בני עקיבאאנונימי (פותח)
מה קשה למזכ"לי בנ"ע לדורותיהם להפריד את כל הסניפים? הרי הרב נריה בעצמו אמר לפני פטירתו: קדושה אני מבקש!!! מישהו\י יכול\ה להסביר לי מה הבעיה בסניף נפרד??
אין בעיה בסניפים נפרדיםאנונימי (פותח)
אין בעיה בסניפים נפרדים. הבעיה היא שכרגע רוב סניפי התנועה לא מוכנים להפרדה.

(למרות שיש המון המון המון במה להתקדם בתחום הזה, זה ברור. אבל המגמה ברורה. משנה לשנה רמת הקדושה והצניעות גוברים.)
השינויים ברמת הקדושה בבנ"ע הם דו- כיוונייםמוח קודח
לדעתי- ממש לא נכון.אנונימי (פותח)
לידיעת הכותבת, תנועת 'אריאל' הוקמה ע"י הרב אליעזר מלמד רק אחרי שמאבקים ארוכים לקבלת היתר לקיום סניף נפרד נכשלו, וגם סניף אריאל בעירי, הוקם לאחר שתנועת בנ"ע סירבה לאפשר לקומונרית (ע"פ בקשת הציבור) להפריד את הסניף. אז אנא לא לכתוב דברים חסרי שחר. תודה רבה.
אל, פשוט אל תשאלפנאט 2המשודרג
הנושא הזה נשחק כבר מספיק פעמים כאן
תשאל חופשי!עמית-טליה

הבעיה?

שיהיו ילדים שהם לא הכי דתיים שאולי לא יגיעו לסניפי בני עקיבא ילדים עם פונטיצאל ענקי שאולי יתפספס כי הסניף מופרד...אז יש סניפים מופרדים וזה בהתאם לרמת הישוב\העיר אבל כשאתה רואה שאם תפריד לא יגיעו אותם ילדים זה בעיה...

אבל יש סניפים (מידיעה) שרוצים אבל בנ"ע לא מסכימהמוח קודח
תראהעמית-טליה
אם אתה מחליט להפריד את הסניף שלך אבל בנ"ע יודעת שהעיר שלך היא חילונית וזה יגרום להספד של חניכים אז ברור שהיא לא תרצה
הרי בנ"ע כל כולה מוקדשת לקירוב ילדים רחוקים..

אבל אני מכירה סניף שבנ"ע לחץ עליהם להפריד כי הם ראו שאין עם זה בעיות..
כל סניף ומה שמתאים לו

אבל בנ"ע לא סוגרים את האוזנים
הם מקבלים סניפים נפרדים ועובדה שזה עולה משנה לשנה.
בקשה.אנונימי (פותח)
אנא, הסתכלי בתגובתי 'לדעתי- ממש לא נכון', וכן אשמח מאוד שתחזירי לי תשובה באשכול 'מהו ההיתר' (קיבלתי בהערכה את תשובתך (היחידה בינתיים) המפורטת, ואף השתדלתי מאד לענות עליה, אך לא קיבלתי אף תגובה) אשמח גם ממך לתשובה בקרוב אשר תניח את דעתי.
אין שום בעיה בסניפים נפרדים! ;יסכלוש2

אצלנו הסניף נפרד!

בעס"א כבוד!

כןמכאל 2 3

ב"ה יתברך

כן אבל אצלכם זה הישוב דתי דתי

בלי חלונים אז בכלל זה זה לא בעיה אבל במקום אם חלונים זה בעיה(לא החלונים)

ובהחלת את צודקת.אנונימי (פותח)
אנחנו סניף נפרד לדעתי יש בעיה אם סניחף לא ניפרד.
מז'תומרת סניף נפרדאור-שחר
ברור שהפעולות(בדימוס)הן נפרדות אז מה יכול להיות יותר נפרד מזה?
סניף בנים, וסניף בנותמוח קודח
כי שנינו יודעים שזה לא הכי כשר שאפשר (המפקד, ההבדלה, וכו')
וזה נכון מאוד יש בעיה עם סניפי לא ניפרדי.אנונימי (פותח)
יש גם עניין במעורבמשה
בכל מקרה בני עקיבא זה מעורבאור-שחר
אין מה לעשות...
הכי נורא זה להשלים עם המציאות.. מזתומרת אין מהעוגיפלצת
לעשות? יש מה לעשות ועוד איך!!!
ולא חסרים סניפים שהופרדו במהלך הזמן..
זה הקטע של בני עקיבא!ליטל
בני עקיבא זו תנועה מעורבת מאז ומתמיד ומי שרוצה נפרד יכול ללכת לאריאל או לעזרא!!! צריך איזושהי תנועה דתית מעורבת.... יש הרבה ילדים שלא יבואו אם זה יהיה נפרד אז עדיף לתת להם צ'אנס....
יש כמה דברים שצריך לעבוד עליהם לפני הפרדה.ולא חסר! (ל"תטלי'ה
יש על מה לעבוד, אבל צריך קודם בסיס הלכתי...אנונימי (פותח)

נפרד זה הבסיס ובלי זה לא לעינין להעביר פעולות ולדבר על אידיאלים...

למה לפני ולא במקביל?עוגיפלצת
בבקשה רבהאנונימי (פותח)
ראי את מה שהשתדלתי להביא באשכול 'מהו ההיתר ההלכתי לתנועה', ואז השתדלי לכתוב לי מדוע 'צ ר י ך איזשהי תנועה דתית מעורבת'
תודה רבה, ואשמח לתשובה מהירה.
אל תטעיעמית-טליה
ואל תתני שיטעו אותך..

"הקטע" של בני עקיבא זה תורה ועבודה
ותורה זה כל התורה ולא מה שנוח לי..
כולל הנפרד..
מלכתחילה הקטע של בני עקיבא זה נפרד כמו כל אדם או ארגון שמאמינים בתורה.אבל במצב של היום יש מקומות שהנפרד לא מתאים אבל זה לא אומר שסניף נפרד עובר על הלכה כולשהי כי זה הנכון לעשות במצב של ערכים מתנגשים וכן גם לפי ההלכה!

