם הלל! ;אוווריה
כידוע את דברי בנושא הזה אני לא מפרסם ברביםהאריאלניקהנאמן
אך כדי שלא יווצר קונסנזוס כנגד הצודקים אני תומך אם בעקיפין אם בישירות בדוברי האמת
תשובה של הרב עמיאל מהאתר מוריהאנונימי (פותח)
בשאלתך קבעת לפי דעתך "צודק", ולא נכון לקבוע עמדה לכאן או לכאן במה שלא ידוע לנו ואיננו מצויים בעובי הנושא כולו. הענין נתון לבירור שלא מוצא עדיין.

2. בדקתי את טעוניך ישירות עם מי שמצוי בכל החומר וקרוב לכל הבירור של רבני הוועדה.

אתה מציג הערכה, והוא משיב לך מתוך ידיעה:

א) אין רב שבעולם, יהיה גדול בתורה וחשוב ככל שיהיה, שיש בכוחו להתיר איסור מפורש בתורה.

למשל- אף רב בעולם, לא משנה מה שיטותיו או המסורות שלו, לא יוכל להתיר לאכול חמץ בפסח, או לאכול חזיר, יהיה מפולפל ככל שיהיה.

אם יהיה רב שיתיר איסור כזה, במזיד, למרות שהוא יודע שזה אסור, אוטומטית, הוא מאבד כל זכות לדון ולהורות בכל ענין בתורה. (הרי פשוט וברור שמי שמורה לעבור על איסורי תורה במזיד, אינו ירא שמים, ואיך יוכל להורות הלכה??)

במקרה כזה אין צורך לא בבית דין ולא בגדולי הדור ולא בשום דבר, על כל אחד מוטלת החובה לפרסם ולהזהיר את הציבור מפני האדם שמתחזה להיות רב ומכשיל את הציבור באיסורים גמורים!

והוא הדין בעניננו. קשה לעכל זאת, אך הרב שלמה אבינר, אשר חשבנוהו לרב וגדול בישראל, הוליך את כולנו שולל.

ב) ישנו בתורה איסור נדה, שעונשו כרת. הרב אבינר נתפס כשהתיר דם נדה גמור, לא פעם אחת אלא עשרות פעמים. יש לו תיבה שבה הציבור שם שאלותיו בענינים הללו. שמו שם בדים שהיו ספוגים בדם נדה גמור, והרב אבינר טיהר והתיר אותם. כאמור לא פעם אחת אלא עשרות פעמים, לעיני עדים רבים. אחת הפעמים היתה ע"י וועדת הרבנים הגאונים שבדקה את כל הענין, הרה"ג יעקב יוסף בעצמו שם את הבד עם דם הנדה בתוך מעטפה, ושלחה ע"י שליח נאמן שאינו צד בכלל בעניין, והמעטפה חזרה כשעליה מתנוססת המלה "טהור" בכתב ידו של הרב אבינר. (המעטפה עדין קיימת ואפשר לראותה).

ג) לפי ההלכה, אפילו אם היה הרב אבינר שוגג בדבר ומתוך חוסר בקיאות פסק בטעות להתיר את האסור, פוקעת ממנו הזכות להורות בכל התורה כולה. (שגגת תלמוד עולה זדון). אך הרב אבינר נבדק ונבחן ע"י הרב מרדכי אליהו שליט"א ורבנים אחרים, לראות האם הוא בקי בהלכה, או אולי עוור צבעים, ונמצא בקי לגמרי בהלכה, ולא עוור צבעים. המסקנה היא- הוא התיר במזיד דבר האסור באיסור חמור מן התורה. משום כך, ברור שהוא אינו אלא רשע המחטיא את הרבים בעניני כריתות החמורים במזיד.

ד) זאת ועוד- לאחר שנתברר הדבר הזה בבירור גמור, הוצע לרב אבינר לצאת מכל הסיפור בכבוד. הוצע לו להקים בי"ד לעניני נדה על שמו שידון בענינים הללו, ושם ישבו רבנים אחרים שיפסקו בכל השאלות שיופנו אליו, והוא לא הסכים. הוצעו הצעות אחרות והוא לא הסכים לאף אחת מהן.

ה) אשר על כן לא נותרה ברירה אחרת, וחובה קדושה היא על כל מי שיראת השם, ומדת האמת בוערות בלבבו, לקום ולצעוק בקול גדול צעקה גדולה ומרה, ע"מ להפריש מאיסור את כל הפונים לרב אבינר.

ו) לסיכום הדברים נדגיש שוב:
לא מדובר כאן כלל בשיטה הלכתית כזאת או אחרת, אלא בהתרת איסור דאורייתא גמור שאין שום חולק בו, ממש כשם שיתיר לאכול חזיר או לחלל שבת או לבוא על אחותו או אמו. כל הדיון ההלכתי המפולפל שעשה השואל, לא רלוונטי כלל לעניין.

ז) כל הנסיונות לפרש את פסיקותיו באופן המתאים להלכה, נעשו על ידי מקורבים של הרב אבינר, שלא מסוגלים לתפוס את האפשרות שהוא מכשיל במזיד, ולכן הם גם לא העיזו לבדוק אותו ולשים בתיבתו דמי וסת גמורים בעילום שם, אלא רק שאלו אותו בפניו שיאמר להם מה ההלכה, וכמובן שענה להם נכון.

יישר כח הללליאתי בטורקיז
בס"ד
אני איתך בקטע הזה,
ליאת.
אני מקווה שאתה מינימום משה רבינו הבאאנונימי (פותח)
אחרת אין לך זכות לומר דברים כאלו
עדיין לא קיבלתי תשובה+בקשה חשובה מאוד!!!אנונימי (פותח)

אני מאוד-מאוד מעוניין לקבל תשובה לשאלתי ממי שיוכל(השאלה המקורית באשכול).

ובהזדמנות זו אתחנן לכל אלו השמחים להוציא לעז על הרב שלמה אבינר שליט"א שתחוסו על עצמכם והשתדלו מאוד שלא להכנס חלילה אף לחשש הקל ביותר של מבזה ת"ח המוגדר 'אפיקורס' ואין לו חלק לעוה"ב וכיוצא בזה דברים חמורים מאוד מאוד!!!

(ובנוגע לטענות עצמם: אינני מעוניין (ואף איני יודע מספיק) כדי להתחיל להתמקח עליהם עצמם, ואני אין לי אלא ההלכה היסודית והפשוטה, שעל כל תלמיד חכם (והוא מי שעמל בתורה כפי דרגת דורו ויודע להורות הלכה) ישנו איסור גמור לדון לכף חובה, אפי' אם הדבר נוטה יותר לכף חובה, וגם אם נראה לך אף ודאי במאה אחוז, ובודאי ובודאי שאיסור חמור מאוד לספר דברים כאלה לאחרים, (-שוב, אפי' אם משוכנע ב-100% שחטא) ו'תקצר היריעה' מלפרט את כל האיסורים שנעברים כך, (דוג': 'ואהבת לרעך כמוך, והלכת בדרכיו, לא תשא, לא תלך רכיל, השמר בנגע הצרעת, לפני עיור, השמר לך פן תשכח אץ ד' אלוקיך, לא תחללו את שם קדשי, זכור את אשר עשה...למרים, הצדק תשפוט עמיתך, ובו תדבק (שענינו בת"ח), והדרת פני זקן (דהינו חכם), וקדשתו (בנוגע לרב אבינר שליט"א שהוא כהן), את ד' אלוקיך תירא, תלמוד תורה (ח"ח עשיין אות יב),  ויתכן שגם ב-מדבר שקר תרחק (אם יש אפי' תערובת שקר או גוזמא), ולא יהיה כקרח וכעדתו, ואולי עוד דברים שהשמטתי.

