על קריירה קמצנותאנונימי (פותח)

אני רוצה להציג בשינוי מסויים בכדי שאישי היקר לא יקרא כאן ויפגע חלילה מציאות די מיאשת שאני סבורה שהיא קשורה קשר בל ינתק ללקות מסוימת בשילוב משפחה ומקצוע .

בעלי האהוב אוהב מאוד את עבודתיו השונות כשכיר וכעצמאי וגאה מאוד על תרומתו הרבה לפרנסת המשפחה ולדעתי בצדק רב הוא רכש מקצוע בעמל של שנים וברוב כישרון . ( כמובן שזה בא על חשבון המשפחה בבעיות רבות ושכיחות כאן בפורום אך לא זו הנקודה ) . אני חשה שהאובססיה לעבודה הפכה את בעלי לקמצן מסוג מיוחד במינו . הוא כל כך מעריך את העמל על הכסף ( דבר שאני שומעת מפיו רבות ) עד כדי כך שהוא מחפש דרכים יצירתיות במיוחד להמנע מתשלום עבור מוצרים ושרותים באורח מביך מאוד שלא היה קים כאשר היינו זוג צעיר ולא אמיד במיוחד ... כך למשל הוא לווה ולא משלם , גורם לאבי הקשיש לרכוש עבורנו ועבור הילדים מוצרים שונים מעיתון ועד חבילות נופש  , נענה להזמנות ארוח בכדי לחסוך אוכל לשבת וכדומה .

כך יוצא ממכל הקריירה שלו יש לי רק בושות ועוגמת נפש . אין לי ספק שאם היה שכיר זוטר והיה פחות גאה בכספו מצבנו הנפשי , החברתי והמשפחתי במובן הצר והרחב היה טוב יותר .

אגב , אני שכירה במקצוע יוקרתי והמשכורת שאני מביאה הביתה די בה לבדה בכדי לפרנס ברווח משפחה בגודל שלנו ברמת החיים המקובלת בציבור הדתי לאומי . בדרך כלל אני משלמת בחשאי על "הפדיחות " של בעלי בעיקר בתחום ההלואות ללא כיסוי , "תעשו לי טובה תביאו מהסופר " וכדומה .

אני רואה ששפכתי את נפשי על המקלדת שאלתי ובקשתי איך אני מחזירה לאישי היקר פרופרציה נכונה בין פרנסה

לערכים אחרים ולמנוע מה"בנפשו יביא לחמו " שלו להשתלט לנו על החיים ולפגוע בסופו של דבר בכבודו .

אני לא יודעת איך לעזור לךיונה

אבל מה שכן אפשר ללמוד מתיאור המצב שלך, הוא שהכסף דוקא לא יענה את הכל,ולפעמים עודף כסף גם הוא גורם לבעיות.

לתשומת ליבם של אלו,כמוני, שהבעיות שלהם די הפוכות......

התיחסות לדליהאנונימי (פותח)
האם ניסית לדבר איתו על כך באוירה רגועה? להסביר לו עד כמה את מעריכה את השקעתו מצד אחד אך עד כמה לא נעימה לך התנהגותו החסכנית ( קמצנית בלשונך) מצד שני?
ללוות ולא לשלם זו חסכנות ?אנונימי (פותח)
אני לא מבינה איזה מקום יש לביטוי שיפוטי כזה " התנהגותו החסכנית (קמצנית בלשונך ) ביעוץ מקצועי ? את מצדיקה את ההתנהגות הזו ? הבנתי נכון ?

לשאלתך ניסיתי מספר פעמים וקשה . יש לו עמדה הדומה לשלך לפיה לא מדובר בקמצנות אלא בחסכון .

ועל כך אני בוכיה. האם הוא ואני עובדים כל כך קשה בשביל לממן את הוצאות הבית מהפנסיה של אבי או מטוב ליבם של חברים שלא עושים עניין מכמה עשרות שקלים של מוצרים בסופר ?

כנראה אני זקוקה ליעוץ נפשי דחוף אם גם הוא וגם יועצת מקצועית של אמונה חושבת שהוא חסכן ורק אני המטורפת רואה אותו כקמצן .

לפחות פקחת את עיני שלא לכעוס על אישי החסכן כנראה התנהגותו נורמטיבית בעיני סמכות מקצועית בעלת נסיון .
לדליהאנונימי (פותח)
לדעתי לא מדובר בחסכנות אלא בקמצנות ונצלנות לשמה.
אין בעיה שההורים יעזרו לילדהם בעיתות מצוקה,אבל לבקש מהם לקנות דברים בסופר זה מוגזם.
עצתי אליך (הלא מקצועית) לתפוס את בעלך לשיחה בנדון ולהבהיר לו שהתנהגותו אינה נורמטיבית(בלשון המעטה) ופוגעת בך קשות.

אופייני לעצמאייםיעל ל'
בעלי עבד תקופה כשכיר בשכר מינימום,

ואכן כמו במקרה שלך כאשר הוא הפך לעצמאי והתחיל להרוויח הרבה יותר, הוא הפך ליותר חרד לכסף,

לדעתי בגלל שהוא מרגיש את העמל על הפרנסה יותר חזק, והכסף הוא פועל ישיר של השקעתו בעבודה.
אני בקטעים מסויימים מאוד תקיפה בנושא הזה כמו
א. לא מלווים, אם יש כסף- קונים.
ב- לא מוותרת על קניית דברים מסויימים שאותם אני מרגישה שחובה בבית
ג- גם אני עובדת ולכן יש לי גם מה להגיד בנושא

הדבר לדעתי צריך להעשות מאוד בתקיפות, כי התנהגותו של בעלך מאוד לא טבעית, זו לא חסכנות וגם לא קמצנות, יש כאן בעיה נפשית
לדעתי הוא צריך יעוץ/טיפול פסיכולוגי.

בהצלחה
דליה שלוםאנונימי (פותח)
קראתי את תגובתך הנסערת וצר לי שאת מרגישה כל כך הרבה כעס וחוסר תמיכה מצדי. כשכתבתי חסכנות ולא קמצנות לא היתה מצדי כל כוונה שיפוטית אלא ההיפך הוא הנכון. ניסיתי לעדן במעט את הסגנון שלך מתוך עמדה שאם בעניני שלום בית עסקינן, מומלץ תמיד לעדן ניסוחים מה שאינו מדבר כלל וכלל על זיוף עובדות. אני מתנצלת אם נפגעת, אבל עמדתי היא שאם ברצוננו לבנות ולא להרוס, יש לכל מילה חשיבות ומשקל.
אכן קמצנותאנונימי (פותח)
אכן מדובר בקמצנות וזו לדעתי תופעה שמאפיינת עצמאים וכן תופעה שמאפיינת אופי מסוים של אנשים שחושבים שאפשר לנצל טוב לב של אנשים אחרים - אם הציעו לי אז למה לא לקחת??. אני מוכנה להתערב שאת זו שמעוניינת באותם מוצרים ופחות בעלך ולכן הוא למעשה אומר - אם היא רוצה את זה זה לא משהו שצריך לצאת מקופת המשפחה אלא שאבא שלה יקנה לה וכד'. אני חושבת שכאן תפקידך להגן על סובביך מפני נצלנותו ואף להבהיר לו שגם צרכיך הם צרכים ואולי לערוך רשימה של כל הדברים שנצרכים ע"י שניכם ולבדוק מה ניתן לקנות ומה לא. כל אחד יוותר באופן שווה על דברים שלא יעמדו בתקציב - כמובן מצרכים שאינם חובה ולא מצרכי יסוד. כנראה שיהיה לו קשה מאוד לוותר על צרכיו. וההבהרה הסופית היא שלא מקבלים נדבות מאחרים - לא משפחה ולא חברים. כל זמן שמשפחה מפרנסת את עצמה עליה לעשות זאת בכבוד ולא לבקש מהאבא לקנות עיתון - דבר שאינו יקר המציאות וניתן להשיגו בכל קיוסק במספר שקלים. מעניין דרך אגב האם האבא כזה עשיר שיפרנס אתכם? אני מתערבת שלא ומדובר פה בניצול הסביבה מתוך אטימות מוחלטת לסביבה.
עצמאיםמשה
חשבתי על זה פעם כשקניתי משהו בכמה שקלים בודדים. בעוד השכיר (או אפילו במקרה הקיצוני - החייל - מתחיל מ-350‎ לטוראי) "עובד" באופן כללי ומקבל משכורת מכובדת בסוף החודש. העצמאי מקבל כל שקל בנפרד ויודע להעריך אותו.

אם לשכיר (לרוב) אין כ"כ בעיה של שעות נוספות וכו', והכסף הוא די "תאורתי"-ממוחשב, העצמאי יודע שעוד שעה של עבודה קשה תביא לו עוד ... שקלים וכיוצ"ב.

לייעץ אני לא יכול, אבל להבין אותו אני יכול בהחלט.
אגב - מכאן גם בא הפיתוי לעבוד בשבתמשה
אם אצל שכירים מסורתיים הוא פחות או יותר לא קיים, אצל עצמאיים לא דתיים או מסורתיים שמעריכים את השבת מהצד המשפחתי שלה, קיים פיתוי אדיר לוותר עליה בשביל עוד כמה שקלים בבנק.
הוא צריך לקבל טיפולאנונימי (פותח)
את גם יכולה להסביר לו שחברים לא ישארו לכם. אני מאחלת לכם שלא תתצרכו למתנות בשר ודם אבל חו"ש בזמן אמת אתם תהיו לבד.
הייתה לי קרובת משפחה שניצלה את טוב ליבם של קרובי משפחה (אנחנו ראינו זאת כניצול) והיינו נחמדים עד שיום אחד כל קורבי המשפחה החליטו שאף אחד לא פותח להם את הדלת...
בהצלחה
Shosh
אפשר להבין את העצמאייםיעל ל'
אבל מה שמתואר כאן זו בעיה קלינית שצריכה טיפול , זה לא מצב נורמלי
הצעה לטיפוליונה

"השמר לך פן תשכח את ה' אלוקיך....ואמרת בלבבך כוחי ועוצם ידי עשה לי את החיל הזה.
וזכרת את ה' אלוקיך כי הוא הנותן לך כח לעשות חיל..."
(דברים ,ח,פרשת עקב)

בשורות טובות לכל בית ישראל !

תודה על התמיכהאנונימי (פותח)
מהתגובות אני למדה כי אין תמימות דעים לגבי הנורמטיביות שבהתנהגות אישי היקר . ושוב אני סבורה כי חסכן הוא מי שמחליט למעט בהוצאות ולחסוך ליום סגריר . הקמצן או הנצלן אינו מוותר על רמת חייו אלא מנסה למצוא דרכים לממן זאת לא מכיסו במקרה שלנו בכל מקרה בו אני מזהה זה משולם חזרה במישרין או בעקיפין מחשבון הבנק שלי כך שמשק הבית שלנו לא חסך מאומה מה שרק מראה שאין לנו כמשפחה שום צורך אמיתי במתנות אלו כמובן במקרים של ארוח , מתנות יקרות שניתנו בעקבות רמזים וכדומה אני חסרת אונים . אני מניחה כי המנחה המסורה והמלומדת בפורום ניסתה להגיב מהר בשעת לילה מאוחרת ולא קראה והפנימה את חומרת התופעה הרחוקה מלהיות חסכנות גרידא וניסתה את תרופת הסבתא לשלום בית לא לקרוא לילד בשמו . הבעיה שאין פורום בו יבינו אותי בפורום חילוני ישר הציעו לי להתגרש . חשוב להתיעץ עם אנשים לאו דוקא מקצועיים אבל שמבינים את התרבות והחברה שלנו .
גם לשלוח אותו לטיפול זו לא עצה הוא לא מכיר בבעיה . מה עושים ? איך גורמים לו להבין מעצמו שיש נושא לפתרון ?
דליה שלוםאנונימי (פותח)
מאחלת לך הצלחה וכל טוב בטיפול בבעיה המטרידה אותך
נראה שהפתרון מוטל על כתפיךאנונימי (פותח)
דליה יקרה,
כמו שאת רואה נראה שגם המנחה פה אובדת עצות אל מול הבעיה. נראה שהפתרון מוטל על כתפיך - עליך להבהיר לבעלך שאסור שמצב זה ימשך - עם כוס קפה או בלי כוס קפה. ואם באמת יראה שאין שינוי ואת לא יכולה לחיות במצב מביש זה - תמצאי את הפתרון המתאים לך בלי שיפגע במשפחתך חלילה (הכוונה להוריך) יש לשים גבולות ברורים עד איפה תגיעה הקמצנות בלי שתפגע בך.
לעניות דעתי הלא מקצועית בעליליונה
תפסיקי "לחפות" עליו.
תפסיקי לשלם במקומו, ותני לו להתמודד עם התוצאות של ההתנהגות שלו בעצמו.
אין ברירה אחרת.
ובמקביל תבהירי לחברים/קרובים שאת מתנגדת בכל תוקף ל"צדקה" שלא במקומה שהם נותנים לבעלך.

