helpppppאנונימי (פותח)

בס"ד

היי, אני ילדה מאזור המרכז ואניבת 16 וחצי...
יש לי (כמו כל אחד בעולם הזה...) בעיה..

אני מדריכה בבנ"ע, שבט הרא"ה, ויש לי חניכה שאבא שלה מת (ואני מרשה לעצמי לומר "מת" ולא נפטר רק כי הוא מוסלמי...) ואמא שלה יהודיה (היא חיה...), יש לה אחות בת 12 נראה לי, ועוד אחות גדולה באימוץ, שהיא מעולם לא ראתה, עוד אח בחו"ל שגם אסור לה לראות אותו עד גיל 18, ההורים שלה לקחו סמים, עישנו ואבא שלה מת ממנת יתר...

פחות או יותר נראה לי שהסברתי את הרקע שלה...
עכשיו.. היא באה אלי ואומרת לי כל מיני דברים כמו "חבל שנולדתי, אני בכלל לא רוצה לחיות..." היא לא ממש מאמינה בה', תבינו שהפעם הראשונה שהיא התפללה 18 הייתה השנה כשהיא באה לסניף, אין לה מושג מה זה יהדות (ע"ע "מה זה הבדלה??"), היא אומרת שהיא מפחדת להתחתן עם יהודי כי אז הצד של אבא שלה ישנאו אותה, כנ"ל לגבי ערבי... היא ילדה ממש שמחה (!!!!!) אבל בלב אני חושבת ש... ההפך.
בבית הספר ילדים שונאים אותה, צוחקים עליה, בגלל כל הילדות הקשה שהייתה לה היא מעולם לא ללמדה בצורה נורמאלית, היא די מתקשה עכשיו בלימודים (היא בהקבצה ג' במתמטיקה ואנגלית, היא בקושי קוראת וכו'...)

ואין לי מושג איך לעזור לה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אני מרגישה שיש לי "חיוב" להחזיר אותה בתשובה, לגרום לה לדעת מה זה יהדות ולהחזיר אותה לאן שהיא שייכת, אבל באמת שאין לי מושג איך עושים את זה.
ניסיתי לספר לה על אברהם אבינו ועל בית המקדש, אבל... לא יודעת, תנסו לחשוב שאתם לא יודעים כלום ופתאום איזה "משוגעת אחת" באה ומספרת לכם על קורבנות ושמקריבים בעלי חיים לאיזה דמות שלא נראת...
זה לא שאני לא מאמינה, אבל באמת שקשה לי להציג את זה בצורה שתראה לה קצת הגיונית...

מה לעשות??
אני אובדת עצות...

Korkinet22@walla.co.il

לדעתיאנונימי (פותח)
לדעתי תסבירי לה לאט לאט דברים אם את רואה שהיא נתקלת בדבר שהוא אסור בהלכה אז תסבירי לה גודמא:היא הולכת אם חצאיות קצרות מעל הברך אז תגידי לה שאסור היא נוגעת בבן תגידי לה שאסור וגם תסבירי למה זה לא חוכמה להגיד לה ולא להסביר בערך למה וגם בעצם תסבירי לה את הרקע של המצוות למה אנחנו עושים את זה מה יוצא לנו מזה והכול....
שיהיה לך פווווווווווווווווווווווווווול בהצלחה!!!
אמממאנונימי (פותח)
היא במצב שהיא בכלל לא יודעת מה זה צנוע ומה לא...תחשב/ישלא היית יודע/ת כלום על יהדות ופתאום מנחיתים עליך "אסור אסור ואסור..."
נראה לי שהיא תברח...
חוצמיזה, אני מוצאת את עצמי לא יודעת להסביר דברים פשוטים (לכו תנסו להסביר לאדם שלא יודע מה זה יהדות על קורבנות ועל משיח, על העולםהבא ועל גן עדן וגהינום....)
מקווה לעזורצביהודה

