יש לי משהו.הודיה מהדרום
אני שונאת את אלוהים.(סיימתם להיזדעזע?) אני לא סובלת את העולם הזה, ויש לי בעיה רפואית עכשיו, מה אפשר לעשות עם זה?
(אהה! וזה גם ניראה לי דבילי לשמוח בעולם כל - כך מגעיל.)
למשהו הזה קוראים... בעיה!!! מה רצית לומר בקטע הזה?דוד.ג.
שאני רוצה עיצה?הודיה מהדרום
יש לי הרבה להגיד!אבל קודם כל יש לי הרבה שאלות:מיכל פ
א. למה את שונאת את אלוקים??? מה הוא עשה לך??? כי אני כמעט בטוחה שלא היית מגיבה ככה סתם-משהו קרה... מה? אולי אפשר לעזור לך להתגבר?...

ב.לפי החתימה שלך אני מסיקה שאת דתיי'ה (תתקני אותי אם אני טועה)... אז מן הסתם את מכירה את האימרה "כל מה שהקב"ה עושה- הכל לטובה!"... זאת אמרה כל-כך (אבל כל-כך) נכונה... האם אי פעם הסכמת עם האמרה הזאת? ורק עכשיו עולים בך ספקות?
או שאת מעולם לא התחברת אל האמרה הזאת???
זה מ-א-ו-ד משנה...

ג.האם שנאתך קשורה לבעיי'תך הרפואית???

ד. אם את מאמינה בה' ובכל זאת שונאת אותו זה אומר (רוב הפעמים) שאת גם שונאת את עצמך.. שהרי את אחת מהבריאות של הקב"ה!
ואם אני צודקת... אז עדיף שלא ננסה לתקן זאת על רגל אחת.... אז קודם כל תעני על שאלותי, אם את יכולה ורוצה, ואז נמשיך משם.

אוהבת מאוד
מיכל
אז ככה:הודיה מהדרום
א. מה זאת אומרת? זה בעיקר קשור לבעיה הרפואית. ולא ניראה לי שאפשר לגבור על זה.

ב.כן. אני דתייה. לא יודעת מה חשבתי על זה. אבל אני לא יודעת עד כמה אני מאמינה בזה.

ג.אני חושבת שגם.

ד.אני לא בטוחה שאני מאמינה בו.
הודיה!שרית
יש דרך להגיד דברים..במיוחד כשאת מדברת על אלוהים!
את חתיכת אפס לעומתו(וגם אני)..אז דברי בכבוד!
קצת מסובך ....אנונימי (פותח)
תשנאי את אלקים !
אבל גם תאהבי אותו .

זה התנאי !!

תשנאי אותו , תצאי החוצה , תפתחי את הפה , תסתכלי לשמיים , ותצרחי : אני שונאת אותך אלהים!!!
פשוט תשחררי את זה .

ועכשיו נמשיך...

אפשר לשנא מישהוא וגם לאהב אותו ,
את האשה שלי , אני אוהב , ואני גם שונא. ( קצת קשה? נכון?)
אין דבר כזה , רק לאהב ,
אהבה כזאת זאת לא אהבה , זאת תלות ,
אותו דבר עם אלהים ,
אני אוהב אותו , אבל גם שונא .
הוא נתן לי את החיים הנפלאים שלי , אבל הוא ברא לי עצב גדול מאד , הוא "לקח" לי הרבה בחיים , ובחלק מהדברים אני מאשים אותו אישית...

אבל !!!

בתור בוגר , ( למקום שאליו את מתפתחת עכשיו )
אני ב ו ח ר לאהב אותו ,
אני ב ו ח ר לאהב את אשתי , למרות החסרונות שלה ,

נכון שאלהים הוא חסר חסרונות , אנחנו בעלי החסרון , אנחנו בעלי רגשות מעורבים , לכל דבר , ולפעמים גם לעצמינו .

אז לא לפחד מהכעס, מהשנאה ,
פשוט להתיחס בהתאם , במינון הדרוש , ז"א :
אם אשתי עכשיו עשתה משהו שמרגיז אותי, ואני כועס על זה ,
מה אעשה?
אשבור את הכל?
אתגרש?
לא, ממש לא , הרי אני אוהב אותה , למרות שהיא עשתה דבר שלא מסתדר איתי .

אז אני לוקח את ה"שנאה" שלי , ופורט אותה למשהו אחר ,
לשיחה , איתה , לדוגמא.

ואם אין עם מי לדבר , אז פורט את זה למשהו אחר , לריצה , לתחביב ,

אלהים נתן דרך לדבר איתו: תפילה, ולא חייבים לצטט את התפילה מתוך ספר , אלא להוציא אותה ממך ,את הכעס , את השנאה , תהפכי לתפילה , לבקשה ממנו ,

אני , מוצא את עצמי מדבר איתו הרבה ,ככה , שיחה , ביני ובינו ,
הרי הוא לא רחוק כל כך , נכון?

זהו , בקיצור , לא לפחד מהשנאה , רק לקחת אותה יותר נכון .

ולא לשכוח , הכל לאדון הכל....

מי מפחד מהשינאה?הודיה מהדרום
הוא פשוט יצור סאדיסט אבל!
הוא לא יצור, הודיה, הוא יוצר.יונה
אנחנו היצורים, הוא היוצר.

ברגע שנפנים את זה , הכל יהיה הרבה יותר קל וברור.
תנסי, הודיה,
זה עובד.
מנסיון.

בשורות טובות !
ורפואה שלמה !
בשורות טובות?הודיה מהדרום
בחלומות. אולי.
אהבתי את התגובה הזו. שכוייח!!מיכל160
כשהוא לא יתנהג ככה.הודיה מהדרום
גם בשבילך הוא לא סדיסט , הוא גם דברים אחרים,אנונימי (פותח)
חבל שאת לא מודה בזה ,
הוא נותן , ונתן כל כך הרבה .
למה להתעלם מזה? כי זה יותר קל?
קדימה, לראות את היתרונות על פני החסרונות. ל ה ת א מ ץ .

לא אמרתי להתעלם מהחסרונות , כמובן. ( בעתיד אלה יהפכו ליתרונות -אבל זאת שאלה של אמונה ותקווה שכך יקרה)

לא להתעצל , ולראות רק את השחור , זאת הדרך הקלה ,
לשים את הדברים גלויים מולך , גם טוב , גם רע , זאת הדרך האמיתית , והקשה.

אין לי בעיה להתאמץ. כשזה צודק.הודיה מהדרום
אם אמא זורקת את התינוק שלה? היא לא סדיסטית?
בוודאי שכן!!!! אבל אף אחד לא זרק אותך!!!!!!!!!!!!!אנונימי (פותח)
לא זרק. סתם התעלל. אבא מכה.(אלוהים.)הודיה מהדרום
תני לה להתבטא!!!!שובל אור
ואסור לשפוט בן אדם עד שמגיעים למקומו!!

זו זכותה המלאה להתבטא כך, ואני מאוד מעריכה אותך הודיה על כך שכתבת את ההודעה הזו, זו אומר שאת מודעת לכך שהמצב הזה לא טוב ואת מנסה להתמודד ולקבל סיוע.

ואם את רוצה את תמיד מוזמנת לפנות אליי שוב למסרישי, מקווה שיהיה לי זמן..
היא הבת שלו אז תרגיעי.אנונימי (פותח)
כןשרית
וואלה,גילית..
גמני הבת שלו ואפחד לא ידבר על האבא היחיד שלי בכאלו מילים שפלות(סאדיסט וכו')
ומי שידבר בכזאת צורה דוחה ..אני יחזיר לו באותו מטבע לשון!
כל עוד שהאבא סאדיסט הוא ידבר עליו ככה.הודיה מהדרום
so? ;את יודעת שיש ילדים ששונאים את ההורים שלהםשובל אור
בגלל ההתנהגות שלהם כלפיו..
שאלותאנונימי (פותח)
נער/ה שיש לו/ה שאלות זה התקדמות זה אומר שהם חושבים ומשם יכולים רק להתקרב אך בתנאי שבאמת רוצים לשמוע.
הי! אף אחד לא בוחר את החיים שלו! וממש לא כולםאנונימי (פותח)
גדלו עם כפית של זהב...

ואני לא מקטין את החיים שלך לסטטיסטיקה , ושלכולם קשה ,
אבל החוכמה היא אחת :
מה אתה עושה עם זה.

אני לא רוצה להכנס כאן לסיפורים , אבל גם אנשים עם חיים לא פשוטים היו יכולים בקלות להקלע לקטע כזה , לשנא את כל העולם .

והיו כאלה , והרבה .

אבל האנשים הגדולים באמת הם , האנשים שלמרות הכל , ראו את הטוב בחיים , לקחו את ההגה , עשו משהו עם עצמם , ולא שקעו בצרות , גם אם הם גדולות .

קחי את החיים שלך קדימה , גברת .
תהיי חזקה, אל תתני לדברים לא טובים לקרות, תכנסי לפוקוס .
תביני שבידים שלך יש חיים של מישהו , חיים טובים ארוכים , שמחים , מאושרים , והמישהו הזה זו את.

את קיבלת קרש קפיצה , לא נעים אמנם , אבל קרש קפיצה לחיים .

מישהו עם חיים לא קלים היתה דסי רבינוביץ ז"ל , וכל מה שהיא ראתה , למרות הכאב ( פיזי ונפשי ) היה :
עמוק בליבך, עיגולים של שמחה
ואור גנוז בנשמת אפך
עמוק בלב, עיגולים של כאב
אתה שונא, אתה אוהב.

יהללו, יהללוך מלאכים
ולא תאבד דרכך בזוהר ובחשיכה
יהללו, יהללוך מלאכים
שמחות קטנות יאירו
כנצנוץ הכוכבים.

לחיי התמימים ודוברי האמת
וכל החיים את חייהם באמת
שזוכרים את השמש ונוגעים באור
שיודעים אהבה, שאינה בת חלוף.

יהללו, יהללוך מלאכים
ולא תאבד דרכך בזוהר ובחשיכה
יהללו, יהללוך מלאכים
שמחות קטנות יאירו
כנצנוץ הכוכבים.

זה מדהים , ויש ממי ללמוד...
תאמין לי שאין לי בעיה עם כאב פיזי.הודיה מהדרום
מקווה שזה יעזוראנונימי (פותח)
תראי חמודה עצם זה שאת שואלת את השאלות את מסכימה עם עצם קיומו. תחשבי על זה בצורה שאני חושבת על זה . אלוקים יושב למעלה ורואה את כל ציר החיים שלנו אשקרה כמו במתמתיקה הציר מספרים הזה... הוא רואה איפה את עכשיו והוא רואה את הסוף של הציר והוא יודע שאם הוא יעשה את הדבר הספציפי הזה בנקודת ציר שאת נמצאת בה עכשיו עוד עשר שנים שתהיה בנקודה אחרת והוא רואה איפה תהיה - זה יעזור לך! אני יודעת שקשה לתפוש את זה אבל אנחנו כלום לאומתו..ולא יעזור כלום... תראי כל העולם הזה הוא פרוזדור אחד גדול לקראת העולם הבא.. העולם הזה הוא כלום וכל מה שאנחנו עובדים ומשיגים פה יהיה לנו לעולם הבא... יש משפט שאומר- ייסורים מכפרים. אם את מתייסרת עכשיו זה מכפר לך על איסורים שעשית ומכין אותך יותר טוב לעולם הבא.. אולי שווה להתייסר בעולם הזה כדי להגיע יותר טובים ואמיתייים לעולם הבא?? תחשבי על זה.. ודרך אגב אל תשאירי את זה בפנים אם יש לך שאלות תשאלי בכל מקום שתוכלי לשאול.. אם זה בשיעורי תורה.. או עם חברות או בכל מקום!! מה המשפחה שלך אומרת על זה? או על מה שאת עוברת? יש לך תמיכה מהם??
למה אתה מתכוון בתמיכה?הודיה מהדרום
וחוצמיזה - שאלוהים הוא כל יכול, לא? אז שלא היה בורא את החטאים כלל וכלל.
מצטערת שלקח זמן להגיב...מיכל פ
שלום!
שאלת למה הקב"ה בורא את החטאים???
אז הנה אחת מאלפי התשובות שיש לשאלה הזאת:
בלי חטאים את לא מתקדמת... את לא לומדת מהטעויות שלך -כי אין לך טעויות... את לא מרגישה שום כח של התגברות על משהו שהוא קשה לך בגלל ששום דבר בעולם אינו קשה... הכל מושלם (לכאורה).
אם היינו מושלמים בלי יצר הרע, בלי חטאים ובלי נסיונות... היינו בעצם מלאכים.
נו אז מה לא טוב בזה???
אני אגיד לך... הקב"ה יכול לברוא לעצמו רבבי רבבות מלאכים. אבל הוא בחר לברוא את הדבר המופלא הזה שנקרא אדם!!! הדבר המופלא שעד היום המדענים הכי חכמים עם הציוד הכי מפותח עדיין לא יכולים להבין את כל עניי'ן האדם. וזה מבחינה פיזית- תדמייני לך כמה מסובך הוא האדם מבחינה רוחנית!
מה מיוחד באדם? למה הם יותר טובים ממלאכים?
האדם הוא יותר טוב ממלאך דווקא בגלל שיש בו חטאים . בגלל שיש לו מכשול שהוא צריך לעקוף- ואחרי שהוא מצליח בעז"ה לעקוף את המכשול, האדם הוא במדרגה הרבה (אבל הרבה) יותר גבוה ממה שהיה בהתחלה וממה שיכל להיות אם היה מלאך מושלם בלי שום מכשולים.
כי עצם ההתגברות היא זאת שהופכת את האדם למיוחד, וברמה גבוה יותר ממלאכים (אחרי שהשיג את יעודו בדרך הטובה ביותר).

זאת אחת מאלפי התשובות שיש לשאלה זו.
ה' ברא את החטאים כדי שיהיה לנו טוב יותר!!!!!!!
ואם אנו הולכים לפי התורה והאמונה אז יהיה לנו טוב !!!!!!
ואם את חושבת שהתורה מגבילה אותך- ואת הופכת להיות בעצם משועבד לזה אז את ממש טועה (לפי דעתי ולפי רוב -אם לא כל- הרבנים)
אם זאת היא גם אחת מדעותיך אז תגידי לי ואני אנסה להסביר לך את הטענה שלי...

