לכל המעצבי גרפי נא להיכנס!!רות22

הגעתי למסקנה שאין בי סבלנות לעצב לאנשים כפי רצונם.

זאת אומרת שלפי זוית עין של מעצבת גרפית אני לא מסוגלת לעצב משהו לא מקצועי למרות שזו הבקשה של הלקוח.

לפעמים הלקוח רוצה לעצב כך וכך לטעמו זה יפה, לטעמי אני רואה פאק בעבודה. את שם הלוגו שלי אני לא יהיה מוכנה לשים.

רציתי לשאול אם גם לכם זה קורה, איך אפשר לעבוד עם לקוחות, ולנסות להיכנס לראש שלהם?

אתם מכירים את זה שהלקוח מבקש ממכם שתמתחו את התמונה  כי הוא רוצה אותה כמה שיותר בגדול? ואתם יודעים שאינכם יכולים למתוח כי יש בעיית פיקסלים!! הלקוח אהבל לא מבין!!!

אני משתגעת!!!

מוכר ;ועצוב...צחקן
ב"ה
אחרי חומש. או טו- טו- נוסע.
בהצלחה יצחקאראל
ושוב נצאה אל הדרך..עוגיפלצת
גם יוצאת עוד כמה זמן.
לצה יש פה כל כך הרבה אנשים עכשו?
או שאתם גרים ממש קרוב או שאתם לא באים-וחבל. לנו ולכם.
כל עמ"י מחכה לכם!!
וגם א"י, כמובן..עוגיפלצת
אשמח אם תפתחו בנפרד שרשור על חומשרות22
פשוט חשוב לי למשוע חוות דעת של מעצבי הגרפי.. שבינינו.
תודה וסליחה.
צודקת רות..עוגיפלצת
מצטערת ממש.
שיהיה יומטוב ורק בהצלחה.
זה נכון.. אבל חלקית לגמרי...אנונימי (פותח)
מצד אחד את צריכה לשמור על הסגנון שלך... אבל מצד שני את צריכה למכור דיי בשביל להחזיק מחיה...
כן גם לי בתור מעצב יש את הבעיה הזאת..

אבל מתי שהעצבתי את האתר של אמא שלי ואת הכרטיס הביקור שלה.. (שבדרך עגב מופיע באתר הזה)
אז כשישבתי איתי זה היה סיוט.. כל דבר הייתי מכין 10 פעמים עד שהיא מחליטה שהיא אוהבת את זה... והכי סיוט זה שהיא אומרת שנמאס לה.. (מתי שהיא לא חושבת שלי יותר נמאס נמאס..)

מכמה סיבות...
אחת.. בגלל שהיא אומנית אם ותק של יותר מ-30 שנה... ואני לא יכול כל כך לחלוק עליה..
שנית.. היא אמא שלי ומה אני יעשה... אי אפשר להתפוצץ עליה בגלל כיבוד הורים..

ועכשיו... יש לך כמה אפשרויות.. אחד..
לשבת אם הלקוח מראש ולסיים את הקטע שלו בשיחה אחת או שתיים וזהו...
ושנית...
אפשר פשוט להראות לא כמה דגמאות מוכנות (חובה לכל אומן שיהיה לו תיק עבודות..)
ושהוא יבחור מאחד הדומאות וזהו נגמר הסיפור...

ידידיה
נ.ב.
למה את לא רוצה להראות את הלוגו שלך?..
ידידיה-רות22
אני לא אפרסם את הלוגו שלי כשהעבודה עם טעויות..
אני ארצה להוציא עבודות עם איכות. ואז אסכים לפרסם את הלוגו שלי על העבודתי.

לא פשוט לשבת עם הלקוח ולהחליט כמה דק' מה רוצים כי בסוף הוא ישגע אותך שוב.
מנסיון שעבדתי עם זמרת אחת!!
כהה אני מבין אותך...אנונימי (פותח)
זה ממש לא קל.. הם חושבים שהם יודעים את הכל אבל לרוב הם לא יודעים הרבה... אם איזה זמרת ישבת?..

ידידיה
עוד דבר...צחקן
ב"ה להם עומד משהו בדמיון והם לא זזים ממנו.,אפילו אם אי אפשר בלי להסתבך הרבד. יצחק,חומש.
ברדלס אתה פה באתר נשמח שתעזור ביששור ההדורים באתרester317
ממש לא נכון...אנונימי (פותח)
הם חושבים שהם עומדים על דבר אחד.. אבל לא יודעים איך לבטות את מה שהם חושבים עליו... ואז כשזה סוף כל סוף בא לידי ביטוי אז הםם בכלל לא הציגו את זה כמו שהם רצו... ואז מתחיל עוד סבב.. והם משנים כל הזמן את מה שהם רוצים בגלל שבני אדם תמיד רוצים טוב יותר ממה שיש להם... זה הטבע של בני האדם... אז אם נעשה להם משהו אחד הם תמיד ירצו יותר טוב... השאלה היא איזה עיצוב ירצה אותם ליותר זמן כך שנוכל לסגור את העסק לפני שהם ירצו לשפר אותו שוב...

ידידיה
ידידה חג שמיח בשיפורים התמלילנים כותבים תמיד משניםester317
כי תמיד יש מה לשפר,משקל חרוזים,למי שכותב בחרוזים,מילים יותר איכותיו,זה לא בא במכה אחת,התחלה נחמד, ליוצר, לאחרים יכול להיות נפלא,ואז מגלה התמלילן ששגה, או מילה יותר יפה, אין סוף לשנות בשירה למען איכות,בכל אופן אצלי.
ידידיה, זו שאלה רלוונטית?אגם-כנרת
"עם איזו זמרת ישבת?"
תמהני
הוא רצה לדעתצחקן
ב"ה
כ
כדי לראות את התוצאה בסופו של דבר.
אני יכולה לשלוח לו באופן אישי.רות22
הוא לא אוהב מסרש בגלל פאשלה של משה בFFצחקן
אני מכיר את הבעיה מצידה השנימשה
לא הצד של הלקוח, אלא את הצד של המתכנת, שלא יכול תמיד לבצע את כל מה שהמעצב רוצה ממנו משיקולי ביצועים, קוד, GUI ואחרים.

והמעצב לא מוותר...
חים קשים.צחקן
אני גם מכיר את זה מהצד הזהקטיף שנית
כשהמעצב הוא אחיך
מה עשית איתו אי פעם?צחקן
איתך לא עם משהקטיף שנית
אה, חשבתי אח שלך... צחקן
ב"ה
קורה.
לא מבין? אז תסבירי לו....איתן6
את עובדת עם פוטושופ?
לא מבין? אז תסבירי לו....איתן6
את עובדת עם פוטושופ?
איתן6- אני עובדת עם 2 תוכנותרות22
פריהנד ופוטושופ.
אני יכולה להסביר ללקוח הוא מוכן להקשיב אבל אחרי שזה יוצא מההדפסה או שהוא רואה את העיצוב על המסך הוא יישנה.

היתה זמרת אחת עבדתי איתה לא משנה מי זו. היא בקשה שאעשה לך עטיפה לדיסק שלה. עד שעיצבתי לה והשקעתי לה ביקשה לשנות הרבה דברים כל העצוב שלי הלך.. התאכזבתי.

ולא תגידו שהעיצוב שלה היה יפה.. הוא היה מכוער!!!
מכירהפליץ
וחבל... אבל אני לא עושה את זה בתור ג'וב, יותר בשביל הכיף. לא שלא קיבלתי הצעות, בעיקר על הציורים שלי, אבל אני מעדיפה שלא למכור. אבל לא מדברים עליי כאן. ניסית להסביר ללקוח הכי שאת יכולה? אם הוא עדיין כדברייך, אהבל, ולא מוכן להפסיק להיות ראש בקיר, אז זבש"ו, שלא יקבל עבודה הכי מקצועית. את לא חייבת לשים על זה את הלוגו שלך... איך דוד שלי אומר - העיקר שיעוף לי מהנוף...
פליץ! אדם עם ראש בקיר לא רוצה להבין בעיה שלורות22
וכמו שאני אומרת אני לא שמה את הלוגו שלי.
ודוד שלך צודק! הוא מעצב גרפי?
לא, הוא עורך דין... ^^פליץ
אבל גם אצלו יש לקוחות בעייתיים לפעמים (;
פליץ עושה עבודה נפלאה / איכפת לך הטעם של?אסתרהצלחהester317
רות, החתימה שלך אומרת המוןאגם-כנרת
יקירתי, כשעובדים עם ציבור, ואין זה משנה באיזה תחום, אנו נדרשים לסבלנות אין קץ.
הדבר הראשון בעיני הוא להשתדל לראות כל אחד כשווה לי, ולא לחשוב, גם לא להרהר בלב, ובודאי לא לאמר על לקוח שהוא "אהבל", ובכלל, על שום אדם. כי כמו שההוא אהבל, כל אחד מאיתנו הוא כזה בפינות שלו. בעיני זו יוהרה לאמר על אחר שהוא 'אהבל' רק בגלל שהוא לא קלט מה שהסברתי לו בפעם העשירית, (והאמיני לי שאני מסבירה לעיתים 22.5 פעמים אותו נושא).
איך הגעתי למצב שאני מסוגלת להסביר 22 פעמים? (ואני עושה זאת שלא מתוך שיפוטיות על חכמתו של האחר) פשוט מאד הבנתי, שגם אני לא מבינה, עם כל הכבוד לגדולתי רמת המעלה.
קורה, שכשפונים אלינו, יש לנו הציור המוכן בראש שלנו ביחס לנושא (ושוב, זה יכולהיות בכל תחום ולא רק בעיצוב), ולפעמים מרוב שאנו מעריכים את עצמנו, אנחנו לא ממש קולטים עד הסוף את דברי הזולת/הלקוח, וכבר רוצים לעבור לעשיה.
גם אם אנחנו שומעים אותו. צריך ממש להקשיב, ולא סתם, אלא מתוך אהבה, ומתוך רצון כן ואמיתי להתחבר לצורך שלו, לפחות לנסות. ואם לא הבנו, זו לא בושה, לאמר משהו כגון: "אני הבנתי שאתה רוצה כך וכך, האם הבנתי אותך נכון?" או: "אשמח אם תסביר לי שוב, אני רוצה להיות בטוחה שהבנתי אותך נכון". אותי לפחות עבודה עם ציבור מחנכת לסבלנות וסוֹבלנות.
(במדרשה שאני לומדת כמו שהזכרתי מתישהו, הם קוראים לזה "עבודת המידות", אהבתי את ההגדרה הזו, כי זה משאיר לי את המרחב לקבוע את המידות שלי, כך לפחות אני בדלותי מבינה, וסליחה שזה לא קשור לנושא).

רות יקרה, אני מתרשמת שאת אוהבת לעשות עבודות טובות, וזה ממש יופי וחשוב, אבל לפעמים לקוח מרוצה שווה לא פחות, אם זה מה שהוא רוצה.
כל מי שקורא את דברי, אנא קחו את הדברים למקום כללי, הן ברעיון והן בזמן, ואל תצטמצמו לכאן ועכשיו.

וכמו שאמרת רות בחתימה שלך "...הכל תלוי בך!"

ערב נהדר
כּנרת
כנרת..פלפלתי
בעיצוב אתה לא בא עם רעיונות פורחים באויר שנמצאים רק בראש -
אתה צריך להביא דוגמא - והיא צריעה להיות מושלמת.
זה שיקבלו אותה או לא- זה משו אחר..

ועבודת המידות- את צודקת לחלוטין.
כנרת,רות22
מרוצה מדברייך
באהבה רותאגם-כנרת
חג שמייח ומאיר לכולנו.

יישר כח עצום,כנרתיונה
כמו שכתבת,זה נכון לגבי כל דבר.
לעניות דעתי זאת "נוסחת הקסם" לחיים.ענווה.

חג שמח ,כשר ונפלא,כנרת.

ועוד משהו שקשור רק בעקיפין...
לעניות דעתי זאת גם "נוסחת הקסם" לזוגיות,לפני ואחרי החתונה.
לתשומת לב כל אלה שעניות דעתי מענינת אותם.....
יפה מאד כנרתאראל
סתם שאלה מישהוא החליט לפרסם רק צילומים ?אראל
חן חן יונה,אגם-כנרת
אז את אומרת שזו נוסחה טובה גם לזוגיות - האם הבנתי אותך נכון יקירתי? בהומור מתגלגל כמובן
גמלך חג אדיר של התרוממות, אני מהזה מחכה כבבבבבבבר,
הגלים נושבים, האדוות רוחשות, השיחים מלטפים, מה עוד צריך, מה.

אהבה לכל
כּנרת
עוד חן חן?? |מתחרפנת|חמסית
ואני מתחנחנת.בת מלך
חְנוּנִית.עוזיה
חנונית...חמסית
משוחרר יותר בלי ניקוד...צחקן
זו הדרך הנכונהester317אחרונה
נשמע שהיה שווה פה פעםאני הנני כאינני

עם המפגשים בארגון @פסיפס 

מי יכול לספר?

מי יקום ויעלה את הדברים באוב?

אולי אנחנו דור אחר?

CureTypes: Convenient Access to Quality Medicationdonaldjohn

CureTypes serves as your one-stop shop for all-encompassing health care answers. It offers a broad selection of pharmaceutical goods, and CureTypes aims to back your path to good health by supplying medicines designed to address various health requirements. CureTypes concentrates on providing top-notch dependable choices for patients ranging from antibiotics to antiviral drugs and treatments for long-term conditions. CureTypes has a user-friendly platform that makes ordering medicines simple and hassle-free guaranteeing prompt deliveries to meet all your healthcare demands.

האמת.אנונימי (פותח)

זה היה יום שבת קייצי, ואני, כהרגלי זה קצת יותר משנה, הלכתי לבקר את זקן בית הכנסת הבודד בביתו. בדרך הקצרה שהיתה לי הפשלתי את שרוולי חולצת השבת הארוכה, שקבלתי על עצמי לכבד בה את השבת כדמותו של אבי, תוך שאני מנסה לסדר את הרעיונות שאומר לר' מאיר הזקן, לפשטן קמעא מהעופפות המופשטת המאפיינת את דברי התורה של בחורי הישיבות הגבוהות בציבור.

כשהגעתי הוא כבר המתין לי בחוץ, רכון, בעל כורחו, על ספר התהילים הישן בתוך כסא הגלגלים שלו. "שבת שלום ר' מאיר! מה שלומך?" אמרתי סקול רם, בעודי כופף אליו את קומתי כדי שיוכל להביט בפני ולזהות אותי. "או! או! שבת שלום!" קרא בשמחה, "מה שלומך? בא שב.." 

"כן כן, מיד" השבתי ושלפתי כיסא מערמת הכסאות שניצבה ליד. "תקרא למטפל שיביא כמה עוגיות וקולה, יש במקרר" הוא אמר לי, מניח באיטיות את ספר התהילים על השולחן שלידו והחל לסובב את כסאו אל עבר כיסא הפלסטיק שהצבתי בסמיכות. "זה בסדר, אין צורך", השבתי לו, "אולי אתה רוצה שאביא לך קצת קולה? או סודה?" 

"לא, זה בסדר, לי יש מים", הוא הורה לי בידו הגרומה אל הבקבוק עם הקשית שניצב על השולחן לא רחוק ממנו. "מה שלומך?" הוא שב ושאל, "מה שלום ההורים? ב"ה אבא שלך אדם טוב, כל שבת  הוא אומר לי שבת שלום ושואל איך אני מרגיש.."

"ב"ה" אני משיב, "השבח לאל, הכל בסדר, כולם בריאים". הוא מהנהן קלות בראשו כאומר 'ב"ה'. "באו לבקר אותך השבת?" אני שואל, "אולי הבנות? או שלום?"

"כן, כולם הגיעו בערב שבת, היה יפה מאוד" הוא משיב בשמחה, "שרו, והיה אוכל טוב..."

"איזה יופי" אמרתי בהקלה, "כל הכבוד להם שהם כולם באים". "כן כן" אמר, ואז נזכר ושאל "איפה היית שבוע שעבר? בישיבה?"

"כן ר' מאיר, צריך ללמוד.." עניתי כמתנצל. "כמובן", אמר, "אבל זה בסדר, יש בחורה חכמה שבאה לבקר אותי, יעל. איזה חכמה היא, לומדת, משקיעה, וגם אומרת לי דברי תורה על פרשת השבוע..."

מעניין, אני חושב לעצמי, זה חדש... מי כבר מכיר את ר' מאיר בשכונה ובא לבקר אותו? בטח מדובר על מישהי מבוגרת שבאה לדבר איתו. כבר יצא לי, בזמן ששהיתי במחיצתו של ר' מאיר, להפגש עם אחת מן השכנות לשעבר שגרו לידו ובאה לשוחח עימו קצת ולהפיג את בדידותו.

"איזה יופי" אמרתי לו בקול מעודד, והתחלתי לדבר על מעלת החסד מן הדברים שלמדנו לאחרונה בנושא מן הגמרא במסכת שבת. במהלך הדברים, כהרגלו, ר' מאיר הפסיק אותי בסיפורים על העבר ועל משפחתו, כשהוא מידי פעם מזכיר את אותה 'יעל' שבאה לבקר אותו מידי פעם, ומאבד את ההקשר של דברי הקודמים.

ולפתע, מאחורי גבי נשמעת חריקת שער הברזל, ואז קול צעיר קורא "סבא מאיר! מה שלומך? התגעגעתי אליך!" וכבת בית, בחורה צעירה שנראית קרוב לגילי, שולפת כיסא פלסטיק נוסף וממקמת אותו מצידו הנוסף של ר' מאיר הזקן. "או! יעל! מה שלומך? מה שלום ההורים?" פתח ר' מאיר בשמחה ופנה אלי "זו יעל שסיפרתי לך עליה".

"נעים מאוד.." אני מסביר לה פנים, והפנים שהוסברו אלי חזרה מוכרות לי מאיזה שהוא מקום. "אתם מכירים?" שואל ר' מאיר. "כן," מיד משיבה יעל, "היינו יחד בסניף, אתה עומר נכון?"

ואני מתפלא. לא הייתי דמות שאמורים להכיר אותה משם. "אמת". "היית באמצע לומר כמה דברי תורה נכון? תמשיכו בבקשה" אמרה בנימה קצת מתנצלת. "ר' מאיר סיפר לי שאת גם אומרת לו דברים על הפרשה מידי שבוע, אז בכבוד", די מיציתי את מה שהיה לי להגיד, הרהרתי.

"לא לא, תמשיך, זה באמת לא משהו רציני, אני רק קוראת לסבא מאיר קצת מהחומש ומסבירה.." היא משיבה. דליתי עוד איזה רעיון במחשבתי והתחלתי לומר אותו, ולאחר כמה רגעים ר' מאיר הפסיק אותי ובאופן מפתיע אמר "אתה יודע, יש לה משפחה ממש טובה, אנשים טובים, וגם חכמה – אולי תצאו יחד?"

באותו רגע נאלמתי דומיה, ולפני שהספקתי להיות מובך כדבעי, היא הזדרזה ואמר "תודה סבא מאיר, אבל אני כבר נפגשת עם מישהו.." התעשתי וקצת שחקתי על הסיטואציה, מנסה לחזור אל הנושא הקודם עליו דברתי לפני רגע. בינתיים ר' מאיר מפשיל את שרוולו ומביט אל שעונו המיוחד, שסימניו באותיות עברית חילוף המספרים "כבר צריך לצאת לבית הכנסת" הוא אומר וקורא למטפל, תוך שהוא מגדף אותו קמעא.

ליווינו את ר' מאיר לבית הכנסת, ולפני שנכנסתי אחריו גם אני, פניתי אל יעל וחזקתי אותה על ההשתדלות לבוא לשוחח עם ר' מאיר, תוך שאני מתפלא איך ומניין היא מכירה אותו. היא סיפרה לי שלא מזמן סבתא נפטרה ממגפת הקורונה שפקדה את העולם, וכשעברה ליד ביתו כאשר באה לבקר חברה שגרה בשכנות, ראתה אותו כשישב בחוץ והחלה לשוחח עימו. כשסבתא היתה בחיים היא היתה דואגת לה ובאה לבקר ולשוחח בקביעות, ועתה השיח הזה חסר לה, כך שהיא שמחה שפגשה את 'סבא מאיר'.

הנהנתי ונפרדתי ממנה לשלום, נכנס לתפילת מנחה של שבת בבית הכנסת הספרדי, מהרהר בסיטואציה המוזרה. ומאז, על אף כל הבחורות שיצאתי איתן לפניה ואחריה – היא לא יוצאת לי מהראש.

העלה לי חיוך.כְּקֶדֶם

ובאמת מעורר השראה

תודה על זה

...אנונימי (פותח)אחרונה

היא התחתנה לפני שבועיים. מזל טוב.

היושעלמת חן

היה פורום של שירים נכון? אני לא טועה..