(ואנא, אל תתנו ליצה"ר לעבוד עליכם ולומר שזה לתועלת, כי אפי' אם נאמר שהדבר נכון לחלוטין, ואין בו אף תערובת שקר/גוזמא, צריך עוד הרבה תנאים שאני משוכנע שאינם קימים כדי לבוא ולדבר לשה"ר כזה).

מקורות: מלוקט מתוך כל ספר הח"ח, ואנא עיינו במיוחד בהלכות לשה"ר כלל ג הלכה ז.

התשובה היא כךהאריאלניקהנאמן
אין אף רב שיתיר לך לכתחילה תנועה מעורבת אין לזה היתר הלכתי כלל!!!
אך, יש מקומות(והם מעטים) שרק אם זה יהיה מעורב יבואו ילדים חילונים וישמרו מצוות ופה יש רבנים שמתירים בדיעבד שיהיה מעורב, לצערנו תנועת בנ"ע פועלת בשיטת 'המטרה מקדשת את האמצעים'

בנוגע למה שכתבת על ההוא מעטרת, אל תנסה אפילו לגרור אותי ללש"ע עליו
לידיעתךאנונימי (פותח)
לה"ר ברמיזה אסור בדיוק כמו לה"ר במפורש, מלבד זאת, אינני חושב שנמצא היתר כלשהוא לכנות ת"ח בכינויי גנאי ('ההוא מעטרת') והרב אבינר שליט"א ודאי מוגדר כת"ח.
מלבד זאת, כפי שידוע לכל, 'שתקו מפלוני, איני רוצה להודיעכם מה היה עימו' הינו הדוגמא המפורסמת ביותר והמוסכמת על כל הפוסקים שזהו (לכה"פ) אבק לשון הרע- שאסור באיסור מוחלט, וגם בו עוברים על מרבית הלאוים והעשין הנ"ל (ולדעת הרמב"ם, עוברים על זה בנוסף לנ"ל גם על 'לא תסור') ובודאי ובודאי שבלשון המוכיחה בפירוש על גינוי ועל לה"ר שיש לך לדבר עליו.
ודבר שכזה אינני חושב שתמצא אף רב שיתיר לך, לא לכתחילה ולא בדיעבד.
אז אנא, להבא 'טול קורה מבין עיניך', ולפני שתתחיל להכליל ולומר ש'אין אף רב שיתיר...בכלל!!!' השתדל לכה"פ שלא לכתוב באותה הודעה דברים שכאלה.
(ושדברי לא יובנו שלא נכון- אינני חוזר בי כמלא הנימא מהדברים שכתבתי בשאלתי, ועדיין אני עומד על כך שיש האוסרים, ומחפש מאוד מקור למי שמתיר)
והלואי שנזכה כולנו לכוון לאמת.
ומכאן אני אומר; לא רוצה לשמוע לשה"ר פשוט אל תשאלהאריאלניקהנאמן
בתשובה לשאלהאנונימי (פותח)
שנשאלתי, המקור בשו"ת ה'שרידי אש' הוא בחלק א סימן עז עמודים ריד-ריט, והם נכתבו כתשובה לשאלת הועד התורני של תנועת 'ישורון' בצרפת אשר שאלו לגבי א. תנועה מעורבת.
ב. שירת בנים ובנות יחד שירי קודש (כגון: שירי שבת).
(כאמור, מהדברים שם עולה לענ"ד שלא שייך כלל להשליך את ההיתר הזה למקרה של בני עקיבא, אשמח מאוד אם יעינו ויתקנו אותי אם אני טועה, או שיתנו לי מענה מלא למקור ההלכתי להתיר).
תשובה מאורכת... ;רק לאנשים שבאמת רוצים ; &nbsאנונימי (פותח)
לדעת ולהשקיע וללמוד את הסוגיה.

התשובה ניתנה ע"י הרב וורהפטיג שליט"א. רב אריאל הר נוף ואב בי"ד לממונות וגם רב ביה"כ נוה נוף

כיצד יש להתייחס לתנועות נ וער ובפרט
בתנועות נ וער מעורבות?
היחס לתנועת נוער מורכב מצד אחד מפרטי ההלכה של התנהגות התנועה ומצד שני במצב הדור ובצורך בתנועת נוער.
בשו"ת שרידי אש לגר"י ווינבערג זצ"ל (הא. סי' עז) דן באריכות בתנועת "עזרא " משפעלה בגרמניה ובתנועת "ישורון" שפעלה בצרפת.
תנועות עלו ובפרט "ישורון" היו מעורבות בנים ובנו, ובזמירות שבת שלהם שרו בנים ובנות יחד. המערערים מהחוגים החרדים תקפו התנהגות זו:
א. מעצם התערובת ב. מצד קול באישה ערווה .הרב וינברג טוען שלכאורה יש להם על מה לסמוך בטענותיהם שהרי ע"פ דין יש להפריש גברים מנשים שלא יגיעו לקלות ראש. ובאוח' סי' תקכט' סעי' ד' מובא שחייבים בית דין להעמיד שוטרים ברגלים כדי שלא יתערבו גברים ונשים וכו'
ועל פי זה נמנעו בקהילות הקדושות מיסוד חבורות שיש בהם תערובת. כמו כן עניין השירה ביחד ג"כ יש בו מהצדק ועיין שוע' אבן העזר סי' כא' סעי' א
אולם טען הרב וינברג כי ישנו שיקול נוסף והוא הצלת הנוער מטמיעה שהתפשטה בגרמניה.
ולכן גדולי חכמי אשכנז (גרמניה) התירו הקמת תנועות מעורבות.והדברים הוכיחו את עצמם ובגרמניה ובצרפת רבים מבני הנוער המעורבות ניצלו מטמיעה ומעזיבת הדת. וזאת בעוד שקהילות החרדיות בפולין והונגריה גברה הטמיעה ועזיבת הדת , ובפרט שרבים מהחרדים שלחו את בניהם ובנותיהם לבתי ספר נכריים.
במקרה שכזה יש לדון מצד "עת לעשות לה' הפרו תורתך". וכמובן רק החכמים יכלו לקבוע את "העת". מעבר לכך דן הרב , שע"פ דין יש מקום לתנועה מעורבת ושירת זמירות יחד.
כמו כן הוא התחשב בשינוי שחל במעמד האישה בהשכלה ובעבודה, ואי אפשר להן לחיות כשם שהיו אימותינו מלפני כמה דורות. ועל כן הוא סבר כי צו השעה הוא ליצור חוג צעירים וצעירות דתיים שבהיותם מושרשים ביהדות.
כיום ודאי שרמת שיתוף האישה בחיים גדולה עוד יותר מזמנו. אמנם יש מקומות שבהם מתחנך חינוך תורני יותר המוכנים ורוצים בתנועת נוער נפרדת כדוגמת "אריאל" אך יש שאין זה מספק את הרגשתם, וכדי שלא יגררו לחיי רחוב פרוצים ובפרט במקומות בהם הרמה הדתית נמוכה – מצווה להקים ולהפעיל תנועת נוער אף מעורבת ועם שירה בציבור- בתנאי שהכל יעשה בהדרכת תלמידי חכמים המבינים לנפש הנוער. ומכאן ההיתר לתנועות כגון "עזרא ובנ:"ע " ויד מקומות שאין זה השעה אלא אף "צו השעה "כלשון שרידי אש.
תגובה לתשובה המאורכת.אנונימי (פותח)
אשמח מאוד אם זוהי לשון תשובתו ממש של הרה"ג ורהפטיג שליט"א (כולל מילות הסיום), כי לעניות דעתי יש בה אי דיוקים מספר:
א. הבולט ביותר- ה'שרידי אש' התיר שירת שירי שבת בלבד בבנים ובנות, ואף בזה ציין את החולקים על דעה זו (למעשה, עד כמה שאני זוכר, הוא הסתמך בפסק זה (עקב הנסיבות) על 3 פוסקים בלבד שהתירו זאת).