אוהבת המון
מיכל
הודיה,אני במקומך הייתישרית
שמה את הראש בשרותים ומורידה את המים!
מילא את מרגישה כלפיו מה שאת מרגישה-מה את צועקת את זה בראש חוצות?
מילא את צועקת את זה בראש חוצות-למה את מדברת בכ"כ חוסר רצון להקשיב ולהבין?בכזאתי התרסה דוחה?..כל זה בשביל צומי?
ומנהלים-יש כאן דברי כפירה שראוי למחוקם(אם היא היתה כותבת את זה על רב חשוב זה היה לפחות ננעל..אז ק"ו על מלך מלכי המלכים)
בטח שזה מפריע לך.הודיה מהדרום
כי אין לך תשובות. מגעילה.
וגם-הודיה מהדרום
אם זה ימחק רק יוכח לי שלאיש אין תשובות.(ואם זה היה נכתב על רב גדול שהיה מתעלל בי כמו שאלוהים עושה את זה, אז זה היה נימחק?)
אז באמת חבל שאת לא עושה את זהאנונימי (פותח)
היה מועיל לך מאוד, אולי הפה והמח שלך היו קצת יותר נקיים.
התכוונתי לשריתאנונימי (פותח)
בהודעה הזו, פשוט זה קפץ לכאן.
תשמעי..הודיה מהדרום
היהדות מגבילה, אבל זה לא מה שבאמת מפריע לי. מה שמפריע לי זה שהעולם הזה הוא אחד הדברים המגעילים ביותר שקיימים.
בואו קצת נתרחק מנסיון להגדיר את האלקים .אנונימי (פותח)
יש אנשים טובים ואנשים לא טובים .
אלקים הוא לא "טוב" ולא "רע".

הוא נותן את הבחירה להיות כזה או כזה !

אם היה אפשר לשאול את יהודים שנשרפו חיים ,בשואה, לדוגמא , אם הם חושבים שאלהים הוא רק "טוב" - לדעתי הם לא יגידו את זה, אבל הם לא יגידו שאלהים "רע".
( אולי הם ידיו שע"י הרע שנעשה בידי אדם , הם זכו למות על קידוש ה')
זה קצת בעייתי , כי לא אלקים בעצמו שרף אותם , אבל הוא נתן למציאות , בידי האדם , להגיע לשם .

ולכן לדעתי, אין וויכוח אם האלהים הוא טוב, בעניי הוא נפלא .
אבל בעניי אחרים לא.

תמצית העניין , זה לא להתווכח על האלקים אם הוא טוב או פחות טוב , אלא לחשוב מה אני עושה במציאות שנחתתי לתוכה ( - ולא מרצון .)

לאן אני מושך את המציאות שלי ,
לטוב או רע?
לחסד? או לתאוות?
לנתינה? או עצב?

זאת העצה , עזבי את אלקים עכשיו, אל תאשימי אותו , תסתכלי על עצמך , ותשאלי ,
מה עשיתי היום כדי לתת עוד שמחה, עוד אור, מסביבי ,
וכשתתני את השמחה , תשמחי בעצמך.

תזכרי , תמיד , הוא נתן את הכח ל ב ח ו ר , ואם את תבחרי טוב , תודי לו על האפשרות הזו.
לא תמיד יש לך בחירה.הודיה מהדרום
פשוט לא צודקת .אנונימי (פותח)
ולפני שיצעקו עלי שלנאנסת אין בחירה . זה מה שבאתי להגיד.
לנאנסת אין בחירה .
ואם כבר בדוגמא הזו :
באותו רגע , אין לה בחירה ( היא לא בחרה שזה יקרה) יותר נכון לומר - היא לא אשמה במה שקורה.
אבל לאחר מכן , היא יכולה לבחור לקום , להתעודד , ולצאת למלחמה , להגביר את המודעות לנשיאת כלי הגנה , וכו '

לכן תמיד ישנה בחירה , בכל זמן .

אל תסתתרי מאחורי חומות של מסכנות , את ממש לא כזו , את צריכה למצא כוחות, לחבק כוחות , וללכת קדימה .
ימעפנהשרית
אני הראשית שייש לה תשובות-לא היה ויכוח אמונה שלא יצאתי בו מנצחת(וזה לא מתוך התנשאות-אני פשוט מציגה לך את העובדות)
אבל את יודעת למה אני לא עונה לך?!..מסיבה פשוטה:
את לא ש-ו-ו-ה את זה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ובהודעות שהחזרת לי...אני רואה שכתבת אותם בהפסקות-זה מראה על חוסר ביטחון מוחלט במה שאת אומרת..!

ממש לא מראה על חוסר ביטחון.הודיה מהדרום
אבל את פשוט יצורה דוחה.
שרית- בבקשה...מיכל פ
בבקשה לא להתייחס ככה לאנשים.
זה פוגע מאוד.

אוהבת תמיד
מיכל
תאמין לי שלא תמיד זה אפשרי.הודיה מהדרום
נכון, האנשים שבעולם הם לא מושלמים...מיכל פ
שלום וברכה!!!

כמו שאמרתי, זה נכון שהאנשים שבעולם הם אינם מושלמים. וזה קורא בגלל הסיבות שפירטתי מקודם (על המלאכים)...
אבל את לא יכולה לומר שכל העולם הוא מגעיל. כי אני אוכל להוכיח שאת טועה!
יכול להיות שמסביבך את רואה הרבה רע. ושעברת בחיים, (ושאת עדיין עוברת) הרבה דברים רעים שגורמים לך לחשוב שהעולם כולו רע.
אבל זה לא נכון!
תקשיבי, יש רע אבל יש גם טוב!
וה'אבל' הזה הוא 'אבל' חשוב מ-א-ו-ד-!
אני חושבת שאת לא פתחת את העיניים מספיק כדי לראות את כל הטוב שבעולם (ובאנשים שבעולם) הזה.
או אולי את ראית את כל הטוב ולמרות זאת בחרת להתעלם- " כי הטוב הוא כלום לעומת הרע". ואני חושבת שהמשפט הזה הוא כל-כך מוטעה!!!!
כמו שאבי כתב זה בחירתך!
בחירתך אם להתמקד בטוב שבעולם- או להתעלם ממנו!
בחירתך אם להוסיף טוב לעולם- או לשקוע ברע!
בחירתך אם לאגור טוב בעולם ע"י השמחה- או להוסיף רע ולשקוע בעצב!
בחירתך!!!!!

אני מ-א-ו-ד- (אבל מאוד מאוד) ממליצה לך להתחיל להתנדב.
נשמע כדבר מוקרץ?
אז זהו שזה לרוב עובד כי כשאת מתנדבת את רואה הרבה אנשים טובים שמתנדבים איתך ו הרבה אנשים טובים מסביבך.
זה מאוד יכול לתרום! -מנסיון.

אוהבת תמיד
ותמיד פנויה לשאלות

מיכל
....הודיה מהדרום
לא תמיד אפשרי להתעלם מן הרע. בעיקר שהוא מלווה על כל צעד.
לא צריך להתעלם מן הרעמיכל פ
צריך פשוט להתקרב אל הטוב, לשאוף לטוב, להבין שלא כל העולם מגעיל ויש גם טוב, ובעיקר צריך לדעת שהטוב הוא יותר חזק מן הרע!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ולמרות שלפעמים זה לא כל-כך נראה לעין- זה תמיד נכון!
בסוף הטוב ינצח לגמרי.
וזה רק בכלליות.

יש גם בכל אדם את המחלוקת בין הטוב לרע.
אם את מתעמקת בטוב ועובדת על הרע והופכת אותו כמה שאפשר לטוב. אז ניצחת.
ואז, תגיעי למעלה גבוה, ועצומה!
לכתחילה למה אני צריכה את זה?הודיה מהדרום
...מיכל פ
שלום ברכה!!!

למה את צריכה את הרע מלכתחילה???

אני מכירה תשובה אחת שאותי, לפחות, היא מספקת...
צריך את הרע כדי להעריך את הטוב.
בלי חושך לא היית נהנת מהאור.
ובלי שנאה לא היית מעריכה את הטובה.
זה דבר שלפי עניות דעתי הוא מאוד נכון!

כמובן שיש גם את הרעיון שאומר שזאת באמת שאלה קשה, שאין עליה הרבה תשובות ברורות (למרות שיש כמה- אני חושבת)- ולכן, דווקא פה כשאין תשובה לשאלה, את צריכה לגייס את כל האמונה שבתוכך, להשתמש בה, ולומר... "כל מה שהקב"ה עושה הכל לטובה", ושהכל מתוכנן לפרטי פרטים למעלה. ושבני האדם אינם יכולים להבין את המהלכים האלוקיים האלו ע"י שכלו המוגבל.
ןשבקיצור, צריך לסמוך על ה'.

את כבר אמרת לי שאת לא ממש מאמינה במשפט הזה ("כל מה שה' עושה הכל לטובה"), אבל אני סתם רוצה להעלות משל למשפט הזה, הוא משל מאוד ידוע ואני לא אתפלא אם את מכירה אותו...
לפני שנולד לאישה תינוק, היא חייבת לעבור 9 חודשים של קשיים ויסורים: הקאות, כאבים, בדיקות, תרופות,ואם ההריון מסוכן יותר אז האישה עוברת ה-ר-ב-ה דברים לא נעימים.
אבל מה? בעז"ה היא יוצאת בסוף עם תינוק קטן ומתוק, שיכול להיות הילד הכי מכוער ושובב בעולם- אבל בכל זאת האם תאהב את בנה כאילו היה מושלם.
כי אחרי כאבים כאלה... כל כך מעריכים את הטוב!!!!

וגם אשה עקרה שמתפללת לבן למשך זמן ארוך... כגודל הכאב שבהיותה עקרה- כך גם, ברוב המקרים, גודל האהבה של האם לתינוקה כאשר הוא נולד סוף-סוף.

אוהבת תמיד
מיכל

נ.ב.
יונה, שתדע שזה יכול להיות בדיוק הפוך: מישהו צריך עזרה , ורוצה שישיבו לו תשובות מספקות על שאלותיו, ובמקום לענות לו ולעזור לו- מישהו בא ומחבק אותו...
זה מאוד נחמד, אבל יכול להיות ממש מתסכל...
אבל ההערה היא מאוד יפה.
תודה על שהחכמת אותנו (או לפחות אותי- כל אחד והדעות שלו).
לא רוצה לדעת.הודיה מהדרום
לא אכפת לי לא להבין מה זה טוב. ממש לא אכפת לי. ותינוק לאישה זה אולי טוב, אבל לעולם זה זוועתי.
למה??.מיכל פ
למה???מיכל פ
למה תינוק לעולם הוא זוועתי???

אוהבת תמיד

מיכל
....הודיה מהדרום
כי האנשים רק מחריבים את העולם.
אם לא הי'ית מבינה מזה טוב, אז גם כמו שאת עכשיואנונימי (פותח)
בע"ה
אומרת, ובצדק- שיש הרבה רע בעולם ככה צריך להודות על הטוב, כי זה די ברור, אני בטוחה שיש אנשים שמתעצבנים עליך שאת עושה משו רע ולא שמים שאת עושה משו טוב-וזה שיא המעצבן, ככה הי'ית צריכה להודות על הטוב,אבל בכלל לא הי'ית שמה לב!!!!!
חוצמזה שיש עוד פווווול תשובות על רע בעולם, שיש תשוב שהכל יחסי ותלוי איך מסתכלים: למשל, קבלת 9 במבחן, את יכולה להגיד וואו, 9! ואת יכולה להגיד מזה הציון הדפוק הזה, יש 10!
כנ"ל את יכולה להגיד אני חולה- אבל יש אנשים ככה וככה...
בעצם אין רע וטוב, הכל יכול להיות רע והכל יכול להיות טוב.
אבל גם, צריך להסתכל מה אנחנו עושים, לא מה ולמה ואיך הקב"ה ברא את העולם, כי כמו שמעצבן שאנשים לא רואים מה רע אצלהם ורק אומרים אצלך, אז ככה גם אנחנו.
ודרך אגב לא התכוונתי שאצל הקב"ה יש ח"ו משו רע, פשוט שאנחנו לא מבינים!
....הודיה מהדרום
הוא יכל לברוא את זה מושלם גם מבחינת ראית הטוב שלנו.
הנה,אנונימי (פותח)
בע"ה
את מראה על זה שאת יודעת שהקב"ה יכול לברוא הכל, את חושבת שאת יכולה להבין משו שיכול לעשות הכל????
אולי לכן אנחנו לא מבינים למה הקב"ה עשה ככה ולמה ככה, אבל הרבה יותר פשוט לשאול 'בשביל מה הקב"ה ברא אותנו ככה?'
ולכוון את הכל למעשים שלנו.
.הודיה מהדרום
נשמה, מי שהוא כל יכול הוא לאו דווקא צדיק.
הודיה יקירה!מלמלה
קראתי את כל השתלשלות השיחה כאן, תרשי לי להבין אותך. אין לי ספק שהמציאות הרעה היא קיימה בכל כוחה, "מה כבר יכול להיות יותר גרוע?", את יודעת פעמים רבות חשבתי על שאלות מעין אלו, התייעצתי עם רבנים, עם מורים וכל איש חינוך, עד שהגעתי ללימודים האקדמיים, למדתי קורס אותו מעביר מרצה חכם שלי, הוא אמר: "ראיית המציאות היא ראייה סובייקטיבית!"- אדם רואה מציאות והחוכמה של האדם היא כיצד הוא מפרש את אותה מציאות. אתן לך דוגמא מוכרת מאוד על איש הנושא סכין ונועץ בגופת איש המוטל על שולחן. לכאורה ניתן להבין כי זהו נסיון הריגה, בעיינים גדולות כלליות יש להבין כי יש אדם רופא ולפניו מוטל החולה, וכל העיסוק הוא ניתוח.
כן ישנם מציאויות רעות(ויש לך דוגמאות בשפע, כמו לכולנו) אנחנו כבני אדם רואים זאת בעיינים מצוצמות, הראיה שלנו היא כ"כ מצומצמת, אך כל המציאות היא מתוך מהלך, שאיננו מבינים, לד' הנסתרות, כאשר יש במי להאחז- ההתמודדות היא פשוטה יותר.
שמעתי פעם מדרש חסידי על הפסוק "גם כי אלך בגיא צלמוות לא אירע רע כי אתה עימדי" (תהילים) רוב המפרשים מפסקים כפי שפיסקתי , לא אפחד כי ד' עימדי, החסידים מפרשים בצורה קצת שונה: גם כי אלך בגיא צלמוות, לא אירע. רע, כי אתה עימדי!" האמירה היא מאוד חזקה, ככה כאדם אין לי שום בעיה, הרי אני ככל האדם, כולנו שווים. הסיבה שרע לי כי אתה, ד' עימדי! וזאת כי לי כאדם יהודי נתת לי משמעות, תפקיד שונה מכל האדם, אני נושא על כתפיי אחריות שלא ניתנה אלא ליהודיים, ועל מנת למצות את התפקיד עלי לעבור הרבה בעולם עד שאגיע לנחלה, ועברנו כעמ"י הרבה צרות (לא חסר), אך כלום לא היה לשווא.
את יודעת סיפרו על מורנו הי"ד שדיבר עם חברו על משמעות החיים של יהודי. מורנו שאל את חברו אילו נשארו לך 5 שניות לחיות מה היית עושה? אותה שאלה שאלי את עצמך.
החבר ענה מה שענה, ומורנו עונה לשאלתו, אני הייתי קורא שמע ישראל ד' אלוקינו ד' אחד! כי לחיים שלי יש משמעות אלוקית!!!, לא ייתכן שחיינו הם רק בשר ותאווה, ישנם חיים רוחניים טובים, בעולם יש טוב, בשבת אנו מתפללים על הטוב "אין אנחנו מספיקים להודות לך ...על הטוב...." יש כ"כ הרבה טוב אנחנו שקועים ובוחרים לראות את הרע- אנחנו בוחרים לראות את המציאות במשקפיים הללו (ולעיתים זה בצדק). אך אני חושבת (אני מקווה שתסכימי איתי)שאסור לנו לסגל השקפה כזו בחיינו של חוסר משמעות בחיים ובמציאות. אני לא יודעת היכן את היית בזמן המלחמה אבל אני הייתי עם תושבי הצפון בניצנים ממש ליד הקראויילות, המציאות ממש צינית, כלומר שני חבלי ארץ שונים נפגשים במקום אחד.
אם היית באה לראות את המסירות של אנשי הגוש לאחיהם הגרים בצפון אני בטוחה שיית שמחה (עם דמעות בעיינים), אם אנשים התאחכו בשבת, כל האוכל שהגישו הם. אנשים כמו אנשי הגוש הם המלמדים אמונה מהי! עם רוח שלא נשברים, מעין כוח איתן- והכל פשוט אמונה בד'. זוהי הסיבה העיקרית אחרת כל המציאות ההוויתית אינה אלא פיסת זמן חסרת משמעות. פעם אמר ניטשה: "מי שיש לו 'למה' שלמענו יחיה, הוא יוכל לשאת כמעט כל 'איך'" ... כל חיינו הוא החיפוש לאמונה וכל יום מחש אנו מגלים את האמונה,ראשית אמונה לומדים, וכשעכשיו עולות השאלות אולי זה הזמן לשאול אישיות רבית שאת מקבלת אותה, כי התשובות שאת מחפשת מאוד עמוקות ובעלות משקל רגשי מאוד רב! חיפוש מועיל, בתקווה שתמצאי את מה שאבד!
מאחלת מכל הלב...
הייתי רוצה לקבל ממך תגובה!
.......הודיה מהדרום
אלוהים הוא עם יכולות בילתי מוגבלות. הוא יכל לעשות שאנחנו ניראה את הטוב בכל מה שהוא עושה.
נכוןמלמלה
נכון אבל אל תשכחי שבעולם הזה אנחנו צריכים להשתדל לעשות, אדם לא יכול לעמוד מול משאית הנוסעת 100 קמ"ש ולומר ד' יושיע, אדם הוא אדם, ותפקידו בעולם הוא לעמול, לצערי עדיין אנו לא חיים בגן עדן, לכן חובת ההשתדלות מוטלת עלינו. אני חושבת שגם את יודעת את זה, ואולי את מבררת ומחדדת אצלך את הנקודה. ניסית לשאול את הרב/ רבנית שלך שאלות מסויימות, כפי שהצעתי???
לגבי התחלת ההודעה - זה חלק מהבעיה שלי עם הדת.הודיה מהדרום
רבונו של עולם נתן לנו את הבחירה החופשית.יונה
זהו מותר האדם על הבהמה, מותר היהודי על הגוי.
ומותר היהודי אפילו על המלאכים.

בוודאי שהוא עשה שנוכל לראות את הטוב בכל דבר.
ואת בהחלט יכולה לעשות את זה.
אם תראי את הטוב או את הרע, זאת הבחירה שלך.
אך ורק הבחירה שלך.
ואם תבחרי בטוב, יהיה לך טוב.

"ראה נתתי לפניך היום את החיים ואת הטוב ואת המוות ואת הרע........
העידותי בכם היום את השמים ואת הארץ- החיים והמוות נתתי לפניך, הברכה והקללה.
ובחרת בחיים (!) למען תחיה אתה וזרעך "
(דברים ,ל,טו-כ)

בהצלחה
בשורות טובות וחיים טובים , הודיה.
והרבה אהבה.
אני לא ממש בטוחה שיש טוב בכל דבר.הודיה מהדרום
את רוצה שלא תהי'ה לך אפשרות לשנוא את הקב"ה???????אנונימי (פותח)
בע"ה
קודם כל, כמו שתמיד אומרים, שנאה- היא באה מאהבה, כמו שאם אחותי לא תסכים לעשות משו שאני אבקש ממנה- אני אתעצבן, וסתם בנאדם ברחוב- פסדר.
את מצפה מהקב"ה, כי את מצפה מאבא שלך, וזה טבעי!!! עכשיו את כועסת עליו, כי מהנקודת מבט שלך-שלנו, הוא עשה לך רע.
אבל בעצם- כולם אמרו פה, שאת לא יודעת מה העתיד ושאת לא יכולה לראות.
שוב, למה הקב"ה ברא חטאים?
בתור בנאדם פרטי, את רוצה להיות רובוט?! לעשות רק דברים טובים בלי מחשבה?! ואז גם אפחד לא יעריך את זה! כי זה ברור מאליו, ובכלל לא את בוחרת בזה.
יש לי עוד דברים להגיב אבל אני לא יודעת לנסח...
אין לי בעיה להיות כמו רובוט.הודיה מהדרום
אני מבקשת מכל המגיבים לקרוא בעיון את הקטע הבא :יונה

http://www.aish.com/hcolumns/insight/Open_Heart.asp

מישהו פתח את סגור ליבו לפניך./זוהרת כהן

מישהו פתח את סגור ליבו לפניך.

הוא רצה שתאזין לו, אבל נאמת לו נאום.
הוא ייחל למעט אהדה והבנה, אבל הרבצת בו מוסר.
הוא קיווה שתסייע לו, אבל ניסית לתקן אותו.

הוא ביקש כתף תומכת, אבל הסברת לו שהוא צריך להיות חזק.
הוא השתוקק לחיבוק, אבל קיבל צרור עצות סטנדרטיות שידע לבד.
הוא ביקש חמלה ואמפתיה, אבל זכה ממך לרחמים.

מישהו פתח את סגור ליבו לפניך,
אך לא הענקת לו את מה שהוא קיווה לקבל,
אלא את מה שהיה נראה לך שהוא צריך.

לא השכלת להבין שכאשר אדם טובע,
זה לא הזמן ללמד אותו לשחות.
שאדם במשבר זקוק לתמיכה,
ולא להקמת ועדת חקירה והפקת לקחים.

שחמלה בה חפץ - היא כזו המגיעה מתוך הזדהות,
ואילו רחמים שנתת לו - הם כאלו המגיעים מתוך התנשאות.

ושעצות בנאליות אדם יכול לייעץ לעצמו,
אבל חיבוק, חיבוק הוא חייב לקבל ממישהו אחר.

כולנו מחבקים אותך ,הודיה

שנשמע בשורות טובות......

מדהים!מלמלה
אני מאמצת את השיר!
נכון... אבל...מיכל פ
שלום וברכה!!!

יונה, מה שכתבת הוא נכון ויפה... אבל רק למקרים בהם הוא שייך.
יכול להיות מקרה הפוך, בו מישהו פותח את סגור ליבו ומבקש עזרה- ותשובה לשאלותי- ואילו אתה רק מחבק אותו ולא נותן לו שום עצה אמיתית...
החיבוק נחמד, אבל במקרה הזה הוא חסר תועלת!

אוהבת
מיכל
השאלה?מלמלה
יש משהו דבריך, מיכל, אבל נסי לזכור את עצמך בסיטואציות בהם את מתייעצת עם מישהי, אבל את רוצה שהיא תקשיב, מבלי לשפוט אותך על מה שעשית ומבלי להכניס את עצמה לתוך דיבוריך, לפעמים אנשים כדי לעזור מביאים דוגמא מחייהם ומפליגים מהלאה, היכולת להקשיב היא היכולת לפנות את עצמך מבעיותיך לרגע ולהקדיש לחברתך.
חכם אחד אמר לי מיהו חבר טוב: חבר טוב הוא תמיד יהיה קשוב אליך.
ועוד חבר טוב למרות כל מה שתספר הוא תמיד ישאר חברך.
המקשיב צריך להיות פסיבי ולא אקטיבי, מי מאיתנו מחפש אדם שיאמר לו מה לעשות, אלא אם כן האדם מבקש כי תענה לו קונקרטי על שאלות יבשות, אבל על רגשות כפי הודיה מהדרום יש להקשיב!!! כי הכל מאוד עדיןושבריר. עלי והצליחי ,ויפה שחשבת על הדקויות.
אני מקווה שהצלחתי להעביר את המסר
בדיוק כמו שכתוב בקטע שהבאתייונה
הודיה היא בחורה חכמה ופקחית ויודעת בעל פה את כל "התשובות הנכונות".
הכאב של הודיה הוא כאב לב, הוא לא חוסר הבנה שכלית.
וכאב לב - רק חיבוק חם וגדול,יכול לרפא.

חזקי ואמצי , הודיה.

את עדיין מוזמנת אלי, מתי שתרצי....
יונה הקטע שהבאת הוא מדהים!!!!!!!ארץ ישראל לנצח
ו.... מסר אישי....
נכון- אבל גם לא נכון...מיכל פ
... המשך.... כי נשלח לי בטעות...מיכל פ
שלום!
אני לא חושבת שהמציאות היא כל-כך "שחור-לבו"!!! יש בין 'תשובה קונקרטית על שאלות יבשות' ל 'הקשבה פסיבית ללא נתינת שום מענה לשאלות' הרבה מצבים של אפור!!!!!!!
עכשיו, אני לא הודיה, ולאו דווקא מה שאני חושבת הוא באמת מה שהודיה מבקשת- אבל כשאני קראתי את כל הדברים שהודיה כתבה, אני לקחתי את זה כמישהי שמבקשת תשובה עדינה ביותר לשאלה עדינה ביותר, כשהיא נמצאת במצב עדין ביותר....
ולכן: אני מנסה שלא לענות לה תשובות יבשות מלאות בעובדות!!!!
אבל אני עונה לה תשובות!!!!
לפעמים המצב מצריך את הגישה הראשונה, ולפעמים את השניי'ה, אבל אני רוצה להבהיר שלפי דעתי יש הרבה פעמים שהמצב מצריך את הגישה שנמצאת בין הראשונה לשניי'ה= הגישה ה"אפורה".

אוהבת מאוד
מיכל
להודיהארץ ישראל לנצח
אני מקווה שהתחזקת יותר, ושעכשיו יותר קל לך. בכל אופן תראי כמה מלא תגובות קיבלת. זה אומר שלאנשים אכפת. נכון חלק מהתגובות לא היו כל כך נחמדות, אבל תתעלמי מהן כי הרוב היה אוהב ומנסה לעזור. תשתדלי לשאוב עידוד מים התגובות שפה.
ואחרי שתתעודדי מכך שלהרבה אנשי אכפת מזה שלך רע תחשבי שיש עוד אחד שאכפת לו שרע לך- הקב"ה.
את כרגע בתהליך שאין לנו כבני אנוש מושג מהו, אבל בעזרת ה' הוא מוביל לטוב. אז תתעודדי כי הכל משמים- הכל לטובה!!!!
אגב, רפואה שלימה, מקווה שהבעיה הרפואית זה דבר שיכול לעבור.
.הודיה מהדרום
לאלוהים אכפת? הוא ברא את זה.
לאלוקים איכפת מאד מאדמיכל פ
הודיה נשמה!
כל יהודי הוא כבנו החיד של הקב"ה... לאלוקים אכפת מאוד ממך. ולכן הוא יצר אותך כבן- אדם...
בן-אדם שיכול להגיע לרמת קדושה גדולה יותר ממלאכים.
הקב"ה נתן לך קשיי'ם, אבל הוא גם נתן לך את הכלים להתמודד איתם.
ואם תשאלי למה יצר את הקשיים מלכתחילה???
תשובתי היא- שאני לא הקב"ה... ואני לא יודעת את כל התשובות לשאלות המסובכות האלו, אבל אני חושבת שיתכן שהקב"ה ברא את הקשיי'ם כדי שתוכלי להתגבר עליהם...
וכמו שרבים אמרו- כדי שלא תהיי' כמו רובוט...
הקב"ה יכול ליי'צר מליוני רובוטים, אבל הוא בחר לייצר גם בני אדם.
וכמו שכבר אמרתי בתגובותי הקודמים- בלי הרע לא מעריכים את הטוב...

ובנוגע לעולם ה"נורא" (לפי דעתך)...
הודיה, מתוקה, את מסכימה איתי שיש גם טוב בעולם הזה???
אם לא- אז לפי דעתי ...חבל!
ואם כן אז, תנסי להתמקד בטוב ולמצוא גם את הצד החיובי ברע...(אני יודעת שלפי דעתך לא תמיד יש דבר חיובי ברע- אבל אני מקווה שאת מסכימה איתי שלפחות לפעמים יש טוב ברע)

אוהבת מאד מאד
מיכל
אני אתייחס לסוף ההודעה-הודיה מהדרום
ברוב הטוב יש רע, ולא להפך.
אין טוב בלי רע ואין רע בלי טוב!!!!אנונימי (פותח)
בע"ה
בטוב- רע, אפשר בקלות למצוא, אנחנו מומחי'ים לזה!!!!!=)
ברע- התקווה, ועוד דברים צפצפים.
הרע שולט. אין מה לעשות.הודיה מהדרום
אני לא מסכימהמיכל פ
שלום... (וכמעט) טו בשבט שמח...

הודיה מה שלומך???
אני באמת שואלת, ובאמת רוצה לדעת.

אני לא מסכימה עם מה שאמרת "הרע שולט אין מה לעשות". לפי דעתי הרע לא שולט... הטוב תמיד שולט. אולי לפעמים זה לא נראה ככה אבל לפי דעתי, זה רק בגלל שראיי'תנו מצומצמת מאוד.

ובכל מקרה,אני רוצה להסביר לך את עמדתי...
אפילו אם הסכמתי איתך (ואני לא והרע כרגע שולט בעולם... זה לא אומר שאת לא יכולה לקום ולהפיץ את האור!
אני הצעתי לך לנסות את זה בעבר אבל לא התייחסת אל זה בתשובותיך... את מתנדבת??? אני באמת חושבת שזה יכול לעזור.
אם לפי דעתך העולם שלנו הוא רובו שחור וחשוך- אז למה לא לנסות ולהעצים את הטוב והאור... אין לך מה להפסיד!

אוהבת מאד מאד
ותמיד נמצאת פה לשרותך, אם את רוצה..
מיכל
...הודיה מהדרום
תיראי, אני יכולה לגרום, אולי, לאור, אבל כמו שגפרור קטן לא יכול על חושך גדול גמני לא יכולה.
הגפרור שאת הדלקת, מצית גפרורים אחרים...מיכל פ
הגפרור שאת הדלקת מצית גפרורים אחרים...מיכל פ
זה כמו הציטוט המפורסם של חנה סנש:
"אַשְׁרֵי הַגַּפְרוּר שֶׁנִּשְׂרַף וְהִצִּית לֶהָבוֹת,

אַשְׁרֵי הַלְּהָבָה שֶׁבָּעֲרָה בְּסִתְרֵי לְבָבוֹת.