אממ מחפשת בלי קשר צילצול של השיר אם תבנה של בית ,של איתי דוד אם למישהו יש

תודה

את מכוונת אולי לפרוזה וכתיבה חופשית?אנונימי (2)
לאעלמת חן
היה פורום שנקרא שירים, אני כמעט בטוחה בזה
יש את זה:כי קרוב.
עבר עריכה על ידי כי קרוב. בתאריך י"א בשבט תשפ"ד 08:17

פורום שירים

הוא נטוש למדימבולבלת מאדדדדאחרונה

עדיף בפורום אחר (צלילים ומוזיקה, או גיטרה)

ואפילו בצמע הגיוני יותר שיענו לך על זה...

תמיד זוכרת אותך, לא צריך חודש או יוםסתוית סימה

בס"ד

חודש המודעות הגיע ככה אומרים,

לידות שקטות בלי קול, ככה באוקטובר פתאום,

אני רושמת לך תינוקות שלי, שככה תישארי לעד,

על חיים שהגיעו בשקט, בתוך סערה גועשת,

בחדר לידה במקום שבו יש כל הזמן חיים,

פתאום את המוות פוגשים,

עברו 5 שנים מאז,

רציתי להגיד לך שאני זוכרת אותך, בדיוק כמו שהיית,

יפת תואר שקשה לתאר,

זכיתי בך ל9 חודשים קסומים, להרגיש אותך עמוק בפנים,

בלב שלי תהיי תמיד, מחכה לך כבר שתחזרי,

אומרים שתקומו ראשונים בתחיית המתים, כי אתם טהורים,

לא חטאתם בכלל ככה אומרים,

אחרי קבורתך קברתי גם את אבי, את בטח יודעת הוא לידך,

הרי הוא סבך,

הרגשתי שהעצב גובר עליי, לקחתי את התהילים ביד,

והלכתי להדליק נרות לשבת,

אמרתי לחוקר ליבות וכליות שלח לי נחמה בקרוב,

ופתאום הם הגיעו בלי שהתכוונתי, אוליי ככה כיוונתי,

שתי נשמות חדשות הופיעו, תאומים מבלי שציפינו,

אמרתי תודה רבה לבורא עולם, תודה שהראת לי שאני יכולה,

לאסוף את השברים ולקום, להתמודד עם לב שבור,

לחבק את האמונה בבכי של שמחה,

את , את התיקון שלך סיימת, הוא היה שלם ומיוחד,

אנחנו פה למטה מנסים לתקן את עצמנו, לחבר את החלקים שנותרו בחיינו,

ולהאמין שאת שלמה, ומתפללת עלינו,

אני אוהבת אותך בדיוק כמו שהיית, זכיתי בך לעולמים,

מחכה לך שתחזרי , עד שיבוא משיח יקירי בקרוב,

תודה שלמרות הכל בחרת לרדת בשבילי,

ותודה אבא, תודה שבחרת בי .

...אילת השחראחרונה

כמה עוצמות יש בך.

נגעת בי ממש.

ואיתך בתפילות ובייחולים ובתודות לבורא עולם.

🤍

טוב, פה בטח אין אף אחד שמסתכל, ובכל זאת..אני הנני כאינני

אנחנו מנסים להקים לתחייה את פורום "צלילים ומוסיקה" - נגנים ויוצרי מוסיקה יקרים וחביבים! נשמח שתצטרפו אלינו!!

מוזמנים להתחיל בשרשור הכירות החדש שהכנו לכם, שם תתודעו לעוד כמה דברים אנחנו מכינים לכם!

🎵🎶 שרשור היכרות תשפ"ד + עדכון! 📢📣 - צלילים ומוסיקה

בברכת "הזורעים בדמעה ברינה יקצורו" - המנהלים החדשדשים!

ב"ה, בהשגחה אלקית, עכשיו כבר לא כ"כ מפריע לפרסם.אני הנני כאינני

האם את חושבת עליי כמו שאני חושב עלייך?

האם מה שאמרתי לך מסיח דעתך בתפילותייך?

האם את האחת? האם זו אהבה עיוורת? 

איך בכלל אדע, אם לא חוויתי מעולם אחרת?

איך אעבור את המסע הזה בלי שום חרטות?

איך אהיה שלם עם אלקים על אף ההסתרות?

תם, ועוד אשלים עם זה.

מה זה לדעתכם יוצר טוב?yaeli1989

מתעניינת איך לדעתכם נוצר יוצר מעולה?

אולי יעניין אותך