ב.עד כמה שאני זוכר, השרידי אש כתב ששם המדריכים עצמם הם היר"ש , וכן שהם דואגים לכך שהחברים/ות בתנועה לא יצאו לטיולים יחדיו שלא בהשגחתם וכד', ואילו בבנ"ע, כמדומתני שנגע החברות (שמעולם לא ראיתי אף פוסק אחד שמתיר אותו!!!!) פושה מאוד אף במדריכים.

ג. השרידי אש מזכיר בתשובתו מס' רב מאוד של פעמים שטעמו מהפס' "עת לעשות לד' הפרו תורתך"- דהיינו שאף הוא מסכים שדבר זה אסור לכתחילה.

ד.התרת השרידי אש היתה בפרוש בשל ההתבוללות הפושה, כמו שהוא כותב ושונה, האם זה מוכרח שהוא היה מסכים אף להיתר המרחיק עוד יותר ואומר שגם כדי להימנע מפריצות דבר זה מותר? (ובמיוחד לאור הסעיף הבא, שלא ממש נמנעים שם מפריצות) (אומנם איני מנסה ח"ו לומר שבנ"ע היא תנועה שכולה רע, ודאי שהם עושים פעולות רבות ועצומות למען העם והארץ, אך עדיין-האם זה מותר??)

ה. גם אם אכן ההיתר הזה קיים, הרי עינינו הרואות את כמות המכשלות לנוער המגיעה ע"י תנועת הנוער בנ"ע, אשר כמעט ואין שבת שבה לא יכשלו בהם רבים מחניכי התנועה, )כמובא קצת בשאלתי המקורית, ונזכיר כאן בפרט את איסור ה'קלות ראש' עם הבנות, שאף השרידי אש בתשובתו מתיחס אליו). האם היתר ה'שרידי אש' שייך גם במצב כזה? (לכאורה נראה לי מפשיטות דבריו, שההיתר הוא כיוון שמפקחים שלא יכשלו בדבר, אך כשהגדר פרוצה לחלוטין- האם גם אז יותר??(וביוחד לאור הסעיף הקודם)?

ו. אפי' לפי דברים אלו כל ההיתר הזה שייך רק במקומות שאכן ישנם אנשים שכאלה, אולם יש מקומות שבהם פותחים סתם סניפים מעורבים (כמו בעירי לדוגמא)

ז. האם זה מתיר לתנועה לאסור בתוקף הפרדת סניפים? (הדבר שבעקבותיו הקים הרה"ג זלמן מלמד שליט"א את 'אריאל', ודבר שקרה גם בעירי).

ח. יש לזכור שאף על השרידי אש חלקו רבים, ולכן להפליג ולהתיר אף את בנ"ע (שיש האוסרים אותו בפירוש אף מהרבנים שתלמידיהם בציבור 'שלנו' כגר"ע יוסף, (ומישהו אמר לי היום שאף הרב אליהו אסר זאת, ביקשתי ממנו להביא לי את המקור, ואשתדל בלנ"ד לפרסמו כאשר יובא אלי) - האם אין זה הסתמכות יתירה על דבריו?

אם זוהי אכן לשונו של הרב, אשמח מאוד מאוד אם דברי יובאו לפניו כשאלה ויוחזר לי מענה בהקדם האפשרי.

מכל מקום- תודה רבה רבה על התשובה.

בתודה מראש, קט.
אתה קיבלת תשובהעמית-טליה
תשובה ארוכה למדי..

ומשומה לא הגבת עליה אז אתה מוזמן..
דוקא כןאנונימי (פותח)
עניתי עליה, יממה לאחר כתיבתה, בתגובה 'תשובה ל-'קודם כל'' מיום ח כסליו שעה 21:58. אשמח שתקראי ותכתבי לי תיקונים/הערות/הארות בהקדם.
תודה רבה מראש.
ואחרי זהעמית-טליה
קיבלת עוד תשובה..גם יממה לאחר

תסתכל בתאריכים..
זה הוויכוח המפורסם בין הרב מלמד לרב אבינרברוךש
זה הוויכוח המפורסם בין הרב מלמד לרב אבינר,
ומי שנשאר בבנ"ע הולך לפי הרב אבינר
ומי שעזב לאריאל הולך בעקבות הרב מלמד
תיקוןהאריאלניקהנאמן
זה לא "מי שעזב לאריאל"
זה מי "שהתעלה בנפשו הקדושה המחפשת באופן תמידי את המקום האידיאלי לקיום רצונו יתעלה ויתברך"
צודקעמית-טליה
זה לא מי שעזב את אריאל

זה מי שבגד בציבור שלם
ובמקום לתקן איפה שלא מתוקן
הלך לדרך הנוחה לו

אחח איזה אגואיזים לשמא..
מי שתמהה למה לא נבנה בית המקדש התשובה היא כאן

(חח אני לקראת רצח)
לטובתך אני מקווה שכתבת זאת בצחוקהאריאלניקהנאמן
לדברים כאלה אפילו עוזיב לא ישתוק
חלק כן חלק לאעמית-טליה
ולטובתי???

אני לא מפחדת להגיד את דעותי..
גם אם דעותייך גובלות בהוצאת שם רעאנונימי (פותח)
על יהודים כשרים ומרבות שנאת חינם בעמ"י??
אמת! דיעותייך פוגעותהאריאלניקהנאמן
נגיב לשניכםעמית-טליה
ליהודי
אז כן אני חושבת שאותם אנשים עזבו מקום שצריך אותם והלכו לנוחיות של עצמם
ואם זה הוצאת שם רע אז הוצאתי שם רע!

אם אתה אומר שאתה לא מסכים עם דרך השמאל לדוג' אז זו הוצאת שם רע?

ושנאת חינם זה לא קשור כי אני לא שונאת אותם אני פשוט לא מסכימה עם הדרך של החרדים..וזוהי בדיוק דרכה של החרדים!