אַשְׁרֵי הַלְבָבוֹת שֶׁיָדְעוּ לַחְדוֹל בְּכָבוֹד…

אַשְׁרֵי הַגַּפְרוּר שֶׁנִּשְׂרַף וְהִצִּית לֶהָבוֹת."

זה אפשרי ביותר שהגפרור שלך יצית לבבות...
ולפני שאת שוללת את האפשרות הזאת אולי תנסי?
ואפילו אם לא הולך בפעם הראשונה, אז לנסות שוב ושוב ושוב... עד שיעבוד!

אוהבת תמיד
מיכל
...הודיה מהדרום
תיראי, אני יכולה לגרום, אולי, לאור, אבל כמו שגפרור קטן לא יכול על חושך גדול גמני לא יכולה.
כמו שאמרתי מקודם...מיכל פ
שלום ושבוע טוב!!!
מה שלומך הודיה???

כמו שאמרתי מקודם... הגפרור שלך יכול להצית גפרורים של אנשים אחרים...
אני בדקתי וראיתי שיש לי דוגמה אליי'ך מתוך החיי'ם שלך: כל העבודת קודש וההפצה שאת עושה בנושא של יונתן פולארד, אני מכירה אישית אנשים שהושפעו מכך!!!
ואם האנשים שהושפעו ממך ימשיכו להשפיע, האור שלנו כקבוצה יתחיל להצטבר, ולאט לאט יהיה אור!!!

אז ממש ישר-כח וכל הכבוד!!!!

אוהבת תמיד
מיכל
ומה זה עוזר ליהונתן?הודיה מהדרום
בעז"ה ובהשתדלותנו... זה יעזור...מיכל פ
אני חושבת שאת עצמך יכולה לענות לשאלה שלך...
מה זה עוזר ליהונתן???

אם זה לא היה עוזר בכלום, ולא היה סיכוי שזה היה עוזר- אז למה את עושה את זה בכלל???

למה? כי את כן חושבת שזה יכול לעזור... (לפי דעתי)

אוהבת תמיד
מיכל
.הודיה מהדרום
אני שונאת את העולם הזה כי הוא ההפך ממדהים.
שלום הודיה יקרה ואהובהיונה

אני רואה שאת באמת רצינית בדיון הזה ורוצה לרדת לשורש הדברים.   יישר כח !!

יש כאן מאמר מעניין בנושא . נראה לי שהוא יכול לעזור לנו בהבנת הענין.

http://yeshanews.com/?id=53615&c=opinion

ועוד דבר:

לפעמים הצער הוא הדרך היחידה לחיים חדשים,ולכן אנחנו מודים לה' על הצער.

לעתיד לבוא נאמר "אודך ה' כי אנפת בי"

ואת ההודיה הפרטית שלי על הצער את יכולה לראות כאן:

/Mosaic/Read/2248

אני מאחלת לך הרבה שמחה,הודיה.

עוד מעט יהיה "משנכנס אדר מרבים בשמחה"

לא היינו מגיעים לשמחת פורים ללא גזרת המן הרשע,תחשבי על זה.....

תגידי מה נפל עליך?!יהודי גאה
זה די לגיטימי שאדם יכעס על ה' אבל לשנוא אותו?
אתה לא יכול להגיד דברים כאלה עד שאתה מגיע למצבה...ארטיק
באמת... ויש לה משהו קשה בחיים ובין אם אתה מסכים או לא זה לא יעזור להגיד לה את זה כי עובדה שככה היא מרגידה ..... משנראה לי יעזור הרבה יותר(מנסיון) זה פשוט לחבק ולעודד ולנסות לענות שלאלות.....
שמתם לב מה קורה פה??????????????????אנונימי (פותח)
בס"ד
אם היא אומרת את זה כנראה שהיא צריכה עזרה והסבר. איך אתם יכולים להתפרץ ככה? איך אתם יכולים לשפוט אדם לפני שהגעתם למקומו?
הודיה-
בעולם הזה יש הרבה דברים שנראים לנו כמו דברים רעים. קשה לנו ואנחנו כמעט מתיאשים. אנחנו לא מסוגלים להאמין שיש משהו טוב בכל הסיפור הזה. אבל אנחנו צריכים לזכור תמיד שיש שם מִשהו למעלה שמגלגל הכל והוא רואה את כל התמונה שאנחנו לא רואים. אנחנו רואים רק את ההווה -הוא רואה גם את העתיד. דווקא בזמנים קשים צריך להאמין שהכל לטובה. מה אנחנו?? אנחנו עפר ועפר! הקב"ה יודע הכל ומגלגל הכל לטובה. אל תשנאי את העולם הזה- יש לך שליחות שבשבילה את פה.
את שואלת מה אפשר לעשות עם זה? תאמיני! תאמיני שהכל טוב!! כי אם תדעי שיש שם משהו למעלה שאיתך תמיד גם בזמנים הכי קשים. אם תאמיני שבסוף מכל הרע והקושי יצא גם טוב זה יעזור לך!!
בהצלחה לך...
כמה דברים על הקב"האנונימי (פותח)
שלום לכולם

קוראים לי עידו ואני יהודי חילוני בן 22 מאבן יהודה.

אני חדש פה בפורום.

אל אף שאני לא דתי אלא חילוני, גם אני בעד ארץ ישראל השלמה. אני מאד מאד ימני וגם אני כולי תקווה שנקים מחדש את הישובים בעזה ובצפון השומרון. אני מאמין שכל ארץ ישראל צריכה להגיע לידינו, שזה אומר שאני מאמין בשלום ללא ויתורים. שלום אמיתי בשבילי = הכרה מלאה של הגויים בעובדה שארץ ישראל שייכת לעם היהודי, ואנחנו לא מוותרים על אף פיסת אדמה ממנה.

וכעת יש לי לומר לכם כמה דברים בקשר לאלוהים(לפי תפיסת העולם שלי).

1.) זה נכון שאלוהים הוא האחד והיחיד, האל שברא אותנו ונתן לנו ארץ חמדה וטובה, וכמובן גם תורה ומצוות.

2.) זה נכון שאנחנו כל הזמן אומרים לעצמינו(מתוך ידיעה) שחובה לקיים את כל המצוות של אלוהים, אבל אף אחד מאיתנו לא מקיים את כל המצוות, מכל מיני סיבות. קושי בקיום המצווה, או אי יכולת בקיום המצווה עקב משהו מסויים(כמו למשל בעיות בריאותיות), קושי בהתגברות על יצר הרע, ועוד המון דברים.

3.) זה נכון שאנחנו אומרים שאלוהים זה רק טוב, זה מה שאנחנו תמיד רוצים לומר בתכל'ס, אבל כשאנו רואים את הרוע בעולם(מלחמות, מחלות, מוות, עצב וכו'), זה גורם לנו להגיד שאלוהים זה רע, ואולי עדיף לעזוב את הדת וזהו, כי כל האמונה הזאת לא שווה כלום אם יש בעולם הזה רוע.

אלו רק 3 דברים שהצגתי לכם, אני עוד יכול להציג לכם מיליונים... אז לכן אני אתן לכם סיכום לגבי שלושת הדברים האלו. סיכום שיוכיח איך צריך(או יותר נכון כדאי) לראות את אלוהים:

לסיכום:

אלוהים זה פשוט הכל, כי יש בו הכל. יש בו גם טוב ויש בו גם רע. הוא ברא את העולם הזה. הוא ברא בו את כל מה שברא בו. הוא ברא בו דברים טובים כמו אהבה, צחוק, ושמחה, וכך גם ברא שנאה, כעס ובכי. הוא גם ברא לנו יתרונות וגם חסרונות. הוא עשה מצבים שכשאנחנו רוצים להשיג משהו אז אנחנו יכולים להשיג אותו בקלות, אבל הוא גם עשה מצבים שכשאנו רוצים משהו, אז צריך להתאמץ קשה מאד. בקיצור, אלוהים ברא הפכים וניגודים על מנת ליצור איזון בעולם. לעשות טוב או לעשות רע(לפי בחירתנו). כמובן שרצוי לבחור בטוב, אבל לפעמים כשאין ברירה גם בוחרים ברע, ולפעמים אפשר לשלב גם טוב ורע ביחד, שזה האיזון. מסקנה: אין רע מוחלט ואין טוב מוחלט. בכל רע יש קצת טוב ובכל טוב יש קצת רע.

לכן המסר שאני מעביר פה זה שאלוהים זה גם טוב וגם רע. יש רגעים בהם האדם מרגיש שהוא מאד אוהב אותו, ויש גם רגעים שבהם לא חסר קצת רגש של שנאה אליו(אני מודה שגם לי לפעמים יש רגעים כאלה). זה טבעי, כי אחרי הכל אלוהים אחראי על הכל. לטוב ולרע, ואין מה לעשות נגד זה. לכן אני ממליץ לכם ולעצמי, זאת אומרת לכולנו, אני ממליץ לקבל את מה שיש בעולם. שכל אחד יחיה בצורה שהכי הכי טובה לו, לטוב ולרע. אני למשל משתדל לבחור בטוב, למרות שאני מודע לכך שבחלק מהדברים הטובים שאני עושה מסתתרים אלמנטים של רוע, בין אם אני מבחין בהם ובין אם לא, אבל למרות הכל אני עושה אותם כי אפשר לברוח מהרע באופן מוחלט, כי כידוע, גם בטוב יש קצת רע. מסקנה: הרע תמיד נמצא איתנו(גם בדברים טובים), אבל אנחנו נתעלם ממנו

אני ממש לא מסכימה עם מלא דברים שאמרת!!!!!ארטיק
גם אני לא מסכימה איתךמיכל פ
בס"ד
שלום וברכה
התפיסה שלך מלאה עומק אבל אני לא מסכימה איתה בכלל משום שהיא מנותבת לדרך לא נכונה (לפי דעתי- זה כמו משהוא שקרא את התורה והבין אותה בדרך הלא נכונה ,ומשום כך יכול להיות שגרם המון נזק)וחסר בה את הרעיונות הדתיי'ם המרכזיי'ם.

זה מאד מובן ששנינו נחלוק אחד על השני, כיוון שבסיס האמונה שלנו שונה. רק עלינו להזהר שהמחלוקת לא תהפוך למריבה פוגעת...

אין לי זמן לפרט כרגע, אבל בעז"ה בלי נדר הפירוט יבוא בהמשך

אוהבת תמיד
מיכל
תפני לרבMatanman
זה לא יכול להיות שאדם שונא את אלוקים באמת כותב על זה בעל התניא הקדוש שלכל אדם באשר וא גם אם הוא חילוני הכי רשע יש בו אהבת ה' כמו כל צדיק
ועוד משהו על זה שאת סובלת סיפרו פעם על אחד שחזר בתשובה ויש התחילו לו בעיות בכל מה שהוא עשה אז הוא הלך לספר לרב שלו שהוא חיכה בתור הוא פתאום נרדם וראה עצמו במדבר הולך פתאום וא רואה מישהו לבן כולו כמו מלאך השרת ואיתו היתה כירכרה גם היא לבנה שואל אותו אותו אדם לאן אתה הולך הוא אומר לו להביא את כל המצווה לפלוני אלמוני למשפט שלו או אחד אמר למלאך שזה הוא המלאך אומר אני יודע האיש שאל אם הוא יכול לבוא איתו הוא אמר לו שיבוא בכוחות עצמו ככה המלאך הולך מגיע עוד בן אדם כולו שחור מפחיד עם קול מפחיד וגם כירכרה שחורה פי 2 מהכירכרה של המלאך ממש ניראה כמו מלאך המוות! שואל אותו האיש בשביל מה הכירכרה אומר מלאך המוות זה העבירות של פלוני אלמוני הוא אומר לו זה אני המלאך אומר לו אני יודע והולך.
ואז הוא מגיע למשפט שלו שמים את המצוות וזה יורד עד הסוף מתחילים לשים עבירות ואז זה מתאזן ואפילו העבירות עוברות את המצוות אומרים לו בחלום אם היה לך עוד יסורים ההיתה בגן עדן וככה נגמר לו החלום ואת הרמז אפשר להבין טוב אז אל תידאגי הקב"ה עושה לך רק טוב

תמיד להיות בשמחה ופורים שמח מתן!
הודיה יקרהשמי
איננו יודעים מה הקב"ה רוצה מאיתנו, אבל אנו צריכים להאמין שכל מה שהוא עושה זה טוב, נכון זה מאוד קשה אבל אפשרי, תנסי קצת להתפלל אליו. אולי הקב"ה רוצה שתשפרי אצלך משהו, שתחזקי דברים שקיימים?
חיים בלי דיבור עם ד' נראים שחורים ונוראיים. תפילה פותחת המון שערים נעולים - מנסיון...

בהצלחה, ותהיה בריאה במהרה.
כלום לא עוזר.הודיה מהדרום
לאלוהים, כניראה, יש תחביב כזה להתעלל. וכניראה שבמיוחד בי.
לפי התאוריה שלי -הודיה מהדרום
אז אלוהים חייב לי הכל.
וזאת הבעיה...שמי
כי אלוקים לא חייב לך כלום. ומראש הוא הודיע לכולם שיהיה טוב אם תעשו טוב. אם תחשבו ותתכוונו לטוב. ונכון, זאת העבודה שלנו בחיים לראות את הטוב, כמה שזה קשה. כל החיים שלנו מלאים בנסיונות כי הביאו אותנו לפה בשביל זה. ואם כבר הביאו אותנו לפה בואו נראה לרבש"ע שאנו יכולים להתמודד. ואם נסתכל על כך שהקב"ה הוריד אותנו לפה עם הכוחות להתמודד אז יהיה לנו יותר קל להתמודד.
המון בהצלחה, אין יאוש בעולם כלל!!!
תאמינו לי-קל להגיד שצריל לראות ת'טוב וזהאנונימי (פותח)
אבל כנימצאים במצב כזה שבאמת קשה לא תמיד כ"כ קל..... מיניסיון.....
את צודקתשמי
זה קל להגיד שצריך לראות את הטוב אך בפועל זה קשה ויש לי הרבה דברים שהקב"ה ניסה אותי ואני לא מבינה למה. אתן לך שתי דוגמאות: חיסנתי את הבת שלי ואחרי חצי שעה טסנו איתה לבי"ח ואף רופא לא ידע מה לעשות איתה! הם רק ידעו להגיד שהיא חיה בנס!!!
הלכנו איתה לעוד כמה רופאים וגם הם לא ידעו מה להגיד ועכשיו אני ממש לא יודעת מה לעשות עם שאר הילדים, לחסן או לא, זה בעיה גנטית? או שזה רק לה יכול לקרות.ואני לא מבינה מה הקב"ה רוצה שאני יעשה עכשיו, אני מחכה לתשובה ממנו ויחד עם זה ממשיכה ללכת לרופאים שונים כדי לנסות לברר את הבעיה.
עוד דוגמא שאני חווה בימים אלו ממש, יש לי "מונו" (מי שלא יודע מה זה - זה חיידק שיושב על הכבד וגורם לעייפות נוראה, אפשר לקום בבוקר ולהרגיש כאילו מישהו סחט אותך ואתה לא יכול לקום מהמיטה.) ואז אני מגלה שאני בהריון, ואני לא מבינה למה הקב"ה נתן לי את זה דווקא עכשיו כשאת עצמי אני לא מצליחה להחזיק אז הוא רוצה שאני יחזיק גם עובר? מה קורה פה?
ואני מאמינה שהוא יודע בדיוק מה הוא עושה ויש לי את הכוחות להתמודד אך זה קשה ולא פשוט בכלל
ולכן אני יושבת ומתפללת כי זה מה שנותר לי לעשות!
תפילה?הודיה מהדרום
אם זה יתחיל לעזור אז אולי אני אתפלל.
הודיה..חברה תקשיבי-אנונימי (פותח)
לכולם קורה מצבים כאלו,זה יעבור.. לכולנו יש קושי כלשהו באמונתנו בקב"ה כל אחד והקושי שלו..זה גם ממש מבלבל:נגיד היום חברה שלי נפצעה ממש קשה בתאונת דרכים ושני הוריה נהרגו..ז"ל... זה יכול לערער את האמונה אבל-אנחנו לא!!מנסים כמה שיותר להמשיך להאמיןלמרות הקושי כי בסה"כ הכל אמונה להרבה דברים בכלל אין תשובות...שיהיה לילה טוב!!
ל"חברה" אין דבר שאין לו תשובהמכאל 2 3

יש תשובה אבל אולי לו לנו

מכאל 3 2-אנונימי (פותח)
התווכחנו בכיתה על קיומו של הקב"ה לא מתוך כפירה אלא מתוך בירור עם הרב שלנו והגענו לקטע של בחירה חופשית ולא היה לו תשובה ברורה אז בשיעור שאחריו הוא החזיר לנו תשובה מהרמב"ן? בקיצור לא זוכרת איזה רב.. והוא ענה שהרב אומר שאין לנו בכלל הזכות לשאול את השאלה כי אנחנו בכלל לא מגיעים לרמה השכלית של הקב"ה לכן לא אמורה להיות בכלל השאלה הזאת.. זה ניראה לך תשובה?!?
חחח ל"חברה"מכאל 2 3
בחסדי אבאלה

למה נראלך שזה נכון

1אדם שואל שאלה הרב לא יודעה את אתשובה אז מה
הוא אומר אין לך זכות לשאול את אשאלה תשובה כזו לא חוקית

2לה'ית' את ש רמה שכלית כי הוא מעל השכל ואיך במורה נבוכים יש המון שאלות
זה רק מראה ליהודיה מהדרום
את רישעותו של אלוהים.
אם הוא קיים בכלל,הודיה מהדרום
כלומר.
הודיה..אנונימי (פותח)
היי..אנונימי (פותח)
תקשיבי קודם כל לפני שאת מבררת את כל הקטע שלך של האמונה בקב"ה תלמדי לאהוב את החיים, את עצמך לאמשנה כרגע מי ברא את הכל-הרי זה ברור שיש מישו כזה לא משנה מי.. שיהיה רפואה שלימה!!
עוד בעיה..הודיה מהדרום
החיים האלה ניראים לי סוג של חרה.
להודיה מהדרום היקרהאור-נא
איזה סיבות יש לך כדי לא לאהוב את ה' ???[שימי לב שלא כתבתי לשנוא כי זה ממש נוראי!!!!]
בגלל הבעיה הרפואית שלך?
בגלל שיש בעולם רע?
בגלל משהו לא טוב שקרה לך?
אז שתדעי לך שאת נורא מצחיקה, כי כל בעיה שיש לך היחיד שיכול לפתור לך אותה זה הוא!!!
ושתדעי עוד משהו- ה' הוא כולו טוב!!!
אם יש משהו שנראה לנו רע זה לא רע, גם כשאנשים מתים, גם כשכואב, גם כשקשה.. זה לא רע!! הכל לטובה, גם אם זה לא נראה לנו בעין האנושית הקטנה וגם אם אנחנו לא מבינים את זה בשכל המוגבל שלנו שתדעי שאם יש לך בעיה רפואית, ואני לא יודעת מה זה אולי זה היה עוזה אם היית אומרת מה שום רופא בשר ודם לא היה יכול לרפא אותך בלעדיו יתברך!!!
שלא היו לך חיים בלעדיו יתברך, תדמייני אם לא היית נוצרת, כמה היית מפסידה!!!
תסתכלי על חצי הכוס המלאה!!
קראת פעם את פוליאנה?
אם לא תקחי את זה מהספריה, ותלמדי ממנה כמה דברים!!!
וזה בקטנה תחשבי איזה שמח זה שאת יהודיה!!!!
זה כלכך מאושר!!! את כלכך קרובה לה' ורק הבילבולים והיצר הרע גורמים לך לחשוב חס ושלום שאת לא אוהבת את ה' מה שברור שכן כי בעומק הנשמה שלך כן יודעת!!!
ואני לא ברסלבית ולא מבוגרת שמרצה לך הרצאות.
אני בת 15 וגם לי היו בעיות בחיים, ושתדע שמאז שהתחלתי להסתכל על הכל שזה בא מה' ושאין לי סיבה לחשוב שזה רע באמת אין לי בעיות!!! בכל אופן לא כאלו שאני לא יכולה לגבור עליהן!!!
מקווה שעזרתי לך להשליט סדר בשכל!!!
אוהבת אותך רק כי את יהודיה!!!!!!!!!!!!
לא מסכים.ישי ויזנר
אני גם בראש שהכול בא מ-ה' ולא נהיו לי פחות בעיות בגלל זה.
אבל כשיש לי בעיות- יש לי על מי לסמוך ואל מי לפנות ובסופו של דבר תמיד הכול מסתדר בצורה הכי טובה. ולא מזמן קיבלתי עוד דוגמה לזה כשבעיה ענקית (אולי אפילו יותר גדולה משלך- הודיה) נפתרה, ועוד בגלל דבר שהיה בהיגיון צריך לסבך אותה יותר.

חוץ מזה, שמעתי פעם רב שאמר לי: "אין בעיות בחיים. גם מה שנראה לך כאילו זה בעיות- זה לא בעיות. זה אתגרים. ואתגרים נועדו כדי שנוכל להתחזק". ועד שנפתרה הבעייה שלי, תמיד כשחשבתי עליה, חשבתי ש"איך זה יכול להיות?" עד שלא מזמן הרגשתי את זה שוב.

בהצלחה רבה באתגר שלך ובתקווה שתצאי ממנו מחוזקת,
ישי ויזנר.
הוא יכלהודיה מהדרום
לברוא אותי מחוזקת לכתחילה.
..הודיה מהדרום
שלא יעשה לי טובות. מה אכפת לי שזה לטובה? בינתיים אני סובלת. ככל יכול הוא היה אמור לברוא את בני האנוש מושלמים.
גם זה טובאנונימי (פותח)
אם יש לך שינא כלפיו לפכות זה אומר שאת מודעה שהוא קיים גם זה משהו. אז את לא מבינה תלמדי בחיים שלפעמים לא יבינו אותך על אף שאת מבינה את עצמך. מה קורה כשאת חולה את הולכת לרופא כי אין לך ברירה גם אם את שונאית אותו. גם הבורא אם את לא מתקרבת הוא נותן לך סיבה להתקרב עליו אז עכשיו לך יש סיבה להתקרב לבקש והבורא רוצה בכך רעיה שהרי אם לא היית חשובה לו למה לו להתעסק איתך בכלל. רפואה שלימה והצלחה בהכל.
אז שהיה בורא אותי מושלמת!הודיה מהדרום
או שפשוט הוא משועמם.
הודיה מתוקה...מיכל פ
בס"ד
את יודעת מה, הודיה?
זה לא הדבר העיקרי פה...
ה' יכל לברוא אותך מושלמת- אבל הוא לא. אפשר לעשות דיון על זה עד מחר... זה לא ישנה את העובדה שאת בשר ודם ואינך מושלמת כמו שאר בני האנוש...
אבל מה שכן יכול לעזור, זה שתקחי את עצמך בידיי'ם ותתחילי לנסות לשפר את החיי'ם שלך... אפילו אם בעיניי'ך הכל רע- אז לפחות תנסי לשפר את הרע, או לדאוג שהחיי'ם שלך יהיו כמה שפחות רעים...
אני אתן לך משל: זה כמו תלמידה שקיבלה 20 במבחן... היא יכולה להאשים את המורה עד מחר, ולומר שהיא הכשילה אותה בכוונה... זה יעזור? לא!!!!
יעזור לך להתווכח עם המורה על הציון? אולי. אבל זאת לא הדרך הטובה לפתור את הבעיה! זאת דרך עקיפה... שכן, במבחן הבא יכול לקרות לך אותו הדבר, שוב ושוב, ושוב , עד שבאמת היא תטפל בבעיה ורק אז היא תפסיק להופיע.
מה כן יעזור לך?- ללמוד מהטעות... וכשאת שומעת שיש לך מבחן... ללמוד ולהשקיע, להשתמש בכל הכישרונות שיש לך... ובסוף בעז"ה= להצליח!!!

יעזור לך לכעוס על הקב"ה?
ממש לא!!!
יעזור לך להתלונן?
אולי. אבל הבעיה תמשיך לצוץ..

תתחילי ללמוד מהטעויות... ותתחילי לשקם את גישת החיי'ם שלך...
תחפשי את הטוב בעולם, בגלל שאת רוצה חיי'ם טובים.

ב"הצלחה!
תמיד פה לרשותך
אוהבת תמיד
מיכל
חחח.. מצטערת בלבלתי קצת...מיכל פ
בלבלתי במשל בין מישהי מומצאת לבינך...
פשוט תתעלמו מכל הטעויות.. ותתמקדו במה שניסיתי לומר
אוהבת תמיד
מיכל
ואם אין מצב למצוא טוב?הודיה מהדרום
=)מיכל פ
בס"ד
כמובן שלפי דעתי יש המון טוב בעולם
אבל מבחינתך- זה לא משנה... אם אין טוב בעולם אז לפחות תעבדי ותשקיעי כדי שיהיה כמה שפחות רע
אוהבת תמיד\
מיכל
???אנונימי (פותח)
אוקיי חמודהה אני חושבת שקצת הגזמת..

יכול להיות שאת שונאת רק בתקופה האת ת'עולם ואת אלוהים.. זה יעבור.. מנסיון..

נכון עוברים עליך עכשיו דברים קשים?? זה הכל רק נסיונות של הק"בה ... פשוט את צריכה להגיד:" הכל לטובה.." ובסופו של דבר יקרה משו טוב..

אנחנו חיים בעולם הזה זמנית.. ובנתיים הכל לא טוב..

אם קורים לך דברים רעים זה סימן שאת אולי צריכה להתקרב יותר לה'.. הוא נותן לך דברים קשים רעים כדי שתתפללי אליו ותבקשי ממנו טוב.. הוא רוצה בקרבתך(!!!)

תתעודדי.. ואל תתדאדגי.. הכל לטובה..

מקווה שעזרתי.. יומטוב..
אז הוא סאדיסט?הודיה מהדרום
נראה לי הוא נהנה להתעלל בי..
לפעמים זה גם נראה שהרופא סאדיסטדובלה
כשהרופא מחטא פצע/כויה לקול זעקותיו של המטופל, הוא נראה חסר לב שמחטט בפצע להכאיב. ועוד יותר כשרופא מנתח מישהו, הוא נראה מבחוץ ממש כמו רוצח בדם קר.
גם כשהאמא חוטפת לילד בכוח את בקבוק האקונומיקה שהוא ניסה לטעום ממנו (ר"ל), או את הסכין שהוא נורא רצה לשחק בו, היא נראית קצת מרשעת, לא?

אני מקווה שאני לא צריך להסביר למה לא. אנחנו לא יודעים כל דבר שה' עושה למה הוא עושה את זה, הוא אף פעם לא הזמין אותנו לייעץ לו איך לסדר את העולם. עם השכל המצומצם והקטן שלנו אנחנו לא יכולים להבין את סדר ההנהגה המורכב, מסובך ומלא פרטים שהקב"ה מנהיג. "מה שרואים משם, לא רואים מפה"...

אבל דבר אחד אנחנו כן יודעים. הקב"ה לא ברא אותנו כדי להתעלל בנו, אלא כדי להיטיב לנו. אנחנו לא מבינים למה זה מיטיב לנו? אולי ה' יגמול איתנו חסד ויגלה לנו פעם. אנחנו נמצאים כאן בשביל מטרה, כל אחד עם התפקיד שהוא זכה לקבל, ומה שנשאר לנו עכשיו זה למלא אותו בשמחה. כמו שאמרה מיכל, להאשים את כל העולם זה לא מה שיפתור את הבעיה. עצבים גם מעולם לא הועילו למישהו.
רק אם תתפסי את עצמך, תתחילי להבין שהנסיונות והקשיים נתנו לך אך ורק בשביל שתתגברי עליהם ותעברי אותם ותגיעי למצב הרבה יותר טוב מלפני זה, תיקחי את החיים כאתגר, ותעשי את זה בשמחה, אז זה יראה אחרת.
נו נכוןאנונימי (פותח)
רק שה' הוא לא רופא... הרופא רק מכאיב כי זאת הדרך היחידה שלו לטפל בבעיה ולתקן את זה.. אבל ברור שאם זה היה אפשרי הוא היה מעדיף לא להכאיב.... ה' יכול לעשות בדיוק מה שבא לו..הוא יודע טוב מאוד לתקן ולטפל בלי להכאיב אבל הוא בוחר להכאיב...
וה' זה שברא אותנו עם שכל מצומצם וקטן..אז אם הוא כ"כ רוצה שנעבוד אותו ושנאהב אותו אז שלא יברא אותנו עם שכל כ"כ קטן ואז אולי נוכל להבין ...
מצטערת שאני אומרת דברים שאתם כ"כ לא רוצים לישמוע.. זה פשוט איך שאני רואה את זה..אני מקווה שאני לא אראה את זה כול החיים שלי ככה.. ואני לא יודעת מה ה' רוצה מאיתנו ואני לא יודעת להצדיק את כל מה שהוא עושה..רק דבר אחד אני יודעת: אם אתם רוצים לעשות רצון ה' אז תתחילו לחשוב טוב טוב על התשובות והתירוצים שאתם נותנים להכל ותתחילו לחפש תירוצים והסבריןיותר טוביםו הגיונים כי ה' בטוח לא רוצה שתשבו שם ותקבלו את הכל בשמחה בלי לחשוב על זה...הוא רוצה שתחפשו את התשובות האמיתיות כדי שתוכלו להתקרב אליו יותר... מי שמסוגל
נכון ה' הוא לא רק רופא..מיכל פ
ה' הוא הרבה יותר מזה...
כמו שאמרת- הרופא מכאיב כי זאת הדרך היחידה שלו לטפל בבעיה..
ה' מכאיב כי הוא מכיר אותנו יותר טוב מכל אדם והוא יודע שזאת הדרך הכי טובה (!!!) לטפל בבעיה ולתקן אותה...
סתם דוגמא:
עמ"י כשיצא ממצרים קיבל את כל הניסים על מגש של כסף אחד אחרי השני... יציאת מצרים עם כל רכוש המצרים.. קריעת ים סוף (שבה כלולים המון ניסים כשלעצמם).. מות המצרים בים.. קבלת מתן תורה ומעמד הר סיני וכו וכו...
ה' נתן להם כל כך הרבה ניסים שלא היו כרוכים בסבל... ומה קרה? הם הלכו לע"ז, חטא העגל, מתאוננים, בוכים, חטא המרגלים, חוטאים! ולא לומדים לקח...
משום שההשפעה שך הניסים היתה לטווח קצר- כי הם לא עבדו קשה כדי להיות ראויים להם...

אגב, לא הגבת למה שכתבתי מקודם...
אוהבת תמיד
מיכל
נראה לי שלא הבנת אותי...דובלה
לא לקחת את המשל נכון. הרופא מכאיב כי הוא זה שיודע מה טוב לך. גם הקב"ה הוא זה שיודע שלפעמים דווקא להכאיב זה הדבר הנכון והטוב בשבילך. אז מה את עונה לי? יש לו ברירה לעשות את זה בלי להכאיב. נכון, אבל אם הוא חושב שאם הוא לא יכאיב אז, למשל... אנשים לא ידעו להכיר בעובדה שיש מישהו מעליהם? אולי אם לא יהיה כאב העולם שלנו יהיה מושחת לחלוטין? ואני מקווה שאת לא מצפה שהוא פשוט יקח מאיתנו את הבחירה החופשית. כי אם כן אין שום טעם בבריאת העולם. כמו שהארכתי פעם באשכול שלך, כל המטרה היא בעבודה שלנו דווקא.

יותר מידי שאלות אנחנו לא יכולים לשאול. אני שוב מזכיר, אם היינו יכולים להבין את כל השיקולים של הקב"ה, הוא לא היה אלוקים שלנו... וצריך להפנים את זה. אי אפשר לצפות להבין הכל הכל!

ואני חייב שוב לציין, את אומרת שזה כאילו "כל התשובות שאנחנו עונים". שוב, זה באמת לא מערכת של "שאלות תשובות", זה לא מבחן בהסטוריה. זה השקפה. ולכן אני שוב רוצה להזכיר שכשלומדים חסידות, כבר לא צריך כל כך תשובות. מרגישים את זה. זה מתבהר יותר. ואולי שווה מאוד לנסות.
נכון!הודיה מהדרום
סוף סוף מישהו עם דיעה כדעתי..
(קראתי רק ת'התחלה..)
צודקת!הודיה מהדרום
סופסוף מישהי שחושבת כמוני!
צודקת!הודיה מהדרום
סופסוף מישהי שחושבת כמוני!
(קראתי רק ת'התחלה.)
אתה טועה.הודיה מהדרום
כי אלוהים יכל לכתחילה למנוע את ההתעללות הזו, והרופא\האמא לא.
אתה טועה.הודיה מהדרום
כי אלוהים יכל לכתחילה למנוע את ההתעללות הזו, והרופא\האמא לא.
לא צודק.הודיה מהדרום
כי לאמא\לרופא אין ברירה אחרת, ואילו לאלוהים יש.
עניתי לזה כבר תגובה אחת מעל צרור התגובות שלךדובלה
וגם מיכל ענתה. ההשוואה היא לעניין שגם הרופא וגם הקב"ה יודעים מה שהם עושים, מה שאת לא יודעת. זה הכל. יכול למנוע? נכון, אבל כל העניין הוא לא למנוע. כי לדעת ה"רופא" זה בדיוק מה שצריך להיות!
אצל הקב"ה הכאב שהוא מביא לא מגיע מ"חוסר ברירה" ח"ו!
נו, אז הוא מגיע מסדיזם.הודיה מהדרום
אם את נהנית לחשוב ככה, במחילה, זו בעיה שלך.דובלה
כי אמרתי כבר כמה פעמים, הסיבות הם שלו, ותסמכי עליו שיש לו סיבות הרבה יותר טובות לעשות את זה מאשר הסיבה שלך לאכול ארוחת בוקר בכלל.
אם כל מה שאת לא מבינה למה נעשה, מייד את מדביקה עליו את התירוץ שאת "מצאת" לעניין - סאדיזם, אז.. את צריכה דחוף לשנות קצת את הקיבעון שלך ואת הגישה שלך.

זה כמו שאני אקבע עובדה שאת מאוד שונאת את הבית למשל, מכיון שאף פעם לא אמרת שאת אוהבת אותו. אז אני החלטתי שאת שונאת אותו.
הקב"ה לא אמר לך מה הסיבה שהוא מכאיב, אז את החלטת החלטה זולה שזה מגיע מסאדיזם. כי ככה את החלטת. נקודה. וכמובן שאסור להתווכח.
אז אני אספר לך שזה מגיע מסיבות אחרות, ולטובתך. איך? למה? זה שאני לא יודע בדיוק את התשובה לא יגרום לי להחליט שאין כזו. ברור?
שוב?הודיה מהדרום
אם מישהו מתעלל בך כשהוא יכול להמנע מכך - אז יש בו רוע.
שוב?הודיה מהדרום
שוב?הודיה מהדרום
צודקת לחלוטין, כל מילה!דובלה
אם מישהו מתעלל בך, והוא יכול להימנע מכך, אז יש בו רוע. כל מילה בסלע. כל עוד מדובר במישהו שמתעלל בך.
אבל אם הוא עוזר לך, הוא משפשף אותך קצת, ורק בשבילך, וזה כואב לא בגלל שהוא החליט לעשות את זה באופן כואב למרות שהוא יכול בלי - אלא זה כואב בכלל שהכאב הוא גופא השפשוף שאת כל כך זקוקה לו, אז הוא שיא הטוב.
והוא יכול להימנע מכך, בהחלט. אבל ברוב טובו הוא החליט לא להמנע מכך, ולהעניק לך את זה, בשבילך.

וכשתכניסי לראש שהכאב הוא לא התעללות אלא הוא טוב מסיבה כל שהיא, וככל שנבין זאת יותר זה יכאב לנו פחות, אז כל הגישה תשתנה. באמת, לפעמים אנשים מגדילים לעצמם את הסבל, בגלל ההנחות שיש להם כלפיו. בגלל שקצת כאב הופך אצלם למטען של מרירות והאשמות, זה כואב יותר ממה שזה היה צריך להיות.

אבל זכותינו לבקש בכל זאת, שהקב"ה יוותר לנו על זה, שימרק אותנו בלי יסורים, נבקש. אבל אם לא נענינו, אז מסתבר שזו הדרך שה' בחר, כי הוא חושב שדווקא היא תעזור.
נכון...מיכל פ
בס"ד
אלוקים יכול היה לברוא אותנו מושלמים, בלי כאב, וגם שלא נחטא... כלומר: מלאכים...
אבל...
הוא לא ברא אותנו כמלאכים אלא כבני אדם!
תקראי לזה סאדיזם... אבל זה לא נכון.
כמו שדובלה אמר- את קבעת שזה בטוח מתוך סאדיזם= הפכת את זה לעובדה! אבל זאת לא עובדה זאת דעה!
ואני חושבת שונה ממך! אני חושבת שה' ברא אותנו בני אדם מרוב אהבה, מרוב חכמה, מרוב אלוקות!
אז מה? אני בטוח טועה? לא!!!!! כי מה שאמרת היא דעה, ומה שאני אמרתי היא דעה (שיש רבנים שיכולים להראות לך שהיא מבוססת)...

ושוב, אני אומרת לך.. אם תקבעי שהעולם הוא נורא- אז באמת יהיה לך נורא!
אבל, אם תקבעי שבטוח יש טוב בעולם (ויש!!!), תחפשי את הטוב, ותרווי ממנו עוד טוב- אז בעז"ה יהיהו לך חיי'ם מלאי שמחה וטוב!
את המחליטה!
חיי'ם מלאי עצבות או חיי'ם מלאי שמחה?

אגב, הטענה שאין טוב בעולם, לא יכולה להיות נכונה! אני יכולה להוכיח לך מהחיי'ם שלי (לדוג') שיש טוב בעולם. אם רק רוצים אותו ומחפשים אותו.

רוצה לעזור..
אוהבת תמיד
מיכל
רע לך?neriag
ת'אמת?!הודיה מהדרום
כן. הבעיה הרפואית מחרפנת לי את המוח.
שאלהמכאל 2 3
בחסדי אבאלה

הזה בעיה אפואית אם אפשר לשאול?

להודיהמכאל 2 3
בחסדי אבאלה שלי

להודיה כול הכבוד שלמרות

שרע לך את לא אומרת טוב רע לי אם בורחת מהעולם

את מחפשת תשובות בשביל לאחיות את הנפש

מאמין באמונה שלמה ש ה' שמח שאת מחפשת את האמת

כי רק מי שמחפש את האמת יכול למזו בסוף את ה' ית' שכלו טוב
אין סופי (רק כדי לזכור שלחפש יותר מיתי זה בעיה )

ולחברים שרוצים בלב ונפש לעזור להודיה כל הכבוד לכם
שאתם לא מתיאשים אתם כול הזמן כותבים תובות בסבלנות

(אני חושב שכי לעבוד על נקודות טובות)

בברכת הצלחה לכולם שתלכו בדרך האמת
בלב אוהב אח שלכם מאיר

אהה.. וגם..הודיה מהדרום
גיליתי שאולי לא הכל זוועה.
אפשר פירוט?ישי ויזנר
הצלחתי להתגבר על בעיה שלי.הודיה מהדרום
יששששששששששששששששששששששששששש!!!!!!!!!!!!!!!מיכל פ
בס"ד

ברוך ה'!!!!!
יש!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אני כל כך גאה בך!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
כל כך שימחת אותי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
עשית לי את הערב, מתוקה!
איך התגברת?
מה היה?
איך את מרגישה?
יואו.. אני כל כך שמחה בישבילך... פשוט כל הכבוד לך צדיקה! ידעתי שאת יכולה...
פשוט כל הכבוד!
אוהבת תמיד
מיכל
הודיה מהדרום
תודה על ההשתתפות.. חן חן..
מצטרפת למיכליונה
בחסדי אבאלה ;אני ממש שמחמכאל 2 3
אגב, לכל אלה שהתרעמו עליהודיה מהדרום
בגלל שהעזתי לשאול (ע"ע בתגובות הראשונות) - המנהל שלי, שהוא אדם רגיש ושאני מעריכה מאוד, אמר שזה לגיטימי.
ברורמכאל 2 3
הוא צודק לגמרי... =)מיכל פ
אגב, לכל אלה שהתרעמו עליהודיה מהדרום
בגלל שהעזתי לשאול (ע"ע בתגובות הראשונות) - המנהל שלי, שהוא אדם רגיש ושאני מעריכה מאוד, אמר שזה לגיטימי.
התחלתי לחשוב.הודיה מהדרום
שאולי טעיתי. והכל כן דפוק.
מה השתנה?ישי ויזנר
שאני צריכה ללמוד..הודיה מהדרום
לבגרויות.
זה בצחוק או ברצינות?ישי ויזנר
=) בגרויות זה לא הכל- אז לא הכל דפוק..מיכל פ
בגרות אפשר להשלים, ילדות לא!neriag
מוטו שכל תיכוניסט חייב לקחת לעצמו...
אחותי הבגרויות זה לא הכול אבילו לא רוב בהצלחה....מכאל 2 3
אולי כבר מאוחר כי התאבדת אבל אם לא אז הנה לך...אנונימי (פותח)
אין לי הרבה מה לומר חוץ מזה שאת י-ל-ד-ו-ת-י-ת-! (סליחה על ההטפת מוסר), מה נראה לך, שלא כולם עוברים בעיות בחיים?? תמיד כל אחד חושב שהחיים שלו הם הבעיה הכי גדולה בעולם ומרשה לעצמו לדבר על הקב"ה איך שהוא רוצה, תאמיני לי, ובלי להכיר אותך הרבה- אני בטוחה שיש אנשים שעברו יותר ממך בחיים והם מתלוננים פחות, ובגלל שאת אחותי- אני מציעה לך להתחיל להסתכל על החצי כוס המלאה (כי יש) ותאמיני לי את תעזרי רק לעצמך, ואם את חושבת שהעולם דבילי- זה רק כי אנשים כמוך הופכים אותו לכזה...
סליחה אם הארתי מדי, ואם הכעסתי את מוזמנת לומר.. פשוט אני אוהבת להיות דוגרי...
יומעולה!!!!!!!!!! ואל תשכחי שהכל לטובה גם אם לא נראה ככה!!
מצטערת לומר.הודיה מהדרום
לא הארת. הערת.
ולעצם הדברים??דובלה
האם את לא מסכימה עם הנקודה, שההסתכלות על העולם וההתמודדות שלו, תלויות קצת בבגרות האישית של האדם?
את לא מסכימה עם העובדות שאנשים רבים שסובלים הרבה יותר ממך יכולים ויודעים להסתכל על העולם הרבה יותר יפה? ולהודות לקב"ה על מה שקיבלנו בחסד חינם?
האם את לא מסכימה עם ההבנה שהעובדה שאת מסתכלת כך על העולם היא בעיה שנמצאת בך? ואת צריכה למצוא לה פיתרון במקום להאשים את אחרים - ובפרט הקב"ה...
ת'שמע,הודיה מהדרום
אתה לא יכול לזרוק אבן ולהגיד "בעיה שלך שפגע בך"
כנ"ל לגבי אלוהים.
לא הבנתי את הנמשלneriag
שלא יתעללהודיה מהדרום
וידרשו ממני לשתוק לו.
אגב,הודיה מהדרום
אתה לא מצפה שאני אפרט לך את הבעיות שלי. נכון? אז רק לידע כללי - יש לי בעיה שאף פעם לא נראתה לי בעייתית. ואולי היא זו שגורמת לי להרבה בעיות נוספות.
כלומר - אולי ההדחקה של הבעיה הזו.הודיה מהדרום
והבעיה קיימת מכיתה ג' אולי. וזה לא משהו שיוכל להשתנות.
רפואה שלמה.ישי ויזנר
אב"מ. לא להתייאש.ישי ויזנר
תגידו, מישו כאן קרא את הכתבה בבשבע על הOCD?הודיה מהדרום
פשוט כי יש לי את זה. ואני חושבת שזו הסיבה המרכזית לשינאה שלי לאלוהים.
אני לא יודע אם זו סיבה לשנוא את אלוקים.ישי ויזנר
ניסית ללכת לטיפול?

ד"א- לשים לינק לכתבה?
ואני כן חושבת.הודיה מהדרום
אתה לא יודע איזה מתסכל זה. וכן, אני בטיפול. (והמחלה המטומטמת הזו היא בנוסף לאפילפסיה)
ושאלת אם אני יכולה לשים לינק? או שהצעת שאתה תשים?הודיה מהדרום
רפו"ש ובהצלחה.ישי ויזנר
לשים לינק לכתבה בבשבע?
אם בא לך..הודיה מהדרום
הנה לינק:ישי ויזנר
הדת המעפנה הזאת!הודיה מהדרום
התחלתי לעשות לאבא שלי 'דווקא', ולהסתובב בבית עם מכנסיים.
הדת המעפנה הזאת!הודיה מהדרום
התחלתי לעשות לאבא שלי 'דווקא', ולהסתובב בבית עם מכנסיים.
דווקא למי?ישי ויזנר
דווקא נגד אבא שלך, דווקא נגד הקב"ה או דווקא נגד המחלה?
נגד אבא שלי.הודיה מהדרום
זה לא קצת לא הגיוני?ישי ויזנר
כאילו- את הולכת בדרך התורה בשביל אבא שלך?
אני חושב שכל אחד עצבני עליו לפעמיםאנונימי (פותח)
ואני תמיד.הודיה מהדרום
מה קרה כ"כ רע לך בחיים?אנונימי (פותח)
משהו...neriag
ראיתי את השרשור, רוב התשובות הן - "למה ה' עושה את זה", "אנחנו לא מבינים" וכדו'...

אבל חשבתי על דבר חדש לגמרי, חשבתם על זה? אני חושב שכל התשובות כמעט עסקו בתשובה לסיבת ה' לעשותו רע, אבל האם ה' באמת גורם לרע בעולם?

הרי רוב הרע בא בגלל מלחמות, זיהום אויר, קרינה, תאונות דרכים וכדו', כמה רוע כבר נשאר שה' עשה? האם הרוע הזה לא מגיע לנו על כל הרע שאנחנו עושים? ספק.

אגב, בקשר לצידוק הדין ומשל הרופא, ענ"ד - יש מישהו כאן שזוכר מקרה בתנ"ך שבו מישהו בתנ"ך מצדיק את הדין למרות שהוא חושב שהדין הזה לא צודק?

אני לא, לי זכור דווקא שאברהם אבינו צועק לה' "הגוי גם צדיק תהרוג?" ומשה רבנו-"האיש אחד יחטא ועל כל העדה תקצוף", כלומר בקיצור- "ה', אתה לא בסדר! אתה לא הוגן!" נראה לי שבמקרים כאלו אין מקום להצדיק את הדין, אלא צריך בלי בושה לבקש מה' שיפסיק את מה שנתפס בעיננו כאי-צדק...

נ.ב. להודיה - את יוצאת קצת טיפשה, כלומר, את כאילו "דופקת את ה'", אבל צוחק מי שצוחק אחרון, ואם יש לך ספק, אז הנה לך הודעה - אם את מנסה להכנס נגד ה' ראש בראש מי שעומד לנצח זה לא את...

גם אם ה' הוא רע(ואני לא רוצה להכנס לשאלה הזו) עדיין הוא זה שיכניס אותך לגן-עדן/גהינום, אז אם לא לעשות את המצוות מאהבת ה' אז לפחות מיראת העונש...

הפתרון בעיני הוא לא "להראות לה' מה זה" ע"י עבירות אלא לצעוק לה' שיפסיק...

החלטה שלך...

ד"א - נראה לי שעלית על עץ גבוה מדי ואת לא מצליחה לרדת, נראה לי שלא מומלץ לשתף את שאר העולם בהחלטותיך בדברים האלו, פשוט כי (לפחות לי) לא נעים לשנות את הדעה אחרי שנלחמת עליה כ"כ בחזקה(זה משו באגו העצמי שאי אפשר לשנות, כמו שלא נעים לסלוח למישו כי אתה מרגיש שהגאווה שלך נפגעת למרות שבתכל'ס זה לא גורם לאף אחד לזלזל בך אלא להפך)

בהצלחה במה שלא תחליטי (אגב, ההצלחה אכן תבוא, לכאן ולכאן, "בדרך שאדם רוצה לילך מוליכן אותו")
אם אטעה אודה שטעיתי.הודיה מהדרום
אבל אני לא מאמינה שטעיתי.
ואם הוא היה בורא את הכל מושלם אז אף אחד לא היה עושה כאן רע. ולא היינו צריכים להענש.
אם אטעה אודה שטעיתי.הודיה מהדרום
אבל אני לא מאמינה שטעיתי.
ואם הוא היה בורא את הכל מושלם אז אף אחד לא היה עושה כאן רע. ולא היינו צריכים להענש.
נכון.neriag
אבל

א. את שואלת שאלה טובה, התשובה אליה בדומה להרבה שאלות אחרות היא "אין מוחנו משיג", אומרים לנו שה' הוא טוב, עם פרדוקסים שיתמודדו הפילוסופים, את יכולה לקבל ואת יכולה לא לקבל...

ב. גם אם ה' הוא רע, מבחינה תועלתנית הכי כדאי לשמור מצוות, כי את דופקת בעיקר את עצמך כשאת לא שומרת מצוות, הרי הבנתי שבה' את דווקא כן מאמינה, אז את בודאי מאמינה ששכר ועונש יש... (חם לך? בגהינום חם יותר [שם,שם])...

קישורים קשורים:

http://www.kipa.co.il/ask/show/109549ת

http://www.kipa.co.il/ask/show/89838

http://www.kipa.co.il/ask/?text=%D7%A8%D7%A2+%D7%91%D7%A2%D7%95%D7%9C%D7%9D&searchcat=&searchrav=

http://www.yeshiva.org.il/ask/viewask.asp?id=5541

אני לא בטוחה שאני מאמינה בו בכלל.הודיה מהדרום
יש מי שמצדיק את הדין.ישי ויזנר
תשאל את מזוגי. הוא כרגע סיים ללמוד את ספר איוב בע"פ.
איוב לא הצדיק את הדין!!!neriag
להפך! הוא קרא לחבריו שהצדיקו את הדין "חנפים אתם"!
לא אמרתי "איוב", אמרתי "ספר איוב".ישי ויזנר
דיברתי על החברים שלו.
שהצדיקו את הדין שקרה לחבר שלהם,neriag
נורא מתוחכם, איזה חוכמה גדולה!!

להצדיק את הדין שקרה לחבר שלך זה באמת לא בעיה...

אגב, כתוב שה' הסכים עם איוב...
נריה - אתה פשוט צודק.דובלה
גם בתגובה האחרונה וגם באלו שלפניה.

אבל אני לא חושב שהגהינם הוא השיקול כאן. אנחנו פשוט לא אלו שנתווכח עם אלוקים ונתנצח איתו.

זה נכון גם שזכותינו - וזה מה שאנחנו עושים יום יום - לבקש מהקב"ה שיהיה טוב יותר כלפינו. אבל: ההנחה הזו שהקב"ה "מתעלל" בנו ח"ו, היא לא נכונה בשום מקרה.

ולהודיה, אני בטוח שאת מאמינה גם מאמינה. גם אם נוח לך יותר לשכנע את עצמך שלא.
למה להאמין?הודיה מהדרום
תן הוכחה שהוא קיים.
הנהneriag
לפני ההוכחה - אין(או לפחות לא ידוע לי שיש) הוכחה ב100% למציאות הבורא, זה הסיבה שקוראים לזה "אמונה" ולא ידיעה (אם היה 100% אז העולם היה מחולק לטיפשים וחכמים, ה' רוצה לראות לא מי חכם אלא מי צדיק)

ההוכחות (ושוב, הן לא של 100% ויש עליהן אלפתאלפים מתמאות שאלות)

א. אם היו מגיעים מחר לירח, ומוצאים שם פלאפון דור 3.5 היו 2 אפשרויות
1 - זה נוצר במקרה בגלל איזה מטאוריט
2 - מישהו היה שם קודם, לפנינו

ביננו, מי מאיתנו היה מאמין באפשרות 1?
בתור חנון אני יכול להבטיח לך שהגוף שלנו מתוחכם פי מליון מפלאפון דור 3.5 (לצורך הדוג' - הראיה המרחבית(=תלת מימדית) שלנו נוצרת ממזה שהמוח מקבל שני תמונות ובעזרת הזוית שבניהם הוא מחשב במהירות של פחות מ"ננו שניה" את המרחק שלנו לכל אחד מהחפצים, ומראה לנו תמונה אחת תלת מימדית (במקום 2 דו מימדיות), מדענים עד היום לא הצליחו ליצור מחשב עם זוג מצלמות שיעשה פעולה דומה [ליתר דיוק - הייתה הצלחה, אבל בזמן של פי למעלה מ60 מליארד יותר איטי מהמוח...])

ב. אם יוצאים מתוך אקסיומה שכל דבר קיים במציאות שלנו נוצר ע"י משהו אחר, והמשהו אחר נוצר ע"י משו אחר וכו' מגיעים לה' בסוף,

ומי ברא את ה'? ה'!, הוא הרי לא מוגבל בכללי זמן ומרחב, הוא מסוגל להתקיים כאינסוף...

ג. אם איזה מישו היה ממציא דת, למה שבדת הזו יהיה כללים כמו לשים כל היום קוביות שחורות על המצח? או לא לאכול בשר בהמה בחלב?

ד. אם העולם היה קים אינסוף זמן, היה עובר אינסוף זמן עד שהייתי כותב את המילם האלו בפורום, כלומר - לעולם לא היינו מגיעים להווה, ומכיוון שנראה לי שגם את מאמינה שכתבתי הרגע הודעה בפורום כנראה שהעולם לא קיים אינסוף זמן.

תשאלי אותה שאלה על ה' - התשובה היא שלכן מוכח קיים משהו שהוא מעל לתפישתנו והבנתנו, והוא חייב להיות ה'.
ומי אומר שזה האלוה שאתה מאמין בו?הודיה מהדרום
מה זה משנה?neriag
מה זה משנה?

הרי בכל מקרה הגענו(/הגעתי, מקווה שהראשון) למסקנה שיש יצור שלא קשור לזמן ומרחב (כלומר "אין לו דמות הגוף ואינו גוף") שחי אינסוף זמן ובמציאות שלנו ההגדרה שלו היא בלתי מוגבל, אז מה זה משנה אם אני קורא לו ה' או אמון או כל שם אחר?
לקחת לי את המיליםדובלה
למה לא?neriag
אולי הגהינום לא צריך להיות שיקול (ולדעתי מציאותית הוא כן, כמו שאמר ר' נחמן[אגב, אני שיא הלא מסכים עם הדרך שלו, אבל זה משפט די נכון...] לתלמידיו[זה לא ציטוט מדויק, זה על העיקרון]: "צריך לעבוד את ה' מתוך אהבה ושמחה ולא מתוך יראת העונש, אבל קצת יראת העונש צריך, כי העונש הוא באמת נורא!")

אבל מי אמר שלא צריך להתווכח עם ה'? בלי דיונים פילוסופיים, ה' חזר בו בהרבה מקרים בגלל ויכוחים ממש (ולפעמים הויכוחים איתו הם בכלל לא בצורה יפה, כמו חנה שאיימה(!!!) על הקב"ה שאם לא יביא לה בן תתחבא תחשד ותיסתר והוא יהיה חייב להביא לה בן...[עיין מסכת ברכות איפושו])

ומי אמר (וכאן בלי אמונה, הוכחה ממש) שה' תמיד טוב?

ראיתי המון תשובות שמסבירות את "איך" ה' טוב, אבל לא ראיית אף תשובה שמוכיחה את זה, שאלתי רב והוא אמר לי שבאמת אין הוכחה...
מה שאומר שיש היגיון בזה שהוא רשע.הודיה מהדרום
מה שאומר שיש הגיון, שבכל מקרה שהואדובלה
זה שאת עדיין לא מבינה הכל ויודעת הכל, לא מתיר לך להתבטא כלפיו בחוצפה. הוא אין ערוך אלייך. הוא יצר את הכל, את העולם שאת חיה בו לכל פרטיו, וגם אותך לכל פרטייך. ובין אם את מרוצה מהאופן שהוא ברא אותך ובין אם לא, יש גבול ל... ! תשאלי שאלות, תנסי להבין. בכיף. זה רצוי מאוד.
אבל הנחת יסוד - את לא אמא שלו, אלא הוא אבא שלך. הוא עושה מה שהוא חושב שטוב לך. בין אם את מבינה ובין אם לא. ולאבא לא מתחצפים.
אבל שיש גם הגיון בזה שהשכל שלנו מוגבל ביחס אליו...neriag
ואנחנו לא מבינים מה טוב, כי המוח שלנו קטנ-טן. בדומה לילד שבוכה כשמרחיקים אותו מהתנור ה"מחמם ומאיר"(ושוב, זה לא משל ששוה לנמשל, כי אנחנו לא מבינים את ה' בשום מצב, אבל זה דומה במובן שאנחנו לא מבינים מה טוב בשבילנו, ואנחנו לא רואים למרחק)...
למה אתה צריך הוכחה?...דובלה
בכל אופן - תיקון קטן. ה' לא חזר בו. כי לא אדם הוא להנחם.
וגם ה"ויכוחים" הללו לא היו ויכוחים קנטרניים כמו שזה אולי נשמע במבט ראשון.
הסדר הוא (אני ידבר קצת במילים של חסידות), שיש את ההשפעה הרגילה שצריכה להגיע לעולם, לפי הסדר הרגיל (סדר ההשתלשלות). ליהודי יש כוח לשנות את זה, ולהביא לעולם השפעה שלא לפי הסדר הרגיל. זה בכוח התפילות שלו, ולפעמים צריך יותר מזה. קינטור הוא לא מה שיביא השפעה גבוהה יותר. הדיונים וה"הסברים" שכל מיני אנשים בהסטוריה "הסבירו" לה' למה צריך להיות אחרת, בסה"כ המשיכו את ההמשכה הרצויה.

גם לגבי ההוכחה שה' תמיד טוב, זה לא הנחה פיזיקלית או מתימטית שאני יכול להביא לך הוכחה. אבל אני בטוח שאם תלמד קצת חסידות, תבין פתאום שהכל אחרת. זה לא משהו שאני יכול לצטט כאן, כי זה עולם שלם.
גם האמונה של הודיה יכולה להיראות אחרת.
אני לא, פשוט ציינתי שאין...neriag
ובקשר לויכוחים - אז מה זה? - "אם הינך מביא לי בן מוטב, ואם לאו - ..." (האיום[!] של חנה )

נ.ב. בקשר לחזרה של ה' מדעתו - אתה נכנס לויכוחים פילוסופים של כל המפרשים שהסיכום שלהם הוא פשוט - אנחנו לא מבינים בשכל שלנו...

ה"איום" של חנה,דובלה
לא הייתי לוקח את זה כל כך כפשוטו, כאיום זול כפי שזה נתפס בפשטות כזו.
חנה כנראה התכוונה למשהו קצת יותר עמוק, הן בדרישה שלה לבן, והן במה ש"איימה" לעשות. בל תשכח, שזה לא מסופר בספר הסטוריה, אלא זה חלק מהתורה. ותורה צריכה לימוד. וכמדומני גם שהיא הייתה בעלת רוח הקודש, כך שמה שאמרה - מי יודע מה ראתה למעלה שאמרה כך.

ובעניין השני, אם למסקנא אנחנו לא מבינים בשכלינו, אז מאיפה אתה לוקח את הביטחון לומר שה' באמת חזר בו (בעקבות הוויכוחים)??
ע"פ פשט הכתוב, פסוק יש לנו, שאומר "כי לא אדם הוא להנחם", ועוד. למקומות בתורה שנראה כמו שהקב"ה התחרט ממשהו, בדר"כ יש על זה הסבר (פשט ראשון שרש"י מביא!) אחר לגמרי מחרטה גרידא. בנוסף למה שהזכרתי לפני כן שע"פ חסידות - זה פשוט הסדר בירידת השפע לעולם. שיש את הדרך שבה הוא מגיע ממילא, ויש את הדרך שהיהודי בכוחו להביא שלא כפי הרגיל. לטוב ולמוטב.

גם בקשר לחנה, אני מניח שיש על זה ביאור עמוק יותר, צריך רק למצוא אותו.
יש לי משהומכאל 2 3
ב"ה

הודיה אבנתי שאת בונאת את ה' כי יש לך בעיה רפואית

אז במורה נבוכים

שאלו למה האדם חולה וכו'?

והתשובה שם זה שהאדם לא שומר על הבריאות שלו אוכל אוכל לא בראי

מעשן וכו' אז הוא שואל שואלת למה אני חולה?
מה את רוצה שה' יהיה זה

אדם אולך למלחמה ומת ואז שואלים ה' למה רצחתה אותו?

אם לא תלך למלחמה לא תמות תוכל אוכל בראי תיהיה בראי
לא תעשן וכו' לא יהיה לך שחור בראות

ממש לא.הודיה מהדרום
גם בתקופה ששמרתי על טיבעונות לא הייתי ביראה במיוחד. זה לא משהו שקשור למזון לא בריא.
יכול ליות שאמא או אבא שלך אכלו לא בראי וזה שנולדתמכאל 2 3
אבר אלך
וואייאנונימי (פותח)
אני פשוט בשוק!!!!!!!!!!!!!!!!!1 באמת את צריכה לראות את הטוב בעולם!! הכל לטובה!! תאמיני לי שאת לא היחידה שסובלת בעולם הזה (ואני מדברת מנסיון עמוק באמת)הקב"ה מביא נסיונות בעולם אין מה לעשות העולם לא וורוד והקב"ה מביא על כל אחד קשיים ואם עליך הוא הביא קושי ענק סימן שאת יכולה להתמודד איתו ויש לך את הכוחות האלו את פשוט צריכה אמונה יותר גדולה!!!! הלוואי והייתי יכולה לדבר איתך יותר כי אי אפשר להבהיר הכל במילים!! ממש נגע לליבי מה שרשמת וממש מפריע לי והייתי רוצה להבין זאת יותר לעומק..0548134452
לדבר עם מישי שאני לא מכירה? ההשתגעתי?!הודיה מהדרום
כל הכבוד הודיה! ;לעולם לא להתקשר למישהו שלא מכיריםאנונימי (פותח)
ובמיוחד לכל מיני כאלה פה בפורומים .
זהירות!!!!!!!!!!!!

כבר הזהרתי בעבר.

"במיוחד לכל מיני כאלה"דובלה
זה עלול קצת לפגוע.
אנא, להזהר בלשון....
ואיי תרגעו!!!אנונימי (פותח)
היא סכה"כ ניתה לעזור... היתה מוכנה להקדיש למישי שביא בכלל לא מכירה זמן ולנסות להסביר לה משו...
כי היה אכפת לה..
אז בסדר..אני מבינה את זה שמפחדים להתקשר ..גם לדעתי זה לא טוב להתקשר לסתם מספרים של אנשים שלא מכירים...אבל רוב הסיכויים שזאת היתה מישי רגילה שסתם בגלל שהיא היתה חמודה רצתה להסביר להודיה משו..
תראו איך אתם מדברים...
ממש לא נרגע!!!!!!! וגם אתם אל תרגעו , כי זה לא .אנונימי (פותח)
זאת בדיוק הנקודה ,
זה לא משהו שאפשר להגיד עליו :
מקסימום...... אז נתקשר ....

ממש לא ! !

זה לא כמו להתקשר לבית של חברה שלך בעשר בלילה ולהעיר את כולם , ואז זה פדיחה . לא , כאן זה לא "רק פדיחה" או "לא נורא " .

זה יכול להיות כל אחד , ולא ממש תמים , או לא תמים בכלל .
הרי כולנו כאן ללא זהות אמיתית ,
נכון?

אז שיחת טלפון היא הדבר האחרון שצריך לקרות כאן בפורום שאנחנו באמת לא יודעים מי נמצא מאחורי הקו...

וגם אם במשך שנה שלמה מי שזה לא יהיה , נראה לנו מזה בן אדם טוב , ודואג .
זה לא אומר כלום .

ברגע שהתקשרת - נחשפת .

זה רע , ואפילו זה רע מאד .

ואם מי שפרסם פה את הטלפון שלו , היה זקוק לתת את המספר - כנראה שזה לא בדיוק - חברה משבט.....

ראו הוזהרתם - אבל באמת!!

ובכל מקרה המלצתי לנעול את השרשור.

זה לא הקטע...אנונימי (פותח)
אני לא אומרת שזה לא יפה שהיא לא התקשרה..או שלא תזהרו..
זה לא הקטע...
כי עד כמה שצריך להיזהר זה בדר"כ בן אדם רגיל שסתם רוצה לעזור..
וזה לא אומר שאפשר להתקשר.. ממש לא
ואני ממש לא באה להגיד שכן..אני סתם אומרת שתראו איך אתם מדברים..
אז יש סיכוי שזה היה .. לא יודעת..
אבל יש גם סיכוי שזאת היתה מישי רגילה שרק רצתה לעזור..ואני בטוחה שהיא מבינה את זה שהרבה אנשים לא אוהבים להתקשר לסתם מספרים של אנשים שהם לא מכירים..
ולא נראה לי שזה מה שמעליב אותה...
הבעיה זה באיך שאתם מדברים עליה..
תרגעו.. הודיה אמרה דהיא לא הולכת להתקשר אז לא צריך לשכנע אותה..זהו העניין נסגר.
אתה צודק בעניין כשלעצמודובלה
אבל אמרתי רק שתזהר בלשונך. אפשר לומר פשוט, הערה חשובה, שלא מומלץ להתקשר לאדם שלא מוכר.

אבל בכל אופן לזו שהציעה את זה מן הסתם היו כוונות טובות, ואין סיבה לפגוע בה כך. ושוב, פשוט לא אהבתי את המילים "במיוחד לכל מיני כאלה פה" שנשמע כמו שיש לך איזה ידיעה שהיא ספציפית לא אמינה...
פתחימיסטר דום
גם לי זה קרה...ועברתי את זה...המלצ שלי רצייני בלי להעליב תלכי לטפל בבני נוער
חברה, די . די לבלבל את המח .אנונימי (פותח)
פשוט מאד . מ ס פ יק .אנונימי (פותח)
לא אולי , ולא בערך ,

לא נותנים מספרי טלפון ולא מבקשים להתקשר , לא בפורום ולא באישי . נ ק ו ד ה .

ואני אתן השוואה:

אין מצב שבנות נוסעות לבד בטרמפים . פשוט אסור ,

ואז יש את המתחכמות:
מה יקרה?
זה בסדר , זה רק מרחק קצר.
יש לי גז מדמיע.
אני גיבורה.
יש לי חגורה שחורה בקרטה .
וכו' וכו' וכו' .

כל בחורה שניה שאני מכיר , נפגעה מינית בטרמפ .
וגם חברות שלהם.

דוגמא:
1.מישהי עלתה בגולן - ליד הבית שלה (אבל בצומת ראשית ) למישהו שנראה יהודי , עם אוטו חדש , ושהם הגיעו לצומת שבו היא היתה צריכה לרדת , הוא פשוט לא עצר . הוא היה ערבי בכלל וכו' , בסוף היא קפצה מהאוטו בזמן הנסיעה , אחרי ש...

2.שתי בנות שנסעו יחד בטרמפים , לקראת ערב , בשלב מסוים האוטו נעצר בצד הדרך - תקלה טכנית . מה עושים ? מקום מרוחק , לא עוברים שם הרבה.. בסוף הנהג שלף אקדח , ואמר , מה אם הייתי מבקש מכן להתפשט?

3.נסיעה בטרמפ עם רכב 4X4 , הנהג החליט לסוע דרך השדות לקצר ... הנהג היה יהודי . ולא היה נראת שום בעיה , תמים לחלוטין ,במזל זה נגמר רק בהטרדה מינית .

את כל הסיפורים כאן שמעתי מבנות , ואני בטוח שעדיין לא סופרו כל הפרטים ?

אז בכלל צריך לשאול אם לסוע בטרמפים ???

האם מותר להתקשר לטלפונים שנותנים כאן בפורום??
זאת בכלל שאלה ?

בטוח שלא!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ומספיק לבלבל את המח.

נשמרתם מאד לנפשותיכם - זאת לא המלצה .

וזה יעזור לי?הודיה מהדרום
וזה יעזור לי?הודיה מהדרום
תגידו אנשים אתם לא קולטים שהיא עובדת עליכם בעינייםeliya
?!?!?
נראה לכם שהיא באמת שונאת את הקב"ה?
אנשים פה עובדים בעיניים!
מה נראה לכם??
למה נראה לך?הודיה מהדרום
אני באמת שונאת אותו. אחרי שהוא הביא לי שלל בעיות.
תראו איך היא מדברת...eliya
אין סיכוי.. אני השפוייה היחידה שפהה ששמה לב שהיא עובדת עלינו... תגידי מה שבאלך... אבל רק שתדעי שאסור להגיד דברים כאלה גם שאת עובדת עלינו!
מי עובד עליכם?הודיה מהדרום
אני באמת שונאת את הדת ואת מי שברא את העולם החרא הזה.
להודיה שיהיה לך בכיף לשנוא את העולם וכו'מכאל 2 3
תפסיקו..ארטיק
אם אין לכם משו מעודד ומועל להגיד אז אל תגידו...
ואליה... למה את חושבת שביא עובדת עלינו??
תגידי אפעם לא שמעת על כזה מצב?
גם לאבא שלך את ככה מתנהגת???? כאלו הוא איזה שרץרננוש!
עלוב?????

תתבישי!!!!!

יש לך זכות את בת של מלך!!!!!!!
תנצלי כל רגע שאת יכולה להגיד לבורא עולם: תודה שנתת לי לחיות!!!!!!!

ואת במקום זה מתנהגת כמו כופרת ואומרת שאת שונאת את הקב"ה?????

איפה הכרת התודה למי שנתן לך ת'זכות לחיות ולהיות בת של מלך שהוא במקרה הקב"ה יתברך שמו?????

השנאה שלך נובעת ממשו שקרה לך?? או שנולדת ככה???? או שפשוט את לא מאמינה שיש בורא לעולם????
ושב הפעם אני אומרת לך תתבישי יש ת'זכות לחויות ולהכיר תודה לה' תנצלי את זה!!!!!!!
את באמת בטוחה שאת שונאת את הקב"ה או שזה משו זמני שחולף לך ומתקיף אותך ברגעי יאוש?????
ואם היא לא חושבת שזה טוב לחיות וכו'?מכאל 2 3
נשמה, הוא נתן לי שלל בעיות.הודיה מהדרום
כשתהיי במקומי אז תדברי. אוקיי?
את צודקת אבל מה שאמרתי שיהיה לה כיף וכו'מכאל 2 3
זה בכלל שמדברים על זה כבר כמה חודשים

ואנשים כותבים תשובות שלא נראה לי חשבו על זה לפני שכתבו

ואת צודקת באמת זה לא בסדר מה שכתבתי ... האיתי צריך לכתוב אולי דבר שמעודד

סליחה

יופי..ארטיק
תקשיבו שנייה...
אתם חובים שככה הקב"ה רוצה שתתנהגו??
הוא אוהב את כל הילדים שלו ... לומשנה מה הם עשו..
וחוצמזה מה??
אתם חושבים שאתם בעולם הזה רק בשביל עצמכם?? רק בשביל להיות צדיקים ורק לדבר עם אנשים שהם צדיקים כמו שאתם ומי שקשה לו ומי שצריך עזרה ומעיז לבקש עזרה... אז ככה מתייחסים??כאילו שכול ימי שצריך עזרה הוא נהיהי פיתאום רשע.. מי שצריך עזרה זה לא אשמתו..
תגידי תודה שה' לא הביא ךלכם את הניסיון הזה..
אנחנו אמורים לקדש את שם ה' בעולם..זה הץפקיד שלנו כיהודים...
לא רק בשביל עצמנו ...לא רק בגלל שלנו טוב להיות יהודים..בשביל הקב"ה..כי הוא רוצה קשר טוב עם כול הילדים שלו ..לומשנה מי הם או איזה חטאים הם עשו...הוא רוצה את כולם!! זה הרצון שלו..
ואנחנו צריכים ללמוד מנו..הוא רוצה את כולם ..תראו אחרי חטא העגל...הוא סלח לנו!!
אנחנו צריכים ללמוד ממנו גם לירצות את כולם...אנחנו צריכים לרתות את מה שה' רוצה!!
ואם אנחנו אמורים לקדש את שם ה' בעולם ולעזור לאנשים להבין ולקרב את כולם לה' אז קל וחומר מישי יהודיה שצריכה עזרה!!
זה מזה לא יעזור לכועס..אני יודעת שאתם חושבים שאתם כאלה צדיקים ושזה חוצפה מה שהודיה אומרת ושהיא כופרת וכו' ושאתם כאלה צדיקים בגלל שאתם אומרים לה שזה לא בסדר..אבל באמת ..
זאת לא התגובה שה' רוצה...
ה' יהיה הרבה יותר גאה בכם אם תעזרו ..תדברו יפה..
ותחשבו שנייה מה המטרה??
אתם חושבים שה' יותר ישמח שאתם אומרים למישי פעם אחת שאסור ככה לדבר על ה'??
או שהוא מעדיף שידברו אליה יפה..וינסו לעזור לה??.
נראה לי שהוא מעדיף שינסו לעזור לה ..
היא מעיזה לבקש עזרה...אתם יודעים כמה קשה זה?
אתם חושבים שהיא שמחה עם המצב???
אוף יש לי כ"כ הרבה מה להגיד שזה אפעם לא יגמר..אז מי שעדיין לא הבין..
ֿשיפנה אלי במסרשי ואני אשמח להסביר...
ואני ממש מצטערת אם מישו נפגע...
ממש לא התכוונתי להעליב.....
צודקת 100%מכאל 2 3
דיברת אליי?הודיה מהדרום
דיברת אליי?הודיה מהדרום
דיברת אליי?הודיה מהדרום
דיברת אליי?הודיה מהדרוםאחרונה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך