בס"ד
היי, אני ילדה מאזור המרכז ואניבת 16 וחצי...
יש לי (כמו כל אחד בעולם הזה...) בעיה.. 
אני מדריכה בבנ"ע, שבט הרא"ה, ויש לי חניכה שאבא שלה מת (ואני מרשה לעצמי לומר "מת" ולא נפטר רק כי הוא מוסלמי...) ואמא שלה יהודיה (היא חיה...), יש לה אחות בת 12 נראה לי, ועוד אחות גדולה באימוץ, שהיא מעולם לא ראתה, עוד אח בחו"ל שגם אסור לה לראות אותו עד גיל 18, ההורים שלה לקחו סמים, עישנו ואבא שלה מת ממנת יתר...
פחות או יותר נראה לי שהסברתי את הרקע שלה...
עכשיו.. היא באה אלי ואומרת לי כל מיני דברים כמו "חבל שנולדתי, אני בכלל לא רוצה לחיות..." היא לא ממש מאמינה בה', תבינו שהפעם הראשונה שהיא התפללה 18 הייתה השנה כשהיא באה לסניף, אין לה מושג מה זה יהדות (ע"ע "מה זה הבדלה??"), היא אומרת שהיא מפחדת להתחתן עם יהודי כי אז הצד של אבא שלה ישנאו אותה, כנ"ל לגבי ערבי... היא ילדה ממש שמחה (!!!!!) אבל בלב אני חושבת ש... ההפך.
בבית הספר ילדים שונאים אותה, צוחקים עליה, בגלל כל הילדות הקשה שהייתה לה היא מעולם לא ללמדה בצורה נורמאלית, היא די מתקשה עכשיו בלימודים (היא בהקבצה ג' במתמטיקה ואנגלית, היא בקושי קוראת וכו'...)
ואין לי מושג איך לעזור לה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אני מרגישה שיש לי "חיוב" להחזיר אותה בתשובה, לגרום לה לדעת מה זה יהדות ולהחזיר אותה לאן שהיא שייכת, אבל באמת שאין לי מושג איך עושים את זה.
ניסיתי לספר לה על אברהם אבינו ועל בית המקדש, אבל... לא יודעת, תנסו לחשוב שאתם לא יודעים כלום ופתאום איזה "משוגעת אחת" באה ומספרת לכם על קורבנות ושמקריבים בעלי חיים לאיזה דמות שלא נראת...
זה לא שאני לא מאמינה, אבל באמת שקשה לי להציג את זה בצורה שתראה לה קצת הגיונית...
מה לעשות??
אני אובדת עצות...
Korkinet22@walla.co.il