אל תגרמי לאף אדם לחשוב שמי שבבני עקיבא עובר הלכה כולשהי
כי כמו שאנחנו מוותרים על צניעות גבוהה הם מוותרים על קירוב לבבות ככה שתמיד מישהו יצא מופסד מאיפושהו..
אנחנו בחרנו לדאוג פחות לעצמנו ויותר לכלל והם בחרו לדאג לציבור הקטן יותר..
כל דבר מקובל (בערך) וזהו!

בני עקיבא היא תנועה דתית לגמרי ושלא יטעו אתכם!
תגובהאנונימי (פותח)
א. אם את כה בטוחה שמותר- אנא כתבי לי מהו המקור.

ב. אף אם יוכח שיש המתירים (אך ודאי שיש האוסרים, ולעניות דעתי אסור להעלים את זה ולכתוב בצורה כה נחרצת שמותר לחלוטין) זה עדין לא מסביר את השאלה המקורית בשרשור זה מדוע בנ"ע מסרבת להפרדת סניפים גם כשאין טעם.

ג. לגבי הטענות בפסקה האחרונה- ראי תשובה לגביהם ב-'תשובה ל-'מה הקשר'' בשרשור 'מהו ההיתר...'.

ד. מנין היומרה לומר על ציבור של אלפי איש שהם מותרים על קירוב לבבות (בנ"ע 'מותרים על צניעות ג ב ו ה ה ' ואילו אריאל- מותרים על 'קירוב לבבות'- לחלוטין??!!!)ואני אינני חושב אף שאריאל מותרים ולו כמלא הנימה על קירוב לבבות, שאותו ניתן לעשות בצורה המעולה ביותר גם בלי להיות בתנועה מעורבת; דוכנים, מבית לבית, לומר 'שלום' לשכן, מפגשים (המובילים פעמים רבות אף לחברויות(-בין בנים לבנים ובין בנות לבנות, כמובן)ועוד.

ה.התנועה הוקמה ע"י הרב אליעזר מלמד שליט"א (מחבר 'פניני הלכה' ומגדולי הפוסקים בדורנו,לאחר שראה בקיום בנ"ע כמעורב בעיה קשה מאוד מבחינה הלכתית וכן גם הגר"ע יוסף אסרה במפורש, זה לא קצת יומרני לפסוק ש-'זה לא אומר שסניף מעורב עובר על הלכה כלשהי' 'אל תגרמי לאף אחד לחשוב שמי שבבני עקיבא עובר הלכה כלשהי'?

אני חושב ישיה זה אך הוגן אם תסבירי את דעתך, וכן אני חושב שהתנצלות קטנה (על סעיף ד.) לאנשי 'אריאל' ההולכים א ל י ב א ד כ ו ל י ע ל מ א הינה מתבקשת.
(ואנא, אל תקחי את הדברים אישית כלל, אני פשוט מנסה למנוע תופעה מתרחבת שלא להזהר כלל בכתיבה בנושאים הלכתיים וכן בכתיבה על אנשים/ציבורים אחרים).
תודה רבה.
תשובה.עמית-טליה
יש לך תגובה בשרשור שאתה פתחת אתה מוזמן לקרוא..

ברור שיש אוסרים יש גם שאוסרים ללכת לצבא ויש שמתירים כל אחד יעשה מה שהוא חושב לנכון..
אני חושבת לנכון שצריך להכנס לבנ"ע ולהשפיע מבפנים אתה חושב אחרת?נורמלי לחלוטין..

ד.תראה אפשר להתווכח אבל לא על עובדות..וכבר קלטתי אצלך את הקטע שאתה אוהב ללכת סחור סחור אבל אני לא כזאתי
אז זה עובדה שבנ"ע זוהי התנועה הגדולה ביותר בארץ!
אוקי זאת עובדה!
זאת עובדה שיש יותר חניכים בבנ"ע מאשר באריאל גם הסבירות הגבוהה של זה,זה כי "מסורתיים" לא יתחברו לנפרד של אריאל!
רוצה דוג' אז כבר הזמנתי אותך אלינו לראות את ההבדלים..ואמרת שאצלכם זה לא ככה אז שתדע שזה יוצא דופן!
ולכן כאן נאבד הקירוב לבבות של אריאל!
כאן אריאל מפספסים הרבה ילדים שאולי עוד שנה שנתיים יורידו את הכיפה אבל אם תתפוס אותם נכון הם לא יורידו את הכיפה ואני רואה את זה בשבט שלי ולי יש טיפה ניסיון ואני יודעת טוב מאוד מה היה קורה בשבט שלי אם הסניף היה נפרד.

ה.והתנועה שלי הוקמה ע"י הרב נריה זה לא יומרני לומר שהרב הזה הקים מאות סניפים שעוברים הלכה?
אולי הוא טיפה יותר מבין ממך וחשב שזה הנכון לעשות.
ויודע כמה רבנים תומכים בתנועה הזאתי.

יש כאן התנגשות ערכים
אבל כמו שתתגייס לצבא למרות הצניעות שאין בה כדי לשמור על המדינה אני "מתגייסת" לבנ"ע למרות הצניעות שחסרה לה כדי לשמור על חינוך דורנו!
ואם לא תתגייס לצבא כדי לשמור על צניעותך אז תעבור עבירה אחרת שלא שמרת על עמך.

בקשר להתנצלות-אני משתדלת לחשוב על כל דבר שאני רושמת.
ובגלל שהנני בטוחה במה שאמרתי ואני כן חושבת שסניפי אריאל מאבדים ילדים מדהימים שנאבדים בדרך ותרצה או לא תרצה זה ויתור על קירוב לבבות, אני לא אתנצל ברשותך.
ולהבא תשאיר לי להחליט אם אני צריכה להתנצל או לא.

תודה,והמשך יומטוב!

בברכת חברים לדרך חיים!
מה שאת לא יודעת אל תכתביהאריאלניקהנאמן
לגיד שאנחנו מתנתקים מהעם, מחמירים על 'שטויות' ועוד כהנה וכהנ בסדר

אבל להגיד שאנחנו לא מקרבים יהודים זה כבר שטות! ואני לא אכתוב פה מה קורה בשבט שלי כי חניכים שלי שורצים כאן אבל! מי אמר שכדי לקרב יהודים יש רק את הדרך של בנ"ע? איך החרדים הצליחו להחזיר בתשובה יותר מ-1000000 יהודים(וכן כתוב מליון) בלי להיות במעורב?