לגבי חניכה שלך לדעתי יש דרך אחת לקרב אותה ליהדות להרחיק אותה מהצד הערבי מממילא האבא לא חי שלה והלתחיל להביא אותה אליך הביתה לשתף את הורים שלך בענין עד שהיא תרגיש בנוח לבוא אליכם ורק אחרי שהיא תרגיש בנוח תקחי אותה תספרי לה סיפורי יהדות כל פעם תתני לה קצת וככה תקרבי אותה
טובבבאנונימי (פותח)
דבר ראשון אני בת ...חח...
דבר שני לדעתי צביהודה ממש צודק תביאי אותה הביתה שלך הרבה פעמים בימי חול ואז היא תרגיש ממש בת בית אצלכם ואם את יכולה תביאי אותה גם ליל הסדר שתראה כמה זה כיף וכמה זה נחמד ולאט לאט תנסי לקשר דברי חול לדברים שקשורים לתורה....
מקווה שהבנת!!!!
ושוב בהצלחה!!!!!!!
עצה חשובהאנונימי (פותח)
דבר ראשון, בקשר לעצות הנ"ל, כדאי לזכור שמדובר בילדה עם אב מוסלמי. מה שהצעתם נשמע יותר מתאים לילדה עם רקע חילוני שנועד לקרב אותה.

זה אולי פתרון התחלתי ולבינתיים, אבל לענ"ד צריך משו שיפתור את הבעיה מהשורש, זה ערבים!

את יכולה לפנות לארגון "יד לאחים". זהו ארגון שעוזר לנשים יהודיות שהתחתנו עם ערבים. אמנם היא (האם והבת) לא נמצאת בכפר ערבי, שזה רוב המקרים שהם מטפלים בהם וגם האבא הערבי כבר מת. אבל בכל מקרה שווה לנסות.
ואו......טלי'ה
בס"ד
לדעתי לבוא בגישה של "באו נחזיר אותה בתשובה" זאת לא בדיוק הדרך הנכונה.
הילדה הזאת באמת עומללה וצריך לפתור את הבעיה מההתחלה!
מה שצביהודה הציע זה רעיון טוב אבל טלוי קצת בגיל שלה גם. תזמיני אותה אליך. תדברי עם עוד חניכות שגם יזמינו אותה. וחוצ מזה אני חושבת שזאת בעיה שצריך להפנות לרווחה, חעובדת סוציאלית או כל אירגון אחר. זה בעיה שאת לא בטוח תצליחי להסתדר איתה לבד!
ונכון שחשוב להחזיר אותה בתשובה אבל עדין לא הזמן לדעתי ובטוח שלבוא ולהגיד לה שאסור לעשות כלום זה לא במקום!
יישר כוח עצום ובהצלחה!
מי אמר שההורים שלה (המדריכה ) רוצים בכללאפוש
שמישהי מוסלמית תסתובב להם בבית...
לפי דעתי שתנסה לשלוח אותה ליועצת או משהו...אבל שלא תתקרב יותר מידי...
זה יכול להיות מסוכן למדריכה...
כבר שמענו על מקרים של רצח...חס וחלילה..
היא לא ערביה, ו"יד לאחים" מתאים...אוסנתאחרונה
לפי דעתכם:שמיניסט באמ"ש
האם צריך להקים תנועת נוער בגרעין שנכנס לתוחמת הצפונית ב"רצועת עזה"?
הנחשון יוצא לטיולים עם כל הסניף?אנונימי (פותח)
תלוירעות שרהאחרונה

בנטיעות וכזה נראה לי שכן

במחנה יש משהו נפרד

אני צריכה פעולה פיגוזית על תפילהאחי אהוביה

יש למישו אולי?

קצת יותר פרטים, גברת תותחיתימח שם עראפת

לאיזה גיל, איזה חלק שקשור לתפילה?

אשמח גם..אנונימי (2)

כיתה ד..

על החשיבות של להתפלל מנחה בסניף..

אצלנו אחרי המפקד כל שבט מתפלל לבד והרבה חניכות לא ככ שותפות במקרה הטוב יושבות בשקט במקרה הרע גם מדברות ואז יוצא שמי שמתפללת כביכול מפסידה כי היא לא בענינים.

רוצה פעולה מפוצצת כזאתי על תפילה ולמה חשוב שיגרה אותם להתפלל..

לכיתה ואחי אהוביה

חלק ממערך בת מצוה

באמת להעביר להם את ההרגשה שתפילה זה לא עול, זה לא עוד משימה מעיקה שצריך לסמן עליה וי.. 