ולפאנט אז לא התכוונתי לפגוע אבל אתה מאז ומתמיד יודע שאני חושבת שכל ההאריאליניקים דואגים לנוחיות של עצמם.
זו לא שאלה של אם להגיד זו שאלה של איך להגידהאריאלניקהנאמן
יש צורה להגיד וכאשר את אומרת דברים בלי לדעת כי "את חושבת כך" מי שמך לחלוק על גדלי הדור?
וטוב שאת משווה אותנו לשמאל אני עדיין חושב שיש הבדל (אפילו קטן) בין 'שלום עכשיו' לתנועת אריאל
השמאל הולך נגד התורה במוצהר את לא יכולה להשוות את השמאל לתנועת נוער שכל דרכה החינוכית היא קיום התורה
ויותר מזה יש כאן מישהו צדיק (כינויו 'קט') שהסביר לך בפרוטרוט את דרכה של תנועת אריאל את יכולה לא להסכים, אך להגיד שהמדריכים בתנועת אריאל דואגים אך ורק לנוחיות של עצמם (נפקא מינה מדברייך: לעצמם כן ליהודים אחרים לא) זו הוצאת שם רע

ומה עם הרבנים שתומכים חד משמעית בתנועת אריאל האם גם הם דואגים רק לנוחיות של עצמם ועוזבים את עמ"י (להזכירך שזה גובל בביזוי ת"ח)

תנועת אריאל- דרכה של התנועה היא- 'קיום התורה ללא כל פשרות כלל' אם זו דרכם של החרדים אז אני חרדי גאה!!!

אז אכן אתה חרדיעמית-טליה
כי החרדים הם כאלה שלא מתגייסים לצבא עד שלא יתנו להם את התנאים שלהם,הם לא יעבדו עד שלא יתנו להם את התנאים שלהם
אנחנו כן נתגייס ונשנה!
זה בדיוק ההבדל המהותי בין הדתיים הלאומים לבין החרדים!
החרדים ישארו בחוץ עד שיתנו להם את התנאים שלהם
הדתיים יכנסו וישיגו את התנאים שלהם!

אגב אם אתה לא מתגייס לצבא אז אתה גם מתפשר על התורה..
ואני ממש ממש ממש לא רואה את הכיפות הסרוגות בתור "מתפשרים"
להיות מדריכה בבנ"ע זה לא התפשרות,להתגייס לצבא זה לא התפשרות,כי הכל במטרה של להכנס ולשפר.
ואם אתה לא תכנס ותשפר אף אחד לא יעשה את זה במקומך!
ומה לעשות שהוטל עלייך תפקיד גדול לתקן עולם במלכות שדי
ולא שיתקנו עולם במלכות שדי
אתה צריך לתקן!
ולא רק עם תפילות..זה בנוסף וזה חלק חשוב אבל זה לא החלק היחידי!

ובעיניין השמאל אז לא השוואתי אתכם
ואתם שונים בהרבה ואם תשים לב רשמתי שמה לדוג'..

ועוד משהו חשוב
אל תיתן לי את התירוץ של הרבנים כי יש גם גדולי דור שמאמינים בתנועת בנ"ע ורק בבנ"ע
אז אם אני מזלזלת בת"ח גם אתה מזלזל בת"ח!
נכון מאוד ופה את סותרת את מה שאמרתהאריאלניקהנאמן
עכשיו את אומרת שהחרדים הם אלו ששינו והקימו את הנח"ל החרדי (מקודם טענת שאלו היו דתיים לאומיים שביקשו תנאים דתיים)
אני אתגייס רק אם יתנו לי תנאים שלי כן!!! אני לא אתגייס ליחידה בצבא שלהאוכל שמה יהיה ''רבנות''

אם ככה אז את לא מעודכנת באמת הרבה דתיים לאומיים לא התגייסו עד שלא הקימו את הנח"ל החרדי\ואת יחידות ההסדר ואני לא מדבר פה על תורת החיים אני מדבר על מרכז הרב!! על הר ברכה!! מי שמתגייס ליחידה לא דתית הוא מתפשר על התורה כי חברים החילונים שלו יכניסו לאוהל תמונות לא צנועות (מקרה שהיה)
שהטבח קצת יחפף בדיני כשרות (גם מקרה שהיה)
ובנוגע לצבא את טועה הצבא זה המקום היחיד שאם אני לא אתגייס יהיה מישהו אחר שיתגייס ויגן על עמ"י בדיוק כמוני,, אני מתגייס רק ליחידות דתיות נקודה!!!

וכן אני מתקן עולם במלכות שדי רק לא בדרך שלך!! צורם לך שיש אנשים שחושבים שאת הגאולה אפשר לקרב לא רק בדרך של בנ"ע?

ולא אין רבנים שמאמינים רק ואך ורק בבנ"ע לא הרב אבינר ותתפלאי אפילו לא הרב נריה זצ"ל אם תשאלי את הרב אבינר מה עדיף בנ"ע או אריאל הוא יגיד לך אריאל אם תשאלי את יובל שרלו הוא יגיד לך בנ"ע (אך יובל שרלו הוא לא גדול דור...)
אל תוציא לעז על הרבנות הצבאית !!!משה
רב צבאי הוא אולי לא אישיות מוסרית, אבל בנושא הכשרות הם עושים עבודה מצויינת.

אני משרת ת"פ רב צבאי (רב חטיבת הנח"ל) ואני רואה את מסירות הנפש ע"מ שלחיילים יהיה אוכל כשר.

ואסיים בחתימה הצבאית שלי

משה למפרט, טור'
ע. רב חטיבה 933
עזוב ''כשר'' בד"ץ יש שם?האריאלניקהנאמן
לידיעתך לספרדים אסור לאכול רבנות מותר רק מהדרין או בד"ץ
באופן גורףמשה
1. לא הבנתי מאיפה ההמצאה שלספרדים אסור לאכול בהכשר הרבנות. רבים וגדולים שחתומים על הכשרויות הללו הם ספרדים ופוסקים לפי גדולי ספרד.

2. בעיקרון - רוב האוכל המגיע למטבחי הצבא הוא מהדרין. הדבר היחיד שדורש בדיקה זה הבשר (תלוי במשלוח. ממה שאני יודע - גלאט חלק, לפחות אצלנו).

במטבחים גדולים (100 איש ומעלה, כאלו שיש בהם משגיח כשרות בקבע) - אפשר לאכול ללא חשש ולישון בשקט.
במטבחונים, פילבוקסים וכו' - לפי העניין. לרוב הכלים שם טרפים אבל האוכל עצמו כשר.
פיתרון? חד פעמי; שימוש בכלים שלך.
קודם כל זו לא המצאה זה עיקר הדיןהאריאלניקהנאמן
ראה שו"ע יו"ד סימן ט"ל הלכה י'

הנח"ל החרדיעמית-טליה
לא הוקם מאידיאולוגיה ואת זה הבנתי לא מזמן כשחרדי אמר לי
הוא הוקם על מנת שלחרדים יהיה יותר נוח בצבא שכזה.

ולמה אתה חוזר על זה שוב ושוב?
אתה חרדי לאומי ברור לי שתתגייס רק בתנאים שיתנו לך
או שיגידו לך שב בבית לא צריכים אותך
כמו שאומרים לציבור החרדי אבל חפיף יסתדרו בלעדיך.

דבר שני זה גם בעיה שנהיתה בציבור שלנו ואני חשבתי שזה התחיל מהגירוש ועכשיו אני מבינה שזה התחיל מהקמת התנועה שלכם יש,והקטע של התמונות אז תבקש יפה ויבינו אותך ובקטע של כשרות אז מתחשבים מאוד וגם בזמני תפילות אני לא במסגרת צבאית אני שומעת מהחיילים הדתיים ששמה והם מסתדרים גם בלי "תנאים" כמו שלך.
ואני לא חושבת שהם פחות חזקים ממך.

והקטע של הצורם אני חייבת לציין שהפגנת את חוסר הבגרות שבך
אבל אני אענה בכל מקרה
אז זה לא צורם,ויש דרכים שונות גם השמאל רוצה להגן על עמ"י רק בדרכים שלו תתפלא אני לא שונאת אותו וגם לא אותך אני רק חושבת ששניכם טועים!
וכן אם השאלה הבאה שלך אם רק אני צודקת אז אני אגיד לך כן רק הדרך שלי צודקת!
הדרך של תורה ועבודה!
ואיפושהו כואב שאחים טועים.

ונחזור לקטע של לתקן עולם במלכות שדי
תחשוב בהיגיון
הצבא חילוני אם תיהיה בבועה משלך לא תצא אל העם תצליח להשפיע?
ברור לשנינו שלא.
אם תצא ואולי חבר שלך יתלה תמונה לא מתאימה ותבקש ממנו להוריד אותה ואח"כ הוא יתעניין וידבר איתך על הדת ותראה לו את הדת וה' יודע לאן זה ימשיך
זה כל העיניין שלצאת לעם
יש לך משהו חזק ביד אם רק תראה לכולם עד כמה הוא נכון הם ילכו אחריך בלי היסוס בכלל כי הוא כ"כ אמיתי!

לשבת בבועה זה אפשרי כשיש גויים כשאתה יודע שאין תקנה
אבל כשאחים שלך צריכים אותך??
אח"כ יהיה עוד גירוש ח"ו ואז תצא לעם שנה לפני ותגיד "יצאנו לעם"
לצאת לעם זה כל יום וכל היום!!
זה בתנועת נוער,זה מפגשים חילונים דתיים (עם גבולות כולשהם) וגם לצאת לצבא חילוני שצועק לחבר'ה דתיים!

דוקא לא דיברתי על הרב אבינר
הרב דרוקמן,אבל בטח תגיד שהוא לא גדול דור כי בבא דניאל החליט
הרב שרלו יגיד לך שכן אז קודם כל אל תגיד שאין רבנים כאלה כי עובדה שיש
דבר שני אם אני אגיד לרב אבינר את הסיבה שאני הולכת לסניף מעורב אני בטוחה שהוא יגיד לי כן
כנ"ל הרב שמואל אליהו וכו וכו
וכבר עשו אצלנו שאלות רבנים מלא
אחד שאל את הרב דב ליאור וקיבל אישור
בקיצור בני עקיבא צריך אותי ולכן אני שמה!
אני איפה שהעם צריך ולא איפה שאני צריכה!

על ראשון ראשון...האריאלניקהנאמן
את אמרת שהנח"ל החרדי הוקם כדי שלד"ל יהיה יותר נוח... אז סליחה אני לא מבין פתאום זה לא בזכות הד"ל אלא "בגלל" החרד"ל?

אני לא הולך לקיים מצווה אחת ע"ח מצווה אחרת אם אני אוכל רק בד"ץ ואני יודע שאם אני אתגייס ליחידה לא דתית יביאו לי רבנות, אני לא אתגייס(לידיעת לספרדים מותר לאכול רק בד"ץ ספרדי שאוכל רבנות=אוכל טרפות וזו הלכה) וכן, מי שהולך ליחידה לא דתית עושה זאת ע"ח מצוות אחרות וזו עובדה!
ואם את הולכת נגד הנח"ל החרדי את הולכת גם נגד יחידות ההסדר שזה גם מעין בועה בתוך היחידות הצבאיות, ולשיטתך איך אפשר להשפיע לטובה על יהודים אחרים אם אני לא אהיה כמוהם משמע חוטא כמוהם...

ואני מודה לך מאוד שאת משווה את הדרך של תנועת אריאל לדרך של החרדים, ולמה? מהסיבה הפשוטה כי את הולכת לפי מספרים, את משווה כמה בנ"ע החזירו בתשובה לעומת כמה אריאל החזירו בתשובה, אך ברגע שאת מצרפת את הדרך שלנו לדרך של החרדים את בועטת לעצמך גול עצמי! הדרך של החרדים(\אריאלניקים לשיטתך) הצליחה ב20 שנים האחרונות להחזיר בתשובה יותר ממליון וחצי יהודים בארץ ובעולם!! אני לא מדבר על התנועה אני מדבר על הדרך של התנועה שלשיטתך זו גם הדרך של החרדים ומה לעשות שהחרדים\אריאלניקים החזירו יותר יהודים בתשובה....

מעטים!!! מעטים הם האנשים שיכולים להיות בתוך מסגרת חילונית ולהצליח להתפלל במניין, למנוע מהחברים שלהם לא לדבר בלשון לא נקייה לידם (לפני כמה חדשים זה קרה ביחידה של הסדרניקים, על אחת כמה וכמה ביחידות חילונית שאת כ"כ רוצה להשפיע עליהם)

כן גם בבועה אפשר להשפיע אני לא חושב שאת תשלחי את הילדים שלך ללמוד בתיכון חילוני כדי שהם "ישפיעו" על החילונים מי החזיר את המשפ' שלי בתשובה? בני-עקיבא?? לא!! ש"ס ש"ס החזירו אותנו בתשובה(אגב אבא שלי הוא שבט 'הגולן' בבנ"ע סניף יבנה ותתפלאי הוא חזר בשאלה! ומי שהחזירוהו בחזרה היו ש"ס!!!!!)

הרב דרוקמן שליט"א-- אולי כדאי שתשאלי אותו...

ואת אמרת גדולי דור נכון? לא אמרת ''סתם'' רבנים גדולי דור שתומכים אך ורק בבנ"ע (ואני מדגיש-) אך ורק בבנ"ע ולא באריאל טוב את בעצמך אומרת שאין כאלה
כל גדולי הדור אצלנו:
הרב שמואל אליהו-רב של סניף צפת
הרב אייזמן-רב של סניף גב"ש
הרב דודקביץ'-רב של סניף יצהר
הרב דוד חי הכוהן(תלמיד של הרצי"ה)-רב של סניף בת-ים
הרב רן ישראלי-רב של סניף ראשל"צ(כבוד!!!!)
הרב דב ליאור-רב של סניף קרית ארבע
הרב אליקים לבנון-רב של סניף אלון מורה
ועוד רב(נ)ים וטובים- אני לא בא להגיד שהרבנים האלה תומכים אך ורק באריאל אך אין גדולי דור שתומכים אך ורק בבנ"ע.
שכחתיהאריאלניקהנאמן
הרב זלמן מלמד שליט"א רב של סניף בית אל
הרב אליעזר מלמד שליט"א (מקים התנועה)- הרב של סניף הר ברכה

למי שמסתכל מהצד על הוויכוח הזה לא יבין אך הוויכוח גרם לי להבין כמה הדרך של תנועת אריאל צודקת תודה רבה!!!!
אני ביחידה חילוניתמשה
לא מקללים לידי, לא (פחות או יותר) מעשנים לידי וחיילות לא נוגעות בי.

היום אני גם (ב"ה) עובד על חיילת דתית שהתגלגלה לשם שתדע לעמוד על שלה ולקבל חצאיות ושות' מהאפסנאות.

צריך רק קצת כבוד עצמי. לא הרבה יותר מזה.
תגובה חשובה ל- 'זה הויכוח...' של ברוךשאנונימי (פותח)
ממש לא נכון! השבוע הראו לי בספר 'גן נעול' שהרב אבינר כותב שם בפירוש פעמים רבות שפעילות מעורבת אסורה בהחלט!!!
אולם באחד המקומות שם הוא כותב שאם הברירה היא תנועה שבה מחנכים לשנאת ישראל - ודאי עדיף בנ"ע או עזרא.
מלבד זאת הוא כותב שמובן מאליו שחובה ממש להפריד את התנועה.

לכל המעונינים- עיינו שם, שהוא מביא רשימת איסורים הנעברים ודאי בפעילות מעורבת והאיסורים בעצם היות פעילות מעורבת (ואפי' באופן חד פעמי) ומביא בהרחבה מקורות לדבריו
הוספה ששכחתיאנונימי (פותח)
ומלבד זאת- מה הרעיון להכניס את עצמך במחלוקת פוסקים גדולה ללא צורך גדול אמיתי??
אני לא מבינהעמית-טליה
או שאתה עיוור או שאתה עושה את עצמך...

אתה לא רואה את הצורך הגדול בלתקן את בנ"ע?

אגב-אף אחד גדול מהתנועה לא יגיד לך שמציאות הנפרד זה מלכתחילה וזה הרצוי,אם התנועה היתה דוגלת במעורב לא הייתי נשארת בתנועה כזאת שדוגלת בלעבור על התורה,אבל בגלל שאני יודעת שזה הבדיעבד שלה אני נמצאת שמה כדי לגרום לה להפרד ולתקן אותה.

תשובהאנונימי (פותח)
ודאי שאני רואה את הצורך הנ"ל. להלן כמה שאלות קטנות:

שאלת תם 1: מהו ההבדל בין בנ"ע לאריאל מלבד עניין ההפרדה?
שאלת תם 2: אם כך, האם לא פשוט יותר לקיים פשוט תנועה נפרדת 1?
שאלת תם 3: לפי זה, האם מה שאני עושה כל שירשור זה הוא לא בעצם 'להפריד את בני עקיבא? (רק שאני עושה זאת בלי להכנס לספיקות הלכתיות)
שאלת תם 4: האם דעתך זו זוהי גם דעתה של הנהלת בנ"ע? מדוע יש לי תחושה שדעתם מעט שונה? אולי זה קשור לסרוב העקרוני להפרדת סניפים?
שאלת תם 5: את מאמצי אני להפרדת התנועה את רואה כאן, האם תוכלי להדגים לי באיזה שיטות את נוקטת?
שאלת תם 6:האם לא עדיף כאמור לעיל להשתדל להפריד בלי להכנס למחלוקות?

...
תשובותעמית-טליה
1.אומרים שבנ"ע זה תורה ועבודה ואריאל זה תורת חיים בעז אבל בפועל אין הבדל.
2.לזה בדיוק אני שואפת.
3.תסביר את השאלה שוב
4.אני בטוחה שכן ודיברנו על כך הרבה בעיקר עם המזכ"ל החדש הסרוב נובע מהסתכלות על עוד דברים שעולים בפרק ומהדיונים ארוכים וכל דבר מלווה ברבנים גדולים ובראיה הרבה יותר עמוקה ממה שאתה חושב. וכאשר רואים שאפשרי להפריד הם מעודדים ודוחפים לכך.
5.אני חושבת שזה קצת מיותר אבל נענה לך בקצרה,זה מתבטא בפעולות ערב שבת,בהפרדה מרובה שהצליחה בשבט הפרטי ואח"כ בסניף הפרטי ואני מקווה שיגיע להפרדה סופית.אבל אני בטוחה שאת מאמצי להפרדת התנועה רק התחלתי כי ברור לי שאמשיך עם התנועה עוד כמה שנים טובות גם במסגרת התנדבותית.כשילדי יהיו בתנועה היא תיהיה מופרדת בעז"ה.
6.לא חושבת כי התורה אינה שחור ולבן ויש הרבה היבטים שצריך לשקול מסביב,צריך להפריד אבל צריך גם לבדוק טוב טוב את השטח.
ואת ההפסד שעלול להיוצר מכך.
עמית תסבירי לי מאיפה הידע הנרחבהאריאלניקהנאמן
על דרכה של תנועת אריאל שבעצם לא קראת ולו פעם אחת את ההסברים שניתנו לך על דרכה של תנועת הקודש אריאל, אם את אומרת שאין הבדל את בעצם מרוקנת את שתי התנועות מערכיהן שכן אין הבדל לא בין בנ"ע לאריאל ולא בין אריאל לבנ"ע הכל אותו דבר ובעצם לשיטתך לאריאל אין אידיאלים משל עצמם וגם לבנ"ע אין אידיאלים משל עצמם הכל זה משחק מלוכלך של גניבת אידיאלים אחד מהשני, ולפני שתתרעמי על זה שלא הבנתי אותך אז כן הבנתי אותך ואת התכוונת שרק לבנ"ע יש אידיאלים ולאריאל אין אידיאלים לשיטתך תנועת אריאל היא תנועה מרוקנת מאידיאלים וזה מצחיק כי אם היינו מרוקנים מאידיאלים משל עצמנו לא היינו לעולם פורשים מבנ"ע ובדיברייך את מוכיחה ההפך משיטתך!

איזה מסקנות אתה מסיקעמית-טליה
ואין לי מושג מאיפה
אני מספר חודשים אומרת שהעניין שהחבר'ה החזקים ילכו לבנ"ע ולא יהיו באריאל זה כי בנ"ע במצב שצריך חבר'ה חזקים כמו שיש באריאל אז איך הבנת שאני חושבת שאתם חסרי אידאלים???

אמרתי שאתם אומרים תורת חיים בעז
אבל זה בתכל"ס בול אותו דבר כמו תורה ועבודה
כמו תורה וישומה!
יש לכם ערכים ולנו יש ערכים ולענ"ד הם לא משמעותיים לפחות לא בכללותם

רק עצוב שהתנועה שלכם שמה דגש בסמינריוני הדרכה על מה ההבדל בין בנ"ע לאריאל?
ומפה מתחילה השנאת חינם,מההבדלים האלה,וברור לי שלא מלמדים אתכם לשנוא אבל זה שלב הבא וזאת עובדה ויותר מזה זה מה שיש בפועל!

יודע מזה מיזרוחניק בשבילי?
זה לא חניכי בנ"ע כי הם מסורתיים הם לא יודעים הרבה
אני יותר חושבת שמיזרוחניק זה מי שיודע ועושה מה שנוח לו
אבל סתם שתדע שמזרוחניק לא מתבטא רק באיסורי נגיעה,כיפה גדולה,ציצית
מיזרוחניק מתבטא גם בלקרוא לרב כמו שאתה קורא לחבר שלך..
ויותר מזה אני מעדיפה שחניך שלי יגע בבחורה ולא ישכח לכבד רבנים!
כי דרך ארץ קדמה לתורה!
ועוד משהועמית-טליה
התנועה לא משתנה ממזכ"ל למזכ"ל
המזכ"ל משתנה בהתאם לתנועה
נכון לעכשיו התנועה דורשת מזכ"ל חזק
מזכ"ל ששיחותיו יהיו דברי תורה ולא דברי עידוד כמו מפקד בצבא
וזה מה שקיבלנו
ומי שדורש את זה
זה החניכים,מדריכים,רכזים מתנדבים וכל מי שמסביב.

ולכן אני אגיד שזה בנ"ע עלה נעלה
ולא מזכ"ל עלה נעלה
כי למרות היותו מזכ"ל
מי שקובע זה החניכים והמדריכים והרכזים
והמזכ"ל מתאים את עצמו אליהם
לכן היום בנ"ע עם מזכ"ל שהוא בדרגה רוחנית גבוהה,בשונה משנים קודמות.

לא נכון לדוג' שאמנון שפירא היה מזכ"להאריאלניקהנאמן
למרות שבנ"ע היתה די דתית בתקופתו הוא שנאאת הסניפים הנפרדים

ולא לא שמים אצלנו דגש על מה ההבדל פשוט בגלל שלמדו אותנו מה ההבדל אני יודע מה ההבדל ואת לא
אז כנראה שבנ"ע בזמנועמית-טליה
לא היתה דתית מספיק בשביל לשנות דברים
כמו היום.

ואני מעדיפה שילמדו אותי איך לחנך את אחים שלי ולא לדעת מה ההבדל ביני לבין אחים אחרים שלי.
כל דקה שאפשר ללמד וללמוד על חינוך עדיפה מכל דקה אחרת לעשות קרע בעם אחד וקל וחומר בציבור אחד!
אההה לכלכת!האריאלניקהנאמן
1-עברת סמינריון? אם כן- אז בטח אמרו לך שההבדל בין תנועת קדשינו לתנועתם זה לא רק ההפרדה
2- ברור שזה יותר פשוט אבל אני לא מתכוון לוותר על הערכים הקדושים של התנועה
3-להפריד את בני עקיבא -אני לא רואה שום צורך לכפות הפרדה על בנ"ע אם הם לא רוצים רוצים לחטוא? שיחטאו! אני לא אכפה עליהם דברים כנגד רצונם הברור
4-דעת הנהלת בנ"ע משתנה ממזכ"ל למזכ"ל עד המזכ"ל הנוכחי כל המזכ"לים היו נגד הפרדה מזכ"ל חדש הנהלה חדשה השקפה חדשה נחיה ונראה...
5-נדמה לי שהיא מנסה להפריד את הסניף שלה אז חבל להגיד סתם
6-לא היה ולא יהיה לבנ"ע בשונה מתנועת קדשינו תמיד יהיו את הגורמים שינסו להשאירה מיזרוחניקית ככל האפשר (כגון ציונות דתית ריאלית, נאמני תו"ע, יובל שרלו) ואולי כדי למנוע מחלוקת בנ"ע תשאר מעורבת תמיד (לפחות בחלקה) הפעם כדי שהמיזרוחניקים לא יפרשו
תגובה..*יעל*
קודם כל כדי לבהר את הענייו..כתבת:
"אנא, אל תשיבו לי ש-'יש רבנים שתומכים/חברים בבני עקיבא', כי אני רוצה לדעת מהו ההיתר ההלכתי לכך,"
כשיש רב פוסק שהתיר למעורבות בתנועת הנוער.-זה הוא "היתר הלכתי". אם כוונתך הייתה למשהו אחר אשמח אם תגיב.
בדורינו אנו מחפשים "היתרים" ולא "איסורים"..היום,יש הרבה היתרים וברוך ה' אנחנו לא "משתמשים" בהם. יש לי חברה שהלכה לרב והיא אמרה לי שהרב היתיר לה ללכת עם מכנסיים. אך אם כולנו היינו "משתמשים" בהיתר הזה ובעוד הרבה אחרים,המצב היה כזה שאנחנו עושים מה שנוח לנו לעשות,וזה לא קבלת עול מצוות! בלי המאמץ של קבלת המצווה אין אנו עולים במדרגה.. ואם נעשה הכל ע"פ היתרים...איפה המאמץ?!
דבר שני, העניין תלוי בסניף עצמו, ולא בתנועה.יש סניפים שונים בכל הארץ,ולשמחתי יש נפרדים.
הדילמה בעניין ההפרדה היא על היתרונות והחסרונות שבסניף הנפרד.
ובגלל שכל סניף שונה בכל מקום כך גם מדד החסרונות והייתרונות שונה.
אצלינו הסניף הוא מעורב. הייתי שמחה מאוד אם הוא היה נפרד.אך יש בעיות עם השינוי הזה..ולשם כך אנו נעזרים ברב של היישוב.
לדעתי אין לשאלה הגדולה שלך פתרון כי זה משתנה אצל כל רב ורב...ולשם כך אנו "עושים לנו רבנים" ולא מחפשים היתרים מכל מיני רבנים.
אני משערת שלא עניתי לך על השאלה,אך היה כיף להוציא את תגובתי החוצה...
שמחתי לראות שמתעסקים פה גם בעניינים ערכיים וחשובים!
אמן שנמשיך לעסוק בתורה להגדילה ולהאדירה בזמננו עד ביאת המשיח במהרה בקרוב! אמן!

תגובהאנונימי (פותח)
אכן לא הבנת נכונה. כונתי היתה שאלה מתוך עניין אמיתי - מהו ההיתר דהינו- מקורות שורש ההיתר, ולא 'X אמר שמותר/אסור'.
בנוגע לכל שאר התגובה שלך - הכל נורא מעורפל, מתוך כל הדבר הזה לא הצלחתי למצוא את הטענות/השגות. אשמח אם תכתבי אותם (ואשמח יותר אם תוכלי לעבור קודם לכן על התגובות העיקריות שהיו כאן(ובשירשור 'בני עקיבא' לשאלה כדי 'להכנס לענינים').
בתודה, קט.
תגובה..*יעל*
התגובה שלי התבססה על אי הבנה..עכשיו הבנתי שהתכוונת לשורש ההיתר..
סליחה...
לפי דעתכם:שמיניסט באמ"ש
האם צריך להקים תנועת נוער בגרעין שנכנס לתוחמת הצפונית ב"רצועת עזה"?
הנחשון יוצא לטיולים עם כל הסניף?אנונימי (פותח)
תלוירעות שרהאחרונה

בנטיעות וכזה נראה לי שכן

במחנה יש משהו נפרד

אני צריכה פעולה פיגוזית על תפילהאחי אהוביה

יש למישו אולי?

קצת יותר פרטים, גברת תותחיתימח שם עראפת

לאיזה גיל, איזה חלק שקשור לתפילה?

אשמח גם..אנונימי (2)

כיתה ד..

על החשיבות של להתפלל מנחה בסניף..

אצלנו אחרי המפקד כל שבט מתפלל לבד והרבה חניכות לא ככ שותפות במקרה הטוב יושבות בשקט במקרה הרע גם מדברות ואז יוצא שמי שמתפללת כביכול מפסידה כי היא לא בענינים.

רוצה פעולה מפוצצת כזאתי על תפילה ולמה חשוב שיגרה אותם להתפלל..

לכיתה ואחי אהוביה

חלק ממערך בת מצוה

באמת להעביר להם את ההרגשה שתפילה זה לא עול, זה לא עוד משימה מעיקה שצריך לסמן עליה וי.. 

צ'אט ג'יפיטיזיויק

להלן מערך שיעור של חצי שעה בנושא תפילה, המיועד לנוער דתי בכיתה ו' ומחולק לשלושה חלקים של 10 דקות כל אחד. המערך מותאם לגיל ולרקע הדתי של התלמידים, תוך שימוש בשפה פשוטה ופעילויות קצרות וממוקדות:

חלק ראשון: פתיחה והיכרות עם הנושא (10 דקות)

מטרה: לעורר עניין ולחבר את התלמידים לנושא התפילה.  

דקה 1-2: שאלה פותחת  

שאל את התלמידים: "מה אתם מרגישים כשאתם מתפללים? משהו מיוחד או אולי משהו שקשה לכם בזה?"  

תן ל-2-3 תלמידים לשתף בקצרה (30 שניות לכל אחד).

דקה 3-5: סיפור קצר  

ספר סיפור קצר על חנה מהתנ"ך (שמואל א', פרק א'): "חנה התפללה בלב שלם לבקש בן, והתפילה שלה הייתה כל כך חזקה שהיא ממש דיברה עם ה' כמו עם חבר."  

שאל: "מה אתם חושבים שהפך את התפילה שלה למיוחדת?"

דקה 6-10: דיון קצר  

שאל: "למה לדעתכם חשוב להתפלל? מה זה נותן לנו?"  

עודד תשובות כמו: קשר עם ה', שקט בלב, תחושת תמיכה.

חלק שני: הבנת התפילה דרך פעילות (10 דקות)

מטרה: להמחיש את המשמעות של התפילה בצורה חווייתית.  

דקה 1-2: הסבר קצר  

אמור בצורה פשוטה: "תפילה היא כמו שיחה עם ה'. לפעמים אנחנו מבקשים, לפעמים מודים, ולפעמים סתם רוצים להרגיש קרובים."

דקה 3-8: פעילות קבוצתית  

חלק את הכיתה ל-3 קבוצות קטנות.  

תן לכל קבוצה משימה:  

קבוצה 1: כתבו 3 דברים שהייתם מבקשים בתפילה.  

קבוצה 2: כתבו 3 דברים שהייתם מודים עליהם.  

קבוצה 3: כתבו 3 דברים שמרגישים לכם קרובים ללב בתפילה (למשל: שיר, מילה או רגע).

כל קבוצה מקבלת דף ועט, ויש להם 5 דקות לעבוד יחד.

דקה 9-10: שיתוף מהיר  

נציג מכל קבוצה משתף בקצרה (30 שניות לקבוצה).

חלק שלישי: סיכום וחיבור אישי (10 דקות)

מטרה: לעזור לתלמידים לקחת את הנושא איתם ליום-יום.  

דקה 1-3: דבר תורה קצר  

אמור: "בתפילה אנחנו לא רק מדברים, אלא גם מקשיבים. כמו שכתוב בתהילים 'קרבת אלוקים לי טוב' – כשאנחנו מתפללים, אנחנו מתקרבים לה'."

דקה 4-7: פעילות אישית  

תן לכל תלמיד דף קטן וכתוב עליו: "כתבו משפט אחד שהייתם רוצים להגיד לה' בתפילה שלכם היום."  

תן להם 2-3 דקות לכתוב בשקט.

דקה 8-10: סיום מעודד  

אמור: "כל תפילה חשובה, גם אם היא קצרה או פשוטה. נסו השבוע להתפלל משהו קטן מהלב שלכם."  

סיים בשאלה: "מי רוצה לשתף את המשפט שלו?" (רשות, לא חובה).

הערות למנחה:

שמור על אווירה קלילה ומכבדת.  

התאם את הקצב לפי התגובות של התלמידים – אם חלק אחד מתארך, קצר את הבא.  

הבא דף ועטים לפעילויות.

אם זה בשבת קודש תעביר בעל פה.

בהצלחה!

חמוד אבלאנונימי (2)

מחפשת יותר פעולה עם משחקים שבסוף מתקשרים לענין התפילה פחות דיונים ושאלות

צריך משו עם נשמה 😉אחי אהוביה
כן ברור אבלאנונימי (2)

מנסיון כל הדיונים וכו לא ככ פועל הם צריכות לזוז חח

לאלא התגובה שכתבתי היתה לזו של @זיויקאחי אהוביה

אני ממש מסכימה איתך..

אה הבנתייאנונימי (2)
טוב אז אם את מוצאת משו אני אשמח שתעדכניאחי אהוביה
סגורראנונימי (2)
מה את מחפשת?אנונימי (2)

לאיזה כיתה?

לגמריזיויק
יש לי כמה חומריםאנוני-מי?
אז אני אשמחאחי אהוביהאחרונה
מכירים סניף בנע בירושלים שמחפש מדריכת חוץ?תורת חיים בעiז

חברה שלי מחפשת וכדאי גם סניף שהוא נורמלי ולא עכשיו ממש חילוני (סניף מעורב זה ממש אחלה)

מדשיותאנונימי (פותח)

טוב נושא קשוח אז ככה..

בתחילת ההדרכה היה לי ולמדשית שלי(נקרא לה א )בעיה עם עוד מדשית שלנו(נקרא לה ב) (אנחנו רביעיה). היה קשוח ממש. מלא אנשים התערבו בזה (הקומונרית, מהנוער ובכללי כל הצוות וכו)אומרת דוגרי הרבה מזה זה אני ומדשית א הגזמנו וחיפשנו אותה מלא ממש וכל דבר שעשתה הערנו לה ודווקא מדשית ב היתה בהקשבה וכיבדה ממש וממש השתדלה לשנות(מה שאני משה לב בדיעבד עכישו אז סתם הייתי חמה עליה ברמות לאיודעת להסביר למה). 

אחרי התערבות ודיבור הבעיה נפתרה(לפחות ככה אני ראיתי אתזה.) ביקשתי סליחה ושמנו את הדברים מאחורה.

עכשיו שמתי לב שמדשית א כל הזמן מעירה/ מחפשת את מדשית ב כאילו על סתם דברים היא איחרה טיפה כי אבא שלה במילואים ועזרה קצת בבית והיא עשתה פרצוף ואמרה לי אחכ שזה לא ניראה לה ובכללי על כל דבר היא מעירה מעקמת אף וכו.

עכשיו יש לי התלבטות אם להעיר לה ולהגיד לה כאילו היה מריבה את צודקת אבל שמנו תדברים מאחורינו תני לה קצת להוכיח את עצמה לא כל הזמן להסתכל בזכוכית מגדלת על מה שהיא עושה. או להתעלם ולראות מה יקרה ואולי להגיד לקומונרית

קיצור מקווה שיצא מובן מה אומרים?

תשחרר. לא בידיים שלךמשה
בכלל. אנרגיה של אנשים אחרים לא בשליטה שלך,סשום צורה. רק התגובות שלך.
כן אבלאנונימי (פותח)אחרונה

בסוף עכשיו לא כ"כ מרגישים את זה אבל אם זה ימשך זה יגיע למצב שהיה לפני כן שלא דיברנו המדריכות מלבד מי מכינה את הפעולה. מצב שבטוח לא רוצות להגיע אליו. אף אחת.

סיפור אהבה בסניף | עלילתי קצרElad Mukades

מצרף סרט קצר שעשינו, מסוקרן לשמוע תגובות ומחשבות שלכם עליו

במשפט - יוני המדריך, חותך את הקשר עם סיגל מבני עקיבא, בשם התחזקותו הרוחנית, אך מגלה שההתמודדות רק מתחילה. 

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש ארגון? לגבי צביעת קירות

צובעים על בדיםadvfb
אנחנו צבענו פעם על דיקטים, אפשר גם אולי במקלטהחנוניתאחרונה
קלסר הדרכה ונחשוןאוריהש

רעיונות לקטעים/משפטים לקלסר הדרכה?

וכמובן רעיונות למה להכניס לבפנים (חוץ מהכנת פעולה, רעיונות לערבים וכו)

ואשמח גם לקטעים ולמה להכניס לקלסר של נחשון (קטעים על עשיה וכו)

תודה רבה!

אולי יעניין אותך