להגיד "אני צודק וכול האחרים לא יודעים מה הם אומרים והם לא מקרבים יהודים' לפי הרבה דעות זו שנאת החינם שעליה נחרב בית המקדש ('אני צודק ואתה כופר')
שוב!!!עמית-טליה
בוא לקרית אתא
אבל חבל יש לך גם את ראשל"צ תשווה את בנ"ע אליכם
הייתי בסניף של בנ"ע הוא גדול למדי.
ויש שמה 2 סניפים נדמה לי...

וכמה סניפי אריאל יש בי-ם?
וכמה סניפי בנ"ע?

כמה חניכים יש בבנ"ע?
כמה חניכים יש באריאל?
(באותם ערים)
תעשה השוואות ותגיע לזה לבד.

ואל תדבר על קירוב יהודים ברחובות עם חיוך ושנות טובות
אני מדברת על קירוב יהודים על החניכים!
כמה חניכים מסורתיים יתרחקו מנפרד?
מלאאאאאאאא...

ואני מרגישה מעפנה להתווכח עם עובדות לא יודעת מה איתך..

ואתה יכול לצטט אותי שאמרתי אני צודקת וכל האחרים טועים?
כי משומה לא ראיתי את זה..
וכמו שאני אומרהאריאלניקהנאמן
את לא יכולה להשוות את קרית אתא לראשון ולא את ראשון לירושלים(הסניפים בירושלים הם הכי גדולים-300 חניכים אז על ירושלים את לא יכולה להגיד)
בראשון יש 3 סניפים ורק אחד מהם הוא גדול מהסניף שלנו בצורה משמעותית כך שאין מה להשוות

ואת כרגיל לא רוצה להקשיב, כתבתי כמה פעמים מעל דפי הפורום שתנועת בנ"ע היא תנועה מצוינת שעושה רבות למען עמ"י אך! גם לתנועת אריאל יש מקום (די גדול)
וכמו שלא כל אחד מתאים לאריאל כך לא כל אחד מתאים לבנ"ע, וכן תנועת אריאל פונה לציבור יותר דתי ואת הקירוב רחוקים שלנו אנו מבצעים בדרכים אחרות (טובות לא פחות, ואפילו יותר, ואני כרכז חב"ב יודע)
הקשבת למה שאמרת?עמית-טליה
בראשון יש 3 סניפים ורק אחד מהם הוא גדול מהסניף שלנו בצורה משמעותית כך שאין מה להשוות

תחבר את שלושת הסניפים אל תעשה כל סניף לעצמו.
וזה יוצא פי כמה וכמה מאריאל.

לא דיברתי על איכות אריאל או על איכות בנ"ע
דיברתי על ההבדלים מה אריאל מפסידים ומה בנ"ע
אם יש מקום לאריאל?
מחילה אבל אני חושבת שזה מיותר וקטנוני למדי
רוצה תנועה דתית חזקה?הפוך את בנ"ע לתנועה חזקה.
לא אוהבת כאלה שהולכים לפי הנוחיות של עצמם.

אז תתפלא רכז חב"ב יקר שעם כל הקירוב רחוקים
את העיקר אתם מפסידים ומה שחב"ב עושים אצלנו עושים
אבל זה לא משתווה לכל אותם ילדים שמפסידים בדרך!

אני לא מדברת על בנ"ע בעבר אני מדברת על בנ"ע של עכשיו!

אגב-אם לא הייתי רוצה להקשיב לא הייתי מגיבה לך..

. למחשבה
אין גם מה להשוות בין סניף לסניףהאריאלניקהנאמן
כי הסניף שגדול בצורה משמעותית הוא נפרד ככה שהמסורתיים מגיעים גם לנפרד אז שוב, את לא יכולה להשוות לא בין סניף לסניף וקל וחומר שלא להשוות בין עיר לעיר

וכמו שאמרתי את חושבת שהדרך היחידה לחזק יהודים זו הדרך של בנ"ע ואני חושב שהדרך הכי טובה לחזק יהודים זו הדרך של אריאל יש מקום גם לדרך הזאת

כנראה שאת לא יודעת איך תנועת אריאל הוקמה, מקימי התנועה הקימוה רק אחרי שראו שאי אפשר להשפיע מבפנים, וזו עובדה שבנ"ע התחזקה רק כשאריאל השפיעו על בנ"ע מבחוץ ואני יודע שאת לא מתווכחת עם עובדות וזו עובדה!

גם כאן יש סניפים שפעם היו יותר דתיים והיום הם פחות, את לא יכולה להגדיר את רמת הדתיות של תנועת נוער כדבר אחיד(שיעור מחשבת)
צריך להבהיר זאת כך לענ"ד...אביעד
חשבתי שהובהר העניין מדבריכם שאין שום עניין לנסות לחזק את תנועת בנ"ע כי אם תחזק זאת אז שיכבה גדולה מהם יפלו ואכן התכלית של בנ"ע זה להחזיק את אותם ילדים שלא קרובים יותר מדי לתורה לכן יש עניין להשאיר את בנ"ע כמו שהיא ולא לנסות לחזק אותה
אולם מה שמפליא אותי ביותר הוא מה שאומרים פה על תנועת אריאל

יש להבדיל בין 2 התנועות את תכלית בנ"ע כבר אמרנו ותכלית אריאל היא חיזוק אותם בני הדתיים לאומיים ולכן כל אחד מבצע את מטרתו כראוי

יש לי משהו חשוב להגיד על מדריכים של בנ"ע, אם באמת מדריך הולך לשם אז אני מחזיק ממנו הרבה מכיוון שאני משער שלא היתי מצליח להגיע לידי כך שאני מסתכל על בנות ואפילו לשנייה אחת לא נהנה מכך (מה שבעצם גורם לחטא) ומי שלא הבין את כל זה אמרתי בלשון הלצה שברור לי שאין מצב כזה ולכן זה אחת החסרונות של בנ"ע

"מעורב"
סליחה?!אנונימי (פותח)
בני"ע לא קיימת רק כדי להחזיק (זה אחת הפעולות אבל רק.זה תלוי היכן נמצא הסניף וכו' אבל בסופו של דבר ואני מכיר אישית אנשים שחונכו בבני"ע וב"ה היום אנשים שעושים את דבר ה' וגם עם אידאלים דתיים..ותורמים ככל שביכולתם..כתוצאה מחינוך של מדריכים בבני"ע .נכון לא כל המדריכים מושלמים אבל בני"ע בהחלט משתפרת..אין אפס היא רק מתקדמת ,מכל הבחינות..!
המדריכים בעקרון באים בתקשורת עם המדריכות א ורק לשם חינוך..לא בכל מקום עדיין אבל על תדאג...ולשם חינוך עד כמה שאני יודע מותר..
האם התייאשת?האריאלניקהנאמן
מה אתם מתווכחים על כמות?????אנונימי (פותח)
תנועת אריאל היא תנועה יחסית חדשה לתנועת בני עקיבא ולכן היא עדיין לא כ"כ גדולה..ברוך ה' לאט לאט היא נהיית גדולה ומצטרפים סניפים...
אחי..?!מאיפהאנונימי (פותח)
אתה מביא את העובדות המאלפות האלה?!שחרידים החזירו בתשובה מיליון..סתם שאלה..
2:אחינו החרדים (שפעם הייתי,בערך..)הם אנשים מאוד טובים שעובדים את ה'..רק שיש כמה דברים שנעלמו כמה מצוות ואידאלים..שאני בוודאי קטונתי מ להקניט ח"ו אחים יהודים..רק שגם אם הם החזירו בתשובה מיליון אנשים..אז מה?!את יודע כמה כח יש לתנועות נוער?!את יודע ?!נוער רבה מאוד פעמים יש לו אפשרויות שאין למבוגרים(לפחות לרובם..) והוא מנצל אותה לטובה! כדי לעשות המון טוב כדי להוסיף אור כמו שהרב קוק זצ"ל.אמר כל הזמן..להפיץ אור..בני"ע בהתקדמות כל הזמן..ואני יודע מחניכים שלי (לשעבר)כיום התחילו הדרכה.שחייהם היו שונים אם לא יהו בבני"ע..
הנתונים הם של רשת גימ"ל ברדיוהאריאלניקהנאמן
ותבין שזה הרבה יותר ממליון כי החילונים תמיד רוצים להראות כמה אנחנו לא מצליחים
טוב ונגיד וכן..עדיין יש אחוזים גדולים מאודאנונימי (פותח)
של חזרה בתשובה דרך "מכון מאיר""ראש יהודי" " מעייני הישועה" וכו'...וחוץ מזה אז החזירו מיליון ו....?
שטויות!!!! מכון מאיר התחיל רק אחרי שהחרדים כברהאריאלניקהנאמן
פעלו 15 שנה

אהבת ישראל .. משתמע מדבריך שהחרדים לא מחזירים דרך אהבת ישראל וזה שטויות
אני לא אמרתי:1.מי התחיל קודם!זה לא תחרות!2 לאאנונימי (פותח)
אמרתי שהחרדים לא עושים את זה מאהבת ישראל!איך הגעת לזה..?!?!?!
אריאלניקעמית-טליה
נתת את דוג' אביך באחד השרשורים אביך חזר בזכות ש"ס
אך באיזה גיל?
וכמה שנים הפסיד מללכת בדרך התורה?
הרבה...

ברגע שאני מדריכה של ילדים
אני גורמת להם להפסיד כמה שפחות שנים
הם מתקרבים לדת בגיל צעיר
אתה אולי תחזיר בתשובה בעלי משפחות,גדולים וכדומה
אבל אני חושבת שצריך גם להשקיע (ואפילו יותר)
בבסיס,בגיל הצעיר,
לפני שיגיעו לצבא ותיהיה להם התלבטות אם לגרש או לא.
ואז לשנות אותם ואת דעתם קשה פי כמה וכמה.

אגב-לא חסרים אירגונים דתים לאומיים שמחזירים בתשובה
מעבר לכך הרב צבי יהודה היה ידוע ביכולות המדהימות שלו
להחזיר אלפי אלפים בתשובה וכל אחד בדרכו.

אז ישר כוח לחרדים.
אבל שוב אתם מפספסים את הדור הצעיר.
ולענ"ד הוא זקוק להתייחסות רבה מאוד.
נכון מאוד!!!!האריאלניקהנאמן
אך אני לא אלך להחזיר ילדים תוך כדי שאני מצפצף על הלכות אחרות (בדיני צניעות לדוג')
אז רגעעמית-טליה
תגיד לי אתה
יש כאן ויתור על קירוב לבבות מסוים?

(והכי מעצבן שאתה נשאר בראש המרובע שלך שטוען שאני מצפצפת ושאני מזרוחניקית כי לי יש סדרי עדיפויות שונים משלך!!!)
כן ולאהאריאלניקהנאמן
יש כאן הקפדה גדולה מאוד במצוות ואת קירוב הלבבות אנו מבצעים בדרכים אחרות

אני לא חושב שקירוב לבבות זו מצווה כ"כ חשובה שאפשר להעלים עין ממצוות אחרות (כגון הפרדה)
אוו שלום בבא דניאלעמית-טליה
אפשר ברכה?

מהיכן אתה יודע שמצוות קירוב לבבות פחות חשובה ממצוות הצניעות?

וגם אני מקפידה על צניעות בדרכים אחרות ובזמנים אחרים
ואתה שוב אומר שאתה עושה קירוב לבבות אבל מפספס את הקירוב לבבות המשמעותי ביותר...
לא אמרתי שאני יודעהאריאלניקהנאמןאחרונה
אמרתי שצריך להקפיד על כל המצוות בכל זמן ללא קשר למצב שבו את נמצאת ולפיכך את לא יכולה להכניס את עצמך למצב שבו את תעברי על הלכות צניעות אבל תקרבי יהודים אחרים לתורה (נכון, זה לא רק נשמע אבסורדי זה באמת אבסורדי)

אם נלך לפי מה שאת אומרת אם אני מתגייס לצבא אני קצת אחפף בתפילה במניין כדי שאוכל להשתתף בריצות של הבוקר כדי שח"ו חברי החילונים לא יחשבו שבזמן שהם מתאמנים אני מבצע פעילות לא כ"כ חשובה (לדעתם) כמו תפילה, ואל תגידי לא קשור, הכל קשור כל המצוות קשורות
תשובה לתשובהאנונימי (פותח)
א. אכן ודאי שיש אוסרים, אך מדברייך (המצוטטים בתגובה ההיא) עולה בברור שאין אף אוסר, וזו לא נראית לי דרך נכונה להחליק ולהתעלם (ואולי זה אפילו לשקר למי שמחפש תשובה מלאה? לא נשאל כאן מה ד ע ת ך).

ב. לא הגבת כלל לסעיף ב. בתגובה הנ"ל.

ג. אשמח אם תדגימי היכן אני הולך 'סחור סיור', ואשתדל לתקן זאת (אבל אני ממש לא אוהב את הרעיון של השמצת האחר כדי שדעתך תחשב יותר)

ד. אשמח אם תסבירי לי מה הקשר לכך שבבני עקיבא יותר חניכים

ה. אנא הסתכלי שוב בדברי. כתבתי שאריאל כן עוסקים רבות מאוד בקירוב לבבות, אך לא במסגרות השנויות במחלוקת הלכתית גדולה.

ו. אפילו אם אכן נצא מנקודת הנחה ש'אצלנו זה היוצא דופן' (דבר שאיני משוכנע בו כלל וכלל), הרי זו בדיוק הטענה המקורית בשרשור זה- מדוע בנ"י אוסרת להפריד סניפים -לפחות כמו זה שלנו- (שכאמור, ביקש רשות, ולא קיבל אותה, ועקב כך ייסדו במקום סניף אריאל).

ז. אשמח אם תסבירי לי מדוע 'מסורתיים לא יתחברו לנפרד של אריאל' - אם לא תהיה להם אלטרנטיבה של בנ"ע - אין אף סיבה טובה שלא יילכו להנות באריאל - בהנחה שלתנועות חילוניות הם לא יילכו, ואפי' אם כן, הרי ה'עדיפות' היחידה מבחינת התוכן המושך של בנ"ע לעומת של אריאל זה 'הבנות', ואם את אומרת שזו הסיבה שהולכים לבנ"ע (-'לא יתחברו לנפרד של אריאל') אז לגמרי אינני מבין אותך - האם מותר לי להחטיא משהו (וכן! קשר בין בנים לבנות הוא חטא! וזה מוסכם על כל הפוסקים, וגם על מתירי בנ"ע!!!!!!!) כדי שאולי כך אשפיע עליו לטובה???!!!!

ח. לגבי סעיף ה. שלך - אכן זה מאוד יומרני לומר שאסור ללכת לתנועה. א ם ת ר א י ל י מ ק ו ם א ח ד ב ו כ ת ב ת י כ ך אשמח להתנצל, אך אנא! הדרך לבירור האמת איננה השמצת השני.
(ואין זה יומרני כלל להביא פסיקות של גדולי דור האוסרים דבר מסוים).

ט. אינני רואה כאן כל 'התנגשות ערכים',כדברייך, אני דוגל בשלמות העם, התורה והארץ (לפי סדר זה, (וכדי שלא אובן שלא נכונה- כמובן שלא העדפת חלק מהעם על פני התורה)), אך אין כל התנגשות- ניתן גם להיות בתנועה אשר לא שנויה בשום מחלוקת, והסיכויים להכשל בה מזערייים יחסית לאחרות, וגם לעסוק ללא הרף בקירוב לבבות (כמפורט מעט יותר בתגובה הקודמת).

י. מה פירוש 'תתגייס לצבא למרות הצניעות' ???
אם יהיה ודאי לי שבצא אעבור על דיני התורה - ודאי שאסור יהיה ללכת כך לצבא!! בצבא ניתן, ורבים מאד עושים זאת, לשרת את כל התקופה בלא להכשל בגללו, וחוקי המדינה אף מחיבים שהמצב יהיה כך, ולאלה שמעדיפים 'סטריליות' עוד יותר - יש את הנח"ל, אולם בצבא הסיכויים להכשל, (ואף תדירות המכשולים) נמוכים עשרת מונים מבבנ"ע. (סתם לדוגמא - פגשתי רבים שלא נתקלו באף דילמה בצבא, או לכה"פ לא נכשלו בה, ואילו לא פגשתי אף אדם שעבר את מסלול החניך- מדריך בבנ"ע בלא להכשל לפחות מאות פעמים (ואני ממעיט כאן, לפירוט - פנה לשאלה המקורית בשרשור 'מהו ההיתר ההלכתי של התנועה?')
ואגב, האם הרבנים האוסרים ללכת לצבא פסקו זאת מדיני צניעות?? למיטב ידיעתי, לפחות רובם המוחלט מסיבות שונות לחלוטין (החל מ-שלוש השבועות' וה'ציונים' ועד ל- 'צבא הגירוש'. אם מצאת אחד כזה (שאוסר משום צניעות) אנא הראי לי אותו...
אנא! הפסיקי את ההשואה בין שני הדברים שמלבד הדמיון החיצוני שלהם- כלל אינם קשורים זה לזה לזה!!

יא. 'כמו שתתגייס לצבא למרות הצניעות שאין בה כדי לשמור על המדינה אני "מתגייסת" לבנ"ע למרות הצניעות שחסרה לה כדי לשמור על חינוך דורנו!
ואם לא תתגייס לצבא כדי לשמור על צניעותך אז תעבור עבירה אחרת שלא שמרת על עמך.'(ציטוט מלא, עשיתי 'העתק' 'הדבק')- ובעצם המשמעות היא ש'אם לא תתגיס לבנ"ע כדי לשמור על צניעותך תעבור עבירה אחרת'!!
די!!!

יב. אני ראיתי ורואה לעצמי חובה להגן על אלפי האנשים היו/הינם בתנועת אריאל, ושוב, שימי לב, את טענת שהם מותרים לחלוטין על קירוב לבבות (בעוד שלמעשה נמנעו מלעשות זאת באופן השנוי במחלוקת בלבד), אם זה לא הוצאת שם רע, אז מה זה כן??

יג. ומה עם הרבנים שאוסרים ללכת לבנ"ע? גם הם מוותרים על קירוב לבבות??? וזו איננה יומרה (אם לא ביזוי ת"ח)??!!!!
אני מצטער מאוד ומבקש סליחה מראש, אבל למרות דבריך, אני רואה לעצמי חובה לשוב ולבקשך להתנצל.
תודה רבה וערב טוב.
קט

אחי אני פשוט מת עליךהאריאלניקהנאמן
שאלה..אנונימי (פותח)
בס"ד

שלום..
"אני דוגל בשלמות העם, התורה והארץ (לפי סדר זה, (וכדי שלא אובן שלא נכונה- כמובן שלא העדפת חלק מהעם על פני התורה)),"
ציתות שלך.
עם זה הסדר אז מה בא קודם?!לפי דברך התורה?
ב.כשאנו עולים לתורה אנחנו מברכים:"...אשר בחר בנו מכל העמים(!)ונתן לנו את תורתו.."בוודאי ובדאי שאני לא ח"ו מזלזל בשום צורה בתורה.
אבל אנחנו עדיין מברכים קודם על "שבחר בנו .."אני מאמין שיש סיבה...
(זה לא ממני זה רב כתב[אם אני לא טועה הרב אבינר בהקדמה לספר שיחות על הפרשות של הרב צבי יהודה זצוק"ל]ואם הבנתי נכון אז יש כאלה הנקראים חרדים[אני לא אוהב הגדרות-בעקרון] שמקדימים את התורה לפני העם משהו שמנוגד לרוב החיבורים גם של "חרדים"[אני פשוט חושב שגם "מזרוחניקים" הם חרדים לדבר ה'].
קצת יצאתי מהנקודה-מה שרציתי להגיד זה שיש חשיבות מאוד גדולה לעם לא מזלזלים בתורה אבל קודם כל אנחנו עם ישראל !כשהתחלנו עם אברהם אבינו וקיבלנו את השם שלנו מיעקב אבינו.אחר כך קיבלנו את התורה הקדושה בהר סיני.

ועוד דבר חשוב זה שהרב קוק זצוק"ל כתב ממש בעמוד הראשון ב"אורות" שעם ישראל יש לו חיבור לקב"ה כל העם בתור נשמה אחת גדולה(הרב מדבר על נשמת העם בעוד הרבה מקומות) והיא מקבלת מ-ה' נקרא לזה כח,ושגם א"י הקדושה היא ,-נקרא לזה יישות בפני עצמה- שמקבלת כח מ-ה'(מצטער על התיאורים והכל פשוט אי אפשר לא בכתיבה ככה ולא בכלל להעביר את דברי אלוקים חיים של הרב ,פשוט חייבים לקרוא.רק מהמילים אתה עולה).
סליחה אם הערכתי יותר מידי נראה הה כי אתה אוהב להביא את כל הפרטים(כמו שצריך)אז הרשתי לעצמי להרחיב קצת...
לילה טוב
כל הכבוד...את בהחלטאנונימי (פותח)
אומרת דברים לעניין..איזה שבט את? אני יודע שאני רק לעמים נכנס וזה נרא כאילו אני נכנס לכם באמצע .אז סליחה..פשוט אני מסכים איתך רק שלמען האמת זה נכון שהרב נריה זצ"ל תרם הרבה מאוד\המון על צורתה של התנועה וכו' אבל הוא לא ממש הקים אותה..יחיאל אליאש הקים ..בדם ויזע,נגד הרבה מאוד דעות של אנשים..ולכן אני גם יגיב עכשיו לחברנו האריאלניק כמה דברים.. לגבי תנועות נוער וחשיבותם..אני יכתוב לו פעם אחת מאשר לכתוב פעמיים..
ממש לא! בנ"ע מלכתחילה דגלו במעורבהאריאלניקהנאמן
וכשהציבור הד"ל התחיל להתחזק פתאום בנ"ע תפסו את הראש
זהירות!אנונימי (פותח)
האם הרב נריה זצוק"ל דגל במעורב???

קט.
הרב נרי'ה-- תמך בדיעבד במעורב וזה בדוקהאריאלניקהנאמן
תראי לי בהלכה שזה מותר ליצור מציאות שבניםמוח קודח
מסתכלים על בנות, ומדברים איתן וכו'
אין מקום כזה בהלכהעמית-טליה
אז תראה לי איך מתירים להתגייס לצבא?
ואני לא מדברת על מסגרות של נח"ל חרדי

ויותר מזה אני אגלה לך סוד
הצבא יותר גרוע מסניף מעורב..

הגיע הזמן שתדע אתזה
התורה היא לא שחור ולבן
אם תשאל רב האם מותר לי להיות בסניף מעורב הוא יגיד לך בפירוש לא
אם תשאל אותו האם מותר לי להיות בסניף מעורב כדי לתקן כדי להשפיע כי שמה צריכים אותי באמת
הוא יגיד לך חזק ואמץ!
יפה מאוד! אם לדוג' אני לאתגייס לנח"ל החרדיהאריאלניקהנאמן
אז אני אנסה ללכת להסדר ואם לא אז אני לא אתגייס, ונכון אין רבנים שמתירים להתגייס לצבא ליחידות שבטוח המתגייס יכשל באיסורים במקרה כזה אסור להתגייס לצבא ואין רב שמתיר זאת

ושוב קט כתב לך בפירוש ואת כרגיל מתחמקת מן האמת וחבל
זה לא נכון אבל...אביעד
המקרה הזה שונה כי צבא זה להגן על עמ"י ואילו תנועת נוער זה פחות חשוב לכן אין להשוות בין שני המקרים הנ"ל
ולכן אתה מגדיר את עצמךעמית-טליה
חרדי לאומי ולא דתי לאומי
וזה בדיוק ההבדל ביני לבינך
אני כן אלך למקום גם בלי הסדר ורק עם מכינה
וכן אלך ל3 שנים ולא לשנה וחצי
ואתה לא

אני כן אכנס למסגרות מקולקלות מאוד ואנסה לתקן גם אם ישנו חשש שאפול ואתה לא.

ואביעד להגיד שחינוך פחות חשוב מלהגן על עמ"י
זה פשוט לא להבין את החשיבות של חינוך!
ומי שיגן על עמ"י בעוד כמה שנים אלו החניכים שלנו.
אז תשקיע בהם עכשיו כדי שלא יפלו בעוד כמה שנים.
אין בעיה תראי עד כמה אפשר להתקרב לאשפנאט 2המשודרג
בלי להכוות... ככל ברזל: חיזוק עמ"י לא יבוא על חשבון הדתיות שלי!!!!!!!!
נוער או אחד הדברים ה(!)מאוד חשובים ואיךאנונימי (פותח)
אתה אומר גוש קטיף לנצח כשאתה במקביל נגד השלטון,ובמקביל שלישי אוהד את ש"ס?
אני מצטער אני לא מבין????
מה?!?!?!?!?!זה מלחמת מצווה?איזה רב שאלת והואאנונימי (פותח)
בס"ד
אמר לך שלא ללכת לצבא אם יהיה קשה?!
בעקרון אם זה לא חשוב באמת אז לט עוברים על ההלכות!!
אין כזה דבר..
היית בצבא כבר?
יש מקומות מסויימים שבאמת קשה מאוד עד אולי(!)בלתי אפשריים לשמירה על מצוות..
אבל הצבא בלליותו?!
רק לתקן את עצמי,התכוונתי:"מלחמת מצווה!" .אנונימי (פותח)
מצטעראנונימי (פותח)
מחילה ממי שביקש שאגיב לדבריו ולא הגבתי פשוט לא ביקרתי כאן בכל מקרה לא היה טענה ברורה לאף אחד למה בנ"ע לא מפרידים כי אפשר להפריד המון סניפים במקומות דתיים ויבואו יותר חניכים ולא מפרידים!!@#!!!
לא יענו לך על זההאריאלניקהנאמן
הסיבה לדעתי כי זה לא "שוס להיות דוס"(חוץ מאצלנו) יש לי חבר דוס בסניף נפרד של בנ"ע כולן מסכלות עליו כאילו הוא מוזר כזה לא מדבר עם בנות וזה בסניף נפרד
זה גם ברור שישעמית-טליה
גם אצלנו היתה רתיעה ענקית מדוסיות
בזמנו גם לי זה היה

אבל זה עבר ועכשיו אלה שפחות מקפידים הם המוזרים
והצדיקים הם האהובים
זה שינוי שהציבור הדתי לאומי צריך לעבור
והוא עובר אט אט..

ולצערנו המקום בו מתחולל המהפך הזה זה לא בנ"עאביעד
או יותר נכון כמעט שלא מתחולל...

ואת זה אני אומר בתור חניך שהיה בבנ"ע ועבר לאריאל!!!!
אצלכם זה ככהעמית-טליה
כי אצלנו בסניף זה ניהיה בדיוק ההפך!!!

וחברות שלי חזרו בתשובה בעקבות בני עקיבא
וחניכים עברו מבתי ספר חילוניים לישיבות
וכל זה בגלל הסניף שלי!

אז אל תיתן דוג' עלייך כי אני אתן דוג' עליי
חאלאסאנונימי (פותח)
תמיד יש דוגמאות לכאןולכאן אבל איאפשר לומר שכל המעורב טוב בגלל מקרה אחד שמישו חזר בתשובה או התחזק ואפילו אם היו 10 מקרים זה לא הרבה יחסית למקרים ההפוכים!!
ואתה גם לא יכול להגיד ההפך!!אנונימי (פותח)
בס"S

מאיפה אתה מביא את זה ?!יש המון אנשים שבזכות בני"ע כן חזרו בתשובה והם לא היו באים לאריאל..
הוויכוח הזה לא ייגמר כי אף אחד לא יכול להוכיח!
לפי דעתכם:שמיניסט באמ"ש
האם צריך להקים תנועת נוער בגרעין שנכנס לתוחמת הצפונית ב"רצועת עזה"?
הנחשון יוצא לטיולים עם כל הסניף?אנונימי (פותח)
תלוירעות שרהאחרונה

בנטיעות וכזה נראה לי שכן

במחנה יש משהו נפרד

אני צריכה פעולה פיגוזית על תפילהאחי אהוביה

יש למישו אולי?

קצת יותר פרטים, גברת תותחיתימח שם עראפת

לאיזה גיל, איזה חלק שקשור לתפילה?

אשמח גם..אנונימי (2)

כיתה ד..

על החשיבות של להתפלל מנחה בסניף..

אצלנו אחרי המפקד כל שבט מתפלל לבד והרבה חניכות לא ככ שותפות במקרה הטוב יושבות בשקט במקרה הרע גם מדברות ואז יוצא שמי שמתפללת כביכול מפסידה כי היא לא בענינים.

רוצה פעולה מפוצצת כזאתי על תפילה ולמה חשוב שיגרה אותם להתפלל..

לכיתה ואחי אהוביה

חלק ממערך בת מצוה

באמת להעביר להם את ההרגשה שתפילה זה לא עול, זה לא עוד משימה מעיקה שצריך לסמן עליה וי.. 

צ'אט ג'יפיטיזיויק

להלן מערך שיעור של חצי שעה בנושא תפילה, המיועד לנוער דתי בכיתה ו' ומחולק לשלושה חלקים של 10 דקות כל אחד. המערך מותאם לגיל ולרקע הדתי של התלמידים, תוך שימוש בשפה פשוטה ופעילויות קצרות וממוקדות:

חלק ראשון: פתיחה והיכרות עם הנושא (10 דקות)

מטרה: לעורר עניין ולחבר את התלמידים לנושא התפילה.  

דקה 1-2: שאלה פותחת  

שאל את התלמידים: "מה אתם מרגישים כשאתם מתפללים? משהו מיוחד או אולי משהו שקשה לכם בזה?"  

תן ל-2-3 תלמידים לשתף בקצרה (30 שניות לכל אחד).

דקה 3-5: סיפור קצר  

ספר סיפור קצר על חנה מהתנ"ך (שמואל א', פרק א'): "חנה התפללה בלב שלם לבקש בן, והתפילה שלה הייתה כל כך חזקה שהיא ממש דיברה עם ה' כמו עם חבר."  

שאל: "מה אתם חושבים שהפך את התפילה שלה למיוחדת?"

דקה 6-10: דיון קצר  

שאל: "למה לדעתכם חשוב להתפלל? מה זה נותן לנו?"  

עודד תשובות כמו: קשר עם ה', שקט בלב, תחושת תמיכה.

חלק שני: הבנת התפילה דרך פעילות (10 דקות)

מטרה: להמחיש את המשמעות של התפילה בצורה חווייתית.  

דקה 1-2: הסבר קצר  

אמור בצורה פשוטה: "תפילה היא כמו שיחה עם ה'. לפעמים אנחנו מבקשים, לפעמים מודים, ולפעמים סתם רוצים להרגיש קרובים."

דקה 3-8: פעילות קבוצתית  

חלק את הכיתה ל-3 קבוצות קטנות.  

תן לכל קבוצה משימה:  

קבוצה 1: כתבו 3 דברים שהייתם מבקשים בתפילה.  

קבוצה 2: כתבו 3 דברים שהייתם מודים עליהם.  

קבוצה 3: כתבו 3 דברים שמרגישים לכם קרובים ללב בתפילה (למשל: שיר, מילה או רגע).

כל קבוצה מקבלת דף ועט, ויש להם 5 דקות לעבוד יחד.

דקה 9-10: שיתוף מהיר  

נציג מכל קבוצה משתף בקצרה (30 שניות לקבוצה).

חלק שלישי: סיכום וחיבור אישי (10 דקות)

מטרה: לעזור לתלמידים לקחת את הנושא איתם ליום-יום.  

דקה 1-3: דבר תורה קצר  

אמור: "בתפילה אנחנו לא רק מדברים, אלא גם מקשיבים. כמו שכתוב בתהילים 'קרבת אלוקים לי טוב' – כשאנחנו מתפללים, אנחנו מתקרבים לה'."

דקה 4-7: פעילות אישית  

תן לכל תלמיד דף קטן וכתוב עליו: "כתבו משפט אחד שהייתם רוצים להגיד לה' בתפילה שלכם היום."  

תן להם 2-3 דקות לכתוב בשקט.

דקה 8-10: סיום מעודד  

אמור: "כל תפילה חשובה, גם אם היא קצרה או פשוטה. נסו השבוע להתפלל משהו קטן מהלב שלכם."  

סיים בשאלה: "מי רוצה לשתף את המשפט שלו?" (רשות, לא חובה).

הערות למנחה:

שמור על אווירה קלילה ומכבדת.  

התאם את הקצב לפי התגובות של התלמידים – אם חלק אחד מתארך, קצר את הבא.  

הבא דף ועטים לפעילויות.

אם זה בשבת קודש תעביר בעל פה.

בהצלחה!

חמוד אבלאנונימי (2)

מחפשת יותר פעולה עם משחקים שבסוף מתקשרים לענין התפילה פחות דיונים ושאלות

צריך משו עם נשמה 😉אחי אהוביה
כן ברור אבלאנונימי (2)

מנסיון כל הדיונים וכו לא ככ פועל הם צריכות לזוז חח

לאלא התגובה שכתבתי היתה לזו של @זיויקאחי אהוביה

אני ממש מסכימה איתך..

אה הבנתייאנונימי (2)
טוב אז אם את מוצאת משו אני אשמח שתעדכניאחי אהוביה
סגורראנונימי (2)
מה את מחפשת?אנונימי (2)

לאיזה כיתה?

לגמריזיויק
יש לי כמה חומריםאנוני-מי?
אז אני אשמחאחי אהוביהאחרונה
מכירים סניף בנע בירושלים שמחפש מדריכת חוץ?תורת חיים בעiז

חברה שלי מחפשת וכדאי גם סניף שהוא נורמלי ולא עכשיו ממש חילוני (סניף מעורב זה ממש אחלה)

מדשיותאנונימי (פותח)

טוב נושא קשוח אז ככה..

בתחילת ההדרכה היה לי ולמדשית שלי(נקרא לה א )בעיה עם עוד מדשית שלנו(נקרא לה ב) (אנחנו רביעיה). היה קשוח ממש. מלא אנשים התערבו בזה (הקומונרית, מהנוער ובכללי כל הצוות וכו)אומרת דוגרי הרבה מזה זה אני ומדשית א הגזמנו וחיפשנו אותה מלא ממש וכל דבר שעשתה הערנו לה ודווקא מדשית ב היתה בהקשבה וכיבדה ממש וממש השתדלה לשנות(מה שאני משה לב בדיעבד עכישו אז סתם הייתי חמה עליה ברמות לאיודעת להסביר למה). 

אחרי התערבות ודיבור הבעיה נפתרה(לפחות ככה אני ראיתי אתזה.) ביקשתי סליחה ושמנו את הדברים מאחורה.

עכשיו שמתי לב שמדשית א כל הזמן מעירה/ מחפשת את מדשית ב כאילו על סתם דברים היא איחרה טיפה כי אבא שלה במילואים ועזרה קצת בבית והיא עשתה פרצוף ואמרה לי אחכ שזה לא ניראה לה ובכללי על כל דבר היא מעירה מעקמת אף וכו.

עכשיו יש לי התלבטות אם להעיר לה ולהגיד לה כאילו היה מריבה את צודקת אבל שמנו תדברים מאחורינו תני לה קצת להוכיח את עצמה לא כל הזמן להסתכל בזכוכית מגדלת על מה שהיא עושה. או להתעלם ולראות מה יקרה ואולי להגיד לקומונרית

קיצור מקווה שיצא מובן מה אומרים?

תשחרר. לא בידיים שלךמשה
בכלל. אנרגיה של אנשים אחרים לא בשליטה שלך,סשום צורה. רק התגובות שלך.
כן אבלאנונימי (פותח)אחרונה

בסוף עכשיו לא כ"כ מרגישים את זה אבל אם זה ימשך זה יגיע למצב שהיה לפני כן שלא דיברנו המדריכות מלבד מי מכינה את הפעולה. מצב שבטוח לא רוצות להגיע אליו. אף אחת.

סיפור אהבה בסניף | עלילתי קצרElad Mukades

מצרף סרט קצר שעשינו, מסוקרן לשמוע תגובות ומחשבות שלכם עליו

במשפט - יוני המדריך, חותך את הקשר עם סיגל מבני עקיבא, בשם התחזקותו הרוחנית, אך מגלה שההתמודדות רק מתחילה. 

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש ארגון? לגבי צביעת קירות

צובעים על בדיםadvfb
אנחנו צבענו פעם על דיקטים, אפשר גם אולי במקלטהחנוניתאחרונה
קלסר הדרכה ונחשוןאוריהש

רעיונות לקטעים/משפטים לקלסר הדרכה?

וכמובן רעיונות למה להכניס לבפנים (חוץ מהכנת פעולה, רעיונות לערבים וכו)

ואשמח גם לקטעים ולמה להכניס לקלסר של נחשון (קטעים על עשיה וכו)

תודה רבה!

אולי יעניין אותך