צ'אט ג'יפיטיזיויק

להלן מערך שיעור של חצי שעה בנושא תפילה, המיועד לנוער דתי בכיתה ו' ומחולק לשלושה חלקים של 10 דקות כל אחד. המערך מותאם לגיל ולרקע הדתי של התלמידים, תוך שימוש בשפה פשוטה ופעילויות קצרות וממוקדות:

חלק ראשון: פתיחה והיכרות עם הנושא (10 דקות)

מטרה: לעורר עניין ולחבר את התלמידים לנושא התפילה.  

דקה 1-2: שאלה פותחת  

שאל את התלמידים: "מה אתם מרגישים כשאתם מתפללים? משהו מיוחד או אולי משהו שקשה לכם בזה?"  

תן ל-2-3 תלמידים לשתף בקצרה (30 שניות לכל אחד).

דקה 3-5: סיפור קצר  

ספר סיפור קצר על חנה מהתנ"ך (שמואל א', פרק א'): "חנה התפללה בלב שלם לבקש בן, והתפילה שלה הייתה כל כך חזקה שהיא ממש דיברה עם ה' כמו עם חבר."  

שאל: "מה אתם חושבים שהפך את התפילה שלה למיוחדת?"

דקה 6-10: דיון קצר  

שאל: "למה לדעתכם חשוב להתפלל? מה זה נותן לנו?"  

עודד תשובות כמו: קשר עם ה', שקט בלב, תחושת תמיכה.

חלק שני: הבנת התפילה דרך פעילות (10 דקות)

מטרה: להמחיש את המשמעות של התפילה בצורה חווייתית.  

דקה 1-2: הסבר קצר  

אמור בצורה פשוטה: "תפילה היא כמו שיחה עם ה'. לפעמים אנחנו מבקשים, לפעמים מודים, ולפעמים סתם רוצים להרגיש קרובים."

דקה 3-8: פעילות קבוצתית  

חלק את הכיתה ל-3 קבוצות קטנות.  

תן לכל קבוצה משימה:  

קבוצה 1: כתבו 3 דברים שהייתם מבקשים בתפילה.  

קבוצה 2: כתבו 3 דברים שהייתם מודים עליהם.  

קבוצה 3: כתבו 3 דברים שמרגישים לכם קרובים ללב בתפילה (למשל: שיר, מילה או רגע).

כל קבוצה מקבלת דף ועט, ויש להם 5 דקות לעבוד יחד.

דקה 9-10: שיתוף מהיר  

נציג מכל קבוצה משתף בקצרה (30 שניות לקבוצה).

חלק שלישי: סיכום וחיבור אישי (10 דקות)

מטרה: לעזור לתלמידים לקחת את הנושא איתם ליום-יום.  

דקה 1-3: דבר תורה קצר  

אמור: "בתפילה אנחנו לא רק מדברים, אלא גם מקשיבים. כמו שכתוב בתהילים 'קרבת אלוקים לי טוב' – כשאנחנו מתפללים, אנחנו מתקרבים לה'."

דקה 4-7: פעילות אישית  

תן לכל תלמיד דף קטן וכתוב עליו: "כתבו משפט אחד שהייתם רוצים להגיד לה' בתפילה שלכם היום."  

תן להם 2-3 דקות לכתוב בשקט.

דקה 8-10: סיום מעודד  

אמור: "כל תפילה חשובה, גם אם היא קצרה או פשוטה. נסו השבוע להתפלל משהו קטן מהלב שלכם."  

סיים בשאלה: "מי רוצה לשתף את המשפט שלו?" (רשות, לא חובה).

הערות למנחה:

שמור על אווירה קלילה ומכבדת.  

התאם את הקצב לפי התגובות של התלמידים – אם חלק אחד מתארך, קצר את הבא.  

הבא דף ועטים לפעילויות.

אם זה בשבת קודש תעביר בעל פה.

בהצלחה!