לדעתי, את רק תרוויחי מכך.

אפשרות אחרת, במצב של ארוח,לדוגמא:
תקבעי לעצמכם חוק:
כל משפחה שאתם מתארחים אצלה,מגיעה להתארח אצלכם בשבת שלאחר מכן.
את גם תרגישי יותר טוב, גם תחזקו את הקשרים החברתיים שלכם,
וגם -
אם באמת המניע של ההתארחויות אצל אחרים הוא קמצנות,
בעלך יראה מהר מאד שזה "לא משתלם"...

ושוב, תודה שאת מזכירה לי שהכסף גם גורם לבעיות ולא רק פותר אותן.

בהצלחה !
קורה.צחקן
ב"ה
אדם שעמל - מעריך את עמלו.

מצד שני - צרת רבים נחמת טיפשים.

לענ"ד - הכל מתחיל בלדעת שזה לא אתה אלא ה'.
אני לא מקבלתיעל ל'
אני לא מקבלתיעל ל'
אני לא מקבלת שתי התייחסויות שעלו כאן:
1. אי אפשר לגלות הבנה יתר על המידה, למרות שהמניע הוא ברור, אדם שעובד קשה מעריך יותר את עבודתו,
נכון, אבל כאן הבעיה היא ההתנהגות ולא המניע.

2. זו לא בעיה שאפשר לפתור על כוס קפה, זה לא יתכן שכל יועצי הנישואין למיניהם, ישלפו ישר את הנוסחה של תשבו, תדברו וכו'

אם את אומרת שאין סיכוי שהוא ילך לטיפול,
אז אני מסכימה עם ANI שכרגע זה עובר אליך,
תבהירי לו בצורה חד משמעית שאת לא מוכנה לקבל שני התנהגויות מסויימות שהכי מפריעות לך. לדוגמא את לא מוכנה לקבל בקשות מהורים, ודבר שני לא להלוות או לא לעשות זאת ללא ידיעתך.
שני דברים ברורים שתחליטי עליהם,
ולעשות זאת בצורה תקיפה וחד משמעית
יעל תודה על העצה ולעמי על חידוד החשיבות של ביטויאנונימי (פותח)
הואיל והשתכנעתי הערב שאין סיכוי שבעלי יכנס לפורומים כאן אני יכולה לשתף אתכן בכך שהערב שוחחתי איתו בהתאם לעצתה של יעל .

הוא היה בהלם ניסה להסביר שמדובר בחסכון וכו' אך הפורום היה סימולציה טובה לשיחה . בהתאם לעצתה של עמי לא נקטתי בביטויים עולבים כמו קמצן או נצלן אבל מאידך לא עשיתי לו חיים קלים והעמדתי אותו במקום .

כעת אני זקוקה לפרופרציות אוביקטיביות מבחוץ לקביעת הכללים בשני נושאים .

א. מתנות הורים - הגבול בין נדיבות לניצול .
ב. התארחות - אנחנו מאוד פופלריים בארוח במיוחד בלל העצות חינם שאפשר להוציא מבעלי וכדומה . איפה הגבול בין הענות לחיזור ?

הנכון הוא שאין אלו שאלות בנושאו של הפורום אבל הואיל ותמכתן בי עד כה וקשה לי לשטוח את הסיפור במקום אחר אודה על התמיכה .

ומבחינה מקצועית אני מפנה שאלה לעמי האם יש כיווני פעולה התנהגותיים אשר יסייעו לבעלי לחוש בנח עם הוצאות כספיות . התרשמתי היום מהשיחה שיש לו בעיה אמיתית להוציא כסף על פעולות שהוא חש שאין הכרח שיצאו מכיסו .וזה מה שיוצר אצלו את הטישטוש המוסרי ואת הקושי לזכור החזר הלואות קטנות .
לילה טוב לדליהאנונימי (פותח)
דליה לילה טוב
ראשית שמחתי מאד בשבילך לקרוא שהיה בך את העוז ושהעלית את הנושא לדיון בפני בעלך ושהפורום תורם לך ומחזק אותך. מעבר לכך אענה לך בפרוט בע"ה מחר, מאחר והשעה מאוחרת ומצב העייפות בהתאם...
דליה שלוםאנונימי (פותח)
ראשית לגבי הלקיחה מההורים, האם ההורים מרגישים מנוצלים כפי שאת מרגישה? אני שואלת זאת מאחר וייתכן והם שמחים לתת ובעלך אמנם מגזים לעתים במינונים אך ברמת העיקרון אולי זהו סידור שההורים אינם רואים בו פגם אלא הזדמנות לעזור לילדיהם.
שנית-לפי מה שאת מתארת הרי שלא מדובר אך ורק בניצול בזמן שאתם מתארחים מאחר ובעלך נדיב ביחס ובעצות המקצועיות שהוא נותן, כך שה"חשבון" אולי מתקזז. אין הדבר בא לאמר שאין צורך להחזיר ארוח, אולם גם פה שווה לבדוק האם חבריכם מרגישים כמוך.
מענין גם לבדוק מה היה יחס משפחת המוצא שלך לכסף ומה של בעלך. ישנם אנשים שהינם רגישים מאד בתחום וישנם שפחות וייתכן שעקב פערי גישות ביניכם-הנושא מתחדד.
מעבר לכל הייתי ממליצה לכם לערוך רשימה מסודרת של הוצאות והכנסות קבועות וכן לגבי מזדמנות ולסווג להכרחי מול מותרות. ( יש תוכנות לניהול משק בית). ייתכן וכלי עזר שכזה יקל עליכם תוך כדי מו"מ ביניכם, לצמצם פערים בגישות ובהתנהגות.
עלי והצליחי
הזדמנות להורים לעזור...אנונימי (פותח)
הזדמנות להורים לעזור לילדיהם - מאחר וכפי שהיא כותבת שניהם מרוויחים טוב כלומר אין להם צורך בעזרה כלכלית מהורים. הורים יכולים לעזור ברבה דרכים - לקנות מתנות כיפיות לילדים, לעזור בזמני לחץ בשבת - לשלוח איזו מנת אוכל שחוסכת בישול מדי פעם, לשחק עם הילדים אחה"צ - לקחת אותם לגינה וכד' אבל לא נראה שלקנות עיתון לשבת - שאפשר לקנות בכל פינת רחוב תמורת 10 ש"ח זה העזרה שהם זקוקים לה - זה ניצול במובן הפשוט של המילה!!!
עיצות מקצועיות שנותנים לחברים - זה לא דבר שאמורים לגבות עבורו מחיר. האם יחסי ידידות וחברות הם יחסי קח ותן?? אני לא הייתי רוצה כאלה חברים. לפעמים אנחנו עוזרים ולפעמים הם עוזרים לנו אבל לעשות חשבון - ארוח תמורת משהו בכלל?? אנחנו מארחים כשבא לנו ואנחנו יכולים ולפעמים אחרים מארחים אותנו אבל לא בגלל שארחו אותנו אלא בגלל שכיף לנו ביחד. ובטח שלא תמורת עצות מקצועיות?!
לדעתי הכלל הכי בסיסי הוא:אנונימי (פותח)
אין ללוות ולא לשלם!!!
זה לא קמצנות, זה ממש גזל!
כנ"ל אם החברים הולכים לקנות עבורכם בסופר, אתם חייבים לסכם איתם מראש אם הם קונים לכם מתנה או שהם עושים לכם טובה שחוסכת לכם זמן, אך אינם מתכוונים לשלם עבורכם, אלא מצפים שתחזירו להם את סכום הקניה.
כך גם יותר קל להתחיל כשהגבול מאוד, מאוד ברור.

מתנות ההורים, וכן אירוח - אלו דברים שאנשים מראש מחליטים לגלות כלפיכם נדיבות, ולכן זה רק שאלה של מינון, נימוס וכדו'.
מרוב תסכול לקח לי שבוע לחזור לכאןאנונימי (פותח)
בשבוע שעבר אחרי שיחות כמתואר כאן כבר . החליט אישי היקר שהוא מראה לי שאינו קמצן והזמין חברים לביקור גומלין . נחמד לא ?

אלא שהוא הסיט את הנצלנות והקמצנות לכיוון אחר . ביום חמישי שעבר כאשר קפצתי לבקר את ההורים חיכו לי שם שקיות עם דברי מאפה , סלטים ופיצוחים . בעלי התקשר ועשה הזמנה ....באומרו " יש לנו הרבה אורחים שדליה הזמינה " להערכתי היו שם מוצרים בשווי 300 ש"ח ואין לנו בעיה כלכלית ברוך השם להוציא סכום כזה .

מסיבות שונות ( עוד נוכחים בבית שם וכו' ) לא יכולתי להתוכח ולשלם וסמוקה מכעס ובושה לקחתי את השקיות .

קשה לקרוא לבורקס קנוי מתנה או נדיבות . הבעיה אינה סדרי עדיפות בהוצאות כפי שהציעה כאן המנחה המלומדת . הבעיה שלנו היא סדרי עדיפויות בהכנסות לטעמי רק מיגיע כפים לא ממתנת בשר ודם ולא מהלואתם לדעתו של בעלי כל מי שמוכן לתת זה חסכון נקי .

לדעתי הוא צריך טיפול איך גורמים לו להבין שהוא בקטע הזה לא הכי נורמטיבי בעולם ( למדתי מהמנחה כאן קצת עדינות אחרת הייתי מכנה זאת בשמות אחרים ) .

לעצות חכמות אודה מראש .

מה עושים ?
דליה שלוםיעל ל'אחרונה
לדעתי, לפי מה שאת מתארת
בעלך פשוט צריך גבולות,
כמו ילד קטן שלא יודע בדיוק מה אסור ומה מותר,
והתפקיד שלך הוא להדריך אותו.לפעמים קצת בתקיפות,ולהציב את הגבולות שלך

יש כאן שתי בעיות:
1. אין לו שום בעיה לבקש טובות, ולדעתי בהגזמה
2. הוא לא מיידע אותך במה שהוא עושה

לכן פשוט במילים האלו להגיד לו:
"בעלי היקר , אדון X הנכבד
מרגע זה והלאה, אתה לא מבקש שום דבר מההורים שלי
ולא מאף אחד אחר, בלי ליידע אותי, זה ברור???"
"יש לנו הכנסות ואת הצרכים שלנו נמלא רק במה ששיך לנו - בלבד"

אין שום סיבה שבעולם שתרגישי כעס ובושה ממעשים שבעלך עושה,
היית צריכה להגיד לו את זה מייד לאחר המקרה,
אבל אף פעם לא מאוחר...ודחוף!!! אל תחכי לפעם הבאה!
יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך