תגובות על המגיבים ועל תגובותיהם..אנונימי (פותח)
מזה?? מה אתם רוצים? מה עובר עליכם??פלפלתי
אולי תכתבו בפנים עוד כמה מילים שנבין מה אתם רוצים?
בכל זאת - אנחנו לא בצבא.. אפשר לשלוח קצת יותר מקוד..
חוץ ממשה אפח'ד לא בצבא צחקן
יש בעיה במערכת החדשה. התוכן לא מופיע. מעצבן.ארגמן
כן.. זה קורה הרבה...באסה!עוגיפלצת
איך אנחנו מגיבים? מהי ביקורת ומהי הערכה? מתי חשובאנונימי (פותח)
לכתוב משהו כלשהו אפילו יפה סתמי ומתי לא? איזו הערה בנאלית ואיזו חשובה מאין כמותה...וכו' וכו' גם כתיבה כזו היא יצירה וליטושה בידינו הוא.
כל הכבוד ,רעיון יפה לדיון.יונה
אני אומרת ככה:שירה חדשה
בס"ד.
קודם כל- תמיד בכותרת אני כותבת מחמאה (לגודמא: יפה/נחמד/חביב)
תמיד תשתדלו למצוא מחמאה.

ובתיבת טקסט אני כותבת בד"כ את ההערות/הארות.
כל זה בתנאי שאני מבינה בנושא הזה, אם לא אני אכתוב מחמאה.

אבל אני משתדלת להגיב לכל יצירה!
גם אם שבוע שלם לא הייתי באתר אני חוזרת אחורה. מומלץ לכולם.
לכל היוצרים - ובעיקר המבוגרים...פלפלתי
בזמן האחרון שמתי לב למשהו קצת לא נעים.
בשמחה וששון הצטרפו אלינו יוצרים בוגרים ומבוגרים -
ואנחנו מאוד שמחים עם זה.
אבל-
הם לא מגיבים בכלל ליצירות של אחרים (משום מה הם חושבים שתמיד יגיעו אליהם תגובות אוטומטיות והם פטורים)
אז נכון - בעיקרון אתם לא חייבים כלום לאף אחד, אבל מן ההגינות היה נחמד ויפה אם הייתם מגיבים לכולם גם אם הם צעירים מכם וזה נראה לכם טפשי או שפשוט לא בא לכם להשקיע ולכן אתם עוזבים..
אז לא - באיזשהו שלב זה יפסק כי זה פשוט לא נעים.
לא נעים שדווקא המבוגרים - אלה שיכולים להנחות, אלה שיש להם יותר ידע וכלים ויכולים קצת להנחות ולפרגן ינחיתו יצירות וילכו-
ורק הצעירים הלא מנוסים יעשו את העבודה בשביל כולם.
זה נראה לי לא הוגן - בלשון המעטה..
ועוד תהייה קטנה לסוף - למה רק הצעירים שלחו את השאלונים חזרה??
זה אומר משהו על איכפתיות? זה מראה משהו על חינוך..?
לענ"ד..
וכל עוד הנר דולק - אפשר לתקן..
פלפל לשלטון!!שוברת גלים
צודקת.
צודקת!שירה חדשה
בס"ד.

משום מה יש אנשים ששמים יצירות, ולא מגיבים לאנשים אחרים.
חבל! יש לכם ניסין וידע רב! תנו אותו ם לאחרים...
אני רוצה לציין לטובה אחת מהמבוגרים שביננוארץ ישראל לנצח
קוראים לה יונה. היא מגיבה ממש לכולם. ומגיע לה יישר כח גדול על כך.
נכון מאוד!! תפארת - שכוייח!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!פלפלתי
לי בזמן האחרון לא נשלחות הודעות בלל"ת ולכן אנלאצביקה
יכול להגיב...מצטער
תודה רבה, אבליונה

אני מבזבזת המון שעות על "ללא תולעים".
רוב ה"מבוגרים" לא יכולים להשקיע את הזמן הזה.
תתחשבו ותסלחו להם.
בתודה מראש...
גם נכון (הווה דן את כל האדם לכף זכות). אבל-שירה חדשה
בס"ד.

זה לא לוקח הרבה זמן...

אבל לא נבוא אליהם בתלונות. כל אחד יעשה מה שהוא רוצה.
רק זה יהיה יותר נחמד אם תחלקו את הידע והניסיון שלכם איתנו.
תודה רבה, אבליונה

אני מבזבזת המון שעות על "ללא תולעים".
רוב ה"מבוגרים" לא יכולים להשקיע את הזמן הזה.
תתחשבו ותסלחו להם.
בתודה מראש...
אני לא מסכימה כ"כ..פלפלתי
כי אם יש לך זמן להכניס יצירה - יש לך גם זמן להגיב לאחרים.
אז נכון - אנחנו לא מבקשים שעות -אבל חמש עשר דקות מרוכזות של תגובות יכולות להוסיף המון..!!
ובואי נציין תפארת שחוץ ממך אין עוד נשים שיש להם גם בית על הראש כך שאם את יכולה - אחרים בטח יכולים.
אז נכון שאנשים עסוקים - אבל מידי פעם להיות הוגנים ולתת רק חמש דקות מהירות ומרוכזות של תגובות ליצירות -
זה מה שמתבקש.
אם לא יודעים איך לעשות את זה - תשאלו את יער..
בשביל זה הוא עושה מרתון כשהוא חוזר מהישיבה, וזה יכול להיות גם עד שתיים או ארבע לפנות בוקר..
כי אין דבר העומד בפני הרצון..!!!!!!!

אז נכון שצריך להתחשב - אבל גם צריך להיות הוגנים..!
משני הצדדים..
שכוייח פלפל, ומצטרפת לשכוייח העצום ליעקב !יונה
סליחה, מישהו נתן רשות לפלפל להביך אותי?יערות לוריין
אני מוחה בתוקף

דבר שני:
אכן זמן תגובות לא צריך לקחת יותר מחמש דקות כי לפעמים
תגובה מושקעת אחת תשנה את היחס

אבל שוב איני מכיר את מערכת שיקולי זקני האתר [לא פ"זם
אלא גיל] כמו כן את כישורי הניתוח הלירי שלהם [כי אם הוא
מפותח במידה מסוימת אז לא צריך לחפור בשיר בשביל
להגיב...]

יעקב.
מזה אשמתי שאתה מאדים בשניה וחצי??פלפלתי
לא התכוונתי להביך..
אשמתך שאת יודעת להביך יותר מידי טוביערות לוריין
אז תתחיל להתחסן..פלפלתי
יער- סליחה.פלפלתי
אל תקח אותי כזה קשה..
באמת לא התכוונתי..
אתה לא עמיד בכלל מה זה אשמתי?
לא נכון, הוייכוח יעשה במסרישי בזמן אחריערות לוריין
טוב מילא.. אבל אתה סולח???? פלפלתי
לא תמיד אני בשרשור ואם כן אני מקפידה לבקר ביצירותester317
כל יום,?לא תמיד, כי לא תמיד יש זמן, יש אורחים,
יש קנית,יש עבודות,יש הרבה מעבר למחשב, שהוא אהבת חיי!
אשתדל יותר,בס"ד ,אך תודה לך יונה שענית במקום
כל המתבגרות אדם צרייך לשפוט,לקו זכות,
אנחנו אוהבים את כל הנמצאים,בשרשור בלי יוצא מהכלל
משפחה חמה בערוץ 7 ובהשרשור והצלחה במשימה של השומרוני
שהציב לנו ישר כוח.
ישר כוח יונה /אסתרester317
ארץ ישראל לנצח את חמודה ותשארי כך לעדester317אחרונה
שירה, אני ממש מסכימה איתך!עוגיפלצת
וזה ממש נחמד שיש הרבה תגובות ליצירה...
לא תמיד יש מה להגיב...hedva
ובמיוחד אם זה דברים שאנלא מבינה בהם אז ממש אין לי מה להגיב.
לא נראה לי שצריך להגיב רק לשם התגובה. אם זה באמת עשה לך משהו תגיב אם לא, לא.
לא נכון.שירה חדשה
בס"ד.

תמיד צריך להגיב.
זה נראה לך נחמד שאף-אחד לא מגיב ליצירה שלך?
אבל אני לא יודע להגיבאיש-זאב
אני חושב שתגובה כמו "יפה..(ל"ת)" או "חביב(ל"ת)" עדיפה על כלום
אתה כן יודע להגיב.פלפלתי
ואני כבר הראתי לך את זה.
וגם תגובה פשוטה עדיפה על כלום.
וגם להגיב לומדים עם הזמן. אם רק רוצים..
????איש-זאב
לא ממש,אני לא יודע למצוא ביקורת,וביקורת זה עיקר התגובה בד"כ
אתה כן יודע.פלפלתי
אתה אפילו עשית את זה פעם..
התחלת. אתה יודע. רק צריך קצת להשתפשף. זה הכל.
גם אני לא ידעתי להגיב בכלל - אבל לומדים - ואני עדיין לומדת.
ואם תרצה אני אנסה למצוא ולמסרש לך אם תרצה ואני אמצא..
את לא???איש-זאב
את מעולה בזה
באמת כדי שתמסרשי לי
אני לא. זה חידוש??פלפלתי
ותגיד לי רגע- מזה הקישור הזה שנדבק כל הזמן וקופץ כשלוחצים על תגובה למה שאתה כותב?
ראית את זה? זה אמור להיות?? כי זה לא נראה ש...
תפני למשה,זה נראה לי טעותיונה
אינלי מושג,איזה קישור?איש-זאב
של ההעלאת קמצים של פעם..אימג'שוק..פלפלתי
* קבצים..פלפלתי
שמתי לב.ארגמן
באמת משונה.
טוב,זה לא קשור אליאיש-זאב
לי זה לא קופץ. כדאי שתפני למשה.שירה חדשה
אז משה - ראית??פלפלתי
שלא נשגע אותך סתם...
מקפיץ את הדיוןיהודה ו.
חברים, תגובה מועילה היא ביקורת בונה.
אם אומרים לי "וואו, יהודה, זה שיר מקסים!"- זה לא מועיל לי להשתפר.
לא ככה?

יהודה.
ראשית דבר ;תודה ;ל"צופה" (אזהרה: הקטע ארוך)!אגם-כנרת
שפתח את הדיון בנושא. ממש היום בדרך לשיעור צהריים, חשבתי על כך, והנה... לא צריך להמציא את הגלגל.
לדעתי,נכון להגיב ליצירה שמדברת אלינו.
אישית, אנ'לא אוהבת את הביטויים "יפה" "מדהים" "אתה כשרון" וכו' כעומדים בפני עצמם. אמנם תגובה מעבר לכך מצריכה מחשבה, מה כותבים ולא פחות מזה, איך כותבים, ולזאת יש כמובן יתרונות:
א. המגיב, חושב ושוקל לפני שהוא כותב, ומלמד בכך את עצמו להיות קשוב לזולת, כן, גם גם בקריאה יש קשב. המחשבה והכתיבה מאמנים אותנו להביע רגשות, תחום שהוא זניח למדי, לדעתי, ולכן במקום לפתח תגובה, אנו פוטרים את היצירה באיזה "וואוו" והלאה ליצירה הבאה...
פיתוח הקשב, יוצר סבלנות וסובלנות ומסייע לא ליפול לפינה הריגשית של העלְבוּת וכדומה, אלא להביט על הדברים מגובה.
ב.היוצר, המקבל את התגובה נתרם מן העדוד/הערכה/עיצות שניתנו לו, וכמובן שמח, ומתוך כך ירצה להעניק לחבריו. אבל לא לשכוח, שזה תהליך שלומדים אותו, ותהליך לוקח זמן. במובן מסוים, עצם התהליך הוא מטרה בפני עצמה אם מוכנים לחוות אותה.
ביקורת, לרוב אינה מועילה כיון שהיא חושפת את החולשות, וגורמת לשומעה להתגונן, להצטדק, להסביר, וזאת במקרה הטוב, תגובה נוספת שגוררת הביקורת היא פגיעה אישית. לכן כשבאים לתת ביקורת:
* יש לזכור בפני מי עומדים (יוצר חדש, רגיש במיוחד, צעיר וכו')
* לבקר מתוך אהבה אמיתית לזולת, ומתוך רצון לסייע לו
* לפתוח כל בקורת בשבח (הרי לא יתכן שאין...)
* להתיחס ליצירה ולא ליוצר

האם לכתוב סתם משו, העיקר שיצירה לא תהיה ריקה? שאלה שאלתית. אני חושבת שגם חוסר תגובה, זו תגובה רצינית, כי מכך יסיק היוצר שאולי יצירתו אינה מובנת דיה, וישקיע עוד בעיבודה. או לא. תלוי מה מחפש יוצר כשהוא מפרסם... מה שבטוח, ש"מחיאות כפיים" שלא במקום, מזיקות ולא תורמות דבר. כֵּנוּת היא המפתח לתקשורת בונה.

האם נכון לבקש שיגיבו ליצירה? לבקש כן לחייב לא.(תגידו "אף אחד לא חייב" אז דעו לכם שאם מישו מודיע שהוא נעלב וכו' זה נקרא לחייב, וגורם לחבר'ה להרגיש לא נוח, ולמצא תירוצים למה עוד לא הספיקו להגיב וכד'. אם לא הגיבו ליצירה, על יוצרה לחשוב מדוע. גם חוסר תגובה היא אמירה).
צריך לבחור את הדרך הנכונה לבקש. אם חשוב ליוצר שיביעו דעה על יצירה שלא זכתה לתגובות, אפשרות אחת זה להביא אותה לבמת הדיונים, ושם לבקש התיחסות.
א. זה ישאר יותר זמן
ב. יכול להתפתח דיון עניני, מעבר ליצירה עצמה. פשוט, שיעור בחיים.(כמובן, התנאי לכך הוא בגרות ומסוגלות לקבל גם חבטות על הגב ולא רק טפיחות).

עד כאן, ושוב תודה תודה ל"צופה". איפה אתה בכלל? אני שומעת מתוך השאלות שלך, שיש לך המון מה לתרום לנו, אז יאלה

יצירה יצירתית לכולם
אוהבת, כּנרת
מדבריה של רחל נפרסטק (מנהלת ביכורים לשעבר):יהודה ו.
"חיה הופמן היא מבקרת ספרות ידועה, הנה כמה טיפים שלה, שלדעתי מתאימים גם לנו:

קודם כל לא לשכוח, ולו לרגע, שהביקורת עוסקת בספרות ולא בסופרים. אל תנסה, אדוני המבקר המתחיל, להתחשבן עם הסופר, אלא עם יצירתו. עם זאת, תן דעתך, שמאחורי כל יצירת ספרות ישנו אדם, שטרח והשקיע בה עמל וזמן ומחשבה ורגש ודימיון, ויש שיאמרו, בלשוןו של ביאליק- אף את חלבו ודמו. אז קצת נימוס וענווה, בבקשה. כי מאוד מפתה לכסח, ובינינו- זה הרבה יותר קל, ואלי יותר ´משתלם´ לטווח הקצר. הרי אנחנו במזרח התיכון, ואם תהיה אלים, ארסי וכוחני בכתיבתך, מן הסתם ישימו לב אליך. הטריקים והשטיקים אינם חדשים: קצת פרובוקציה, שחיטת פרה ספרותית קדושה אחת או שתיים, לעג לטעם ´הבורגני´, הכתרת סופרים חדשים שאינם משתייכים למיינסטרים- ואתה, המבקר, בעניינים.

אבל דרוש איפוק. הביקורת, לדעתי, אינה צריכה לשרת אץ האגו של המבקר, אלא את קהל הקוראים, ולכן השתדל להתנסח בבהירות, לכתוב באופן אלגנטי ואינטליגנטי.

מבקר ספרות אינו אלוהים וגם לא שופט עליון ודן יחיד עם זאת, יש לו תפקיד תרבותי והוא נדרש לשפוט, על פי טעמו והבנתו. על כן, אל תתחמק מקביעת עמדה ביחס ליצירה ואל תנסה להלך בין הטיפות. כתוב בנימה אישית, אך השתדל לא להבליט את עצמך יתר על המידה. אתה לא המרכז. אתה רק המתווך."

יהודה
מביא גאולה לעולם|מלאך|
יש צדק בדבריך, אבל-פלפלתי
השירשור הזה נולד בזמן שיצירה יכלה לשבת בבושת פנים באתר בלי שום התייחסות.
וכמו שיהודה אמר, יצירה נעשתה ע"י יוצר - ולדעתו זה בסדר. ברור שאפשר לשפץ, לשדרג או בכלל להשאיר כי היא מעולה - אבל בשביל זה צריך תגובות. ואם למישהו זה נראה לא משהו, כדאי שהוא יגיד מה ואיפה הבעיה לדעתו - ככה זויות הראיה על היצירה משתנות.
מה שרואים מכאן לא רואים משם..

בתשובה לשאלתך,כנרתיונה
"צופה" לא כאן דוקא בגלל אנשים שהשקיעו יותר מדי בתגובות ובפיתוח יכולת הבעת רגשות ובניגוד לחתימה שלו, כן פחדו מהצל של עצמם.

את יודעת, כנרת,גם במים מתוקים יש מערבולות ומעמקים.
"לו אתה שיג ואני שיח,היינו נסחפים.."

לפעמים עדיף להשאיר את התגובות ברמת "שכוייח" ו"וואוו".
הרבה יותר כדאי.
כן, אני מכיר את זה.יהודה ו.
כבר קרה לי.
אז מי שאומר לי "אני רוצה רק תגוות חיוביות"- טוב, אני לא מכריח אף אחד.
אבל ברמת העיקרון, אני יוצא מנקודת הנחה שמפרסמים כדי להשתפר, ולכן מגיב בביקורת בונה.
אני לא מסכימה.פלפלתי
מוואו לא מתקדמים.
אין מה לעשות.
אני כן מסכימהאגם-כנרת
איתך פלפלת!!
יוהו איזה כיף!פלפלתי
כבר אחת איתי..
אני גם מסכים.יהודה ו.
אבל את הרי לא יכולה להכריח מישהו לקבל ביקורת, נכון?
זה ;נכון, אבל מצד שניפלפלתי
כשלא מתקדמים כי א מוכנים לקבל ביקורת ולהשתפר, כל האתר נתקע..
כי אתר גדול מורכב מהרבה פרטים קטנים..
פלפלתייונה
את יודעת יפה מאד שאני בכלל דיברתי על משהו שונה ל-ח-ל-ו-ט-י-ן  .
אנחנו מדברים עלפלפלתי
כמה דברים ביחד.
זה נכון שלך קרה משהו אחר לחלוטין, אבל כיוון שלא כולם יודעים את זהיש גם סיבות אחרות..
ועליהם התייחסנו
CureTypes: Convenient Access to Quality Medicationdonaldjohn

CureTypes serves as your one-stop shop for all-encompassing health care answers. It offers a broad selection of pharmaceutical goods, and CureTypes aims to back your path to good health by supplying medicines designed to address various health requirements. CureTypes concentrates on providing top-notch dependable choices for patients ranging from antibiotics to antiviral drugs and treatments for long-term conditions. CureTypes has a user-friendly platform that makes ordering medicines simple and hassle-free guaranteeing prompt deliveries to meet all your healthcare demands.

האמת.אנונימי (פותח)

זה היה יום שבת קייצי, ואני, כהרגלי זה קצת יותר משנה, הלכתי לבקר את זקן בית הכנסת הבודד בביתו. בדרך הקצרה שהיתה לי הפשלתי את שרוולי חולצת השבת הארוכה, שקבלתי על עצמי לכבד בה את השבת כדמותו של אבי, תוך שאני מנסה לסדר את הרעיונות שאומר לר' מאיר הזקן, לפשטן קמעא מהעופפות המופשטת המאפיינת את דברי התורה של בחורי הישיבות הגבוהות בציבור.

כשהגעתי הוא כבר המתין לי בחוץ, רכון, בעל כורחו, על ספר התהילים הישן בתוך כסא הגלגלים שלו. "שבת שלום ר' מאיר! מה שלומך?" אמרתי סקול רם, בעודי כופף אליו את קומתי כדי שיוכל להביט בפני ולזהות אותי. "או! או! שבת שלום!" קרא בשמחה, "מה שלומך? בא שב.." 

"כן כן, מיד" השבתי ושלפתי כיסא מערמת הכסאות שניצבה ליד. "תקרא למטפל שיביא כמה עוגיות וקולה, יש במקרר" הוא אמר לי, מניח באיטיות את ספר התהילים על השולחן שלידו והחל לסובב את כסאו אל עבר כיסא הפלסטיק שהצבתי בסמיכות. "זה בסדר, אין צורך", השבתי לו, "אולי אתה רוצה שאביא לך קצת קולה? או סודה?" 

"לא, זה בסדר, לי יש מים", הוא הורה לי בידו הגרומה אל הבקבוק עם הקשית שניצב על השולחן לא רחוק ממנו. "מה שלומך?" הוא שב ושאל, "מה שלום ההורים? ב"ה אבא שלך אדם טוב, כל שבת  הוא אומר לי שבת שלום ושואל איך אני מרגיש.."

"ב"ה" אני משיב, "השבח לאל, הכל בסדר, כולם בריאים". הוא מהנהן קלות בראשו כאומר 'ב"ה'. "באו לבקר אותך השבת?" אני שואל, "אולי הבנות? או שלום?"

"כן, כולם הגיעו בערב שבת, היה יפה מאוד" הוא משיב בשמחה, "שרו, והיה אוכל טוב..."

"איזה יופי" אמרתי בהקלה, "כל הכבוד להם שהם כולם באים". "כן כן" אמר, ואז נזכר ושאל "איפה היית שבוע שעבר? בישיבה?"

"כן ר' מאיר, צריך ללמוד.." עניתי כמתנצל. "כמובן", אמר, "אבל זה בסדר, יש בחורה חכמה שבאה לבקר אותי, יעל. איזה חכמה היא, לומדת, משקיעה, וגם אומרת לי דברי תורה על פרשת השבוע..."

מעניין, אני חושב לעצמי, זה חדש... מי כבר מכיר את ר' מאיר בשכונה ובא לבקר אותו? בטח מדובר על מישהי מבוגרת שבאה לדבר איתו. כבר יצא לי, בזמן ששהיתי במחיצתו של ר' מאיר, להפגש עם אחת מן השכנות לשעבר שגרו לידו ובאה לשוחח עימו קצת ולהפיג את בדידותו.

"איזה יופי" אמרתי לו בקול מעודד, והתחלתי לדבר על מעלת החסד מן הדברים שלמדנו לאחרונה בנושא מן הגמרא במסכת שבת. במהלך הדברים, כהרגלו, ר' מאיר הפסיק אותי בסיפורים על העבר ועל משפחתו, כשהוא מידי פעם מזכיר את אותה 'יעל' שבאה לבקר אותו מידי פעם, ומאבד את ההקשר של דברי הקודמים.

ולפתע, מאחורי גבי נשמעת חריקת שער הברזל, ואז קול צעיר קורא "סבא מאיר! מה שלומך? התגעגעתי אליך!" וכבת בית, בחורה צעירה שנראית קרוב לגילי, שולפת כיסא פלסטיק נוסף וממקמת אותו מצידו הנוסף של ר' מאיר הזקן. "או! יעל! מה שלומך? מה שלום ההורים?" פתח ר' מאיר בשמחה ופנה אלי "זו יעל שסיפרתי לך עליה".

"נעים מאוד.." אני מסביר לה פנים, והפנים שהוסברו אלי חזרה מוכרות לי מאיזה שהוא מקום. "אתם מכירים?" שואל ר' מאיר. "כן," מיד משיבה יעל, "היינו יחד בסניף, אתה עומר נכון?"

ואני מתפלא. לא הייתי דמות שאמורים להכיר אותה משם. "אמת". "היית באמצע לומר כמה דברי תורה נכון? תמשיכו בבקשה" אמרה בנימה קצת מתנצלת. "ר' מאיר סיפר לי שאת גם אומרת לו דברים על הפרשה מידי שבוע, אז בכבוד", די מיציתי את מה שהיה לי להגיד, הרהרתי.

"לא לא, תמשיך, זה באמת לא משהו רציני, אני רק קוראת לסבא מאיר קצת מהחומש ומסבירה.." היא משיבה. דליתי עוד איזה רעיון במחשבתי והתחלתי לומר אותו, ולאחר כמה רגעים ר' מאיר הפסיק אותי ובאופן מפתיע אמר "אתה יודע, יש לה משפחה ממש טובה, אנשים טובים, וגם חכמה – אולי תצאו יחד?"

באותו רגע נאלמתי דומיה, ולפני שהספקתי להיות מובך כדבעי, היא הזדרזה ואמר "תודה סבא מאיר, אבל אני כבר נפגשת עם מישהו.." התעשתי וקצת שחקתי על הסיטואציה, מנסה לחזור אל הנושא הקודם עליו דברתי לפני רגע. בינתיים ר' מאיר מפשיל את שרוולו ומביט אל שעונו המיוחד, שסימניו באותיות עברית חילוף המספרים "כבר צריך לצאת לבית הכנסת" הוא אומר וקורא למטפל, תוך שהוא מגדף אותו קמעא.

ליווינו את ר' מאיר לבית הכנסת, ולפני שנכנסתי אחריו גם אני, פניתי אל יעל וחזקתי אותה על ההשתדלות לבוא לשוחח עם ר' מאיר, תוך שאני מתפלא איך ומניין היא מכירה אותו. היא סיפרה לי שלא מזמן סבתא נפטרה ממגפת הקורונה שפקדה את העולם, וכשעברה ליד ביתו כאשר באה לבקר חברה שגרה בשכנות, ראתה אותו כשישב בחוץ והחלה לשוחח עימו. כשסבתא היתה בחיים היא היתה דואגת לה ובאה לבקר ולשוחח בקביעות, ועתה השיח הזה חסר לה, כך שהיא שמחה שפגשה את 'סבא מאיר'.

הנהנתי ונפרדתי ממנה לשלום, נכנס לתפילת מנחה של שבת בבית הכנסת הספרדי, מהרהר בסיטואציה המוזרה. ומאז, על אף כל הבחורות שיצאתי איתן לפניה ואחריה – היא לא יוצאת לי מהראש.

העלה לי חיוך.כְּקֶדֶם

ובאמת מעורר השראה

תודה על זה

...אנונימי (פותח)אחרונה

היא התחתנה לפני שבועיים. מזל טוב.

היושעלמת חן

היה פורום של שירים נכון? אני לא טועה..

אממ מחפשת בלי קשר צילצול של השיר אם תבנה של בית ,של איתי דוד אם למישהו יש

תודה

את מכוונת אולי לפרוזה וכתיבה חופשית?אנונימי (2)
לאעלמת חן
היה פורום שנקרא שירים, אני כמעט בטוחה בזה
יש את זה:כי קרוב.
עבר עריכה על ידי כי קרוב. בתאריך י"א בשבט תשפ"ד 08:17

פורום שירים

הוא נטוש למדימבולבלת מאדדדדאחרונה

עדיף בפורום אחר (צלילים ומוזיקה, או גיטרה)

ואפילו בצמע הגיוני יותר שיענו לך על זה...

תמיד זוכרת אותך, לא צריך חודש או יוםסתוית סימה

בס"ד

חודש המודעות הגיע ככה אומרים,

לידות שקטות בלי קול, ככה באוקטובר פתאום,

אני רושמת לך תינוקות שלי, שככה תישארי לעד,

על חיים שהגיעו בשקט, בתוך סערה גועשת,

בחדר לידה במקום שבו יש כל הזמן חיים,

פתאום את המוות פוגשים,

עברו 5 שנים מאז,

רציתי להגיד לך שאני זוכרת אותך, בדיוק כמו שהיית,

יפת תואר שקשה לתאר,

זכיתי בך ל9 חודשים קסומים, להרגיש אותך עמוק בפנים,

בלב שלי תהיי תמיד, מחכה לך כבר שתחזרי,

אומרים שתקומו ראשונים בתחיית המתים, כי אתם טהורים,

לא חטאתם בכלל ככה אומרים,

אחרי קבורתך קברתי גם את אבי, את בטח יודעת הוא לידך,

הרי הוא סבך,

הרגשתי שהעצב גובר עליי, לקחתי את התהילים ביד,

והלכתי להדליק נרות לשבת,

אמרתי לחוקר ליבות וכליות שלח לי נחמה בקרוב,

ופתאום הם הגיעו בלי שהתכוונתי, אוליי ככה כיוונתי,

שתי נשמות חדשות הופיעו, תאומים מבלי שציפינו,

אמרתי תודה רבה לבורא עולם, תודה שהראת לי שאני יכולה,

לאסוף את השברים ולקום, להתמודד עם לב שבור,

לחבק את האמונה בבכי של שמחה,

את , את התיקון שלך סיימת, הוא היה שלם ומיוחד,

אנחנו פה למטה מנסים לתקן את עצמנו, לחבר את החלקים שנותרו בחיינו,

ולהאמין שאת שלמה, ומתפללת עלינו,

אני אוהבת אותך בדיוק כמו שהיית, זכיתי בך לעולמים,

מחכה לך שתחזרי , עד שיבוא משיח יקירי בקרוב,

תודה שלמרות הכל בחרת לרדת בשבילי,

ותודה אבא, תודה שבחרת בי .

...אילת השחראחרונה

כמה עוצמות יש בך.

נגעת בי ממש.

ואיתך בתפילות ובייחולים ובתודות לבורא עולם.

🤍

טוב, פה בטח אין אף אחד שמסתכל, ובכל זאת..אני הנני כאינני

אנחנו מנסים להקים לתחייה את פורום "צלילים ומוסיקה" - נגנים ויוצרי מוסיקה יקרים וחביבים! נשמח שתצטרפו אלינו!!

מוזמנים להתחיל בשרשור הכירות החדש שהכנו לכם, שם תתודעו לעוד כמה דברים אנחנו מכינים לכם!

🎵🎶 שרשור היכרות תשפ"ד + עדכון! 📢📣 - צלילים ומוסיקה

בברכת "הזורעים בדמעה ברינה יקצורו" - המנהלים החדשדשים!

ב"ה, בהשגחה אלקית, עכשיו כבר לא כ"כ מפריע לפרסם.אני הנני כאינני

האם את חושבת עליי כמו שאני חושב עלייך?

האם מה שאמרתי לך מסיח דעתך בתפילותייך?

האם את האחת? האם זו אהבה עיוורת? 

איך בכלל אדע, אם לא חוויתי מעולם אחרת?

איך אעבור את המסע הזה בלי שום חרטות?

איך אהיה שלם עם אלקים על אף ההסתרות?

תם, ועוד אשלים עם זה.

מה זה לדעתכם יוצר טוב?yaeli1989

מתעניינת איך לדעתכם נוצר יוצר מעולה?

עבודה מהבית קלילה נוראאנציללואנטנך

דרושים דרושות לעבודה מהבית בקלדנות, כתיבה, הזנת תוכן, הזנת נתונים, תמלול, ותרגום, לפרטים נא לפנות בוואטספ למספר 050-2322173

אולי יעניין אותך