חמוד אבלאנונימי (2)

מחפשת יותר פעולה עם משחקים שבסוף מתקשרים לענין התפילה פחות דיונים ושאלות

צריך משו עם נשמה 😉אחי אהוביה
כן ברור אבלאנונימי (2)

מנסיון כל הדיונים וכו לא ככ פועל הם צריכות לזוז חח

לאלא התגובה שכתבתי היתה לזו של @זיויקאחי אהוביה

אני ממש מסכימה איתך..

אה הבנתייאנונימי (2)
טוב אז אם את מוצאת משו אני אשמח שתעדכניאחי אהוביה
סגורראנונימי (2)
מה את מחפשת?אנונימי (2)

לאיזה כיתה?

לגמריזיויק
יש לי כמה חומריםאנוני-מי?
אז אני אשמחאחי אהוביהאחרונה
מכירים סניף בנע בירושלים שמחפש מדריכת חוץ?תורת חיים בעiז

חברה שלי מחפשת וכדאי גם סניף שהוא נורמלי ולא עכשיו ממש חילוני (סניף מעורב זה ממש אחלה)

מדשיותאנונימי (פותח)

טוב נושא קשוח אז ככה..

בתחילת ההדרכה היה לי ולמדשית שלי(נקרא לה א )בעיה עם עוד מדשית שלנו(נקרא לה ב) (אנחנו רביעיה). היה קשוח ממש. מלא אנשים התערבו בזה (הקומונרית, מהנוער ובכללי כל הצוות וכו)אומרת דוגרי הרבה מזה זה אני ומדשית א הגזמנו וחיפשנו אותה מלא ממש וכל דבר שעשתה הערנו לה ודווקא מדשית ב היתה בהקשבה וכיבדה ממש וממש השתדלה לשנות(מה שאני משה לב בדיעבד עכישו אז סתם הייתי חמה עליה ברמות לאיודעת להסביר למה). 

אחרי התערבות ודיבור הבעיה נפתרה(לפחות ככה אני ראיתי אתזה.) ביקשתי סליחה ושמנו את הדברים מאחורה.

עכשיו שמתי לב שמדשית א כל הזמן מעירה/ מחפשת את מדשית ב כאילו על סתם דברים היא איחרה טיפה כי אבא שלה במילואים ועזרה קצת בבית והיא עשתה פרצוף ואמרה לי אחכ שזה לא ניראה לה ובכללי על כל דבר היא מעירה מעקמת אף וכו.

עכשיו יש לי התלבטות אם להעיר לה ולהגיד לה כאילו היה מריבה את צודקת אבל שמנו תדברים מאחורינו תני לה קצת להוכיח את עצמה לא כל הזמן להסתכל בזכוכית מגדלת על מה שהיא עושה. או להתעלם ולראות מה יקרה ואולי להגיד לקומונרית

קיצור מקווה שיצא מובן מה אומרים?

תשחרר. לא בידיים שלךמשה
בכלל. אנרגיה של אנשים אחרים לא בשליטה שלך,סשום צורה. רק התגובות שלך.
כן אבלאנונימי (פותח)אחרונה

בסוף עכשיו לא כ"כ מרגישים את זה אבל אם זה ימשך זה יגיע למצב שהיה לפני כן שלא דיברנו המדריכות מלבד מי מכינה את הפעולה. מצב שבטוח לא רוצות להגיע אליו. אף אחת.

סיפור אהבה בסניף | עלילתי קצרElad Mukades

מצרף סרט קצר שעשינו, מסוקרן לשמוע תגובות ומחשבות שלכם עליו

במשפט - יוני המדריך, חותך את הקשר עם סיגל מבני עקיבא, בשם התחזקותו הרוחנית, אך מגלה שההתמודדות רק מתחילה. 

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש ארגון? לגבי צביעת קירות

צובעים על בדיםadvfb
אנחנו צבענו פעם על דיקטים, אפשר גם אולי במקלטהחנוניתאחרונה
קלסר הדרכה ונחשוןאוריהש

רעיונות לקטעים/משפטים לקלסר הדרכה?

וכמובן רעיונות למה להכניס לבפנים (חוץ מהכנת פעולה, רעיונות לערבים וכו)

ואשמח גם לקטעים ולמה להכניס לקלסר של נחשון (קטעים על עשיה וכו)

תודה רבה!

אולי יעניין אותך